login |

Pretty Little Liars: itt a reboot, azaz folytatódott a 6. évad

2016. 01. 15. 18:40 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: kritika,

Ha nem tanultam volna a korábbiakból, most azt mondanám, hogy maradnék a 6×11 után is, hogy megnézzem, mi a céljuk a készítőknek, de sajnos pontosan tudom, hogy milyen srófra jár az agyuk, és hogy mennyire lehet megbízni bennük.

Pedig isten látja a lelkemet, bennem volt, hogy 3-4 évad elteltével visszatérek a PLL mellé, ha izgalmasan kezdik ezt az új fejezetet, ugyanis az első nagy szakasza lezárult a sorozatnak, ugrottunk 5 évet az időben, és most mindent tiszta lappal lehetett kezdeni, ráadásul úgy, hogy ezúttal akár előre is megtervezhették a rejtélyt, hiszen tudják, hogy a 7. évad végén akarnak pontot tenni a második szakasza végére. Erre mit kaptunk?

Pretty Little Liars - 6x11-01

Hát, ezt. Aki eddig rajongott, simán lehet, hogy ezek után is fog, de számomra elég nagy csalódás volt az, ahogy nekikezdtek az új érának. Megmutatták, hogy ki merre jár jelenleg az életében (senki nem tűnt túl érdekesnek), még az állandó mellékszereplők zöme is kapott egy-két jelenetet, kár, hogy mindez csupa expozíció és vég nélküli, sekélyes társalgás keretében történt meg.

De tényleg, annyi felvezetést és magyarázást kaptunk, annyira nagy dolognak állították be, hogy visszatérnek a rajongók kedvenc karakterei, hogy végre ismét láthatunk mindenkit, mintha a sorozat hagyott volna ki öt évet, nem pedig a történések. Így, hogy csak alig pár hónapig pihent a PLL, elég hülyén vette ki magát a szájtépés, valamint a rész utolsó perceiben bevetett csavar történés, ami katalizátora lehet a szezonnak.

Pretty Little Liars - 6x11-08

– I wanna go home.
– We’re home.

A vicc az egészben, hogy ez a reboot lehetőséget adhatott volna arra, hogy kicsit megváltozzon a PLL formulája, hogy valamit frissítsenek a felálláson, azonban a rész végére kábé minden a régi lett, a karakterek, a körülmények és persze a fenyegetés is. Akkor most lehet találgatni, hogy ki “A”, nevezzük akárhogy is?

Persze az mindenképp pozitívum, hogy a húszas éveik végén járó színészek végre idősebb karaktereket alakíthatnak, hiszen 6 évadon át jártak ugyanarra a középiskolai évfolyamra – más kérdés, hogy így szerencsétlen, színészileg eddig is kihívásokkal küszködő Sasha Pieterse-nek is “felnőttet” kell alakítania 19 évesen (íme a másik véglet), ami nem volt igazán komolyan vehető, tippre vele egykorú színészek ültek vele szemben a padokban.

Pretty Little Liars - 6x11-05

Sok volt a duma (vicces volt, ahogy pár furcsa és nem túl érthető írói döntést a karakterek által próbáltak racionalizálni úgy, hogy egyikük nem értette a dolgot és felvetette a másiknak, aki megmagyarázta), nulla a hangulat, történni is csak a végén történt valami, és a szappanos mozdulatok rajongói sem örülhettek maradéktalanul, mert egyelőre az egymásra találásokra és a kavarásokra várni kell.

Akkor meg mi történt egyáltalán a részben? A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nem sok minden történt, de Charlotte/Charles/CeCe meghalt. Illetve azt hittem, hogy nem feltétlenül halt meg, olyan gondosan letakarták, mielőtt láthattuk volna, ráadásul Toby “azonosította” (hmm…), de a gyászszertartás közben mutatták a ravatalon, szóval ezúttal van arra némi esély, hogy nem a “meghalt – nem is!”-kártyát kapják elő megint. De nem vagyok meggyőződve róla.

Pretty Little Liars - 6x11-10

A szertartást Sara zavarta meg, utána pedig elgondolkodhattunk azon, hogy ki lehet a gyilkos, illetve a kukkoló, de… Szóval még ez sem tűnik annyira izgalmasnak, hiszen a lányokat nem érte különösebb atrocitás, nem tudjuk, hogy az ismeretlen akar-e még valamit, így kvázi a fenyegetés sincs jelen. Még.

Pretty Little Liars - 6x11-07

A gyilkosságot megelőzően pedig ott volt a szabadlábra helyezés ügye, ami számomra annyira abszurd volt, hogy még véleményezni sem akarom. Komolyan gondolták az írók ezt a marhaságot? A 6×10-ben elkapják, majd a következő részben ki is hozzák, mintha mi sem történt volna? Racionalizálhatnak, nyomhat Aria X-et, de ettől még igazán kitalálhattak volna valami jobbat.

Nyilván az, hogy Charlotte-ot megölték “javít” az összképen, de ettől még az egész folyamat gáz volt, a lányok hozzáállása is.

Pretty Little Liars - 6x11-02

Szóval valamilyen szinten azért kíváncsi vagyok, hogy mit akarnak a készítők, de szerencsére ezt a kíváncsiságot ki tudom elégíteni heti 2-3 perc utánaolvasással is, mert már a mostani rész is inkább untatott, pedig, ha valamikor, akkor itt igazán meg lehetett volna nyomni a történetmesélést. Például ahelyett, hogy örvendeztek volna a visszatérő mellékszereplőknek, az új karakterek kaphattak volna több időt.

Ami érdekes lehet rajongói szemmel, az a status quo, amibe a lányok kerültek, hogy ki kivel van vagy nincs, ki mit titkol a többiek elől (nyilván mindenki valamit), milyen, még ki nem derült változások történtek – és persze ott a legégetőbb kérdés mind közül: Ezra minek van? (Oké, még múlt szezonból is nyitva maradt egy gyilkosság kérdése.)

21 hozzászólás Ne habozz!

Andro - 2016. 01. 15. 19:12

Engem kifejezetten untatott az epizód. Tele volt a semmivel, de azzal nagyon. Cece/Charlotte/Charles most meghalt, bár aztán ki tudja. Igazából Ezrát sosem bírtam, Tobyt és Calebet viszont annál inkább, akik igazán kaphattak volna több időt. Főleg Caleb, ha már Toby kapott három egész jelenetet.

Szerettem a sorozatot, most pedig nem tudom, minek nézem. Most eljátsszák ugyanazt, mint az első öt és fél évad során, vagy mi? Elvégre, egy hulla már van. Most jöhetnek a fenyegetések, kukkolás, “A2”, kavarások, veszély, emberrablás, romantika, dráma, stb. Amit már láttunk. És lefogadom, hogy a végén az új “Nagy A” kiléte sem lesz akkora nagy dobás.

sinyster - 2016. 01. 15. 19:23

Most megint a nézők képébe erőltetik Sara-t, aki egy annyira semmit mondó karakter, hogy az eszméletlen. De az őt alakító színésznő is annyit tud tenni újfent megint, hogy sejtelmesen néz jobbra-balra. A sztori megint unalmas volt, Monának adhatnának rendes szálat, az egyetlen általam kedvelhető karakter a sorozatban. Viszont mióta Allison érettebb lett, eléggé megkedveltem Sahsa Pieterse játékát. Ő legalább javuló tendenciát mutat az évek során, nem úgy mint a sorozat maga.

LaCRossE - 2016. 01. 15. 19:56

Én nem lennék olyan biztos, hogy Cece/Charles/tökömtudjaki meghalt. (amúgy zárójelesen: mekkora hülyeség már, hogy Cece volt “A”!)

Már arra sem emlékszem, pontosan hol kaszáltam a sorozatot, ami sokat elmond. Valahol a harmadik vagy negyedik évad környékén. De ez a reboot nem rántott vissza.

Andro - 2016. 01. 15. 20:40

sinyster: A többi lány is fejlődött. Csak éppen visszafelé. Szerintem hülyébben viselkednek, mint 5 évvel korábban. Mármint a karakterek. Allison viszont tényleg felnőtt. Monát meg én is bírom.

a. - 2016. 01. 15. 20:58

Ariától irritálóbb karakter nincs még egy, pedig az elején bírtam, de már jó ideje egy igazi tragédia. Bár valószínűleg a “színésznő” tehet róla, teljesen elunta az egész szereplést, az alapján, amit prezentál, tuti csak a szerződés miatt maradt a sorozatban (meg a hájp miatt, amit kap). Nagyon ellenszenves lett, meglátszik a játékán is…
És természetesen össze fog jönni Ezrával, mert a sok kis tininek ez kell, az írók meg töketlenek.

Miss Keamy - 2016. 01. 15. 21:15

fu ez fájt :D tuti mazo vok .. azon tűnődtem, Ariának mennyire rosszul áll a rövid haj, míg Hanna mennyire előnyére változott. Ezra de kis slampos. kb ennyi ..

Risi92 - 2016. 01. 15. 21:30

akkor én leszek az ellenpólus, nekem tetszett a rész, és tényleg úgy érződött, mintha a sorozat kihagyott volna 5 évet :D nekem tisztára. kiváncsi vagyok mit hoznak a maradék másfél évadból. én remélem Cece nem halt meg (Monát is mutatták nyitott szemmel vérben, kocsi csomagtartójában), mert nagy ziccert hagynának ki a készítők, ha nem használnák a karaktert, Mona után talán a második legérdekesebb a sorozatban. szerintem Sara-ból egy Jenna 2őt csinálnak, az első pár évadban vele voltak mindig ilyen jelenetek, mint most a ravatalozós. na mindegy, szóval nekem tetszett a nyitás, picit sok volt a duma és kevés a történés, de azt a laza 40 percet 6 éve nem sajnálom a sorozatra, és ezekután sem fogom.

a. - 2016. 01. 15. 21:55

Egyébként a Jennát játszó színésznőnek gyereke szüetett, szerintem azért kellett egy Jenna-pótlék. Legalábbis gyanús, hogy teljesen kiírták.
Monát A autójában mutatták, míg Cece-t koporsóban, ott bárki megnézhette, láthatta, hogy él-e vagy sem..

winnie - 2016. 01. 15. 22:26

a: nem hiszem, hogy olyan sokan odamentek megvizsgálni, meg biztos lehet tetszhalálnak tűnő állapotokat kiváltani, ez az íróktól is kitelhet:)

csak fura volt, hogy először nem mutatták a holttestet. de persze mivel szép látvány volt a végén, ezért gondolom átment temetkezési szaki kezén is.

infinity - 2016. 01. 15. 22:54

Nekem ez a mostani rész nem jött be. Olyan unalmas volt, és olyan semmilyen. Kár hogy rögtön az új részben meghalt Cece (remélem azért hogy mégsem), mert bőven lehetett volna még kezdeni valamit a karakterrel. Sara sosem volt szimpi, és mind a karakter mind a színésznő felesleges. Van még így pár kakarterrel/színésszel, de meglátjuk mi lesz. Jó lenne ha olyan jó lenne a sorozat, mint az évad első fele, de ha ilyesmi lesz akkor nem hiszem h érdemes lenne nézni, de majd elválik.

moony - 2016. 01. 16. 00:29

érdekes módon most én is ellenpólus leszek. nagyjából egyetértek az írásoddal, de valahogy mégis “jólesett” ez a rész. még azt is mondom hogy elment egynek. pedig évek óta minden rész után megkérdeztem magamtól, hogy tulajdonképpen miért is nézem én ezt.. :D
én Ezrát kifejezetten szeretem, de eléggé leépítették a karakterét. Troyan játékát szeretem nézni leginkább a lányok közül…szegény Sasha Pietersenek nagyon nem megy.

winnie - 2016. 01. 16. 08:47

moony: ezrával igazából csak ez a gondom nekem is.

jjujj - 2016. 01. 16. 16:20

Ez a rész engem sem hozott lázba, én az egész rész alatt azon gondolkodtam, hogy fogják megoldani az írók, hogy az összes lány a városban maradjon, gondolom nem fogják feladni a munkájukat vagy majd a rendőrség azt mondja hogy “nem hagyhatod el az államot” aztán meg a távmunka :D

a köv részek izgalmasak lehetnek (promo alapján), talán a lányok kicsit egymás közt is “nyomozhatnak”, nem volna rossz fordulat ha nem is teljesen de egymás ellen fordulnának, de mondom számomra az a nagy kérdés, hogy miért maradnának otthon, remélem legalább ezt jól megírják az írók

Gordon - 2016. 01. 16. 16:36

Amúgy nem azt mondta rendőr gyerek, hogy a boncolás eredménye, hogy gyilkosság volt? Akkor csak meghalt nem?

a. - 2016. 01. 16. 23:07

Alisonnál is volt boncolás, mégis él:)

jjujj - 2016. 01. 22. 02:14

kis színesnek is elférne az oldalon:

https://www.youtube.com/watch?v=n78tpae3rQY

betegek :D

Szula 25 - 2016. 01. 28. 10:42

Nem volt rossz ez a 3 rész, jó húzás az íróktól hogy egymás elől is titkolóznak a csajok nem bíznak már meg egymásban úgy mint régen.

Az Ezrás dolog ami nem igazán jön be tényleg eléggé leépítették, értem én hogy új “A” van de ezeket a köröket már megfutották vele és ez nekem nem tetszik. Ariával a titkuk csak nem az lesz hogy Ezra ír valami könyvet és Aria a saját nevében adja ki???? tipp

Toby egyáltalán nem hiányzik most a sorozatból de Mona remélhetőleg visszatér.

Ha a készítők nem jelentették volna ki hogy csak a 7. évad végére derül ki az új “A” kiléte biztos néztem volna hetiben de így lehet megvárom a 7. évad végét és akkor egyben darálom le a sorozatot. Én azt mondom hogy nem kellett volna bejelenteniük ezt, de ez csak az én véleményem.

Perla - 2016. 01. 28. 18:09

Szörnyű, amit művelnek a sorozattal, pontosabban a karakterekkel. Sokan panaszkodnak a sorozatra már évadok óta, nekem bejött azért (bár voltak mélypontok), de ez a mostani évad szörnyű. A karakterek 5 évvel idősebbek, de hülyébbek, mint valaha. Hanna pl. letörli az Ariát kompromittáló részeket a biztonsági kameráról, ezáltal veszélybe kerül az anyja munkája, egzisztenciája, ő maga és a többi lány (hiszen nem tudnak elszámolni x órával, a felvétel meg bizonyította volna, hogy bent voltak végig), ugyanő, aki a divatszakmában dolgozik, lehordja az irodalmat, mint felesleges szakmát, meg mind a négyen berontanak Ezrához és megvádolják, ez mindennek a teteje, én is rájuk ordítottam volna (az mindegy, hogy igazuk van-e, a lényeg az, hogy rohadtul gőzük sincs róla, tényleg ő ölte-e meg A-t). Aria önmagához képest még normális…
Ha ez így megy tovább, most fogom kaszálni a sorozatot.

-T - 2016. 02. 03. 11:05

Szándékosan nem akartam az első visszatérő rész után írni, hogy ülepedhessen az “élmény” és ne legyek elfogult.
Így a most megnézett 4. rész után írok. Igazából azt gondolom, hogy ezzel a résszel tért vissza/térült új irányba a sorozat, és amellett maradt is ugyanaz.
Mit is írjak. Pörgetik a sztorit ezerrel, volt is vérfrissítés meg nem is.
Az első visszatérő rész nagyjából tetszett. Hozta a szokásost, jól eltalálták benne a humor és a rejtély arányát, mégis hiányzott belőle valami.
A 2-3. rész már inkább bugyuta volt, ugyanazokkal a régi megszokott csavarokkal, drámákkal.
De ez a legutóbbi rész most nagyon bejött. Persze tele volt drámával, de úgy érzem, hogy tényleg most talál magára a sorozat. Kezd izgalmas lenni. Várom a következő részeket, remélem nem csalódok!!!

heidfeld - 2016. 02. 12. 20:47

Minden sorozatnak megnézem legalább 6 részét, mielőtt ‘törlök. A ‘Sikersorozat’ első öt része rossz volt, de nagy kedvencem lett – A hatodiktól..
Sajnos a ‘Hazug csajok társasága’ előtt hatalmas esély volt a zuhanó színvonal megfordítására, de a helyzet még rosszabb lett. Ennyi unott, borzasztóan rossz színészt még egy sorozatban sem láttam. Verem a fejem a falba, hogyan nézhettem ezt??!Ok. sok jó csaj, néha érdekes események,Ashley Benson helyes, csinos lány, tanán jó közepesen tehetséges, bár nem igazán kell játszania, mert az valóságban is ilyen lehet..
Viszont itt láttam először egy elképesztően tehetséges színésznőt, aki Pagie-t játszotta, Emily barátnőjét.
Évadonként egyre több a gyenge rész, hát nem csoda.

Dytta - 2016. 02. 20. 12:50

A sorozat szinvonala csak csuszik lefele.
Eliteltek CeCe-t, amiert kinozta a lanyokat. Majd miutan kiengedtek, valaki megolte es most a rendorseg ugy csinal, mintha egy artatlan szuz lany halt volna meg.
Tudjak, hogy a negy lanyt evekig terrorizalta valaki, probaltak jelezni es senki sem hitt nekik. Es most az egesz kezdodik elolrol. Ennyire idiota egy rendor sem lehet!
Toby volt kollegajat meg kedveltem is az elejen, de ahogy most kemenykedik…
Es Alison jateka rosszabb es rosszabb minden resszel…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz