login |

Pilot: Crashing – írta userguide

2016. 01. 17. 15:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

A Crashing pilotja után sokadszorra is fejcsóválva keltem fel a fotelből, már megint nem azt kaptam, amit ígértek. Ebből még ugyan nem következik feltétlenül, hogy a sorozat rossz lenne, de egyszerűen nem komédia. Legalábbis nekem még félmosolyokra se nagyon futotta, persze ez lehet az én hibám.

crashing1

A szinopszis és az első pár perc után úgy éreztem, Phoebe Waller-Bridge-nek annyira tetszett a Fresh Meat, hogy úgy döntött, ő is ír magának egyet, a kiindulóhelyzet ugyanis gyanúsan hasonló: hat fiatal él egy helyen. A változás annyi, hogy a helyszín itt egy használaton kívüli kórház, ahol a fiatalok állagmegóvási céllal laknak. Nekik így nem kell lakbért fizetniük, a csövesek pedig nem költöznek be, mindenki jól jár. A másik eltérés, hogy itt nem egyetemistákról van szó, hanem picit idősebb fiatal felnőttekről.

A lecsóba ott csapunk bele, amikor Lulu (Phoebe Waller-Bridge az írás mellé a főszerepet is bevállalta) meglepetésszerűen betoppan a (kór)házba, mert valamikor nagy haverja volt az ott lakó Anthonynak (Damien Molony). Azonban időközben a jó Anthony szert tett egy menyasszonyra a kicsit karót nyelt control freak, Kate (Mrs. Bean) személyében. Természetesen Lulu úgy érzi, most jött el az ideje annak, hogy bevallja, ő a haverségnál többet szeretne, és már kész is a kalamajka.

crashing2

A sztori ugyan ismerős, de sebaj, ettől még lehet jó. Továbbmegyek, jó is, PWB és Molony remekül működnek, a párbeszédek, a gesztusok, az évődésük kifejezetten szórakoztató, még ha sejtjük is, hogy a dolognak nem lesz jó vége.

Azonban a nettó 23 percből ez csak kábé tízet jelent, a maradékban a többiek szerepelnek. És bennünk nincs túl sok köszönet. Olyan érzésem volt, mintha a szerelmi szálat kénytelen-kelletlen kibővítették volna, hogy a sorozatrész formai szabályainak megfeleljen.

A színészek szinte mindegyike tapasztalt, Adrian Scarborough személyében még veterán szitkomos is akad, de egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a rajzfilmfigurai mélységben megalkotott karakterekkel. Van elborult francia művész, van szerencsétlen indiai srác, van nagyszájú suhanc és kakukktojásnak egy ötvenes válófélben lévő bácsi. És mindegyikük annyira idióta, hogy az biztos vicces lesz. Hát, nem az, csak egy újabb példák lettek a tereljünk-zárt-térbe–hülyéket sorozatra.

crashing3

Van némi hasonlóság Josh Widdicombe nemrégiben bemutatott szitkomja, a Josh és a Crashing között: itt sem sikerült a stand-upos rutint megfelelően kamatoztatni, hiába tartják Phoebe Waller-Bridge-t a brit Amy Schumernek, ha a mocskos szájon kívül ebből a sorozatban másnak nincs nyoma.

Akinek bejött a Fresh Meat, annak azért mindenképp érdemes csekkolni a pilotot, a romkomosok is kipróbálhatják, szitkomrajongóknak a dramedy mivolt miatt kihagyható, nem ezen fognak órákon át röhögni.

3 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2016. 01. 17. 16:15

Imádom a Fresh Meat-et és tetszett a Crashing is, talán mert éppen a FM-re emlékeztetett. A legviccesebb karakter az első részben nekem a szoknya(?)bolond Sam volt, teljesen J.P.-re hajaz, de Jack Whitehall-t nem lehet/tudja utolérni játékban :) Én találtam jó pár vicces momentumot, nálam eleve a brit humor az etalon, annak is az abszurdabb vonulata, de jól elvagyok az harsány idiótasággal is. Bár a Fresh Meat magasságát előreláthatóan nem fogja elérni, de heti röhögősnek meg fog nekem felelni.

Lemoni - 2016. 02. 25. 16:41

Na, végignéztem az évadot, bohó idiótaság, elég szórakoztató, sokszor mulatságos, szerethető sorozat. Ha kap folytatást, örülök neki :)

winnie - 2016. 09. 14. 18:44

ez nekem marhára bejött.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz