login |

American Idol: kezdett a 15. évad

2016. 01. 14. 17:11 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Azt hittem, hogy rég láttam már Idol-premiert, de írtam a 14. évadról, szóval akkor csak újdonság, hogy a hozzátartozók látják, mit művel a “jelöltjük” a zsűri előtt. (Elolvastam a régi írást, hogy volt-e, akit kiemeltem benne név szerint, s lám, Emily Brooke, mint kiderült, az utolsó rostán esett ki – és most visszatér.)

American Idol-01

De hogy ne in medias res legyen a kezdés: elindult az American Idol utolsó szezonja, szám szerint a 15., és valamiért (nyilván azért, hogy event-jelleget kölcsönözzenek neki) ezt úton-útfélen ki is hangsúlyozzák.

A farewell-ezés mellett még a “best” jelző hangzik el sokszor, miközben elmorfondírozok azon, hogy a blog indulásának hajnalán az Idol 30M-nál is magasabb nézettséget produkált hétről-hétre, s erre azóta sem volt másik műsor képes. (Nem semmi, hogy anno, a pár napos blogon az 5. évadról született az első posztunk rólaJoe-ker tollából.)

American Idol-07

Szóval, utolsó szezon. Már rég nem Simon Cowell-lel, de még mindig a tavalyi gárdával, Jennifer Lopezzel, Keith Urbannal és Harry Connick Jr.-ral, és nem meglepő módon mind a zsűri hozta azt, amit tavaly, mind pedig a versenyzők hozták azt ahogy tavaly is viszonyultak hozzájuk. Lelkesedtek, na! Ahogy mindig, mindenki előtt.

A két órás premier legkellemesebb meglepetése annak visszafogottsága volt, hol van már a harsányság, a totálisan túlhúzott kezdések?! Most nem elég, hogy nem hangsúlyozták ezerrel, hogy az Idol milyen zseniális, de még stadionnyi tömegeket sem mutogattak állandóan. És persze, ahogy azt már egy ideje megszokhattuk, nem foglalkoztak idiótákkal. Volt ugyan pár elhajtott arc, de aki bekerült az adásba, az a karakterem, személyisége vagy a körülményei miatt került be, nem azért, hogy röhögjön rajta a néző.

American Idol-04

Bőven akadt jó hang a nyitányban, nekem talán a mély hangú srác jött be legjobban még a legelejéről, de egyébként is színvonalas volt a felhozatal (sok mindenkire emlékszem) és kellőképpen változatos a körítés, nem nagyon untam a kezdést. Ráadásul a Farewell jegyében még régi győzteseket is láthattunk munkálkodás közben, ami ugyancsak nagy plusz pont volt.

Szokás szerint voltak és lesznek visszatérők, akiket még akkor is jó látni, ha nem ismerem őket, mert remek példák arra, hogy a gyakorlás és az eltökéltség mennyit jelent.

American Idol-05

A feelgood, alázásmentes (de fura lenne megnézni most egy 5. évados selejtezőt…) évadnyitóban egyedül az nem tetszett, ahogy váltogatták a helyszíneket (utólag nem is tudok senkit városhoz társítani), a végén pedig a Kanye West-es baromságot, bármennyire is jópofa reakciókat hozott, abszolút nem értettem. Rész közbeni sekélyes poénnak talán megtette volna, de zárásnak…

Sebaj, jó volt a start, megint megfogadom, hogy legalább a kiválasztásig nézni fogom az Idol-t, mert addig közel sem annyira repetitív, de mint tudjuk, junkie tervez…

7 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2016. 01. 15. 12:36

Köszi szépen, hogy elvállaltad a premier írást, én emlékeztem rá, hogy mindről írtál, csak a 12-ről nem, szóval ez a hagyomány:) A S8-S9-et elvileg végig is nézted, mert azokról volt finálé kritika, és az S10-et is nézted egy darabig.
Joe-ker vajon nézi még?:) 10 éve egyértelmű igen volt a válasza, meg azt írta, hogy szereti a szórakoztató műsorokat bambulni, remélem, ez nem változott.

Nekem ez fel sem tűnt, hogy újdonság lenne hogy a hozzátartozók nézik kintről egy monitoron a benti eseményeket, de lehet, annyira nem lényeges kérdés. Az viszont feltűnt, hogy ugyanúgy vagdalják össze-vissza a városokat, mint a rossz emlékű X Factorban, és ez nagyon nem is tetszett, nem értem, miért kell az utolsó évadban felrúgni egy ilyen hagyományt. Ettől függetlenül az első két rész hatalmas volt, fél éve nem volt rám sorozatrész ilyen hatással, és mi lesz itt még később, ha így akarják végig nyomni a nosztalgiát…:) A 15×03-ban kicsit túltolták a bolondokat, abban mondjuk sok érdekesség nem volt.

Emily Brooke-ot várom, szerintem jól tették, hogy adtak neki még egy évet, most remélhetőleg bent lesz a top 10-ben.

Nekem nagyon hiányoznak a túlhúzott kezdések, meg a stadionnyi tömegek, de látható, hogy már csak annyi jelentkező van, ami csak az egyik lelátót tölti meg, így nem nagyon tudják mutogatni őket úgy, ahogy régen.

Idióta szerintem már volt az elsőben is, pont az a Joseph, akinek a plakátjairól képet is csináltál, meg a sokat dumáló csaj. De azért persze messze nincs annyi, mint a régi, szép időkben:) Talán azért nincs is több, mert már nincs Simon, hogy beszóljon nekik, így meg nem olyan vicces. Mondjuk nekem sokkal inkább hiányzik, ahol Randy majd megfulladt a röhögéstől, miközben az arcát a kezébe temetve próbálta leplezni ezt:)

A mély hangú srác nekem is nagyon tetszett! Tiszta Scotty McCreery:) De nagyon színvonalas volt a premier, nem véletlen, hogy 2 városból is bevágták a legjobbakat. Nincs kétségem afelől, hogy egy bitang erős top 24-et ki lehet választani az idei felhozatalból is, szóval alig várom már, hogy mi lesz:)

Kanye West tényleg ökörség volt, pláne, hogy az meg már San Franciscóból lett bevágva. Hogy azt minek kellett, a nézettség miatt? Pár rajongója biztos végignézte miatta.

Na mindegy, szuper jó dupla premier volt, sok nosztalgiával, remek hangokkal, engem teljesen elvarázsolt, szokás szerint. Aztán a folytatás már kevésbé jó, de a mait még nem láttam. Ja, és amiről nem volt szó a posztban, nagyon szomorú, hogy lerövidítették 3 hónaposra, hiszen már biztos, hogy április 7-én lesz a finálé:( 24 rész lesz mindössze, egyel kevesebb, mint a nyári 1. évadban. Abban lett volna ráció, hogy lerövidítik, hogy megmentsék, hiszen az élő adások alatt vándorol el a sok néző, de ha már úgyis utolsó, akkor nem értem, miért kellett. A FOX valamiért nagyon meg akar szabadulni tőle, holott kevés az esélye, hogy amit a helyére tesznek, ne lenne gyengébb nála nézettségileg…

winnie - 2016. 01. 23. 21:35

jé, itt lehet musicalt énekelni? emlékszem, valamelyik magyar változatban tiltott volt, erre itt a srác az operaház fantomját nyomta. (naná, hogy ez volt az első borzongásom, de ez szerintem inkább a műfaj miatt van:)

winnie - 2016. 01. 23. 23:05

egyébként az 1×02 nekem nagyon, nagyon bejött. szeretem az érzelmes pillanatokat, akár manipulatívak, akár nem, de sokkal jobban tetszett a premiernél, jó volt nézni nagyon.

Thomas - 2016. 02. 18. 17:00

Dalton amúgy is elég musicales beütésű, ma is tiszta színházat csinált:)
Az első hét nekem is baromira bejött, aztán a 2. héten nem is tudom, mi történt:) Philadelphiából tiszta idiótákat mutattak csak, aztán meg elkezdték a csúcsra járatni a városok közötti ugrabugrát, rettentően idegesített, amikor az egyikben minden ember után más város jött. Azt is sajnálom, hogy a főcímet el kellett hagyni, csak egy sima logó maradt, pont az utolsó évadban, ami elvileg a nosztalgiáról szól.

A Hollywood Week-re nem lehetett panaszom, jó volt, izgalmas, érdekes, és nagyjából tovább is jutott mindenki, aki érdekelt. A Showcase is jó, hogy maradt, idén is remek előadásokat hallottunk ott, és nagyon örültem, hogy most is feltették Youtube-ra a teljes dalokat.

És már itt is vagyunk az elődöntőknél. A múlt heti továbbjutókkal nem igazán értettem együtt, Jeneve es Gianna nagyon fiatal, tapasztalatlan még ehhez, Avalon felsült Ruber Studdard mellett, mégis továbbvitték, La’Porsha meg annyira réteg, amit képvisel, hogy esetleg egy újabb Candice Glover lehet belőle.

Szóval a továbbjutottak közül igazán csak Sonika és Mackenzie érdekel, a második csoportban viszont több jó volt. Olivia, CJ, Amelia minenképp, de most Dalton és Trent is nagyon tetszett, akiket korábban annyira nem kedveltem, és még Kory is. Lee viszont nem igazán, pedig a zsűri kedveli.

Meg is teszem a tippjjeimet így a duettek előtt (Jennifer úgyis megmondta, hogy azok szórakoztatóak, de igazán a szólók számítanak, ami nagy hiba szerintem): Dalton, Trent, Lee, CJ, Olivia, Shelby, Jenn (őt nem lehet kihagyni, hiába volt hamis, nagyon érdekes hangja van).

Thomas - 2016. 02. 24. 13:50

Egész jók voltak a tippjeim, csak CJ helyett került be végül Manny (amit máig nem értek, mivel mindkét előadását eléggé elszúrta szerintem), és Shelbie helyett Tristan, aki megint csak érdekes választás volt:) De komolyan, még a zsűri is elmondta, hogy mennyire nem illett hozzá a Carrie Underwood-dal, amit választott, és a Kellie Pickleres duettben is szenvedett, szóval nem értem, hogy mégis miért őt vitték Amelia helyett, akinek meg szerintem mindkét előadása szuperül sikerült.

Holnap Wild Card Show, végül a zsűri mégis csak 4 embert választ, szóval 10-en énekelnek a 6 helyért. Ma hajnalban vették fel, természetesen nem néztem spoilereket. Rossz hír, hogy Olivia előző nap kórházba került influenzával, szóval remélem, hogy neki nem kellett énekelnie. Mondjuk csütörtökig sincs sok ideje meggyógyulni sajnos:(

Thomas - 2016. 02. 27. 22:23

Jó lett a top 10, kár, hogy csak én nézem:) Szinte mindenki marha jó volt az első élő adásban, akik meg nem annyira, azokból kettő úgyis mindjárt kipottyan…

Csak azt nem értem, hogy mi lett az egész évados nosztalgiázással, amit ígértek. Azt hittem, majd minden héten beül egy régi győztes vagy zsűritag negyediknek a panelbe, főleg, hogy Kelly Clarkson szereplése ilyen jól sült el, meg lesz mindig 1-2 régi Idolos fellépő, erre jövő hétre csak Demi Lovatót hívták meg? WTF!?
A másik, amit nem értek, hogy miért nincs heti téma!? Most megreformálni akarják a műsort, vagy egy méltó búcsút adni neki, mert ha utóbbi a cél, akkor szerintem marhaság egy olyan dolgot eltörölni, ami meghatározta az Idolt a kezdetektől fogva.

Amúgy ennyi a kirohanás, nézem és élvezem, amit látok, csak úgy érzem, hogy nem feltétlen szerencsés döntések ezek.

Thomas - 2016. 03. 04. 20:15

Nem hiszem, hogy tudok írni erről az évadról, nonszensz, ami itt megy:( Nem értem, hogy lett Olivia Rox esélyesből kieső egyetlen hét alatt! Ja, bocsánat, úgy, ahogy Emily Brooke! A kiesettekből már simán jobb top 8-at össze tudnék rakni, mint akik maradtak:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz