login |

Shadowhunters: könyves kibeszélő

2016. 01. 20. 19:59 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: könyv, ,

És akkor nekiálltam a sok elmaradt könyves kibeszélő elkészítésének. Kezdjük a Shadowhunters-szel, mert tippre hosszú életű sorozatról lesz szó, és mert ma arról írtam lejjebb pilotkritikát. A sorozat alapja a Cassandra Clare által írt A végzet ereklyéi-trilógia, illetve két trilógia, hiszen a nagy siker ezt hozta magával.

Shadowhunters-Csontváros-kisShadowhunters-Hamuváros-kisShadowhunters-Üvegváros-kis

Nem tudom, hogy lesz-e igény a könyvesek részéről a kibeszélésre, vagy arra, hogy a spoilerfüggők ide könyvre vonatkozó kérdéseket tegyenek fel (mint szinte mindig a sorozatos könyvadaptációk esetében, a készítők követni fogják a könyvek szellemiségét, de nem feltétlenül fogják másolni azokat, szóval simán eltérhetnek idővel egyre jobban), ezért íme az itthon megjelent könyvek borítói, hogy ne árválkodjon üresen a poszt. (A készítő egyébként itt beszél a könyvek és a sorozat viszonyáról.

Shadowhunters-Bukott angyalok városa-kisShadowhunters-Elveszett lelkek városa-kisShadowhunters-Mennyei tűz városa-kis

Mondjuk engem az alapból érdekelne, hogy A végzet ereklyéi-könyvek nagyjából hol helyezkednek el a YA-sorozatok között? Tudom, hogy sikeresek, de emellett jobbnak számítanak, vagy inkább középvonalasak, ne adj isten, alsókategóriások.

Pokoli szerkezetek-1-kisPokoli szerkezetek-2-kisPokoli szerkezetek-3-kis

Ja, és aki nem tudná: ugyanebben az univerzumban más könyvsorozatok is játszódnak, előzmények és folytatások – szóval siker esetén a Freeform hozhatja a spinoffokat is. Ezek az 1800-as évek viktoriánus London-jából a The Infernal Devices (itthon: Pokoli szerkezetek), a 20. század elejéről a The Last Hours, illetve az alapsorozat után játszódó, The Dark Artifices és a lezárást jelentő The Wicked Powers. Utóbbi pár még megjelenés előtt áll. (Plusz akadnak más kísérőkönyvek is, itthon Bane krónikák címen már megjelent két novella Magnus Bane-ről.)

A tovább mögött bónusznak elolvasható a hat regény hivatalos fülszövege, tartalma.

Csontváros

Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz – amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi – még egy vércsepp sem – bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?
Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék…
Cassandra Clare lendületes, sziporkázó és végtelenül lebilincselő regénye szórakoztató, vad utazásra viszi az olvasókat, akik azt fogják kívánni, bárcsak sose érnének az út végére.

Hamuváros

Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen. De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja. Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

Üvegváros

Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, A Végzet Ereklyéinek utolsó darabjában.

Bukott angyalok városa

A háborúnak vége, és Clary Fray izgatottan tért vissza New Yorkba, ahol egy lehetőségekkel teli, új világ vár rá. Szorgalmasan edz, hogy Árnyvadász válhasson belőle, és felhasználhassa különleges képességeit. Édesanyja feleségül megy élete szerelméhez. Az Árnyvadászok és az Alvilágiak végre békében élnek egymással. És ami a legfontosabb, Clary és Jace szerelme végre igazán kiteljesedhet.
Valaki azonban Árnyvadászokat kezd gyilkolni, és az éleződő feszültség újabb véres háborúval fenyeget. Clary legjobb barátja, Simon sem segíthet. Akármerre fordul, valaki maga mellé akarja állítani, hiszen szükségük van az életét megrontó átok rettenetes hatalmára. Arról nem is beszélve, hogy két gyönyörű, ámde veszélyes lánnyal jár egyszerre, akik közül egyik sem tud a másikról.
Amikor Jace minden magyarázat nélkül távolodni kezd Clarytől, a lány egy rejtély kellős közepén találja magát, amelynek a megoldásával valóra válik a legrosszabb rémálma. Rettenetes események láncolatát indítja el, aminek akár az is lehet a vége, hogy mindent elveszít, ami fontos a számára. Még Jace-t is.

Elveszett lelkek városa

Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség fenyegeti az árnyvadászokat.

Mennyei tűz városa

A Végzet Ereklyéi zárókötete
Erchomai, mondta Sebastian. Jövök.
Árnyvadászok
A sötétség visszatér az árnyvadászok világába. Miközben minden széthullik körülöttük, Clary, Jace, Simon és a barátaik összefognak, hogy megküzdjenek a nephilimek valaha volt legnagyobb ellenségével: Clary saját bátyjával.
Sebastiant a világon semmi sem győzheti le; – egy másik világba kell talán utazniuk, hogy esélyük legyen? Életek vesznek oda, szerelmeket áldoznak fel, és minden megváltozik a Végzet Ereklyéinek befejező kötetében.

26 hozzászólás Ne habozz!

Denis - 2016. 01. 20. 20:16

Nem akarok kukacoskodni, de az írónő a The Dark Artifices után egy lezáró trilógiát tervez, ez a The Wicked Powers. :) Én személy szerint hatalmas rajongója vagyok a könyveknek, mindenkinek ajánlom, a világ amit felépített nagyszerűen van kiépítve. A karakterek szerethetőek, és ahogy te is írtad, az előzménykönyvek nagyon össze vannak kapcsolva a TMI-vel. Én mindenképp ajánlom a könyvek olvasását, szerintem sokan meg fognak lepődni, hogy milyen jók, mert a világa egyből beszippant :)

Dunna - 2016. 01. 20. 20:18

Az első három könyv nagyon tetszett! Sok volt benne a csavar, a titok valamint szépen le volt írva az egész univerzum is. Ugye ott kaptunk egy szép kerek, korrekt lezárást is. Viszont a 4. könyvet már nem bírtam sajnos végigolvasni, azt már túl erőltetettnek éreztem. Szerintem az első három könyv az igazi a többi csak egy erőltetett valami. – saját véleményem, mielőtt megbántanék valaki nagy rajongót. :)
Pokoli szerkezeteket nem olvastam arról nem tudok nyilatkozni. :D
Maga a sorozat nem nagy szám, de még ígyis jobb, mint a film volt. Habár a sorozat szereplői néha tök esetlennek tűnnek. (2. részben mikor futottak hogy megmentsék a boszorkánymester csajt, na jót röhögtem. Az a mozgás a főszereplő csajnak, mint valami full plázacica, aki össze-vissza dobálja magát :D Talán a Sikoly paródiájába jó lett volna. )

winnie - 2016. 01. 20. 20:19

denis: én nem vagyok annyira képben, szóval szóljatok, ha hiba van. javítva.

Ayrons - 2016. 01. 20. 20:49

Itt most kajak vérfertőzéses viszony van ? Elolvastam a könyvek leírását és ott a Jace a bátyja de közbe meg szerelmesek wtf ?

george - 2016. 01. 20. 20:51

“Plusz akadnak más kísérőkönyvek is, itthon Bane krónikák címen már megjelent két novella Magnus Bane-ről.”

Itthon is megjelent már a teljes, 10 részes sorozat.
Történetek az Árnyvadász Akadémiáról a másik novellasorozat ebből pedig már 5 jelent meg, szintén 10-ből.
A könyvek pedig a jobbak közé tartoznak, a Pokoli szerkezetek pedig még ezektől is jobbak.

george - 2016. 01. 20. 20:56

@Ayrons
Az első 3 rész erre épül, de ha megnézed a filmet abban már ellövik a végét. Gondolom a sorozatban is ez fog egy ideig menni.
Mivel az ABC Family-n megy, tuti a meleg szerelem is benne marad, mert az is van. Ennek örülök, mert az a könyvekben sokkal jobb volt, mint ő fő párocska nyűglődése…

jade - 2016. 01. 20. 21:08

szerintem rossz könyvek
az első három egy összefüggő sztori ahol kiderül, hogy a testvérek nem testvérek, csak azért, hogy a szerelmi szál stimmeljen, ami egy olyan csavar amivel az anyaságot, meg halott gyereket kevernek a sztoriba. Jó. Az első három könyv így lesz egy egységes történet, de a negyedik könyv egy olyan nyitánnyal nyit, és hozz egy új történet szálat, ami hiteltelenné teszi az eddigieket, teljesen összezavarodik, ki milyen gyereket szült, ki kinek a testvére stb. miközben a való világban csak az anya a biztos és ezt nagyon csúnyán felrúgta az írónő, nem is egyszer. Én elkaszáltam már a könyv sorozat olvasását is, pedig ebből 10 könyv lesz, ha jól tudom, ami nekem egy ilyen gonosz ikertestvér szállal már nagyon gáz.

Delilah - 2016. 01. 20. 21:09

Ayrons: ezt tisztázzák a 3. könyvben, nem vérfertőznek, de elég bonyolult, meg ott még más is van a háttérben… Valantine durva dolgokat kotyvasztott a pincéjében

Az első 3. rész nagyon tetszett, tök jó kerek sztori, az Üvegváros pedig a legkirályabb hely lehet a világon, de hogy a második 3 könyv minek kellett azt nem tudom… nagyon erőltetett, és felesleges:S
Amúny nem egy kiemelkedő YA, de engem nagyon megfogott benne vmi, talán a világ, talán a szereplők a fene se tudja, lehet csak szimplán jó korban kapott el:D
ja, és Bane a leglazább Warlock:))

george - 2016. 01. 20. 21:16

“pedig ebből 10 könyv lesz, ha jól tudom”

A 6. volt az utolsó. A következő könyvek már nem róluk szólnak, de azért még felbukkanhatnak néhol. Már a 6. kötetben is vannak olyan részek ahol The Dark Artifices karaktereit vezetik be, konkréten a kezdése róluk szól.

Balumedve - 2016. 01. 20. 21:17

Az tény, hogy a könyvsorozat világa nagyon szépen ki lett dolgozva, és nagyon ötletes. De ez csak a fantasy elemekre vonatkozik. A könyv leggyengébb pontja a főhős szerelmespár. Ők azok az idegesítő, mindig kiszámítható figurák, akik egy-egy szorult helyzetben inkább előidéznék a világvégét, mintsem elveszítsék egymást. Valaki ezt biztosan romantikusnak találja, de nekem csak az író lustaságáról vagy inkább a fantáziátlanságáról tanúskodik.
Így, hogy imádtam a könyv világát, de legszívesebben megfojtottam volna a főszereplőket, egészen az 5. könyvig húztam.

Ayrons - 2016. 01. 20. 21:21

Kár pedig akkor még bepróbáltam volna :(

JH94 - 2016. 01. 20. 21:26

A könyvekben sok a klisé, szóval sok húzást/csavart előre lehet tudni. Én legalább is így voltam vele. Amúgy kicsit érezhető a Harry Potter hatás, az írónő kedvenc sorozata az.
Az 1-3 könyv egy ciklus. A 4-6 pedig egy másik, más indítékkal. De a végére kerek lesz. Nagyon sok mindent ki lehet hozni belőle, ahogy az írónő teszi.
1-3 a végzet ereklyéi vannak a középpontban. A tükör, a kard és a kehely. A 4-6 könyvben inkább csak a kehely szerepel.
A Pokoli szerkezetek sorozat Londonban játszódik, az jobb, mint a Végzet ereklyéi. Ott automatonok vannak. (Ilyen robotszerű emberek, amik démonenergiával működnek). És a főszereplő egy rúna nélküli árnyvadász, aki félig boszorkánymester. A két sorozatban az a közös, hogy szerelemi három és négyszögek vannak. És persze az alvilágiak, boszorkánymesterek(warlock), vámpírok, vérfarkasok és tündék. Meg a nagy ellenség a démonok. Nagy vonalakban ez a sorozat. YA-ként a Harry Potter-hez hasonlít. De egy kevés Percy Jackson is van benne. Mint írtam fentebb, nagyon sok mindent ki lehet hozni a világából. Jól felépített és összetett. Csak a tvsorozat sokat akar elérni.

Draco44 - 2016. 01. 20. 21:56

Én csak az első könyvet olvastam el, miután belekezdtem hamar meg is bántam. Kliséhegyek, korábban már sikeres könyvekből összeollózva. Voltak benne egész jó ötletek, de néhány jelből mindig jóval előre lehetett látni a “fordulatokat”. Ami pedig nagyon irritált, hogy a főszereplő csajnak még 3 oldalon keresztül magyarázták a dolgokat, miután az olvasó fejében összeállt a kép…
Igazából végig azt éreztem, hogy az írónő a YA sikerhullámot igyekszik meglovagolni, kevés sikerrel. Persze lehet, hogy a folytatásokra valami eredetiség is jutott (úgy látom a kommentekből, hogy igen), de semmi sem vitt rá, hogy még egy könyvet bepróbáljak.

Ani - 2016. 01. 20. 23:10

A 2. könyv jobb mint az 1. és 1. jobb, mint 3., de az már annyira rossz volt, hogy kinlódás volt végig olvasni. A film jobb volt mint a könyvek, és a sorozat is, ennek ellenére nem mondanám, hogy jó a sorozat. Viszont maga a világ érdekes, csak az irónő képtelen kihozni belőle, amit lehetne, és túlságosan clary és Jace “Alkonyat” szerelmére támaszkodik. Reménykedjünk, hogy a sorozat fejlődik idővel, pár rész esély még adok neki, de csak Sprang miatt.

Sheera - 2016. 01. 20. 23:17

Nem is tudom, hogy tudtam mind a hat részt végigolvasni. Az elsőt még a magyar megjelenéskor olvastam, a többit jóval később, mikor már mind a hat megvolt magyarul is. Meg hát közben én is kicsit kinőttem ebből valószínűleg, régebben sokkal toleránsabb voltam az agyatlan nyáladzással szemben. Nem lettek túl mélyek a karakterek hat könyv alatt sem, az állandó érzelmi huzavona meg már csak fárasztó volt a végére. Komolyan nem értem, mért nézik hülyének a tiniket (jó, tudom, viszik, mint a cukrot, de akkor is)! A kétszáz oldalas gyerekkönyveimben komolyabb karakterizálás és cselekmény volt, mint ezekben együtt. Persze ez nagyon sok YA-ra igaz. Még szerencse, hogy vannak olyan gyöngyszemek is, mint az Éhezők viadala és társai. Szóval ez az én skálámon elég közel van a Twilight-hoz, bár legalább az üzenete sokkal normálisabb.

Sheera - 2016. 01. 20. 23:23

JH94: lehet, hogy mindkettőben vannak végzet ereklyéi, de minőségileg szerintem ég és föld a kettő. (Bár nem tagadom a Harry Potterrel szembeni elfogultságomat, hiszen gyakorlatilag azon nőttem fel, de akkor is.)

moony - 2016. 01. 20. 23:34

az első hármat olvastam, és szerettem is. a negyediket még végigszenvedtem, utána pedig nem volt már lelkierőm nekifogni…unalmas volt, meg fölösleges nyűglődés. szerintem kár érte.

Cardas - 2016. 01. 21. 04:32

Hát, szerintem bugyuta az egész. A csavarok gyakran öncélúak, hogy pl meg lehessen csinálni szerelmi szálakat, a koppintások más történetekből fájdalmasak (én vagyok az apád meg HP), az meg dögunalom, hogy ugyanazokkal a fantasy lényekkel operál, mint minden más sztori, ráadásul képtelen a lényeket a helyükön kezelni, totál szembemegy azoknak a legendájával, mitikus hátterével. A második kötet feléig jutottam, mert a vérfarkas szerelem és egyéb klisék hányingert okoztak nálam. Sorry, borzasztó volt. Annak talán bejön aki még életében nem olvasott jó fantasy-t, de ha már egyszer otthon van az ember a műfajban, akaratlanul észreveszi hogy semmi eredetiség nincs szerintem az egészben, legalábbis újat nem mutatott nekem, minden elemét láttam máshol. Innentől felesleges olvasni.

sandor555 - 2016. 01. 21. 08:10

Nem olvasunk Női írótól fantasyt… :D

Rainmagic - 2016. 01. 21. 09:15

Pocsékul ír a kedves hölgy. Körülményes és nem túl olvasható. Az első részt 4 éve feléig elszenvedtem, de nem bírtam tovább olvasni. Majd láttam a filmet, és megpróbáltam mégegyszer. Akkor sem lett sokkal jobb az eleje, de a felétől élvezhető. A második már jobb volt, a harmadik elment.

Na és ott kellett volna abbahagyni. A 4.-5. rész már az emberkínzás kategóriája. A 6. részt még nem bírtam rávenni magam. Annyi a felesleges csavar és körítés, mint egy rosszabb szappanoperában. És állítólag összesen 8 trilógiát tervez ebben a világban az írónő.

A 10 részes Magnusos sorit nem olvastam, de azoknak is változó a minősége erősen, állítólag.

A YA könyvek között szerintem eléggé gyenge eresztés.

ensa - 2016. 01. 30. 00:07

Én is azt emelném ki, hogy ez valami botrányosan rosszul van megírva, CC nem ért hozzá, a falat kapartam. Az Alkonyat sorozat is egy hulladék ilyen szempontból, de legalább gördülékenyebb jóval.

Másfél könyvig jutottam még évekkel ezelőtt, az olvashatatlanságán kívül még érdektelen is volt, de az inkább szubjektív.

kissoreg - 2016. 02. 17. 16:02

Nekem személy szerint tetszettek a könyvek (még régebben olvastam mind a hármat, mikor megjelentek, de most a fordítás miatt újrakezdtem.) A harmadiknál járok, az első tényleg nehézkes, de a másodikra már belejön az írónő, és szerintem nagyon jó a humora, sokszor volt, hogy felnevettem, elmosolyodtam egy-egy beszóláson. Szóval az én véleményem szerint YA kategóriában kifejezetten jó. (nekem például az agyon hype-olt Obszidián könyv nem tetszett)
Az meg, hogy meg merte lépni a testvérszerelem szálat, és 3 könyvön keresztül, az különösen merész lépés volt szerintem az írónőtől.

Szonja - 2016. 03. 19. 12:41

Igazából nekem a végzet ereklyéi sorozat a közép kategória teteje, sokkal jobb mint a legtöbb ya, de nem az a sorozat amire azt mondom, hogy igen, igen én enélkül nem tudok élni. A Pokoli szerkezetek trilógia viszont az, egyértelműen, legalábbis nekem. Sokkal, sokkal jobban tetszett, szerintem átgondoltabb, kidolgozottabb, nincsenek benne fölösleges és értelmetlen “nem tudunk magunkkal mit kezdeni” részek. (és persze a borítói is gyönyörűek). A Bane krónikák, az meg halálos :) én azokon annyit nevettem, szórakoztatásra szuperek :)

Jurasits Gina - 2016. 10. 07. 16:51

Cassandra Clare művei legjobb könyvek amiket valaha olvastam. Először a filmet láttam és utána döntödtem el hogy elolvasom a könyvet. Az Csontváros kiolvasása után csak ,,faltam” a következő köteteket. Nagyon megszerettem és óriási fan lettem. A Shadowhunters-nek nem rég néztem meg az első évadát. Némely szereplő rohatd jó lett, némely szereplő nem igazán illik a képbe. Én az arrogáns, szarkasztikus Jace-t hiányoltam…az Alecnek meg mindig unott feje van. A Valentine-t, a Luke-ot és a Robert-et játszó szinészek nem igazán hasonlítanak a ,,könybeliekre”. Viszont a többieket jól eltalálták szerintem.

Karli - 2019. 02. 11. 16:34

Valszeg már senki nem néz ide, de azért én leírom…
Szóval a nagy szünet miatt vetemedtem arra, hogy elolvassam a könyveket. szerintem borzalmasan gyerekes, maga a könyv és a szereplők viselkedése is. Oké, értem, hogy ott Clary 15 éves, azért szerencsére a filmben öregítettek rajtuk. Néhol elhúzott, unalmas, én volt, hogy átugrottam részeket, pl. a 6. könyve elejét el se olvastam, mert ugye kik ezek az idegen emberek, és kit érdekelnek? Nem érdekel, hogy mit vezet fel vele, annyira azért ehhez a történethez nem tett hozzá az ő karakterük. Igazából a könyv miatt most már a sori se érdekel annyira. :(
Az viszont meglep, hogy az író engedett olyan változtatásokat mint pl. hogy Clary beérte Simonnal Jace helyett, ez a könyvben eléggé hangsúlyos, hogy a kezdetektől csak egymást szeretik, és inkább meghalnak.
A sorozatnak is vannak persze hibái, de azért még mindig jobb mint a könyv.
Újra néztem az egészet, és a Claryt játszó lány borzalmasan túljátsza a szerepet itt-ott, amit elsőre nem vettem észre. Jace is kissé erőltetett, azt gondoltam klisés színész, mindig ugyan olyan. De a Vámpírakadémiában nem játszott rosszul, szóval vagy a rendező kéri tőle, vagy ő gondolja, hogy így kell Jacet játszania.
Szóval én most kissé kivagyok, hogy nem is olyan jó, nem is hiszem, hogy megnézem a folytatást, de nem is baj, legalább marad időm mást nézni!

winnie - 2019. 02. 11. 16:54

DE!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz