login |

JAws 2015: A főkategóriák végeredménye

2016. 01. 08. 20:30 - Írta: winnie

57 hozzászólás | kategória: díjátadó,

Megint öten dupláztak, megint akadtak igen erős újoncok és nem ez volt az az év, amikor a legnépszerűbb sorozatok csillaga elkezd lefelé ívelni – már persze a döntősöket nézve, hiszen a legnépszerűbb sorozat évek óra hiányzik a JAws-ról. Nyilván nem véletlenül, de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a tévéknek nem feltétlenül jó sorozatot kell csinálnia, hanem olyat, amit néznek az emberek.

Általában azt szoktam mondani, hogy ha valamit sokan néznek, akkor az a nézők szemében jó sorozatnak minősül, de a fenti eredmény mintha némiképp ellentmondana ennek. És ha egy sorozatot akkor is “mindenki” néz (nyilván nem mindenki), ha közel sem topsorozat…, nos, akkor annak a készítői tudnak valamit. (Természetesen attól, hogy valamit sokan néznek, még lehet, hogy rettenetesen jó, a két dolog nem zárja ki egymást.)

Korábbi JAws-végeredmények: 20072008200920102011201220132014

Azt hiszem, hogy idén sikerült incidens nélkül lebonyolítanunk a jelölést és szavazást. Kommentekben természetesen az éppen aktuális első talán kivétel nélkül kapott negatív kommenteket, de hiszem, hogy bárki állt volna az élen, ugyanúgy megkapja, csak az indoklás változik.

Idén egyébként a “népszerű” és a “hype-os” indoklás mellett feltűnt a “magyar” és a “képregényes” is. Nos, a népszerűség mindig kulcs lehet, bár ettől még meglep, hogy általános indokként szerepel, hiszen több kategóriában is látni, hogy a legnépszerűbb sorozat lemaradt (animáció, női főszereplő) – csak van oka, ha máshol nem marad le. A hype-ot nem is akarom magyarázni, valami vagy régi és népszerű, vagy frissebb és hype-os, utóbbi sosem véletlen. A magyarságra csak annyit tudok mondani, hogy korábban is volt magyar sorozat, sőt, magyar jelölt is a nem amerikai döntősök között, de akkor nem nyert.

A képregények esetében a népszerűség elvitathatatlan, rajongói a műfaj, a mozifilmek ritka sikeresek, de azért a tévére ez már közel sem mondható el, még a kommersz darabokra is, a rétegebb, Netflix-es cuccokra meg pláne igaz. Persze mi nem a tévés nézőket gyarapítjuk, de láthatta mindenki, hogy a műfaj korábban sem igazán volt komolyabb tényező a JAws-on, akár szuperhősökről, akár a TWD-ről volt szó. Idén is nyert ezt-azt képregény-sorozat, de nem a legnépszerűbb Arrow, mint ahogy a hype-os, fanfavorit Daredevil sem okozott első nekifutásra meglepetéseket.

Persze azt sosem érdemes feledni, hogy a JAws arra szolgál, hogy lássa mindenki, mik az olvasói preferenciák. No meg az is volt a célunk, hogy e játék során a ti kedvenceitekről értesüljünk – és esetleg tippeket adjunk egyeseknek arra vonatkozóan, hogy mit néznek a többiek – jövőre lehet, hogy épp a 2-3-4. helyezetteknek köszönhetően fog módosulni a végeredmény. (Aki akarja, az a tovább mögött megnézhet egy alternatív JAws-végeredményt.)

Érdeksségek:

 • 43 sorozat kapott annyi jelölést, hogy bejusson a végső szavazásokhoz.
 • Öt kategóriában volt duplázás.
 • A legkisebb jelölésbeli különbségek a 40-es férfi mellékszereplők között voltak, ahol 8 jelöltet is kellett állítanunk. Itt még a 8. helyezett Ben Mendelsohn is 134 voksot kapott a döntőben. Általában igaz volt, hogy az 5. helyezettek is több száz voksot kaptak, ami jelzi, hogy minden sorozatot sokan néznek azok közül, amik számításba jönnek a döntőkben.
 • Nick Offerman mellékszereplőként (Parks and Recreation) és vendégszereplőként (Fargo) is jelölést kapott.
 • 3 nagyon szoros szavazás volt: a férfi 20-as mellékszereplőknél Andre Braugher 689-687-re győzte le Nick Offerman-t, a 6-10, helyért vívott 40-es sorozatoknál a Hannibal 870-856-ra nyert a The 100 előtt, míg az animációs csata ilyen százalékokkal zárult: 25%-24%-23%-23% – utóbbinál nagyon sokáig vezetett a Rick and Morty. (Még a magyar műsoroknál volt egy 21%-20%-os első két helyezett.)
 • A legtöbb szavazat az újonc kategóriára érkezett, de 4000 fölött hoztak a nem amerikai sorozatok, valamint a 40-es női főszereplők is. (A legtöbb szavazatot a Mr. Robot kapta az újoncok között, 1521-et.)
 • A 20 perces színészkategóriákra hagyományosan kevés szavazat érkezett, de legkevesebben (2017) az egyéb műsorokra (talkshow/reality) szavaztak, ami nem is meglepő egy sorozatos oldalon. Utána a magyar sorozatok érdekeltek még kevés embert. (Legkevesebb szavazatot a Kossuthkifli kapta, 64-en tartottátok legjobb magyar sorozatnak tavaly.)
 • A Game of Thrones és a The Big Bang Theory mindegyik jelölését győzelemre váltotta, ami egyrészt papírforma, másrészt nem érdemes elfelejteni, hogy mindkét sorozat képviselőit győzték már le korábban, többször is. A kérdés tényleg az, hogy mikor hoznak gyengébb szezont a nézők szemében, illetve, hogy jó évadjuk ellenére mikor kezdenek el sorvadni.
  (Ezeknél a sorozatoknál mindig érdekes látni a különbségeket is. Teljesen egyértelmű, hogy a nagyobb táborral rendelkező sorozatok előnnyel indulnak, de ez csak az egy sorozatot ismerőkre igaz. Junkie-k körében feltételezhetjük, hogy, főleg a drámák között sokan több sorozatot is néznek a jelöltek közül. És nem szabad feledni, bárki is nyer, 1.) a többség szerint nem az a legjobb, 2.) az első és a második között a különbség maximum pár száz szavazat – ami közel sem hatalmas.)

Idén ezek a sorozatok kapták a legtöbb jelölést:

Komédiák:

 • 5 jelölés: Brooklyn Nine-Nine, Veep
 • 4 jelölés: Galavant
 • 3 jelölés: The Big Bang Theory, Mozart In The Jungle

Drámák:

 • 7 jelölés: The Leftovers
 • 4 jelölés: Hannibal, Fargo
 • 3 jelölés: Game of Thrones, Jessica Jones, Mr. Robot, Better Call Saul, Hannibal

Lássuk a végeredményt, ti döntöttetek, szerintetek ők a legjobbak. Köszi mindenkinek, aki velünk játszott, aki jelölt, aki szavazott, aki kommentelt, és a szavazatszámlálásban nyújtott segítségéért hatalmas hála illeti dzsiaj-t.

And the winners are…

Három kategóriát vitt el a The Big Bang Theory és a Game of Thrones, kettőt a Mr. Robot és az Aranyélet, a többi sorozat pedig 1-et. Nemsokára folytatjuk, jön a posztban szavazós JAws 2.0 folytatása, jönnek az eyecandy-k is, úgyhogy ne menjetek sehová, még lesz mire szavazni januárban.

A tovább mögött bónuszkontent – mi lett volna a JAws végeredménye, ha az első helyezetteket nem vesszük figyelembe. Na, melyik az “erősebb” lista?

“A Második Helyezettek-díja”

57 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2016. 01. 08. 20:55

Mennyivel szimpatikusabb lista :))))
Bár a Mr.Robot győzelmének nagyon örülök :)

sadnro555 - 2016. 01. 08. 20:57

“női mellékszereplő (20 perces): Mayim Bialik (The Big Bang Theory)”

Az év vicce. :))

winnie - 2016. 01. 08. 21:03

sadnro555: úgy írod, mintha nem nyert volna már 5 éve is. magához a döntéshez nem tudok hozzászólni, nem nézem a sorozatot, de ha jim parsonst kedveli a nép, akkor a női alteregóját is kedvelheti, nem? (főleg, hogy ő tényleg nem sajátmagát adja. vagy legalábbis ő kevésbé geek, mint parsons irl:)

Dr. Agy - 2016. 01. 08. 21:04

Konkrétan harmadik helynél egyik kategóriában sem végzett jobban az, akire szavaztam. De legalább kihúzhatom magam, hogy nem vagyok divatszavazó. LOL.

repeater aka Zsírfeka - 2016. 01. 08. 21:08

GoT, Big Bang, megint ment a divatszavazás.

VanillaSky - 2016. 01. 08. 21:10

A top 5-10-ek elég korrektek, a győzteseknél már pár helyen azért nálam vannak gondok, de összességében elég jó választások. (40+ kategóriák, a többi annyira nem érdekel)

Pamats - 2016. 01. 08. 21:12

Hát a második listában 5 jelöltem van, a nyertesek között meg 2, szval az kicsit közelebb áll hozzám.NA meg az Agymenők népszerűsége örök rejtély, bár tudom humorfüggő.

Pamats - 2016. 01. 08. 21:14

Jah még se 6-3 az arány :D

CyClotroniC - 2016. 01. 08. 21:19

A győzteseket tekintve úgy tűnik nincs sok változás, de messze idén tetszett a legjobban a döntősök mezőnye. Színészeknél 27 jelöltemből 22 jutott be, ami durván jó arány.

Nálam így nézett volna ki az ideális kép valahogy, csak a döntősökből válogatva:

40+ perces sorozat: The Leftovers
20 perces sorozat: Mozart in the Jungle
újonc sorozat: Sense8
nem amerikai sorozat: Broen
animációs sorozat: Rick & Morty
magyar sorozat: Aranyélet
egyéb műsor (reality/talkshow): The Jinx
férfi főszereplő (40+ perces): Bob Odenkirk (Better Call Saul)
férfi főszereplő (20 perces): Gael Garcia Bernal (Mozart in the Jungle)
női főszereplő (40+ perces): Sofia Helin (Broen)
női főszereplő (20 perces): Julia Louis-Dreyfus (Veep)
férfi mellékszereplő (40+ perces): Christopher Eccleston (The Leftovers)
férfi mellékszereplő (20 perces): Timothy Omundson (Galavant)
női mellékszereplő (40+ perces): Tuppence Middleton (Sense8)
női mellékszereplő (20 perces): Noël Wells (Master of None)
vendégszereplő: Nick Offerman (Fargo)

Szóval ja, nálam a második helyezettektől is lentebb kellett volna menni, hogy igazán tetszen a lista, de ettől függetlenül egyre elégedettebb vagyok a JAws-zal évről évre. Az látszik, hogy igazán réteg dolgok nem fognak nyerni valszeg soha, de a döntős mezőnyök egyre jobbak és ez szuper.

Malachi - 2016. 01. 08. 21:20

te jó atyaúristen. :DDD mennyivel szebb volt a jelölt mezőny! nem lehetne inkább azt idetenni? :D

OneK - 2016. 01. 08. 21:23

Én egy másik listát is szívesen látnék, méghozzá a levélben szavazók által kik lettek a legjobbak. Nem tudom megoldható-e, de nagyon érdekelne. :)

moony - 2016. 01. 08. 21:28

lel, TBBT meg a GoT….egyszer biztos jó lenne megérteni hogy azok miért jók. but anyway.
divatszavazás ftw.

winnie - 2016. 01. 08. 21:29

moony: ez van. amit sokan szeretnek, az per definitionem divat. mr. robot, got, leftovers, tbbt, fargo, jessica jones, ash vs evil dead és még folytathatnám. sőt, flash, arrow, gotham, agents of shield, csak ők jelölés nélkül divatosak. a bloodlines nem fog nyerni. ha meg nyer, akkor az lesz a baj, hogy sznobizmus. vagy nem, mert ha nyer, akkor az is divattá válik.

ehh, sehogy sem jó. jobb szó kéne ide, mert divatnak inkább pozitív jelentéstartalma van. és ezerszer divat, mint sznobizmus.

a lényeg, hogy ez a ti szavazásotok. addig jó, amíg így van, és nem az én szavazásom. mert akkor…!:)))

Zoli221 - 2016. 01. 08. 21:32

Melyik az a legnépszerűbb sorozat ami évek óta hiányzik innen es miert?

sandor555 - 2016. 01. 08. 21:36

sandor555 igazából, csak elírtam. :)

Amúgy meg persze, nem meglepő, csak mindenki tudtára akartam adni, hogy szerintem érdekes. :)

bannoltfelhasznalo - 2016. 01. 08. 21:37

cycl: ezzel már inkább egyetértenék ellenben azzal ami posztban fogadott.

Lilith - 2016. 01. 08. 21:41

A második helyezések mindenhol,jobban fekszenek számomra mint az elsősök :)

PTOBI - 2016. 01. 08. 21:43

Az első helyezettek közül kizárólag a Mr. Robot újonc kategóriában történő győzelmének tudok feltétlenül örülni, hiszen kizárólag ezzel értek egyet.
A második helyezettek listáját tekintve már három győztesnek örülhettem volna, de ami leginkább elkeserítő, hogy a The Leftovers hét jelölésből egy díjat sem nyert.
Ez van.
Majd ha végleg leköszönön a GoT, talán egy élvezetesebb, kiegyensúlyozottabb díjátadónak lehetünk tanúi.

PTOBI - 2016. 01. 08. 21:54

CyClotroniC, szép lista. Hét kategóriában abszolút egyetértek veled, azonos győztest hoztam ki én is, további három kategóriában megértem a döntésedet, és meg is békélnék ezzel a hárommal is, míg három kategóriában nem zavarna a döntésed (hiszen azokban csak egy jelöltem volt, vagy egy se), így tehát kizárólag a 20 perces sorozatban (Veep), +40 perces női (Abigail Spencer) és +40 perces férfi (Justin Theroux) kategóriákban változtatnék mindenképpen.
Mindig is tudtam, hogy az ízlésed – relativitás ide, szubjektivitás oda – több mint kiváló.

humorpalanta - 2016. 01. 08. 21:59

Nagyon sok sorozatot nem nézek ezek közül. :D Igazából alig szavaztam, mert a nagy részét amúgy sem szeretem és nem akartam olyanba beleszólni, amiket nem ismerek. De azt nem tudom, hogy a South Park új évadja hogy nem nyert.

winnie - 2016. 01. 08. 21:59

Zoli221: ne viccelj, azért ezt szerintem te is tudod.

winnie - 2016. 01. 08. 22:00

“De azt nem tudom, hogy a South Park új évadja hogy nem nyert.”

na, igen, pedig az a legnépszerűbb:)

winnie - 2016. 01. 08. 22:05

OneK: nem tudom, nem szívesen adom ki, mert az némiképp elspoilerezné, hogy mik a biztos bejutók.

Qedrák - 2016. 01. 08. 22:18

OneK:

Néme érdemes a kommenteket olvasni, mert időnként kapunk az adminoktól arról is infót. Dzsiaj pl. megírta, hogy Lena Headey a női 40 mellékszereplők között egyedül több jelölést kapott, mint a 2-3-4. összesen, ehhez képest a szavazásban kisebb volt az előnye. :)

Qedrák - 2016. 01. 08. 22:18

Néme=Néha

dAve - 2016. 01. 08. 22:28

Azért néhány nyertes vicc kategória nálam de hát ez van. Az én listám igy nézne ki:
40+ perces sorozat: Fargo
20 perces sorozat: Mozart in the Jungle
újonc sorozat: Sense8
nem amerikai sorozat: Dr. Who
férfi főszereplő (40+ perces): Peter Capaldi (Dr Who)
férfi főszereplő (20 perces): Gael Garcia Bernal (Mozart in the Jungle)
női főszereplő (40+ perces): Kirsten Dunst (Fargo)
női főszereplő (20 perces): Julia Louis-Dreyfus (Veep)
férfi mellékszereplő (40+ perces): Vincent D’Onofrio (Daredevil)
férfi mellékszereplő (20 perces): Timothy Omundson (Galavant)
női mellékszereplő (40+ perces): Ann Dowd (The Leftovers)
női mellékszereplő (20 perces): Chelsea Peretti (Brooklyn 99)
vendégszereplő: Cameron Monaghan (Gotham)

LoGi - 2016. 01. 08. 22:37

A magyar kategóriák nem érintettek engem, ezért ott mindegy, de amúgy a többi kategóriánál 15-ből 11-nél preferálom a második helyezettet az első helyett. :(

Bár szinte minden kategóriában akadt 1-2 (pár helyen talán 3 is) jelöltem, csak az egyik kategóriában került ki győztesül az, akire végül szavaztam is. Második lett a szavazatom 6 alkalommal, de kb még 2-3 kategóriánál a győztestől se sajnáltam.

Idén fogalmam sincs még kire szavazok eyecandyn :O

nflhazafi - 2016. 01. 08. 22:45

Nekem már tavaly is az volt az érzésem az animációsoknál, hogy a többségnek, akik nem élnek annyira a műfajjal, fáj az, hogy az általuk csak hallomásból (vagy annyira se) ismert sorozat nyeri a kategóriát. Ezért inkább rányomnak egy meggyengült Archerre, vagy Family Guyra, minthogy hagyják, hogy az igazán jó rajzfilmek nyerjenek. De míg tavaly az Archer szerencsére nem tudta kiszorítani Korrát, idén sajnos a RnM megszívta. Ami szerintem csak azért nem a legjobb amerikai rajzfilm, mert az az Avatar.

Aztán lehet hülyeséget mondok és a többségnek tényleg jobban tetszik az Archer.

Steelwolf - 2016. 01. 08. 23:28

Érdekes h a (40) Legjobb ffi&női kategória győztese újonc sorozatból lett jelölve!

csrpp - 2016. 01. 09. 00:09

Miranda Otto hiánya (még csak jelölést sem kapott) fullra súlytalanná teszi számomra ezt az egész szavazósdit, pedig sokan nézik a Homelandet. Érthetetlen. Legalábbis nekem :)

Dhomasson - 2016. 01. 09. 00:16

Offermant de sajnálom. Rá kellett volna szavaznom :)
Egy favoritom sem nyert, 2. helyezettek közt 3 van, de azoktól függetlenül is sokkal szimpatikusabb az a lista.
Leginkább a nem amerikai kategória nem tetszik. Ott azért érzem az elfogultságot.

Balumedve - 2016. 01. 09. 00:22

A jelöltekkel többnyire meg voltam elégedve, sőt a sorozatos kategóriák nyerteseivel is kibékültem, bár, csak az újonc kategóriában lett első akire szavaztam. A színészes kategóriákból több is felszínesre sikerült. Ott van mondjuk Krysten Ritter, aki nagyon jó volt a Jessica Jones-ban, de ahhoz a szerephez nem kellett sok színészi játék, a legtöbbször csak olyan képet kellett vágnia, mint aki kutyagumiba lépett és éppen próbálja lekaparni azt a cipőjéről egy útpadkán. Szóval az ilyen esetekben nagyon érdekelne, hogy miért éppen rá szavaztak: 1) mert jó volt a sorozat? 2) mert az az egyetlen sorozat, amit követ a szavazó? 3) vagy mert tényleg a legjobb színész(nő)nek tartják az illetőt?

Zoli221 - 2016. 01. 09. 00:25

Jézusom,leesett :D eszembe se jutott megmondom őszintén,én nem is tartom rendes sorozatnak,soha egy részt se láttam még belőle :D

sepörd - 2016. 01. 09. 02:04

big bang és GoT-nál az lóg ki, hogy alig kommenteltek a szavazóik, gondolom azért mert a többi jelöltet nem is nézik. a lista sajnos katasztrófa, de a Leftovers 7 jelölésének, az Aranyéletnek, és a Robot berobbanásának örülünk.

winnie - 2016. 01. 09. 07:41

nflhazafi: de ott 3 sorozat is van, amit ismerhetnek hallomásból, meg látod, hogy jóval kevesebb a szavazat, így sokan nem is nyomnak.

az archerről azt tudom mondani, hogy az tényleg olyan lehet, amit egyesek egyetlen animációsként néznek. én nem vagyok képes szinte semmi animációt elviselni, de azt igen. meg az is számít, hogy most még felfutó ágban van a sorozat, hiszen ez a felfedezésének második-harmadik éve a többség esetében. ilyenkor még erős a sorozat annak ellenére, hogy valójában hat éve megy.

idioty - 2016. 01. 09. 08:35

Én kibékülök mindkét listával. Igazából alig tudtam dönteni, mert sok jó volt most vagy egy igazán kiemelkedő sem.
Amúgy animációs sorozatokat idén tavasszal kezdtem el nézni. Még mindig nem a kedvenc műfajom, de lehet kitartok még egy kicsit.
Jessica Jones szerintem azért jó, mert illik rá a szerep. Szerintem is jó volt bár én nem rá szavaztam.

Néma Harcsa - 2016. 01. 09. 08:47

40+ perces sorozat: Fargo
20 perces sorozat: Veep
újonc sorozat: Narcos vagy Better Call Saul
nem amerikai sorozat: Penny Dreadful
animációs sorozat: South Park (feltámadt)
magyar sorozat: Aranyélet (a maga 5/10-ével)
férfi főszereplő (40+ perces): Bob Odenkirk (Better Call Saul)
férfi főszereplő (20 perces): Jeffrey Tambor (Transparent)
női főszereplő (40+ perces): Kirsten Dunst (Fargo)
női főszereplő (20 perces): Julia Louis-Dreyfus (Veep)
férfi mellékszereplő (40+ perces): Vincent D’Onofrio (Daredevil) vagy Jeffrey Donovan (Fargo)
férfi mellékszereplő (20 perces): Timothy Simmons (Veep)
női mellékszereplő (40+ perces): Maura Tierny (The Affair)
női mellékszereplő (20 perces): Anna Chlumsky (Veep)
vendégszereplő: Nick Offerman (Fargo)

Esztike - 2016. 01. 09. 10:16

Érdekes, ha jól emlékszem tavaly szinte minden kategóriában az nyert, akire én is szavaztam. Idén meg talán 2 kategóriában nyert az. Illetve volt több olyan színészi kategória, hogy nem is tudtam egy ideig eldönteni kire szavazzak, mert akar hárman- négyen is megérdemelték volna a győzelmet. Azt hiszem ez a szavazás nem igazán szakmai, inkább afféle közvéleménykutatás, közönségszavazás arról melyek a kedvenc sorozataik a hazai rajongóknak, illetve kik a kedvenc színészeink.

danca - 2016. 01. 09. 10:21

Kicsit meglepődtem. A Big Banget már a 6. évadban elkaszáltam, és ahogy olvastam a kritikákat, ti sem voltatok tőle elájulva az utóbbi évadokban.

zolkó - 2016. 01. 09. 10:25

Nem kell ezen így szétcsúszni. Nyilvánvaló, hogy ez is a nagy számok játék. Hiába nézzük ötezren a Rectifyt az országban és nagyon szeretjük, és mindannyian szavazunk is rá, ha a GoT-ot és a TBBT-t meg ötszázezren nézik, és mindenki szavaz is rá. Tudom, ez erősen le van sarkítva, de valami hasonló a működési elve ennek. Én annak örülök, hogy évről évre van kinek/minek szurkolni, és jönnek a jobb/rosszabb sorozatok, hogy válogathassunk közülük.

Eny - 2016. 01. 09. 10:59

nalam igy nezne ki a lista (vannak kategoriak amikben nem tudtam volna csak egyet valasztani,de ott barmelyik nyert volna,nekem oromet jelentett volna es vannak amikben nem szavaztam mert nem nezek semmit)

40+ perces sorozat: The Leftovers
20 perces sorozat: Mozart in the Jungle
újonc sorozat: Sense8 vagy Mr Robot
nem amerikai sorozat: ORPHAN BLACK
férfi főszereplő (40+ perces): Justin Theroux (The Leftovers)vagy Rami Malek(Mr Robot)
férfi főszereplő (20 perces): Gael Garcia Bernal (Mozart in the Jungle)
női főszereplő (40+ perces): Tatiana Maslany(Orphan black-mindaddig mig fut a sori)
női főszereplő (20 perces): Lola Kirke(Mozart in the jungle)
férfi mellékszereplő (40+ perces):Ben Mendelsohn (Bloodline)vagy Christopher Eccleston (The Leftovers)
férfi mellékszereplő (20 perces): Timothy Omundson (Galavant)
női mellékszereplő (40+ perces): Tuppence Middleton (Sense8) vagy Ann Dowd (The Leftovers)
vendégszereplő: Richard Armitage (Hannibal)

winnie - 2016. 01. 09. 11:10

zolkó: de, mint írtam, hiszem, hogy a többség, azok közül akik idejárnak ÉS még szavaznak is, azért több sorozatot néznek. oké, nem mind az öt jelöltet, de szerintem kettőt a drámák közül lehet, hogy többen néznek, mint egyet, nem? szóval bőven vannak olyanok is, akiknek még így is az adott sorozat a jobb kettő vagy több közül.

thingol - 2016. 01. 09. 11:12

lehet én öregszem már, de huh, mennyivel jobban tetszik a 2007es lista még mindig.

Snoopyzit30 - 2016. 01. 09. 11:42

@sadnro555: The Big Bang Theory-t én sem nézem, de a Mayim Bialik-ról annyit tudok, hogy neurológiából doktorált, szóval szerintem neki csak hobbi a színészkedés.

Marci - 2016. 01. 09. 12:22

Menő vagy lúzer vagyok, ha a nyertes sorozatok többségét sose néztem? xD
A Lostból pl. egy részt se láttam. Visszautalva a best series ever szavazásra. xD

milesteg - 2016. 01. 09. 12:49

Atyavilág! Az eredmények nem tükrözik a szavazataimat, holott egy voltam a sok ezer szavazóból! Hogy lehet ez? :)

Csigusz - 2016. 01. 09. 14:51

A második helyezettek listája számomra sokkal szebben mutat :) Ugye az elsőket vitte a “tömeg” meg a “ki-mit-néz?” klikkek, így a második helyen már a tényleg érdemből választottak ülnek – meglátásom szerint.

(Az 1. helyezettekből is azért egyetértek pl Andre Braugher, Mark Hamill, Rami Malek sikerével – bár nálam a Daredevil a legjobb újonc.)

mse - 2016. 01. 09. 14:53

Nekem a második-helyezettes lista jobban bejön, az elsőben túl sok a papírforma. (TBBT, GoT, több mint a fele a színészi kategóriáknak…) Azért Rami Maleket jó látni az elsők közt is persze, és vannak kiérdemelt díjak a papírformák közt is.

Lia - 2016. 01. 09. 15:29

“de ha jim parsonst kedveli a nép, akkor a női alteregóját is kedvelheti, nem? (főleg, hogy ő tényleg nem sajátmagát adja. vagy legalábbis ő kevésbé geek, mint parsons irl:)”

Most ugye viccelsz? A csaj agykutató irl…
:D

szerintem - 2016. 01. 09. 15:35

a nyertesek listajan egyetlen jeloltem sincs, a masodik helyezettek listajan egy van. ez nem az en JAws-om volt.
bar az is igaz, hogy iden nehany kategoriaban egyaltalan nem jeloltem senkit, nehanyban pedig egyszeruen nem volt osszesen harom jeloltem. valahogy iden nem voltam annyira elegedett a sorozatokkal.

tseby - 2016. 01. 09. 16:11

Archer vs. Rick & Morty témában kihagytátok hogy Sterlingék kalandjait szinkronosan is tudja nézni a közönség, és ez is sokat dob rajta, én például úgy találtam rá és azóta kedvenc, eredetiben nem is nézem.
Persze nézek sok sorozatot angol nyelven, de főleg felirattal.

BorókaW - 2016. 01. 09. 19:11

Nem értem ezt a felháborodást. Persze, hogy a GoT és TBBT nyert, nem kell ezen meglepődni. Ha majd lefutnak ezek a sorozatok, akkor lesz helyettük másik. Mindig lesznek olyan sorozatok, amik “tömeg kedvencek”. Speciel én örülök a GoT töretlen sikerének, főleg Lena Heady győzelmének. Persze, annak is örültem volna, ha a Leftovers nyer, de be kell látni, hogy nincsen akkora rajongói tábora, hogy győzzön, de ehhez képest nagy szó, hogy 7 kategóriában is döntős lett. :)

winnie - 2016. 01. 09. 19:58

lia: nem szsinesz? nem a foglakozas hatarozza meg az embert, mert akkor minden szinesz ugyanolyan lenne, hanem a szemelyisege.

winnie - 2016. 01. 09. 20:01

borokaw: ez nem igy megy. lasd, a tomegek kedvence, a legnagyobb nem nyert. de 2 eve sem a got nyert. a tbbt sem nyert mindig, majd elkezdte megelozni aza addgi nyertest, a sokkal nezettebb sorozatot. ugyanigy ezeket is meg fogjak elozni. par tucat, par szaz szavazat a kulonbseg.

mSO - 2016. 01. 09. 20:28

“(főleg, hogy ő tényleg nem sajátmagát adja. vagy legalábbis ő kevésbé geek, mint parsons irl:)”

viszont tudósabb, mint parsons irl, mert ő tényleg neuroscientist phd, nem csak színész ;)

jó látni a magyar sikert külföldi csoportban is, ahogy örülök a Jessica Jones sikerének legalább egy kategóriában.

LaCRossE - 2016. 01. 09. 20:31

winnie, azt szeretném kérdezni a JAWS 2.0-val kapcsolatban, hogy legjobb sorozatzene szavazást nem akartok? Most jöttem rá, a Doctor Who 9×11 Heaven Sent zenéjét hallgatva, hogy milyen jó lenne egy ilyen szavazás is.

gonzales7 - 2016. 01. 10. 23:46

Szerintem Maura Tierney mindenkit lepipált 2015-ben női mellékszerepben!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz