login |

Doctor Who: Moffat megy, Chibnall jön

2016. 01. 23. 18:10 - Írta: dzsiaj

22 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, az év híre, hírek, szavazás,

Végül csak megtörtént az a döntés, amire sok Doctor Who-rajongó várt: Steven Moffat bejelentette, hogy számára a soron következő, 10. évad lesz az utolsó a sorozat főnökeként.

moffat

Helyét az a Chris Chibnall veszi át, aki nagyon nem ismeretlen ebben az univerzumban: 5 epizódot írt a Doki újkori kalandjaihoz, illetve ő volt a showrunner a spinoff sorozat Torchwood első 2 szezonjának idején is (az meg már csak hab a tortán, hogy a Broadchurch is az ő neve alatt fut).

chris chibnall

Hogy mit fog kezdeni Chibnall az új felelősséggel, az még a távoli jövő zenéje, idén ugyanis nem kapunk új Doctor Who-évadot (viszlát, JAws-jelölés), csak egy karácsonyi különkiadást.  A még Steven Moffat által dirigált 10. szezon 2017. tavaszán kerül képernyőre. Szóval az új szelekre 2018-ig kell várnunk.

Mit mondasz?

  • Jó volt Moffat, de tényleg ideje váltani. (60%, 465 Votes)
  • Steven Moffat mindig is kókler volt. (20%, 156 Votes)
  • Steven Moffat FTW! (20%, 152 Votes)

Total Voters: 773

Loading ... Loading ...

22 hozzászólás Ne habozz!

yosha - 2016. 01. 23. 18:23

Nagyon jo!

Ez a 9. évad és a faszajól felvezetett harmatgyenge finálé bizonyitotta hogy Moffatnak mennie kell.
Heaven sent alatt ujjongsz, Hell bent végefelé meg fogod a fejed hogy miafene van már, kit érdekel ez az egész hibrid baromság?
A 6. évad volt a munkásságának a csúcsa, azt sehol se tudta felülmulni az ember, és tényleg már csak azok a szálak müködnek amiket évekkel ezelőtt kezdett meg (River ugye).
Nem sajnálom, a Davrosos duplarészkor már éreztem hogy nem sokáig huzza.

zriff - 2016. 01. 23. 18:40

Nem számít semmit sem a váltás, annyira elgagyisodott a sorozat, annyi kiváló lehetőséget szalasztottak el jó, izgalmas, érdekes történetekre, univerzumépítésre, hogy innen már nincs kiút.

dzsiaj - 2016. 01. 23. 19:27

zriff: Egyfelől majd meglátjuk, látatlanban semmit sem szeretnék előre eldönteni, másfelől pont a Doctor Who az a sorozat, ami az új főszereplőnek köszönhetően folyamatosan megújul. Ilyen lehetőség nincs a többi showrunner kezében, kivéve persze ha antológiát csinálnak.

moony - 2016. 01. 23. 19:49

véééégrevégrevégre. ez az évad is nagyon “el lett moffatolva”, so to speak. hell bent után konkrétan a hajamat téptem, pedig a heaven sent állati jó volt. Moffat bácsi Smith dokija alatt működött, de ott elég is volt szerintem.

Scott21 - 2016. 01. 23. 20:14

Remélem megy Capaldi is utána és kapunk 1 teljesen tiszta lapot

energy - 2016. 01. 23. 21:07
Asszem - 2016. 01. 23. 21:36

Capaldi remélem marad még 2-3 évadot, egy rendes íróval sok mindent ki lehetne hozni belőle. Clara és Arya off

pytta - 2016. 01. 23. 21:51

Pont ma fejeztem be a 9. évadot, hát elég felejthető volt. Kell a váltás, de nem tudom, hogy attól jobb lesz-e… Kb a hetedik évad óta már csak azért tartok ki a sorozat mellett, mert van pár jó pillanata, de igazából már nagyon nincs benne szikra.

nocadlee - 2016. 01. 23. 22:04

A Doctor Who szerintem az a sorozat, ami örökké menni fog. Ahogy időnként lecserélik a főszereplőt, ugyanúgy lecserélik a showrunnert, és vele a teljes stábot.
A Doctor Who szerintem már annyira része a brit kultúrának, hogy mindig lesz valaki a BBC-nél, aki pénzt ad rá. :-) Legfeljebb tizenpár év kimarad (történt már ilyen), de menni fog ez mindig… :-))

Paladin - 2016. 01. 23. 22:06

A “Moffat kókler” dolgot azért nem mondanám ki egy az egyben (főleg egyéb munkáit ismerve), de az biztos, hogy a Moffat era sokkal kevésbé kedves a szívemnek a Doctor Who-ban.

marsters - 2016. 01. 23. 22:32

Hát az a 5 dw epizód nem volt valami nagy szám. Moffatnál akkoriban legalább ott volt a gázmaszkos dupla a blink és a könyvtáros részek.

Nem tudom nem tudom. RTD éra eleje 1-2 évad nagyon gagyi volt helyenként (lásd fingó szörnyek) malacemberek és társaik. Moffatnál 5-6.évad volt a csúcs meg most 9.évad egész elfogadható volt.

Félek hogy nem lesz olyan jó a sorozat mint volt.

mSO - 2016. 01. 23. 22:43

Chibnaill hozta be a sárkányembereket (Hungry Earth / ColdBlood)? Övé volt a kockainváziós és az űrdínós rész is… elég eredeti részeknek tűnnek, bár talán túl elrugaszkodóak az alapoktól. Kíváncsi vagyok, mit hoz, remélem, jó mederben halad tovább a sorozat, nem megy át őrült hullámvasútba.

Moffat sok dolgot letett az asztalra, de sajnos össze is roskadt az az asztal a sok baromságtól, amit rá akart még pakolni… jó, hogy cserélik.

mSO - 2016. 01. 23. 22:46

Jaaa! és ő írta a 42-t is! Bizalomra ad okot, hiszen nála még tanították a rekreációs matematikát. :)

zagloba - 2016. 01. 23. 22:54

Én is azt mondom,amit zriff pár kommenttel előttem: már nem számít.
Szerintem a DW elveszítette kultsorozat státuszát, már csak egy sorozat a többi között.

Remek részeket írt anno, de ez csak arra bizonyíték, hogy attól, hogy valaki jó játékos a pályán, még nem lesz automatikusan jó edző is.

Jóval korábban meg kellett volna ezt lépni.
És azért még “a nagy bejelentés” után is csak elhúzza egy ideig.

Bár nekem mindegy, én már kiszálltam.

bojack23 - 2016. 01. 24. 00:09

kevés dologgal vagyok így, de a Doctor Who-t feltétlenül szeretem, akkor is, amikor érzem, hogy gyengébb…

azt nagyon sajnálom, hogy idén nem lesz új évad, de a vérfrissítés mindig jól jön, Moffatnak elég ideje volt

Edrick - 2016. 01. 24. 01:38

@mSo: wáá, sárkányemberek, ez fájt. Maradjunk a gyíknál :)

Amúgy igen, szerintem ez már érett egy jó ideje. Úgy a hetedik évad óta, még akkor is, ha az idei ilyen jól sikerült. Egy kicsit azért fog hiányozni, mert voltak neki nagyon jó részei is, de hosszabb távon egy idő után már csak ritkán tudott olyanokat alkotni, mint korábban. Mondjuk az idei szép lezárás lett volna, még a felirat is megvolt a végén a karácsonyi résznél, de az megmarad csak Rivernek.

Az viszont eléggé ledöbbentett, hogy idén nem lesz semmi, csak egy rész :( Ezt még fel kell dolgoznom

Noximilian - 2016. 01. 24. 02:15

“mindig is kókler volt”

Ebben a formában kicsit ez erős :D De azért erre adtam a voksom, mert egy-egy részt zseniálisan meg tudott írni, de mint showrunner… sose működött.

humorpalanta - 2016. 01. 24. 10:31

Ne már. Nem tehetik ezt, hogy nem lesznek idén részek. Mi a frászt csináltak eddig?

Dark Energy - 2016. 01. 24. 15:36

Akkor sanszos, hogy nemcsak új showrunner, hanem új Doctor is lesz, mert szerintem Peter Capaldi már csak egy évadra marad.

emese - 2016. 01. 27. 02:35

Inkább negatív hír. Chibnall eddigi epizódjai a DW-ban jó esetben közepesek (42, a siluriaiakról szóló kétrészes), rossz esetben gyengék (Power of Three, Dinosaurs… borzalom!)
És a Broadchurch-showrunnersége is vegyes benyomásokat kelt bennem. Az első évad nagyon jó volt, de a zárás és a megoldás nagyon gyengére sikerült…azért nem sejtette senki, mert abszolút nem volt benne logika. A Broadchurch második évada pedig egészében egy túlfeszített katyvasz, cápaugrások tömegeivel.
Moffat anno a Sherlock-kal a háta mögött, és jónéhány nagyon brilliáns DW sztorival jött (Blink, Silence in the Library). És mégis voltak baklövései bőven. Akkor mit várjunk valakitől, akinek a legerősebb teljesítménye jó közepes?

Sajnos így jó eséllyel idő előtt búcsúztatják majd Capaldi Doctorát, pedig épp csak magára talált a szerepben. Nagyon fogom sajnálni, számomra a legkevésbé sablonos és kiszámítható Doctor a 4-ből, a Heaven Sent-ben pedig iszonyat jót alakított.

A Moffat-betegségtől is tartok: hogy valami irtó nagyot akar alkotni, emlékművet állítan magának a 10. évaddal. És a végén valami borzalmas katyvaszt hoz ehelyett össze. Mert bevallom, én a Day of the Doctor-tól sem aléltam el, a Time of the Doctor pedig egészen szörnyű volt.

Edrick - 2016. 01. 28. 00:14

Igen, most már sanszos, hogy az új showrunner új Doktort is hoz.. tehát már csak egy évad, ezt csak azért sajnálom, mert Capaldiban szerintem jóval több volt, mint amennyit ténylegesen meg tudott mutatni.

Egyébként nem lehet, hogy a spin-offnak (meg a váltásnak, nyilván) köze van ahhoz, hogy idén a rendes sorozatból csak karácsonyit kapunk? Vagy csak ennyire egybeestek volna az időpontok?

Wisp - 2016. 01. 31. 01:03

Érdekes, újabb nagy váltás előtt a sorozat. Nekem ez ahhoz hasonló, mint a Doktorok cseréje, sajnálom, hogy Moffat megy, mert egy nagyon jellegzetes stílusa és hangulata volt az általa írt évadoknak, de kíváncsi vagyok, mit hoz az új arc. Szerintem amúgy klassz lenne, ha a korábbi showrunnerek is bevállalnának időnként egy-egy standalone részt, csak hát gondolom, a csatorna nem akarja még jobban megosztani a rajongókat. Nekem sosem jött be ez a pártoskodás, mert bár volt, amit másképp csináltak, a sorozat legnagyobb erénye számomra Davies és Moffat alatt is az volt, hogy sosem szégyellt pofátlanul nonszensz és infantilis lenni, és a legbárgyúbb ötleteket is ugyan olyan hangvétellel kezelte, mint a leginnovatívabbakat.
Amit viszont nem tudok, hogy hogy a fenébe húzok ki egy egész évet Doki nélkül. Remélem, Moffat jól kihasználja az időt és igazi nagy durranással fog búcsúzni jövőre, mindenesetre ha az utolsó évad minőségét tartja, akkor nagyon nem lőhet mellé. Addig is kénytelen leszek beérni azzal a 22 évaddal, amit még nem láttam a klasszikus sorozatból, meg a reboot újranézésével, különös tekintettel Chinball részeire – hátha sikerül megtippelnem, merre akarja elvinni a pasi a sorozatot :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz