login |

Pilot-mustra: Angel From Hell – 1×01

2016. 01. 12. 16:55 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Vannak esetek, amikor az ember nem igazán tudja értelmesen megmagyarázni azt, hogy miért jött be neki egy sorozatpilot.

Oké, azt nyilván leírhatom, hogy az Angel From Hell pilotját kellemes volt nézni, de azzal senki nem megy semmire. Persze a semminél még így is több, szóval maradjunk annyiban, hogy egy súlytalan (oké, könnyed), de kedves, szórakoztató, mosolygós kezdést produkált a CBS új sorozata. És ha ilyen lesz a folytatás, akkor tuti, maradok. (Azt, hogy melyik nézős komédiámat dobom ki sorolom hátrébb, hogy többé jó eséllyel ne kerüljön sorra, még nem tudom. Mondtam már, hogy sorozatkánaán van?)

ANGEL FROM HELL – 1×01 – 7/10

 Angel From Hell - 1x01-01

Az Angel From Hell koncepciója rém egyszerű: egy orvos találkozik egy fura nővel, aki idővel kiböki, hogy ő valójában az őrangyala. És ennek bizonyos jelek alapján még lehet is valóságalapja, bár az is lehet, hogy az illető valami elmeháborodott hobó.

– I want you out of my life. Seriously. I will get a restraining order. My uncle’s a lawyer.
– Your uncle’s a dentist.
– Why do you know everything?

Nyilván az ilyesmit nem egyszerű elhinni, de mivel a főhősnő nem nagyon tudja lekoptatni őt (humorforrás no.1), így “követőjének” lehetősége nyílik arra, hogy bizonyítsa angyali képességeit (humorforrás no.2), mindentudását – több-kevesebb sikerrel (humorforrás no.3).

Angel From Hell - 1x01-04

Bármennyire is Maggie Lawson körül bonyolódik a cselekmény (papírforma, cuki karakter jut neki), az Angel From Hell-ben egyértelműen Jane Lynch a húzóerő, a néző hozzá, illetve elég különc, nagyszájú karakteréhez való viszonya erőteljesen meg fogja határozni a sorozat élvezetének, illetve elviselésének fokát.

És annak ellenére, hogy a főhős mellett ott egy család (pasi, tesó, apuka), az Angel From Hell inkább tűnt ennyi alapján haverszitkomnak, még akkor is, ha szó sincs (egyelőre) baráti viszonyról az angyal és közte. Márpedig csajos haverszitkom azért nincs olyan sok. (Egyelőre, főleg a testvéres szál Kyle Bornheimer-rel ugyancsak működik, szóval nincs gond a bé-sztorival sem.)

Angel From Hell - 1x01-03

Az okokat vagy nem tudom annyira szavakba önteni (lehet, hogy csupán a színészek játéka a kulcs?), vagy nem is nagyon akartam megfogalmazni nézés közben, de nagyon mosolygósan pörgött az egész sztori az ismerkedéstől a drámaibb pillanatokig – ráadásul nem kell az 1×10-ig várni, hogy az angyalban higgyenek (valamennyire), már a pilotban megtörténik.

Furcsának mindössze azt tartom, hogy úgy vélekedek ilyen pozitívan a látottakról, hogy nem éreztem, hogy magának a sorozatnak lenne különösebb stílusa. Oké, Lynch karaktere egészen konkrét, de sok meglepetést nem okoz, kábé pont ilyennek várnánk a színészt, szóval inkább őt láttam, mint azt, akit játszik, de ez legyen a legnagyobb probléma.

Angel From Hell - 1x01-02

Igazából csak azt nem értettem, hogy miért erőltették a készítők a totál feleslegesnek tűnő angyal/mégsem angyal-kételkedést. (Azt értem, hogy a pilotban a főhős nem hisz neki, aztán hinni kezd, majd megint nem, de a nézőhöz is hasonlóképpen viszonyultak.)

Ugyanis bármikor, amikor az ember elkezdett volna hinni, bedobtak valami magyarázatot, hogy talán mégsem kéne naivnak lennünk. De akkor meg…? Akkor Jane Lynch karaktere egy megszállott creepy stalker lenne, ami nem feltétlenül jó döntés. (Kivéve akkor, ha mondjuk a rokona vagy az anyja a főhősnek – nem is emlékszem, hogy volt-e szó Allison anyukájáról.)

17 hozzászólás Ne habozz!

Marci - 2016. 01. 08. 18:15

A pilot nagyon aranyos volt, én folytatom.

Dregnarr1 - 2016. 01. 12. 18:10

Majd ilyen Wilfredesen elintézik.

jtb - 2016. 01. 12. 18:12

A Superstore és a The Grinder mellett ezt a vígjátékot vártam a legjobban (asszem a junkie-szavazáson is így volt valahogy) úgyhogy imádni fogom megnézni az első részt mindháromból amikor mér nem lesznek vizsgáim. :D Továbbá ez lesz az első CBS szitkom evör amit bepróbálok, nem várok sokat, hogy biztosan kellemesen tudjak csalódni. :D

LaCRossE - 2016. 01. 12. 19:11

Én untam. Nem volt probléma amúgy vele, de nekem nagyon unalmas volt.

spamdog - 2016. 01. 12. 19:37

A téli vígjátékok között csak a harmadik helyre jött be a Superstore és a Telenovela is sokkal jobban tetszik. De azért nem adom fel hátha javul valamennyit!

human - 2016. 01. 12. 20:05

a nincs stílusa eléggé találó, és szerintem Lynch valmai másban szerepel, mármint abszolút nem illik a jelenetekbe, hiába működne magában a karakter.

len90 - 2016. 01. 12. 23:31

Az utolsó 5 percben kicsit összeszedte magát és belecsúszott az “aranyos” kategóriába és mivel kevés jelenleg futó sorozatot nézek, ezért egyelőre folytatom, de az elsó 15 perc nagyon unalmas volt. A kerekterek sem működnek annyira, a főshős csaj nekem nem szimpi, kicsit antipatikus feje van a színésznőnek amivel nem lenne baj, de nekem nem megy össze azzal, hogy a karaktert meg mennyira meg akarják kedveltetni velünk, ha már ő is egy kicsit inkább lenne az angyelhoz hasonló cinikus forma lehet érdekesebb lenne… Jane Lync egy “kiherélt” Sue Sylvestert hoz, de a Glee fénykorában még ezt is jobban tette, úgyhogy nekem ez minőség szintjén tipikus egyévados kasza, anno kb. annyire mozgatott meg a 100 Questions, a The Goodwin Games vagy a Manhattan Love sztori, egyetlen nagy szerencséje, hogy mára a konkurencia is annyival gyengébb, hogy akár én is tovább nézem, plusz akár még a túlélésre is esélye is lehet, pedig pusztán minőség alapján (eddig, ami egy pilot alapján tudom hogy korai ítélet, ugyanakkor pont azért vannak a Pilotok mert azoknak kellene eladni a sorozatot és berántani a nézőt) megérdemelne egy eslő évad végi kaszát…

Marci - 2016. 01. 13. 00:22

Ami érdekel, hogy mi a francért rakta a pasija a Big Moments slideshow alá a Band of Horses “The Funeral” című számát? Szeretem nagyon a dalt és tetszett az atmoszféra, amit teremtett abban a kb. fél percben, de ez fura volt. xD

Zizi - 2016. 01. 13. 00:45

Valamit mondtak az anyukájáról, mikor a csaj erőlteti az apját, hogy hozzon valakit a bulijára, még mintha az “1 év” is elhangzana, vagy az nem ebben volt? :D

Egyébként sokan emlegetik a Telenovelát és a Superstore-t. Nálam a 3 közül abszolút a Telenovela a befutó.
Bár szerintem ott mellélőttek a címmel, mert lehet sokan arra gondolnak (nyilván nem up-to-date junkiek), hogy egy szappanoperához hasonló szerelmi valami, ami most (még) szerencsére nem igaz.

Marci - 2016. 01. 13. 01:02

Nem nézem a Telenovelát, de azt tudom, hogy nem is az volt az első cím, korábban Hot and Bothered is volt a neve.
Nem tudom, az USÁ-ban amúgy mennyire vágják az emberek, mi az, hogy “telenovela”, hogy benne van-e a köztudatban úgy, ahogy pl. itthon vagy nyilván a latino világban.

winnie - 2016. 01. 13. 04:40

bár OFF, de:

marci: “de azt tudom, hogy nem is az volt az első cím, korábban Hot and Bothered is volt a neve.”

a telenovela volt az első cím. utána lett hot and bothered, utána megint telenovela.

de itthon ez a kifejezés nincs benne annyira a köztudatban, pont pár hete volt erről szó kommentben, hogy sokan nem tudják, hogy mi az a telenovella. odakint abszolút ismert viszont. legalábbis szélesebb körben.

harmundu - 2016. 01. 13. 06:06

Nekem alapvetően tetszett a pilot. Egyelőre maradok, meglátjuk, mi sül ki belőle.

Marci - 2016. 01. 13. 12:52

Hát ennek sok értelme volt, hogy oda-vissza változtatgatták a címet. :D
Tényleg jobban vágják arrafelé, mi a telenovela, mint itt? Mennek latino telenovellák az amerikai csatornákon? Nem gondoltam volna. Itt meg ugye elég nagy divatja van (köpjetek le, 8 évesen néztem a Vad angyalt és elolvastam a hat kötetes regény-változatot is xD). Nem fogok akkor elmenni teleszociológusnak. Úgyse jutnék be.

Zizi - 2016. 01. 13. 23:09

OFF

@Marci

Nem foglak, mert én is. :D Sőt, az az egyetlen, amelyhez olyan jó emlékeim kötődnek, hogy ma is simán belenéznék.

Egyébként én úgy gondolom, hogy inkább a spanyol nyelvű csatornákon mennek klasszikus telenovellák, az angol csatornákon (ABC, NBC stb.) az angol nyelvű változataik, mint amilyen a Dinasztia volt, vagy a General Hospital, Days of Our Lives stb.

winnie - 2016. 01. 15. 11:45

az 1×02 annyira már nem volt jó, de még mindig pozitív. fura volt, hogy megint kaptunk egy rakás expozíciót, minta egy másik pilot lett volna.

winnie - 2016. 01. 23. 05:59

1×03: á…, nem, így nem. fun sem volt annyi, meg… nem tudom.

Dexter Morgan - 2016. 02. 02. 21:47

Ha valami ennyire semmilyen, azon Jane Lynch sem tud segíteni… bár a játékán azt látom, hogy nem is nagyon akart. Kritikán alulinak érzem, nem is értem, hogy kerülhetett képernyőre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz