login |

“Pilot”: The Shannara Chronicles (4 rész után)

2016. 01. 19. 21:30 - Írta: superpityu

93 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Megérkezett egy tipikus hiánypótló sorozat?

Nem sok könyv alapú fantasy sorozat megy jelenleg, sőt igazából a Game of Thrones mellett nem is készült el más mostanában. Viszont idén már januárban kaptunk két újoncot, az egyik a Shadowhunters (erről is írunk holnap), a másik pedig a The Shannara Chronicles. El nem tudom képzelni, hogy miért éppen most kapjuk őket, de talán ez lesz az új trend? (Könyves spoilereket a könyves kibeszélőbe, ha lehet.)

shannara

The Shannara Chronicles 1×01-02 – 7/10
The Shannara Chronicles 1×03 – 6/10
The Shannara Chronicles 1×04 – 6/10

Annyi biztos, hogy a Shannara pozitív csalódás lett az eddig látottak alapján. Olyan mintha a Legend of the Seeker és Lord of the Rings szerelemgyereke került volna a képernyőre. Ezt egyelőre előnynek és hátránynak is éreztem néhol, mert tényleg kevés benne az eredetiség, sok helyről merítenek, de ennek ellenére mégis sikerült fogyaszthatóvá és érdekessé tenni az eddigi részeket.

(Persze mindezt tévésorozatos szempontból kell érteni, hiszen valójában a Shannara egy 70-es évekbeli, míg a Seeker 90-es évekbeli könyv alapján készült – a sorozatokat ismerők számára sok minden visszaköszönhet.)

A történet a jövőben, a modern kor leáldozása után játszódik, amikor elfek, trollok, gnómok, törpék és emberek uralják a világot mondhatni békességben, egészen addig amíg el nem kezdődik a pilot. Megy is az első részekben az univerzumépítés, közben pedig beindítanak pár szálat, amelyek a 4. részre már teljesen össze is érnek. 

shannara

Univerzumépítés ide, univerzumépítés oda, a Shannara egyelőre még csak az elfekre és az emberekre koncetrál. Gondolom a folytatásban már megismerkedünk a többi csoport pár képviselőjével is.

A The Shannara Chronicles egyik főhőse Amberle, az elf hercegnő, akit első lányként bekerül a kiválasztottak társaságába, akiknek a feladata megvédeni az Ellcrys fát. Nem sokkal Amberle Kiválasztottsága után látomásai támadnak a jövőről, amelyek nem kecsegtetnek túl sok jóval. Ráadásul az Ellcrys is gyengülni kezd, amely következtében démonok elkezdenek feltámadni.

Egy másik szálon pedig megismerkedünk Wil-lel, aki egy félelf és a legnagyobb elfcsalád utolsó leszármazottja. Itt jön képbe a tipikus szegénylegény sztori. Az ő útja viszont kereszteződik egy Eretia nevű tolvajjal, valamint Allanonnal a druidával, aki események hatására ébredt fel a több évtizedes úgynevezett “druida álomból”.

shannara

Nagy meglepetéseket nem okozott a pilot és a folytatás sem, de maga a sorozat MTV-s szinten kifejezetten szép. Persze még az új-zélandi forgatás ellenére sem várható el, hogy ne lógjon ki a zöld háttér sehol, de arra nem sokan számítottak, hogy ennyire jól néz majd ki a Shannara. (Igaz az 1×04-ben már sokkal kisebb helyszínekre szorították a szereplőket, nem voltak olyan nagy monumentális képek, mint a pilotban.)

Nehéz lenne bármit is mondani anélkül, hogy elkezdenék spoilerezni (azt majd további kibeszélőkben), de az nem okoz nagy meglepetést szerintem senkinek, hogy a 4 főszereplőnek kell szövetséget kötnie, hogy eljussanak egy védett helyre, ahol legyőzhetik a démonokat. Közben a pedig a hátramaradt karakterek intrikázhatnak egy sort, hiszen vannak múltbéli sérelmek, valamint a jelenben is akadnak nézeteltérések.

shannara

A Shannara tényleg azoknak való igazán, akik szerették a Seeker-t, vagy éppen szeretik a fantasy-t, vagy ki akarják valamivel húzni azt az ínséges időt, amíg a folytatódik a Game of Thrones – mondom, hiánypótló. Bár elismerem, akadnak benne mellényúlások, a sok helyről való merítést is már említettem, de mégis sikerült megragadó atmoszférával tálalni az egészet. 

Áttörő színészi alakításokra sem kell itt számítani, sőt Austin Butler bárgyú arckifejezése kimondottan zavaró. Persze Poppy Drayton és Ivana Baquero sem többek egyelőre eyecandy-nél, de abban legalább jók. Viszont Manu Bennett hozza a kötelezőt itt is, John Rhys-Davies remek választás volt az elf király szerepére. Ja és James Remar-t is jó volt újra látni.

shannara

Annyi biztos, hogy a Shannara jó eséllyel lehet nagy fanfavorit (ezt pedig az is segíti, hogy a premier után pár nappal már Viasat3 is műsorra tűzte), legalábbis a hét epizódja szavazásunknál sokszor említettétek már, viszont akinek másfélék az elvárásai, azt akár nagy csalódások is érhetik a dupla pilotot követően.

Összességében tetszett amit láttam, még ha párszor fel is húztam a szemöldökömet a részek közben. Van benne kellő rejtély és izgalom ahhoz, hogy kitartsak a sorozat mellett.

ui: Nemsokára csinálunk könyves kibeszélőt is hozzá, winnie szavát adta, hogy a héten készít egyet az erre váró sorozatokhoz.

93 hozzászólás Ne habozz!

Rammschein - 2016. 01. 19. 21:40

Tetszene, de…sajnos látszik rajta, hogy az MTV égisze alatt készült, merthogy:
-a tini szereplők játéka és karakterei baromi idegesítőek
-a történet néha követhetetlen számomra, mert ugrálnak ide oda a karakterrel (valamiért ez itt előjött, pedig általában nem gond)
-a történet is egy picit klisés vonalaiban, de tűrhető, mert manapság mi nem az?

-pozitív a sci-fi meg fantasy összegyúrása,
és a látványvilág is elég jó, bár néha fura a CGI és a sok effekt a szememnek…nagyon műnek hatnak.
-további plusz Manu Bennett
-na meg, hogy a démonok tényleg nagyon gusztustalanul/rondán+ félelmetesnek néznek ki…

Még nem döntöttem el, hogy maradok-e, attól függ tudok-e rá időt szakítani, hisz most jön vissza a the 100 is, ami kb hasonló témájú de 100x (pun intended:P) jobban megfogott. :)

Lemoni - 2016. 01. 19. 22:01

Valamit beehettem az ünnepekben, ami kis időre hatástalanította az ingerküszöbömet, mert megnéztem mind a 4 részt. Haragszom is, mert szeretem a jó fantasy-ket és ezt akár jónak is meg lehetett volna csinálni, de nem. A képi világgal nincs semmi gondom, sőt, kimondottan tetszetős. Az, hogy megint Twilight-nyál lesz a fő szál, az a célközönségnek szól, nem nekem, nem is érdekelt. Amiért mérges vagyok, hogy csak a látványra építettek mindent, és ennek pofátlanul a szövegírást és a (fiatal szereplők) castingot teljesen alárendelték. Odadobták a szereplőknek a közhelyszótárt, hogy a jelenetükben mondják el belőle a legegyszerűbb mondatokat. Kipróbáltam, becsukott szemmel akár egy college-ben is játszódhatott volna a történet, annyira jellegtelenek a dumák. Nem míves szóvirágokat vártam, hanem valami jellemzőbbet egy ilyen világra. A veterán színészekkel nincs gondom, az ifjakon csodálkoztam, mert ők sem kezdők, van rutinjuk, mégis nagyon gyengén játszanak. A két fehérnép alakítása kimerül abban, hogy jól mutassanak a jeleneteikben, a szőke tapsifül gyerek meg sose találja el, milyen arckifejezést illik éppen a szituhoz. Értem én, miért lesz fanfavorit sorozat a célközönségnél, engem viszont pont azok a tényezői hagynak hidegen. Shannara versenyző 3/10 ponttal esett ki a nézői kosaramból.

Happy Zoidberg - 2016. 01. 19. 22:06

Még mindig job, mint amilyen a szerencsétlen, kiherélt, kibelezett, szétrancsírozott Seeker volt, de a The 100 mondjuk vigyorogva megeszi villás reggelire.

koka - 2016. 01. 19. 22:10

Engem egészen meglepett az, hogy mennyire bejön. Nem mondom magam keményvonalas fantasy rajongónak, de a stílus bejön, szóval tettem egy próbát és belevágtam. Valamiért azon kaptam magam, hogy érdekel ez az egész őrült storyline, pedig a matinéfeeling nagyon erősen jelen van. Ami persze alaphelyzetben egy fantasy-nál gond lenne, itt viszont érezhetően nem mindig veszi magát vérkomolyan a sorozat.

A démonok valóban kellően rútak, a környezet néhol egészen kápráztató és a szereplők is tűrhetően teljesítenek. Eyecandyben is ott van a sorozat(Eretia ejha!).

Ami zavaró az a tinivonal, ami megpróbálja viccesen belengeni ezt a krónikát, aztán néha vagy megy neki, vagy nem. De hát MTV, szóval ez van. Reméljük húz majd egy The 100-at. :)

Összességében akinek kívánja a teste a fantasyt, és nem ódzkodik a kicsit kevésbé monumentális daraboktól, azok rápillanthatnak. :P

rodosto13 - 2016. 01. 19. 22:16

Hát a fiatal színészek messze nem meggyőzőek, a The 100 simán veri kb. mindenben, de a világ, meg úgy a fő történetszál is még maradásra késztet.

ui. nem szoktam sorozatos hibákat sohasem kiszúrni, de a negyedik részben minden elismerésem Commander Tilton-nak, hogy két különböző helyen van jelen egyszerre (36:11 és 37:04) a végén kiderülne, hogy neki ilyen képessége van :D

Trisztin - 2016. 01. 19. 22:36

Tetszett benne:
-felnőtt szereplők (Manu Bennett, John Rhys-Davies,James Remar) és az általuk megformált karakterek
– Poppy Drayton meglepően jólnéz ki a legtöbb jelenetben
– MTV próbál felnőni a feladathoz (de nem tud)

Nem tetszett benne:
-Én elhiszem,hogy a világ megérett a pusztulásra,de miért kell egy elf-démont konflikust az elpusztult világunk romjaival tarkítani?
-Austin Butler!! átgondolhatták volna jobban is ezt a castingot
-nagyon tinire vették a célközönséget

Előző kommentekhez csatlakozva, lehet the 100 S03 indulásakor engem is elveszít,de most még listán marad a the Shannara chonicles

Bazsi - 2016. 01. 19. 22:37

A sorozattal úgy voltam, hogy Manu Bennett miatt adok neki egy esélyt, bírtam a Spartacusban és az Arrowban is.
Féltem az mtv égisz miatt, de nekem kifejezetten tetszett az első 4rész, meglepően jó volt, ha legalább ilyen szintű lessz a folytatás, jöhet simán, abszolút nézős!

Cardas - 2016. 01. 19. 22:39

Béna, de maradok, mert egy évadnyi esélyt megérdemel :D

Raisen - 2016. 01. 19. 22:43

Bízzunk a jobb folytatásban.
mert tényleg, még ha csak pár részt hasonlítunk össze akkor is a The 100 mérföldekkel jobb, mint ez!

gaber - 2016. 01. 19. 23:01

nem rossz, de lehetne sokkal jobb is
a lanyok egyelore elegge vonzova teszik szamomra, meglatjuk ez meddig lesz eleg :)

Ivana(Eretria) kikopott Demi Lovato

majsz - 2016. 01. 19. 23:02

Egyenlőre oké, ebben a lite fantasy kategóriában elég nagy az űr, ideje feltölteni (a GoT-ot én ehhez nem hasonlítanám, bár mindkettő fantasy alap teljesen más “műfajt” képviselnek). A főszereplő srác valóban kissé bárgyú arcú de valami hajlandóságot mutat a játékra.
Remélem az érdeklődést fenn tudják tartani, illetve megismerhetünk valami jó fő gonoszt is közelebbről.

ChipLecsap - 2016. 01. 19. 23:02

Kifejezeten szórakoztató volt. A tolvaj csajszi meg dögös

schray - 2016. 01. 19. 23:05

Engem is meglepett, az első két részt kifejezetten élveztem (nem tudom, hogy épp elkészült házi sör kóstolója mennyire játszhatott ebben közre) a második kettő meg kicsit átmenetinek tűnt, de az érdeklődés fenntartására elég volt.

A látvány is teljesen jó, főleg TV-s szinthez képest, azt hiszem most kezd beérni az “olcsó már a technológia” dolog, egyre több sorozat lep meg olyan minőségű látvánnyal, amik 10 éve még a nagy mozifilmek sajátjai voltak csak.

Szereplők közt csak Will-t játszó fickó idegesít, Manu Bennet nagyon laza, Poppy Drayton meg… hát nagy kár, hogy másban, amit szívesen megnéznék, még nem szerepelt, mert így már csak miatta is nézem tovább a Shannarat :)

kukulkan - 2016. 01. 20. 00:05

Kellemes kis sorozat, azon viszont meglepődtem, hogy rögtön már szinkronoson is megy, tegnap láttam kiplakátolva.

Viszont magyarul az elfeket komolyan tündéreknek fordították??? Kíváncsiságból belenéztem a magyar feliratba is, és ott is “tündérek” szerepelnek… Most komolyan, aki ezt kitalálta, az Mordor éjfekete földjén bujkált egy kő alatt az elmúlt 15 évben? :P

sinyster - 2016. 01. 20. 00:08

Az első 3 rész láttam eddig, de azok alapján elég nudli. A sztori eddig elég unalmas, de maradok hátha beindul még. A szereplők elmennek, kivéve a szőke csávót, ő iszonyatosan szörnyű, mind mimika, mind játék terén. Valamint az elf hercegnő alapból olyan kis satnyadék, és akkor azokkal a jelmezekkel még jobban ki emelik ezt. A fiatalok közül még a tolvaj lány van legjobban toppon, mind játék és kinézet terén is. Az idősebb színészek jók, főleg John Rhys-Davies és Manu Benett. Főleg az ő játékuk menti meg a részeket.

Shalafi - 2016. 01. 20. 01:03

Azért az első részben több volt a fantasy elem mint a GoT 1 egész évadjában! :D
Szkeptikusan áltam hozá mert mégis MTV, de pozitiv csalódás, és nagyon szép kképekkel dolgozik tényleg. Az össz baja, hogy sok az elf :P Mert ugye a halott elf a jó elf! :P De na Manu Benett ismét teljesen jó, személy szerint a Spartacus óta kedvelem a színészt!

bandido - 2016. 01. 20. 08:09

Az utolsó képen a fickó úgy néz ki mint egy busz jegyellenőr. Épp ezért elég vicces azzal a valamivel a fején.

highwaycat - 2016. 01. 20. 08:58

Ritka rossz lett szerientme. 2,5 részt néztem meg, aztán azt mondtam elég. Amit mások is mondtak, hogy nagyon lerí, hogy MTV és tinidráma. Rosszak a színészek, rosszak a szerepek, a konfliktusok. Még a háttérsztori, ha sablon is kissé, de tetszene, de Deadstroke kivételével egyik karaktert se sikerült megkedvelnem.

Ezen felül ami ténylegesen betett, hogy nem bírnak leszakadni az epicezésről. A rendező minden jelentet, még egy egyszerű párbeszéldet is olyan kameraállásban vetet fel, meg olyan zenét játszik alá, mint amikor Aragornt megkoronázták, vagy egymásnak ment két sereg valami random high budget fantasyban. Megfelelően kezelve egy jól használható fogás lenne, de ha már minden áldott jelenet igen nagyon zavaró.

Lenne benne potencia, szerettem volna, hogy jó legyen de nem lett az. Részemről 4/10

highwaycat - 2016. 01. 20. 08:59

Deathstroke bocsánat, már bezavar a Deadpool :D

Capri - 2016. 01. 20. 09:01

Gyűrűk Ura olcsóbb változata ez a tvsori. A főszereplő lányok mind eyecandy-k. A tinik időközben felnőnek, erről is szólhat a sori.

Will-t játszó színész valaki más lenne, mert Austler-t sok soriban láttam őt. Ismerős arc.

Balumedve - 2016. 01. 20. 09:09

Én még el is viselném ezt az utálatos tini hangvételt, minden szerelmi háromszöggel, értelmetlen érzelmi kitöréssel, ha akárcsak egy szemernyi esély lenne arra, hogy a hercegnő vagy a szöszi félvér elmurdel. De erre sajnos esély sincs, amikor olyan kifejezésekkel dobálóznak, mint a kiválasztott.
Plusz megjegyezném, hogy kissé rasszista lett a sorozat. Az szerzőnek eléggé durva előítélete lehetett a románokkal szemben, ha a könyv univerzumában minden útonálló tolvajt Romanónak nevezett el.

Yetti - 2016. 01. 20. 10:52

A THe 100-nál jobban kezdődött. Bár ettől nem várok olyan javulást, mint a fentebb emlitett sorozattól, de ilyen fantasy limonádénak elmegy.

DaMan - 2016. 01. 20. 11:02

Én a pilot után azt hittem, hogy falnak megyek majd tőle, de a negyedik végén már biztos lettem benne, hogy maradok. A CGI fényévekkel jobb az engem borzasztóan irritáló Supergirl-énél és nekem annyira a castinggal sincs bajom. Nagy szerepe van ebben mondjuk a két kishölgynek, de ha nem ezt akarták volna elérni velük, nem őket hozzák be. A ‘szerelmi’ háromszöget mondjuk én nem így írtam volna bele, de majd a szezonzáró után ítélkezek, lehet, hogy akkor már örülni fogok neki.

Marianna - 2016. 01. 20. 11:49

Nekem egy abszolút kellemes csalódás volt az első négy rész. Nem gondoltam volna, hogy ennyire beszippant. Persze, vannak tipikus klisék, hisz a szerelmi háromszög már messziről világít. Egyelőre nekem Manu Bennett druida karaktere talált be leginkább, de a fiatalokat sem mondanám különösebbnek rossznak. Nekem Eretria karaktere tetszett még nagyon. A színészek nem nagy was ist das-ok, de elmennek. MTV-s szinthez képest szerintem a CGI is egész korrekt volt. Bár az MTV-t én nem tartom egy rossz csatornának, hisz akadnak náluk jó sorozatok, mint a Teen Wolf, végül is a Shannara is elindulhat egy ilyen úton.

ayren - 2016. 01. 20. 12:25

Én egyelőre biztos maradok, de nekem a dupla pilot jött be jobban, nem utolsósorban a hangulatos tájnak köszönhetően, amiből ott több volt. Remélem lesz még benne részünk, ha már Új-Zélandon forgatták a sorozatot.
A tinifilmekben meg tényleg az az irritáló, hogy egyrészt kötelező panel a szerelmi háromszög, másrészt ezek a fiatal színészek legtöbbször harmatgyengék. Azzal, hogy a fő karakterek tinik, semmi bajom, de – ahogy az életben is – a jó külső mellé ritkán párosul átütő tehetség. Természet anyánk nem pazarolja az adottságokat, többnyire vagy egyik, vagy másik jut a delikvensnek. :) Vagy csak simán szar volt a casting.

zolij - 2016. 01. 20. 13:05

Engem a pilot annyira nem győzött meg, de a harmadik-negyedik már maradásra bírt (a Shadowhuntersnél két rész után is nagyon rezeg a léc). Alapvetően fantasy pótléknak tényleg jó. Csak én érzem úgy hogy kicsit túltolták a zene mennyiségét? Kb. folyamatosan szólt valami, időnként engem speciel idegesített.

sehrezad - 2016. 01. 20. 15:00

Sajnos nem az igazi, izmosabb anyagra számítottam, de nagyon szép, és fantasy, minden bizonnyal végignézem. (Bár a Beowulf részeit sokkal jobban várom.)

Oké, van eyecandy faktor, nem is kicsit, de nagyon nem értek egyet azzal, hogy kimerülne ebben a szerepe a két hölgynek – Ivana Baquero legalábbis a szerep adta lehetőségeket tök jól kihasználja, kifejezetten ügyes (sőt, néha azt érzem, hogy túl sokat is bele akar tenni, nem látva, hogy erre itt nincs szükség – persze lehet mondani, hogy ez színészi hiba). Igaz, hogy A faun labirintusa óta nekem ő nagy kedvenc, minőségibb szerepekre is érdemesebbnek tartom (ellentétben a félelf gyerekkel – az elf király pedig irtózatosan félrement). Ha megnézzük, hogy milyen színészkedés folyik pl. az Arrow-ban, ahhoz képest nekem üdítő, amit nála látok.

Manu Bennett hozza a kötelezőt, de őt is fogva tartja a szerep gyengébb megírtsága.

Enzo - 2016. 01. 20. 17:35

ez is majd mehet ki oldalra a kibeszélők közé

koka - 2016. 01. 20. 22:12

@Balumedve:
Lehet hogy a magyar feliratban így lett lefordítva (esetleg a magyar szinkronosban is), de az eredeti angol verzióban a Rover nevet használtak rájuk.
A rover pedig nem más mint: A person who spends their time wandering – azaz egy olyan ember aki az idejét vándorlással és kószálással tölti. Illetve archaikusan a kalóz szinonimájaként is értelmezik. Szóval a sorozat ilyen szempontból nem rasszista.

Mark Bolt - 2016. 01. 20. 22:28

Én értem hogy mese, és ne vegyük szigorúan a szereplők sorozatos bárgyú döntéseit, amiket azért kénytelenek meglépni, mert a forgatókönyves nem kívánt agyalni a sztorin, de egyszerűen tényleg fájdalmasan hülyék, a párbeszédekben elsütik a létező összes sablont, a Will nevű gyereknek meg majd minden rezdülése külön botrány. Az anyja halálát már le se szarja, amellett hogy ő lenne az empatikus gyógyító mamakedvence, de azért a driudát nem tiszteli, a mágiában nem hisz, gúnyolódik, miután látja hogy a világ veszélyben van inkább visszamenne a völgyébe tanulni, és a legutolsó húzása baszki, hogy váratlanul copfba kötötte a haját. Most képzeljük el, hogy pl. Aragorn a Gyűrűk urában egyik pillanatról a másikra megjelenne kopaszon mondjuk. :D
A hercegnő is kiakasztó ahogy a nagy kerek szemeit meregeti miközben állandóan valakinek a torkához szorít egy kardot, mintha az valami pisztoly lenne ami bármikor elsülhet és azzal úgy sakkban lehet ám tartani az embert! Ami pozitívum, az a látvány. Nekem bejöttek még a CGI szörnyek is.

pudli - 2016. 01. 22. 11:43

Én imádtam, úgyhogy egyelőre maradok. Bőven vannak hibái de mellette szól hogy jópofa lett. Igazi limonádé sorozat, druidát imádom nem hiszem el hogy 46 éves a pasi. :)

Bob - 2016. 01. 25. 00:13

én kb 30 percet bírtam megnézni belőle… elképesztő béna tini szereplők, szétszűrőzött képi világ.. és hát a történet is elég bénán indult..

Larvin - 2016. 01. 25. 12:10

Mese habbal. Én kinőttem már ebből. Személy szerint kifejezetten iritáll, ha csupa tinimodell játszik egy sorozatban és sehol egy normál léptékű szereplő.
Persze ott van “Crixus” de ez egy kasztrált Crixus meseországban, vagy legalábbis a Kék Osztriga bárból szalajtották vagy mi.
Hova süllyedt az MTV? Túl öreg vagyok már ehhez…

Matt Colors - 2016. 01. 26. 20:26

Ismét sikerült egy jó könyvsorozatot elbarmolni. :) A sötét, komor, keményvonalas fantasy sztoriból, lett egy giccsparádé, egy olyan hömpölygő nyáltenger, ami már egyszerűen fáj, az eredeti történetet ismerve. :)

elfeledettnick - 2016. 01. 27. 21:50

Sötét komor keményvonalas fantasy sztori? A Shannara? LOOOOL. Sorozatgyártott lightos Lotr-koppintás inkább.

koka - 2016. 01. 28. 21:00

Ezek az elf guardok mit kapnak reggelire? Úgy hullanak mint a legyek. A palace meg lassan akkora átjáróház, hogy a fő boss mindjárt pikniket szervez a trónterembe. Egyébként az 5. rész elég ‘meh’ lett, pedig hát történtek nagy dolgok…

Ufó Pista - 2016. 01. 29. 20:36

Nem kiemelkedő film, olyan mintha mindenből nyúltak volna egy kicsit, de ennek ellenére nézhető és egyelőre működik. Jó ötlet, hogy az emberi civilizáció után fantasy világ jönne, meg van ettől egy kis steampunk vetülete is. A druida viszi egyelőre az egészet, a többi kari hozzá képest súlytalan, de talán ez alakul még idővel. Mindent együttvéve pozitív a véleményem.

arwen*** - 2016. 01. 29. 22:24

most nézzük az 5.részt szinkronosan.teljesen mások a hangok!tudja valaki,miért változtattak 4 rész után az összes szinkronhangon?nagyon bosszantó és zavaró

Matt Colors - 2016. 01. 31. 16:09

elfeledettnick: Lightos?? :DDDD Téged az zavar, hogy a gyűrűk urából építkezett. Ami tény, de ettől még nem rossz, és lightosnak meg végképp nem nevezném. Oké, nem Ynevi krónikák, de azért elég sötét…

szakálas csaba - 2016. 02. 01. 01:44

Na hát amiben messze nem értek egyet,az az elf király!John Rhys-Davies nevetséges.Az arca is és az alkata is inkább gnóm králynak felel meg.A legnagyobb melléfogás.Hol láttunk,vagy olvastunk ilyen alkatú elfről?????????

kecskebégető - 2016. 02. 02. 22:08

@szakállas…hol halotunk olyan elf világról ahol amerikai helikopter roncsok vannak az erdejükben..

elfeledettnick - 2016. 02. 03. 14:51

@Matt Colors: Hol sötét ez? Maximum a Forbidding és barátai a maguk enyhe torture porn – jellegével, de az is annyira túltolt, hogy az embernek inkább nevethetnékje lesz ahelyett hogy betojik. A könyvek nagy része arról szól hogy X Ohmsford és barátai Y ‘monster-of-the-book’ Z hatalomátvételi tervét meggátolandó elindulnak egy húdenagy-húdefontos kalandtúrára melynek során a szokásos kihagyhatatlan mérdföldköveket érintve, a szokásos átveréseknek bedőlve. a szokásos MacGuffinok bevetésével a szokásos szürke mellékszereplők élete árán éppencsakhogy sikerül elagyabugyálni a Nagy Gonoszt és mindenki hepi mint az ágyú, kivéve a druidát aki vagy visszamegy alcsizni egyet, vagy ha már ott tartunk hogy mindenkinek orvvérzésig elege van belőle akkor fogja magát és végre valahára megdeglend.

Semmi súlya nincs semminek soha, talán a legfrissebb trilógia első konyve volt az ami megpróbált újitani egy picit, de annak se igazán sikerült. A könyvek kábé annyira mélyértelműek, mint a szomszéd LARP-kampány. Nem mondom, délutáni röhincsélésre kiváló, és a sorozat sem teljesen remémytelen, de a helyén kell kezelni.

PS: Megpróbáltam nem elspoilerezni semmi konkrétat, amennyire egy kaptafára megy minden Shannara-könyv, ez eléggé lehetetlen feladat

elfeledettnick - 2016. 02. 03. 14:56

@Matt Colors: Irtam egy esszét arról, miért gondolom lightosnak a Shannarát, erre benyelődött a kommentem mint egyszeri Boba Fett a Sarlaac torkába. Puff neki. Summa summarum, annyiszor játszódik el majden teljesen ugyanaz a sztori, hogy konkrétan ivós játékot lehet rendezni amikor kijön a legújabb. Amikor az ember sokadjára találkozik bizonyos elemekkel, és csukott szemmel is tudja mi fog történni hányadik oldalon, eléggé nehéz nem lightosnak elkönyvelni az egész kabarét

Paladin - 2016. 02. 03. 15:17

Egyre jobban bosszant, hogy ennyire rámennek erre a postapoc témára.
Még a sorozat szerint is sok száz év telt el, erre a világ tele van max pár évtizedes roncsokkal.
Értem én, hogy ezzel akarnak különbözni a többi fantasy-tól, de azért ez túlzás.

elfeledettnick - 2016. 02. 03. 16:01

Főleg hogy ahhoz nagyon Shannara-buzinak kell lenni hogy az ember tudja hogy egy posztapokaliptikus Amerikáról van szó. Az átvezető könyvek nem mainstreamek egyáltalán és bátran kihagyhatók.

elfeledettnick - 2016. 02. 03. 16:04

Na, engem nem szeret a kommentgép. Értem a célzást, befogtam, na!

Péter - 2016. 02. 03. 20:46

Nekem eddig a legnagyobb csalódás a sorozat, 5. részig láttam és kicsit reméltem, hogy január végén az új résszel meg tud újulni – de sajnos csak borzalmasabb lett.

Kezdjük ott, hogy az alap felvetés nem lenne rossz, én szeretem az ilyen post-apokból kinőtt fantasy izéket, DE! Ezt az egész eredet sztorit és a benne rejlő lehetőségeket a sorozat úgy ahogy van letojja, eddig legalábbis. A nyitó 2 részben (ami szerintem a legjobb lett az eddig látott 5 körül) még csak-csak megjelennek a régi világ dolgai, de kb. ennyi. Utána bekerülünk egy steril fantasy világba, a sorozat pedig eldobja a lehetőségét annak, hogy többet mutasson ebből a világból mint ami. És értem én, hogy 5 rész még nem lehet alapja az ilyen értelmezéseknek, de mivel a sztori már a nyitóepizódban beindul, ezért ennél azért többet vártam… :(

A szereplők elnagyoltak, sablonosak és nem szerethetőek, a félelf fiú kifejezetten idegesítő az első 3 rész alapján, utána kicsit feljavul de semmi több nem lesz csak amatőr tini sármőr akinek persze a vidéki élet és a disznótenyésztés bodybuilder alakot adott borotvált felsőtesttel.

Az elf csaj viszont pont az elején tetszett, később ezzel az egész nyafkás “első a küldetés tehát bunkó leszek” szerepkörrel átesett a ló túloldalára. A romanóról meg ne is beszéljünk, olyan kettős szerepe van amit csak skizofrén személy alakíthat hűen… A többi szereplő – és sajnos ebbe John Rhys-Davies is beletartozik – szürke, a dialógusok laposak és kiszámíthatóak, egyedül Manu Bennett karaktere tetszik, de ő sem most hozza élete alakítását…

A fő gyengesége a sorozatnak viszont az irtózatosan sablonos történet. Minden perce előre kiszámítható, semmi meglepetés nincs benne és az egyik legrosszabb érzés az, hogy az összes váratlan húzás és cliffhanger átlátszó. De tényleg az ÖSSZES.

Szóval nekem ezek alapján nagy csalódás. Marketingmaszlag persze a Trónok harcához hasonlította a premierkor, de én ezt nem vártam el tőle, csak azt, hogy szórakoztató legyen – hát nem az.

És még valami a végére: a teljes elf sereget fel kéne lógatni élükön a királyi testőrséggel, mert ennél infantilisebb, bénább alakulatot nem láttam még…

Blobov - 2016. 02. 04. 05:58

Felnyerítettem a röhögéstől akkor, amikor kiderült, hogy a magas hegyeken nem lehet átjutni a vihar miatt, de van egy titkos város, ami átvezet rajta… hogy honnan a francból volt ez ismerős :DDDDD

elfeledettnick - 2016. 02. 04. 12:35

Hát a könyvből, ROFLMAO :D

Ufó Pista - 2016. 02. 06. 18:21

Kezd elszaródni. Az öreg királyt kár volt kinyírni, az meg egy vicc, hogy egyetlen alakváltó lassan az egész palotát kinyírja, mégsem tesznek semmit ellene.
A lányával éldegélő hibbant hóhért nem tudta kinyírni a félelf, így akkor bárki “feltámadhat”, akit megöltek hátha nem sikerült alaposan megölni.
Maga a sztori szinte teljes Lotr momentumokból összerakott koppintás, de az még nem is zavarna.
Érdekes megoldás, hogy 3000 évvel a civilizáció bukása után tündék meg elfek stb. lesznek.
Csak zavaró a 3000 éves körhinta meg a betonépületek.
Max 200 év alatt minden beton átkarbonátosodik, a vas benne elrozsdál, ezért összedől és elporlad, 3000 év múlva csak egy kupac rozsdás sóder lesz.

Enzo - 2016. 02. 07. 17:40

Ez a 6.rész durván Gyűrűk Ura utánérzés volt (látom nem csak nekem :D)
Hó van a hegyekben, menjünk másfelé, először barátságosnak tűnő hely, aztán csapda, és még egy lángoló szörny is jön szarvakkal a végén, aki miatt odavész a csapat egy tagja :DDD ne már :D
Még a végén Crispin visszatér Fehér Crispinként?

Ja igen, az is kezd idegesíteni, hogy NEM halnak meg a gonoszok. Se az alakváltó, se ez a balrog szerű cucc.
És mennyi démon van, te jó ég, hát az Ellcrys-en már kb nem kéne levélnek lennie :D Én eddig azt hittem, egy pár tucat, vagy esetleg olyan száz körüli démon jött át, erre egy kb többezres sereg :O

Az Amberle+Eretria fürdőzős jelenet viszont….óóóistenem, még sehol nem szerettem volna annyira lenni, mint akkor abban a medencében :P
(amúgy nem derült ki, hogy ki leselkedett, de kb bárkitől megértem :P)

Amúgy hé, nem volt egy random névtelen őr még az Amberle-Eretria-Wil-Cephelo-Crispin ötösfogaton kívül?? A hegyen még megvolt.

Divexa - 2016. 02. 07. 18:33

Az elején még úgy voltam, gyönyörű a képi világ, elfeledteti a történet hiányosságait, pl. eredetiség. Blobov, a hegyen történt menetelés volt nálam a mélypont. Már nem tudtam nevetni, inkább felhúzott. Elvette a kedvem a további részektől. A LOTR hihetetlenül gyenge utánzata, ami folyvást vissza-visszaköszön 1-1 résznél. Számomra hatalmas csalódás, azt gondoltam kinövi magát. Kár érte, nálam kasza.

Zora - 2016. 02. 07. 19:52

Itt valaki írta, hogy Eretria kiköpött Demi Lovato.
Nekem első pillanatban Szerencsi Éva ugrott be… :-)

1×06
Már nem azért, de ha az Alakváltó ilyen könnyen bejut meg gyilkol, akkor mi szükség van a démon-seregre? Fogja magát, végiggyilkolja a palotát, az őröket, aztán elmegy a gnómokhoz, aztán az emberekhez, és egy kis túrával nincs is ellenség, csak démonok élnek a földön.
:-((
A tinirománc vonalat nem kellene erőltetni. Mi van akkor, ha Wil lefeküdt Eretria-val??? Semmi! El volt kábítva, meg akkor még nem ismerte a hercegnőt. Meg különben is, nem fogadott neki örök hűséget.
A kislányt sajnáltam.

Már csak 4 rész, azt féllábon is kibírom.

koka - 2016. 02. 07. 21:31

Tényleg hihetetlen durván táplálkozik (csúnyábban mondva koppint) a LOTR-ből, ami már eljutott a zavaró szintig. Engem legalábbis baromira kizökkent az ilyen. Ahogy a végén lezuhantak azzal a Balrog utánzattal…

@Enzo: az az őr köszöni szépen megvan, csak épp nem túl szalonképesen. Mutatták, ahogy a fortressben az ürge megkínozta meg bevarrta a szemét meg ilyenek.

Ja amúgy a fürdős jelenetnek én is nagyon örültem, csak úgy teljesen random volt.

Abból is lehetne ivós játék, hogy mikor hal meg egy elf guard. Garantált berúgás :D

Mazsola - 2016. 02. 08. 10:46

Nos, nem tudom ki hogy van vele, de mivel engem ez a sorozat berántott a szép látványvilágával, meg a gyönyörű lányokkal, így most már végigszenvedem.
De sajnos azt kell mondjam, tényleg nagyon gagyik és buták a párbeszédek.
Gyerekes megoldások tömkelege. Például amikor rájönnek, hogy van közöttük egy “Látó”, aki érintésre meglátja mások halálát, akkor miért csak egy halottat érintetnek meg vele, miért nem az összeset, akiket a palotában elintézett az alakváltó? Tán többet megtudtak volna… na mindegy.
És a történet is olyan elnagyolt, kapkodós, néhol összefüggéstelen. Semmit nem tudunk meg abból, hogyan lett az emberi fajból
– elf
– gnóm
– troll
stb.

Mert azt még el tudom képzelni, hogy a nagy világégés után (mert ez ugye egy olyan posztapokaliptikus izé akar lenni) az emberiség kettéválik, az egyik fele lemenekül a föld alá, és ott több évezred alatt ilyen lekorcsosult furcsa gnómszerű alakok lesznek, a másik fele meg fent marad, és a technológia hiánya, valamint a természetközeli életmód miatt egyre egészségesebb és szebb populációt “termel” ki magából, belőlük lesznek ezek a szép csajok – no de hogy lettek elfek, és hogy lettek trollok, stb.? Erre lehet hogy a könyv sem ad választ, azt nem ismerem, de ettől még a sorozat tehetne kísérletet némi magyarázatra.

Ez van, GoT-ig jó lesz kitöltésnek. :)

Enzo - 2016. 02. 08. 22:37

@koka: thx…ez a jelenet ezek szerint valahogy teljesen kimaradt :D

pehnemer - 2016. 02. 09. 19:30

Egy ócska Gyűrűk Ura koppintás, nagyon fos, tiszta röhej gagyi párbeszédek, szinte egy az egyben nyúltak a Gyűrű Szövetségétől. NEm olvastam végig a kommenteket, lehet h másnak is feltünt, ez már kicsit ciki szerintem. Még csak a 4dik résznél tartok…nem tudom merjem-e folytatni? Fürödnek benne még??

ender1112 - 2016. 02. 09. 19:58

Mazsola: szimpla mutáció a sugárzás miatt?

Mazsola - 2016. 02. 10. 11:43

ender, nekem az is jó, mindegy, csak legyen valami magyarázat, valami alapja, valami hitelesnek tűnő gyökere ennek az egész “univerzumnak”, HA MÁR A VALÓS emberi civilizációból indult ki a történet, és nem alapból fantaziként. Mert ha fantáziaként indult volna egy tök más bolygón, (mint a LOTR, vagy a GOT) akkor nem érdekelne, itt viszont szándékosan belebegtetik előzményként az emberiséget, a Földön játszódik, szóval valós gyökerekből indul a történet, ám mégsem kapcsolódik össze hitelesen a múlt és a jelen ebben a műben. Nekem ez a bajom ezzel.

Paladin - 2016. 02. 10. 15:58

Gyengeelméjű hercegek, sokezer éves bálterem, gumihegyű nyílvessző… egyetlen epizódban :)

rodosto13 - 2016. 02. 10. 23:50

Paladin: Kihagytad Obi Wan visszatérését, hogy még tanácsokkal lássa el a druidát a másvilágról, és a sípot. Szinte hallottam visszaköszönni a népmesékből, mikor a legkisebb fiú utazik, és mondják neki: “ha bármikor bármi segítség kell: csak fújd meg a sípot háromszor és én egyből ott leszek”. A végén pedig csak nem övé lesz a hercegnő keze és a fele királyság?

Enzo - 2016. 02. 11. 23:16

1×07
1. Most már kicsit sok a szájbarágós szemvillogtatásból, ráadásul most még Ander szájába is rágták, hogy mi történt. De legalább most már láthattuk, ahogy Eventine-t mindkét fia ledöfi.
Végre megjegyeztem hogy melyik Ander, melyik Arion, erre utóbbi meghal. Eh.
2. Pluszpont a helyért, ahova a lányok beszakadtak: végre valami cuccok a régi világból, Amberle a high school kabáttal elég szürreálisan nézett ki :D
3. Na jó, Allanon gyógyulása mekkora overkill volt már a volt mesterétől, egyik pillanatban még ott szenved sebbel az oldalán, a következőben meg felgyógyulva harci vértben. Bezzeg a Star Warsban Obi-Wan szelleme csak dumálni tudott :D
4. A sokoldalú dobókockák tényleg az elfkövekre hasonlítottak, az vicces volt.
5. A griffes szál is tetszett, mitikus lények bedobása sose rossz.
6. Bandon hogy került a Dagda Mor börtönébe?? Ez csak nekem nem jött át? Vagy valójában nem is ott volt? Előtte meg utána is ágyban láthattuk.
7. A végén mennyire népmesei volt már Perktől: “ha szükséged van rám, fújj bele a sípba” :DDD

Hehe, látom másnak is Obi-Wan és népmese utánérzése volt :D

Assa - 2016. 02. 12. 13:27

@ Enzo

“6. Bandon hogy került a Dagda Mor börtönébe?? Ez csak nekem nem jött át? Vagy valójában nem is ott volt? Előtte meg utána is ágyban láthattuk.”

Szerintem a lelke/tudata esett fogságba Dagda Mornál, és ez hat ki a fizikai állapotára is.

Enzo - 2016. 02. 12. 18:16

@Assa:
én is valami ilyenre tippeltem volna, de mintha Ander látta is volna a tömlöcben :O
mindenesetre fura, mert tuti hogy nem vitték oda fizikailag.

koka - 2016. 02. 12. 21:50

Ezek a műanyag kempingszékek mekkora értéket képviselnek a piacon hogy így felpolcoltak belőle :D

tati - 2016. 02. 14. 12:02

Barátaim, de hol van Brooks Book-ja! Ha ekkora zagyvaság lenne az “alapregény” ki olcasná végig! Leginkább fájó a karakterek szint teljes átgyúrása. Senki sem olvasta el a regényt? Különösen nem a szövegkönyvírók és a fenti kommentelők. Sajnálom őket, mert a regény pompás, lebilincselő kicsinek és öregnek egyaránt, de nem az MTV-nek. Így ez a sorozat 2/10.

Assa - 2016. 02. 14. 12:31

@ Enzo

Igen, tényleg látta, még meg is szólította. Allanonnál még azt hittem, az egész tömlöcösdi csak valami szimbolikus dolog, és kizárólag látomásban érzékelhető, de úgy tűnik, Bandon lelke kapott valamiféle megtestesülést ott a kőkörben, és így az is láthatja, aki ténylegesen a helyszínen van, mint most Ander.
Gondolom, főleg azért volt rá szükség, hogy ebben a formában jelen legyen Bandon, hogy érzékeltethessék, ahogy Allanon kiszabadtíja.

Desmond Wallace - 2016. 02. 14. 21:43

“Ezek a műanyag kempingszékek mekkora értéket képviselnek a piacon hogy így felpolcoltak belőle :D”

Nyilván kevés műanyagot gyártanak mostanában Négyföldön.:)
Elég röhejesen nézett ki a zsákmányok közt.

A sorozat sajnos nagyon kiszámítható.:(

elfeledettnick - 2016. 02. 16. 17:36

Na, nem fogok spoilerezni nektek, mert az ötödik rész annyira gagyi volt, hogy elment a kedvem az egésztől. Sera Gamble hozta a formáját.

ravengirl - 2016. 02. 18. 19:12

Nekem ez egyre jobban tetszik, a 8. rész szerintem kifejezetten jó volt. Nem sokat ugyan, de utaltak az emberek korábbi életére. Nagyon hangulatos lett a vége, háttérben a híd maradványaival. Én a hibáival együtt is kedvelem.

Enzo - 2016. 02. 19. 14:40

1×08
Na, ez a rész kellett olyan szempontból, hogy végre ráerősített az “ember kora után vagyunk” érzésre, amit eddig nem annyira érezhettünk. (Jó, az 1×07 is már egy kicsit ilyen volt) Ettől függetlenül jó lenne valami törióra jellegű elmesélés egy kicsit.
Szóval Utopia városkája jó ötlet volt, kicsit Revolution-feeling volt az áram felkapcsolásakor, a vetítőnél meg The Man In The High Castle utánérzés :D
A pisztoly behozása is ügyes, de tuti pazarolni kéne a golyókat? (Eretriával ugye egy csomót ellövetett Tye.)

Ander meg king helyett drinKing életmódot választott, és Allanon helyében bedobtam volna az “ezt akarta volna Arion? vagy az apád?” kártyát, de úgy néz ki, így is elérte a célját.
Ja és szimpatikus hogy mindig mutatják az Ellcryst, ahogy egyre kevesebb levél van rajta.

A végén a megmentés hemzsegett a kliséktől, utolsó pillanatos troll-lelövés, Cephelo feláldozza magát, és még a rosszak is elnyerik méltó büntetésüket. (Na jó, az elfstones kicserélése a kockákra ügyes volt, bár várható.)

Viszont: a Star Trek-nézés szerintem a hét legjobb jelenete :DD
Hangosan felröhögtem, amikor Spock színre lépett, erre a közönség: “Fúj, elf!” :DDDDDD mennyire zseniális :D

koka - 2016. 02. 19. 22:29

A Star Trek-es jelenet valóban ötletes volt. Meg amikor megy be Allanon és: – Your Highness. You’re drunk.

Egészen kellemes rész volt. Bár sose gondoltam volna, hogy egy Lotr koppincs fantasyban pisztolypárbajt fogok látni.

Erekció meg ebben a csipkés dresszben nagyon büntetett.

Fawkes - 2016. 02. 20. 03:00

Fuck you MTV, fuck you.

Nem hittem volna, hogy a Chad-dzseki, a dnd kocka szett, és a prom gödör után még tud ez a sorozat mélyebbre süllyedni, de az MTV-ben most sem kellett csalódnom.

Nem, nem az a bajom hogy az egyébként sem túl kifinomult alapművet wc papírnak használják, én tényleg sokáig bírtam. Pisztoly? Elektromosság? Legyen, végülis kit érdekel, hogy az író mit akart a halott kultúra és technológia maradványaival érzékeltetni.

A tini party viszont már mindennek a legalja, már az indokolatlan pop kultúrától refluxom van, a vetítő gép és a műkődő hangfalak égetik a nyelőcsövem, viszont az, amikor egy primitív középkori szinten lévi micro társadalom tagjai úgy veretik mintha a morrisonsban lennének szombat este két utcácska felszippantása után, már az okádás peremvidékeire sodor.

És persze, értem én, hogy az adaptáció szabadsága meg blablabla, csak azt nem tudom felfogni hogy mi a viharnak van erre szűkség?

Hőseink az égvilágon nem fejlődtek már megint semmit, nem tudtunk meg róluk többet, de még csak szerethetőbbek sem lettek.
Együgyű Vilmos még mindig együgyű, limitált arckifejezésű aranyos lány még mindig aggasztóan limitált, kivánatosan néző csaj meg még mindig elég kívánatos. Bocs, ez így nem teljesen igaz, mostmár azt is tudjuk, hogy bárgyú, meg egyre sanszosabb, hogy ő is tagja a limitált minikájú klubbnak.

Kár, hogy a ravasz öreg kihalt, tökre meglepő fordulat lett volna, ha még párszor átrakja őket a palánkon.

Borzalmasak a színészek, a castingon már nevetni sem tudok, a zene választásoktól meg már nincs körmöm amivel a falat kaparhatnám.

Nem lehetne inkább az, hogy mostantól kezdve csak az elfekre koncentrálunk? Ők például elviselhető(bb) színészek, történnek velük dolgok, és csak a bárgyú képű chosen one könyörög néha a baltáért.
Persze még ő sem annyira, mint mostanság ez a sorozat a kaszáért.

Őszintén remélem, hogy összeszedi magát a széria, mert simán lehetne belőle egy kellemes popcorn nagy kólával, meg amúgy is hiány cikk a high fantasy adaptáció, de ha ez így megy tovább sosem fogunk sötét elf trilógiát kapni.

All hail the king.
All hail MTV.

Zora - 2016. 02. 21. 17:51

@Mazsola: a nem emberi lényeket én is a mutációval magyarázom, plusz, ugye ezek a lények jelenleg, a 21. sz.-ban {:-DDD} a földben élnek.
A világégés után előmerészkedtek, egyre nagyobbak és egyre szebbek – a gnómok, trollok pedig egyre rondábbak – lettek…
Már úgy értem, amiatt, hogy az ősellenségből alig páran maradtak.
Jól gondolom, hogy a romanók nem emberek, hanem a “manók” egy fajtája? Tudom, angolul más a nevük.

A 2×08-ban ráadásul emberek is előkerülnek.
A gimi tornaterme azért nem volt légmentesen lezárva, hiszen tele volt denevérekkel… És mégis több ezer évet túléltek a cuccok. Még a dzseki is…

Zora - 2016. 02. 21. 18:08

Még arra is gondoltam – nem néztem utána -, hogy a neveknek is van jelentősége. Vagyis, az ABC-nek.
A tündék neve A-val kezdődik. Jön Bandon, a jövőlátó. C és D betűs nem jut eszembe. (Oké, D mint démon) E az Eretria.
Nyugodtan lehet cáfolni, csak egy ötlet volt.

Prücsök - 2016. 02. 21. 22:04

eddig tetszett, de ez a 1.08 hihetetlen rossz volt. nagyon ajánlom nekik, hogy ne legyen több áram, zene, pisztoly és mulatság.

Enzo - 2016. 02. 21. 22:15

amúgy elvileg törpöknek is kéne lenniük, a főcímben oda van írva (rovásírás-szerű betűkkel BTW), hogy “dwarf”

@Zora: C betűsnek ott van Crispin

zso17 - 2016. 02. 22. 10:22

A 8.rész nézése után már tényleg azt éreztem, hogy ez a sorozat már önmaga paródiája. Ha akarnám se tudnám komolyan venni.
Még az első 2 rész után hittem azt, hogy ha innen csak felfelé, akkor lehet a Shannarából valami. De bődületeset tévedtem.
Ez a házibuli egyszerűen kritikán aluli volt. Már valaki előttem kifejtette a véleményét róla, nem akarom őt ismételni, de teljesen egyet értek. Katasztrófa.
A maradék két részt azért végig nézem, legalább nevetek egy jót.

koka - 2016. 02. 22. 21:16

Kb az első 5 perc után nyilvánvaló volt, hogy ez egy ilyen low budged, hülyülős fantasy lesz. Számomra sokkoló, hogy nektek 8 rész kellett ahhoz, hogy ez leessen :/

Paladin - 2016. 02. 24. 10:39

Most néztem a nyolcadik részt, és megerősítette a régi mondást: “mindig van lejjebb” :)

sehrezad - 2016. 02. 25. 11:37

Nekem épp onnantól kezdett érdekes lenni, hogy a crossover jelleg jobban előtérbe került – egyszerű high fantasyként kicsit unalmas, de a modern dolgokkal keveredve olykor már szellemes. De nekem az X-aktákban is a parodisztikus részek tetszenek jobban :)

inpius - 2016. 02. 27. 13:42

Érdekes, ahogy a mai tárgyak megjelennek a sorozatban. Egy helikopter és néhány autó rögtön a pilotban, egy teherautó az e03-ban. Ez utóbbi kicsit retkes, hiányzik az egyik ajtaja, meg le vannak eresztve a kerekei. Több ezer év után. Persze, hogyne.
e08 mi volt? A pisztoly(ok). Jól karbantartva, használatra készen. Elektromos cuccok, vetítő, lemezjátszó, stb. Persze, rögtön mindenki tudta, mi micsoda, mire való, üzemképes-e és hogyan is kell használni. Szintén több ezer év után. Tényleg, honnan volt az áram? Honnan voltak, akik értettek hozzá?
És Simon Phoenix után szabadon: “Várjunk csak, ez itt a jövő. Hol vannak a modern csúzlik?”

Ez a része eléggé átgondolatlannak tűnik.

DaMan - 2016. 03. 02. 13:40

Kemény finálé volt. Már nem a sorozatos világban, hanem az ő kis sajátjukban. Asszem hét idézete gyanús a ‘You can’t just become a tree’ mondat is. És bár ez volt a logikus, talán kihagyhatták volna a drámáért. Sokáig aztán úgy sem tartott. Amberle hiányozni fog. Bár ha egy kevésbé csinos hölgy játssza, akkor lehet, hogy nem ezt mondom. Sőt, biztos.

Kíváncsi leszek a második évadra.

Enzo - 2016. 03. 02. 15:30

1×09 pótlás, le vagyok maradva!
Ezt a “régi világ felirataiból képzett új helységnevek” témát már A majmok bolygójában elsütötték (CALIMA), aztán a The 100-ban (TonDC, Polis), most itt is… (Saf(eh)old)
Plusz még egy kis Blindspot utánérzésem is volt az Eretria testére rajzolódó térkép miatt.

Ander most már egészen királyhoz méltóan viselkedik, a végére mindenki át is állt csodálatosan az ő oldalára. Az utolsó jelenetnek pontosan ezt vártam, és király is lett. Hashtag TheFinalLeaf. :D

Bandon szála érdekes, Eretria szerintem úgyse halt meg (ezért nem jók a fantasy sorozatok, mert akárki akármikor feltámadhat), Wil meg már a 3.szépséggel smárolt, irigylem Austin Butlert, na.
Az amúgy elég tré volt, hogy Eretria még a trolloknál átmászás előtt jelentőségteljesen levetette a felsőjét, hogy később majd látni lehessen, hogy oda rajzolódik ki a térkép. Eh.

Alice - 2016. 03. 02. 20:48

Szvsz szívfacsaró, ütős, brutális, megható, és elkerülhetetlen végkifejletek sorjáztak a fináléban, kell még idő, hogy kiheverjem. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nem vágytam rá, hogy szirupöntet borítson mindent, meg csupa nagy összeborulásokkal záródjon, de azért… na. Amolyan naplementébe lovaglós vég azért akadt meg katarzis-féle, már aki szereti. Mentségükre legyen szólva, a szálakat legalább szépen lezárták.
Drukkoltam, hogy folytassák, mert már az elejétől látszott, h 10 rész édeskevés lesz, és maradok a sorozattal, de nekem már sosem lesz ugyanaz.

Egy biztos, pár fordulaton sokan meg fognak lepődni. És volt pár olcsóbb megoldás is írásban/kivitelezésben, de már megszoktuk, így szeressük ezt az eposzt :)

ui. A végén a zene ismerős volt a Divergent (Beavatott) filmből, nagyon fülbemászó, bár nekem instrumentálisan és abban a környezetben jobban ütött. “Run boy run”

Blobov - 2016. 03. 03. 07:13

A főtroll tuti, hogy a bajszos rover lesz.

Tamás - 2016. 03. 03. 21:10

Szerintem élvezhető sorozat, nekem eddig tetszik,mondjuk lehet ebben az is közrejátszik,hogy elég jó a képzelőerőm :D Szerintem a színészek se olyan rosszak,amennyire egyesek itt beállítják őket. Egyébként én is bírtam Amberle karakterét, kár érte,remélem még viszont látjuk egyszer valamilyen formában. Egyébként igen nekem is sok kérdőjel van még a fejemben,de gondolom ezekre a későbbiekben kapunk választ,remélhetőleg, én ezért nem fogok rosszat mondani a sorozatra,mert nem rág mindent egyből a számba. Lesz még ebben az évadban rész vagy már vége is az elsőnek? :/ A képek valóban szépek, nem is nagyon emlékszek filmre amiben ilyen szép képvilág lett volna, pedig több száz filmet láttam már,jó nyilván volt ilyen,de akkor is nagyon szép, egy sorozattól pláne :)Utolsó hozzászólóhoz: Szerintem nem romano lesz a föld troll ,emlékezz vissza,hogy Eretria azt mondta,hogy mintha már járt volna itt,vagy valami,nem igazán tudta megmagyarázni és deja vu érzése is volt,meg ugye a jel amit a falon látott és ami a hátán is van, szerintem valami leszármazott lehet,vagy rokon,a bajszos nem volt ennyire magas. Na mindegy kíváncsian várom a következő részt, remélem nem ez volt az évadzáró :( :D

sziszko - 2016. 03. 03. 22:29

ez volt az évadzáró :(

Tibitron - 2016. 03. 04. 06:42

Nem lenne ez rossz sorozat, meg történet, de fájóan gyűrűk ura koppintás. Nem csak árnyalatokban, szinte az összes fő mutivum, cselekmény arra hasonlít. Nyilván nem minden, a tini vonal szerelmi háromszöge meg egyebek, és a régi világ emlékei is bejöttek, de ez a vigyük el a megváltó ereklyét valahová, és akkor legyőzzük a gonoszt, meg tartóztassuk fel, adjunk időt nekik nekem valahonnan nagyon ismerős:) De ettől függetlenül nem bántam meg, hogy megnéztem.

sziszko - 2016. 03. 04. 20:36

azt mondjuk nem értettem miért kellett annyit császkálniuk, simán fává változhatott volna az elején a kiscsaj, azt jóccakát :)

dinnyemano - 2016. 03. 04. 21:52

csapjatok le, nem tudom miért néztem végig, annyira gyenge volt. (szeretem a fantasy-kat, talán azért)
ilyen végtelen történetes gyerekfilm volt ez nekem.

@sziszko: egyetértek :D

koka - 2016. 03. 05. 23:45

Tök fasza, hogy egy évadon keresztül mentek Safeholdba, majd egy laza run boy run zenei montázzsal sikerült visszateleportálni. Eh.

Sajnos vannak olyan gyerekes rendezői húzások itt, hogy már a falat kellett kaparjam. Példaképp a fent említett Eretia felsőlevevős jelenet, amit meglehetett volna oldani sunyiba, észrevétlenül, vagy akár úgy, hogy rácsöppen valami égő benzin és emiatt kell levegye. Akármi. De ehelyett csak szimplán levette, majd még jól rá is fókuszált a kamera. Egy pillanatig azt hittem sztriptíz lesz, de persze csalódnom kellett.

Amit még sajnáltam, hogy a főgonosz úr karakterét nem nagyon bontották ki. Pedig engem speciel érdekelt volna a motivációja.

Annak ellenére, hogy bár rendkívül híg és súlytalan a Shannara, én szerintem nem kaszálom. Valamiért kikapcsolt heti 40 percben. Biztos az új-zélandi táj tette.

Cheshire - 2016. 05. 16. 20:45

Sziasztok! Vannak itt olyanok akik olvasták a könyveket(gondolok itt inkább a Tündérkövekre)? Lenne pár kérdésem, de nem tudom, hogy kérdezhetek- e olyat ami esetleg spoilert tartalmaz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz