login |

American Horror Story: vége az 5. évadnak

2016. 01. 15. 20:10 - Írta: Casey Novak

45 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Your Kumbaya intrigues might work with the others; they’re not gonna work with me.

Véget ért az AHS: Hotel, és nem mondhatnám hogy méltó véget. Inkább egy sebzett állat fejbelövésére hajazott a zárás: ne szenvedjen tovább, jobb lesz így neki is, és nekünk is.

1

Mikor elsötétült a képernyő, csak néztem tovább tétován, és vártam valamiféle magyarázatot, de rá kellett jönnöm, hogy egyszerűen túl magasra tettem a lécet fejben, és nem ugrották meg ezzel a fináléval, de még csak alulról sem súrolták.

Végig bíztam az évadban, és próbáltam elnézni az enyhén szólva is laza szerkezetet, a kapkodással egybefűzött időhúzás oximoronját, a rengeteg szereplőt és történetszálat, azzal a reménnyel, hogy a végére kialakul valami szép, kerek, és legfőképpen koherens sztori, de nem.

Nem mintha teljes egészében utáltam volna az 5×12-t, hiszen voltak benne kimondottan szerethető pillanatok, de zárásként gyakorlatilag értékelhetetlen.

00

Bár biztos akad köztetek, akinek bejött a finálé, de én abszolút nem tudtam mit kezdeni ezzel a végtelenül pozitív, már-már idilli kicsengéssel, zéró horrorral és rengeteg felesleges, álmosító  hülyeséggel. A fent kiemelt idézetet üzenem az íróknak, a tovább mögött pedig folytatom spoileresen.

Sorolom először a jó részeket, mert aztán elveszek a nyavalygásban, és elfelejtem azt is, ami tetszett.

A lakógyűlés hatalmas jelenet volt, jókat nyeherésztem rajta, March csirkés megjegyzése egyenesen hónap idézete nálam. Megint inkább a poénokon volt  hangsúly, nagyon kevés komoly, vagy komolyan vehető jelenet akadt, aminek kimondottan örültem, mert a drámázás ebben az évadban nagyon nehezen ment.

2

Érdekes megoldás volt az időugrás, és az is, hogy 2026-ot már nem mutatták meg, dönthetünk, hogy megmaradt-e a hotel, vagy sem.

Amit kimondottan furcsálltam, az Sally és Will szála volt. Valami mondvacsinált indokkal minden szellem kiszállt a gyilkolásból, csak ők ketten tizedelték a vendégeket, majd Liz és Iris a közösségi média és a divatipar csillogásának erejével meggyőzték őket, hogy a halál után is van élet. WTF.

Ennyire nem tudtak mit kezdeni az utolsó részre, hogy inkább kitaláltak egy teljesen random és súlytalan kanyart a sztoriban? Mi volt ezzel a cél? Még egy töltelék epizódban elvigyorogtam volna ezeken, mert amúgy kellemesen vicces részek voltak, de évadzáróban ezzel húzni az időt megbocsáthatatlan.

6

Tehát lényegében a szellemhotelből egy teljesen normális hotel vált, ahol mellékesen szellemek (meg néhány vámpír és démon) is laknak? March már nem gyilkol, elég volt neki John munkásságát szemlélni, Sally és Will is elfoglalták magukat, Iris csak konzerv vért iszik… a legfélelmetesebb lakó a mindig félmeztelen pornós srác lett, mert szeret kukkolni.

John és családja csodálatos és megható történetére nem fecsérelnék szót, lamest serial killer ever. A kislány meg hogy megnőtt. Kit érdekel?!

Meglepően sok “tömegjelenet” volt belesűrítve az epizódba, már kiemeltem az elsőt, ahol a szellemek szakszervezeti konferenciát tartottak az új hotelvezetőkkel, és ez tetszett is nagyon, a többi viszont nem sikerült ilyen jól: a divatbemutató kilógott a hangulatból, feleslegesnek, céltalannak tűnt, főleg, hogy már korábban láttunk egyet. Ja oké, ott mások voltak a modellek.

3

Ha már ismétlés: újra végigélvezhettük a sorozatgyilkosok éves díszvacsoráját, ami már elsőre sem érte el azt az elsöprő hatást, amit szántak neki, másodjára pedig kimondottan unalmas volt, a kínosság határát súrolva.

Aztán ott volt Liz búcsúbulija, ami meglehetősen esetlenre sikeredett, nem tudtam igazán sajnálni, hiszen rajta kívül már szinte mindenki halott volt, és különben is az volt szíve mindegy vágya, hogy ott maradhasson kísérteni.

(Marha vicces volt, hogy a legújabb szellemek, a rész elején becsekkoló nő meg a munkatársa ott sajnálkozott Liz körül, és próbált szomorú arcot vágni, zéró hatással. Értem én, hogy több év eltelt a haláluk óta, és már biztos tök jól beilleszkedtek a közösségbe, de a nézők alig fél órája látták őket először, alig pár percre, és szegény színészek is erőlködtek, hogy hű de szomorúnak tűnjenek, sajnos nem jött össze.)

4

Az első felében a résznek még ezt hittem, hogy tartunk valamerre, főleg a cold openben belebegtetett köröm általi kivégzés miatt, de arról is kiderült, hogy csak egy baráti összeborulás része volt. A maradék időt abszolút fölösleges dolgokra pazarolták, és igazi lezárást sem kaptunk.

Ami alapvetően nem is lett volna gond, hagyjanak csak nyitva minden szálat, hadd rágja az ember a körmét és ne merjen többé szállodában aludni! De ez a világbékés megoldás nagyon gagyi lett, és az sem vigasztal, hogy a Countess nem lett vegetáriánus, és láthatóan az ízlése sem változott sokat.

Ja tényleg, Bartholomew-val mi lett? Őt csak úgy otthagyták Iris-ék a 33-asban, vagy levitték a pincébe a felújítás során?

Sarah Paulson első évados karaktere, Billie Dean Howard  is beköszönt, ami valahol az epizód jó és rossz aspektusai között táncol a határon. Egyrészt poén volt újra látni egy régi karaktert, másrészt túl sokat volt képernyőn, és vele is inkább csak az időt húzták. Mint általában.

5

Jó, akármilyen epés is akarok lenni, a finálé okozta csalódás ellenére még mindig jobban szerettem ezt az szezont, mint a Coven-t vagy  a Freak Show-t, de most már kiölték belőlem a maradék bizalmat is, akármit is igérjének a hatodik évadra.

Azért lassan indulhat a találgatás a témával kapcsolatban.

45 hozzászólás Ne habozz!

Cyrax - 2016. 01. 15. 20:21

Szerintem elég félrecsúszott ez a finálé, teljesen más volt a hangulata, mint az évadé, úgy látszik, nem volt elég kakaó a “vámpíros” szálban. Ami viszont még furább, hogy kb. az első évad fináléját ismételték meg, nagyban. Az évadban a szellemek nem központi téma voltak, erre itt az összekapcsolás mellett másolás lett a vége, mintha elismernék, nem gondolták volna, ekkora sikere lesz a sorozatnak, ilyen sok sztorit elmesélhetnek, de nincs több ötletük. És én ezt ugyanúgy nem tudom “lezárásnak” venni, mint anno az első évadét, mert nem oldódik meg semmi, csak mindenki meghal.

Reméljük nemsokára kiderül, mi lesz a következő évad témája (tavaly év elején már kiderült Gaga és a Hotel), most akkor ismét egy “period piece” kell, hogy következzen, reméljük az jobban sikerül és nem Lady Gaga és/vagy Wes Bentley lesznek a központi karakterek.

Csiki - 2016. 01. 15. 20:34

Hm… Lehet én vagyok fura, de én valahogy minden percét élveztem :D Igaz nekem nagyjából az évad is bejött… Liz halálát megkönnyeztem, a lakógyűlés is vicces és érdekes volt, és én a sorozatgyilkosok visszatérésének is örültem… :D Összességében a Covennél határozottan jobb volt, a Freak Show-t meg nem tudom eldönteni hova raknám a sorban… Igazság szerint a sokak által dicsőített 2. évad is céltalannak és furának rémlik így visszaemlékezve… :?

sherlock20 - 2016. 01. 15. 20:36

Hát összességében nálam ez az évad hatalmas csalódás volt. És mivel nem adott semmi “jót” a sorozat, igencsak kezdett zavarni már, hogy több homoszexuális jelenet volt, mint hetero. Van az a szint ami fölött sok ez már.
Én kezdem elveszteni a bizalmam a sorozat iránt, sima középszer évek óta, semmi meglepő és váratlan, semmi dráma, csak értelmetlenség.

pepe úr - 2016. 01. 15. 20:56

a 3. évad óta egy kalap szar az egész :)

bëiz - 2016. 01. 15. 21:02

Kellene egy szavazás vagy inkább statisztika, hogy hányan pártoltak el ettől a sorozattól, és ki mikor szállt ki.

Én ennek az elején, az első rész után. :D Bár hamarabb tettem volna… lehet lett volna időm az ezer éve tologatott sorozatokra.

Luke - 2016. 01. 15. 21:06

Nekem az Asylum után felmászott a második helyre az évad, én nagyon élveztem (az egyetlen amit sajnáltam, hogy folytatódott a trend, hogy Evan Petersnek egyre kevesebb ideje jut a sorozatra). Tény hogy kicsit elnyújtották a finálét – és nyakig volt pakolva fillerrel – de ettől függetlenül teljesen szórakoztató volt.
Btw 6. évadról már jönnek a találgatások, sokan a fináléban emlegetett Teacher School utalást tartják a Murphy által elhintett rávezetőnek (bár szerintem túl egyértelmű lenne). Mivel páros évad jön ezért jöhetne végre az ufós összekötés az Asylummal, mondjuk egy AHS: Roswell?

winnie - 2016. 01. 15. 21:10

beiz: volt melyik evad a legjobb szavazas.

Lemoni - 2016. 01. 15. 21:33

Szerintem a szereplők az utolsó részben már banketteztek a kamera mögötti személyzettel, csak azokat nem mutatták, a hangulat viszont kábé olyan volt :D Engem nem zavart különösképpen a kvázi happy end, a nagyon nyomasztó 2. évadnak is megnyugtatóan feloldós volt a vége. Nagyjából megismertük mindegyik szereplő előéletét és le is zárták. Barthi bébi mehetett volna a Freak Show-ba, de lehet, más tervei vannak vele Murphy-nek. Nekem is ez az Asylum utáni kedvenc évadom és sokat hozzátett – az általam kedvelt színészek játékán túl -, hogy humort is vittek bele. Ami nem tetszett, hogy pl. Angela Bassett-nek megint nem találtak megfelelő karaktert, illetve Sarah Paulson-t most találtam a leggyengébbnek.
A következő évad tippeléshez: iskola nem hiszem, arra ott a Scream Queens, a mások által már felvett könyvtár már inkább látszik valószínűnek, de a 2. évad 60-as évei, a 4. évad 50-es évei után vagy a 40-es évek jönne a logika szerint vagy a 70-es évek, mondjuk a disco korszak. Nemsokára biztos kiderül.

Dave - 2016. 01. 15. 21:43

Rémes évad volt. A finálé nem volt rossz, de gaga végig irritált. Liz Taylor karaktere végig tetszett. De az hogy a valagba kukizó démont az elején behozták és semmi nem derült ki róla az fura.

Marci - 2016. 01. 15. 23:50

Kb. totál on point. Az Asylum óta a legjobb évad volt, de akkor már nem kellett volna ez a 12. rész, kb. azt is elfelejtettem közben, hogy mennyire elvoltam az utolsó előtti résszel még. Ráadásul nem kéne minden fináléba ugyanazokat a hozzávalókat bedobálni, baromi uncsi.
Mondjuk ha jól rémlik, Ryan Murphy évadzárói mindig nagyon rosszak. Az Asylum meg a Murder House vége mondjuk elment, de azóta repetitívvé vált a cucc. A Glee-nek már akkor is rosszak voltak az évadzárói, mikor az évadok még közelebb voltak a jóhoz, mint a trágyadombhoz. A Scream Queens vége meg túlságosan kitalálható volt és a vége, bár értem, hogy miért csinálták olyanra, amilyen lett, engem idegesített. Volt még más sorozata, amit néztem? Talán nem.

edg - 2016. 01. 16. 09:24

Én még mindig azon vagyok kiakadna, hogy Lady Gaga alakítása ebben a vacakban többet ért a Golden Globe-ot osztók szerint, mint Penny alakítása a Fargoban. :O

Mordekai - 2016. 01. 16. 09:30

Hát ezt én is nagyon benéztem az elején. A legrosszabb AHS évad.

Írtak Lady Gagára egy ilyen értelmetlen katyvaszt, a lényeg kb. csak az volt, hogy ő valami királynőként stílusosan kiélhesse magát szépfiúkkal, divatbemutatókkal, egyéb (üres) pózolással.

Ha valaki majd pár év múlva megkérdezi, mire emlékszem az évadból, erősen gondolkodnom kell majd. Egyedül March karaktere volt jó.

Ezt a Sally figurát még most sem értem, hogy mi is akart lenni, a TCC lapos volt, az öreglány szintén, az LMBTQ “csodát” hagyjuk, az egresszív fekete nő sztereotípia unalmas és kiszámítható, a két szépfiú meg a nullához közelített.

A helyszín sem működött, volt egy nagyterem, egy bárpult, meg pár szoba és kb ennyi.

A játék a különböző képi formátumokkal és a zene még mindig nagyon jó, de izgalmas történet és érdekes karakterek nélkül kevés.

Murder House 10/7 Jó.
Asylum 10/10 Tökéletes.
Coven 10/5 Dögunalom pár jobb pillanattal.
Freak Show 10/6 Szintén lapos, Dandy és a Bohóc azért megmaradt
Hotel 10/3 Időpocsékolás.

kecskebégető - 2016. 01. 16. 09:35

Kíváló évad volt .Egy sebzett nagyvadként indult az utolsó részre a dszungel királyaként érkezett.Tökéletes utazás volt az évad 10/8

Mordekai - 2016. 01. 16. 09:39

@edg:

Hoooooly shit. Kár volt elolvasnom a kommentedet, fel is ment a pumpa. Röhej. Egyébként felesleges ezeket a nagy amerikai díjkiosztókat a minőség elismeréseként értelmezni. Itt inkább az érdek a mozgató erő. az a trükk, hogy összemossák a kettőt.

Iceman - 2016. 01. 16. 10:41

Nekem összességében bejött a Hotel, az évadzáró pedig pláne Az utóbbi időben párhuzamosan darálom a második évadot is és azon kívül hogy a sztori ott erősebbnek tűnik, itt a hangulat jobban megragadott.

Sasha86 - 2016. 01. 16. 13:48

Casey Novak:Ugyanígy voltam, mikor lement az utolsó jelenet, csak néztem a fekete képernyőt, hogy akkor most leállt a lejátszó vagy mi van? Vagy egy percbe tellt, mire leesett, hogy ja, vége van és valóban az a jó szó a részre, hogy méltatlan.Nagyon az első évadra akart hajazni, de már a negyedik rész körül lehetett érezni, hogy szétesett a dolog, túl sok szálat mozgattak, és a töbségével nem is tudtak mit kezdeni, értelmetlen lett az egész, sehol a kohézió, és valóban, a fináléban hol is volt a horror? Egy jó kis befalazás, meg borzongásos jelenet, a múltkor néztem újra a Murder houset, ozt azért volt lúdbőr rendesen, kényeémesen le tudták zárni, és ott is csak 12 résznyi iddjük volt. Összefoglalva jó alapkonceévió és kezdés, de csalódást keltő kivitelezést kaptunk, én a harmadik helyre tenném az első és második évad után.

Sasha86 - 2016. 01. 16. 13:55

Egyébként a tippekre reagálva én inkább mennék a hatodik évadra visszább, egészen a 19. századi Amerikáig, mondjuk polgárháború, némi “néger-gyűlölet” misztikummal és beteges orvosi kísérletekkel, ehhez mit szóltok?

Len90 - 2016. 01. 16. 16:30

Én anno überfanatic voltam, de most az évad elején kaszáltam. Már az elsõ rész végén kellett volna, de csak adtam neki még egy esélyt, amivel nem ért. Én meg naivan és reménykedve edtam neki még egy esélyt, de a harmadik részt már végig sem bírtam nézni. A sztori, a hangulat és a karskterek is abszalút nullák voltak. Plusz pont a kedvenc arcaim tūntek el az évek során: elõször Dylan McDermott, majd most egyszerre Jessica Lange, Emma Roberts és Lilly Rabe.

Ha rangsorolnom kellene az évadokat:

1. Coven 7,5/10 – megértem, hogy sokan miért utálják, de az elcseszett finálét és egy-két gyengébb részt leszámítva a történet itt volt a legkonzisztensebb, és a számomra legérdekesebb, plusz imádtam a karaktereket és a humorát, nem is csods, hogy anno ebbõl az évadból akartak spin-off-ot is csinálni és végül stílusilag ezt mentették át a Scream Queens-be, ami nekem szintén iszonyat bejött!

2. Asylum – 7/10 – A legjobb hangulat és a legerõsebb elsõ félévad, de a végére iszonyat szétesett és megsanonult önmagával, így sajnos nem tudom a Coven elé sorolni

3. Murder House 7/10 – Ugyanaz a pontszám, mint az Asylum-nál, de összességében kicsit gyengébb. Ez volt az elsõ évad és engem egybõl berántott, hangulatilag ez volt a leginkább horror, de a történet a fentebbi két évadhoz képest gyengébb…

4. Freak Show 4/10 – A témájából adódva azt vártam, hogy a legjobb évad lesz, de egy jó premier után gyakorlatilag a második részben kifulladt és onnan nem is állt meg a lejtmenet. Talán egyedül még a Pepper-es rèsz sikerült színvonalasra.

5. Hotel 1,5/10 – Egy egykor mínõségi és egyedinsorozar csúnya meghurcolása, már a premier ismkritikán alulira sikeredett. Kár érte!

Risi92 - 2016. 01. 16. 19:56

a kommentárokat nem olvasom el, az írással sem értek egyet. túlzónak érzem ezt a sok negatív gondolatot, nem volt ez rossz egyáltalán. sőőőőt…. igen is jó volt a lezárás, kb végig mosolyogtam, kifejezetten imádtam, hogy mindenki szálát lezárták. imádtam a vicces megoldásokat (Sally insta-fb celeb), imádtam Liz búcsúját – még picit el is érzékenyültem amikor Gaga belépett -, imádtam hogy Billy visszajött az első évadból (hogy tudják mindig minden évadfinálét Sarah Paulsonra kifuttatni azt nem tudom, de ezt is imádtam:D) szóval összeségében nekem a finálé egy szép pont volt az i-re, és a Hotel szezon top3-as évaddá vált. 7/10

kiváncsian várom a 6osat

Risi92 - 2016. 01. 16. 20:00

sorry hogy úrja posztolok, de mégis elolvastam a kommentárokat és megnyugodtam, hogy a kommentelők nagy része nem értett egyet ezzel a negatív ömlengéssel :D

Shyllard - 2016. 01. 16. 21:09

Nem csalódtam, mert már nem vártam semmit sem. Oké rész volt, ahogy az évad is, legalább a Coven-t meg a Freak Show-ot verte, ami valami. Nem sok, de valami.

Casey Novak - 2016. 01. 16. 22:04

Risi92: Előtted pontosan 10 negatív, 2 semleges és 4 egyértelműen pozitív komment van :)

sepörd - 2016. 01. 16. 22:21

Talán 3 részt láttam, csak az érdekelt kicsit, hogy ki az a fartúró szörny. szóval az ki se derült? minek. belenéztem az utolsó részbe, hát ez is inkább már Scream Queens mint AHS, borzalom. attól horror hogy heherésznek ezek a ripacs gyilkosok?

Cyrax - 2016. 01. 17. 12:03

Egyébként máris kiderült, hogy a köv. évad párhuzamosan a múltban is és a jelenben is játszódni fog, de a jelen lesz a fő szál.

winnie - 2016. 01. 17. 13:08

risi92: “és megnyugodtam”

honnan a megnyugvás? az miért megnyugtató, ha valaki nem ért egyet?:)

az, hogy azok között is dominálnak a negatív vélemények, azért elég beszédes, de sose feledd, hogy a legtöbb negatív véleménnyel bíró, már rég kaszálta a szezont – ld. hazai és a kinti nézettség. szóval ezeket is beleszámíthatod, de nem hiszem, hogy nyugtalanító lenne a végeredmény, akár ilyen, akár olyan.

Nagy Dominik - 2016. 01. 17. 18:57

Olyan igazi lezárást tényleg nem kaptunk és még olyan finálé feelinget sem tudtak kreálni…de azért nem volt ez olyan rossz. Liz karakterét imádtam és a legjobb jelenet a konferenciaterembe való besétálása volt. Imádtam! És már alig vátom a 6.évad témáját…;)

Nagy Dominik - 2016. 01. 17. 19:02

Ja, és a Coven még mindig a favorit, de nekem a Hotel mindenképpen bekerült a második helyre. Bejött.

Benyebonya - 2016. 01. 17. 22:25

Szerintem ez volt az eddigi legjobb évad. Élveztem az összes részét, nagyon megfogott a hangulata, és a karakterei.
Az, hogy közös univerzumba tették az eddigiekkel az jó ötlet volt, de csak egyszer. Remélem a következő évad már valami új szabályrendszert épít ki.

Mondjuk az Ahs műfaját tekintve sosem volt teljesen horror, de ez többnyire nem zavart.

Sorrendben eddig:
1 Hotel
2 Murder house
3 Asylum
4 Freak show
5 Coven

sinyster - 2016. 01. 17. 23:51

Hát nekem ez egy szinten van a Freak Show-al, a Coven tetszetősebb volt, de a legjobb az Asylum és A Murder House. Az évad pozitívuma nálam GaGa volt, remélem visszahozzák a következő évadra is. Az új etapra meg mondjuk egy filmforgatás helyszíne, vagy valami dzsungeles helyszínt képzelnék el.

Dav3883 - 2016. 01. 18. 00:21

Na akkor én is le teszem a voksom amellett, hogy jobb mint az előző, sőt még a 3. szezonnál is. Egyértelműen a második évad a kedvenc, sok rész hajazott is arra, de az első évaddal simán egálban van. Nekem ez a második kedvenc évadom. Voltak benne butaságok, de az Asylumban is voltak. Lady Gaga nagyon jól hozta a figurát aki kapott, Evan Peters összes karaktere közül ez volt a legjobb, illetve az “emberi” szál is fenntartotta az érdeklődést és kellően beteg volt számomra. Denis O’ Hare is nagyot alakított. A humor pedig kifejezetten jót tett a sorozatnak sokszor.

10/8 az egész évad :)

lacik - 2016. 01. 18. 09:47

Aki két sorral hamarabb beírja, hogy két rész után kaszálta, lehetőleg ne értékelgesse már az évadot pontszámokkal, mert csak magát égeti. :)

lacko90 - 2016. 01. 18. 13:26

@lacik

Szerintem ha valaki kaszálta nyugodtan értékelheti pontszámmal, mert a kaszánál egyértelműbb és határozottabb értékítélet nem létezik.

Én le is írtam, hogy überfanatikus voltam és három esélyt is adtam ennek az évadnak, de abszolút nem tudta felkelteni az érdeklődésemet.

Mi nem film kritikusok vagyunk, a véleményünk teljesen szubjektív, így nem lehet azon kötözködni, hogy valaki szerint valami jó vagy rossz, nekünk nem az a dolgunk, hogy szakmai szemmel végigelemezzünk valamit. Engem speciel hidegen hagyott az egész évad, ezért szerintem ROSSZ volt az évad.

winnie - 2016. 01. 19. 05:23

lacik: én csak azokat a kommenteket szoktam számon kérni/irtani egy finálékritikánál, amik a premiernél is beírhatóak, vagy arról szólnak, hogy el sem kezdte az illető az előző évadok miatt.

vampire - 2016. 01. 20. 01:56

Nagyon gyenge befejezés volt!! De még mindig jobban tetszett ez az évad mint a 4.(freak show)!
Nem kellett volna ide happy end, egy horror film/sorozat, nem zárulhat boldog befejezéssel!!
Ez a sorozat is egyre inkább megy a leejtőn. Ha a 6évadra nem találnak ki valami újat, akkor bezárhatják a kapujaikat!! Egész jól kezdődött ez az évad, vártam hogy majd szépen kibontakoznak a szálak, de ehelyett csak húzták-vonták a dolgokat…ismét egy elkaszált évad, ami lehetett volna jó is! Legalább a befejező részben lehetett volna valami csattanó/nagy dolog, hogy amikor vége az epizódnak elbambuljak, és elmerengjek, hogy HÚHA jó zárás volt…..Donovant hiányoltam az utolsó részből! És ennyi karaktert 1évadba betenni(nem is értem), nem volt szerethető egyikse, eddig minden évadban volt egy kedvencem, de itt nem találtam meg a magamnak valót!!!!

vampire - 2016. 01. 20. 02:02

Ja és hát igen, lemaradt! Ha értékelni kéne az évadot akkor egy erős 7.7 pontot kap tőlem! :)

S01Murder house: 8.5
S02Asylum: 8.8
S03Coven: 8.0
S04Freak show: 7.3
S05Hotel: 7.7

vampire - 2016. 01. 20. 02:15

*S01Murder house: 8.2
*S02Asylum: 8.9
*S03Coven: 8.6
*S04Freak show: 7.5
*S05Hotel: 7.9

blady - 2016. 01. 20. 20:51

March volt a legjobb az egész évadban :D talán egyedül miatta vártam mindig az új részeket, zseniális volt látni, amit Evan Peters művelt ezzel a karakterrel. Ha már Golden Globe, neki kellett volna adni, mert ő tette emlékezetessé ezt az évadot. Gaga tényleg csak a puccparádé miatt volt jó – az egész évadot figyelembe véve, pedig az elején még vhol tetszett is, de unalmassá, egyhangúvá vált.

Sztem is Asylum viszi eddig a prímet.
Évadzáró végén én is csak széttártam a karjaim, h ennyi?!? :D

Nem baj, annyira nem estem kétségbe, mint Casey, én várom a folytatást :)
készítők azért ezt-azt le tudnak tenni az az asztalra, ha nagyon akarnak. Ebben az évadban a hangulat és a zenék csillagos 5-ös, összességében meg mondjuk egy 6/10

Jessica Lange nagyon hiányzott..

Casey Novak - 2016. 01. 20. 21:51

-sidenote- tök fura volt, hogy mikor az újramelegített karakterek kedvéért belenéztem az első szezonba, képtelen voltam fejben összerakni, hogy Tate-et és March-ot ugyanaz játssza :)

Mikilós - 2016. 01. 23. 16:54

Számomra is fura egy finálé rész volt, de az évad nekem jobban bejött mint a tavalyi. Ami viszont nagyon tetszet a részben Sally megváltozása, ahogy rájön a mai világ már hogyan is műkődik, és hogy mindent megosztott még Liz halálát is. Megis lepődtem hogy Gaga csak kétszer szerepelt a fináléban. Mondjuk azt nem értem, hogy nem lett volna egyszerűbb a lányt is átváltoztatni mint, hogy egy bentlakásos iskolában küldeni.

Eddigi évadok nekem:
1. Coven 8/10
2. Asylum 8/10
3. Hotel 6/10
4. Murder House 5/10
5. Freak Show 4/10

ui.: És egy nagy taps Casey Novaknak, hogy minden hétten írt kritikát a heti epizodókból. Jó volt minden rész után elolvasni.

jersey - 2016. 01. 30. 19:37

A 12. rész nekem sem tetszett kifejezetten. Ennél még a 11. rész vége is jobb lezárás lett volna. De igazából egyik évad lezárása sem tetszett. A második évad a kedvencem, de annak is az utolsó két része elnyújtott volt, tele felesleges részletekkel ,szóval belegondolva egyik AHS évad sem remekel lezárás terén.
A hatodik évaddal kapcsolatban nekem is eszembe jutott a bentlakásos iskola, mint lehetséges helyszín, de majd meglátjuk.

holloway - 2016. 02. 03. 16:30

na én tegnap fejeztem be.
az egész leginkább csak egy nagy eyecandy. sok meztelen ember és vér. sztory nélkül nehéz, az meg elég eléggé szétszórt volt. ami az érdekes az h borzasztó idióta karakterek voltak benne, amiket egyszerűen nem lehet hitelesen eljátszani és ezért az amúgy remek színészi gárda nagyokat küzdött és szenvedett a karakterével főleg sarah poulson, angela basset, chloe sevigny, evan peters, was bentley, matt bomer meg finn wittrock. de az amúgy csodás lily rabe is túltolta wournost. talán denis’o hare és kathy bates tudta leginkább megoldani a feladatát. és igen lady gaga is jó színész, bár neki is elég vacak szerep jutott. de érdemes megnézni h milyen szépen beszél.
de mondom a legnagyobb gáz a sztorival volt.
az utolsó részt meg szerintem humornak szánták.

Rozsomák - 2016. 03. 19. 23:45

Lady Gaga meg a Golden Globe ide vagy oda, ne vitassuk, én nagyon bírom őt, mint előadóművész, de az AHS Jessica Lange nélkül? Nekem se Gaga se az Elizabeth Taylor karakter nem tudta betölteni eme űrt, amit Jessica Lange és az általa megformált karakterek jelentettek ebben a sorozatban. Nekem személy szerint az AHS összefort az ő jelenlétével, nélküli fabatkát sem ért.
Az évadzáró szerintem is kritikán aluli, és megszokva, hogy 13 részesek az évadok, én még napokig vártam is a befejező részt, mert erről valahogy koppant le, hogy this was “The End”???
Nálam továbbra is az Asylum a csúcs az összes közül eddig úgy tűnik megismételhetetlen siker, és egyedül ezt tudták horrorhoz méltóan lezárni. Az összes többi szörnyen mézes-mázos, ahhoz képest hogy horrornak akarják eladni.
Crossoverek. Én imádom őket, lehetne többi is, szerencsétlen Queenie-t lelketlenül kivégzik, Billie Dean-t meg futni hagyják? Micsoda dolog ez?

Dominika - 2016. 03. 20. 20:04

Nagyon erős évadnak indult. Ez volt az az évad aminek minden egyes percét élveztem ,(bár nem kellett volna bele annyi szex jelenet. Tök mindegy ,hogy hetero e vagy sem) egészen kb a 8. Részig. A szériáknak rég sikerült meglepniük úgy igazán (talán az 1. Évadban,mikor kiderült,hogy Tate a fekete ruhás pasas) de mikor kiderült,hogy ki a tízparancsolatos gyilkos ,az állam konkrétan a földet súrolta. Hatalmas húzás volt ,és akkor kalapot is emeltem a sorozat előtt,hogy ez igen! Viszont onnantól a részek szép lassan elkezdtek laposodni.Továbbra is voltak emelkedései de már nem volt az igazi. Mondjuk annak kifejezetten örültem, hogy mindenki múltja tisztázódott,kivéve a kufircolós démonnak. Az ő karakterét nem igazán értettem mit is keres ott,és konkrétan nem is tudtunk meg róla sok mindent. (Pedig szerintem jó kis mozgatórugója lett volna a sorozatnak mert sikerült kellően parára kialakítani)
Lady Gaga játéka alapjában tetszett, és nem volt vele semmi bajom,de Jessica Lange után maradt űrt még ő se tudta pótolni. Finn Wittrock jól játszott, bírtam,bár maradhatott volna hetero. Lily Rabe karakterét sajnáltam,hogy nem engedték jobban kibontakozni,hisz nagyon jól szerepelt,de legalább benne volt a sorozatban ami nálam pozitívum tekintve,hogy se Taissa Farmiga (pedig reménykedtem) se Emma Roberts se Jessica Lange nem tért vissza a sorozatba.Sarah Paulson megint nagyot alkotott,egyszerűen imádom azt a nőt <3.A többi színész is hatalmasat alakított de a legjobbat aki megfogott és akit az egész évadban imádtam az Evan Peters volt.Egyszerűen fantasztikusan játszott és itt szerettem a legjobban a karakterét.Fantasztikus volt.Alig vártam,hogy megjelenjen a sorozatban.
Bírtam azt is ,hogy a Hotelban nyomokban megjelentek az előző évadok szereplői és helyszínként a Gyilkos Ház.
Viszont a végére egyre csalódottabb lettem. A részek laposodtak és egyre értelmetlenebbek lettek. Pedig annyira szerettem. Azt hittem,hogy ez lesz nálam a number one évad de csalódnom kellett.Bár még így is inkább ez mint a Coven. Ígyhát (bármennyire is meglepő :D) nálam a freakshow maradt az első.

1. Freakshow 10\10
2. Murder house 10\9
3. Asylum 10\8 (az UFO-k miatt)
4. Hotel 10\6 (csakis az első pár rész miatt)
5. Coven 10\4

who - 2016. 03. 23. 13:15

Most, hogy tudunk valamit a hatodik évadról( azt mondták hogy valamilyen szinten a Hotel lesz az alapja), arra gondoltam, hogy mivan hogyha ez az évad volt a követkeő pár évad “pilotja” és azok után fogunk válaszokat kapni…. tudom kevés kommentelő lesz, de mit gondoltok erről?

Rituka - 2019. 05. 30. 12:08

Eddig ez az egyetlen és első AHS évad, amivel álmodtam. Olykor még meg is ijedtem álmomban. Imádom az ötleteket, a kivitelezést, mindent!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz