login |

Pilot-mustra: Idiotsitter – 1×01

2016. 01. 21. 16:40 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Na, akkor egy újabb csajos haverkomédia rendel? Én benne vagyok, jöhet. A Comedy Central múlt héten indította el az Idiotsitter-t a Workaholics tőszomszédságában, és jobb slot-társaságot nem is találhattak ennek a sorozatnak, hiszen időnkénti elborultságában és a poénok stílusában abszolút arra emlékeztet. Még a zenei stílust is átvették, illetve beépítették néhol. Mindez persze nem baj, sőt. (Már persze akkor nem baj, ha a korai Workaholics-ot veszem figyelembe.)

IDIOTSITTER – 1×01 – 5,5/10

Idiotsitter - 1x01-04

Az Idiotsitter a’la bébiszitter arra utal, hogy a főhős, karót nyelt, monetáris kényszerből felvigyázó munkát vállaló fiatal lány egy félrevezető apróhirdetésre jelentkezve egy elkényeztetett idiótát kap maga mellé, hogy vigyázzon rá.

Az illető nem más, mint a már sok helyről ismerős Jillian Bell (aki egyben készítő is), egy kicsapongó vad bulis csaj, aki olykor valóban idiótának tűnik. (Ha az idiotizmus nem lenne elég, akkor a csaj még totál gyerekes és renitens is.) Egy szerencséje van, hogy nem különösebben hátrányos helyzetű a szülők anyagi helyzetének köszönhetően. Ki is alakul tehát egy elsőre alá-fölérendeltségi viszony, ami apuék elutazása után inkább mellérendeltségivé alakul.

Idiotsitter - 1x01-05

Nem sokáig húzzák ugyanis azt, hogy az “idióta” a szittert magával rántsa, és máris kapunk egy másik humorforrást a jó lány elkanászosításával. (Megjegyzem, míg Jillian Bell nem okozott meglepetést, korábbról is ismert, a szitter nekem túlságosan is karót nyeltnek tűnt ahhoz, hogy érdekeljen, ami nem volt szerencsés, de talán a kontraszt miatt ez még kapóra jöhet, idővel nyilván felenged.)

Az Idiotsitter pilotját nyilván az fogja kedvelni, akinek bejönnek a prosztóbb poénok, illetve a bulizós hangulat, az ereszdelahajamat fíling. Persze ahhoz, hogy maradjon, az is kell, hogy Gene a néző szemében a marhaságai ellenére szerethető maradjon, ne pedig irritálóvá menjen át.

Idiotsitter - 1x01-06

Nálam éppen ezért egyelőre határeset az Idiotsitter. A kezdés nem nyűgözött le, de nem feltétlenül írnám le a sorozatot, még megtalálhatja a hangját.

Néhány poén kifejezetten bejött, bár a szimplább fajtákból: ld. a szitter nevével való játszadozás a világ legegyszerűbb poénja, és mégis, marhára működött. Ilyenekből kéne több, nem az extrém marhaságokból. Persze, ha azt nézem, hogy a Workaholics-szal van párban, akkor jobban teszem, ha visszakozok az igényeimmel.

3 hozzászólás Ne habozz!

Marci - 2016. 01. 21. 20:55

Csak ne legyen ilyen erőltetett a sitter, mint néhol az első részben. :D Akkor maradok.

winnie - 2016. 01. 22. 10:05

a második rész kifejezetten érdektelen lett, úgy tűnik ez az infantilizmus inkább csak 20 percen át vicces. a book reportot már végig sem tudtam nézni. 2,5/10. utána már same old, same old.

azért az apa jó arc.

Marci - 2016. 01. 22. 11:54

Azt azért megnézem, hogy lesz-e abból valami, hogy a csaj elkezd olvasni. :D
De bedobhattak volna kevésbé üres karaktereket is, mert ja, uncsivá vált hamar, hogy basically a sztori lényege az, hogy mindenki hülye, jaj nekünk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz