login |

The Good Wife: lepihent a 7. évad – írta foxxmulder

2016. 01. 13. 14:50 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

A kicsit kiábrándult évadnyitó kritika óta folyamatosan vártam az alkalmat, hogy mikor lehetne írni egy pozitív hangvételűt a kedvenc dráma sorozatomból.

Az eddig döcögősre sikerült szezon (ahogy azt vizionáltam) Peter kampánya és Alicia „útkeresése” mentén zajlott főleg – ezekben semmi újdonság nem volt, láttuk már korábban. Ahogy abban sem változott szinte semmi, ahogy a Lockhart/Agos/Lee-nél (nem) történnek a dolgok. Diane és Cary szinte csak megemlítve vannak, minimális történettel. Remélem ez változik az évad hátralévő részében.

The Good Wife-01

Kaptunk viszont egy kis Eli-lávsztorit, ami kicsit erőltetett volt és hiteltelen, egész egyszerűen összecsapottnak tűnt, nem volt igazán kibontva ahhoz képest, hogy milyen változásokat indított el. Ez a szál vezetett végül a téli szünet előtti utolsó részéhez, amit úgy fejeztek be, hogy pár percig csak pislogtam és meredten ültem magam elé bámulva.

The Good Wife-02

Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Minden tiszteletem Alan Cummings-é, aki eddig is Alicia karaktere mellett a legjobban megírt szerepben csillogtatta színészi tehetségét Eli-ként. Szívbemarkoló előadása tökéletesen visszaadja a fejlődést, amin végig ment a sorozat kezdete óta. Nincs benne semmi manír, életszagú minden pillanata.

The Good Wife-03

Alicia hűvös, minimalista de hatásos reakciója hozzáadja azt a tragédiát, amivel mi nézők is tisztában vagyunk, a nagy kérdést: “Mi lett volna ha…?”

Ha Alicia meghallgatja Will szerelmi vallomását, akkor több év felhőtlen boldogság vár rá. Nem kell a cégnél kínos összepillantásoknak és helyzeteknek kitenni magát. Sőt így lehet, hogy a cégtől se kellett volna kilépnie, illetve Will halála se biztos, hogy bekövetkezett volna.

The Good Wife-04

Ami pedig arra ösztönzött, hogy írjak is a történtekről, az a folytatása ennek a jelenetnek a következő rész elején. Utoljára Will halálakor éreztem hasonlót. Itt ugyan nem halt meg senki, de amiben biztos vagyok, hogy búcsút inthetünk a régi Aliciának.

Számomra sokkoló volt a reakciója, de briliánsan volt megkomponálva. Először higgadt és diplomatikus maradt, ám lényegretörő, majd elkezdte külön válogatni a tányérokat, láthatóan aszerint, hogy értékes vagy nem. Ezzel is mintegy tudatva, hogy tudja mit csinál, és… azután elszabadult. Tényleg azt gondoltam, hogy ártani fog valakinek.

Korábban ilyen reakció elképzelhetetlen lett volna tőle, de most valami szándékuk van a készítőknek ezzel. Egy sejtésem van is, erre még visszatérek később.

The Good Wife-05

Iowában folytatódott Peter elnöki kampánya, amit egy érdekes szemszögből láthattunk – számunkra, európaiaknak legalábbis mindenképp. Milyen kis dolgokon múlik egy kampány, és milyen eszközöket vetnek be. Nem ismerem a tengerentúli elnökválasztás rejtelmeit, de az valódi szokásnak tűnik, hogy a teljes család „beveti” magát a siker érdekében.

The Good Wife-06

A roadshow minden hibáját kihozta Peter kampányának. Amellett, hogy soha semmilyen győzelemben nem lehetsz biztos, csak ha már megnyerted – bár a tavalyi választási csalás még erre is rácáfolt ugye – itt hiányzott az igazi háttértámogatás is. Ennek végül meg lett az “eredménye”: Peter minden esélye elszállt arra, hogy az USA elnöke legyen.

The Good Wife-07

Eli nagyon jól meg is mondta Ruth-nak, hol hibázott hatalmasat: túl nagy fába vágta a fejszéjét és nem jó lóra tett…, és itt állt számomra össze a kép.

You were with him 24/7 for months, and you missed the most fundamental thing about the man. Peter Florrick is not number one. Not nationally. She is.

Eddig is lehetett sejteni, hogy az íróknak van valami nagyobb céljuk Aliciával. Többször utaltak is rá, hogy mennyivel nagyobb potenciál van benne, mint Peterben. És ez most Ruth-nál is egyértelművé lett téve. Még Louis Canning is azt tanácsolja Aliciának, hogy legyen keményebb és rámenősebb. A tányérdobálás szimbolizálja szerintem azt, hogy megérett a változásra.

Alicia végig úgy viselkedett a rész alatt, mint aki elfogadta a sorsát, és mostantól nem érdekli, mi jön, áll elébe. Talán egy új kampány? De milyen pozícióért?

The Good Wife-08

Kinek mi a véleménye, mi ez a cél? Egyáltalán akarjuk-e, hogy ilyen irányba változzon Alicia?

6 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2016. 01. 13. 15:39

imádom, szerintem az évad nem döcőgös, a 6.nál sokkal sokkal jobb. jót tett a vérfrissítés az egész sorozatnak és a részek is jobban hajaznak a régiekre (a heti ügyek miatt)… Aliciaban tényleg megtört valami, de én kiváncsian várom, hogy ebből mit hoznak ki. szóval igen, akarjuk hogy ilyen irányban változzon!!! :D

emeric - 2016. 01. 13. 15:46

Szeretem ezt a sorozatot. Egy darabig tetszett az új évad is, jó volt a bond court, az új partnernő is jó karakter. Viszont teljes mértékben hidegen hagy Peter meg a kampánya. Én a tárgyalótermes részeket kedvelem, meg a mellette lévő munkahelyi machinációkat, de nem a politikait. Ebben a részben átpörgettem a kampány jeleneteit, mert rohadtul nem hoz lázba. Tudtam, hogy Peter sosem lesz elnök, ahogy tavaly Alicia-ról is tudtam, hogy úgysem lesz államügyész, ezért akkor sem érdekelt a választás. Azzal, hogy nyert, mondjuk megleptek, de aztán gyorsan kukázták is ezt a szálat, ezzel feleslegessé téve az egészet…

A Diane-Cary ág egy helyben topog, szintén felesleges, csak muszájból van benne.

Legyenek jó ügyek, jó karakterek és párbeszédek, akkor elégedett leszek. HAgyjuk a fenébe a politikát, erőltetett.

Derry - 2016. 01. 14. 04:43

Nekem kicsit hiányzik Diane, háttérbe került a céggel együtt. Voltaképpen egy lapra kerültek Canning-gel. Ezt sajnálom. RD pálfordulása a jogtanácsosai által pedig voltaképpen szembeköpese volt annak, hogy miatta hátráltak ki Alicia mögül.
A kampány része csak Eli-Ruth versenye miatt érdekes. De amikor Eli ráuszította az egész családot Ruthra, meg a közös főzés Veronica-val mutatta, hogy egy kampányhoz kell az ő háttérismerete is. Ok, de ezt eddig tudtuk. Azokon viszont jókat szórakoztam.
Az óvadékot ügyeket gyengének éreztem, ahogy sajnos a bíró sem volt túl szimpatikus. Hiányzott belőle az a kis plusz, ami az első évadban megvolt, amikor Alicia 15 év után kerül a mélyvízbe.
Az évadból amúgy hiányoznak nekem az egyes bírók sajátos őrületei, Jane Curtin remek volt, Kirt Fullert viszont korabban sem szerettem. Lucca szerepe inkább olyan semleges. Nem derülnek ki a céljai. Inkább el tudom képzelni Cary mellé, hogy harcol a kirúgás ellen, mindent bevetve. Ebből a szempontból Monica sokkal tökösebb, ezt a tiszta lapot kedveltem. Az új nyomozó nekem hiteltelen. Lehet, hogy van ilyen, de itthon biztos felkopna az álla. Az NSAs szál teljesen erőltetett volt. Ja, és valaki lökje már a busz alá Howardot!!!

sehrezad - 2016. 01. 14. 08:47

Vártam már nagyon, hogy visszatérjen idén, és nem csalódtam, de jó kis dinamikus rész volt ez is. Nem tudom, mi lesz Alicia útja, de kíváncsian várom, mivel lepnek meg a készítők :)
A Lockhart-Agos-Lee vonal tényleg eléggé kimerülni látszik eddig, de elvagyok velük is.

elys - 2016. 02. 02. 12:00

Számomra kicsit unalmas az évad de azért folytatom mert kedvenc sorozatom. Amúgy én vagyok az egyetlen akinek Jeffrey Dean Morgan karaktere túl nyálas és irritáló kivagyok a folyamatos vigyorgásától nem tudom miért, már alaig vártam h benne legyen a sorozatba mert bírom a színészt de ezt a karakter ki nem állhatom….

foxxmulder - 2016. 02. 02. 13:47

engem is zavar,hogy túl sokat mosolyog, az meg főleg, hogy nem tudni róla, hogy most jófiú-e vagy sem

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz