login |

A 73. Golden Globe tévés nyertesei

2016. 01. 11. 05:02 - Írta: human

45 hozzászólás | kategória: díjátadó, hírek,

A tavalyi győztesek itt nézhetőek meg, sokat változott a lista. Mondhatni. Konkrétan senki nem nyert tavalyról. Ennyi változás és újoncsiker is jelzi, hogy éppen az aktuális divatot követik a szavazó, sztárinterjúkat készítő öregemberek. Még egy régi klasszikus behúzta a sok viszonylag friss sorozat között! Szerintem megérdemelten.

A teljes jelöltlista itt nézhető meg, lássuk, hogy a díjakat kik vitték haza. A filmesek természetesen a Filmbuzin.

Dráma: Mr. Robot
Komédia vagy musical: Mozart in the Jungle
Színész (Dráma): Jon Hamm – Mad Men
Színésznő (Dráma): Taraji P. Henson – Empire
Színész (Komédia vagy musical): Gael García Bernal – Mozart in the Jungle
Színésznő (Komédia vagy musical): Rachel Bloom – Crazy Ex-Girlfriend
Mellékszereplő: Christian Slater – Mr. Robot
Mellékszereplőnő: Maura Tierney – The Affair
Minisorozat vagy tévéfilm: Wolf Hall
Színész (Minisorozat vagy tévéfilm): Oscar Isaac – Show Me a Hero
Színésznő (Minisorozat vagy tévéfilm): Lady Gaga – American Horror Story: Hotel

45 hozzászólás Ne habozz!

Luke - 2016. 01. 11. 05:28

Rami Malek azért megérdemelte volna a díjat, nah majd talán jövőre.

winnie - 2016. 01. 11. 05:32

luke: jövőre már azt sem fogják tudni, hogy van ilyen sorozat.

CyClotroniC - 2016. 01. 11. 05:35

Durván megszórták az újoncokat, a Mad Men után a 2 éves The Affair itt kb a veterán, ha már az AHS antológia.

Elég random a Golden Globe, de a Mozart in the Jungle két díjának rohadtul örülök, tuti jótékonyan hat majd a sorozat élettartamára, illetve Oscar Isaac még a másik szerencsés választás.

Az Amazon pedig elég szépen ellépett a Netflix-től a díjak tekintetébe, így a Transparent után a Mozarttal.

jtb - 2016. 01. 11. 05:36

Én is Rami Maleknak adtam volna, de ő kap majd egy Emmy-t, ami többet ér ennél a díjnál.

Ami számomra rejtély az az, hogy hogyan tudják még mindig ilyen következetesen mellőzni Julia Louis-Dreyfust. Na nem mintha nem szerepelne, hiszen jelölést kap minden évben, de egy díjat igazán érdemelne ezen az átadón is, illetve egy eddigi véletlenszerű Veep évadért is. Vagy majd az lesz vele mint Amy Poehlerrel, hogy amikor érződik a sorozat végének a szele gyorsan hozzávágnak egy tiszteletdíjat.

A többi kategóriával meg vagyok elégedve, nem szoktam olyan keserű szájízzel távozni GG nézés után, mint Emmy után, viszont ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a TV-s világban ez a díj a töredékét sem éri szakmai szempontból mint egy Emmy, de ez ilyenkor már nem érdekel mert rohadt álmos vagyok. :D

CyClotroniC - 2016. 01. 11. 05:50

A Golden Globe-nál rációt ne keressetek, ~90 ember dönti el, hogy ki nyerjen, szóval ha 30-40 ember szerint te voltál a legjobb társaság a protokollvacsorán vagy az akármin, már van esélyed :)

Ja és amellett, hogy 90 főből, az egy kisebb tanulmány, hogy kik a tagok, meg hogy lehet bekerülni és társai. Vannak akiktől egy büdös cikk nem lelhető fel a neten, van például dél-afrikai ex-szépségkirálynő vagy orosz testépítő, aki kíváncsiságból csatlakozott. Valahol anno volt egy tök jó lista a tagokról amúgy.

Szóval ja, a Golden Globe simán megérne egy tanulmány, annyira mókás.

sixx - 2016. 01. 11. 05:55

@CyClotroniC: irtam errol vagy ket eve az indexen, volt botrany rendesen. Meg eleve, milyen szervezet az, aminek Navai tagja lehet???

Néma Harcsa - 2016. 01. 11. 06:49

Maura Tierney és Oscar Isaac rendben van, na de, ööö, se a tán eddigi legjobb évadát hozó Veep, se egy Fargo, de még egy árva Leftovers sem.
Remélem, legalább Kirsten Dunsthoz azért majd hozzávágnak egy Emmy-t.
A filmes részleg örvendetes. :)

Néma Harcsa - 2016. 01. 11. 07:13

R. G. pedig iszonyú vicces, mint mindig.

Shannen - 2016. 01. 11. 07:24

Meglepő, de egész jó a lista. Legjobban Maura Tierney-nek örülök, neki már nagyon nagyon régen kijárt.
A Farho-t sajnálom, sehol nem fért oda, viszont a Mr. Robot-ért jár a pacsi.

DarkEagle - 2016. 01. 11. 08:12

Most komolyan gyerekek van még olyan díjátadó aminek manapság van még értelme. Oscar tiszta szégyen, Golden Globe dettó. A többi meg már szóra sem érdemes. Szerintem nem is ember sorsol csak beteszik a neveket valami kalapba azt csók. :D

winnie - 2016. 01. 11. 08:46

darkeagle: elég nagy marhaságot mondasz. még a GG-nek is nagyon sok értelme van.

ha az ember csak a GG-re jelölt sorozatokat nézi meg egy évben, akkor jó eséllyel igencsak elégedett lesz, csettintetni fog: Empire, Game of Thrones, Mr. Robot, Narcos, Outlander, Casual, Mozart in the Jungle, Orange Is the New Black, Silicon Valley, Transparent, Veep, American Crime, American Horror Story: Hotel, Fargo, Flesh and Bone, Wolf Hall

nem fog mindegyik bejönni neki, de marha jó válogatás, eklektikus. annak ellenére, hogy komolyan vehetetlen a díj, mert nem nézés alapján jelölnek, tudják, hogy mit “kell” jelölni.

egyszerűen csak rá kell jönni arra, hogy a díjátadó nem arra való, hogy megmondják a díjazók, hogy mi pistike kedvenc sorozata. arra kiválóan alkalmas, hogy valaki, aki nincs képben, ajánlásokat kapjon.

winnie - 2016. 01. 11. 08:47

darkeagle: összességében majdnem minden díjátadónak van értelme – már persze akkor, ha nem a saját favoritjaidat akarod viszontlátni, és ekképp definiálod az értelme. a díjátadók révén értesülsz arról, hogy a jelölőknek mik a preferenciái. minél kisebb nyilvánosságot kap egy díjátadó, annál több értelme van, hiszen annál autentikusabb lehet.

a legtöbb értelme pedig egyértelműen az oscarnak van, hiszen az a(z egyik) legutolsó, és nagyjából az addigi több tucat díjátadó eredményének összegzése. akkor nem lenne sok értelme az oscarnak, ha olyan filmeket tartalmazna, amiket máshol nem jelölnek, de így, hogy egy best of válogatás, nulla meglepetéssel, tele olyan filmmel, amik már máshol is egy vagon jelölést kaptak.

ahogy a gg-re is igaz, úgy az oscarra is, hogy aki egy évben csak a 13-15 filmkategóriás oscarra jelölt filmet (legjobb film + legjobb idegen nyelvű film) nézi meg, és semmi mást, az javarészt elég jó filmeket fog látni. aki pedig a legjobb színész díjakra jelölt filmeket nézi meg, az elég jó alakításokat fog látni.

ez a díjátadók értelme. nem az, hogy megnevezze azt a filmet, ami x-nek vagy y-nak legjobban fog tetszeni. arról, hogy a francba tudna pár idegen ember?

Bazsi - 2016. 01. 11. 08:52

Lady gaga… pffffffffff, komolytalan ez így

Sancho Pansa - 2016. 01. 11. 08:54

Mesélj, Bazsi. Rossz volt az alakítása? És ettől a többi is hirtelen komolytalan lesz?

bëiz - 2016. 01. 11. 08:55

Olyan nagy baj nincs ezzel: Mr. Robotnak örülök, Maura Tierney-nek pedig nagyon-nagyon örülök (kijárt neki, megérdemelte), a Mozarttal csak szemezek egy ideje, de nem tűnik rossznak sem hétköznapinak.

Jon Hammon szaladt fel a szemöldököm, szerintem semmi extrát nem nyújt a fickó.

Claire8310 - 2016. 01. 11. 09:09

Oscar Isaac. Zseniális volt, titkon reménykedtem, hogy megkapja és lám! Nagyon megérdemelt.

Bazsi - 2016. 01. 11. 09:15

Sancho Pansa: igen, konkréten fos volt!
Kirsten Dunst és Sarah Hay viszont kiemelkedőt nyújtott. A többivel nincs bajom, de ez vicc h ez az elb@szott gnóm nyert

Gumbo - 2016. 01. 11. 09:24

Lady Gaga? Hát… annyira nem volt jó…

Snoopyzit30 - 2016. 01. 11. 09:28

Mr.Robot és Mozart in the Jungle díjai nagyon rendben vannak. Rami Malek majd megkapja legközelebb…

The Affair és Wolf Hall is kapott díjat, nagyon jó :))

Lady Gaga díja egy vicc, de hát ilyennek is kell lenni (gondolom).

Cyrax - 2016. 01. 11. 09:49

Lady Gaga szerintem is csak vette magának a díjat… :)

CyClotroniC - 2016. 01. 11. 09:58

Egyébként az úgy furán működik, hogy ahol a szánk íze szerint döntöttek, ott bólogatunk másnál meg viccezünk :)

DarkEagle - 2016. 01. 11. 10:37

@Winnie: bocs de baromi naiv vagy ahhoz képest hány éves vagy. Ezek a díjátadók nem szólnak másról csak hogy összegyűlnek a sztárok jól elszórakoztatják magukat aztán csókolom. Nézd már meg az elmúlt években pl Oscar díjat kik kaptak. 1-2 kivétellel mind tipikus Amerika propaganda film volt. Független filmek pl sehol nincsenek. Ja várj hisz nekik külön díj van amiről SENKI, ismétlem SENKI nem ad hírt CSAK A FILM POSZTERÉN LÁTHATOD, HOGY NYERT VALAMIT! Kész röhej pedig ezerszer jobbak mint a nagy Oscarra jelöltek többsége! A GG-ból már évek óta viccet csinálnak. Az Emmy-nek már lassan hírértéke sincs. Mi maradt még ja a tini díjátadók amik csak a sok hülye tini pi…a miatt kerülnek be a napilapokba mert Miley Cyrus mindig pucér. :D

Egyébként teljes mértékben félre értettél. Meg az egész díjátadó lényegét is. Egyrészt magasról teszek arra milyen sorozatot/filmet mire jelölnek, számomra nem mérvadó senki véleménye ilyen téren. Ha nem néznék semmit amit nem jelölnek nagy díjakra, akkor évente 5 filmet látnék MAX és nem tartanék majd 2 ezer filmnél meg vagy 300 sorozatnál. Ami a lényeg, nem a sorozatokat kritizáltam hanem magát a díjátadót. Amit ugye maguk a sztárocskák is megtesznek. Persze nekik murisabb hisz milliókat tesznek zsebre csak azért hogy megjelentek.

Ezek a díjak már rég nem arról szólnak mik/kik a jók. Ha meg tényleg úgy véled hogy ezek alapján érdemes sorozatot vagy filmet választani tényleg elég naiv vagy. Ma már nem a minőség nyer hanem a hype. De magyarázhatnám ezt napestig. Te mindig csak két végletben gondolkodsz. :D Egyébként ezért minden tiszteletem a tiéd mert hihetetlen hogy él még olyan ember aki azt hiszi, valami vagy fekete vagy fehér. :D

“ez a díjátadók értelme. nem az, hogy megnevezze azt a filmet, ami x-nek vagy y-nak legjobban fog tetszeni. arról, hogy a francba tudna pár idegen ember?”

Bocs de te tudod is hogy kik döntik el hogy ki nyeri ezeket a díjakat? Nem közönség szavazás alapján döntenek. Minap épp erről ment a csevej PCA-nál hogy hiába a netes szavazás az semmit sem nyom a latban. Kiválasztanak pár random embert azok meg szavazással eldöntik ki vagy mi kapjon díjt azt csókolom.

Mint ahogy ott is írtam ide is leírom ezek a díjátadók olyanok mint az elnök választások. Mindig nyer valaki de sosincs semmi értelme. Ráadásul évről-évre ugyan azokat a beszédeket hallgatjuk végig. Mármint én már nem de a többség igen. Nem véletlen figurázta ki a népet Ricky Gervais. :P

Ezek a díjátadók pont ugyan olyanok mint bármelyik oldal vagy eme Blog akár szavazása mint a JAWS pl. Pár tag megszavaz pár hype cucc közöl 4-5 nyertest és mindenki megy amerre lát. De értelme nincs hisz alapból azért szavaznak rá mert már ismerik szóval az az érv totál baromság hogy aki ez alapján néz sorozatot csak jókat fog látni. Mert a jelöltek 90%-át a többség amúgy is nézi hála az internet erejének :D

MendaxDurden - 2016. 01. 11. 10:42

A Mr. Robot díjainak eszméletlenül örülök. Rami megérdemelte volna a legjobb főszereplőnek járó díjat is, de majd azt a jelölést máskor váltja díjra. A többi nyerteshez jelenleg nem tudok hozzászólni.

Oldern - 2016. 01. 11. 10:42

Rachel Bloom, yaay :)

tobias88 - 2016. 01. 11. 10:45

Lady Gaga lol, Rami Malek hiánya hasonlóképpen

Neoprimitiv - 2016. 01. 11. 12:00

DarkEagle: most nem azért, de szerinted a te egyszemélyes véleményed egy filmről vagy sorozatról mennyivel nyom többet latban mint Kukuruzsnyák Rémusé? Mert vagy azt mondjuk, hogy nyílt szavazás, mindenki szavazhat – akkor az az ellenérv, hogy sok hülye mucsai hájprajongó, nem tudják, mi a jó.

Vagy azt mondjuk, hogy 5-10-90-500, akárhány embert valamilyen alapon kiválasztunk (vagy valamiért egy csoport véleményét külön is fontosnak tartjuk), akkor viszont a nagy számok törvénye alapján valószínű, hogy a véleményük nem fog egyezni a másik kb. négymilliárd jelentős részével.

“1-2 kivétellel mind tipikus Amerika propaganda film volt.”
Lehet, hogy újdonság lesz, de az Oscar az amerikai filmakadémia díja. Nem az univerzumé, nem is a MMA-é. Nyilván az amerikai ízlésre támaszkodik. Nem azért emelik ki, mert ez a zsinórmérték, hanem mert a mi filmes kultúránkban az amerikai filmgyártás a legmeghatározóbb. Ha az angol filmipar lenne a gazdagság és siker tuti záloga, akkor a BAFTA körül lenne ekkora hírverés. Ha meg rákattannánk a bollywoodi stílusra, akkor a National Film Awards-ot vagy a FilmFare-t figyelnénk.

“Ja várj hisz nekik külön díj van amiről SENKI, ismétlem SENKI nem ad hírt”
Most akkor az a baj, hogy ezek körül nincs akkora csinnadratta? Hogy mondjuk egy Sundance díjkiosztójánál nem látod amikor összegyűlnek a sztárok, hogy elszórakoztassák magukat? (Mert össze szoktak gyűlni, tudósítani is szoktak róla.) Megfordítva: ha a Sundance-et vagy a TIFF-et közvetítenék élőben és a GG lenne csak a szaklapok híreiben, akkor hitelesebb lenne a GG és gagyibb a Sundance?

“a jelöltek 90%-át a többség amúgy is nézi hála az internet erejének”
A junkie olvasóinak a nagy része 8-10 sorozatot néz. Az egyes kategóriákban külön-külön ennek legalább a dupláját jelölték. Következtetés: a junkie olvasói nem használják az internetet (sőt, magát a junkiet sem), hiszen a tizedét sem nézik a jelölteknek.

Arra azért kíváncsi lennék, szerinted milyen egy “értelmes” szavazás? (Azt, hogy kevered a választást és a szavazást, már nem is hozom fel. Ez egyik egy még nem ismert, jövőre vonatkozó ígéret, alapján dől el, másik egy már ismert produktumra vonatkozik, tehát ha már baromságnak nevezünk valamit, akkor a kettő összemosása az.)

Lemoni - 2016. 01. 11. 12:30

Elégedett vagyok. Bár a sorozatos szereplőknél eltér néhány esetben a véleményem, de a 3 fő kategóriát behúzták a favoritjaim (Mr. Robot, Mozart in the Jungle, Wolf Hall). A Wolf Hall-nak nem nagyon volt visszhangja itt a ‘junkie-n, de jó szívvel ajánlom azoknak, akik szeretik az angol történelem egyik érdekes fejezetét (VIII. Henrik-Boleyn Anna) és a lassú folyású, főleg dialógusokra alapozott, remek színészeket (Mark Rylance, Damien Lewis, Claire Foy) felvonultató történetet.

ravengirl - 2016. 01. 11. 12:48

Kicsit sajnálom, hogy az Outlander díj nélkül maradt, de azt gondolom, hogy nagyon erős volt a mezőny mindhárom kategóriában, amiben szerepelt, végülis már az is nagy dolog, hogy a jelölésig eljutottak. Viszont némileg kárpótolva lettem a Mr. Robottal és a Mozart in the Jungle sorozattal (mindkettőt az itteni ajánlások miatt kezdtem nézni, nagyon megérte :)).

Csigusz - 2016. 01. 11. 13:43

Oscar Isaac díjának nagyon örülök, megérdemelten kapta!!!

Nora77 - 2016. 01. 11. 13:56

Hát a Mad man-ből már elegem van.

Viszont a Mozart in the jungle-nak nagyon örülök. Ahogy Mr. Robot többi díjának is.

Bár a Golden globe egy vicc azért.

sepörd - 2016. 01. 11. 16:03

egész jó a lista, mondjuk hogy a Robotból pont a Maleket nem díjazzák mikor kb. õ maga a sorozat, az vicc kategória. Slaternél meg a svéd faszi jobb volt.

DarkEagle - 2016. 01. 11. 16:50

@Neo: Én a hype miatt hoztam fel a független filmeket. Mivel azok nem kapnak még negyed akkora hírverést sem ezért írtam hogy Winnie hiába írja hogy aki csak Oscar-os filmeket néz az jó filmeket lát hiszen aki csak azokat nézi annak fogalma se lesz az igazán jókról. Persze ez megint ízlés kérdése. Én magáról a díjátadóról vélekedtem nem a filmekről. az Oscar filmek többsége valóban jó film de maga a gála felesleges. Hisz az igazi díj a készítőknek az ha rengetegen mennek el megnézni a filmet vagy veszik meg DVD-n.

A szavazás és a választás összehasonlítása tehát teljes mértékben jogos hiszen egyiknek sincs értelme. Nekünk teljesen mindegy ki nyer díjat, nekünk nem lesz jobb tőle ahogy attól se ha Orbán helyett Gyurcsány lesz az elnök. Vagy fordítva. Nincs tökéletes vagy jó szavazás mert minden ember más és minél kevesebben szavaznak annál kevesebb értelme van hisz az ilyen díjátadókon általában 10 max 20 ember szavat ha jól tudom. Pedig több millió ember nézi a jelölt filmeket/sorozatokat.

Ráadásul a pláne az egészben hogy a nyerteseknek sem fog ettől megváltozni az életük. Megnyerik a díjat kiteszik a polcra jobb esetben és dolgoznak tovább. Ez nekik már nem igazi elismerés hisz ahogy már írtam az igazi elismerést a fanoktól kapják nem ezektől a díjátadóktól. :)

Ja és még valami. Az én személyes véleményem nyom a legtöbbet a latban, akár az amerikai elnök is nyilatkozhat valamiről vagy maga Isten. Az én véleményem akkor is szent DE CSAK SZÁMOMRA! Engem nem érdekel, kinek mi tetszik és nem várom el hogy mást érdekeljen az én véleményem. Eleve nem értem ebbe miért kötöttél bele hisz ennek így kell lennie. Csak sajnos ma divat birkának lenni és követni a csordát. Én mindig a saját fejem után megyek. :D

Akinek nem inge vegyen sajátot de a többség azt nézi amit ajánlanak neki, én viszont megkeresem amit nézni akarok. Nem más ajánlása miatt vagy holmi szavazás miatt.

Henry14 - 2016. 01. 11. 17:22

Az év legnagyobb baromságait kommentelő díját toronymagasan darkeagle nyerné ez biztos.:D

gabi - 2016. 01. 11. 17:53

köszönöm a kommenteim törlését nem vártam tőletek mást,szólás szabadság van de itt csak azokat lehet isteniteni akiket ti nyomattok…szánalmas izlésficamos magyarok

Neoprimitiv - 2016. 01. 11. 19:41

gabi: az egész téma került törlésre, nem a te kommentjeid – a másik oldal is. Minden csak nézőpont kérdése. Persze megsértődni azért meg lehet, miért ne…

delilah - 2016. 01. 11. 19:52

A Mr. Robot és a Mozart in the Jungle nagyon megérdemelte

Thomas - 2016. 01. 11. 22:03

A Mr Robot nagyon megérdemelte. Hol van a GoT-otok? :D

És winnie, ne írj olyan marhaságot, hogy jövőre azt sem tudják, hogy van ilyen sorozat. Köszi. Szia.

CyClotroniC - 2016. 01. 11. 22:04

Nem írt marhaságot, a Golden Globe minden évben imádja az újoncokat vagy minimum azt, hogy más díjazzon. Lehet hogy akkor éppen Rami Malek lesz az, de a sorozatot viszi egy másik újonc. Érdemes átnézni a díjazottakat, nagyon durva vetésforgó van a GG-n.

winnie - 2016. 01. 12. 07:41

darkeagle:

“én viszont megkeresem amit nézni akarok. Nem más ajánlása miatt vagy holmi szavazás miatt.”

ennyi a különbség. van, aki ajánlásra hallgat, illetve a többségi konszenzust figyeli. te reklámra, ami ugye úgy manipulál, ahogy akar. (én speciel sosem nézek előzetest, nem olvasok hivatalos tartalomleírásokat, bár a készítők és a színészek nevei eljutnak hozzám.)

mondanom sem kell, hogy ki fog sokkal több neki tetsző darabot látni, és ki fog panaszkodni amiatt, hogy csökken a hollywoodi filmek minősége.

winnie - 2016. 01. 12. 09:12

nem mellesleg az inverz effekt is igen fontos: azoknak a filmeknek (sorozatoknak) a listája, amiket hátra kell hagyni, mert jó eséllyel nem jönnek be, ha sokan utálják őket, vagy tartják közepesnek.

Marci - 2016. 01. 12. 13:03

Nem mondom, hogy én Lady Gagának adtam volna a díjat, pedig én a Fargót nem is láttam – elég volt Felicity Huffmant látni az American Crime első évadában -, de van egy kis hang a fejemben, ami azt mondja, szóljak, hogy szerintem igenis jól játszott az American Horror Storyban. Annyira jól, hogy tényleg meglepődtem, mert bőven voltak előítéleteim. Szóval ennyitől szerintem nem lesz viccebb a Golden Globes, mint eddig volt.

Henry14 - 2016. 01. 12. 18:28

Jó volt az AHS-ban, de nem övé volt a legjobb alakítás a kategóriájában.

Gabu - 2016. 01. 12. 20:46

Nekem nincs konkret bajom Lady Gagaval sem amugy, sem ebben a szerepben, de szerintem az teny hogy nagyon nem kell megeroltetnie ebben a szerepben, hiszen ezt imazst nyomatja es nyomatta mindig is a mediaban. Azert megneznem egy kicsit masfajta szerepben is :)

Marci - 2016. 01. 13. 12:57

Én pont azért állok ki kvázi a Lady mellett, mert szerintem nem minden jelenetben nyomta a szupersztár madre monster imidzset. A flashbackekben volt ártatlan kisbárány, volt összetört szívű szerelmes, volt nyílt szívű segítő és azért a legutóbbi részben – Sallyvel – szintén nem volt túl glam. Oké, hogy egy idő után mindig visszajött “A Lady Gaga” karakter, de szerintem megmutatta, hogy megyeget neki más is. Én pont ezeket a részeket értékeltem igazán, mert nagyon élvezem, mikor a színészek megmutatják, hogy nem csak egy arcuk van. Nem vártam ennyit Lady Gagától. Nem ő volt szerintem se a legjobb, de azért jól csinálta, amit csinált.
Jövőre hátha írnak neki valamit, ami nagyobb kihívás.

zolkó - 2016. 01. 13. 19:40

Emberek akik évről évre végignézik az ÖSSZES díjátadót, utána nagy lelkesen fikázzák őket, és elmagyarázzák, nagy szakértelemmel megáldva, hogy miért is szarok. Pfff.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz