login |

Tripped: vége az 1. évadnak

2016. 01. 21. 19:45 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Wagwan, motherfucker!

Ó, pedig milyen jól indult az a beszívott Sliders-re hajazó angol sorozat…, utána viszont lejtmenet. De komolyan: az előzetestől abszolút oda voltam, a pilot, amiről human már írt, nekem is bejött, a második rész sem volt rossz, az 1×03 már csak erősen közepesre sikeredett, míg a 4. epizódot már nem nagyon tudtam értékelni. Még szerencse, hogy tovább nem volt hova zuhannia, mert mindössze négy rész volt a szezon. És talán a sorozat is, nem tudom.

Tripped-7

A Sliders-es hasonlat nem csak a párhuzamos dimenziók közti utazás miatt állja meg a helyét, hanem azért is, mert meglepetésemre itt is nagyjából egy-egy részt fordítottak egy-egy világra, amelyek hol pár (igen fontos) részletben, hol pedig rengeteg mindenben különböztek az eredeti világtól, ahonnan indult az egész hajsza – és ahova próbáltak veszett módon hazajutni Milo-ék.

– Why are you so desperate for me to cheat on Kate?
– Is it cheating, though? Can you cheat on a person with themselves?
– But it’s not her. You know, that’s like saying if we give hand jobs to versions of ourselves from another reality, that wouldn’t be weird.

Kár, hogy a világok annyira nem voltak izgalmasak (de legalább nem annyira gimmick világok voltak, mint olykor a Sliders-ben), és még ennél is nagyobb kár, hogy Milo-n kívül a többi karakternek inkább csak pár jobb pillanata volt. Pedig épp a különböző világbéli karakterek interakciója tehette volna igazán érdekessé a sorozatot. Jó pár találkozás volt, de sem a másik két főhős, sem a 3-4 visszatérő mellékkarakter más és más változatai nem tüzelték fel a sztorit.

Tripped-1

Maga az alapötlet végig működött, ahogy a két hülye újabb és újabb dolgokat fedezett fel, majd reagált le olykor idióta módon, több emlékezetes duma vagy poén is akadt, néhány visszatérő geg is jól működött, viszont tét ide vagy oda (mégiscsak életekről volt szó – nem mintha ez egy pillanatra is aggodalmat okozott volna…), a hangulat komorodása, a sötétebb tónus már közel sem volt olyan érdekes, mint a trippelés.

Arról nem is beszélve, hogy vagy én voltam álmos, vagy tényleg a sztori volt kusza. Eleinte még érdekelt, hogy mi áll a párhuzamos dimenziók közti üldözések mögött, de idővel az egész rejtély aspektus érdektelenné vált, a magyarázat pedig végképp lehangoló volt. (Amikor viszont az apokaliptikus világban felcsendült a The Final Countdown a Europe-tól, az ritka nagy katarzist okozott.)

Tripped-6

Igazából nem bántam meg, hogy lenyomtam a Tripped-et, de ha lesz is folytatása, nem hiszem, hogy folytatni fogom. Mivel már kevésbé kötődtem a sorozathoz, a cliffhanger sem zavart (de nem is villanyozott fel), viszont nem igazán éreztem a rajongókkal szemben korrekt húzásnak, bár ha értettem volna, akkor lehet, hogy másképp gondolnám.

Persze lehet, hogy csak azért láttam bele lejtmenetet az egészbe, mert a füves filmek nekem sosem jöttek be. Bár a Tripped-ben a drogos szálból erősen visszavettek a pilot után, de azért még így is kellett némi tolerancia a főhősök idiotizmusához, ami egy idő után nekem már amúgy sem volt vicces.

Tripped-4

– I cheated on Kate twice.
– Twice?
– Once with this Kate and then another time with another Kate.
– You cheated on Kate with two other Kates. Mate, you really have a type, don’t you?

A négy részt 7 – 6 – 5 – 3 pontra lőném be, vagyis ha átlagolnék, akkor azt mondanám, hogy a Tripped közepes volt. De nem átlagolok, mert a tetszési index nem ennyire mechanikus. Még akkor sem, ha tényleg közepesnek mondanám a sorozatot, hozzátéve azt, hogy összességében keserű szájízt (meg néhány jó emléket) hagyott bennem, csalódás volt.

8 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2016. 01. 21. 20:04

Én is jobbra számítottam. Elszaladt velük a ló: a nagyis és egyéb jelenetek miatt.
Az ok is elég gyenge volt, amiért üldözték őket.
Én nézném a második évadot is, bár egy Sliders jobb volna.

crashland - 2016. 01. 21. 20:18

nekem tetszett, olyan 7/10, remelem lesz 2. evad.

Thrasher - 2016. 01. 21. 22:46

Nálam 6-6-6-3 volt :p
A sztori magyarázata szörnyű volt, főleg, hogy az unalmasan elmesélős módon oldották meg, egy s*gglyukból előhúzott, semmibe nem illeszkedő cliffhanger meg bizony sose fair.
Az, hogy alacsony költségvetésű, kevés helyszínt, kevés színészt használó dolog volt, az még aranyos is tud lenni néha, de itt sajna inkább tűnt gagyinak.

Fél órában talán működött volna, de a hosszabb részekhez kevés volt a sztori.

‘ttomén, Rosario Dawson 2.0-nak, meg néhány kellemes poénnak köszönhetően még épp nem volt időpazarlás.

Road Lee - 2016. 01. 22. 10:42

Az első két részt néztem meg, de azóta sem éreztem ellenállhatatlan késztetést a második (utolsó) kettőre. :-P

…és most sem hoztad meg hozzá a kedvem. :-/

Akkor azt hiszem, részemről ennyi volt. :-P (Mondjuk, az azért csúnya, hogy egy négy részes minit is időrablásnak érez az ember, akkor ott valami nagyon el van tolva…)

Ia - 2016. 01. 25. 04:24

Ez volt az első kritika, amit olvastam a sorozatról, a pilotról szóló írás valami miatt elkerülte a figyelmem. Sliders nagy kedvencem volt, szóval már ez meghozta a kedvem hozzá, gyorsan le is daráltam, és meg kell mondanom a negatív kritika és kommentek után nem vártam valami sokat, ahhoz képest nekem kifejezetten tetszett a sorozat. Gondoltam írok is valamit, hogy álljon itt azért egy pozitív komment is. :)

Szóval a főszereplő páros (vagy trió?) nálam működött, annyira nem éreztem, hogy az idiotizmusuk túl sok lett volna, a 4 világból számomra három érdekes volt (sajnos pont az utolsó nem), a mellékszereplők változatai viccesek voltak (Danny apja volt a kedvencem), egyedül talán én is az utolsó cliffhangert hoznám fel negatívnak, illetve a magyarázat hiányát, mert amit adtak, szerintem nem volt az.

Ha pontozni kéne, akkor nekem 7-6-8-5 lenne, szerintem a világvégés rész volt a legjobb.

rary - 2016. 01. 27. 14:17

Megnéztem a sorozatot. Ha több, mint négy részből állt volna, akkor hagyom. Mivel mini volt, így megnéztem. Sajnos alapból nem az én műfajom így számomra felejtős. Amit megjegyeztem belőle, hogy minimum kétszer említették Peter Andrét. Sajnos ennyi. Se a füves dolgok nem jönnek be, se az időutazás. 3/10

Thrasher - 2016. 01. 27. 22:12

“Se a füves dolgok nem jönnek be, se az időutazás.”

De a sorozatokat úgy általában azért remélem, szereted, mert különben aztán végképp nem értem, miért álltál neki.

Thrasher - 2016. 01. 27. 22:12

wait wat? most esik le, milyen időutazás? :p

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz