login |

Galavant: kezdett a 2. évad

2016. 01. 09. 14:50 - Írta: CyClotroniC

40 hozzászólás | kategória: kritika,

You never handed me the f#cking amulet!

Ha van sorozat, ami tényleg egy hamisítatlan tündérmese, az biztosan a Galavant, és itt még csak nem is a zenés, éneklős, könnyed tematikájára gondolok feltétlenül.

galavant1

Már az is kisebb meglepetés volt, hogy a nézettségre soványka első évad után berendelte az ABC egy újabb körre, de hogy a tavaly januárban röpke 4 hét alatt kipörgetett nyitószezonja rögtön három döntős szereplést gyűjtsön be az éppen aktuális JAws-on, beleértve a legjobb 20 percesek kategóriát is, ahol 4. lett, egészen hihetetlen.

Nem is nagyon lehet vitatkozni azzal, hogy ezzel simán a kedvenc újonc komédiátok lett tavaly a szintén nem rég visszatért Mozart in the Jungle mellett. Idén hasonlóan, kettesével élvezhetjük Galavant lovag és a többi karakter kalandját, ráadásul ezúttal egy héttel tovább, hiszen 10 epizódot kapunk.

galavant2

Nehéz sok újat elmondani a sorozatról, mert voltaképpen tényleg nincs itt másról szó, mint egy vidám és kifejezetten kreatív év eleji “gáláról”, amiben részenként úgy kétszer dalra fakadnak és sokszor forgatják ki a kosztümös- és mesekliséket is.

Erényei miatt leginkább még mindig az egyik gyerekkori kedvencemre, a The Princess Bride-ra emlékeztet, míg sorozatfelhozatalból továbbra is a pónikat érzem hozzá a legközelebb, pusztán az überpozitív, könnyed hangvétel és a sok frappáns kikacsintás miatt.

galavant4

Az idei kezdés egyébként mintha egy fokkal jobban is tetszene, mint a tavalyi etap, de lehet, hogy csak annak tudható be az egész, hogy mindig nagyon szórakoztató látni azt, ahogyan a megismert karaktereket újrakeverik, pláne ha hasonlóan erős párosításokat láthatunk idén is.

Amit továbbra is tökéletesen találnak el az írók, azok a negyedik falas és önironikus pillanatok, amit tényleg úgy művelnek, hogy egyszer sem fordul át együgyű paródiába az egész. Nincs is hát nagyon panaszom az első két epizód után, talán csak a “telefonálós” jelenetet tolták túl egyedül.

galavant3

Továbbra is 8/10-es élmény a sorozat és egyszerűen tökéletesen nyúlt bele abba az ABC, hogy kvázi eseményként tálalja fel nekünk a januári sorozatapályban. Az évi 8-10 epizódos adag ugyanis perfektül működik, ahogyan a duplázott tempó is, mert kevés lenne belőle a heti egy rész.

A Galavant tehát nem árul zsákbamacskát, baromi könnyű belőni akár az eredeti előzetes, akár a pilot, akár a hozzászólások alapján, hogy kinek való és kinek nem, viszont, akivel megvan az összhang, az garantáltan jól fog szórakozni rajta.

40 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2016. 01. 09. 15:11

ez még mindig jó.
nagyon hamar elment a kétszer 20 pec, meg is lepődtem.

“- Presenting the queen and the guy
that was with the queen when she killed the other guy who was kind of the king!
– Maybe later we can discuss my title.”
:DD

MRagnar - 2016. 01. 09. 15:15

Acélos kezdés. Január? Galavant, Man Seeking Woman, Sunny. Nagyszerű trió.:D

totoro - 2016. 01. 09. 15:16

Továbbra is remek, imádom ezt a sorozatot.

Dr. Agy - 2016. 01. 09. 15:22

A sztori maga picit unalmas néhol, a kornyikálást meg kifejezetten utálom, de oda vannak beleszőve a legjobb poénok. :-)

Lemoni - 2016. 01. 09. 15:31

Míg a Mozart in the Jungle a szívre hat elsősorban, a Galavant zsigerből a nevetőizmokat támadja be, ezért lehet mindkettő nagy kedvenc. A történet kifordítások és a dalszövegek ötletessége, na meg az idiótábbnál idiótább karakterek mókázása remek szórakozás, kár, hogy a kinti nézettség nem ezt mutatja.

totoro - 2016. 01. 09. 15:47

Nem tudom, én nem nevetek sokan a Galavantot, inkább csak 20 perc üdvözölt vigyort ad, de az épp elég. A Mozart in the Jungle-t nem tudom hová tenni, megnéztem az első részt és azt mondtam ez kell nekem, ez egészen zseniális, 10/10, aztán részről részre csökkent 1 pontot az ereje, az évad végét már untam.

ayren - 2016. 01. 09. 15:57

Huh, hát én meg tutira bele se nézek ebbe az évadba már. Betartom az újévi fogadalmamat, és acélos szívvel kaszálok idén. A Galavantot alapból is csak azért kezdtem el nézni, mert annyira dicsértétek itt, de azt hiszem, nem az én világom, folyton halogatva csúszott le az első évad is.
Amúgy is utálom, ha egy filmben énekelnek, musicalt se néztem tinédzser korom óta.
Ja, de egyszer. A Buffy éneklős epizódját fura mód szerettem nagyon. :)

emeric - 2016. 01. 09. 16:01

Zseniális. Can you get cancer from walking?

crashland - 2016. 01. 09. 16:41

hat amikor kiderult hogy az enchanted forest az egy kocsma, akkor sirtam. zsenialis komolyan :)

Andro - 2016. 01. 09. 17:30

Nagyon jó! Imádom a második évadot is. Poénos, könnyed, és jó helyre vannak belőve a zenék is. Amúgy is szeretem a musicaleket. XD

Andro - 2016. 01. 09. 17:30

crashland: Ne is mondd! Ott én is besírtam. Na, de milyen kocsma, arról se feledkezzünk meg! XD

winnie - 2016. 01. 09. 17:30

“az egy kocsma”

és milyen kocsma!

– Dad said you entered the enchanted forest and never came out.
– The other way ’round, kid.

CyClotroniC - 2016. 01. 09. 17:40

totoro: Az fura. Szerintem a csúcs abszolút a 7-es epizód, de nagyon magasan a Mozart-ból, sőt az azelőtti 6-os meg a második kb. Lehet, hogy neked kellett a haj is hozzá? :D

Noximilian - 2016. 01. 09. 17:58

Első évad, második rész. Lovagi torna. Jómagam a videót leállítva, könnyes szemmel visítottam már-már a padlón fetrengve vagy öt percig a röhögéstől. Ha van valami, amit a második évad nyitó duplája ellen fel tudok hozni, az az, hogy ebben nem volt egy ennyire jó poén, de ennyi, minden más tekintetben hozta, amit a tavalyi évad után elvártam tőle – sőt, van ahol rá is tesz egy lapáttal: akármennyire is csíptem a Galavant-Isabella párost, a mostani Galavant-Richard duo valahogy sokkal mókásabbnak tűnik (persze lehet, hogy ez mindössze a második évad végi Secret Mission által kiváltott placebo, de akkor is)

Továbbra sem értem mondjuk, hogy miképp maradhatott talpon a sorozat. De most tényleg, a számai alapján a lehetséges univerzumok 99,99%-ában tuti, hogy kaszát kapott, nálunk meg nem elég, hogy továbbengedik, de rögtön a nyitójelenetben vigyorogva dalolnak arról, hogy kész csoda a folytatás, és hogy előbb fagy be a pokol, mint hogy jó legyen a nézettsége :D Még nem tudom, hogy ez a pofátlanság csúcsa, puszta önirónia, vagy mindkettő, de nem is érdekel, egyszerűen zseniális :D

winnie - 2016. 01. 09. 18:03

“ebben nem volt egy ennyire jó poén”

nemá! a telefonos amulett sem? linkeltem a hét elején egy interjút hírekben, ott írták, hogy sid, a continuity police-jelenet(ek) vagy másfél perc volt, csak ki kellett vágni egy csomót. de marha jó volt. mármint maga a gag.

(az interjúban egyébként arról is szó van, hogy melyik volt az egyetlen dal, amit nem okézott az abc.)

Noximilian - 2016. 01. 09. 18:04

Izé… első évad végi. Vagy öt percig bámultam az első bekezdésemet, mert valami nem stimmelt… Éreztem, hogy hiba van valahol, kapart a tudatom mélyén, átolvastam, újra, és újra, hátha egy hiba, egy elgépelés… na persze miután elküldtem, az első dolgom volt kiszúrni, hogy alsó hangon egy TARDIS vagy spéci DeLorean kéne hozzá, hogy tudjam, mi vo… lesz a második évad végén :D
(Mondjuk csata, ha lehet hinni Galavant apródjának :D)

Noximilian - 2016. 01. 09. 18:19

Nem, a telefonos amulett sem. De ne értsd félre, tetszett, nagyon is, végig vigyorogtam, de azt a hatást nem tudta kiváltani :D

Neoprimitiv - 2016. 01. 09. 18:42

Nekem már az évadnyitó címe feldobta a napomat, a nyitó jelenetben pedig több poén volt, mint egy fél évadnyi átlag sitcomban. Az öniróniájuk pedig zseniális.

“You’ll know hell’s freezing
If we get decent ratings”

pöttyösbögre - 2016. 01. 10. 17:56

Az a második rész:) Az “I slept on the horse”-poénon meghaltam, laptopon néztem, a család nem értette, hogy mégis mi bajom van, annyira nevettem rajta.

everest456 - 2016. 01. 11. 19:44

Továbbra is nagyon bejövős, de talán kicsit “szintet léptek”.
Kevesebb a gagyibb poén,igaz nincs annyi WTF fordulat, mint az első évadban, ellenben jól haladnak a karakterek. Kár, hogy harmadik évadra zéró az esély, de élvezzük, amíg tart.

ldavid - 2016. 01. 12. 22:48

“Are you sure you’re not planning some big surprise where you’re gonna wheel away some huge wagon to reveal you’ve rebuilt my castle but only better?”

Move that bu… wagon! :D

Lemoni - 2016. 01. 13. 19:58

A 4. részben az éttermi szerenádnál megint sikerült megborulnom :D Omundson szokás szerint brillírozik, de Joshua Sasse is jön fölfelé, ahogy kell :)

Ashe - 2016. 01. 20. 16:31

Sokáig halogattam a megnézését, bevallom, főleg az énekelgetés miatt. Erre hát nem zseniálisak még a dalolászások is?

Noximilian - 2016. 01. 22. 13:17

Volt egy egyhetes lemaradásom, szóval megcsúszva láttam, de igen, csatlakoznék az előttem szólóhoz, az a szerenád, az valami fenomenális volt :D

Ami meg a folytatást illeti… Giants VS Dwarfs… Hádemostkomolyan, mi volt ez, ha nem West Side Story? És rá alig pár percre a következő rész mivel nyit? Today we rise, avagy a legzseniálisabb nyomorultak paródia evör.

És a sorozat nézettsége továbbra is esik. Komolyan nem értem az embereket…

LaCRossE - 2016. 01. 24. 01:23

A Giants vs. Dwarfs olyan szinten abszurd sztori volt, hogy rég röhögtem ilyen jót bármilyen komédián, és tele volt remek egysorossal. :D

LaCRossE - 2016. 01. 24. 01:23

*dwarves

Lemoni - 2016. 01. 25. 22:17

Hát, talán Eddie Marsant tudtam volna legkevésbé elképzelni ebben a sorozatban, de szó szerint haláli volt :D A walking dead hadseregről, akik a szerelem jelszavával mennek a a csatába, nem is beszélve :D
(Van még értelme reménykedni a csodában, 3. évad?)

Noximilian - 2016. 01. 26. 12:32

Hát nem tudom, nálam mondjuk most kapott egy nagy fekete pontot a sorozat.

Még az elején, az “Off with his shirt”-nél volt egy kicsit felemás érzésem: a szám stílusa valahogy nem illeszkedett a sorozat eddigi felhozatalába, mintha kicsit megbicsaklott volna a dolog. Egészen ezidáig az volt az egyetlen dal, ami megakasztotta a fairy-tale hangulatot, amit oly zseniálisan parodizál a sorozat. Még a Giants vs Dwarves, illetve a Today we rise sem lógtak ki hangulatban a sorból, annak ellenére, hogy azért elég jól kivehető, honnan is jött az ihlet.

Erre kapunk egy rap-battle-t. Lehet, hogy csak engem zavart, de azt az egész jelenetet vágtam volna a kukába, úgy ahogy van.

Ezen túllépve viszont zseniális volt a két rész, a Princess Bride utalás, a zombik, ahogy Galavant állandóan piszkálta Sidet a halála miatt, és az e heti kedvencem, Gareth és Madalena katonákhoz intézett beszéde… mé’ nem tud ez a sorozat is teljes évados lenni?

everest456 - 2016. 01. 26. 22:02

“kénytelenek” voltak újítani, gondolom ezért is vannak “nem ideillő” dalok. (ennek ellenére eléggé gyér a nézettség)

Omudson még mindig zseniális, az új párokba rendezés jól működik, remélem a záró dupla méltó lezárása lesz a sorozatnak

MRagnar - 2016. 01. 27. 19:48

1. évad is meg ez is eléggé tetszik, nagyon elkeserít ez a rossz nézettség.:S

energy - 2016. 01. 27. 21:52

A 8. rész kifejezetten jó volt! Már kezdtem lemondani a sorozatról.

ldavid - 2016. 01. 27. 22:27

Madalena és Gareth a legjobb újabban :D

Hor1 - 2016. 01. 28. 00:11

Hát a rap battle volt az egyik legjobb dalos rész nekem. :D
Zseniális sori, mostly deadnél feküdtem.

Annatar - 2016. 01. 30. 15:58

Nekem a Grease-szám jött be nagyon a zombikkal :D

Nuage - 2016. 02. 01. 19:51

Az “off with his shirt”-öt agyonhallgattam, és a rap battle is bejövős. Korrekt évad volt, Ted Cooperrel együtt, én nézném tovább is.

Lemoni - 2016. 02. 01. 20:59

Most, hogy befejeződött az évad, hivatalosan is elkezdem a sírást a folytatásért. Tavaly 3 kedvenc sorozatomat kinyírta az alacsony nézettség, legalább ez az év adjon valamit vissza!

Imádtam a két utolsó részt is, potyogtak a jobbnál jobb dalok, szövegek, poénok 💗

elfeledettnick - 2016. 02. 01. 21:16

Nekem még hátra van 4 rész, de eddig a dalok közül csak az Off With His Shirt maradt meg :( Tavaly ilyenkor tele volt a telefonom Galavant-dalokkal, idén meg a hosszabb szezon ellenére egyetlen dal sikerült igazán? HARMADIK ÉVADOT AKAROOOOOK! A sztori jobb volt eddig, de a fülbemászó dalok hiányoznak nagyon.

everest456 - 2016. 02. 01. 21:40

Remek évad volt, egy apróbb problémám volt vele, hogy a címszereplő egészen háttérbe szorult Richard miatt. Mondjuk szinte az egész évad mozgatórugója az ő tavaly megkezdett (jellem)fejlődésének a folytatása/befejezése.

Örülök, hogy nem írtak durva cliffet befejezésnek (mondjuk ezt így fura volt leírni :))
Szerintem az ABC nem fogja megint jófejűségből megújítani az évadot, és annak szerintem a készítők sem látják értelmét, hogy olcsósítsanak egy esetleges kábeles menekülőút miatt, így lassan ideje elköszönni a sorozattól.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire bejön, amikor az újoncok 99%-át már az alaphelyzet elolvasása után passzolom, de itt az első két rész zsebre vágott és maradtam végig. Szép volt, jó volt, de szerintem ennyi volt és hiányozni fog

rhaena - 2016. 02. 02. 10:39

Jaj, annyira jó volt az utolsó két rész, nagyon nagyon nevettem! Hiányozni fog a sorozat! Örülök, hogy kaptunk rendes befejezést meg happy endet. Egyik kedvencem a 10. rész elején a “Would you like me to write you a theme song, my king? – Shut up, Menken!” Ezen behaltam :D

barátfüle - 2016. 02. 02. 20:18

Nagyon jóóóó volt az utolsó 2 rész! Hiányozni fog!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz