login |

Shadowhunters: A filmes vagy a sorozatos színészek?

2016. 01. 20. 16:52 - Írta: winnie

33 hozzászólás | kategória: mozifilm, ,

Aki a filmet látta, annak a sorozat (kritika itt) tűnik elhúzottnak, aki pedig a könyveket olvasta, az pedig a filmet vélte összecsapottnak? Nem tudom, hogy lehet-e így általánosítani a Mortal Instruments-könyvsorozat alapján készített The Mortal Instruments – City of Bones (A végzet ereklyéi – Csontváros), illetve a Shadowhunters-sorozat esetében, majd megmondjátok. A sorozat készítői szerintem ki tudnak találni bőven dolgokat, hogy ne üljön le a sztori.

The Mortal Instruments-movie-tv-show-01

De most nem ez a lényeg, hanem a film és a sorozat összehasonlítása kinézetre. Mármint nem a produkciós érték kapcsán (a 2 órás film 60M dollárba került, a talán 9 órás sorozatszezon (13 rész esetén) pedig kábé a felébe), hanem a casting, színészválasztások terén.

(Részemről, a többféle szereposztást mindig érdekesnek találtam. Ezért sajnálom, hogy sok film esetében csak egyet látunk (természetesen), és hajlamosak vagyunk rámondani, hogy XY a legjobb a szerepre, pedig poén lenne látni még vagy 10 színésszel az adott karaktert. Vagy hallani, ha szinkronról van szó. Éppen ezért éljen a színház, hiszen ott gyakran van 2-3 szereposztás is.)

The Mortal Instruments-movie-tv-show-02

Ritka az ilyen, de a The Mortal Instruments-könyvek esetében tehát rendelkezésünkre áll egy filmes és egy sorozatos szereposztás is. Tudom, hogy nem csak a kinézet számít, de vajon melyik projekt castingosai találták el a könyves karaktereket? (A film előzetese itt van, ha érdekelne valakit.)

A fenti első képen Clary (Lily Collins és Katherine McNamara), a másodikon Jace (Jamie Campbell Bower és Dominic Sherwood látható. A többi hét kiemelt szereplő a tovább mögött.

The Mortal Instruments-movie-tv-show-03

Simon – Robert Sheehan és Alberto Rosende

The Mortal Instruments-movie-tv-show-04

Alec – Kevin Zegers és Matthew Daddario

The Mortal Instruments-movie-tv-show-05

Isabelle – Jemima West és Emeraude Toubia

The Mortal Instruments-movie-tv-show-06

Magnus – Godfrey Gao és Harry Shum Jr.

The Mortal Instruments-movie-tv-show-07

Luke – Aidan Turner és Isaiah Mustafa

The Mortal Instruments-movie-tv-show-08

Valentine – Jonathan Rhys-Meyers és Alan Van Sprang

The Mortal Instruments-movie-tv-show-09

Jocelyn – Lena Headey és Maxim Roy

33 hozzászólás Ne habozz!

zenB - 2016. 01. 20. 17:03

Egyik rosszabb, mint a másik. De a sorozatos az förtelmes… Mindenki úgy néz ki, mint egy kirakatbaba a 2000-es évek elejéről. A színészi teljesítményük is azon a szinten van.

DarkEagle - 2016. 01. 20. 17:17

Filmes ez egyértelmű. Még úgyis ezt mondom hogy egyiket se láttam. Bármennyire is szeretem Lily Collins-t sosem fogom megnézni a filmet. :D

Divexa - 2016. 01. 20. 17:18

Van aki a filmben, van aki a sorozatban tetszik jobban. 60/40 a sori javára. :)

ChipLecsap - 2016. 01. 20. 17:24

Emeraude Toubia – Valami kegyetlen nagy EyeCandy , tulajdon képp csak miatta néztem meg ezt a 2 részt mármint a szokásos letölltöm, leveszem a hangot, oda tekerem a jó részekhez módon. Jövőre egyértelmü 1 jelöltem lessz a szavazáson, végre egy Eyecandy jelölt aki nem csak a szinésznő miat az :)

rbgabor - 2016. 01. 20. 17:33

Nekem bejott a film. Nem volt nagy valami, de arra emlekszem hogy tetszett mikor neztem. Szereplovalasztas alapjan, meg mindig a filmes emberek jobban tetszenek. Hozzateszem keprol, mert a sorozatot meg nem lattam.

zolij - 2016. 01. 20. 17:37

Claryből és Simonból a filmes, Jaceből talán a sorozatos, a többi semleges.

ravengirl - 2016. 01. 20. 17:46

Összességében egyértelműen a filmes casting a jobb szerintem, Jace esetében vacillálok, ott mindkettőt jó választásnak tartom. De Claryt illetően Katherine McNamara, jaj…. Szerintem Lily Collins jobban is a karakterhez, arról nem beszélve, hogy K. McNamara harmatgyenge színésznő, számomra teljesen hiteltelen.
A mellékszereplők szerintem mind jobbak a film esetében.

ravengirl - 2016. 01. 20. 17:47

*jobban is illett

Thayet - 2016. 01. 20. 17:58

Lily Collinst úgy egyébként imádom, és igazából itt se volt vele bajom, de nekem clarysebb a sorozatos lány, Kat McNamara, legalábbis kinézetre. A filmben nagyon szerettem Jace-t és Luke-ot is, de a sorozatos verziójukkal sincs bajom, és bár kinézetre Magnus a filmben jobban tetszett, egyelőre nagyon bejön, ahogy a sorozatban Harry Shum Jr. játssza őt (bár sokat még nem láttuk). Lena Headey jobban tetszett, mint a sorozatos Jocelyn, Maxim Roy, de ez is alakulhat még. A többieknél egyértelműen sorozat.

Saszta - 2016. 01. 20. 18:00

Nekem a filmes casting jobban bejött. Kivétel Alec, aki a sorozatosban szerintem jobb, valamint Jace és Simon, akik meg mindkettőben jó választások voltak. Már ha a kinézetet nézzük legalábbis.

Színészi játék terén egyértelműen minden karakternél a filmes a nyerő. A sorozatos színészek játéka förtelem, kivétel Valentine és Simon.

Rainmagic - 2016. 01. 20. 18:09

Alapvetően pocsék a könyv, amiből sikerült egy viszonylag normális filmet csinálni. (5 részt sikerült elszenvednem, a 6. részre nem bírom magam rávenni magam fél éve)

A sorozat még a könyvnél is rosszabb. A történet nyomokban tartalmazza a könyvet. (lényeges momentumokat is sikerült megváltoztatni) A főszereplők között nulla kémia van, mindegyik borzasztó. Az összes szereplő tehetségtelen és feszeng a szerepében. Lehet, hogy később javul, de addig én nem fogok maradni.

Delilah - 2016. 01. 20. 18:13

hmm…Clary, azért jobb volt a filmben, a sorozatos kicsit idegesítő, de sztm ő később még fejlődni fog, Jace egyértelműen a sorozatos, sokkal életszerűbb, mint a másik csontkollekció
Valantine is inkább a filmes, de Rhys-Meyersel elfogult vagyok, szóval ez nem számít:D
A többieknél sztm mindkettő megállja a helyét

moony - 2016. 01. 20. 18:21

leginkább egyik se

Lilith - 2016. 01. 20. 18:53

A film nekem kicsit kakkanós volt,csak RHyz-M. miatt néztem meg,az ő részei voltak értékelhetők.Szerintem a sztorival van a probléma és nem a színészekkel (igy láthatatlanban,mivel a sorozatot még nem láttam,de tippre).A könyvet is anno elkezdtem olvasni de nagyon unalmas volt,pedig az ilyen tipusú sztorik érdekelnének,ha…

Riitus - 2016. 01. 20. 18:54

Én nagyon szerettem a könyvet is, a film-re már nem igazán emlékszem és eddig a sorozat is bejött.

A szereposztásnál szerintem a filmben egyértelműen jobb Clary( a sorozatban eléggé irritáló szegény színésznő) viszont szerintem a sorozatban Jace,Simon, Izzie,Alec és Valentine sokkal jobb. Valentine-t külön kiemelném mert szerintem sokkal jobb ez a karakter, idősebb is és valahogy még jobban a gonosz benyomását tudja kelteni.

Dóri - 2016. 01. 20. 20:22

Én szeretem a könyvet és a filmet is, a sorozatot is elkezdtem nézni(egész jó).

Én szerintem Clary a filmben jobb volt, meggyőzőbb. Jace-t valahogy nem tudom eldönteni mivel én teljesen máshogy képzeltem el( egyikük sem igazán jó erre a szerepre én szerintem). Simon ő az egyik, akire azonnal rávágom, hogy a filmben jobb, nekem valahogy nagyon unszimpatikus a sorozatban. Isabele nekem nem az igazi… Alec annak ellenére, hogy talán a filmben jobban tetszett jobb a sorozatban( a filmben valahogy sokkal idősebnek tűnik). Valentine a másik akire rávágom , hogy a filmben jobb, ha azt nézzük körübelül egy idősek Jocelynnel de a sorozatban mégis egy ötvenes férfinek hat.Jocelyn nekem nagyon meggyőző a filmben és a sorozatban is nekem mindkettőben tetszet. És nem főszereplők de, akikről még említést szeretnék tenni az Hodge és Magnus a könyvben és a filmben is Hodge idős a sorozatba pedig egy fiatalabb karaktert tesznek be ( nincs vele semmi bajom, csak furcsáltam) és Magnus nekem ő az egyik kedvencem szerintem a filmnél és a sorozatnál is nagyon jó karaktert választottak.
Így összeségében én szerintem a filmes karakterek inkább illenek a könyvhöz de a sorozatosok is jók.

chocojoy - 2016. 01. 20. 21:24

Filmes, egyértelmű. Ki adott főszerepet ennek a répahajú, nyávogós libának, aki még színészkedni is képtelen?

sinyster - 2016. 01. 20. 21:31

Rájöttem, hogy én láttam a filmet. És szörnyű volt. Legalábbis gondolom, mert nem hagyott mély nyomot bennem. Egyébként a két cast vegyítve lenne a legjobb. Kinézetek alapján a filmes túl gagyi (egyik ropibb, mint a másik), a sorozatos meg túl “eye candy”-re vette a témát.

zsuzsana1999 - 2016. 01. 20. 22:05

filmes

Denisa - 2016. 01. 21. 09:32

Ez érdekes. Nem olvastam a könyvet, a filmet pedig utáltam, pedig a téma megfogott volna, úgy szenvedtem át rajta magam. A sorozat viszont rögtön megfogott. Szerintem a sorozatos szereplők sokkal jobbak, a filmbeliek nem is maradtak meg úgy nagyon bennem.
A képek alapján azt mondom, Simon mintha ugyanaz lenne. De a filmbeli Jace és Alec sem rosszak, mégis inkább a sorozatos szereplők jöttek be.
Lehet azért is,mert Lena Headly-t nem kedvelem.

Zsanna - 2016. 01. 21. 11:44

N nekem sem Lily Collins nem jött át Claryként, sem pedig Jamie Campbell-Bower Jaceként. Meg kell jegyeznem, hogy Jamie érdekes kinézetű srác, amolyan sosem felejted el arca van, na de hogy ő lenne a könyvbeli, mindenkit leveszek a lábáról Jace, az azért erős túlzás. Dominic Sherwood inkább Jaces. Nos a többiek, hát nem is tudom. Fura ezt mondani, de szerintem Magnust leszámítva a sorozatos jobb. De Magnus is csak azért, mert idősebbnek képzelem el, a glees csávó szerintem fiatalka.

smoon16 - 2016. 01. 21. 11:45

Nem jó a sori. Csalódás, majdnem mindenki rosszul játszik. :(

Ennn - 2016. 01. 22. 02:50

Clary – Egyértelműen Lily Collins, és az egy dolog, hogy nem Katherine McNamarára esett a választásom de ez a csaj még fel is került a top5 legrosszabb színész valaha listámra is!
Jace – Meglepi! Dominic Sherwood (rá már felfigyeltem egy ideje, és teszik, hogy kevesebb nyállal közelítette meg Jace karakterét szerintem… most még úgytűnik)
Simon – 50-50 … még kell idő…
Alec – Kevin Zegers
Isabelle – Most még Jemima West de ha hosszabb távon ha Isi hülyeségeit a könyvből beleteszik a sorozatba (pl, hogy állandóan szerencsétlen főzni próbál! :D ) akkor Emeraude Toubia lesz a nyerő.
Magnus – mindkettő jó!
Luke – Isaiah Mustafa
Valentine – Alan Van Sprang de most komolyan! Ki veszi be, hogy Jonathan Rhys-Meyersnek ennyi idős gyereke van?!?!?!
Jocelyn – Lena Headey!!!!!!
Hodge – Jon Cor, mert hiába remek színész Jared Harris sosem hinném el róla, hogy egy idős Jonathan Rhys-Meyersel és Lena Headeyvel…

winnie - 2016. 01. 22. 04:42

enn: egy 40 éves embernek lehet 18 éves gyere, nem ördöngösség:)

Jenny - 2016. 01. 23. 20:07

Borzalmas a sorozat, Clary is és Jace is… ez a nő elviselhetetlen, és semmi tehetsége sincs. A film 100x értelmesebb

Blancsi - 2016. 03. 02. 18:30

Na kezdjük ott én imádtam a filmet amíg nem jött ki a sorozat.Tegyük hozzá hogy a sorozat jobb szereplőkkel van tele mint a film.Nem tudom szerintem a filmben a legrosszabb szereplő Valentine ez a rockos stílus nem éppen odaillő szerintem.
Nekem a sorozat jön be jobban. :)

Annie - 2016. 03. 15. 16:42

Filmben Lily Collins és Lena Headey, minden másban sorozat. Főleg Alan van Sprang, na őt nagyon szeretem.

Fanta - 2016. 04. 07. 22:15

Szerintem a könyvvel nincs semmi gond, a kedvenc könyvem. Van eleje és vége is. Nem lehet kiszámítható sok helyen. A film szerintem nagyon összelett csapva, ezért jobb szerintem a sorozat, hogy jobban széttudják szedni. Igaz még így is sok benne a változtatás, ami nagyon nem tetszik, mit gondolhat szegny Cassie, aki nem olvasta a könyvét így ismeri meg, aminek a felét nem is írta le. De lényegre végül is ugyanaz mint a könyv. A szereposztást nézve Clary szerintem mindenhol jól alakítja a szerepét, bár nekem jobban smakkol a sororzatos Kat McNamara , Jace egyértelmű, hogy a sorozatban szereplő Dominic, Simont hagytam volna a filmes Robert Sheehan változatában, Izzy,Alec, Luke és Valentine egyértelműen a sorozatban szereplők. A többiek, pedig semleges.

ravengirl - 2016. 04. 08. 10:57

Felülbíráltam a véleményemet, most, hogy lement az 1. évad:
– Kat McNamara: nos, őt továbbra se sikerült megkedvelnem, Lily Collins nekem sokkal hitelesebb volt
– Dominic Sherwood: ő viszont abszolút betalált, jobb mint a filmes Jace

A többiek – főleg az Alecet és a Magnust játszó színészek – nagyon pozitív csalódást okoztak, úgy látszik, kellett egy kis idő, hogy megszokjam ezt a szereposztást. Jelenleg fényévekkel jobb párost alkotnak szerintem, mint a Clary-Jace duó. Izzy és Simon is jó szerintem, utóbbi sokkal szimpibb, mióta vámpír.
Az alfafarkas sem rossz, de rettentő elfogult vagyok Aidan Turnerrel szemben, szóval őt nem veri meg az Old Spice-man :)
Ja, és Valentine: szerintem Alan van Sprang jobb választás a karakterhez, mind Jonathan Ryes-Meyers, nem is a kora miatt, valahogy inkább el tudom fogadni Valentine-ként (JRM simán őrült volt a filmben, AVS valahogy kifinomultabb gonosz).
Persze, ezeket úgy mondom, hogy nem olvastam a könyveket, szóval az már egy harmadik megközelítés lenne :)

Katalin - 2017. 01. 16. 18:24

Én mind a hat könyvet olvastam és szerintem a sorozat jobban hozza a könyvet mint a film.
Ellenben a színészek a filmben jobban alakítanak mint a sorozatban. Pl.: Clary ( Lily és Katherine ) . Lily jobban alakította a megleoődött, az árnyvilágról semmit nem tudó lányt.
A többi karakter naggyából sikrült de Alecet és Izzyt nem találtál el.

Beáta - 2018. 02. 13. 23:50

Nos nekem tetszett a film és a sorozat is. A szereposztásban a filmes Clary és Simon jobbak. Alec a sorozatban jobb imádom a pasit. Viszont Katherine Mcnamaratól kikészülök. Amikor elkezd sírni(ami elég sokszor előfordul) akkor legszívesebben behúznék neki hátha a fájdalomtól őszinte lenne az alakítása. Ha lecserélnék az sokat dobna a sorozaton szerintem. A többi szereplő rendben van.

Clarille - 2018. 06. 05. 09:57

Én abszolút sorozat-párti vagyok, kivéve a Clary-t játszó színésznőt. A filmbeli sem tetszett, nem tudtam megkedvelni, de a sorozatban egy törtető idegesítő hisztérika. Mindig próbálom megkedvelni, hogy de pedig szép, meg csinos, de az egész mimikája, tekintete úgy ahogy van a hideg kiráz tőle.

Pufi - 2018. 09. 11. 23:23

Emeraude Még női szemmel is lehengerlő. Nagyobb eyecandy mint a sracok :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz