login |

Mégsem éri meg annyira a Netflix?

2016. 01. 12. 17:25 - Írta: human

49 hozzászólás | kategória: weblap

Szerintem mostanra már mindenki tudja, hogy a héten volt a Junkie szülin elindult a Netflix itthon is. Na de mennyire tartalom van ténylegesen benne? Létezik egy táblázat, amiben számszerűsítették. Az Amerikában fenn levő sorozatok 14,78%-a érhető el itthon. És ebbe a százalékba még a gyereksorozatok is beleszámítanak, azok nélkül 60-70 sorozatról van szó összesen – winnie itt mindegyiket listázta is.

Persze fog bővülni a kínálat, és még így is baromi sok néznivaló van, meg majdnem az összes Netflix-sorozatot megkapjuk és meg is fogjuk kapni a premier napján, de azért….

netfl

49 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 01. 12. 17:33

á, kéne valami kommunikáció, hogy miért ennyi az annyi, hogy mikor és hogyan lesz bővülés (odakint ugye havi frissítések vannak), egyáltalán van-e személy, aki magyarországért felel. mert így sokan elkámpicsorodnak infó híján, hiába mondják nekik, hogy lesz majd felirat.

nekem elég, ha van 5 vagy 10 sorozat, amit nem láttam, addig nincs gondom. csak, ha ledaráltam őket. itt egyelőre annyi egyébként is bőven elég, hogy megvan az összes netflixes, mert elég jól le vagyok maradva velük. (dettó ezért jó az hbo go, mert ott is lenne néznivalóm elég.)

kérdés az, hogy a rendelkezésre állásért akarok-e fizetni átalánydíjat. de végülis, miért ne? (valahogy kényelmes, hogy elő tudok kapni zsebből pár percre egy with bob and david-epizódot, megnézek 1-2 szkeccset, mert egyébként tuti nem nézném.)

BulllFrog - 2016. 01. 12. 17:37

Még nem próbáltam, viszont tényleg minden angol, és csak párhoz van felirat, szinkronos pedig nincs is?

winnie - 2016. 01. 12. 17:42

BulllFrog: minden eredeti nyelvű (a narcos spanyol), felirat csak más nyelveken van, mint ahogy némelyik nyelven van a netflixesekhez szinkron is (talán másokhoz is), de egyelőre nincs magyar specifikáció.

de. ennek az az oka, hogy ez nem magyar launch volt, hanem világméretű, nem várhatták meg, míg minden egyes piac elkészül a honosításokkal, így a magyar feliratok fokozatosan lesznek bevezetve.

a szinkron…, passz. szerintem az csak akkor lesz, ha behoznak régebbi sorozatokat és megveszik a tulajtól, de erről is infó kéne, mert így minden más csak találgatás.

Lalolib - 2016. 01. 12. 18:01

Kivárunk, nem kell sietni. Addig amíg nincs teljes körű magyar honosítás az oldalon, és nincsenek magyar feliratok, addig marad az HBO GO.
Az sem tragédia, ha a Netflix sorozatokat néhány hónapos (éves?) késéssel nézem meg.

NitRo - 2016. 01. 12. 18:08

Nekem bejön, a 10 eurós csomagot választottam és maradni fogok. Van egy unogs.com oldal, ahol meg lehet nézni, hogy melyik országban hány film és hány sorozat van fent és az elmúlt 7 napban mik voltak a legújabb hozzáadott tartalmak. A Netflix egyik fejese egy interjúban azt mondta, hogy folyamatosan figyelni fogják a helyi piacokat, igényeket és a szerint fogják később változtatni az árakat, szóval valószínű, hogy kevesebbet kell majd fizetni érte néhány vagy egy év múlva.

a_n_d_r_e_w - 2016. 01. 12. 18:08

Lelkesen regisztráltam, aztán csalódottan konstatáltam, hogy egyetlen egy! darab sorozat sincs fent, amit nézek, pidig van kb tucatnyi aktív… Belőlem nem sok bevételük fog származni…

winnie - 2016. 01. 12. 18:11

a_n_d_r_e_w: de hiszen éppen ez a jó!:) az a lényeg, hogy olyanokat nézz, amiket még nem ismersz, nem?

részemről, amit nézek, azért biztos, hogy nem regisztrálnék, de bőven van, amit nem nézek, azokért érdemes _lehet_. és azzal, hogy elkezdesz valamit nézni, máris lesz olyan sorozatod is, ami fenn van, win-win.

NLZ - 2016. 01. 12. 18:17

rossz a listázós link

ensa - 2016. 01. 12. 18:20

Komolyan nem csalta össze magának senki egyben a régiókat, vagy itt nem “illik” erről beszélni?

Arsebulls - 2016. 01. 12. 18:29

Én elsődlegesen azért regisztráltam, hogy ne kelljen innen-onnan töltögetni a sorozatokat mert másfél tb helyet foglalnak már egy külön adattárolón, mivel szeretem őket hd-ban nézni. Aztán kiderült, hogy a Jessica Jones és a House of Cardson kívül túl sok minden nincs ami annyira lázba hozna és jelenleg is fut.

Valószínűleg az lesz, hogy ha kijön valami olyan sorozat amit szívesen néznék akkor regisztrálok, de különben nem fizetek azért, hogy 2 hetente nézzek valami filmet, amit a felénél abbahagynék, vagy már láttam ezerszer.

bannoltfelhasznalo - 2016. 01. 12. 18:36

winnie: és tegyük fel az ő általa ismert sorozatokat nem nézi valaki, de mondjuk így akadna rájuk, viszont hogy nincsenek fent/nem elérhetőek a régióban ezért nem is következik be, na akkor mi?

JKJ - 2016. 01. 12. 18:44

Biztos vagyok benne hogy az első próbahónap vége alőtt befutnak a magyar feliratok, stb. Addig nem fizet senki, így nem is ér kér senkit.

A “That 70s Show”-t nézem. Eddig semmit nem láttam belőle és nagyon bejön, hogy szinte bárhol beugorhatok a folytatásra.

CyClotroniC - 2016. 01. 12. 18:49

A részemről ha csak egy új fant is szeret a That 70s Show, már volt értelme behozni a Netflix-et :D

winnie - 2016. 01. 12. 18:54

“rossz a listázós link”

nem rossz.

winnie - 2016. 01. 12. 18:55

ensa: a letöltésről sem szoktunk, de aki akarta, eddig is el tudta érni az amerikai kínálatot. ennek kapcsán nem változott semmi. most a magyar kínálat okán írt human, a hazai választékról.

lappa - 2016. 01. 12. 18:55

van viszont egy nagyon fontos dolog, amiről épp a napokban (ha jól tudom, jövő kedden) szavaz az Európai Parlament, méghozzá az egységes EU-s digitális piacról szóló irányelv. ez többek között megszüntetné az EU-n belül a geoblockolt digitális tartalmakat, vagyis elvileg az egész EU-ban azonos lenne akár a netflixes tartalom is, illetve Magyarországról is hozzáférnénk pl az iPlayerhez. ez persze a szerzői jogi kavarások miatt többéves folyamat lenne (de amúgy az irányelv pont a szerzői jogokat is rendbe tenné az EU-n belül!), de mindenképpen jelzi, hogy megindult valami.

(akit érdekel, itt bővebben az irányelv alapvetései egy 2014-es doksiból: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:52015DC0192&from=EN )

winnie - 2016. 01. 12. 18:57

bannoltfelhasznalo: addig, míg felkerülnek, néz olyasmit, ami van. persze, ha mindegyiket kipörgeti vagy kaszálja, akkor jogos a kérdés.

bëiz - 2016. 01. 12. 18:59

Én baromira hiszek ebben a technológiában, vagy streamben vagy programban vagy mit mondjak rá. Szeretném, hogy ez legyen a jövő, váltsa le szépen a hagyomãnyos csatornákat, jöjjön neten az általam választott tartalom akkor amikor én akarom, azon az eszközön amelyiken én akarom.

DE egyelőre ez nekem nagyon-nagyon nem éri meg. Ez nekem még kevés. Mind a kínálat, mind pedig a felirat hiánya (nem, nincs kedvem ügyeskedni, ha már előfizetek, akkor legyen ott minden egy gombnyomásra, kényelmesen, hisz ez lenne a lényege).

Én örülök, meg tapsikolok ezeknek (Amazon, Netflix stb.), de majd talán évek múlva jutnak el olyan szintre itthon, ami az igényeimnek is megfelel. És igen, hajlandó leszek fizetni is… majd.

És ne gyertek az angol tudással, mert tudok angolul (mondjuk angol feliratot így is szoktam betenni, mert apróságokat jobban megértek leírva mint hogy valaki elmotyogja), de a sorozataim 70%-át családdal nézem, akik szintén tudnak, de sohasem mondanának le a magyar feliratról. Mert jó ha van, biztosabb a tudás, minden pontosan fordítva van.

bëiz - 2016. 01. 12. 18:59

Én baromira hiszek ebben a technológiában, vagy streamben vagy programban vagy mit mondjak rá. Szeretném, hogy ez legyen a jövő, váltsa le szépen a hagyomãnyos csatornákat, jöjjön neten az általam választott tartalom akkor amikor én akarom, azon az eszközön amelyiken én akarom.

DE egyelőre ez nekem nagyon-nagyon nem éri meg. Ez nekem még kevés. Mind a kínálat, mind pedig a felirat hiánya (nem, nincs kedvem ügyeskedni, ha már előfizetek, akkor legyen ott minden egy gombnyomásra, kényelmesen, hisz ez lenne a lényege).

Én örülök, meg tapsikolok ezeknek (Amazon, Netflix stb.), de majd talán évek múlva jutnak el olyan szintre itthon, ami az igényeimnek is megfelel. És igen, hajlandó leszek fizetni is… majd.

És ne gyertek az angol tudással, mert tudok angolul (mondjuk angol feliratot így is szoktam betenni, mert apróságokat jobban megértek leírva mint hogy valaki elmotyogja), de a sorozataim 70%-át családdal nézem, akik szintén tudnak, de sohasem mondanának le a feliratról. Mert jó ha van, biztosabb a tudás, minden pontosan fordítva van.

ensa - 2016. 01. 12. 19:02

Oké, ez hasznos infó, akkor megtartom magamnak. Mondjuk én nem az amerikai kínálatra gondoltam, az sem teljes, hanem egyben az egészre.

Ez is könnyen megtalálható, akinek kell.

Köszi a választ.

bëiz - 2016. 01. 12. 19:14

benyelte a kommentem. :)

lordviktor - 2016. 01. 12. 20:01

Nekem már csak a Sense8 dara miatt megérte az egész. Nem értem, hogy maradhatott ki eddig

Poghy - 2016. 01. 12. 21:09

Azt odáig értem, hogy azért nincsenek még magyar feliratok, mert világméretű bővítés volt, de valaki világosítson már fel, hogy mi az akadálya a teljes kínálat elérhetőségének?

lappa - 2016. 01. 12. 21:14

@Poghy: más tartalomszolgáltatók tulajdonában vannak az adott országban a közvetítési jogok.

korum - 2016. 01. 12. 21:38

Én maradok, egyrészt rohadt kényelmes – az otthon abbahagyott sorozatot egy klikkel folytatni a vonaton pl. – másrészt már most van rajta annyi eddig nem látott, de érdekesnek tűnő dolog, hogy van mit néznem pár évig.

Poghy - 2016. 01. 12. 21:51

@lappa: Oké, ez érthető, csak mindenki azt mondja, hogy majd bővülni fog a kínálat. Akkor a bővülés attól függ, hogy a Netflix megveszi-e az adott tulajoktól a vetítési jogot az adott országban? Mert ha így működik, akkor gondolom kereslet alapján fog bővülni, ami nem biztos, hogy meglesz.

lappa - 2016. 01. 12. 22:16

@Poghy: egyrészt azért, mert amikor megjelentek külföldön, pl Németországban, akkor még a miénknél is kevesebb tartalom volt, ami néhány év alatt a sokszorosára nőtt.

másrészt van ebben egy kis reménykedés is. az elmúlt napok hurráoptimizmusán azt érzem, hogy sokan vagyunk úgy, hogy ha már a Netflix a világpiacra lépéssel úttörő lett, akkor nem teheti meg, hogy hosszú távon ilyen relatíve kevés tartalmat tesz le elénk. pedig sajnos semmi nem garantálja, hogy a Netflix építene a kis piacokra is, az meg pláne nem biztos, hogy Magyarországon beszállna egy árversenybe mondjuk az RTL-lel vagy az AXN-t tulajdonló Sonyval.

tyrala - 2016. 01. 12. 22:20

De viszont így hogy ha magyar felirattal jönnek az új sorozatok akkor így hamar felkerülnek “egyéb oldalakra” is. Ugye ez “csak” kényelemből éri meg nagyon de ha nekem 30 sorozatomból csak 13 lesz fent,akkor nagyon nem érné meg a 10 ojrót,szóval nagyon kiváncsi leszek mi hova fog fejlődni :)

breezer - 2016. 01. 12. 22:51

említettétek páran a 70s showt… már régóta szemezek vele: szerintetek honnan érdemes elkezdeni? tudom adná magát hogy az elejétől de nekem az a fixaideám hogy a sitcomok amik több évadot megélnek általában az eleje fele és a vége fele szoktak gyengék lenni, de azért ez nem 100% :)

Macckó - 2016. 01. 12. 23:52

70s show vague felé laposul el, az első 6 év állat.

Macckó - 2016. 01. 12. 23:52

vague = vége

CyClotroniC - 2016. 01. 13. 00:39

breezer: Írtam róla itt az oldalon és asszem ott is említettem, hogy nagyon más az első szezon első fele. Komolyabban áll hozzá, fontosabb a korban jelenlévő gazdasági válság, valami hasonló lengi körbe, mint a Fargo 2. szezonját, munkavállalás, megélhetés a felnőtteknél, stb, de ez nagyon hamar nagyon fellazul és csak poénforrásnak marad meg a kor, míg az elején még mondani is akartak valamit. Szerintem érdemes az elejétől nézni amúgy, mert a sztori lelkét egy fiatal baráti társaság adja, akik az orrunk előtt nőnek fel a 8 év során. Mivel Jackie fiatalabb volt, mint a többiek, meg hát na, Mila Kunis, így direkt vele jövök. Van egy feelingje látni, ahogy az orrunk előtt a sorozatban lesz 15 évesből 23 :)

A kérdés csak az, hogy manapság mennyire áll meg egy újonnan bepróbált aláröhögős sorozat, mert nagyon mások lettek a normák már szerintem meg az elvárások, de úgy hogy már jó pár éve ismerem, szerintem az aláröhögősök legjobb, így nálam még a Jóbarátokat is veri simán. Kérdés, hogy ma bepróbálva is így bírnám-e, de annyi kreativitás van benne, amit országoson jóformán csak a Scrubs-tól láttam, szóval én speciál nagyon tudom ajánlani, ráadásul ezzel várni sem kell, mert a magyar szinkron sajna hazavágja a kémiát a srácok között.

Szóval itt van az ajánló, sajnos a YouTube linkek azóta meghaltak, de a legtöbb info úgyis ott a szövegben vagy a kommenteknél: http://www.sorozatjunkie.hu/2012/03/19/azok-a-70-es-evek-%E2%80%93-show-that-70s-show/

Zagrebacka Macka - 2016. 01. 13. 08:27

Az én félelmem az, és mondhatjátok, hogy ehhez magam is aktívan hozzájárulok, hogy lesz bővítés HA az érdeklődés akkora lesz, hogy megérje. De az érdeklődés (már, a valós előfizetésekben kifejeződő), meg akkor lesz (tőlem is), ha nagyobb lesz a kínálat és lesznek magyarítások.
Csak kérdés, hogy az amúgy is kis magyar piacon mekkora az az érdeklődés, ami mér elég ahhoz, hogy ránk szabjanak tartalmat?
Egyébként annak ellenére előfizetnék, hogy mondjuk azért a hazai netviszonyok nem egyszer megtréfálnak az HBO On demand v. Go nézése közben is (lefagy, nem indul), pedig ÁLTALÁBAN jó a netünk, de más egy weboldal betöltésére várni, meg más egy lefagyott film izgalmas pillanatában várni…. Arról nem is beszélve, hogy mi elég sokat utazunk külföldre, és ott meg ugye nem feltétlen opció mobilneten keresztül nézni, vagy van ugyan a helynek saját netje, de vagy korlátozzák az adatforgalmat vagy csak nem különösebben örülnek neki, ha valaki egy ilyennek megpörgeti…. tehát erre mégis csak marad a letöltés.
Amúgy is vágyálom, amit írtatok a múlt héten: ez akkor lenne igazán szuper, ha MINDENT elérnénk egyszerre, egy helyről (egyfajta kábelszolgáltató :-D), és nem kéne a Netflix mellé még külön az HBO GO is, meg az amazon, meg a nem tudom mi.
De ez utóbbiak a kisebb bajaim, azt a havi pár eurót nem fájna kifizetni annyira, ha a legelső, a magyarítás és a széles tartalom meglenne…

a_n_d_r_e_w - 2016. 01. 13. 09:03

@winnie: számomra nem az a lényeg, arra úgysem érnék rá. Viszont sokakkal ellentétben hajlandó vagyok fizetni olyan tartalmakért is, amik egyéb, nem tiszta forrásból ingyen is elérhetők, amíg az ár elfogadható és nem kerülök hátrányba. Jelenleg az árral még nem is lenne bajom..

Bálint - 2016. 01. 13. 10:21

Én is kipróbáltam, spotifyra is több, mint egy éve elő vagyok fizetve, viszont a kínálat tényleg kevés. Ha “minden” meglenne, akkor is le kéne mondani a heti új részes “rendes” sorozatokról, de így szinte mindenről. Szóval marad a torrent, egyszerre a kettőnek meg nincs sok értelme, ha úgyis szórakozni kell mindkettővel. Jelenleg szerintem azoknak hasznos a netflix, akik szeretik újranézni a sorozatokat, és eddig is megrendelték a dvd-ket külföldről mondjuk.

ProMixer04 - 2016. 01. 13. 13:48

PS4-en jó hamar megjelent az alkalmazás. :)

Mindig fix havidíj lesz?
Esetleg ilyen éves díj lehetne, amivel spórolsz valamennyit. Nem tudom máshol van-e ilyen.

Szerintem már most elég jó a tartalom sorozatok terén. A szinkron engem speciel nem érdekel, de felirat az jöhetne azért.

pepinnyo - 2016. 01. 13. 20:36

Jelenleg nem is fogok így előfizetni rá az ingyenes hónap után. Aki jó pár éve “sorozatjunkie”(+filmjunkie) annak sok minden új nem lesz. Remélem bővülni fog , mert így esélye sincs, hogy előfizetek rá..

idioty - 2016. 01. 13. 21:01

Majd remélem azért lesz felmérés egy hónap múlva, hogy a Junkiek közül hányan fizettek elő és hányan maradnak.
Én is egyébként félig-meddig csalódott vagyok. Egyelőre számomra is kevés az a tartalom, amire mindenképpen vágyom, de az is igaz, hogy így is találtam nem egy filmet/sorozatot amire azért kíváncsi vagyok.
Viszont pl animációs sorozatot biztos sosem töltenék le torrentről, mert ránézésre annyira nem érdekel, hogy foglalkozzak is velük. Mégis így már, hogy bármikor elérem biztos be fogok próbálni néhányat.
És egy kérdés: tudtok-e ajánlani olyan sorozatot, ami fent van és egyszerű a nyelvezete, azaz lehetne vele tanulni angolul? Ez a That ’70s Show mennyire könnyű?

CyClotroniC - 2016. 01. 14. 01:07

idioty: Nem hiszem, hogy nehéz lett volna, bár egy-egy poénból kimaradhat az ember mindig egy sitcomnál, elvégre a humor van hogy nyelvi finomságokból jön, de tuti nem nehezebb, mint egy átlagsitcom.

idioty - 2016. 01. 14. 17:40

Közben még tegnap megnéztem az első két részt. Az elsőt nagyjából értettem, pont ezek a pici szójátékokat nem értettem nagyon, de legfeljebb nem röhögök annyit. A második rész végig érthető volt, ott is csak apró poénokat nem értettem. Viszont rettenetesen bejött ez az első két rész. Csak annyit tudtam mondani utána rajuk: ezek hülyék. :) Az igazság az, hogy pont valami ilyesmit kerestem, úgy hogy mindenkinek köszi a tippet!

zierka - 2016. 01. 14. 20:52

Amúgy vicces hogy a román netflixen nem elérhető a House of cards, mert az egyik tévénél van a sugárzási jog.

winnie - 2016. 01. 14. 21:03

zierka: ez itthon is igaz, de azert, mert a stream jog van masnal.

North15 - 2016. 01. 14. 21:29

Én is köszi a That ’70s Show tippet. Eddig nekem kimaradt, de az első részek alapján nagyon bejött. Pont eléggé elfogytam sitcom szinten, az újak valahogy számomra nem az igaziak.

Maga a Netflix pedig nekem borzasztóan bejön. Hihetetlenül kényelmessé teszi a dolgokat, ami önmagában megéri az árát. Ezzel a tartalommal rendszeres használat mellett is egy fél évig tuti elvagyok, de lehet tovább. Aztán majd meglátjuk, itt nem gond kilépni majd később vissza.

FrankBlack - 2016. 01. 14. 23:13

Nem gondoltam valaha ezt mondom, de jó, hogy Romániában élek, nekünk 202 sorozat van, bár pontosan nem tudom mi van pluszban, nem néztem össze. Egyébként pokolra jutok, de van egy olyan hangsáv, hogy Audio description, látássérülteknek és vakoknak, lényege, hogy elmondják épp mi történik, becsukott szemmel kifejezetten érdekes.

winnie - 2016. 01. 15. 04:21

“de jó, hogy Romániában élek, nekünk 202 sorozat van”

úgy, ahogy magyarországon 170? mert az valójában csak 70. akkor nem sok a különbség.

idioty - 2016. 01. 15. 06:19

@winni: ez mit jelent?
Amúgy az ungos szerint nálunk most 205 sorozat van jelenleg: http://unogs.com/countrydetail/?q=&cl=334,&pt=stats&st=&p=1

FrankBlack - 2016. 01. 15. 12:41

@winnie: Na összeszámoltam kb 91 gyerek sorozatot, de nem vettem bele a 10 Power Rangers-t :D, Pokemon, stb.

Ha jól látom a Breaking Bad, The Royals, Atelier, Mythbusters. Nagyjából ezek vannak pluszban.

satwatcher - 2016. 01. 18. 20:06

Számomra is q nagy csalódás a jelenlegi/induló kínálat.
Értem én hogy forgalmazói jogok, meg miegymás, de én pl a HoC miatt vártam, az meg ha jól emlékszem a telekomnál van (jelenleg).
Az ára ugyanaz az eu-ban mindenhol, de a tartalmakat tekintve q nagyok a különbségek, ha utánaolvasunk. Pláne az amcsi kínálathoz képest, ahol a jelenlegi árfolyamon természetesen olcsóbb is…

A feliratokat majd később biztosan pótolják.

Személy szerint én kivárom a free időszak végét, majd akkor döntök, de perpill hajlok a lemondására, inkább a HBO Go tűnik most jobb választásnak (szintén free reg)

idioty - 2016. 01. 19. 16:37

Egyébként folyamatosan, napról-napra bővítik a kínálatot. 4 nap alatt felrakták 7 új sorozatot. De 1 hét alatt sorozatokkal együtt 22 új tartalom van. Ha így haladnak, jog havonta kb 100 új tartalom lesz, akkor azért 1 év alatt jelentősen megnő a kinálat a mostanihoz képest.
Egyébként a kinálat nagy részét láttam, egy jo része nem is érdekel, mégis minden nap találok olyat, amit szívesen megnézek, lehet ezekre nem szánnék egyaltalan időt arra, hogy letöltsem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz