login |

Impastor: az 1. évad

2016. 01. 19. 16:40 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, fogadjunk, hogy nem sokan jelölték a JAws-on a 20 perces kategóriában az Impastor-t! Pedig… (Nem láttam a szavazatokat, így fogalmam sincs, hogy… Ööö, várjunk csak, azért a jelöltlista élbolyát megkaptam, mindjárt nézem is: a Louie-val és a 2 Broke Girls-szel holtversenyben a 17. legtöbb jelölést kapta Michael Rosenbaum komédiája. A Community, a The Middle és a Transparent előtt – az nem is olyan rossz)

Anno nyáron az idénykezdés miatt nem sikerült írnom az Impastor zárásáról, pedig megérdemelte volna. Hogy miért, arról a pilotkritikában és egy évadközi írásban már értekeztünk, és igazából csak ismételni tudom magam, tényleg a nyár legjobb újonckomédiája volt. Ráadásul szemben más vicces sorozatokkal, remekül darálható az átívelő bűnügyi sztorinak (és a cliffhanger-öknek) köszönhetően. Hátha még valaki ad esélyt neki a 2. szezonig.

Impastor-5

Ha a “felvesszük a falu frissen érkezett tisztségviselőjének személyazonosságát”-sztori a Banshee-ra hajaz (csak itt a főhős nem seriff, hanem meleg pap lesz), akkor a botcsinálta bűnözős, olykor idiótára vett megközelítés a 2 Wrong Mans-re vagy a Big Time in Hollywood, FL-re, de ezekkel a címkékkel felesleges dobálózni, mert az Impastor hangvétele elég sajátos, könnyen felismerhető lett.

És annak ellenére, hogy az az ember érzése, hogy kissé esetlegesen van összerakva, olykor döcög a tempója, vagy kissé megalapozatlanok a húzásai, a humor sokszínűsége (olykor nagy finom, árnyalt, máskor simán bohózatba illően kommersz, megint máskor pedig totálisan elvetik a sulykot) mindvégig frissen tartja.

Impastor-1

A tempós vicceskedés mellé pedig jópofa állandó karakterek is társulnak, akik idővel kellemes melléksztorikat is kapnak, és még a jellemük sem szitkomos szinte fixre belőtt – még a karót nyelt figura is megmutatja a másik oldalát, mint ahogy a légynek sem ártó asszisztensből is kitör alkalomadtán a vadállat.

Oké, a visszatérő, a bűnügyi szálat előre lendítő karakterek már közel sem ennyire viccesek és emlékezetesek (mondjuk zömében nem is maradnak sokáig életben…), viszont rájuk is szükség van, mert az Impastor azon kevés komédiák közé tartozik, melyeket a történetük miatt is lehet nézni, az átívelő, hol a bűnözők, hol a hatóság elől menekülős szál elég hangsúlyosan jelen van, és a főhősre nézve igencsak jellemépítő, illetve -alakító hatással bír.

Impastor-2

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy bár olykor elvetemült a sorozat, és mégiscsak egy bűnöző a főszereplője, a tét pedig végülis élet-halál, az összkép teljesen feelgood lett. Hátradől az ember és vigyorog a szereplőkön, főleg a főhősön. És maximum akkor húzza a száját, amikor nem organikusan jön egy poén, hanem azért, mert már egy ideje nem volt nevetés, és a készítők muszájból betolnak valami hülyeséget.

10 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2016. 01. 19. 17:33

nekem tetszett, jó kis délutáni program volt ledarálni az évadot.
igazából sorolhatnám a hibáit, mert volt jó pár, de jól szórakoztam, így minden meg van bocsájtva…

C-DEF - 2016. 01. 19. 17:36

én jelöltem :D és engem a sztori is érdekel szóval ha a poénok apadnának akkor is maradok

Kyle Loren - 2016. 01. 19. 18:01

Én jelöltem volna, ha eszembe jut, csak hát ugye mikor volt már az az évadzárás. Ha lenne legjobb mid-season kateg, és a midszízön végén lenne a szavazás, tuti jelöltem volna.

winnie - 2016. 01. 19. 18:24

Kyle Loren: ne viccelj, ősszel ért véget:) de ezért van lista az idei sorozatokról. meg sok-sok sorozat van, ami már tavasszal véget ért, és mégis sok jelölést kap.

ldavid - 2016. 01. 19. 18:43

annyira nem volt jó, de mégis végignéztem, mert minding húztak valami olyat ami miatt érdekelet a következő rész is (+Miss Monroe is segített)

DarylD - 2016. 01. 19. 19:00

Nem JAws-kategóriás nálam, de jókat röhögtem rajta, az egyik legjobb komédia volt a nyáron szerintem.

Eny - 2016. 01. 19. 21:22

ha net kozelben lettem volna a jelolesekkor,akkor ezt a sorit biztos jeloltem volna :)
mindvegig tetszett, jo kis feelgood sori es sokszor elkacagtam magam rajta

Gaabor10 - 2016. 01. 19. 23:22

köszi az ajánlót Winnie, elolvastam annyit, hogy feelgood, letöltöttem az első részt, és 5 perc után megvettek az első két zeneszámmal :D

Riggins - 2016. 01. 21. 00:13

Amikor aktuális volt, akkor a legjobban ezt vártam a sitcomok közül. Bízom a hasonló folytatásban.

heidfeld - 2016. 03. 26. 17:37

10/10 nálam! Talán csak 114 -et kell aludnom a következő részig… Rohadt jók a karakterek, jó a történet, van pár remek színész. Biztos első nálam következő szavazáson. Talán az 1/6 tetszett a legjobban. Amit ott Sara Rue művelt – Első helyre jó lesz. Sorozat csúcsa az öreg ‘kalapács’, amilyen arcot vágott a fecnijére írt telefonszám láttán ezer:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz