login |

Pilot-mustra: Colony – 1×01

2016. 01. 20. 21:25 - Írta: winnie

91 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

The most important day in human history is coming.

Ajajj, idegeninvázió. Ajajj, ez meg spoiler, de ellövöm, mert másképp a USA csatorna sem tudta eladni új sorozatát. És most azt is ellövöm, hogy nem idegen. És nem invázió. Vagyis… nem tudjuk, hogy mi ez (de. gyarmatosítás.), maximum sejtjük.

Valami ugyanis csak áll a Colony-ben látott Los Angeles furcsaságának hátterében. Van valami oka annak, hogy miért van fal a város körül, hogy miért van kijárási tilalom éjszakánként, miért van szögesdrót a főhős kerítésén, miért dívik a cserekereskedelem, miért járőröznek drónok a város fölött, és hogy miért tűnik az, amit látunk egy rendőrállam részének. Ráadásul szó sincs disztópiáról, a Colony világa egészen élhetőnek tűnik.

COLONY – 1×01 – 7/10

 Colony - 1x01-01

Ez az infóhiány, a felfedezés lehetősége volt az, ami viszonylagos eseménytelensége ellenére is érdekessé tette számomra a pilotot. A 2. résztől persze már új mérkőzés kezdődik, hiszen túl vagyunk az alapozáson, amiben felvázolták ezt a világot, amiben valamik/valaki megszállták Los Angeles-t, a rendfenntartó erőket kiirtották, eltüntették, hogy a lakosságot emberekből álló kormány segítségével kontrollálják. Hogy mi történt az Érkezés során, és hogy mekkora a volumene arról egyelőre nem tudunk semmit.

A sorozat középpontjában egy család áll (apu, anyu, 2 gyerek), egyértelműen az ő szemszögükből látjuk az eseményeket, így a Colony sem valami inváziós scifi, hanem afféle kémes családi dráma, amelynek az a katalizátora, hogy a családfőt kicsempészik a Falon túlra, hogy előkerítse az Érkezés során kint rekedt gyerekét. A dolgok ugyanis úgy alakulnak, hogy hatalmi játszmák (karhatalom kontra lázadók (kontra gyarmatosítók?)) kellő közepében találja magát.

Ismétlem: a Colony nem scifi. A háttér scifis, de nagyon nem hangsúlyos, és előbb jut eszembe róla három másik műfaj. És az is kiderült, hogy a sztori kibontása is ráérős, átgondolt lesz.

Colony - 1x01-05

Bár annyira a karakterekre és a hátterükre még nem ment rá a pilot, az biztos, hogy Josh Holloway és Sarah Wayne Callies jó párt alkot, abszolút hihető, hogy sok éve házasok és…, túl sokat nem is nagyon tudunk meg róluk, csak egy-két vonásukat skiccelik föl, úgyhogy karakterszinten mindenképp szükség volt arra, hogy Peter Jacobson a rész kétharmadánál bemasírozzon és kézbe vegye az irányítást.

A családközpontúsággal nincs persze semmi gond, ettől még nem kell Falling Skies-szá fajulnia a Colony-nak, azonban az mindenképp ingoványos terep, hogy már a pilotban kapott egy acsarkodós külső szálat a tinifiú – remélem, hogy nem afféle kiegészítő, felületes bésztorit kap a főcsapás mellett, már túl sok hasonlót láttunk. (Szerencsére a másik gyerek még kicsi, vele elég behatároltak a lehetőségek.)

Colony - 1x01-04

Ha már pont ma írtam róla, hivatkozok a Shadowhunters-re: az a sorozat nem nagyon keltette fel a figyelmemet a világával, a Colony-éra viszont (még) kíváncsi vagyok (milyen itt élni? mi történt? mi a helyzet a hatalommal?), s mint írtam, ez a felfedezési folyamat tette kifejezetten érdekessé számomra a pilotot.

Idővel azonban mindenképpen többre lesz szükség, mert valljuk meg, hogy ennyi alapján a két főhős bár szimpatikusak, nem tűnik túl izgalmasnak. Szóval bármennyire is az ő nézőpontjukat fogjuk követni, muszáj lesz nyitni a mikro dolgok felől makro irányba. Csak nehogy sokat akarjanak markolni, és az egész átmenjen valami inváziós piffpuffá.

91 hozzászólás Ne habozz!

Nothing - 2016. 01. 20. 21:58

Felénél kinyomtam, pedig nem szoktam ilyet. Nincs már időm ilyen jóindulattal is középszerű kreálmányokra sajnos.

Lemoni - 2016. 01. 20. 22:15

Eleinte érdekesnek tűnt, de a “beszervezéssel” eltűnt a varázs. Még egy részt bevállalok, hogy merre mennek tovább, bár ez elég egyértelmű, de már most kábé ott vagyok, mint a Wayward Pines-titok nagy leleplezésénél, hogy nem ilyen lovat akartam. De mivel ez csak a kezdés volt, talán még tudnak valami érdekeset csavarni a folytatáshoz.

Kati néni - 2016. 01. 20. 22:41

Megnézem, de SWC-nál ki kell takarnom a képernyőt. Annyira irritál, sorry.

Nézőke - 2016. 01. 20. 22:41

én már valahová (talán “rossz sorozatepizód” alá) korábban beírtam,hogy ez nagyon semmilyen nem volt.
Holloway a huszadik ilyen borostás karaktert tolja, Rickné pedig annyira nem jó színésznő,hogy elvarázsoljon. A tini szálra már nem is emlékszem,decemberben néztem.. ez mindent elárul.
A “nagy” csavar meg már sejthető a felénél…

fireblade - 2016. 01. 20. 23:04

Ez karcsú…ma már kevés az ilyen sejtelmes utalgatás..összelopkodott klisé jelenetek..és uncsi áldráma klisé családdal..
ez nulla így..még az iszonyat “meglepő” zárással is..
az egy dolog hogy nálam kasza..de nem éri meg az évad végét kint sem, szerintem.

winnie - 2016. 01. 20. 23:05

“de nem éri meg az évad végét kint sem, szerintem.”

mikor láttál kábeles sorozatot, ami nem éri meg az évad végét?:)

Enzo - 2016. 01. 21. 00:00

Az egyetlen sorozat, amit nagyrészt a színészek miatt nem kezdtem el. Josh Holloway-jel semmi bajom, de ő nekem szerintem soha nem tud nem Sawyer lenni, Sarah Wayne Callies viszont…nem. Egyszerűen nem, annyi más színésznő van…

m76 - 2016. 01. 21. 00:00

Ez számomra is megmagyarázhatatlan, de SWC engem is baromira irritál. Abszolut elveszi a kedvem a szerepeltetése a sorozattól. És ezen felül még a tipikus tini baromság szál is? Na ez a kettő együtt már túl sok az én toleranciámnak.

VDani - 2016. 01. 21. 00:51

Egyet kell értenem az előző kommentekkel, ez nagyon középszer, szegény Holloway már csak ilyeneket kap. Calliestől meg a hideg kiráz, mint mindig. Nem tudtam végignézni, sry.

tomriggins - 2016. 01. 21. 01:23

SWC miatt sajnos el se kezdem :/ annyira zavaro

winnie - 2016. 01. 21. 05:02

nézőke: ???

“Holloway a huszadik ilyen borostás karaktert tolja, ”

huszadik? volt még sorozat, ahol ilyen volt? ki az, aki 20 szerepet ismer tőle?:) a lostban borostás volt. az intelligence-ben (és a M:I-ben) nem. itt az. de ez eddig csak a 3. sorozatos szerep, plusz egy film, ami beugrik. azért ő nem az a színész, aki sokat szerepelne.

meg aztán most komolyan a kinézet határozza meg a karaktert? de ettől eltekintve, ha csak a karaktert nézem: a lostban egyszerűsítsük le: rosszfiú volt – akiből jó lett. az intelligence-ben az a szuperkatona (hamar kitöröltem az agyamból a sorozatot, de ott is inkább érzelmes szálakat kapott), itt pedig tipikusan jó ember, példás családapa, akit idővel elnyelhet a sötétség, szóval a karakter totálisan ellentéte a lostos karakterének. mondanám, hogy az eddigi karaktereinek, de tényleg nem tudok sok szerepéről.

“A “nagy” csavar meg már sejthető a felénél…”

persze, de az is lehetett volna, hogy a fia vezeti az ellenállást:) vagy will. annyi volt biztos elvileg, hogy nem lesz sima autózás a meló. a lényeg úgyis az, hogy a csavarral mindenképpen érdekesebb lehet a történetmesélés – az, hogy ki tudja előre, az nem oszt, nem szoroz, max a végén elégedettségre vagy keserű szájízre ad okot.

bár ezzel megint a kettős ügynökös territóriumba tévedtünk, amit nem egyszerű kezelni, és mostanság elég gyakori. mondjuk ez nem klasszikus, “ide is dolgozok, oda is dolgozok” felállás, így hirtelen nem is tudom, hogy mire megy ki a játék, hiszen így nem is will, hanem a felesége a főszereplő, illetve a kulcspozíciót birtokló.

Cardas - 2016. 01. 21. 06:37

Winnie: Én láttam olyan sorozatot, ami nem érte meg az első évad végét se, max a midet. úgy hítták hogy Constantine :D

winnie - 2016. 01. 21. 06:38

cardas: kábeles sorozatra kérdeztem rá, nem országosra.

zedtheant - 2016. 01. 21. 06:42

engem megfogott benne valami, pedig nagyon látszik, hogy mi szeretne lenni.
valahogy a világ ábrázolása, hangulata bejött, szerintem azt jól megcsinálták.
színészek nem irritálnak, ha visznek egy kis színt a sztoriba, még nagyon jó is lehet!

Thrasher - 2016. 01. 21. 07:19

jah, totális középszer.
egyszerűen felesleges időt pazarolni ilyesmire

Nézőke - 2016. 01. 21. 08:24

winnie:
ha azt írom,hogy harmadik, nincs benne az az ásító érzés,amikor meglátom a karaktert.
egyébként a “családapa” szerepről annyit,hogy természetesen ex-hiperkatona múlttal, mert nehogymár ne. Véletlenül sem tesitanár vagy állattenyésztő..

De persze ettől még lehet jó sorozat, csak engem nem érdekel innentől :D

winnie - 2016. 01. 21. 08:39

nézőke: de ha nem lenne múltja (attól, hogy volt katona, csak sima fbi ügynök, nem?), akkor nem lenne sorozat sem. mármint nem arról van szó, hogy megy a sztori és a főhősről kiderül, hogy ügynök és WTF, hanem éppen azért ő a főhős, éppen azért őt szervezik be, mert ez a múltja. ha nem lenne múltja, akkor másról szólna a sorozat, akinek van múltja.

de attól, hogy szökevényeket kapott el (nem zsoldos vagy ilyesmi, gondolom), még családapa – és most jöhetne az, hogy mikor láttad hollowayt a fiáért aggódó családapai szerepben?:)

mondom, csak ez lepett meg, hogy egy ritkán látott színész feltűnik egy tőle még nem nagyon látott szerepben, és megkapja, hogy “már megint”.

fireblade - 2016. 01. 21. 08:40

winnie:

ok, kis költői túlzás volt benne.. de a lényeg átment :)
Hát akinek nem volt egyértelmű, hogy anyuci valami titkos bandavezér, amikor ott kommandozott a fegyverrel, az nem sok ilyesféle sorozatot nézett.
Szerintem egyértelmű volt..
megint az a bajom a résszel és a történettel mind oly sokszor..hiteltelen a környezet..bezárva valami getto szerű izébe..karantén? vagy olyasmi mint a Éhezőkben??
csak még az elején..de a város pont úgy néz ki..van minden..tiszta ruhák béke hawai :)
Ha ilyen gettós bandázás lenne..ekkora totális katonai karhatalommal, nem így nézne ki szinte semmi.
nekem így hiteltelen a látvány..és a történet is.

winnie - 2016. 01. 21. 08:49

fireblade: én csak helyesbítettem a pontatlanságot, mert szokásom, nehogy valaki félreértse.

az, hogy hiteltelen-e vagy sem, nem tudom, nekem elég fura ez az állapot, és az is, hogy fogalmam sincs, hogy ez most milyen területre terjed ki, mert mintha erről nem nagyon lett volna szó. igazából ezért is érdekelt, hogy mit tudok meg.

de szerintem te sem tudod, hogy mi hiteles, hiszen fogalmad sincs, hogy mi történt, nem ismered a világot. nyilván az Érkezés hatásait lekövetve modellezték le a mostani los angelesi állapotokat. azt látni szó sincs gettóról, mindössze erős irányításról, minimális bűnözésről, rögtönítélő bíróságokról, a renitensek deportálásáról.

később, ha kiderül ez-az, akkor már jobban fogjuk látni, hogy mi hiteles és mi nem, de akkor is csak azt tudod szembeállítani az író által elképzelt világgal, amit te képzelsz el, valós párhuzamot nem fogsz tudni felhozni az érveid alátámasztásaként.

a lényeg, hogy fordítva gondolkozol. indulj ki abból, amit látsz, és vezesd le, hogy mi válthatta ki. nem pedig abból, amit te elképzelsz kiváltó okként, hiszen akkor persze, hogy a következmény nem fog egyezni a látottakkal.

Denisa - 2016. 01. 21. 09:34

Falling Skies 2.0 pedig Josh Holloway nagyon eyecandy.
Talán a következő részt még végig szenvedem…

Benzin - 2016. 01. 21. 10:00

Egyetértőleg csatlakozom: 7/10, jó írás, minden szava arany, várom a folytatást.

SWC nem mostanában lesz itt junkie-n fanfavorit, ahogy nézem :D

szpojleres mókus - 2016. 01. 21. 10:35

Igen megtetszett az itt leírtak alapján, aztán megláttam a képet, hogy a nő van benne a prison breakből meg a walking deadből…..

Snoopyzit30 - 2016. 01. 21. 10:35

Egyetértek a 7/10-el.
Lostot nem láttam, SWC pedig sem a Prison Break-ben sem a TWD-ben nem zavart különösebben, szóval nekem nincsenek ilyen negatív beidegződéseim a színésznővel kapcsolatban.
Nekem ez a pilot sokkal jobban bejött, mint pl. a Fear TWD

Én abszolút adok esélyt a folytatásnak…

energy - 2016. 01. 21. 10:40

7/10?!
A csavar miatt ledolgozta magát nálam 0-ra!

juhaszvik - 2016. 01. 21. 10:44

winnie: ebben lehet valami. a sorozat címe adja, hogy itt bizony van egy közösségünk, ami olyan, amilyen, erről fog szólni a sorozat és kész. ezzel kell foglalkozni, nem pedig azzal, hogy ennek nem ilyennek kellene lennie. más kérdés, hogy ez, amit összeraktak érdekli-e az embereket vagy sem. kommentekből azt látom, hogy sokan kételkednek a sikerben…

noodles - 2016. 01. 21. 10:55

olyan mintha nem egy pilot epizód lenne hanem már a 3. résszel indítanánk. nézhető volt de közepes, semmi amire felkaptam volna a fejemet, bár én a családi drámázástól amúgy is menekülök meg ettől a bamba fejű nőtől is.

Hegedda - 2016. 01. 21. 11:12

Nagyon süt belőle a középszer, ha marad ilyen semmilyen akkor átkerül darálhatók közé.

winnie - 2016. 01. 21. 13:13

Denisa: pedig nincs és nem lesz benne semmi falling skies-os, csak egy eltűnt gyerek. itt nem irtották ki a lakosságot, nincsenek posztapok körülmények, nem fognak idegenekkel harcolni, stb. cserébe lesz politika és kémkedés – alapból, leírás alapján a falling skies-t választanám, még véletlenül sem ezt. kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e megnyernie a készítőknek.

napocskin - 2016. 01. 21. 17:03

Hú de utáljátok ezt a csajt. :-) Én nem láttam még semmiben, de most a Prison Breakről eszembe jutott, hogy abban láttam először Robin Tunneyt, és hogy mennyire utáltam, aztán meg A mentalistát majdnem miatta nem néztem meg, de közben mégis egészen megkedveltem. Persze nem tudom, hogy színészi kvalitásban ez a csaj hol van, ahhoz egy rész nem volt még elég.
Na bocs a kitérőért – engem ez az első rész elszórakoztatott annyira, hogy maradok még, meglátjuk, tudnak-e olyat mutatni, hogy nézős legyen.

winnie - 2016. 01. 22. 12:50

1×02: hát, basszus, hogy muszáj volt rögtön egy nyomozással indítani… teljesen tönkrevágta a részt. utána a vége hiába volt rémisztő, max 3-4/10 az egész, egy percig sem kötött le.

leila - 2016. 01. 22. 21:23

Igazatok van abban, hogy ez nem egy sci-fi. Ez valamiféle dráma. Lassan csordogáló, néhol kicsit ijesztő, de egyébként hosszú nézésekkel teli dráma.

Bevallom, túl egyszerű ez nekem, mostantól apu anyut fogja keresni mint téglát?

A másik, én őszintén azt hittem, a foglyok lesznek a másnapi szendvics. (Soylent green is people!) Egyébként hova tennék ezt a sok embert?

winnie - 2016. 01. 23. 12:37

leila: a tégla nem anyu, hanem apu, szóval magát kell keresnie. gondolom az évad végére ki fog derülni, hogy mi lesz a foglyokkal. remélhetőleg nem az, ami a the last shipben.

Lemoni - 2016. 01. 23. 14:48

Szerintem a “gyár” valami laboratórium féle lehet, az oda hurcolt emberek meg kísérleti alanyok, a hidegrázós zuhanyzós jelenetet fertőtlenítésnek gondolom, valamihez előkészítették a testeket? :o Egyelőre így még elég érdekes, csak ne 3 rész heti ügy – 1 rész átívelőszál legyen a ritmus a folytatásban.
(Világosítson fel valaki, mi ez a nagy közutálat a főszereplő színésznő iránt, sose láttam még semmiben szerintem, itt a karaktere ugyan nem szimpatikus, túltolják az “annyira feltűnően konspirálok, hogy biztos senkinek nem tűnök fel” ide-oda rohangászást, de amúgy semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint a hasonló sorozatok egyen karakterei.)

winnie - 2016. 01. 23. 21:13

lemoni: tippre az előélete az oka, passz, de tény, hogy a prison breakben és a walking deadben sem volt fanfavorit – lehet, hogy azért, mert a főhősök romantikus szála volt? én cserébe kedvelem őt. a karakterei olyanok voltak, amilyenek, de swc-vel sosem volt bajom.

szpojleres mókus - 2016. 01. 23. 21:16

Én vagyok az egyetlen aki inkább nézné egy katona életét ahogyan iszonyat fos neki amit csinál de csinálnia kell neki? vagy a kormányzó életét?

érdekes ez, de uncsi, már többmilliószor láttuk ezt, a hősnek muszáj valamit megtennie különben a családja esne veszélybe.

A “resistance” meg…..sokkal ütösébb lenne ha a behódolt kormány emberei közül lenne valaki, a vezér nem pedig a bingó klub elnöke.

Lemoni - 2016. 01. 24. 14:19

winnie: én is szoktam utálni karaktereket vagy szereplőket, van, amikor azt sem tudom miért. Most csak azért figyeltem fel, mert amit eddig a 2 rész alatt megállapítottam SWC-ről az az, hogy átlagos, tehát sem külsőben, sem játékban nem kirívóan rossz vagy jó, akárcsak a karaktere, ezért nem tudtam hova tenni a feltűnő elutasítottságot :)

Larvin - 2016. 01. 24. 17:57

Engem beszippantottak. Egyenlőre legalábbis.

Josh Holloway az egyik kedvencem volt a Lost-ban. Valamit tudnia kellett azoknak a színészeknek, ha el tudták adni a furmányosan eltitkolt koncepció nélküliséget több évadon keresztül.

A csajban tényleg van valami iritálló, de azt nem mondanám, hogy rossz színész. Nem kedveltem a Prison Breakben és a The Walking Deadben sem de mindkét sorozatot imádtam (-imádom).

A sci-fi környezet és az ellenállós cucc elég jól van tálalva. Nincsenek maszkos angolul beszélő ember külsejű idegenek (egyenlőre legalábbis).
Bírom a rohamkocsijukat a kollaborátor erőknek. Egy ilyen járgány igazán tekintélyt parancsoló. A repkedő robotok meg tényleg feszültség keltőek.

Az egész emberközpontú nem egy nagy volumenű sci-fi ami óriási összegeket igényelne és bukósnak tűnik már az elején a költségvetés miatt ugyanakkor nem tűnik low budget-nek egy csöppet sem.
A történet egyszerű, de nem unalmas. Remélem nem lesz belőle CSI 2020 és nem rontják el azzal sem, hogy túlságosan elrugaszkodnak a valóságtól.
Bár a happy endhez mélyen a zsebbe kell majd nyúlniuk mert jelenleg nem tudom hogy lehetne lefilmezni egy teljes bolygó visszafoglalását. Már volt pár sorozat aminek ebbe tört bele a foga.

Matt Colors - 2016. 01. 26. 19:37

Manapság már egyre nehezebb új dolgokkal előrukkolni, és ez napról napra, egyre nehezebb…
Szerintem jó indítás volt, bennem is ugyan azok a kérdések merültek fel. Hogyan történt a világgal az, ami, mikor, és mi a célja? Ez az alap.
A párhuzam, a mai összeesküvés elméletekkel, jól lett bemutatva. (Jobban, mint az X-aktákban, maradjunk ennyiben…) Az elnyomó új világrend, a rendszer, a titkos háttérhatalom, ami az idegenekben testesül meg, akiket nem látunk. Ezzel lehet mit kezdeni szvsz. Kérdés, hogy mennyire tudnak élni, a sztori adta lehetőségekkel, a készítők? Meglátjuk. Én még nem írnám le…

Btw nyomozósdi, nekem sem jött át annyira, bár én alapból nem szeretem az ilyeneket. Már az Expanse-ban is falramásztam tőle… Viszont, Apollo Creed miatt plusz pont jár. :P Remélem, jelentősebb szerepet is kap.

A végével kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy a foglyok melósok, legalábbis, nekem annak tűntek. Ha kajának szánták őket, akkor nem hinném, hogy ilyen kokain-laboros hacukát adtak volna rájuk, és már halottak lettek volna, egyébként sem eredeti ötlet. Inkább tűnt úgy, mintha valami agymosás félén estek volna át, ezért volt olyan üveges a pali tekintete, mikor besétáltak arra a helyre… Ez sem túl eredeti, de még ez sem feltétlenül lehet rossz ötlet. Attól függ, mi a célja?

Várom a többi részt!

Matt Colors - 2016. 01. 26. 19:49

Larvin:

Majd beültetik Hollowayt-t egy idegen hajó kabinjába, egy atombombával, meg egy vírussal, ahogy anno Will Smith-t, kicsit Star Wars X-Winges-re veszik a figurát, kevesebb külső tér, annál több belső jelenet, ahogy a műszerekkel sz*rakodik, finálénak cowboy rikkantás és meg van oldva… XDDD

Snoopyzit30 - 2016. 01. 27. 10:25

@Matt Colors: “Viszont, Apollo Creed miatt plusz pont jár”

OMG! Ez tényleg ő, Carl Weathers, telik az a rohadt idő…

szpojleres mókus - 2016. 01. 29. 21:28

Baromira unszimpatikus a “resistance”

nagyon remélem hogy arra megy ki a tészta, hogy az idegenek valami pozitív dolgot akarnak csinálni vagy világrendőrségre játsznak, pld. beavatkoztak hogy ne tegyük már tovább tönkre a bolygót, ne háborúzzunk, ne drogozzunk, csak nem tudják valahogy humánusan elmondani mit akarnak, és őszintén valljuk be ha valami ilyesmi lenne a cél ilyen porázon kéne minket tartani. Az elgázosítás az előző részben meg legyen valami orvosi kísérlet amit az emberiség javára lehet fordítani.

Mert ez így baromira nem jön át, azon kapom magamat, hogy szivesebben szurkolok szegény piros katonának, mint az utolsó csőcseléknek kinéző ellenállásnak. (ha úgy állnának ellen mint valami john connor féle ellenállás, bázissal mindennel az ok, de hogy anyuka megcsókolja a kislányát beadja iskolába, utána meg elmegy ellenállni part time jobba wtf) Alapból nem értem, hogyha az idegenek tönkreverték az egyesült államok hadseregét, akkor hogyan akar pár cőscsélek ellenállni…

Mitől jobb az ellenállás mint az idegenek? Fejbelövik a társaikat csak hogy ne beszéljenek? Anyuka meg egy borzalmasan rosszul megírt ripacs karakter. Ha nekem a fiam lenne a tét akkor akár még Hitlerrel is együtt dolgoznék….nem pedig hisztizni….(btw. a szuperzsaru apuka hogy nem jött rá mit csinál az asszony az is megér egy misét)

leila - 2016. 01. 29. 22:56

Mókus, nagyon tetszik az elméleted az alapvetően jót akaró, de a gyalogáldozatok miatt nem aggódó idegenekről.

Mondjuk egy kicsit darabosan akarhatják azt a jót.

Az ellenállás meg olyan, amilyen, nem lehet tudni, milyen állattá válik bárki hasonló körülmények között. De tényleg eléggé nehéz őket megkedvelni.

Érdekelne, hogy mi van a világ többi részén.

Szerintem 1 év pedig kevés ahhoz, hogy ilyen nagy változás legyen. Mármint a katonák és a nyomozók 1 éve még teljesen más életet éltek, most meg hűen szolgálnak ismeretlen idegeneket?

Lemoni - 2016. 01. 29. 23:15

Ezt a 3. részt én nagyon untam, nem érdekelt belőle semmi, sem a kocsma megnyitása, sem a teherszállító megtámadása, sem a tinik földalatti dolgai. Ráadásul elkezdték belebegtetni a bébiszitter esetleges téglaságát, mert nyilván lesz egy tégla, akiben aztán nagyot kell/lehet főhőseinknek csalódni a későbbiek folyamán. Még egy részt kap, ha akkor is marad ezen a szappanoperai szint, kuka.

Larvin - 2016. 02. 01. 15:00

Az ellenállás tényleg nagyon unszimpi.
Szegény SWC ebben a sorozatban sem hódítja meg a közönséget. A motivációja érthető, de nem elég árnyalt. A férje a tökéletes férj. Jóképű, erős, intelligens, hűséges, jó apa. Erre ő teszi amit tesz és gyakorlatilag célkeresztet rajzol a hátára (ha van egy csöpp esze nem gondolhatja komolyan, hogy az afroninja igérete jelent valamit azok után, hogy gondolkodás nélkül lelőtte az ázsiai srácot és azt is hagyták szó nélkül, hogy a családját elvigyék).
Ez az ellenállás egy vicc. Durrantgatnak és rádiós beszédeket mondanak. Nem képesek magukat sem megvédeni. Ha bármi gikszer beüt az a megoldásuk, hogy sajátjaikat ölik le mint áldozati bárányokat. Ezek után ki fog közéjük beállni? Ki az a marha a főhősnőn kivül aki ilyen húzások mellett kitart mellettük? Csodálom, hogy az eddig beáldozott gyalogok hozzátartózói még nem buktatták le az egész társaságot.
Még mindig nem értem milyen előnyük származott abból, hogy felrobbantották azt az teherautót a kapunál. Megöltek pár embert. Az ő célpontjuk azonban az idegenek nem a kollaboránsok és pláne nem egy egyszerű ellenőrzési pont amit újra fel lehet állítani percek alatt.
Meg aztán most lefoglaltak tőlük fél tucat gépfegyvert és ez volt a fél arzenáljuk? Komolyan kb 12 gépfegyverre akarták építeni a forradalmukat?

fairi - 2016. 02. 01. 20:45

Larvin
Nézd meg a valóélet ellenálló(terror)szervezeteit.Lapozd fel a napi híreket. Látszólag értelmetlen támadások, öngyilkos merényletek, ártatlanok látványos kivégzése.

“Még mindig nem értem milyen előnyük származott abból, hogy felrobbantották azt az teherautót a kapunál. ”
téged se alkalmaználak taktikusnak.
Ilyen terrorakcióval rá lehet venni hogy fokozd a biztonsági erők elnyomását. Az emberek azt fogják érezni, baj van, és rá lehet venni hogy felkelők mellé álljanak. Ezt mindenhol alkalmazzák és végre meglepő hogy egy sorozat is be merte vállalni és nem akarta valami romantikus bullshitként ábrázolni a felkelőket.
és az a szomorú ez így működik, persze győzelmet nem garantálja, de tudsz toborozni embert.
Sose az idegeneket kell célozni hanem a kollanboránst: 1. mert kollaboráns félni fog, kevesebb csatlakozni 2. idegeneknek is okoz ez bajt, elő kell merészkedni.

(Pl Afganisztánban a tálibok szeretnek tanárokra, tolmácsokra, útépítő munkásoknak és aknamenetsísítőkre vadászni)

és legtöbbször nem maga a megszállás hanem a felkelés okozza a legtöbb szenvedést, azért hogy lehessen toborozni em,bert

fairi - 2016. 02. 01. 20:46

“Meg aztán most lefoglaltak tőlük fél tucat gépfegyvert és ez volt a fél arzenáljuk? Komolyan kb 12 gépfegyverre akarták építeni a forradalmukat?”
na ez tényleg szánalmas volt, ha vezér pár fegyver miatt siránkozik akkor mi a fenét is akar…Ezen a fejemet fogtam!

Malachi - 2016. 02. 05. 07:10

tudtam, tudtam, annyira tudtam, hogy ez lesz. nem kellene ennyit sorozatoznom, kilométerekről látszott mire futtatják ki. de az új szereplőknek, a műkereskedő csapatnak örülök.

Lemoni - 2016. 02. 06. 14:21

Ha nem hozták volna be a zöld zónás új szereplőket, valószínűleg most kaszálnám a sorozatot, a 4. rész is túl szappanoperás nyűglődés volt, ráadásul az egyik legjobb karakternek annyi lett, sajnálom, egyrészt, mert még sok mindent ki tudtak volna hozni belőle, főleg a múltjából, másrészt érdekes szituáció lehetett volna, mit kezd a zsarolásával a főhősné asszonyság.

Larvin - 2016. 02. 06. 15:28

Szerintem is jó szereplő volt.
Az utsó mondatot nem tudom mire vélni. Azt sem, hogy a hapsi az ágyban nem szólt egy szót sem.
Annyi kiderült, hogy szerették egymást. Aztán a nő áruló lett… de együtt maradtak szóval ez a gyűlölet dolog nem illik a képbe. Nem értem és tartok tőle erre már nem is derül fény, mert ezt a szálat totál elvágták.

szpojleres mókus - 2016. 02. 06. 16:35

Pontosan ahogyan mondod Lemoni. Az egyetlen normális szereplő, aki kedvelető, mert normálisan elmagyarázza a céljait és megérthető miért csinálja azt amit kinyírnak.

A legelején örültem hogy kapunk egy új szereplőt, megismerünk egy katonát hogy miért csinálja azt amit, erre kiderül hogy az öreg néger barátunk az. Csodálatos. Valahogy nem bírom elhinni, hogy amíg anyukáról voltak fotók jó régen azelőtt hogy főnökasszonynak gyanús lenne, akkor pont a biztonsági erők emberéről nincsenek amint éppen az ellenállás második embere.

Apuka még mindig hibátlan szuperrendőr, azonnal mindent megold (kivéve azt a tényt, hogy a felesége ott veri át ahol csak akarja), nem nagyon értem meg, hogy hogyan működött egyáltalán a rendőrség nélküle.

leila - 2016. 02. 06. 22:36

Kellemesen lassan folyt ez, vagy csak én voltam a megfelelő lassú hangulatban. A piros katonák motivációját nem értem, hogy lehetnek ilyen állatok ilyen rövid idő alatt.

Ehhez képest legjobb fej volt a főnéni, tiszta motivációi voltak. Pont őt kellett kiírni…

Az ellenállás viszont egyre ellenszenvesebb.

És lehet, hogy én gondolom túl, de szerintem jól hozza a nyomasztó besúgó hangulatot, ami a mai világban ott idegen.

Marcipáncica - 2016. 02. 07. 15:59

Ehh, nálunk most “újsorozatstop” van (rengeteg meló, plusz rengeteg már futó nézett sori), azaz el kellene dönteni hogy az Outsiders-t vagy ezt kezdjük el nézni… Egy-egy rész mindkettőből megvolt, de még hezitálok a döntéssel. Aki már látta az első 3 részt mit mond, az elsőhöz képest milyen irányba mozdult el a szinvonal? Mert én inkább ebbe az irányba hajlok most.

Snoopyzit30 - 2016. 02. 08. 21:58

4. részt kicsit már untam és aztán jött a “fordulat”, amire kicsit később számítottam és emiatt csalódott voltam, de aztán a rész vége megint helyrebillentette a mérleget. Én még kitartok, bármilyen lassan csordogál is a történet, mert tényleg lassú.

szpojleres mókus - 2016. 02. 13. 00:39

Ötödik rész után kezdem azt hinni, hogy azért zárták le a várost mert mindenki retard.

– az ellenállás aki háborúzni akar még akkor is ha usa armyt hazavágták, sőt nekik 10 fegyver elég lesz szerintük
– az apuka fia aki majdnem hatalmas bajba jutott, nagy nehezen húzták ki a csávából, de tovább sem bír megmaradni a seggén (100%ra veszem hogy a zsírkrétát észreveszi a tanítónéni és ez fogja bajbakeverni, honnan van olyan luxus cuccuk)
– az apuka aki minden ügyet megold, és nem veszi észre hogy a felesége az orránál fogva vezeti (az előző főnöknőnek lejött ez fél perc alatt), behivja a szöszit és megmondja hogy hmm biztos te vagy az áruló (átkutatta a felesége szobáját, szóval 100% nem ő volt)
– dr houseos törpe aki ahelyett hogy kivizsgáltatna mindent rendesen dzseronimozik
– az anyuka aki feláldozza a családját és annak biztonságát mert hurr durr resistance

nagyon lement ez a 0 felé..

leila - 2016. 02. 13. 21:57

@mókus

Sajnos egyet kell, hogy értsek. Mindamellett, amit írtál, nem történik semmi. Apu nyomoz, az ellenállás ellenáll, anyu idegesen néz, fekete ellenállás vezér iszonyú keményen néz, nagyfiú csak zavar, babysitter somolyog, a kormányzó meg csak beszél.

Azt hittem, van ebben potenciál, de ehelyett csak megyünk körbe-körbe. Értem, hogy nem sci-fi, hanem csak abba csomagolt dráma, de kezd kifulladni. Érdekelne, hogy a fal mögött mi van, neadjisten kik a vendégek, akik a falat építették és mi a frászt akarnak.

Esetleg a távcsővel majd megmutatják.

kataheder - 2016. 02. 20. 18:42

Azt hiszem én valami alien lehetek a véleményemmel, ugyanis pont Sarah és Josh miatt töltöttem le. Swc-t a Prison Break miatt szerettem meg és azóta kb mindent megnéztem amiben szerepelt. (noha a Walking deadben a karaktere nem a legszimpatikusabb volt az a karakter nem a színésznő…) Josht máshol nem láttam csak a Lostban de ott nagyon tetszett Sawyer szerepével.
Illetve, mégis láttam, ő és Swc már szerepelt együtt egy Whisper című filmben valahol 2003-4körül.
Szóval nézzük!:) kiváncsi vagyok, alapból tetszenek az ilyen megszállós/elkerített életet bemutató dolgok. Így trailek alapján még nem tudom pontosan hogy mi is lesz ez, de akarok kezdeni valami új sorozatot:)
Szóval bele is nézek:)

Lemoni - 2016. 02. 21. 01:30

Eh, 6 rész esélyt kapott, mindig csinálnak valamit, de semmi igazán érdekes nem történik, meguntam, elég volt.

szpojleres mókus - 2016. 02. 21. 13:28

Én nekem is kasza. Jó volt veletek, de inkább darálom az outlandert. Az tette fel nekem az i-re a pontot, hogy a resistance annyit lát hogy elszökött a dr houseos doki (annyira de annyira jelentéktelen szereplő hogy még 6 rész után sem bírom megjegyezni a nevét), szóval elszökött, akkor anyuka biztos KETTŐS ÜGYNÖK!!!

na meg a resistance bedob egy füstbombát, az helyett hogy mindannyian berontanának bemegy egy, lelövi szuperapu, (addig ők kint vártak?? wtf??), bemegy második lelövi szuperapu, bemegy harmadik lelövi anyu, a végén meg bejön a kőkemény afroamerikai resistance fájtör, de ugye őt már nem tudja lefegyverezni szuperapu mert főszereplő.

Véleményem szerint az egész sorozatot akkor lehetett volna megmenteni, ha szuperapu megsérül, és anyu bevallja neki hogy sáros, és ezen épült volna fel tovább, de így továbbra is marad a családi dráma földes elfoglalós köntösben.

Morgan - 2016. 02. 22. 14:05

Nekem tetszett ez a rész és az Outlanderst kaszáltam a az “ősi szokásos” quad motoros párbaj után (khm első quad motorok a 80-as években készültek).

Én kifejezetten izgalmasnak találtam ezt a részt.

A főgonosz karakter nevét könnyű megjegyezni, ha szereted a focit: Sneider mint Wesley Sneider.

Tény hogy épp ideje volna valami komolyat húzni a sorozat készítőinek.
A kollaboráns erők és a ellenállók sem szimpik. El kéne dönteni kik a jó fiúk végre.

kecskebégető - 2016. 02. 22. 21:55

1×6 kezd már kicsit szűk lenni a story.Ideje lenne tágítani a világot mert így roppant kevés lehetőség kezd benne lenni.

Snoopyzit30 - 2016. 02. 23. 10:09

Eddig kitartottam én is, de most már nagyon egy helyben toporgás van. Érik a kasza nálam is…

Snoopyzit30 - 2016. 02. 23. 10:11

OFF.

@Morgan: “az Outlanderst kaszáltam a az “ősi szokásos” quad motoros párbaj után (khm első quad motorok a 80-as években készültek).”

Melyik sorozatról beszélsz pontosan?

Morgan - 2016. 02. 23. 15:48

Outsiders csak elírtam.

Snoopyzit30 - 2016. 02. 23. 20:54

@Morgan: ja akkor úgy oké, mert @szpojleres mókus az Outlander sorozatról beszélt, abba meg nagyon nincsenek olyan dolgok, amikről írtál :)

Most nézem egyébként, hogy a Colony 1.évada csak 10 részes, szóval én már maradok erre a 4 részre, kivárom mit hoznak ki belőle és majd évad végén döntöm el, hogy kaszálom-e.

leila - 2016. 02. 26. 21:36

Hát igaza van annak, aki azt mondja, kezd beszűkülni a történet.

Még maradok, mert már csak pár rész van hátra.

Miközben érdekes a világ, amiben vannak, de egyáltalán nem akarják az írók felfedni. Pár résszel ezelőtt szóba került többször is a Gyár, ahova az embereket vitték, most már arról sincs szó.

Maradok, de remélem, nem azért, hogy a 10. rész utolsó 5 percében láthassak valami sokkolót, és addig semmi mást, csak apu, anyu és az ellenállás macska-egér harcát.

Morgan - 2016. 02. 27. 15:59

Igazából a Sons of Anarchy-nál éreztem azt egy idő után, hogy olyannyira be lett feketítve minden szereplő, hogy már nem érdekel a történet. Tudom, hogy sakaknak bejött a sorozat, de én egyszerűen nem tudok hidegvérű gyilkosoknak szurkolni. Egy ideig a főszereplő megőrizte ártatlnaságát, de aztán ő is belegázolt a szennybe. A nők is egy ideig ellenpólust képeztek, de aztán átmentek maffiafeleségbe minden átmenet nélkül. Ártatlanok halltak meg és senkinek nem volt egy lelkiismeret furdalásos másodperce sem. Egy szóval ilyen emberek sorsa nem érdekel.
Az Orange is the new black-ben is abba a hibába estek, hogy a főszereplőt befeketítették a hűtlenséggel, aztán próbálták kimosdatni azzal, hogy a párja is félrelép meg szakítanak, de addigra a többi fegyenc ellopta a showt és valójában már rúluk szólt a sorozat. Az újabb szériában szerencsére ezt az alkotók is fogták és meglepetésre a főszereplő háttérbe szorult a forgatókönyv szerint is.
Itt is attól tarok az alkotók abba a hibába esnek, hogy az érdekes karaktereket kinyírják, vagy befeketítik. Egyenlőre Josh karaktere az egyetlen akivel azonosulni lehet meg talán Apollo Creed, de ő eléggé háttérbe szorul.

Snoopyzit30 - 2016. 02. 28. 10:04

@Morgan: “Igazából a Sons of Anarchy-nál éreztem azt egy idő után, hogy olyannyira be lett feketítve minden szereplő, hogy már nem érdekel a történet”

Ez nem mindig hátrány. A Breaking Bad-nek épp ez volt az erőssége („I am not in danger. I am the danger.”)

Snoopyzit30 - 2016. 03. 04. 13:11

1×07

Végre egy jó rész! Úgy néz ki talán lesz értelme, hogy nem kaszáltam el az évad vége előtt. Ez most nagyon a helyén volt szerintem.
Mit szóltok a cliffhangerhez a végén? Izgi :)

Morgan - 2016. 03. 04. 16:41

Nagyon kellett ennek a szereplőnek a kinyírása, de most meg ott tartunk, hogy lassan elfogytak a szereplők és lehet hosszú átvezető epizódokat fogunk látni újak megismeréséhez.

leila - 2016. 03. 05. 09:29

Ok, szóval a gyár a Holdon van, viszont feltehetőleg kellenek folyton az emberek, mert hosszú távon meghalnak.

A fekete lázadó arc pedig nyugodtan mászkál fényes nappal a városban, miközben a repülő robotok vagy az irodában található csodaszámítógép mindent tud.

A főlázadót már az első pillanatban vinni kellett volna vallatni, főleg úgy, hogy a nyílt után lelőnek embereket és a hullájukat kiakasztják. Csak nem értem, miért finomkodtak vele, amikor egészen elképesztő módon embereket gond nélkül lőnek halomra.

Snoopyzit30 - 2016. 03. 09. 09:40

Nekem bejött ez a megoldás, hogy a Gyár a Holdon van. Amikor a csávó kinézett az ablakon és a Földet látta, maga a felismerés,hogy innen nem lehet semmilyen módon megszökni, hát nálam az ütött.

Nálam ez a rész meg a múltkori most kezdi olyan szintre hozni a sorozatot, hogy ne kaszáljam el. Kíváncsi vagyok abból mit hoznak ki, hogy Katie “lebukott” a férje előtt és most gyakorlatilag fordított szituáció van.

Még 2 rész van az évadból.

Morgan - 2016. 03. 09. 11:08

Ki ne bízna meg Apollo Creed-ben? Ki ne szeretné meg az első perctől? Azért kicsit túl gyorsan kiadta neki a titkát főhősünk. Remélem nem csinálnak majd árulót a vén “bokszosból”.

Morgan - 2016. 03. 11. 19:57

Iszonyat gyenge rész volt viszont végre kiborult a bili. A fináléban bele kell húzniuk mert érik a kasza már nálam is.

leila - 2016. 03. 11. 21:52

Hűha, erre nehéz mit mondani. Az elitalakulatot anyu és a főlázadó simán elintézte, s valami robotfélék ezek a megszállók, akik metróval utaznak. Értem.

Viszont hangulatos volt a falon kívüli világ bemutatása. És az elején azt hittem, netán a Föld másik pontján vagyunk, s ott is vannak kolóniák.

Az utolsó részt megnézem, de kéne valami nagyon jó lezárás, mert ez így egy elszalasztott lehetőség.

Morgan - 2016. 03. 12. 10:28

A másik meg, hogy van ez a másik nő akit folyamatosan adagoltak nekünk egész évad alatt és most már itt az évadzáró és még mindig nem tudjuk mi a szerepe és mi köze van az egész sztorihoz. Látszólag Sneijder valami aktakukacának a szeretője. Annyi jelentősége van mint bármely huszadrangú statisztának mégis mindig hosszú percek mennek el a karakterével.

Snoopyzit30 - 2016. 03. 13. 21:50

@Morgan: “Látszólag Sneijder valami aktakukacának a szeretője. Annyi jelentősége van mint bármely huszadrangú statisztának”

Ő Katie-nek és Willnek valami rokona, azt hiszem Katie sogórnője talán? Az elején Katie az ő gyerekének akart inzulint szerezni. Voltak is olyan jelenetek, amikor ott van Katie-ék házában. Szóval ő nem csak egy statiszta.

Snoopyzit30 - 2016. 03. 13. 21:58

@Morgan

Utánanéztem pontosítok: “Katie’s younger sister”, tehát Madeline azaz Maddie (ez a neve) Katie húga.

Szerintem ő Katie-vel valahogy összedolgozik vagy csak simán az a célja, hogy a gyerekének legyen inzulinja a továbbiakban is és a tudását így használja fel, hogy beépült az ellenséghez. Ez a tippem.

Morgan - 2016. 03. 14. 08:21

Azért elég ciki, hogy évadzáró elött még mindig befigyel ez a “who’s that girl” feeling.

Nem hinném, hogy segít Kate-nek mert épp most vitette el a gyárba a szeretője feleségét mert az befogta mosogatni. Nem egy tipikus ellenálló magatartás.

Snoopyzit30 - 2016. 03. 14. 16:13

@Morgan

Szerintem inkább zseniális húzás volt elvitetni a boss-t. Mivel a férjét valószínű fogja tudni irányítani/manipulálni/infót kiszedni belőle stb. Nem véletlenül épült be hozzájuk, hiszen a férj (azaz a szeretője) a nagyfőnök barátja/bizalmasa, így ő nagyon jó helyen van. A feleséget muszáj volt eltenni az útból főleg amikor elkezdte szívatni, ráadásul egy olyan dologért amit nem akart megtenni (nem akart félredugni a férjjel a feleség tudta nélkül és ezt a spanyol alkalmazott kihallgatta és beköpte, de ő valószínűleg nem tudta mi van a háttérben – hogy a nő arra izgul ha nézi a férjét miközben mással van – szóval a spanyol alkalmazott duruzsolt a fülébe). Nekem ez a rész – most hogy így leírtam magamnak is – kezd egyre jobban értelmet nyerni, hogy mit keres Katie húga ott.

Tibicsoki - 2016. 03. 14. 20:16

“A másik meg, hogy van ez a másik nő akit folyamatosan adagoltak nekünk egész évad alatt és most már itt az évadzáró és még mindig nem tudjuk mi a szerepe és mi köze van az egész sztorihoz. Látszólag Sneijder valami aktakukacának a szeretője. Annyi jelentősége van mint bármely huszadrangú statisztának mégis mindig hosszú percek mennek el a karakterével.”

Hú bazz, te eddig mit néztél…? Első 2-3 részben mindig feltűnt a család körül, ott volt a házukban, világos volt, hogy Katie huga.

Ez a beépülős teória hülyeség, semmi nem utal rá. Ő csak próbál boldogulni, inzulint szerezni a fiának és ennyi. Egy érdektelen mellékszál és nem több.

Morgan - 2016. 03. 15. 09:06

“folyamatosan adagoltak nekünk egész évad alatt”
Azt hittem ebből kiderül, hogy nem most vettem észre a csajszit.

“nem tudjuk mi a szerepe és mi köze van az egész sztorihoz”

“Egy érdektelen mellékszál és nem több”- Erre próbáltam én is utalni. Nyílván nem érdektelen mellékszálnak szánták, de itt az évadzáró és nem biztos, hogy lesz második szóval lehet, hogy végül az lesz belőle.

leila - 2016. 03. 15. 11:11

Szerintem az volt itt a szándék, hogy egy család történetét mutassák be, és ebbe ő is beletartozik. Az már más kérdés, hogy nem sok köze van a fő szálhoz, tologatja a festményeket, és kitúrta Snyder jobbkezének feleségét. Amúgy szemlátomást nagy megrázkódtatást nem jelentett a férjnek.

Az alapdráma az volt, hogy kell az inzulin a fiának.

Mindenképpen rászánom még azt az egy órát, ami ebből hátravan, de félek, hogy a nagy katarzis elmarad.

Snoopyzit30 - 2016. 03. 15. 18:00

@Morgan

2016.02.05-én volt a hírblokkban: A USA berendelte a Colony 2. évadját.

Morgan - 2016. 03. 18. 07:43

Kiderült mi a szerepe Madie-nek: ő lesz a babysitter.

Katie olyan mértékben unszimpatikus, hogy szabályos örömet éreztem az utolsó jelenet alatt.

szpojleres mókus - 2016. 03. 18. 20:59

Visszajöttem az utolsó részre LOL

Az ufóknak csoda hiperszuper hajóik vannak, de metróban utaznak. Miért??? :D :D Ne is haragudjon senki de komikus helyzet volt nagyon :D

Az ufó iszonyat béna volt. Egy ilyen zs kategória szint.

Nem nézték át hamarabb a kamerafelvételeket normálisan? :D :D Csak akkor jönnek rá ki a rezisztens gyerek amikor megnézi a felvételeket szuperapu? Miközben az egész város jövője a tét?

Anyuknak fontosabb a lázadás (azt mondja, hogy azért csinálja, mert a gyerekeinek jobb jövőt akar :D :D Csak az egész világ hadserege esett el, de majd ő, a mindig szigorúan néző néger, és a három nerd majd mindent felszabadítanak irgumm burgumm :D )

Komolyan mondom az évadra adnék egy 6ost ha alátennék a röhögéseket a sitcookból és ha ezt arra tervezték volna hogy valami paródia legyen. De így mi volt ez te jóságos ég :D :D

leila - 2016. 03. 19. 08:53

Ennek se füle, se farka nem volt.

Fél órát szerencsétlenkedtek a halott robottal (mert szerintem az), aztán egy nagy semmi lett belőle.

Apu átment a falon, és? Egy szemlátomást ugyanolyan városrészbe megy, amit a rész elején mutattak.

Anyu pedig megkapta, ami járt neki.

Kicsit unom, hogy a szigorú főlázadó mindig megússza, pedig most már tényleg kihúzta a gyufát, elrabolt egy élient. Ennek a töredékéért is vittek már valakit a gyárba.

Nem kaptuk semmit mi, néhányan, akik kitartottunk a sorozat mellett.

Snoopyzit30 - 2016. 03. 19. 18:50

Csak az olvassa, aki látta már az évadzárót vagy nem zavarják a SPOILER-ek.

Nos kaptunk az évad során egy kis családi drámát, egy kis akciót, egy kis scifit, egy kis összeesküvést, majd leleplezést és becsúszott egy kis nyomozósdi itt-ott. Én nem gondolnám, hogy nem kaptunk semmit az évad során. Semmiből nem kaptunk sokat, de ez vajon baj?

Minden szálon építgették kicsit a storyt, de a középpontban végig a házaspár (Will és Katie) álltak, akik egymást hol segítve, hol hátráltatva ügyködtek a saját céljaik érdekében. Ami valahol vicces, hogy ugyanaz a céljuk, de az eszköz mindegyikük kezében más. Míg Will a megszállóknak dolgozik (és ezt komolyan is veszi), addig Katie ebbe nem tud belenyugodni és inkább az ellenállásnak segít. Mindegyikük motivációja érthető. Will egyrészt kényszerhelyzetben van, mert leleplezték, így neki muszáj segítenie a megszállóknak, de láthatóan hisz abban, hogy ennek révén visszakaphatja a kolónián kívül rekedt fiukat. Katie nem hisz a kolóniát vezető Snydernek és úgy gondolja bármely eredményt csak a kolónia rendjének bomlasztásával, a vezetőség levadászásával lehet elérni. Willen keresztül belelátunk a kolónia megbízottjának és a neki dolgozó Homeland Security (a társa Beau és a technikus Jennifer) munkájába, míg Katie-n keresztül az ellenállók több csoportját ( Quayle és a katona Broussard csapata, valamint a microdrónokat gyártó mérnök Eckhart és társai) ismerjük meg.

Néhol nekem olyan érzésem is volt, hogy Katie a folyamatos feszültség hatására összeomlik vagy összejön Broussard-dal, de szerencsére ezt nem lépték meg az írók.

Van itt mindenféle mellékszál is (Katie húga a megszállók egyik befolyásos emberéhez épül be, Katie fia Bram azt kutatja mi lehet a Holdon, míg Katie lányát egy agymosó csoport környékezi meg a dadán keresztül), de ezek (egyenlőre) nem adtak hozzá túl sokat a történethez.

Folyamatosan lebegtették, hogy van egy hely, ahova az embereket a megszállók eltüntetik (A GYÁR), de erre vonatkozóan azért kaptunk információkat (a Holdon van, tehát menekülési lehetőség nincs, kiút csak a halál), de hogy tulajdonképpen mit csinálnak ott az emberek, azt nem tudtuk meg.

Többekkel ellentétben én nem hiszem, hogy a 9. részben a metróban elrabolt és a 10. részben felboncolni próbált robot (VIP) egy megszálló (ufo, alien) lenne. Biztos vagyok benne, hogy egy megszállót nem kaptak volna el ilyen egyszerűen az ellenállók. Az a robot inkább valami információt hordozó megbízott (a megszállók katonája, megbízottja, ilyesmi) lehetett, akinek elrablását egyszerűen nem tolerálták a megszállók. Az túl gagyi megoldás lenne, hogy a megszállók ilyen robotok lennének (aztán ki tudja a 2. évadban majd erre lehet, hogy rácáfolnak).

A kolónián lévő világról is megtudtunk több mindent, egyrészt, hogy vannak más kolóniák, amiket szintén kemény kézzel irányítanak és van élet a kolóniákon kívül is, ahol az élet szintén nem habos torta.

Kérdések persze folyamatosan felmerülnek, amiket itt kommentben is írtak (pl. az ellenállók hadereje néhol gagyinak tűnik, valamint Willék nyomozásában is van 1-2 logikai bukfenc). Hogy ezek a sorozat hibái vagy konkrét írói szándék az jó kérdés. Ha hibák, akkor az nem vetít előre túl szép jövőt ennek a sorozatnak, ha meg konkrét írói húzás, akkor remek, mert van mit tovább boncolgatni, van hova kibontani a történetet .

Ja és cliffhangerekből is kaptunk bőven (Will elindul keresni a fiát? Segít-e majd neki Beau, tudja-e pontosan hol keresse? Will fiát – az apja ötletének hála – elkapták a vörös sisakosok vele mi lesz? Katie értesül-e erről, ha igen az lesz-e a cél, hogy őt kiszabadítsa? Az ellenállók következő lépése mi lesz? Kiderítenek-e valamit a robotból kiszedett cuccből, amit leszereltek róla?Bíznak-e még egyáltalán Katie-ben? Katie gyereke haza kerül-e a Zöld Zónából vagy az agymosó babysitter bekavar? Snyder helyett ki lesz az új megbízott kormányzó? Lesz-e további megtorlás a VIP elrablásáért?

Én nem kaszálom még el a sorozatot… szerintem van még ebben lehetőség bőven.

ayren - 2016. 03. 25. 21:03

Hát ez egy nagy semmi volt… Egyszerűen nulla világépítés, nulla infó,semmit se tudtunk meg arról, kik az idegenek, miért szállták meg a Földet stb. Ócska, üres akciózás egy díszletvárosban, erről szólt az egész évad, az évadzáró pedig feltette mindenre a koronát. 40 percig hurcolásztak ide-oda egy testpáncélt, és még csak az se derült ki, hogy néznek ki az idegenek.
Kasza, de persze sokkal előbb kellett volna.

kecskebégető - 2016. 03. 27. 18:38

Nem volt ez rossz de a következő évad eéső részében shield/ gotham szintű metamorfozisos robbanás kell ,hogy ne aludjak el a kaszával kezemben

Szula 25 - 2016. 05. 03. 15:33

Snoopyzit30 :Néhol nekem olyan érzésem is volt, hogy Katie a folyamatos feszültség hatására összeomlik vagy összejön Broussard-dal, de szerencsére ezt nem lépték meg az írók.
Pont attól tartok hogy ezt következő évadban meglépik mivel Katie a faszsága miatt elveszítette a férjét és a gyerekeit is és mivel egyedül lesz Broussardnál keres majd vigaszt. Ebből meg adódni fog hogyha Will visszatér a gyerekkel kezdődhet a drámázás. Viszont nagyon remélem nem lesz ebben igazam.

Benzin - 2016. 06. 05. 19:54

Tetszett. Darálva. Várom a folytatást

Külön pacsi, hogy az idegen-inváziós rohadt alienek buknak az impresszionista festészetre. Végre nem csak a predátor szintű taplók jönnek ide elnyomni :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz