login |

Pilot-mustra: Legends of Tomorrow – 1×01

2016. 01. 23. 20:12 - Írta: winnie

240 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Time travel…, cool.

Bátor vállalkozás a Legends of Tomorrow, hiszen két másik sorozatban megalapozott karaktereket eresztenek össze egymással, hogy egy szuperhős csapatot alkossanak. Persze a merészség nem a team up-megközelítésből fakad, hanem abból, hogy csupa mellékszereplőről van szó, némelyik karakterszinten nem is túl érdekes vagy ismert. Még szerencse, legalábbis számomra, hogy bedobták az alapsztoriba azt a kulcsszót, hogy ‘időutazás‘.

LEGENDS OF TOMORROW – 1×01 – 5,5/10

 Legends of Tomorrow - 1x01-07

Az Arrow-ból Ray Palmer (Atom) és Sara Lance (most White Canary), a The Flash-ből Stein prof és a focista srác (Firestorm), valamint a két rosszfiú, Leonard Snart (Captain Cold) és Mick Rory (Heat Wave) alkotja a LoT-csapatot, kiegészülve a komolyabban a crossover-ben felvezetett Kendra Saunders (Hawkgirl) és Carter Hall (Hawkman) duójával.

A nevük pedig abból fakad, hogy bármennyire is jelentéktelen arcoknak tűnnek, ők bizony a jövőben igazi legendák – meséli nekik egy 2166-ból érkezett időmester, Rip Hunter, aki az ugyancsak az idei crossover-ben megismert Vandal Savage pusztításától akarja megóvni a világot.

Legends of Tomorrow - 1x01-03

A pilot elején beleleshetünk a távoli jövőbe, jókora pusztításnak lehetünk szemtanúi, megismerjük az időmestereket, majd pedig láthatjuk, hogy “verbuválja” össze maga köré a csapatot Rip Hunter, hogy az időutazás és -kezelés megismertetése utána tálaljon nekik egy, a 70-es évekbeli problémát (kissé erőltetett, 24 órás megoldási határidővel).

Persze nem mindenki akarja, hogy csapat sikerrel járjon, így kapunk is rögtön konfliktust (nem mintha félteni kéne a legendákat, hiszen a számukra ismeretlen idősávban maguktól is megtalálják a bajt, ha kell valami vicces bésztori), miközben Rip Hunter (nekem kissé nevetséges volt ahogy Arthur Darvill megközelítette ezt a karaktert…) segítségével tanulgatjuk velük együtt a mitológiát és a szabályokat.

Legends of Tomorrow - 1x01-09

A Legends of Tomorrow-pilot történet szintjén valami ritka vékony volt. Igen, a rész fele elmegy a toborzással, valamint az expozícióval, az alapsztori elmesélésével (a “hősöket” is meg kell győzni), de ez nem kifogás. Más kérdés, hogy ebben a röpke történetben volt két jópofa csavar, ami nálam nagyon működött érzelmi szinten, ezek dobták fel a részt.

Persze (most még) kíváncsi vagyok a folytatásra, de leginkább a részek felépítésére (hátha nem csak valami időmalőr megoldása, szimpla infógyűjtés és tárgyak megszerzése lesz a heti feladat), meg persze a sztorik katalizátorára, hogy miért kell hol az 50-es évekbe, hol a vadnyugatra, hol pedig esetleg a jövőbe repkedniük a legendáknak.

Legends of Tomorrow - 1x01-05

Ugyanis van egy olyan érzésem, hogy nem a csapattagokkal fog megnyerni a sorozat. A többséggel nincs bajom, de csereszabatosak (mondjuk okkal, ugye), sőt, az általam nem ismert Arrow-karakterek egyike, Atom jött be legjobban ebben a pilotban (megint csak az érzelmi reakciói miatt), de nagyon nehéz egy ekkora, egyenrangú figurákból álló gárdát jól kihasználni anélkül, hogy folyton több részre szednék őket, vagy minden epizódban 1-2 karakterre hegyeznék ki a sztorit.

Itt sem sikerült nagyon, mindössze ketten kaptak talán több figyelmet, egyébként csak felületes maszatolást láttunk, inkább a vicces egysorosokra koncentráltak az írók, amik persze egy limonádé szintjén szórakoztatóak voltak, de ma már szerintem csak ennyi nem elég. Mindezt meg egy kötelező (és nagyobb) akciójelenettel toldották meg, ami megint majdnem ökölharc szintjén zajlott, amiért annyira nem vagyok oda.

Legends of Tomorrow - 1x01-08

Marad tehát az, hogy az időutazás izgalmas aspektusaira kell rágyúrniuk, hogy ne csak a klasszikus húzásokkal találkozzunk (időparadoxonok, múltbeli ének, durván megváltoztatott jövő), ugyanis engem Vandal Savage a crossover-ben sem nyűgözött le, és ez a pilot sem változtatott. Gondolom, később sem tőle fogok izgalomba jönni ettől a rajzfilmesen szörnyengonosznak tűnő alaktól, de ne legyen igazam.

Tudom, hogy az 1×01 a címe alapján egy dupla pilot első felét alkotja, de nyilván egy kritikának az adott részt kell értékelnie (majd írunk a folytatásról is), meg aztán…, nos, ez egy teljes sztori volt, nem egy nagyobb történetnek az első fele, szóval így még szomorúbb, illetve meglepőbb, hogy kezdésnek csak ennyire futotta. Lehet, hogy egy tényleg 85 perces összefüggő történet (egy napon leadva) jobbat tett volna a sorozatnak.

Legends of Tomorrow - 1x01-01

Mondom, bátor vállalkozás, nehéz fába vágott fejsze, meg minden. A közönség jövő héten majd ítéletet mond arról, hogy jó volt-e a mostani megközelítés.

240 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2016. 01. 23. 20:15

Szerintem jó volt.

Nikki - 2016. 01. 23. 20:33

Gyenge volt. Azon gondolkoztam én is, miért nem adták le rögtön a második részt is, hátha dobott volna rajta… azt még meg fogom nézni, de aztán… Az egészből csak Atomot, Snartot és Heat Wave-t bírom.

energy - 2016. 01. 23. 20:39

Én imádtam! Időutazás + szuperhősök:) Vicces, szórakoztató, kicsit Ki vagy, doki?-s volt!
A kocsmás jelenet mindent vert!
https://www.youtube.com/watch?v=hyhlfM2wdtU

szpojleres mókus - 2016. 01. 23. 20:45

Nagyon gagyi, zs kategória szint. Mint az original power rangers.

Dob - 2016. 01. 23. 20:48

Ez nagyon béna volt. Mintha valami régi D&D történetet olvastam volna, amikor valami titokzatos mágus összemeséli a játékosokat egy ennyire béna történettel. mondjuk a csavar poén volt benne, hogy mégsem legendák. De ez most annyira nem jött be.

Bazsi - 2016. 01. 23. 21:10

tényleg egyben kellett volna leadni az első 2 részt, ez így kicsit karcsú volt, de azért nézzük továbbra is

JH94 - 2016. 01. 23. 21:23

Bizony gyenge volt. Nekem a legbosszantóbb az volt, hogy elsütöttek már most a pilotban olyan dolgokat, amit más sorozatnál később adagolnak. Pl: Hogy valójában nem is hősök a jövőben. Meg Rip Hunter azért csinálja az egészet, mert megbosszúlja a családját.
Viszont Prof. Stein jól leszedálta a srácot.
Hawkgirl és Hawkman jó páros még. A többiek nem érdekesek.

Capri - 2016. 01. 23. 21:30

Ahogy LoT is dupla résszel indulna, szintén a The 100 3. évaddal is dupla epizóddal is sokkal minőségibb lenne, kerek sztorival egészítenének ki.

DaMan - 2016. 01. 23. 21:34

Engem sem nyert meg. Lapos karakterek, borzasztó monológok, kevéssel jobb, de még mindig gyenge párbeszédek, érzelmek hiánya. Majdnem falnak mentem mire végignéztem.
Viszonyításképp: 2×05-ig kitartóan néztem a CSI Cybert..

winnie - 2016. 01. 23. 21:38

jh94:

“Pl: Hogy valójában nem is hősök a jövőben.”

igen. igaz nem sokat változtatott volna rajta, de ezt például az 1×02-re szánták, csak előrehozták. (tippre azért, mert ők is érezték, hogy kell itt valami.) de tény, hogy később, egy nagyon erős lökést adhatott volna, ha befásulnak, vagy ilyesmi.

“Meg Rip Hunter azért csinálja az egészet, mert megbosszúlja a családját.”

dettó. itt csak egy szimpla történeti építőelem volt, később pedig, egy elősztorival, vagy valahogy, igazán erőssé lehetett volna tenni ezt, még akkor is, ha klasszikus motívum.

Kittus - 2016. 01. 23. 21:47

Nekem is tetszett.
Szerintem egy alapozós résznek nem volt rossz.
Mondjuk engem már azzal megvettek, hogy ezeket a karaktereket együtt láthatom, szeretem az ilyet.
De majd jövő héten többet megtudunk :)

Diapolo - 2016. 01. 23. 21:48

Szerintem is gyenge volt, bár nagyon vártam már rég, főleg Sarát, aki az Arrowban is a kedvencem volt. A karakterek szerintem alapvetőleg jók, de nem áll valahogy mégsem össze egyelőre, Rip Hunter meg nagyon nem szimpatikus. Talán egy dupla rész jobb lett volna nyitányként, mert ez elég vérszegény volt, nekem is a power rangers jutott eszembe. Remélem, annál azért több van benne, pár részt még biztosan kap.

Iceman - 2016. 01. 23. 21:52

Igazából a rész csúcspontja az volt mikor megtudták hogy baromira nem legendák csak pótolható senkik. Rip elvileg pontosan ugyan onnan jött(mármint időben) mint Reverse Flash így engem egy olyan szál eléggé érdekelne ahol bemutatják a jövőbeli RF életét, miért is rágott be Barryre ennyire meg ilyenek:D Savage meg továbbra is semmilyen. Teljesen hiteltelen a színész ebben a szerepben, legalábbis számomra.

apost - 2016. 01. 23. 22:11

Hát ez valami eszméletlen gagyi volt…én vártam eléggé és inkább a képi és technikai megvalósításoktól tartottam…erre fel a történetvezetés verte ki a biztosítékot…
Ez a mindenki kap 3 percet, hogy elkéredzkedjen otthonról dolog…meg a legtöbb reakció nekem karakteridegen volt…

-Ray rinyál, mert nem emlékeztek rá? Miatta nevezték át Starling cityt és tele volt plakátolva a fejével az egész…aztán odamegy tanácsot kérni Oliverhez, de végül közli vele, hogy nem is érdekli a tanácsa…

-Sara és Laurel (akinél nem értem, hogy mióta elkezdett “rikácsolni” a kütyüvel amit Cisco-tól kapott…miért kell betrottyolós pózt és fejet vágnia hozzá) milyen lazára vették ezt a búcsút…Laurel rinyál ha Sara másik városba megy, de ha másik időbe azt rögtön lepacsizza…

Stein egy uncsi professzor volt, aki mindentől elzárkózott…most szuperhős és állandóan harcol…erre fel most meg azért rinyált, hogy lesz e még kaland az életében…
És a legszebb, hogy még embereket is rabol :)
Amúgy mi lett a feleségével?

A fekete focis srác…aki nem akar beállni a csapatba de aztán rájön, hogy szeret focizni ezért mégis beáll…

A szárnyas csapatnál csak annyi gondom volt, hogy amikor összeugrottak verekedni, az kb inkább pogó volt, mert mikor jött a vágás, akkor már majdnem összeértek a de a kezük még annyira hátul volt, hogy reménytelen volt bevinni egy ütést :)

Scoofieldék válasza legalább elgondolkodtató volt…mondjuk olyan szempontból, talán a világukban is jelenleg azért nem ismernek sok műtárgyat mert k a múltban ellopták, így ki tudná hogy ellopták…bár azért ez a megközelítés is sántít…plusz ha mondjuk ellopják híres festményeket a múltban, akkor a jövőben lehet eleve lehet hogy értéktelenek lesznek

És ezt a temérdek baromságot beledarálták az első 10 percbe…

és a végére Rip Hunter csattanója, hogy ahelyett, hogy közvetlenül a fiát mentené, inkább a világ megmentésével kísérletezik…
Illetve ez az időtanács is fura volt, hogy ugye mekkora a DC Univerzum és hány értelmes létforma van..de ebben a tanácsban csak emberek vannak, pedig az időutazás nem egy csak emberekre szűkített dolog…

Egyébként tényleg kiderülhetett volna később, mert így adja magát, hogy Savage ismerte Rip Huntert és valszeg pont azért ismerte mert rip és a csapat visszament őt leverni…azaz az egész story egy időhurok…mert ugye ha nem mentek volna vissza, akkor a hawk-ék gyerek vajon “különös körülmények” között halt volna meg?

És ha már a látványtól féltem…RipHunter pisztolya és a fejvadász power ranger is alja volt.

Talán jobb lett volna, ha rögtön belevágnak az első harcba és majd később akinél tényleg van értelme annál visszaemlékeznek…

Nagyon meglepett, mikor a hét része topicban megláttam, hogy többen is erre a részre szavaztak…én nagyon nem tudtam hová tenni…

apost - 2016. 01. 23. 22:16

Egyébként még annyi hogy a fekete srác és Stein nem azért találtak egymásra mert egyesülés nélkül Stein meghalna? Akkor miért merült fel egyáltalán gondolati szinten is hogy külön időkben szórakoznak? Vááá…

moony - 2016. 01. 23. 22:17

számomra elérkezett az a borzasztó érdekes fordulat, hogy Sara nem idegesített. sőt, kedveltem is, ahogy Snartékkal mászkált. ezzel szemben viszont Kendrától falnak tudtam volna menni.
nekem talán kicsit zsúfolt volt az egész, de a benchelés-kettéválás megoldás bejött. nagyon-nagyon felvezetés volt még az egész, szerintem is kellett volna mögé az a második rész.
Darvill bácsiban egy picit csalódtam azért.
Összességében bejött az egész hangulata, meg maga a rész is, de van még mit építkezni, az biztos.

DarkEagle - 2016. 01. 23. 22:20

Tudom, mindenki azt várja, most megint jövök az okoskodással… DE NEM! :D

Nekem sem jött be úgy, ahogy azt vártam volna tőle. A legnagyobb hibája a (nem a sorozatnak) Pilot-nak, hogy 40 perc erre nem elég amire el akarták használni így nem is értem, hogy gondolták, hogy csak jövőhéten adják le a 2. részt.

Aztán ugye a karakterek. Alapból a saját sorozatukban sem voltak erősek soha. Sarah-t bírtam meg bírom is de ő nagyon nem főszereplő elem ahogy a többiek sem. VISZONT, NEKEM Arthur Darvill és Victor Garber nélkül INSTANT kasza lenne a sorozat. Nagyon nagy Time Travel és Sci-fi fan vagyok, szóval ha ilyen dologba kezd valaki akkor nagyon sokat várok el és eddig a Doctor Who-n kívül nem sok sorozat maradt meg nálam 1-2 évadnál tovább. Hála Darvill-nak a DW hangulat adott, hiszen elég sok utalás volt és nagyon Doki stílusban tolja az igét. Amikor elmesélte, hogyan lopta el a hajót (repcsit) egyből beugrott a Doki, ahogy ellopja a Tardist. :D Plusz a szerelős jelenet is nagyon DW-s volt szerintem.

Viszont a többiek, nem is az, hogy gyengék de nem adtak semmi plusz ahhoz amit eddig tudtunk róluk. A két rossz fiú ugyan azt hozza, az egyik kimért a másik meg mindent és mindenkit fel akar gyújtani, Sara pedig nem rég azon panaszkodott, fél, hogy rátör az ölési vágy erre kocsma bunyót “kezdeményez”. A többiek eléggé semmilyenek. Az pl, hogy a Hawk pajtiknak van egy gyerekük kicsit sem volt rám hatással. Annyira mű volt az egész. Viszont Rip Hunter indítéka szerintem kellett! Ez a kevésbé rossz. Mert most komolyan, mi más okból indulna meg egy Idő Mester, hogy megmentse a világot. Egyszerűen nincs jobb ok ennél, mint amit adtak neki. Klisés? Igen! De minden sorozatban ez van ahol a főhős elindul hősködni. Egy hős se született meg úgy, hogy csak felkelt reggel és gondolt egyet, hogy: “Na akkor én most hős leszek!” :D

Ha már Rip. Ő nem azt mondta, hogy a csapat tagjai nem hősök vagy legendák, ő azt mondta, hogy abban a korban, amikor ő él, a csapat nem hős! És ez ki is lett jelentve direkt, plusz Sara még rá is tett egy lapáttal, hogy azért vannak itt, hogy megváltoztassák a jövőt és vele együtt a saját sorsukat is. Oké, hogy Rip azt mondta, nem szabad játszani az idővel de ő is azért indult el, hogy megváltoztassa.

Összegezve: Egyetértek Winnie-vel, elég sok mindenben. És sajnos lehet, hogy akkor is így vélekednék ha láttam volna a 2. részt is.

Nálam egyelőre egy GYENGE 6/10.

Elméletileg csak 13 részes lesz a sorozat ugye? Mert akkor van rá némi esély, hogy nem lesz fillerezés hanem csak a lényegre koncentrálnak.

Ja és végszónak még annyit, hiszen sokan várták, mi lesz Gideonnal. Tessék íme a válasz! :D Ez a megoldás tetszett és várható is volt. Valószínűleg lesz egy olyan “fordulat”, hogy Flash alapította az Idő Mesterek Tanácsát. :D

Tomi - 2016. 01. 23. 22:25

Számomra tele van logikátlanságokkal, sorolom is:

1. Mi alapján lett összeállítva ez a csapat? Miért kellett belerakni Captain Cold meg haverját, mikor ők nem hősök, és ezzel Rip is tisztában van hogy csak veszélyeztetik az egészet, meg amúgyis azt a fegyvert ami nekik van bárkinek a kezébe oda lehetne nyomni.

2. Kapcsolodva az 1.-höz, Flash és Arrow miért nem a csapat tagja? Tudom van saját sorozatuk, de történetileg ez így logikai bukfenc, hogy Rip Hunter nem választja ki a 2 legnagyobbat, pedig befértek volna Captain Coldék helyett. Vagy például miért a fehér kanári, miért nem a fekete kanári vagy épp mind2?

3. Időutazás: 5 perc alatt lezárhatták volna az egész sztorit, ha oda utazik vissza ahol Flash, Arrow megölték Vandal Savaget, csak eltakaritja a maradványait mielőtt az Arrowos gyerek elviszi, hogy újra feltámassza.

DarkEagle - 2016. 01. 23. 22:30

@apost: Van abban valami amit mondasz, mármint az ok amiért Rip családja meghalt. Viszont, ha nem így történt akkor sem ért volna vele semmit ha megmenti a családját hiszen a világ attól még elpusztul. :D

Ezt a Power Ranger dumát se értem. Aki legalább a DCU Online játékkal játszott vagy látott már animációs sorozatot találkozhatott ezekkel a katonákkal és ha már itt tartunk. Az a vicces kis egysoros a katonára. Ugye Boba Fett idézet. Na hát ezek után nem értem miért ragadunk le ilyeneknél hiszen minden Sci-fi film/sorozat lényege az, hogy futurisztikus külsőt kapjanak a szereplők. Boba Fett se néz ki valami jól ha mai szemel nézzük. :D

Ja még annyit. A Tanácsból nem láttunk mindenkit ha szabad ennyit elspoilereznem. :D Mármint a képregényből. :P Szóval remélem kitérnek még rájuk.

Rengeteg potenciál van a sorozatban de mivel CW sori félő, hogy nem lesz minden kihasználva. Pláne a DC filmek mostani állása miatt. Lévén lesz Flash mozi is ugyebár meg Igazság Liga is.

Amit még kifelejtettem! A látvány viszont 10/10! Zseniális lett a hajó baromi jól néz ki! Pacsi. Csak a sorozat is nője ki magát. És ha tényleg igaz hogy minden évadban új gárda lesz, gondolom leszámítva Rip Huntert akkor még jobb.

jessm - 2016. 01. 23. 22:34

Én az ilyen képregényes sorozatoknál mindig várok 2 -3 részt, ha tetszik az alap ötlet , mert akkor válik el , hogy igazán tetszik-e.
Az első résztől sokat nem vártam, körülbelül azt tették bele amit gondoltam, hogy lesz. Persze egy kicsit bénán vágták el az anya sorozatokkal a szálakat, és Atom és Oliver beszélgetése elég gáz volt, mert
Oliver :hogy mit tudsz a pasasról?
Ray: semmit,
Oliver ez nem valami jó kezdet,
Ray : nem érdekel , akkor is megyek.
Ennek a beszélgetésnek semmi értelme nem volt…

Szerintem a prof sztoriját késöbb kellett volna behozni, akkor érdekesebb lett volna, hogy Hawkgirl gyereke.
Na, mindegy. Sok hiba volt benne és elsietett volt, de voltak pillantok , ami miatt még úgy láttom, hogy ebből még lehet valami.

DarkEagle - 2016. 01. 23. 22:37

@Tomi: Ezek nem logikai hibák amiket felsorolsz hisz az utolsó bekezdésben le is írod, miért. :D

De azért elmondom. A csapatot nem Rip állította össze hanem az írók! A csapat legjava fel lett vezetve nekik más szerepük nem volt csak az hogy ez a sorozat elindulhasson. Cold meg a pajtija lehet hogy veszélyes de ne felejtsük el az Öngyilkos Osztagot. Oda se angyalokat toboroznak. :D

Ami Flash és Green Arrow szerepkörét illeti az is logikus hogy miért nem kerültek be. Egyrészt ez a csapat egy Igazság Liga BÉTA verziója, másrészt van saját sorozatuk így nem is fért volna bele de a legfőbb oka hogy nem fő tagok, (mert hogy szerepleni fognak ők is a sorozatban néha ez köztudott) az az, hogy ha ők meghalnak az utazás során akkor mindennek vége. Vegyük pl Flasht. Ha meghal nincs Idő Mesterek Tanácsa sem. Igen ezt még nem tudni miért és ki alkotta meg de nem hiszem hogy más találta volna ki nem véletlen hogy Gideon vezeti a hajót. :D

Plusz Flash és Green Arrow ugye Igazság Liga tag nem LoT tag. :D

És igen 5 perc alatt megoldhatták volna a Savage gondot de aki ilyen dologba köt bele az inkább ne is nézzen semmit mert ennyi erővel minden film és sorozat 5 perces lenne és annak semmi értelme nem lenne. :D

zolij - 2016. 01. 23. 22:39

Rip Hunter elmondta, hogy azért őket választotta, mert az esetleges haláluk nem befolyásolja számottevően az idővonalat. Épp ezért nincs benne Arrow vagy Flash, a küldetés miatti haláluk vagy sérülésük tönkretenné az idővonalat.

LoGi - 2016. 01. 23. 22:53

+adtak magyarázatot, hogy miért őket választotta Rip Hunter
+Savage jó főgonosz i guess, de alig volt képernyőn

-will they wont they időpocséklás az elején, mikor úgy is tudjuk, hogy menni fognak, majd megint a rész vége felé,
amikor kiderül az igazság Rip Hunter sztorijáról
-Arrowhoz hasonlóan rengeteg dráma, amivel nehéz együtt érezni (nem mindegyik volt ilyen, de akkor is sok az 5 percenkénti egy jelenet)

Nem számítottam jobbra amúgy, van benne minimális feelgood/funny stuff, Supergirl/Arrow színtű sztori vezetés és sok meh karakter -> 6/10, amiből
1-1.5 pont azért jár nálam, mert képregény sorozat. Adok még egy esélyt neki sztem jövőhéten, de itt inkább nem fogok belemenni egy újabb
erősen közepes sorozat nézésébe, Supergirlben jobban érdekelnek a karakterek, mint itt.

Komasz - 2016. 01. 23. 22:54

Remelem alakul, mert ez eddig szupergagyi volt. A tortenet nulla, rendezes meginkabb, szineszektol meg mar lattunk jobbat ugyanebben a szerepben. Remelem nem fogja lehuzni a testversorozatok szinvonalat is…

winnie - 2016. 01. 23. 22:56

“Elméletileg csak 13 részes lesz a sorozat ugye?”

szerintem normál sorozat, csak a formátuma kérdés, szóval passz, nem hiszem, hogy volt róla hivatalos infó. nekem csak az van meg, amit írtunk korábban, hogy egy értesülés szerint a 2. évad lehet, hogy új szereplőkkel lesz.

gideon kapcsán néztem az elején, hogy ki az a sara pemberton, mint állandó szereplő:)

kplesz - 2016. 01. 23. 23:07

úgytudom a legends is 16 részes lesz mint a the 100, szerintem így logikus is, mert ugyan akkor lesz végük, és tudják egymást támogatni, + mindenhol 16ot láttam kiírva

Kitana - 2016. 01. 23. 23:10

Nekem összességében tetszett, de azért vannak hibái.

Az alapötlet érdekes, bejött a hangulata és jók voltak a poénok, viszont kapkodtak és túl gyors volt a szereplők érzelmi hullámzása. A sólyom-páros egyenlőre nem győzött meg, de a többi karakter rendben van.

A Sara-Leonard-Mick trió nagyon bejött, remélem sokat fognak bandázni a jövőben. Sara amúgyis a kedvenc karakterem volt az Arrow-ban, úgyhogy nagyon örülök, hogy újra a képernyőn van.

DarkEagle - 2016. 01. 23. 23:26

gideon kapcsán néztem az elején, hogy ki az a sara pemberton, mint állandó szereplő:)

Amy Pemberton, nem Sarah Pemberton. :D Egyébként most, hogy mondod, most esik le, hogy lecserélték Morena Baccarin-t mert a Flashben ő volt Gideon. Először fel se tűnt mert azt hittem az ő hangját hallom. :D

apost - 2016. 01. 23. 23:55

@DarkEagle:

“a világ attól még elpusztul”

Ennek a koncepciója még nem volt világos a sorozatból, de azért nem a világ pusztul el hanem csak a Föld szóval térben és mivel időutazó így időben is tudná bárhová vinni a családját :)
Egyébként Savage katonái nem emberek? Mert akkor gondolom nem is pusztítja el a világot, hanem max diktatúra lesz, akiket meg irtott az elején azok az ellenállók és családjaik voltak.

“Power Ranger dumát se értem” és “lényege az, hogy futurisztikus külsőt kapjanak a szereplők”

Azért dobtam be a power rangerst mert mikor megláttam ezt a figurát, az a fajta mérhetetlen gagyiság ugrott be róla…
Nem játszottam DCU Online játékokkal, animációs nagyfilmeket viszont nézek…néha ott is futok gagyiságba, de ott ráfogom a rajzolás milyenségére…
Itt viszont nekem mindentől elütött a karakter jelmeze/kosztümje…
Bár ha többet láttunk volna a jövőből, ahol mondjuk mindenki ilyen cuccban rohangál, jobban eltudnám fogadni, így kiragadva viszont nem ment.
Más felől még az is ott van hogy ATOM-sem úgy néz ki mint bármelyik filmben vagy képregényben…szóval ezek után szerintem egy kis optikai tuning senkinek sem fájt volna.

Még egy másik írásodra annyit az időutazásról, hogy el lehetne azért kerülni a logikai bakikat, ha már a legelején felvázolnák az időutazás szabályait és persze a nézőnek is felvázolnák…nem menthetik meg szárnyasék fiát mert mondjuk kétszer nem mehetnek vissza ugyanabba az időbe és és 2 meglátogatott időpont között x év eltérésnek kell lennie…Mert ezek a dolgok magyarázat nélkül olyan wtf pillanatok…és ha utólag közlik a szabályokat még módosítanak rajta a történet kedvéért és a végére ellentmondásos lesz.

Egyébként filmekben savage-ről úgy emlékszem mindig azt mondták, hogy savage valami örök életű ősember volt (mint az Őslakó-ban) hawk-ék meg idegenek…ez az egyiptomi koncepció honnan jött?

m76 - 2016. 01. 24. 00:26

Azt hittem ez lesz a sorozoat ami végre beránt a képregényes univerzumba, de nagy pofáraesés lett.

Végig olyan érzésem volt, mintha ezt a készítők sem gondolták volna komolyan. Gyerekes, amatőr, túljátszott, összecsapott, és még sorolhatnám a negatív jelzőket oldalakon át.

Ennél lámább kezdést mint ez a “recruitment” jelenetsor nem is találhattak volna ki akarva sem. Nincs kedvem belemenni hány ezer sebből vérzik, de pocsék volt.

Ehhez képest az általam néhány rész után kaszált Agents of Shield egy mestermű. Igen, tudom, hogy más univerzum, meg franchise vagy mi, de képregény képregény.

És annak ellenére hogy akció orientált akart lenni, azért csak bele kellett tenniük egy kis hisztit.

Sajnos az egyetlen pozitívum ami volt benne az Caity Lotz mint eyecandy. De azért annyit ő sem ér, hogy ez ne legyen sima kasza részemről. 2/10

Aredhel - 2016. 01. 24. 00:54

Kicsit nevetségesre sikeredett. Egyetlen értékelhető karakter Snart, a többi inkább kínos. Különösen a sólymok, minek is lett belőlük kettő…

Poghy - 2016. 01. 24. 01:34

Akadtak hibái, de felvezetésnek szerintem rendben volt. Remélem ezután felpörögnek az események.

John - 2016. 01. 24. 02:19

Hello!
Pilot Part 1 – Adott egy ficko, akinek lepuffantják a családját, aztán mivel véletlenul épp idomester ezért megfújja a fasza idogépet és visszaruccan 150 évet a “mi” jelenunkbe, ahol (ismeretlen okbol) pont azokat a karaktereket szemeli ki csapattársnak akiket az Arrow és a The Flash már bemutatott (crossoverek, satobbi) majd az élo számítogép irányította idogéppel (Fedélzetén ugyanazzal a Gideonnal, amelyiket szintén láthattuk/látni fogjuk a The Flash-ben és egyébként noi hanggal van ellátva, értitek egy férfi nevu számítogép aminek noi hangja van) visszaruccannak 1975-be, hogy elintézzék Szakáll Kapitányt (Vandal Savage) de ehhez kell valami professzor segítsége aki persze meghal és akkor máris kész Hawk néni elhatározása, hogy nyomjuk le eggyutt Szakáll Kapitányt. Komolyan, a Crossoverek ota nem voltak képesek a jovobeli énjére mondjuk valami más dizájnú szerkot adni Szakáll Kapitányra? Muszáj úgy ábrázolni Vandal-t mint egy hajoskapitányt? BENA. NA ES HA MAR a szerkoknál tartunk, Atom-on, Sara-n Snart-on és Rory-n kívul mindenki borszerkot kapott (Hawk néni és Hawk bácsi még mondjuk el is megy) mi az, ennyire olcso a bor Amerikában? Na mindegy, teszek rá mert ezt a sorozatot is végig fogom kínlodni mint a másikokat (Supergirl, Arrow és The Flash) Na én ennyit szerettem volna hozzáfuzni, aki elolvassa a véleményemet annak hatalmas pacsi, aki nem az meg menjen el skandináv lottot játszani vagy ugorja át! :)
U.i.: Az én pontozásom: 8/10 az elso részre! ;)

Hiroshima32 - 2016. 01. 24. 08:04

Gideon: Szerintem nem akarták lecserélni Baccarint, csak jött a Gotham, illetve Ben McKenzie … így muszáj volt.

A pilot tökéletesen illeszkedett az univerzum másik két tagjához, ennyiben nem okozott csalódást. Az inkább az, h a CW nem merte leadni a pilotot duplában.

jessm - 2016. 01. 24. 08:06

apost: Azért megnézném, a családot , amikor az apa bejelenti, hogy megyünk az 1800-as évekbe lakni, outlander 2 lenne.

Jó, hgoy irtad, hogy nem mehetnek vissza,mert nem értettem, hogy miért nem viszik vissza Profot.

sleepwalker77 - 2016. 01. 24. 10:50

Nekem nagyon bejött. Előzetesen tartottam tőle, mert a trailer-ek gagyik voltak, de szerencsére pozitívan csalódtam. A kocsmai verekedés meg mindent vitt. :)

winnie - 2016. 01. 24. 11:33

hiroshima32: nem volt dupla pilot.

bandido - 2016. 01. 24. 12:20

A szőke nő nagyon nem jó a szerepre. Úgy néz ki mint egy lepukkant kocsmárosnő. A kocsmás jelentnél vártam is, hogy mikor áll be a pult mögé.

apost - 2016. 01. 24. 12:39

jessm:

“megyünk az 1800-as évekbe lakni”

Hát ha adott tényleg ez a három lehetőség, hogy
a.) Meghalunk. b.) Csapatot toborzunk felesleges emberekből és harcolunk Savage ellen különböző időkben (és mint említették még az idő is küzd a változás ellen), mert hátha sikerül elérni valamit. c.) Elköltözünk :) (Persze térbe és időben, és valszeg az ingatlanárak is jobbak a múltban :) )

“Jó, hogy írtad, hogy nem mehetnek vissza”

Nem hangzott el a részben, amit írtam, csak példaként hoztam fel, a valódi magyarázat még várat magára :)

Silas - 2016. 01. 24. 15:34

15 részes az évad

hfg - 2016. 01. 24. 16:56

Silas
Tizenhat lesz.

_Peter - 2016. 01. 24. 18:32

A Flash-t szeretem pár dolgot leszámítva, az Arrow szerintem rettenet, így túl sok reményt nem fűztem a “maradékok” sorozatára. Ez a kezdés sem győzött meg, gagyi.

bellarea - 2016. 01. 24. 21:15

Ezt a sorozatot egyedül Captain Cold miatt fogom nézni, ő még valamennyire jó karakter, de a többi egyszerűen borzalom, sikerült összehozni mindenkit, akit utáltam a Flashben és az Arrowban (Sarah, Atom, a madáremberek is nagyon irritálóak, Steint se szerettem sose, a Snart társa, akinek nem tudom a nevét, pedig jelentéktelen). Viszont nem tudom, Captain Cold meddig tud megtartani, szerintem kevés lesz ő ehhez. Valami nagyon jó sztorinak kell lennie, hogy elviseljem ezeket az arcokat.
A főgonosz pedig engem az Anasztázia című mese gonoszára emlékeztet :D

zsedan - 2016. 01. 24. 23:12

Pont az lett, amit megjósoltam régebben.
Gagyi drámázás egymást közt, szokásos klisék, színészi alakítás a béka segge alatt (még Arrow-nál is rosszabb).

DarkEagle - 2016. 01. 25. 00:50

@apost: Való igaz elvileg térben és időben is tud utazni Rip de nem tudom hogy mennyire tudnának boldogan élni abban a tudatban pl egy másik bolygón miközben a szülőbolygójuk kb megszűnik létezni. Így értettem amúgy azt hogy a vége a világnak. :D Ráadásul nem tudni hova mehetett volna. Max Föld 2-re vagy a többi alternatív világba de az adott helyzet akkor is fenn áll hogy mint Időmester mit helyez előtérbe. Én pl nem tudnék úgy élni nyugodtan hogy segíthettem volna talán de miattam a világnak annyi. Persze poén lesz ha pont emiatt az utazgatás miatt kezd bele a dolgokba Savage. :D

Egyébként a történet olyasmi ahogy írtad viszont járt ő mindenhol ahogy mondják a sorozatban is. Kicsit átírták de nem nagyon.

laxikahun - 2016. 01. 25. 13:24

hát nem lett túl jó felvezetés, szerintem az 5,5 pont teljesen fedi a valóságot. van benne potenciál de ez így nagyon kevés remélhetőleg később javul a tendencia vagy ha nem akkor kasza.

Amúgy csak engem idegesít, hogy kendra-t játszó színésznőnek milyen fogazata van? és soha nem csukja be a száját!!! Rettenetes!

Ennn - 2016. 01. 25. 15:36

Ez a pilöot elég sovány volt. Többet várok a jövőben.
Mert a soványság ellenére, még kitartok…

piszkosfred - 2016. 01. 25. 16:38

Nekem a pilotbol az egyetlen pozitivum az ismeros szereplok latvanya volt, a tobbi eddig eleg gyenge

zoli - 2016. 01. 25. 19:34

jo lesz ez szerintem

Csabi - 2016. 01. 25. 20:07

Sziasztok. Hát nekem is vegyesek voltak az érzéseim de az biztos, hogy a legjobb megoldás lenne a Prison Breaknek ha visszamennének Leonard Snarték az időben :DDD

Matt Colors - 2016. 01. 26. 14:19

Én is azokhoz csatlakozom, akik szerint elég gagyin indult.
Nem tudtam sírjak, vagy nevessek? A cgi egyszerűen nem méltó egy DC univerzumos sorozathoz, annyira sz*r. Amikor a két sólyom kibontott szárnyakkal egymásnak ugrik egy 10 négyzetméteres nappaliban, azt kellett volna mutatni, kíváncsi lettem volna, mi marad a lakásból? :D
A színészi játékot, ne is firtassuk, mert az kritikán aluli ripacskodás, még a többi sorozathoz képest is, mert ott sem az Oszis alakítások viszik a prímet, de azért legalább azt a színvonalat illene tartani.
Már majdnem kikapcsoltam az egészet, mikor jött a kocsmai verekedés. :D
Nálam az megmentette a részt, ezért kap egy második esélyt, de csak ezért…

Matt Colors - 2016. 01. 26. 14:27

Ja, és a hatlövetű lézer Coltot, a Vasember pew-pew hangot (szánalmas koppintás), és az ehhez hasonló ultra ratyi megvalósításokat (lopásokat) a továbbiakban mellőzik. Jó lenne! :)

Matt Colors - 2016. 01. 26. 14:31

Utolsó, amit nem tudok szó nélkül hagyni!!!
DR. WHO?????? :DDD Koomolyan??? :D

Divexa - 2016. 01. 26. 17:49

Én is többet vártam. No nem a történettől, inkább az eltérő karakterek kiélezésétől. Humoros dialógusokat vártam, szellemes röpkéket, és ez alig-alig volt. Pedig számítottam rá. Elkerülhetetlen ahogy igyekeznek/vagy nem megismerni egymást a csapatmunkához. Azért kialakulhat….. :)

Iceman - 2016. 01. 29. 11:10

Örülök hogy Cartert kiírták. Szörnyű volt az állandó szerencsétlenkedésük Kendraval. Darkh ugyan csak 2 percre volt de akkor is ellopta a showt, zseniális a pali:D

omoshiroi - 2016. 01. 29. 11:41

Szánalmas volt, rakétafejre rakni egy 2 perces időzítő gombot, otthagyni Savaget, miután kiütik…
Azért nézni fogom, de sokkal többet vártam.:(

Diapolo - 2016. 01. 29. 12:41

Ez a rész jobb volt, bár jónak ezt sem nevezném. Savage még mindig nem tűnik egy fene nagy fő gonosznak. Annak kifejezetten örülök, hogy a szárnyasok idióta párbeszédei, meg drámázásai nem fognak már idegesíteni. Ez a Steines történetszál egész jóra sikerült. Rip Hunter a másfél óra végére már nem volt olyan zavaró, mint az elején. A sorozat mozgatója így a dupla pilot után szerintem egyértelműen a Captain Cold-Heatwawe páros. Remélem, a következő részekben javulni fog a sorozat.

energy - 2016. 01. 29. 13:17

Nem hiszem el!
A legendákról kiderült az első részben, hogy nem legendák. A másodikban meg kinyírták az egyik karaktert:) Szerintem abszolút felesleges karakter volt.

Mindig meg tudnak lepni? Az a sok cgi, wow tetszett! Remélem nem vesznek vissza belőle.

Rammschein - 2016. 01. 29. 13:38

Nálam kasza, semmivel nem mutat újat más sorozatoknál…ez meg így kevés nekem… (csak gondoltam megnézem a 2. részt, ha már az is a pilothoz tartozik).

JH94 - 2016. 01. 29. 14:21

Nálam is kasza. Sok benne a szereplő. A harcolós részeknél csak kapkodom a fejem, hogy ki lő, merre, és kire.
A sztori se izgat annyira, meg ez a hidegháborús korszak, sosem volt a kedvencem. Savage-t más korban kellene legyőzniük.

David R. Blake - 2016. 01. 29. 14:41

@JH94: Azért az ugye meg van, hogy mivel a sorozat fő tematikája az időutazás, ezért nem csak a hidegháborús időszakban fogják felvenni Savage ellen a kesztyűt!
Lesz itt még vadnyugat, sőt a jövőbe is ellátogatnak, és még ki tudja hová…

És igen, nagy a csapat, de látható, hogy itt kicsit merészebben nyúl a dologhoz a sorozat, és mernek ritkítani. Szerintem Carter mellett biztos, hogy mást is ki fognak még nyírni.

Edrick - 2016. 01. 29. 14:59

Ez kész, végem. :D Most már biztos, hogy maradok. Minden hibája (meg esetleges logikátlansága) ellenére kezdem megszeretni, számomra egyszerűen fun. A csapatnak még össze kell szoknia, mert azért semmi sem úgy kezdődik, hogy már megy minden flottul, de ha így folytatják magát a sorozatot, akkor nálam nem lesz gond. :)

jessm - 2016. 01. 29. 16:51

Wentworth és Dominic még mindig jók együtt.
Sara karakterét is még mindig kedvelem.
Rip Hunter elmegy, Stein is .
Jeffersont még szokni kell, Ray sose kedveltem igazán.
Kendraval kapcsolatban semleges vagyok, Cartert jobban kedveltem, ahogy bunkozott, de muszály volt a két sas között őt kinyirni, hogy ne csak egy nő maradjon. Pedig Kendra az unalmasabb karakter…

Miondegy maradok még és alakul a dolog, főleg Sara-Lenny-Mike miatt.

winnie - 2016. 01. 29. 18:01

“ezért nem csak a hidegháborús időszakban fogják felvenni Savage ellen a kesztyűt!”

ettől még, megnézve a következő 3 rész időpontjait, toovábbra is ez az éra fog dominálni. de később lesz más is.

winnie - 2016. 01. 29. 18:04

“de látható, hogy itt kicsit merészebben nyúl a dologhoz a sorozat, és mernek ritkítani. Szerintem Carter mellett biztos, hogy mást is ki fognak még nyírni.”

nem hinném. ez mostanság a cw taktika, nem az első, és nem a második sorozat, ahol úgy állítják be a dolgot, mintha megölnének egy főszereplőt, holott ugye csak arról van szó, hogy egy mellékkaraktert megtettek fő karakternek, hogy utána megölhessék és elmondhassa mindenki, hogy merészek. (csak arra célzok, hogy a májusi bejelentés idején még nem volt hawkman, őt utólag hozták be a sztoriba – most már tudjuk, hogy csak azért, hogy kinyírhassák. viszont a mitológiát szépen megteremtették köré, szóval ez mindenképp pozitívum. de általában, amikor így éreztetik az emberrel, hogy senki sincs biztonságban, akkor kerül mindenki biztonságba:)

egyébként ezzel a reinkarnációs izével még ő is feltámasztható és kiderülhet, hogy mégis csak fontos karakter.

VvD - 2016. 01. 29. 18:18

Hát nemtom, nekem nagyon tetszett a második rész. Az első felejthető volt, de úgy gondoltam adok neki még egy esélyt. Ez viszont annál jobb volt. A Stein-es sztori meg kifejezetten tetszett.
Volt több egysoros is, amin felnevettem, ezek sztem mehetnének a hét idézetébe:
“Congratulation professor. You just bought yourself a nuclear weapon.”
“Last I checked, every time we try to do anything, it all goes to crap.”

A sorozatban van pár logikátlanság és hülyeség, de a mai rész meggyőzött, hogy maradjak még egy darabig.

DarkEagle - 2016. 01. 29. 20:15

A 2. rész tényleg jobb volt. Az nem meglepő hogy Hawkman meghalt hisz ez a sorsuk, hogy mindig meghalnak és feltámadnak. Kendra valószínűleg hamarosan követni fogja mert kétlem hogy Savage-et ebben a sorozatban vagy ebben az évadban fogják megállítani. Eleve hülyeség 1 évadra tervezni vele mert annál sokkal keményebb. Plusz ha minden évadban új bandát akar tényleg a CW akkor meg pláne nincs értelme itt és most lerendezni. Igazából a két madárkán kívül szerintem senki nem fog meghalni de úgyis visszahozzák majd őket hiszen utaznak az időben, elég csak oda vissza vagy előre menni ahol Carter ismét él. :D

Egyébként volt pár jelenet amit megmosolyogtam. vicces volt ahogy Sarah flörtölt a dokival. :D A “Szökő” tesók még mindig gyengék annyira erőltetett ez egész köztük hogy nem igaz. Nem illik hozzájuk ez a szerep. Ray továbbra is uncsi. Így marad Rip Hunter, Firestorm meg Sara.

David R. Blake - 2016. 01. 30. 14:29

@Winnie: Az utóbbi időben Berlantiék elég sűrűn nyilatkozgatták azt, hogy “nem fogja mindenki túlélni az évadot”, meg, hogy “fluktuálhat a csapat, és jöhetnek még új tagok”.
Szóval e téren én bizakodó vagyok, hogy mernek majd még hasonlókat húzni.
De tény, Carter karaktere ebben az esetben adta magát, hiszen ahogy te is mondtad eredetileg őt nem is tervezték, hogy megjelenjen a sorozatban, meg, hogy kvázi az utolsó pillanatban castingolták.

Connor MacLeod - 2016. 01. 31. 01:17

Sziasztok! A második rész már sokkal jobb lett.
Amúgy meg simán megkereshetnék Carter Hall 1975-ös leszületett változatát. Oké, hogy ugyanaz a színész játssza, de nekik is egyértelmű a hasonlóság? Mert akkor tuti felismernék..

Dav3883 - 2016. 01. 31. 22:12

Szerintem meg épp hogy a két bandita viszi el az egész showt. Jól működik közöttük a dinamika. Rip Hunter eléggé ripacs számomra, de a történet megfogott.

winnie - 2016. 02. 05. 13:39

á, csak 20 perc telt el ebből a részből, de teljesen érdektelen. ha nem lenne más, nézném, de így esélytelen,mhogy valami ennyire közepest ne kukázzak ki. több kéne ahhoz, hogy lekössön, nem csak egy újabb heti küldetés és időkutyulás.

Iceman - 2016. 02. 05. 14:50

Ez a mai borzalom volt. Egyedül Scofield ért valamit de a többi az kész katasztrófa volt. Ez a Men of Steel die Dark Knights fall szöveg teljesen súlytalan volt, csak úgy oda volt vetve. Rip most akkor “megölte” Savaget, de mi is történt? Újjá fog születni mint Carter? Viszont ő úgy fogalmazott hogy meg fog gyógyulni akkor viszont tök logikátlan hogy a testét ott hagyták ahelyett hogy bezárták volna valahova. A jövőbe utazós részig maradok de utána max nyári dara lesz belőle, egyszerűen időpocsékolás.

jeneas - 2016. 02. 05. 20:35

ejj ez tényleg szörnyű volt, persze hagyjuk ott Savage testét, hogy gyógyuljon meg, nehogy visszavigyük a hajóra zárjuk be/ölessük meg újra Kendrával/falazzuk be egy kútba (á la Helix), inkább legyünk bugyuták és hagyjuk, hogy a néző fogja a fejét, mi meg lépjünk tovább a történetbe mintha misem történt volna…

zolij - 2016. 02. 06. 11:33

úgy látszik tényleg Rip Hunter fogja okozni a felesége és a fia halálát…

Divexa - 2016. 02. 06. 18:27

Nagyon vártam ezt a sorit, de azt hiszem most parkolóra teszem. Majd visszatérek, megnézem mit írtok róla, érdemes-e darálni. Önmagába szinte az összes szereplőt érdekesnek találtam (kivéve szárnyas barátaink) de rég untam ennyire magam egy történeten. Sajnálom, volt potenciál a történetbe, de nem az én ízlésem szerint tálalták.

GetRektMike - 2016. 02. 07. 00:52

Két dolgot imádok, a szuperhősöket és az időutazást. Én kitartok a sorozat mellett, jól szórakozom a részeken. Az való igaz, hogy Vandal rémgyenge főgonosz, a színésznek nincs meg hozzá a kellő karizmája vagy én nem tudom. Sólyomlány meg engem is irritál a kiálló fogazatával, nem hiszem hogy nem találtak helyette mást. Időutazásnál se mentek túl messzire, a 70-es évekből elugrottak a 80-asba. A következőben meg a 90-esbe? És igen, az írók nagyon hülyék, már a Flash/Arrow crossoverben is elfelejtették felporszívózni Vandal hamvait, itt meg Rip Hunter leszúrja aztán mennek a 80-as évekbe, mert ott bukkan fel legközelebb. Mivan? Nem tudnák megkötözni, elvinni a hajóra aztán kidobni többezer évvel később vagy valami?

oak79 - 2016. 02. 08. 10:54

Vajon ez a csintalan Vandal, mikor sorozta be Bödőcs Tibit? És mitől lett ilyen vashiányos?
Nekem kicsit átgondolatlannak tűnik a koncepció, de van benne lehetőség. A szereplők szerintem teljesen rendben vannak. Nekem a madárrajjal sincs különösebb bajom, de megértem, ha a képregényesen túlzó alakítások nem jönnek be egyeseknek. Én egy pár részig még biztosan maradok. Aztán meglátjuk.

Thomas - 2016. 02. 08. 21:39

Kéne olvasni valami készítői nyilatkozatot, hogy mégis hogy kezelik ezt a Savage-et, mert ez nekem is érthetetlen, hogy ha már úgyis le volt győzve, miért nem vitték oda Kendrához, és szúratták le vele. Lehet, hogy kell neki valamennyi idő, hogy regenerálódjon, vagy passz, de még ez sem magyarázza, hogy miért hagyták ott a testét, és nem vitték el a jövőbe.

Amúgy élvezem a sorozatot, nagyon klassz elegye az sci-finek meg a kalandnak, nem is igazán képregényes beütése van, engem sokkal inkább emlékeztet a Slidersre, mint az Arrow-ra:) És minden héten láthatom Caity Lotz-ot, nekem már ez önmagában is elég lenne:) És engem is Hawkgirl irritál, ott nagyon félrement a casting.

Potter - 2016. 02. 09. 13:58

Mintha mondtak volna olyat,hogy egy sejtből is képes újjászületni,akkor pedig egy vércsepp is elég Savage-nek.A feltakarításnak pedig így 100 százalékosnak kell lenni.A kés meg eltört,amivel csak Kendra tudja megölni.Vagy csak nem emlékszem jól.

Connor MacLeod - 2016. 02. 11. 20:35

Ezek a felesleges gyászjelenetek, jaj Carter Hall meghalt stb.. egyrészt simán megkereshetnék az ottani inkarnációját, kb. mint Marty amikor felkereste a Doki korábbi énjét a Vissza A Jövőbe filmben. Szóval egy időutazós sztoriról van szó, ráadásul olyan személyről, aki minden egyes reinkarnációjánál emlékszik előző életére.

winnie - 2016. 02. 12. 05:10

Connor MacLeod: csak azért, mert valami működött egy FILMBEN, a valóságban is fpg működni nekik? WTF. ezt most komolyan úgy mondod, mintha a készítők nem gondoltak volna erre, és lőtték volna ki a szabályok meghozásával ennek lehetőségét. ez nem így működik

passauf - 2016. 02. 12. 10:10

Ez a rész volt az első, ami nem tetszett. Néhány poénon kívül semmi nem volt benne. A cliffhanger nagyon gyenge volt. De legalább a legerősebb tagokat fogták el, szóval így nehezebb lesz a mentőakció.

Kendrán kívül egyébként mindegyik szereplő kedvelhető (és nem, nem a foga miatt. sajna nem tud színészkedni a csaj. ő lett a LoT Laurele/Irisa), de nálam most már egyértelműen Heatwawe a kedvenc. Ő mikor kap vajon nagyobb szerepet? Lesz vajon jellemfejlődése vagy megmarad a frappáns egysorosoknál és a bunyónál?

Szula 25 - 2016. 02. 12. 18:37

Azt nem értem hogy Sarának mi ez a gyilkolási vágya. Constantine ugyebár vissza hozta a lelkét és azt mondták minden rendben vele, csak nem tudta mihez kezdjen az életével ezért is ment el Starling Cityből. Akkor most miért is van vérszomja?

Aredhel - 2016. 02. 13. 15:47

Érdekes, nekem ez volt az első rész, ami tetszett. Persze voltak benne zavaró részek (khm…Kendra), de tetszik, ahogy Snart manőverezik, illetve a lojalitása a tűzfegyveres fickóhoz (most nem jut eszembe a neve) nagyon szimpi. És a dinamikája Ray-el meg Sarah-val kiváló. Az is érdekes, hogy a prof szemét másokkal, és egyáltalán nem könnyű személyiség. Meg bár tudom, hogy nem lesz senkinek semmi baja, de szeretek a főszereplőkért kicsit aggódni.

Thomas - 2016. 02. 13. 21:09

Potter: Feltakarítás? Arról volt szó, hogy azzal a tőrrel kell leszúrnia Hawkgirl-nek, úgy lehet megölni. Nem tört el, csak valami kis darabkák letörtek belőle, ami a véráramába került, mert még a végén is beszéltek róla, hogy vissza kell szerezniük. Ezek szerint nem az volt nála az 1×03-ban, amikor Cartert vagdosta?

Az 1×04 sem tett igazán semmit tisztába ezzel kapcsolatban, ez meg így nekem nem tetszik, hogy csak azért utaznak tovább, hogy időutazós sorozat legyen. Mert mégis mi értelme van mindig továbbállni, és egy másik korban újra elkezdeni a közelébe férkőzni, ha már egyszer megtalálták, és elkapták? Kár, mert amúgy tetszik a sorozat, csak valahogy ezt az időutazgatást nem érzem megalapozottnak.
Az is fura, hogy az elején még a történelem egyetlen Savage szekértője kellett, hogy megtalálják, azóta viszont már simán Gideon is kiszámolja 98%-os valószínűséggel, hogy hol van.

C-DEF - 2016. 02. 19. 18:30

nálam megvan az év egyik idézete :D

This isn’t my first prison break.

passauf - 2016. 02. 19. 19:10

Huh, ez most nagyon jó volt. Végre mindegyik szereplővel történt valami, fejlődtek a karakterek. Külön örültem a kedvencem – Heat Wawe – fejlődésének, végre nem csak egysorosokat kapott. Brandon Routh pedig még úgy látszik nem szakadt ki Superman szerepéből, mert csak a jóság és a segíteni akarás van 0ay-ben.

Tetszett még, hogy Rip és Sara reálisan gondolkodtak, még annak ellenére is, hogy 100% volt hogy nem öli meg Sara Stein-t. Cpt. Cold pedig megmutatta a híres kódexét, de ő nem emiatt marad emlékezetes. :D A “This isn’t my first prison break” tényleg zseniális volt, régóta várok már egy ilyen utalásra tőle. :D

A rész vége zseniális lett, nagyon várom a jövő hetet. Remélem 2046 olyan érdekes lesz, mint a Föld-2 a Flashben.

Edrick - 2016. 02. 20. 11:24

Nem volt rossz, nem volt rossz. De rájöttem, hogy a fő logikátlanságok akkor jönnek, amikor megküzdenek Savagedzsal. 1: Miért fog rá pisztolyt Rip, és Savage miért hagyja magát, ha egyszer mindketten tudják, hogy csak Kendra tudja megölni, és 2: ő is csak a tőrrel? +1 (ez nem savageos): Elment az áram, aminek híján a börtönajtók kinyílnak, a rabok kijönnek. Majd az orosz tisztet Cold és Rory becsukja egy cellába, aki úgy tesz (nem feltétlenül a mögötte lévő rab miatt), mint aki bentrekedt, és nem tud kijönni. De ha egyszer ki tudna jönni, mert nincs áram, elvégre azért nyíltak ki az ajtók.. azért néha a fejemet fogtam.
De ezeket leszámítva (és ez is csak 2 vagy 3 jelenet volt!) tetszett. Az idézet különösen jó volt, ezeken a utalásokon minden részben jót derülök :) A cliffhanger erős, kíváncsi vagyok, hogy oldják fel, illetve, hogy ez azt jelenti-e, hogy 2016 és 2046 között Savage belenyúlt valamibe, vagy csak így kilökődtek az időből egy olyan helyre, ahol minden teljesen más? Mondjuk egy Earth-3 vagy valami. Akárhogy is, így a hidegháborús időszak után szerintem jót fog tenni egy új környezet :)

Dalmayr - 2016. 02. 22. 18:50

Egész jó volt az 5. rész, de azt konkrétan nem értettem, hogy senkinek nem jut eszébe, hogy Oliver 2046-ban kb. 65 évesen talán már nem Green Arrow? Vagy miért lepődtek meg ennyire? Amúgy meg szerintem Savage-et ha lelövik ugyanúgy megsebesül gondolom idő neki helyrejönni és ezért nem akarta, hogy lelőjék. Amikor felrobbantották akkor is konkrétan felrobbant csak utána összerakja magát valahogy :D amennyire utáltam a Flashben Coldot itt annyira megkedveltem. Egyik húzóembere a sorozatnak.

andus - 2016. 02. 22. 21:03

passauf:
Ajánlom Brandon Routh-t a Chuckban :D

korum - 2016. 02. 22. 21:33

Azért lassan mintha javulna ez a sorozat…

ALDO - 2016. 02. 23. 01:26

Az eddigi epizódok alapján annyira nem vészes ez a sorozat. Hoz egy bizonyos szintet, ami nálam még tűréshatáron belül van, így nem kaszálom. Az ötödik rész vége elérte, hogy várjam egy kicsit a következő epizódot. A 30 évvel későbbi apokaliptikus világ érdekesnek ígérkezik. A csapat megdöbbenése egy kicsit tényleg érdekes volt. Azért hiába van/volt jó kondiban Oliver, 60 évesen már csak nem fog annyit bírni, mint korábban.
Ami még egy kicsit homályos, hogy annyiból áll Savage szuper képessége, hogy halhatatlan és hiába lövik agyon, robbantják fel, szúrják le, feltámad? Semmi szuper erő, vagy hasonló? Ennyi erővel miért nem rabolják el és hajítják ki az űrbe? Ott szétfagyva, űrszemétként keringhetne az idők végezetéig. Vagy akkor is visszateleportálna a Földre?
Karakterek szempontjából a szereplők is kezdenek lassan szerethetővé válni. Arra kíváncsi leszek, hogy az alapfelállás meddig tartható fenn. Meddig fognak egyik idősíkból a másikba utazni, hogy megállítsák Savage-ot, hogy aztán látszólag még jobban megnehezítsék a helyzetet.

korum - 2016. 02. 23. 10:21

Savagenak ott van még az a pár ezer éves tapasztalata, elméletileg jóval okosabb mint egy átlagmedve, csak ez annyira nem jön le a sorozatból.

DarkEagle - 2016. 02. 26. 14:28

Oké ez a 6. rész baromi jó volt. :D Érdekes, hogy amint a jövőben játszódik a sorozat egyből működik a dolog. Fura. Vagy lehet csak a comic geek énem tört elő belőlem mikor megláttam Connor Hawk-ot akiről már a képek alapján is tudni lehetett hogy Dig fia. Plusz ugye itt volt Slade fia is. No meg a legszebb az IGAZI Oliver Queen. :D Mindig is hiányoltam a szakállat most végre megkaptuk, SŐT rádobtak még egyel és elővették a Sötét Lovag Visszatér féle öreg Green Arrow-t. Azért szívesen meghallgattam volna hogy mi van pl Barryékkel, hol van Supergirl vagy Superman. Mindenki halott vagy mi a franc? Csak mert Slade fia háborút indított mindenki meghalt tőle?

Snart és Mick jelenetei jók voltak végre kicsit harcolnak egymással ők is.

Az viszont nem tetszett, hogy Kendrára a két matyóhímzés ráakart ugrani. Hál’ Isten gyorsan le is állította Ray-t. Remélem ezzel vége is mert semmi kedvem felesleges románcot látni Kendra körül.

Egyre jobb a sori szóval csak így tovább.

DarkEagle - 2016. 02. 26. 14:29

Kommentem beragadt, majd valaki aktiválja pls! THX!

Edrick - 2016. 02. 26. 15:27

Igen, még ilyet! :D Mondjuk a szerelmi háromszögnek nem nagyon láttam értelmét, akár ki is hagyhatták volna. Érzésem szerint Cold és Heatwave vitája egyszer még vissza fog ütni. Öreg Oliver is jó volt. Az elején féltem, mikor visszamentek a hajóra, hogy kihagynak egy hatalmas ziccert, és alig lesz valami mutatva a jövőből, de szerencsére nem csalódtam. Csak az a háromszög, az nem tetszett. Szerintem jó úton haladnak, csak így tovább! :)

passauf - 2016. 02. 26. 16:28

A szerelmi háromszöges részt leszámítva jó rész volt. Ha az írok nem tudnak kitalálni semmit egy részben Raynek, Jeffnek, Steinnak és Kendrának, attól még nem kell ilyen bugyuta dolgokat írni. Simán jó lett volna ha négyen a hajón maradnak szerelni (btw mekkora hülyeség már hogy egyiptomi istennő és egy autószerelő időgépet szerel :D) és nem is mutatják őket. Akkor több idő maradt volna mondjuk Cold és Heat Wawe vitájára, ami nagyon érdekes lett, el tudtam volna még nézni. És maradt volna még idő a két Zöld íjászra is.

Fasza kis rész volt, egy dolog hiányzott belőle: “Deathstroke, you have failed this city.”

(De jó lenne majd még olyan rész, ahol véletlen előre ugranak néhány évszázadot a jövőben és találkoznak Flash-sel és Reverse Flash-sel, ahogy csatáznak :D)

passauf - 2016. 02. 26. 19:55

Btw Deathstroke Jr-nek ki az anyja? Captain Boomerang? :D Biztos összejött Deathstroke-kal a szigeten.

Iceman - 2016. 02. 26. 20:04

Ha jól emlékszem Slade még az első évadban mesélt arról hogy van egy fia.

Mondjuk az igazán érdekelt volna hogy mirakuru nélkül mégis hogyan igázott le egy egész várost ez a kis nyikhaj:D Lehetett volna egy fél mondat arról hogy Barryt megölte Zoom vagy valami ilyesmi hogy legalább hihetőbb legyen a sztori. Most keresem a kákán a csomót de engem akkor is zavart:D

passauf - 2016. 02. 26. 20:11

Hát pedig elmondták, hogy tudták leigázni: nem volt ott, Sara és Ray. :D Ők ketten biztosan elegek lettek volna… :D

korum - 2016. 02. 26. 22:23

He, volt klasszikus Green Arrow szakáll is :)

Thomas - 2016. 02. 28. 16:00

Örülök, hogy egyre jobban tetszik mindenkinek a sorozat, én viszont hiába imádtam a 3. rész kétharmadáig, azóta folyamatosan egyre nagyobbat csalódok. Valahogy nem áll össze az egész egy koherens valamivé, a 70-es évek világa működött 3 részben, de mintha ott véget ért volna egy minisorozat, és kezdődött egy másik a 80-as években, ami már közel sem volt olyan szórakoztató, aztán ez a 6. rész meg már csak így lógott a levegőben, gondolom semmilyen hatással nem lesz a továbbiakban, hisz ők is kihangsúlyozták, hogy ez a jövő nem is fog megtörténni. Annyira meg nem volt szédületes ez a sztori a 60-as éveiben járó Oliver Queen-nel, aki ugyanúgy nyomja műkarral is, mint 3 évtizeddel korábban, a tesók nézeteltérésével, meg a szerelmi háromszöggel, hogy ez így magában megállja a helyét. Szóval én azt szeretném, hogy felépüljön itt valami, ha az a sztori, akkor a hajsza Savage után, de azzal is az a baj, hogy a forgatókönyv megteremti a lehetőségét a lezárásnak, mert egyáltalán nem tűnik egy kemény ellenfélnek, csak aztán folyton visszatáncolnak, mert az évadzáróig ki kell húznia. És sajnos nem is nagyon látok esélyt a változásra, ha továbbra is kötelezően 1-2 részenként időutaznak majd.

Ayrons - 2016. 03. 01. 14:16

Ennek a résznek mi értelme volt ??? Mi ????
El ne élvezzék már egy félkarú szakállas Olivertől…. aki am ugyan úgy nyomja 60 évesen mint 30 évesen ? Hajat is képes vágni és belőni ez igen….
Slade kölyke meg apja megcsúfolása volt jesus ekkora egy ripacs nulla színészt becastingolni ez igen grat….és ő vágta le a kezét mi ? na ne vicceljünk már :D
Sarat meg Iron Mant nem azért választotta ki mert zéró hatásuk van a jövőre ? Akkor mi volt ez , hogy nem voltatok itt és emiatt ez lett he ??? Felesleges dráma a két tesó között az is minek ? és hát a szerelmi 3 szög na az volt az i-re a pont. Hét csalódása a rész. Semmit mondó időhúzás volt az egész. Egyedül Connor volt értékelhető meg Sarah-Rip páros.
Jobban össze kellene szokni a teamnek ehelyett ikább belső ellentétek lesznek…

De am a karakterek is: Snart a legjobb, Flashbe nem hagyták kibontakozni úgy látszik. Mindenkivel jó a dinamikája.
Tesója a beszólásaival és pofa vágásaival elmegy.
Best páros Rip és Sara, nagyon jól kiegészítik egymást , nem lepődnék meg ha egy ágyba kötnének ki.
Legjobb karakter a doki, dumái és a színészi játékai a legjobbak, szíve az egésznek :D

Doki társa egy nagy nulla engem már idegesít a feje de nagyon addig nincs vele baj míg másodhegedűs de mikor előtérbe kerül na akkor rémidegesítő a gyerek.
Ray meg ingázik egyszer jó egyszer meg mehhh kategória.
Kendra meg fúúúúú azok a fogak meg úgy alapból az egész játéka mehetne a párja után de úgy se fog sajna….

De a sorozat leggyengébb pontja a fő gonosz. Mr. Homeless !!! Homeless barátunk nem vált frizurát de ruhát se nagyon az évek alatt minek is az. Nagyon nehéz legyőzni elméletileg , de gyakorlatba eddig már kétszer legyőzték és végleg meg is ölhették volna de hát nem lehet vége a sorozatnak ugye bár. Homless barátunk a képregénybe se az a hú de nagy gonosz de azért ha akar akkor tud ott. Na de sorozatba !!! Valaki elmondaná miért van akkora nagy befolyása mire fel ? Kés dobáláson kívül semmit nem tud ja de !!! Kendrának nyomni a I love you meg a többieknek a perverz recska verős mosollyal tolni a hülyeségét , hogy ő mekkora és így meg úgy bosszút áll…. Zoom insta kicsinálná. Ha meglátom elkap a röhögés. Szerintem nem a színész hibája mert láttam máshol és jó , egyszerűen itt szar instrukciót kap és szöveget.

de maradok , mert van ami élvezhető benne.

Ayrons - 2016. 03. 01. 14:17

Beragadt a kommentem :/

n5wrr7 - 2016. 03. 03. 09:22

Flasht, Arrowt szeretem, ezért nagyon várós volt! Aztán azon kaptam magam, h már a 2. rész is halálra untatott. Csalódottan néztem végig még a 3-at is, de utána tudtam, hogy sajnos kasza lesz belőle. Star City miatt kapott egy bónusz-esélyt a 1×06, de nem bántam meg a kaszát. Sablonos, vontatott, egyszerűen unalmas. Kár érte :(
(Caity Lotz szájtartásától idegrángást kapok!)

majsz - 2016. 03. 04. 15:21

Mit ne mondjak nem teljesít túl a sorozat, jelen esetben inkább az írókat hibáztatom. Nem igazán tudják jól kezelni ezt a mennyiségű szereplőt, bár az utolsó részben kezdett kibontakozni valami egy-egy karakter között, hol kevesebb hol több sikerrel. Az epizódok elég sablonos felépítésűek, páran bajba kerülnek, többiek mentőakció, egy két ember valami plusz mellékszálat kap.
A sztori úgy indult, hogy egyértelműen Rip Hunter a főszereplő, merthogy az ő történetét meséli, ehelyett epizódjelleggel kapunk random flashbackeket, amivel le is tudják a dolgot. A karakter absz nem tűnik vezetőnek, egy percig sem hiszem el, hogy valaki is hallgatna rá komolyabban, Snartról viszont lerí hogy sokkal jobban vezetné a csapatot.
Az időutazós paradoxonba nem érdemes bele menni, nem is szólnám le az írókat ilyen jellegű baki miatt, de a szürke sablonos sztorivezetés miatt annál inkább.
Nem tudom, hogy csak én vagyok e így vele, de kezd sok lenni a középszintű ill gyengécske képregény cucc, gyenge castingal/írókkal, de úgy érzem amíg nem esik drasztikus az ilyen téma nézettsége nem fognak többet beleölni.

Edrick - 2016. 03. 04. 15:51

Nem volt kiemelkedő, Rip múltbéli jelenetei mondjuk nem voltak rosszak, de abszolút Snart-Rory páros vitte el az egészet, különösen a vége miatt. A szerelmi szálat továbbra sem értem, minek erőltetni. Stein lubickolt, jópofa megoldás volt neki a mostani szerepe. De nem tagadom, hogy van hova fejlődnie a sorozatnak. Az utolsó jelenet azért erős volt, meg szomorú is, és minden irónia nélkül mondom – bár valahogy még tuti visszahozzák, egy időutazós csavarral talán, vagy valahogy – hogy RIP Mick Rory :(

DarkEagle - 2016. 03. 04. 18:24

Nem volt rossz rész Rip múltbéli vagy inkább jövőbéli jelenetei tetszettek. Stein zseniális volt. :D A szerelmi szál tényleg nem hiányzik de ha már beleteszik akkor inkább Sara és Snart akik hihetőbbek lennének. :D És hát a vége az durva volt. Tényleg úgy tűnik, hogy évadonkénti casting csere lesz de az biztos hogy pár embert mindig cserélni fognak.

A következő rész pedig baromi jónak tűnik az előzetes alapján.

A. - 2016. 03. 04. 19:05

Úristn’ Callum Keith Rennie, de rég láttam, muszáj volt gyorsan idejönnöm örömködni. Legszexibb pasi nekem evör.

Royale Bluff - 2016. 03. 04. 21:19

Az előző részek lagymatagsága miatt a számat húzva ültem le a rész elé, de az összes korábbinál jobban élveztem. Számomra most eltalálták azt a lazaságot, amit nem tartok erőltetettnek, Rory árulása jól megalapozott (a pilotbeli “azért választottalak titeket, mert jelentéktelenek vagytok”-kal ellentétben ez tényleg megérintett) és marha kellemes meglepetés volt, mert azt hittem, hogy a “csak megjátszottam, hogy cserben hagylak titeket” kliséhez fognak nyúlni. Ennek ellenére kétlem, hogy Snart végzett volna vele, egyrészt túl sok mindenen keresztül mentek együtt ahhoz, hogy egy botlás miatt lemondjon róla, másrészt pont arról beszéltek, hogy változnak az emberek, harmadrészt nyilván nem véletlen nem láttuk azt, hogy tényleg le is lövi Rory-t.

Ani - 2016. 03. 04. 23:58

Callum Keith Rennie, mennyivel jobb Vandal Savage lett volna

passauf - 2016. 03. 05. 12:13

Szuperhősök és űrhajós sci-fi ötvözve? Ennél jobbat kitalálni se lehetne nekem. Rengeteg marhaság volt ma is, de egyszerűen nem tudta elrontani a hangulatot.
Rengeteg vicces beszólás, megint Prison Breakes utalások. A vége pedig nagyon szomorú volt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy túlélte-e Mick.

Remélem az idő kalózok majd még visszatérnek később.

ALDO - 2016. 03. 05. 21:56

Ez a legutóbbi kifejezetten jó rész volt. Mármint önmagához képest és annak tükrében, hogy a 2046-os kirándulással szerintem elérték a mélypontot.
Az utolsó jelenet eléggé drámaira sikeredett, de már az előző részben is eléggé rámentek arra, hogy Mick baromira nem szimpatizál az egész küldetéssel. Kíváncsi vagyok hogyan oldják meg a helyzetet, mert nem hiszem, hogy csak úgy meggondolja magát és jófiú lesz. Az is lehet, hogy nem nyírta ki, csak kirakták valahol, végül is nem mondták az évszámot.

sziszko - 2016. 03. 05. 22:19

ezt most miért kellett :( piro volt a kedvencem jegessel :(( most nézhetem a többi savanyú idiótát :((

kpeter - 2016. 03. 06. 12:56

le merném fogadni nagy összegbe, hogy nem hal meg senki. ha nem is hozzák vissza egyből a következő részben, majd elmennek érte, ha bajban lesznek.

Thomas - 2016. 03. 06. 15:21

Újabb mérsékelten izgalmas rész volt, fél óra alatt megoldódó heti problémával, akkor most jöhetnek az 50-es évek, ahol gondolom újra legyőzik Savege-et, és újra ott hagyják:) Pedig úgy szeretném szeretni ezt a sorozatot, komolyan, nem véletlenül eszembe sem jut, hogy abbahagyjam:) Meg aztán az Arrow-ról és a Flash-ről sem voltam jobb véleménnyel 7 rész után, de azoknál nagyon is megérte kitartani, talán ez is egyszer csak egyre jobb és ötletesebb lesz:)
Rory lelövése meglepett, de most őszintén, egyáltalán nem bánnám, ha kiírnák, legalább eltűnne ez a szál, hogy ők folyton csak lopni akarnak, nem érdekli őket a küldetés… stb. Snart úgy tűnik, hogy már megváltozott, ha Rory nem lenne, most már be tudna illeszkedni.

Connor MacLeod - 2016. 03. 06. 18:54

Sziasztok! Ha a következő rész az 50-es években fog játszódni, akkor az eddigi események még meg sem történtek Savage számára, mert eddig ugye azzal alakult át az idővonal, hogy felfedték magukat a 70-es években, és onnantól csak előre mentek. Tehát azok az események még/már meg sem történtek.

bellarea - 2016. 03. 08. 20:51

Az első 2-3 rész nem fogott meg, de végül maradtam, és nem bántam meg. Viszont most komolyan Rip Hunter lesz az, aki végig benne lesz át? Csak ő, a többieket kiiktatják? Mert nagyon nulla az a csávó, karakterileg borzasztó, a szövege, a döntései, a parancsai rém idegesítőek, önzőek, semmi szerethető nincs a karakterben, még a családja iránti elkötelezettsége sem. Nem hiszem, hogy kiírják Micket, meglátjuk, mindenesetre lehet, hogy Snart nélküle jobban működne, bár Sarán kívül mással nem hinném, hogy megtalálná a közös hangot sajnos. Ő az egyetlen jó karakter az egészben. Konklúzió: amíg Snart van, nézem, ha ő megy, én is. Történet ide vagy oda. Nem nagy eresztés ez a sorozat, de egynek elmegy Snart miatt. Az öreg Oliver is szánalmas volt, pedig szeretem az Arrowt, de gyatra rész lett.

ALDO - 2016. 03. 09. 21:53

Rip Hunter az egyetlen biztos pont, mert a többiek szemszögéből baromira nincs jelentősége, hogy mi fog történni 150 év múlva, hiszen akkora már úgyis halottak lesznek. A készítők is valami olyasmit mondtak, hogy akár minden évad más csapattal zajlana. Bár azt nem hiszem, hogy mindenkit lecserélnek majd. Tippre a néger srácot és a profot sem lehet megölni, mert ők együtt hozzák létre Firestormot (bár lehet, hogy tévedek), Sarat sem nyírják ki már megint és Rayt sem. Kendra is marad bár ő tud reinkarnálódni, bár nyilván nem várják meg, hogy X év múlva majd újjászületik. Szerintem Snart lesz a hősi halott, aki majd megmenti a csapatot, mert a “tesóknak” lassan el kéne menni leforgatni a Prison Breaket.

Ayrons - 2016. 03. 11. 13:41

Snart-Rip-Sarah-Doki a legjobbak az egészbe.
Mr.Homless ismét alkotott ,de most komolyan nincs más ruhája és frizurája ? Kvázi mindig ugyan az van rajta ritka pillanatokba nem.

energy - 2016. 03. 11. 14:25

Miért van az, hogy minden rész előzetesétől majd belehalok a várakozásba, de a rész mindig kicsit csalódást okoz?

korum - 2016. 03. 11. 22:12

Túl jók az előzetesgyártásban :)

Edrick - 2016. 03. 12. 17:40

Igen, ha jó az előzetes, és még tetszik is, csak növekszik az elvárás, és egy kicsit felhypeolod magadat a kövi résszel kapcsolatban. Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül :)
Mondjuk ennek a résznek pont láttam az előzetesét, de nekem meg az alapján nem volt annyira várós, viszont annál jobban tetszett, amit kaptam. Nekem ez az 50-es évek valami telitalálat. Valamiért nagyon jól el tudtak helyezkedni benne. Mármint itt most nem a rasszizmust éltetem, meg a szegregációt, dehogy, csak valahogy beleillettek. Érdekes helyzetek tudtak belőle születni. Lehet, hogy ez most nagyon negatívan jön le, de nem tudom jobban kifejezni, miért tetszett.
Szóval a lényeg, hogy jó volt. Mondjuk hogy Kendra miért feltételezte, hogy Savage nem ismerte fel kapásból, azt nem tudom, elvégre elég jól ismeri az arcát. Ez egy kicsit fura volt. Egy kicsit mintha Snart háttérbe lett volna húzva, így a többiek is jobban ki tudtak bontakozni, ami nekem abszolút tetszett. Kivéve Rip. Ő eltűnt, Snart mellett kis híján észrevehetetlen volt. Ez persze a rész szempontjából nem volt rossz, mondom ezt úgy, hogy amúgy nem utálom Ripet. Kronosz gyanús nekem, az az érzésem, hogy valaki olyan van a maszk mögött, akit a többiek ismer(het)nek.
Meg lenne egy kérdésem. Ugye azért jöttek most ide, hogy meglephessék Savage-t. De az, hogy most idejöttek – meg mondjuk hogy még el fognak menni korábbra is (pl. vadnyugat) – nem veszélyezteti az idővonalat? “You’ll cause the very thing you aim to prevent” – ha szabad ezzel élnem, vagyis azzal, hogy most korábban meglepték, nem lesz felkészülve mondjuk 1975-re? És nem öli meg őket azzal, hogy esetleg már vár rájuk? Vagy semmi ilyen még az eszükbe sem jutott, hogy nem kéne a múlttal babrálni, csak ha tutira-biztosra mennek, mert ha sikertelenek lesznek, egy későbbi időpontban rajtuk üthet, mert már tud róluk? Vagy Gideon szólna, ha a jövő eltorzulna, de mivel nem szól, így tudják, hogy változatlan, és tehetik nyugodtan a dolgukat? Mert értem én, hogy suprise attack, és azzal a jövőben nem nagyon élhetnek, de így meg ez fura, legalábbis nekem.

Szóval összességében tetszett a rész, kár, hogy most lesz itt is 3 hét szünet. De várom a folytatást! :)

ALDO - 2016. 03. 13. 16:48

“hogy most korábban meglepték, nem lesz felkészülve mondjuk 1975-re? És nem öli meg őket azzal, hogy esetleg már vár rájuk?”

Lehet, hogy pont azért készül fel rájuk 1975-ben, mert bekavartak 1958-ban. Bár folyton rejtőzködik, így sem ő sem a csapat nem tudhatja előre, hogy mikor találkoznak újra.

Mivel félúton vagyunk, össze lehet foglalni az évad eddigi eseményeit. Adott egy halhatatlan főellenség, akinek ez az egyetlen szuper képessége és az, hogy az évszázadok alatt ugyanazt a ruhát és hajat hordja. Csak egy bizonyos eszközzel egy bizonyos személy képes megölni. Ám amikor ez a bizonyos személy képes lenne megölni azzal a bizonyos eszközzel, akkor mindig közbejön valami váratlan balszerencse, mint valami komédiában. Sőt gyakorlatilag már le is győzték kétszer is, aztán kiderül, hogy mégse.
Komolyan, nem lenne egyszerűbb visszamenni 4000 évet az ókori Egyiptomba és akkor lecsapni rá, amikor még halandó volt? Így akármivel meg lehetne gyilkolni, nem kéne azzal a tőrrel szenvedni. Összességében elmondhatjuk, hogy semmit nem haladtunk előre.
Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy a halhatatlanságot, vagy a mutációt okozó meteoritoknak lesz-e jelentősége a későbbiekben.

Edrick - 2016. 03. 13. 17:39

@ALDO: simán igazad lehet, mert nem emlékszem, hogy találkoztak 1975-ben. Úgy derengett, hogy ott is meglepetésből akartak lecsapni, és sikerült is, csak elszúrták. A másik dolog, hogy Rip egyszer már visszament 4000 évet, és meg is próbálta megölni, csak hát Rip.. szóval nem sikerült. Amúgy szerintem is visszamehetnének még egyszer, csak Ripet meg Kendrát kéne a hajón hagyni, de a többiek rámehetnének, elvégre még nem volt se meteorzápor, se halhatatlanság, ami az útjukat állná.

ALDO - 2016. 03. 13. 21:24

@Edrick
Lehet. Az első részek emlékei már kezdenek halványulni, de Savage-dzsal először 1975-ben találkoztak a fegyver aukción, de ha jól emlékszem ott nem volt jelen az összes csapattag. Akik ott jelen voltak, azokkal nem találkozott 58-ban. Talán Rayt kivéve, Kendrát meg alapból felismeri. Persze bele lehet magyarázni, hogy csak pár percig találkozott velük, de Ripet is felismerte pár ezer év távlatából.
Az lenne a durva ha kiderülne, hogy sehogy sem lehet változtatni a jövőn, sőt ők maguk idézik elő, hogy Savage 2166-ban hatalomra jusson. Bár úgy tűnik, hogy lehet változtatni a jövőn, mert Gideon mutatott pár lehetséges jövőképet, hogy mi lesz, ha 75-ben megfejtik az atomruha titkát, vagy ha az oroszok megalkotják a saját tűzviharjukat 86-ban és a 2046-os komor jövőkép is csak egy alternatív jövő.
Talán valami összeesküvős dolgot kellett volna összedobni, hogy nem egy halhatatlan pszichopata szerzi meg a világuralmat, hanem valami titokzatos földalatti szervezet és az időutazással kéne szépen lassan felderíteni a szálakat és megtalálni a gyenge pontjukat, mert a jelenlegi felállás hosszútávon kezd nevetségessé válni.

jessm - 2016. 03. 13. 23:12

Elmegy a sorozat. De azért tényleg nevetséges, hogy kb mindig kiesik a kés a kezükbő, mielött megölnék Savaget.
Nem tudom miért kezelik ezt olyan bénán, hiszen Flash és Arrow is vannak majdnem ölési kísérletek, de egyszer nem voltak ennyire bénák, túl erös volt az ellenfél.

Szóval ettől eltekintve, én inkább az egyéb tolgokra koncentrálo, hiszen tudom, hogy nem fogják megölni Savageot elöbbmint az évadzáró. Megjegyzem, azt én se értem, ,hog Rip hogy gondolta múltban megülni Savaget, hiszen ha megöli , akkor az Arrow/Flash crossovernek annyi. Szerintem a vég poén az lesz,hogy Sara jövöjében ölik meg Savaget.

jessm - 2016. 03. 13. 23:13

Amugy flash crossover lesz? Vagy megegyestek hogy flash ment a Supergirl-be és Arrow a LOT-ba

Thomas - 2016. 03. 14. 21:08

Én már nem tudom ezt komolyan venni sajnos. Az legalább kiderült, hogy nem volt náluk a tőr, azért nem tudták eddig leszúrni, meg az is, hogy Savage-nek semmi képessége nincs, jót bunyózott most is a szárnyassal. A terv fantasztikus volt, hogy egyedül menjen megölni, ennek maximum akkor lett volna értelme, ha erősebb lenne mindannyiuknál, de így talán célravezetőbb lenne a ketten lefogják, a harmadik meg leszúrja technika.

De az igazi röhej akkor is az, hogy Ray szépen kilövi az ablakon, és eszükbe sem jut utánamenni, hogy befejezzék, á, minek az? Hiszen még van 8 rész hátra:) Inkább mennek tovább, mint akik jól végezték dolgukat:) Harmadszor is otthagyják a hulláját, a tőrrel együtt. Komolyan, mintha valami paródia-sorozatot néznék, de akkor meg legalább valami poén kéne, hogy “bocs, ez még nem az évadzáró, a szerződésünk tiltja, hogy előbb megöljük”, vagy valami hasonlót:)

“Mondjuk hogy Kendra miért feltételezte, hogy Savage nem ismerte fel kapásból, azt nem tudom, elvégre elég jól ismeri az arcát.”

Ezt legalább megértettem, úgyhogy leírom:) Kendra nem azt feltételezte, hogy nem ismeri fel, hanem úgy tett, mintha ő nem ismerné fel, vagyis eljátszotta, hogy még nem jöttek meg az emlékei, hogy még nem tudja elvenni az erejét, így nem is öli meg. Csak aztán rájött, amikor ellopták a tőrt. Ez eddig még rendben is volt.

De most komolyan, amennyire tetszett a 3. rész kétharmadáig, most már annyira értetlenül állok előtte, hogy mi folyik itt:) Azt látom, hogy akartak egy időutazós sorozatot egy halhatatlan főellenséggel, csak aztán elfelejtettek neki bármi képességet írni, amitől félelmetes lenne, és nem jutott eszükbe semmi, hogy miért kéne utazgatniuk az időben, így simán csak nem foglalkoznak vele:) Vagy nem tom. Akinek van jobb ötlete, ne kíméljen:)

Edrick - 2016. 03. 14. 21:29

@Thomas: Azt tudom, hogy ő maga, vagyis Kendra tettetett, ahogyan magad is mondtad, hogy még nem jöttek meg az emlékei. Most nem tudom visszakeresni a jelenetet, de amikor visszamentek a hajóra, Kendra nem azt közölte a csapattal, hogy Savage nem ismerte fel? Én úgy emlékeztem, azért írtam, de ha tévedtem, akkor vegyük semmisnek :)

Edrick - 2016. 03. 14. 21:49

Nem, félreértettem, amit írtál. Tehát. Mindketten tettették, hogy nem ismerik a másikat. Csak Kendra szempontjából ez értelmetlen, hiszen Savageot egyszer sem tudták megölni, vélhetően ő szépen végigélte az elmúlt éveket, évtizedeket, századokat, és közben legalább százszor megölte Kendrát meg Cartert, de ő nem halt meg. Így neki nem törlődtek az emlékei, mivel nem reinkarnálódott, tehát ő gond nélkül kapásból felismeri Kendrát és Cartert. Ez alapján nem értem, hogy Kendrában miért merült fel, hogy.. De persze ehhez még mindig kellene az a jelenet, amit most nem tudok visszakeresni, de valamiért nagyon előttem van, amikor Kendra beszél a többiekkel, és kijelenti, hogy Savage nem ismerte fel.

Edrick - 2016. 03. 14. 22:08

“Savage doesn’t think I recognized him..” megvan, nem szóltam, én néztem be, mindent értek :)

Thomas - 2016. 03. 14. 22:37

Oké:)

ALDO - 2016. 03. 14. 23:45

Thomas
“De az igazi röhej akkor is az, hogy Ray szépen kilövi az ablakon, és eszükbe sem jut utánamenni, hogy befejezzék, á, minek az? Hiszen még van 8 rész hátra:) Inkább mennek tovább, mint akik jól végezték dolgukat:) Harmadszor is otthagyják a hulláját, a tőrrel együtt. Komolyan, mintha valami paródia-sorozatot néznék”

Ilyesmit írtam fentebb. Lassan kezd komédiába átmenni. Már lassan meg sem lehet számolni, hányszor játszották ezt el.
Amikor a szektás követőkkel találkoztak, ugyanúgy megölték. A szovjet laborban Rip fegyvert fogott rá, majd rárobbantotta a teljes labort mert az egyetlen célja a felesége és a fia fényképének visszaszerzése volt, amit lenyúlt tőle. Most megint meghalt miután az ablakon keresztül volt kénytelen távozni. Nem tudom megérteni, hogy miért nem mentek utána és döfték le, mint ahogy azt sem, hogy miért jelentette ki Kendra, hogy márpedig ő egyedül meg és kész és a jelenlévők miért nem mondták neki, hogy nem egészen. Tippre a következő megint valami műbelhés rész lesz, mint amikor az alternatív jövőbe mentek, vagy a kalózokkal szenvedtek.

GetRektMike - 2016. 03. 15. 01:50

Hát igen, a sorozat legnagyobb baja, hogy tele van logikátlansággal és következetlenséggel. Az is igaz, hogy akinek a nagyon főgonosznak kéne lenni, az egy nagy nulla. Még az időutazós részt meg tudom érteni, hogy Vandal miért nem emlékszik rájuk az első részekben, ha később még korábbanra mennek vissza. A gond nekem csak azzal van, hogy még a tőr nélkül is millióféleképpen elintézhetnék a főgonosz, még ha nem is ölnék meg, de bebörtönözni mondjuk egy fekete lyukba vagy valami lazán megoldható lenne. Annyi lehetőségük volt már a csapatnak elfogni őt. Az a baj, hogy az időutazás szabályai nincsenek lefektetve rendesen (vagy én nem figyeltem), de Rip helyében én megkérdezném Kendrát hogy a Flash-Arrow crossover idején merre volt Vandal, majd miután Íjászék elporlasztották őt, Malcolm érkezése előtt kis porszívóval Rip felszedi Vandal hamvait majd szétszórná az űrben vagy valami.

Norgezoo - 2016. 03. 19. 21:51

Kronos nem lehet Mick? Nagyon haragszik a csapatra. Snart lehibernálta, a jövőben kiolvadt, aztán rászállt a srácokra. :)

ALDO - 2016. 03. 20. 21:53

Kronos többször is majdnem szétlőtte a hajót, amikor az űrben tartózkodott. Akkor Mick is a fedélzeten volt, így nem hiszem, hogy meg akarná ölni a múltbeli önmagát, mert azzal saját magát is hidegre tenné.
Snart fegyvere meg csak jeget lő ki, nem hiszem, hogy azzal hibernálni lehetne egy embert. Persze nem tudjuk, hogy melyik idősíkban tették ki és nem mutatták a tényleges halálát, így még lehet, hogy él. Bár nem hiszem. Rip pedig akár ismerheti is Kronoszt korábbról és tudja, hogy ki lehet.

Pleximan - 2016. 03. 26. 20:32

Ez a sorozat olyan rossz hogy már jó.
Komolyan mondom hogy én már azért nézem hogy röhögjek rajta egy jót.
Irtó gagyi hogy Szakáll Kapitányt már vagy 100. alkalommal is leverik de nem ölik meg.
Alapból milyen ötlet az hogy a madarat egyedül küldik Szakáll ellen aki csak profi harcművész és semmi több.
Miért nem megy vele Pleximan és a többiek hogy lefogják/kitörjék kezét lábát madár pedig leszúrja és kész.

Edrick - 2016. 04. 01. 15:58

Hűha. Ez súlyos volt. Legalábbis a nagy része.
Kezdeném azzal, hogy szerintem maradhattak volna 1960-ban, és jobban be lehetett volna mutatni, hogy hogyan küszködnek, és hogyan illeszkednek be végleg. De ez csak az én véleményem. Amit viszont kaptunk, hát.. A Gates kikacsintás jó volt, elismerem, de az egész részt végigkísérte Kendra és Ray civakodása. Letelepednek, boldogan éldegélnek, majd visszatér a hajó már körülbelül a tizenegyedik percnél, és Kendra úgy csinál, mintha mi sem történt volna, pedig Ray volt az, akinek nehezére esett elengedni a reményt, hogy visszajönnek értük. És akkor jöttek az ellentmondások, hogy jó volt, de most már végre visszatérhetünk az igazi életünkhöz, vagy nem, mégsem akarom elfelejteni. Pedig az elején még Ciscót sajnáltam nagyon, hogy elvették tőle ezt a nőt. Most már inkább azt szánom, akivel összekerül.
Aztán, Rip. Rip olyan, mint én matekból. Okos szeretne lenni, de a francért sem sikerül neki. Most értem el arra a pontra, hogy egy péklapáttal legyinteném tarkón, amikor deus ex machina utólag közöl valamit, amivel már korábban is sok mindent lehetett volna kezdeni, csak nem mondta, ezért nem is volt semmi.
A tény, hogy Kronosz igazából Mick, nem lepett meg, ki lehetett találni az elmúlt pár részben. Meg az is eléggé jelzés értékű volt, hogy a rész elején ő szólalt meg, tehát kvázi biztosra lehetett venni a felbukkanását. Ezzel csak egy gondom van, amit már említett előttem valaki: hogy miért lőtt más részekben a hajóra, ha korábbi önnön maga is rajta volt? (És még a szép kalitka is megjelent, amibe korábban ugyancsak bezárhatták volna Savage-ot.) DE ettől függetlenül a Snart és közte lejátszódott beszélgetés volt a csúcspont.
Sara és a Liga nem volt rossz, a kis Talia sem, csak ez a “megmondom, mi lesz a jövőben, a születendő lányod nevét stb” volt nekem furcsa. Persze aztán lehet, hogy pont emiatt lesznek majd a dolgok úgy, ahogy, de nekem már sok volt, hogy megjelenik ott, ahol majd jó 50 év múlva fog tanulni. És mi lett volna, ha akkor nem veszik majd fel, mert már volt korábban egy ilyen nevű tanítvány? Én ezt furcsálltam, de mint mondtam, a jövendőmondás miatt esélyes, hogy majd akkor és ott az lesz, aminek lennie kell. Ezt jól megmondtam. De remélem, így is érthető.
Naggyon kíváncsi vagyok a folytatásra, de én bizakodó vagyok.

DarkEagle - 2016. 04. 01. 17:26

Végre egy ténylegesen jól felépített rész. Ray és Kendra vívódást én nem éreztem rossznak sőt át is éreztem. Kendra mondjuk hülye volt.

Az kicsit sem lepett meg hogy Mick lett Cronos 2.0.

Rhas-nak örültem hogy visszatért, itt még eléggé megbocsájtó ahogy látom. :D thaliától kiakadtak a geek zsigereim elég szépen. De jó lenne felnőttként is látni.

Sara döntését nem értem, nem bír normális életet élni ezért visszamegy a Ligához. Tipikus.

És végre kapunk egy jó kis jövőben játszódó részt is. Már ideje volt. :D

Összességében jó kis fun rész volt ha ilyen lett volna mind szerintem többen néznék. :D

passauf - 2016. 04. 02. 00:07

Nocsak, végre egy jó rész. Én az előző részkből nem sejtettem, hogy Mick lesz Chronos, de az tényleg gyanús volt, hogy ő mondta a “previously on LoT-t”. Amikor csak Coldot vitte el fogolyként, akkor már egyértelmű volt nekem is a szitu.

Huh, Cold kézlefagyasztása nagyon durva volt. Először azt hittem, hogy a bilincset foglya eltörni és a keze pedig megfagyott marad, illett is volna a nevéhez. De ez kézfejének a szilánkosra törése kegyetlen durva volt. Sajnos a készítők nem merték megcsinálni, hogy félkezű maradjon. :( Sőt, ez az orvosi technológia, ami a hajón van szerintem túl jó. Dramaturgiai szempontból szerintem nem tesz majd jót, mert így lényegében bármint túl tudnak élni. Szóval van egy halhatatlan ellenségünk, akiket túl tápos hősök üldöznek. Így tényleg jó sokáig fogják egymást kergetni. D

Végre megint a jövő, előzetes alapján sok reményem van benne. Remélem ügyesen és okosan kibontják a kedvenc időutazós és morális kérdésem.

passauf - 2016. 04. 02. 00:13

Tudom, hogy a következő részben ez tuti nem lesz, de nagyon adnék már az egyik jövőben játszódó részben egy Flash és/vagy Reverse Flash vendégszereplést.

Edrick - 2016. 04. 02. 02:06

A félkezűség megtartását én is sajnálom. Pedig milyen lett volna, hogy anno ők vágták le T-Bag kezét, most meg neki nem lett volna. Pedig valahogy tényleg ment volna a nevéhez a fegyver mellé. És igen, ez a bármit meggyógyítunk dolog hosszú távon nem lesz jó, ha sokszor előhúzzák. De ennyi erővel lehet kérdezni, hogy Cartert miért nem tudták meggyógyítani.

“If someone who knew the future pointed out a child to you and told you that that child would grow up totally evil, to be a ruthless dictator who would destroy millions of lives, could you then kill that child?” Érdeklődve várom a jövő hetit :)

Edrick - 2016. 04. 02. 02:10

*nem megtartását

ALDO - 2016. 04. 03. 13:27

Egész nézhető epizód volt a legutóbbi, szemben a borzalmas, két héttel ezelőtti nyolcassal. Kíváncsi leszek Roryt hogyan “térítik vissza” a jó útra. Az is érdekes, hogy a hátrahagyottak honnan szereztek pénzt lakásra meg iratokat, hogy munkát vállaljanak és beilleszkedjenek. Vagy ha visszautaznak valahová, akkor mind kapnak a zsebükbe személyit (bár azt hiszem ott nincs hagyományos értelemben vett személyi)meg diplomát?
Az is jó kérdés, hogy mi lett Savage-dzsal? Kihajították az ablakon és ennyi? Felszívódott?

Thomas - 2016. 04. 03. 16:48

Szerintem is egész jó rész volt, főleg az elején, amikor még azt hittem, hogy az egész rész hármójukról fog szólni, én szívesen megnéztem volna, hogyan illeszkednek be 1960-ban:) De végül így sem sikerült rosszra, szórakoztató volt, még ha a szokásos baromságok azért nem maradtak el.
A kedvencem az volt, amikor Kronos/Mick megjelenik, és az árnyak ligája félelmetes harcosai elkezdenek hullani, mint a legyek, akkor Raa’s lazán elengedi a foglyokat, hogy végezzenek vele ők, amikor előtte annyira sem tartotta őket, hogy megküzdjön velük. Hát persze, logikus, utána meg lazán elengedi őket, nem próbálja megszerezni a ligának az időutazó szerkezetet, semmi.

“Az is jó kérdés, hogy mi lett Savage-dzsal? Kihajították az ablakon és ennyi? Felszívódott?”

Ennek a sorozatnak nem az erőssége az ilyen “apróságokkal” való foglalkozás, gondolom elintézték annyival, hogy villámgyorsan regenerálódott és elfutott:) Mert utána meg már féltek tőle, nehogy rájuk találjon…
Továbbra sem képesek összefűzni normálisan a részeket, mintha random fan fiction-ökből gyúrták volna össze a sorozatot. Mert ebben a 2 évben akár azzal is foglalatoskodhattak volna, hogy megkeresik a csávót, elveszik tőle a tőrt és megölik, de nem, most ilyen ötlet volt, ezért elfeledkeztek róla, hogy ez lenne a cél.

ALDO - 2016. 04. 03. 23:00

Thomas:
Igen ez az árnyak ligája furcsa egy szervezet. Állítólag a világ legkegyetlenebb, legprofibb, legképzettebb bérgyilkosai, de idáig, amelyik sorozatban feltűntek, elég rendesen pusztították a tagjait, mintha valami kung-fu film statisztái lennének.
Ra’s pedig úgy kezelte az időutazás tényét, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Bocs a tájékozatlanságomért, de az Arrow-val le vagyok maradva, ha ott említettek volna valamit ezzel kapcsolatban.

Az tényleg érdekes lett volna, ha az epizód nagy része arról szól, hogyan tudnak beilleszkedni a 60-as évekbe. A párbeszédek alapján Rayt viselte meg a legjobban, hogy ott maradtak, míg Kendra hamar elfogadta a helyzetet. Ennek ellenére, amikor visszajött a hajó pont fordítva viselkedtek.
Savage-nek pedig 1958-ban jól felépített egzisztenciája volt. Kamu személyiség, munka stb. Valóban okos lépés lett volna a házban vagy a kórházban körülnézni, hátha találnak valami használhatót. De nem, mert most bújócskázik és 189 évig nem is kerül elő. Ha 2147-be mennek, akkor már csak 19 év van hátra, hogy átvegye a hatalmat. Lassan értelmetlenné válik a sok múltbeli utazás.

Ennek ellenére tényleg egy szórakoztató epizód volt.

Ayrons - 2016. 04. 04. 13:26

Én vártam volna , hogy bedobják Ra’snak MR.Homelesst és erre egyből megenyhül mert tudja milyen durva egy alak.( ami nem igaz)
Talia szép easter eggs volt de milett vele mikor apuci meghalt –?

kecskebégető - 2016. 04. 05. 17:52

Logikailag totál bukás a cucc látványilag gagyika de szóda betétnek elmegy kis adagokban .

energy - 2016. 04. 05. 20:55

Engem végig lekötött, de a kölyök nem nagyon érdekel, a következő részből. Az egész Rip Hunter történet hidegen hagy.

Edrick - 2016. 04. 08. 15:05

Azt a.. ez így most.. erre nem tudok rosszat mondani. Egyetlen dolog lett volt, amiről először azt hittem, hogy logikai hiba, de az sem volt az. Itt most arra célzok, hogy ugye Rip az alapján választotta ki az embereket, hogy nem lesz hatásuk a jövőre, ezért nem “gond”, ha véletlenül meghalnak. De itt majdnem teljesült Raynél az ellenkezője, és mégis milyen ügyesen oldották meg, jól átvertek. Jewel Statie-t kifejezetten jó volt látni :) A végén a csavarokat nevezze akárki is elcsépeltnek, nekem iszonyatosan bejött mindegyik. Én totál kész vagyok.
Gyerekek, ez hihetetlen volt. És már tudom, nem bántam meg, hogy maradtam! ;)

Iceman - 2016. 04. 08. 21:57

Azon kívül, hogy bedobnak olyan karaktereket akik nem férnek be az Arrow/Flash sztorijába sok értelme nincs ennek a sorozatnak. Az első rész óta bármit bedobnak az írók az nem működik, mert messziről bűzlik hogy az utolsó rész utolsó 5 percében intézik el Savaget. Persze ez minden sorozatban így van csak éppen a legtöbb helyen nem játsszák el azt hogy 5 percenként belefutnak a főgonoszba majd valami nagyon szánalmas húzással nem ölik meg/elmenekülnek. Most már megvárom a végét de 1-2 momentumon kívül eddig ez a sorozat hatalmas csalódás.

jessm - 2016. 04. 09. 14:35

Szerintem sokkal jobban müködne a sorozat,ha nem 5 percenként megölni akarnák, ha nem felderíteni, hogy jut hatalomra, hogy lehet megölni.

Az arrowban slade is idegesített, mert voltak hibák a karakter történetében.de ezek ellensúlyozták a kisugárás amivel a szinész játszotta. Itt viszont minden idegesít, és komolyan nem értem , hogy miért kellene félni tőle. Egyszerün félbe is vághatnák és a világ két végére elásnák, vagy kilőnék az ürbe. Abból nem épülne fel. Eddig semmi külelges nincs a pasasban csak halhatatlan. Legalább olyan lenne mint Adam a hősökből,ő róla el tudtam hinni, hogy mester manipulátor

ALDO - 2016. 04. 09. 21:09

jessm:

Vagy a másik Adam a Foreverből. Na neki sem szívesen lennék az ellensége. A világűrbe kilövést már én is felvetettem korábban. Szétfagyva keringhetne a Föld körül az idők végezetéig.

Thomas - 2016. 04. 11. 19:52

“Persze ez minden sorozatban így van csak éppen a legtöbb helyen nem játsszák el azt hogy 5 percenként belefutnak a főgonoszba majd valami nagyon szánalmas húzással nem ölik meg/elmenekülnek.”

Akkor nem nézed a The Strain-t :D

Amúgy ez a rész most lefárasztott. Vagyis eleve fáradtan ültem neki, de majdnem elaludtam rajta, olyan érdektelen volt, meg annyira nyilvánvaló, hogy megint nem fognak semmin sem változtatni, hiába erőlködnek:)

lesliemagpie - 2016. 04. 11. 22:05

Én azt gondolom, hogy pont változtattak.
Hiszen még előrébb hozták az egészet, előbb következik be az esemény.
Ez rész nekem egész tetszetős volt, persze lehet, csak mert a jövőben játszódott:)
Meg kevésbé tűnt úgy gagyinak.

De még mindig talán a 3-4. rész volt a legjobb.

yosha - 2016. 04. 12. 15:05

Az egész ott van meglőve, hogy Rip már a multban akarta elintézni Savage-et több részen át. Mert akkor ugye sose találkozik Hawgman és Hawkgirl a többiekkel, retconálja a teljes Arrow/Flash crossover idővonalát. Erről miért nem esett szó.

DarkEagle - 2016. 04. 13. 16:32

Ez a 11. rész feltette az i-re a pontot. :D
Baromi jó kis hangulatos rész volt a vadnyugatos. Szokás szerint megint megmentettek egy nagy múltú embert. :D

És hát elindult az Omega Protokoll is. Kíváncsi leszek hány ember marad a csapatból. Jonah Hex meg baromira el lett találva.

Edrick - 2016. 04. 13. 19:29

Én azért azt reméltem, hogy az a 3 ember, akiket utánuk küldtek, nem lesznek ilyen könnyen elintézve. De amúgy ja, tényleg egész jó részt kaptunk :) ennek az egyetlen hátránya, hogy most még nincs előzetes a következőhöz :D

Wall-E - 2016. 04. 13. 23:08

A karakterek tök jók lennének, de egyszerűen az írás nagyrészt elrontja a sorozatot… nincs íve a történetnek, az egész esetlegesnek hat, nincs meg, hogy hogyan ölnék meg Savage-t, de folyton csak mennek utána és ennyi a terv, kellene, hogy legyen valamiféle logikusan felépített menete a dolognak, hogy nyomoznak utána, szépen apránként rájönnek, hogy hova kéne menni, hogy kéne megölni és a végén kivitelezni a dolgot, de abszolút nem érzékelek az eddigiekben egy átfogó koncepciót, félig-meddig mintha úgy lennének vele, hog az időutazás úgy is elviszi a hátán a dolgot, eddig 11 epizód volt, aminek a nagy része többé-kevésbé filler epizód volt, valahogy nem érzek az egészben egy átgondolt, kifforrott koncepciót.

Wall-E - 2016. 04. 13. 23:11

Ugyanakkor a 11-dik epizódban volt egy Wilhelm scream, ezt értékelem. :D

Connor MacLeod - 2016. 04. 14. 00:43

Vééégre! Na ez az első rész, ahol volt értelme az időutazásnak hangulat szempontjából. Valahogy nem élnek a lehetőséggel, hogy van időutazás a sorozatban. Ha már történetileg tökmindegy,hogy melyik korban vagyunk, akkor legyen meg már a hangulat. Amikor ott hagyták Ray-t,Sara-t és Kendrát, azt simán kibonthatták volna jobban, vagy amikor a hetvenes években jártak. Alig kaptunk valami hangulatot, életérzést. Ez a mostani vadnyugatos epizód kárpótolt. Nézem, de valahogy mindegyik résznek ugyanaz a koncepciója, és alig történik valami….

Ayrons - 2016. 04. 15. 15:29

Én hétről hétre azt érzem hogy koncepció nélkül dobálják be a részeket egymás után pár kapocs van de am semmi egység, folytonosság…

Jövőben játszódó résznek semmiértelme nem volt… Mostani részt Hex és a vadnyugat vitte el csak.

Mr. Homeless még mindig csapnivaló fő gonosz, miért tartanak tőle miért ??? Annyira el lett szúrva a karakter….

Connor MacLeod - 2016. 04. 15. 22:28

És senkinek nem tűnik fel, hogy a korhoz illő szemüveget kéne replikálni Stein-nak? Ha ruhát tudnak csinálni.. akkor szemüveget is :D

Claire8310 - 2016. 04. 15. 23:34

Na hát Jonah Hex vitte a showt, szívesen megnéznék egy Rip Hunter és Jonah Hex kalandjait a vadnyugaton.

És lehet túl sok Tarantinot néztem, de vártam, hogy a helyi kisvárosból valaki megszólaljon, hogy “Who dis nigga on dat nag!?”

Thomas - 2016. 04. 18. 18:23

Hú, én ez is annyira de annyira untam… lehet, hogy abba kéne hagynom?:) De már csak 5 rész! Reménykedem, hogy a 2. évad teljes reboot lesz, Savage és Szárnyi nélkül, és talán felépítik rendesen, de ha az is ilyen lesz, akkor megválunk egymástól…

Pont azt érzem, amit Wall-E és Ayrons is leírt, a 3. rész óta semmi koncepció, csak random utazgatnak, és csinálnak valamit, amivel eltelik a heti 40 perc. Ez így nekem nagyon sovány a mai sorozatos felhozatalban, hiába akarom annyira szeretni!:(

Ayrons - 2016. 04. 23. 09:40

Ezután a rész után annyi paradoxon és alternatív világ jött létre , hogy csak na de ugye ezzel nem foglalkoznak de a társ sorozatok se fognak. Pedig simán ki lehetne , hozni , egy olyat , hogy a Holnap Balfaszai megváltoztatnak valamit annak hatását a Flashbe vagy az Arrowba érzékeljük de nem az írók ennyire nem okosak ,kreatívnak meg főképp nem.

De van egy olyan érzésem ,hogy Szakálka kapitány a Hajléktalanok királya a Cirkuszi késdobáló mester a 2.évadra is “fő gonosz marad”. Ez az évad elmegy a csapat építéssel ami random részekkel történik meg és Rip Doki megvilágosodik és talán jövőre már koncepcióval vadássza le a nagy gonoszt.

Tippre: Jég és tűz tesókat kiírják a Szökés újra indítása miatt( amire annyi szükség van mint egy új stadionra idehaza) holott ők viszik el a hátukon az egészet na jó a doki is besegít ebben.

Félig nyúl félig madár Kendra biztos marad , lévén csak ő képes megölni a Hajléktalant , de már alig várom , hogy a volt pasija feltűnjön mert felfog ez biztos kell a szerelmi háromszög az itteni sorozatok elengedhetetlen kelléke. De jó is lesz.
Fekete Fáklya nem tud színészkedni de nagyon nem… de hát őrá szükségünk van hogy a doki maradjon :( Sara van de minek , néha jó de am szürke az egész kanári. Atomot meg már túltolják a drámázással… Tehát max két új tagunk lesz lehet Hex vagy Vixxen de Flash is jöhetne pont olyan balfasz mint Holnap Balfaszai…
Ha az 5 rész alatt nem mutatnak valamit és tényleg kiírják a tesókat én kaszálom. Pedig sok potencia lenne benne de semmi kiaknázás… Időutazók emiatt izgalmasnak kellene lenni de egyszerűen unalmas. Azt a koncepciót kellett volna tovább vinni ,hogy egy idősík 3-4 rész nem ezt hogy random utazgatnak és semmi koncepció…

jessm - 2016. 04. 23. 13:59

Tényleg elég béna társaság, az utolsó rész volt eddig a legroszabb, eddig nem szendvedtem ennyit egy részen mint most. Ebből évad végi kasza lesz, főleg , hogy ha Savaget nem küldik el a jó fenéba.

Ayrons - 2016. 04. 23. 14:35

Már pedig nem fogják , második évadra is visszatér…

ALDO - 2016. 04. 23. 23:56

“Jég és tűz tesókat kiírják a Szökés újra indítása miatt( amire annyi szükség van mint egy új stadionra idehaza) holott ők viszik el a hátukon az egészet na jó a doki is besegít ebben.”

A Legends of Tomorrow már kész van és valószínűleg jövőre is csak midseasonban tér vissza. A Prison Break forgatása pedig a napokban kezdődött meg és csak 10 részes lesz, így elvileg belefér a kettő és nem kell feltétlen kiírni őket. Vagy ha kiírják, akkor legalább maradjanak életben.

Valami olyasmit kéne összehozni a fináléra, hogy sikerül kinyírni Savage-ot, persze csak 2166-ban, mert eddig az időutazással nem nagyon ment, esetleg pár kevésbé népszerű vagy meghatározó csapattag is elhullhatna, aztán a 2. évadban esetleg egy-két újabb karakter és egy teljes reboot. Valami hitelesebb és jobb főellenség, vagy valami szupertitkos csoport, szervezet, ami világuralomra tör a jövőben és ők is képesek az időutazásra.

Alfdam - 2016. 04. 24. 01:31

Lesüllyedt az Arrow szintjére. Szinte nézhetetlenül rossz, olyan kötelező erővel rúgnak bele a leggaggyibb, lejárt időutazós poénokba, megoldásokba, deus ex machinákra, mintha valaki direkt rossz sorozatot akarna csinálni. Még megérteném, ha cuki akarna lenni, de ez vállalhatatlan. Rip Hunter-nek annyi karizmája van, mint egy tál túlfőtt káposztának, a Madárlány színészi hitelessége valahol a Barátök Közt Kingácska színvonalán mozog, ami azt jelenti, hogy még nála is rosszabb színésznő, mert a Barátok Köztben egyszer vesznek fel egy jelenetet kb, ebben meg talán tíszer is.
Talán mindezt még megbocsájtanám, ha nem lenne eszetlenül gagyi, saját koncepciójával is ellentétes megoldásai és annyi a semmiből előhúzott béna deus ex machina és time-blabla, hogy az agyam a fülemen csorog ki tőle. Ami az egyik részben működött, az most már nem, gyakran minden karakter instant gyengeelméjűvé változik, a párbeszédek iszonyatosak, poénok nincsenek.
Nézhetetlen.

Ayrons - 2016. 04. 29. 08:18

Yééééééééééééééééééééééé összetudtak hozni egy elfogadható részt na de azért voltak benne balfaszságok de hát a Holnap Balfaszairól beszélünk ugyebár .
Hajléktalon királya,Szakálka kapitány a Cirkuszi késdobáló mester most jó volt meg is lepett , hogy milyen jól tartotta beszédet és a végén is értékelhető volt mondjuk a folyamatos menekülése zavaró…
De ami a legjobb végre elkapták amit már 100x megtehettek volt az elmúlt részek alatt de ugye a logikát ez az univerzum hanyagolja. Elkapáshoz említve a nyúl-madár csajt insta szájon töröltem volna Rip Doki helyébe. De megmondtam , hogy a Madárömbörünk visszatér még , már előre várom aa szerelmi 3 szöget és a szenvedést vele… Annál a részrél azt hittem am hogy a katona miatt nyúlbéla nem figyel és Szakálka leszúrja addig.

Szakálka lány elment egynek, dögös volt meg jó harcolt azt csókolom.
Tesók még még midig jók. Doki is , Négerfáklya még mindig idegesítő. Atom most jó volt főképp a megnövésével szegény ember Hangyája a sorozatvilágban. CGI a harcnál elment , kicsit kilógott a láb de elfogadható volt.

Mindenesetre volt most koncepció és terv ami eddig hiányzott, lám lám láám ha ezek vannak akkor már egyből nem balfasz senki.

De jönni fog a dráma nekünk a szerelmi3szöggel ajajj…de az elfogással tök jó dolgokat kilehet hozni . Sarahnak nem kellene elmondani , hogy a tesó meghalt ??? Valahogy értesíteni ?

omoshiroi - 2016. 04. 29. 12:37

Rettentően szar volt! Majd mások sorolják a hibáit, én csak azt kérdezném, hogy tényleg ez kell az embereknek? Csak ilyet lehet eladni?:S

energy - 2016. 04. 29. 12:49

Szerintem a végére kinyírhatták volna Savage-t, meg egy fontosabb szereplőt.

A tollas hátú bige miatt lett Savage hallhatatlan, miatta haltak meg milliók (milliárdok?), és mikor eljön a pillanat… nem öli meg, mert Carter, aki már számtalanszor meghalt, ismét meghalna?! Kit érdekel? Úgyis feltámad!

Fájdalmas volt a befejezés, a nagy Atom harc cgi-je béna volt(tudom cw).

Nagyon vártam, de csalódás volt. Talán, ha nem foglalkoztak volna olyan sokat Savage megölésével. Ki kellett volna nyírni az első dupla részben, majd együtt marad a csapat… mert.

marsters - 2016. 04. 30. 19:38

Azon gondolkoztam ha már elkapták végre Savaget miért nem dobják bele a napba történet vége.

Szula 25 - 2016. 05. 01. 10:56

1×13
35 percig a Sorozat egyik legjobb része lehetett volna, erre az utolsó percekre madárka lehúzta rendesen a részt.

Nagyon remélem hogy jövőre ezt a színésznőt elfelejtik a sorozatból mert nagyon irritáló már.

energy - 2016. 05. 01. 12:04

@Szula 25
Nem tudom, hogy a szerepe ennyire rossz, vagy a színésznő elnevezés túlzás.

Isaac76 - 2016. 05. 01. 13:06

Minden hibát felsoroltatok már…de ez a jaj Carter amnéziás és nem emlékszik rám vs pár milliárd ember élete.Tudom a fotelből az ember könnyen beszél,de szerintem itt tényleg még a dilemmának előkerülnie sem lenne szabad,nemhogy megfontolni azt.Nem egy sorozatban elsütik ezt földre szabadítom a Poklot (tényleg,nem átvitt értelemben) vagy meghal a testvérem…naná,hogy pokol lesz.

Thomas - 2016. 05. 01. 15:48

De amúgy ha 2166-ban (vagy hol is jártunk) ölik meg Savage-et, az milyen milliókat ment meg? Itt már az egész világot leigázta, és ahogy látjuk, az eltűnésével sem szűnik meg a serege, azt továbbra is le kell győzni. Szóval ezzel már csak Rip családját, meg azt a pár túlélőt lehetne megmenteni, nem?
Amúgy a harc már megint annyira bééna volt, ott állnak hatan egy ellen, és nem ám megölnék Savage-et, elkezdenek vele trécselni, amíg odaérnek a katonái, hogy aztán a nyúl-madár (Ayrons, köszi, ez nagyon találó, a másik viszont ha Arrow-spoiler akart lenni, azért nagyon nem köszi…) egyedül bunyózhasson vele, hogy aztán a döntő csapás pillanatában betoppanjon Carter, na ne már!:) És megint valami rejtélyes dolog, ami nincs normalisan megmagyarázva, elzárta az elméjét? De ez a jövőCarter, miért érdekes ez? Ő úgyis menne vissza a saját idejébe, az ő Carterje már halott… max a 2166-os reinkarnációja kihagyná a romantikus szálat… na mindegy.

Edrick - 2016. 05. 01. 22:20

@Thomas: “De amúgy ha 2166-ban (vagy hol is jártunk) ölik meg Savage-et, az milyen milliókat ment meg?”

Dettó ugyanezt akartam írni, nem is értem, hogy akkor még miért mondták be a rész elején, hogy “…stop his rise to power”, ha ebben a részben ez nagyon nem volt igaz.
Most végre meglépték, amit már a sorozat legelején lehetett volna, hogy legalább bezárták. Megölni itt is meg lehetett volna, de én arról már letettem.

Szula 25 - 2016. 05. 02. 07:49

energy: Nagyon színésznőnek őt nem lehet nevezni mert ezen a szerepen kívül csak 2 más sorozatban szerepelt 1-1 részben. Így hát amit itt nyújt szerintem elég gyenge.

Amúgy a karakter nagyon jó is lehetne mivel egy erős nőröl van szó aki ugye az igazság ligája alapítójaként is fel van tüntetve néhol. Meg ugye itt is csináltak egy fehér szuperhősből egy fekete nőt ami ugye nagy divat lett mostanság. Amivel nem is lenne gond de ha megnézzük a képregényes sorikat és a feketévé lett karaktereket: Flashben Iris, Supergirlben James és itt Kendra a legnagyobb melléfogások a sorozatokban.

Szula 25 - 2016. 05. 02. 07:53

Ja és épp ez miatt is aggódom a következő évadra nézve hogy őt meg fogják tartani.

Denisa - 2016. 05. 02. 13:13

Azt nem lehetne, hogy Savage-dzsel Kendra és Carter is meghaljon végre teljesen?! Na értük lenne a legkevésbé kár. Savage mint főgonosz fasorban nincs más sorik főgonoszához képest, egyszerűen nem kár érte.
Simán lehetne más szállal folytatni, menekíthetnék Rip családját időről időre nyomukban az időmesterek bérgyilkosaival, vagy valami…
Snart és Rory tényleg szuperek, na őket sajnálnám, meg Jeffersont és a Papát :D

Peter7 - 2016. 05. 03. 13:43

A néger csajt ne nevezük színésznőnek, mert az sértés lenne az igazi színésznőkre nézve. Eleve a feje is nagyon irritáló már, egyedül a mellei miatt tudom elviselni.:DD

Szula 25 - 2016. 05. 04. 11:10

Mai hír:
Két új állandó szereplő már biztosan érkezik a Legends of Tomorrow 2. évadjába. Egy 30 körüli férfi, aki II. vh-s hős nagyapja árnyékában nőtt föl, és Han Solo-s álcával fedezi saját önbizalomhiányát, míg szuperképességeivel nem lesz méltó utód. És egy 40-es évekbeli fekete nő, aki egy elit katonai csapat tagjaként dolgozott, és aki hiába dolgozott kétszer olyan keményen, neme és bőrszíne miatt még így is rengeteget szív.Egyébként a Legends of Tomorrow 2. évadra a fő dinamika is változni fog, már nem a világ megmentése lesz a csapat célja, és nem egy főgonosz lesz csak az ellenfél.
Tudja valaki kik lehetnek azok a képregényekből engem érdekelne?!

Peter7 - 2016. 05. 04. 12:14

“Egyébként a Legends of Tomorrow 2. évadra a fő dinamika is változni fog, már nem a világ megmentése lesz a csapat célja, és nem egy főgonosz lesz csak az ellenfél.”

Még a végén nézhető lesz.:D

Szula 25 - 2016. 05. 05. 07:02

Rájöhettek a készítők is hogy ez az egy ellenség miatti ugrálás nem nagyon jött be a nézőknek.

DarkEagle - 2016. 05. 05. 20:18

Röhej hogy az összes CW sorozatot, mármint a trióból MINDIG nők cseszik el. Ha van egy jó rész akkor jönnek és nyivákolnak. Tele a csukám velük komolyan. Ha nem tudnak normális női karaktert írni akkor ne írjanak.

Kendra, Felicity, Iris kukába mindegyikkel.

Röhej hogy az amúgy badass KÉPREGÉNYES Hawkgirlből csináltak egy picsogó ribancot. Irisból egy szintén, Felicity meg szóra sem érdemes. Én már csak annak örülnék ha az évad végeztével eltűnne mert rajta kívül mindenki jó. Az új évad meg amúgy is más lesz nem Savage lesz az ellenség akit szintén elbasztak ugye. Szóval nem kell se Kendra se Carter.

DarkEagle - 2016. 05. 05. 20:20

Egyébként egyértelmű hogy nem jó színésznő mert pl Sara tökély, ahogy Savage lányába is több keménység szorult mint az apjába magába. Cseréljék le Kendrával és béke lesz.

VvD - 2016. 05. 06. 11:35

Mondjuk a mai részben elég jó volt Savage. Itt mutatkozott meg, hogy ő 4000 éve tolja a manipulálást és tervezgeti a dolgokat. Végre volt karizmája. Bár ennek már az elejétől fogva így kellett volna lenni.

energy - 2016. 05. 06. 13:03

Elegem van. Ez a rész már tényleg a legalja. Most már ott tartok, hogy csak felhúzom magam ennek a ….nak a nézésével. Ha az utolsó rész is ilyen lesz, befejezem.

Ayrons - 2016. 05. 06. 14:12

Sryy az Arrowért Thomas :/

Ez a mai rész bebizonyította , hogy a készítők a klisék nagy könyvét olvassák. 1. klisé : Majdnem mindenki traccspartizott Szakálkával, már vártam ,hogy a többiek is bemenjek és egy terápiás órát tartsanak.

2. Kigondolta volna , hogy KennyMadárBoy végén emlékezni fog , mondjuk azon jót röhögtem , hogy megint leszúrták :D Szerepe ennyiből áll csórinak.

3. Kigondolta volna , hogy a Tanács elengedi a Hajléktalant hát ki….

Késdobáló mesterünk am ismételten jó volt , kár hogy a végére lett jó gonosz. Manipulációi jók voltak, ebből a szempontból tényleg veszélyes ürge, mondjuk egy elmeolvasás és telekinézés képesség ehhez párosult volna már elhiszem róla , hogy veszélyes. Na ez van…nem fogok érte sírni, és örülök ennek a hírnek , hogy új koncepció lesz hála , így átértékeltem a dolgokat és reménykedek , hogy KennyMadárboy,Hajléktalanok királya és nyúl-madár nőszemély eltávoznak és Snarték maradnak. Élvezhető sorozat ki is jön.

Nyúl-madár nőszemély olyan szinten szar , hogy a WWE-ből egy pankrátor jobb színészi tehetséggel van megáldva. Mondjuk azt nem hittem volna , hogy Kristen Stewart Alkonyatos arcjátékánál lehet szarabbat hozni és bambább arcot vágni de nyúl-madárkának sikerül. Fájdalom ránézni az arcára , olyan fejeket vág. És hát a szerelmi dráma is bejött ,lottózni kellene… de fárasztó volt.
Doki lépése meglepett nem hiába ők akik még tarják az életet ebben az egészben a tesókkal együtt.

Szula: utánanéztem , kb 20-25 hős van aki a II. világháborúba részt vett :D nőre a tipp Lady Blackhawk.

Edrick - 2016. 05. 06. 14:54

Szerintem annyira nem volt rossz, sőt egész jó volt. Legalábbis én jobban élveztem, mint a részek többségét, de természetesen nem volt logikai buktatóktól mentes ez sem.
Tudjuk, hogy Kendra miatt volt ez az egész, és igen, tipikusan előállt az a helyzet, amikor a bebörtönzött ellenfél mindenkit elkezd manipulálni, ha már elvileg képregényes sorozat, akkor a helyzet párjaként mondhatnám az Avengers filmből azt a részt, amikor Lokit bezárták; dettó ugyanilyen volt. Mindenkit egymás ellen uszít, miközben eléri, hogy mégis kelljen nekik a segítsége. DE annak ellenére, hogy ilyen alapszituációt már százszor lehetett látni, mind a száz esethez van 100 különböző helyzet is, ennek a megvalósítása megint egy újabb volt, nekem ilyen szempontból tetszett.
Ha Jacksont elküldte a prof, akkor már nem lehetett volna mellé Snartékat is berakni, ha már úgy is el akartak menni?
Carter tényleg csak arra jó, hogy meghaljon :D de ahelyett, hogy megölték volna Savage-ot, hiszen már nem kellett, mivel Carter emlékeik visszajöttek, megint csak leütötték. Aztán meg csodálkoznak, hogy megint hoppon maradnak, mert őszintén szólva meglepődtem volna, ha a Time Masterekről nem derül, hogy Savage-nak dolgoznak. Rip meg.. Ripről inkább nem mondok semmit; eleve ő tudatta Savage-dzsal, hogy majd a jövőben lesz belőle valaki, azért kell megölni minél korábban..
A mini flashbackek jók voltak, mindenkiről egy-egy kis valami, csak mégis olyan septében összehozott és leforgatott dolognak tűnt. Ray mikor beszélt Felicityvel? Oké, hogy akkor nem láttuk, de ők eleve az előtt mentek el, hogy ő kerekesszéket kapott volna, nem? Persze, időutazás, és bármikor visszamehetnének, nekem fura volt, és ugyanez vonatkozik a sarás jelenetre is.
Szóval ja, bármennyi hibája is volt már megint, én valahogy mégis élveztem.

DarkEagle - 2016. 05. 06. 15:08

Komolyan mondom nem hiszem el hogy nem ölték meg még Kendrát. Minden jó részt képes lehúzni. Előszúr múlthéten és megcsinálta most is. :D Ezt a három szerelmes madárkát le kéne szállítaniuk 2016-ba. Vagy legalább a két madárkát. Ray egyedül azért nem rossz. De hát ugye ez is kiesett hiszen Jax-et elküldte az öreg a hajóval de tippre ő lesz az aki visszajön hogy megmentsen mindenkit. Ha már a klisék könyvét olvassuk. :D

És igen VÉGRE megmutatkozott miért is veszélyes Savage.

Nagyon remélem hogy tényleg sok dolgot változtatnak a sorozaton jövőre mert Sara, Snart meg Mick nagyon jók, Rip, Jax meg Martin hozzák amit kell. A többiek meg totál feleslegesek. Sara Kapitány nagyon adta egyébként. :D

passauf - 2016. 05. 07. 11:29

Nekem tetszett a rész, főleg Savage és Stein miatt. Vandal manipulálása mesteri volt, Stein és Jax jelenetei pedig érzelmesek. Btw Savage az utóbbi részekben jó gonosz lett.

Ezen pedig hatalmasat röhögtem:

“- Who are you to stand up against me, Vandal Savage, destroyer of empires?
– Leonard Snart, robber of ATMs!”

Egyértelmű, hogy a következő évadot az érdekes karaktereket jól játszó színészekre kell építeni: Snart, Mick, Ray, Stein.
Akikben van lehetőség: Rip és Jax. Sarát nem tudom, hogy ebbe vagy az előző csoportba rakjam.
Akiket ki kell szórni, de gyorsan: Kendra és Carter.

Nagy hangsúly lesz majd a gonosz(ok)on is.

Tyberius06 - 2016. 05. 07. 22:56

Lesz valami 4-dik CW-DC sorozat? Mert ez most 3-ből 3 kasza nálam a köv. évadra… Olybá tűnik, hogy egy szobában egyszerre írták a 3 sorozat eheti részeit. Mindhárom fölösleges volt, mindhárom szar, mindháromban több volt az egységre jutó logikátlanság, mint az értelem és mindhárom rém unalmas volt. Mindhárom sorozatban ugyanaz a hiba és ebből látszik, hogy a készítők mindhárom sorozat aktuális évadjában ugyanazt a sablont használják a scriptben, csak épp a neveket és a helyszíneket cserélik. 1 főellenség, ami full overpower, részenként 50 milliószor nyírhatná ki az összes főhőst véget vetve ezzel az évadnak és a sorozatnak, a főhösök legalább 1-szer simán kinyírhatnák a főgecit, mert az épp le van gyengülve, de morális szimplán balfaszkodásból, inkább megkímélik, hogy aztán az jól megbassza őket, de csak megbassza őket, nem megöli, pedig előbb meg is ölhetné őket és ráérne utána megbasszni…

Siralmas…

Yamagato - 2016. 05. 08. 01:02

Wow! Hihetetlen, hogy erre a részre hogy megtáltosodott a sorozat. Egy ilyen teljesen klisés alapfelállásból egy ilyen koherens, pörgős részt összerakni… szuper volt! Savage végre valami karizmát is felmutatott, a csapattagok is kaptak 1-1 tartalmas jelenetet, Kendráék továbbra is lefelez húzzák a dolgot, de most még belefért. A zene pedig kivételesen erős volt.

steelwolf - 2016. 05. 08. 23:41

Leonard Snart,
az ATM-ek fosztogatója! hahaha-Ez kibebaszott jó beszólás volt!

Peter7 - 2016. 05. 09. 14:24

“- Who are you to stand up against me, Vandal Savage, destroyer of empires?
– Leonard Snart, robber of ATMs!”

Komolyan ez az 1. olyan dolog volt az egész sorozatban, ami igazán tetszett. Beszartam rajta:D

Denisa - 2016. 05. 10. 09:29

Mélyen egyetértek az előttem szólókkal: Kendra és Carter elfogyhatna a soriból. Kendra gyilkolja meg Savage-t és egyúttal ő is belehalhatna, Carternek már mindegy, csak egyikük se támadjon fel.
Snart és Rory fantasztikusak, plusz még Sara és Snart párosa klassz, van benne dinamika, mennek a beszólások, szuper. Martin és Jax remélem ismét együtt lesz, ők a másik kedvenc párosom. Amolyan apa-fiú dinamikát mutatnak, és működik is.
Rip olyan sehús-sehal kategória, csakúgy mint Ray. Beleférnek tölteléknek.
Remélem a következő évadban már más problémát találnak, uncsi a főgonosz. Gyakorlatilag majd minden filmben eljátsszák, hogy a főgonosz manipulál :(
Várós az utolsó két rész :D

tvolker4 - 2016. 05. 13. 09:39

A mai rész, sok korábbival ellentétben, egész tetszetős volt :)

!! SPOILER !!

Nem gondoltam volna, hogy Jax szálát ilyen szépen visszavezetik a múltba, és emiatt lesz az egész “elrablós” sztori. Ezt szerintem nagyon ügyesen összehozták az írók :) A rész vége felé ellenben már kicsit sok volt a “most ki áldozza fel magát a többiekért”, valahogy nem érződött eléggé komolynak. De azért összességében elég korrekt epizód volt.

Most már csak az a kérdés, hogy mikor csapnak össze ismét Vandállal. (Mármint nem úgy mikor, hogy a következő részben :D hanem a sorozat szerint melyik évben)

Aredhel - 2016. 05. 13. 15:29

Azt hiszem nekem ennyi volt. Kiírták az egyetlen karaktert, aki miatt még néztem. Bár persze sok elvesztegetett órát nyertem volna, ha a megérzéseimet követve már a pilot után kiszállok.

Edrick - 2016. 05. 13. 16:09

Na, hát a végére csak összeszedi magát itt ez a sorozat. Jó, logikai bakik már megint voltak, mondjuk hogy jó ötlet volt, hogy azt tegyék, amit a Time Masterek nem akarnak, hogy megtegyék, de nyilvánvalóan lehetett volna arra gondolni, hogy ők pont ezt akarják, és a csapat oda fog kilyukadni, ahova manipulálják őket. Ezt nem tudom jobban megfogalmazni :D De egyébiránt meg a Time Masterek hogy nem látták akkor azt, hogy jön Jax és segít a csapatnak?
A rész elején Rip beszéde, meg hogy megmutatta a jövőt csak azt juttatta eszembe, hogy már eléggé megbuktak azon az úton, hogy Vandal hatalomra jutását megakadályozzák.

Kendra jeleneteit ki is hagyhatták volna, hiába nem volt több mint 3, fölöslegesnek érződött. Az már meg sem kérdezem, Savage miért vitte magával, és miért nem öli meg, hogy még erősebb legyen. DE ezzel szemben a másik oldal meg nagyon jó és élvezetes volt, és örültem, hogy nincs ott Kendra, valahogy más volt az egész.

Snart és Sarah között akkora kémia van, hogy azt Iris és Barry is megirigyelné, hibátlanok (voltak?) együtt, öröm volt nézni minden jelenetüket.

Mick agymosása várható volt, hogy nem sikerül, mérges is lettem volna a készítőkre, ha nem marad meg a jó oldalon; ez így volt jó, még akkor is, ha kiszámítható volt.

Jax és Stein nagyon jól voltak megoldva mind a múltban, mind pedig a jelenben, nekem is tetszett, hogy végül is így vitte el Jax-ot a küldetésre a legelején :)

Ray továbbra is üde színfolt, de az a jelenet, amikor sorra ütötték le egymást, hogy “majd inkább én áldozom fel magam, nehogy már Te” egy kicsit már tényleg komikus volt. És akkor a készítők megölték az egyik legjobb karaktert. Az ő halála tényleg szomorú, és a csúcsra ért azzal, hogy hős lett belőle, de ezzel együtt nagyon remélem, hogy valahogy visszahozzák. Ilyenkor hiányolom Kendrát: akkor nincs ott, amikor meg kéne halni valakinek.

Az, hogy a Time Masterek rendelték el Rip családjának halálát genya húzás szerintem. Jó, oké, kellett valami, amin elindulhat Savage után, és ez “megfelelő eszköz” volt. Továbbá olyan arconcsapós fail volt az is, hogy ők gyakorlatilag végig segítették azt, akit meg akartak ölni. Az egyetlen dolog, amit ebből ki tudok hámozni, hogy lehet manipulálva lettek minden egyes alkalommal, amikor meg lehetett volna ölni Savage-ot, ezért nem ölték meg soha, meg ezért nem mentek utána, ha/amikor egy-egy részben legyőzték, mert vagy Vandalt vitték el onnan marha gyorsan a Time Masterek, vagy velük felejtetették el, hogy amúgy most meg lehetne, sőt meg kéne ölni. Nincs bizonyítva, de nekem ennyi bőven elég magyarázatként arra, hogy miért nem ölték meg akkor és ott, amikor lehetett volna :D

Az Oculus megsemmisülése kétirányú dolog, mert most nem tudják őket manipulálni, de senki semmit nem tud a jövőről, nem fogják tudni megnézni, hogy elszúrtak-e valamit egyáltalán, így nekem ez inkább a negatív kategóriába esik.
De összességében nagyon élveztem, kíváncsi vagyok, mit hoznak össze az utolsó részre. :)

winnie - 2016. 05. 13. 21:08

“Kiírták az egyetlen karaktert, aki miatt még néztem. ”

gond egy szál sem. wentworth miller állandó szereplő lett a dc-s tévés univerzumban, szóval jövőre flash-ben, arrow-ban, a legends-ben és a supergirlben is szerepelni fog.

zhorak - 2016. 05. 13. 21:09

Hát szerintem több értelme lett volna annak, ha Snart odamegy, lefagyassza a kart, hogy aztán elmenekülhessenek, majd az megolvad, és a kar felenged. :D

passauf - 2016. 05. 13. 22:54

Meghalt az egyik kedvenc szereplőm, hát ez szuper… :( De legalább hősi, akarom mondani legendás halált halt.

Akkor a második évadban majd az idegen inváziót kell majd megakadályozniuk vagy megmenteni tőlük a Földet?

passauf - 2016. 05. 13. 23:04

Amúgy szerintetek Ripnek sikerül megmentenie a családját? Mert most tegyük fel, hogy minden rendben van az idővonallal, nincsenek az a rengeteg paradoxon amit évad közben észrevettünk, mert a time masterek így tervezték el és a sors szerint így kellett mindennek történnie. De ha most elvileg (legalábbis az írók szerint) nincs paradoxon, akkor csak úgy lenne már normális, hogy Rip nem menti meg a családját, mert ha igen, akkor nincs miért visszamenni a múltba a csapatért. Plusz, ha Barry is meg tudott békülni az anyukája halálával, akkor Ripnek is fel kéne tudni dolgoznia a gyászt. Szóval én arra tippelek, hogy Savage-et kinyírják, de a család meghal. Ekkor viszont Rip feladja a szabad választásban való hitét.

Ayrons - 2016. 05. 14. 13:56

Huhuhuhhuhuhu nem hittem volna , hogy ezt lefogom írni DE a Holnap Balfaszai most jobbak mint a Flash !!! Komolyan mondom , most lekörözték a többi a Dc sorozatot a csatornán.
Snart -Sara a best a legjobbak ennyi kész ők az etalon most már :D Mesterek egy köcsög brigád de sok mindent megmagyaráztak , hogy egyes dolgok régebben miért voltak szarok mert a háttérbe ott voltak ők akik kavartak. Csapat dinamika minden jó volt , teljesen meglepett az egész rész.
Mondjuk az tényleg vicces volt ki áldozza be magát , de hát na nem ők lennék hehe. Snart úgyis visszajön :3

Nyúl-madárka felesleges volt ahogy A Hajléktalanok királyi is aki ismételten semmilyen volt , és ugye azért nem ölte meg a liba-nyulat mert szerelmes belé….szerelmes ……

Szerintem Rip nem menti meg a családját, elfogadja a sorsukat van amit nem lehet megváltoztatni. Am Merlin a nagy varázsló hogy nem kerül még képbe mikor ő szedte össze Szakálka porait ???

energy - 2016. 05. 14. 15:32

Szerintem sokkal meghatóbb lett volna, ha Rip marad ott, végül is ő rángatta bele a többieket az egészbe. Mindig másokat áldoz fel.

Ha Snart nem úgy jön vissza, mint ahogy elment (lásd Harrison Wells Flash, akit azóta nem bírok annyira), akkor is kasza!

A szárnyas párocska elmehet a pokolba! Már Kendrát sem bírom elviselni.

Kár, hogy Savage lánya nem maradt, jó karakternek tűnt. Én Pilgrimet is szívesen látnám viszont a csapat tagjaként, nagyon klassz képességei voltak, és végre lenne valaki, aki nem lelkizne állandóan, és meghozná a nehéz döntéseket!

DarkEagle - 2016. 05. 14. 22:43

Végre egy teljesen jó rész. Látszik hogy a vég közel.
Sara és Snart a legjobb továbbra is. Rip meg ugye nem áldozhatja fel magát mert kell valaki tudja irányítani a csapatot a jövőben. És hát igen belebegtették az idegen fenyegetést. Sejtelmem szerint így vezetik majd fel Supergirlt és J’onnt is. Ők ketten tuti hogy tudnak valamit erről a fenyegetésről.

Viszont azt bánom hogy nem Ray maradt ott mert ő túlélhette volna simán, ahogy az előző robbanást is túlélte és végre IGAZI Atommá válhatott volna. Kár hogy ezt a ziccert kihagyták.

Snartért nem aggódok azok alapján amit Winnie is írt fentebb. Manapság úgysem írnak ki senkit végleg. A csapatot meg ritkítani kell csak kár hogy az egyik legjobbal tették meg. Megjegyzem ez a robbanás felülmúlta a Szökés fináléjában történeteket. Miller szeret hőst játszani. De lehet csak csókot akart Sarától. :D

Jut eszembe lassan most már megtudhatná hogy meghalt a nővére. :/

ALDO - 2016. 05. 15. 18:53

A vadnyugati rész után sokat javult a sorozat önmagához és az évad elejéhez képest. A 15-ös epizód kifejezetten jóra sikeredett. Elvileg jön két új szereplő jövőre, így kíváncsi leszek, hogy lesz-e még egy áldozat a fináléban.
– Rip nem halhat meg, mert ő szedte össze a csapatot, kell valaki, aki vezeti őket.
– Kendra tud reinkarnálódni, így ő sem valószínű
– Rayt megmentették a robbanástól, így nem hiszem, hogy megölnék a fináléra
– Sara már kétszer is feltámadt, harmadszorra csak nem lövik el
– Stein és Jefferson összekapcsolódtak és közösen alkotják a tűzvihart, így nem írhatják ki őket
Marad Rory, aki Snarthoz hasonlóan a legnagyobb fejlődésen ment keresztül az évadban. Ha valakit ki kell írni ő van a legnagyobb veszélyben.

Az is érdekes, hogy az idegen inváziót vajon behozzák a második évadra vagy majd csak később, mert elvileg bő 9 év múlva fog megtörténni. De most, hogy nem látják a jövőt, nem is tudják, hogy mennyire piszkáltak bele az idővonalba.

Thomas - 2016. 05. 16. 15:36

Nahát, ez volt az a 3. óta az első olyan rész, amit élveztem:) Csirke-nyúl lány nélkül mennyivel jobban működik a csapat:) Tényleg megvan itt az esély, hogy fejlődjön a 2. évadra, csak fontos, hogy jó embereket írjanak ki:)

lesliemagpie - 2016. 05. 16. 20:50

Nekem a szünet óta tűnik jobbnak a sorozat.
A jövőben és a vadnyugaton játszódó rész is jó volt.
Most így a végére is nagyon jók voltak a csavarok.
Én is inkább az vártam Captain Cold-tól hogy valamivel megbütyköli gyorsan. A gyűrűre gondoltam egyből, ha már így sztoriztak róla.
Remélem valahogy visszahozzák a sorozatba, mert az egyik legjobb a szereplők közül.
Remélem nem Heat Wave lesz aki még meghal. A kezdeti ostoba karakterből, nagyon “eszes” lett Kronos után.

Yamagato - 2016. 05. 18. 22:04

Az előzőhöz hasonlóan ez a rész is ütött, csak zéró Hawkman, és minimálisra vett Kendra kellett hozzá :) No meg az, hogy végre bekukkanthattunk a Time Master-ek világába, az időutazásba, volt akció és remek interakciók is (Jax-Stein, Heatwave-Ray, és persze Sara-Cold). Ha minden rész ilyen lett volna… Remélem a finálé fel tud nőni ehhez a két részhez.

DarkEagle - 2016. 05. 20. 04:15

Oké ettől a finálétól bevizeltem konkrétan, főleg a végétől. :D Egy rossz szavam nem lehet erre a részre. És sosem gondoltam hogy valaha megérem hogy tévében láthatom a JSA-t. Hát jövőre ezt is megkapjuk. :D Most már borítékolható Powergirl is.

És hát igen úgy tűnik jövőre nem lesznek a madárkák főszereplők ami nagyon jó hír. :D

winnie - 2016. 05. 20. 08:19

a párhuzamos boksz jó volt, meg persze az utolsó pár másodperc, de nálam ez a finálé csak afféle kötelező, leegyszerűsített kör volt, pár jó karaktermomentummal és fanservice egysorossal. nem volt rossz, de annyira nem is dobott fel, kicsit összecsapottnak hatott.

a folytatásra valóban nem lesz főszereplő a két hawk, bár visszatérhetnek, ha kellenének, viszont rex tyler maradni fog pár részre, meg jönnek új karakterek,

winnie - 2016. 05. 20. 08:26

” Most már borítékolható Powergirl is. ”

az nem jó, ha borítékolsz, mert csalódhatsz. nemsokára gondolom, kiderül – a napokban ültek össze, és válogatták ki a sok tagból, hogy a sorozat JSA-jában kik lesznek.

Tomi - 2016. 05. 20. 12:02

DarkEagle: Valszeg akkor lemaradtal a Smallville 9X11-12-rol anno.
https://www.youtube.com/watch?v=PfSLA1KcvWk

2 oras osszefuggo epizod volt a JSA-rol, erdemes megnezned ha eddig nem lattad.

DarkEagle - 2016. 05. 20. 13:42

@Winnie: Nem tudom olvastad-e de lesz 4 sorozatos crossover szóval ezért borítékoltam Powergirlt. :D Kétlem, hogy Supergirlként jelenne meg a LOT-ban jövőre.

@Tomi: Bakker tényleg SV-t el is felejtettem. Rég volt meglátszik. :D Bár itt azért jóval komolyabb sorsot szánnak nekik ha jól sejtem.

Ayrons - 2016. 05. 20. 14:35

Mi a zene címe a videó alatt :D ?

Succ - 2016. 05. 20. 14:56

Remélem a készítők gondolkodnak Tomcat szerepeltetésén, egyik kedvenc JSA tagom :D

Edrick - 2016. 05. 20. 14:56

Igen! Hell, yeah! :D Szerintem szépen feljött a sorozat, így kell évadzárót csinálni! :)

LaCRossE - 2016. 05. 20. 16:23

Nem volt rossz, az évadhoz képest egy jó finálé volt, de nekem nem tetszett maradéktalanul így sem. Folytatom, mert falok minden Marveles és DC-s sorozatot, de ennek a kaszája miatt nem igazán lettem volna csalódott.

Kocsolas - 2016. 05. 20. 21:33

A hét idézete számomra amikor mondta Kendra és Carter hogy nem mennek velük jövőre :)

VvD - 2016. 05. 21. 10:02

Nem volt rossz az évadzáró.. igazából a héten ez a rész volt a legjobb a trióból (Flash+Arrow+ez). Ami mondjuk nagyon szomorú valahol, mert ez sem volt valami áll leejtő…

A rész végi cliffhanger mondjuk betalált, fenn tartja az érdeklődést az emberben :)

Mondjuk az megfogalmazódott bennem, hogy egy 4000+ éves harci tapasztalattal rendelkező valaki hogy tudnak leboxolni 1v1-ben normál halandók…

passauf - 2016. 05. 21. 10:07

Az első 8 percet leszámolva, amikor mindenki hazament, de mégis tudtuk, hogy visszajönnek, jó rész volt.

Egész ötletes volt Savage terve, örülök, hogy nem csak simán el akarta pusztítani a világot, hogy a romjain uralkodjon. Tetszett, hogy egyszerre 3 pontot az időben kellett megmenti az Időt, több ilyen jó ötlet kellett volna az évadba. A párhuzamos verekedés és Savage kinyírás nagyon izgalmas lett, a katarzis sajnos elmaradt, mert Vandal nem lett olyan jó gonosz, mint lehetett volna. Bezzeg, ha Trónok Harcából Ramsayt így nyírnák ki, akkor mindenki örülne.

Volt még három szép jelenet: Sara végre normálisan meggyászolta Laurelt. Snartra is volt visszautalás, nagyon fog hiányozni. :( A legjobb jelenet mégis Gideonhoz kapcsolódik: “May I share something with you? I’m not ready to die.” Így évad végén illene kimondani, hogy Gideon is jó karakter lett. Az mennyire menő lett volna, ha Rip felad már mindent és Gideon az engedélye nélkül menti meg.

Sólyompár végre lelép és jönnek az új szereplők. Én maradok jövőre.

tvolker4 - 2016. 05. 21. 12:50

Azért nekem ez a “3 különböző időben, de mégis egyszerre” egy kicsit sántít, nehezen tudom értelmezni. Még ha konkrétabb lett volna, hogy pl. az adott napokon ugyanabban a percben / másodpercben, akkor mondjuk elfogadom, de erről nem volt szó. Számomra meg így eléggé érthetetlen, hogyan lehet az időben egymástól teljesen független eseményekre rámondani, hogy egyszerre történnek, de mindegy, ez végül is apróság.

Összességében egész hangulatos évadzáró volt, bár itt is átjött, hogy Savage nem volt igazán karakteres főgonosz – elég könnyen elbántak (végre) vele -, de a cliffhanger nagyon tetszett a végén. Viszont így adott a kérdés: jövőre nem fognak utazni az időben, hanem a jelenben próbálják kitalálni, mi ez az új fenyegetés? (És így lesz lehetséges egy extra nagy crossover a többi sorozattal?)

Steelwolf - 2016. 05. 21. 17:02

Mi ez a JSA? Rövidités, sztori…?

energy - 2016. 05. 21. 18:13

Justice Society of America gondolom valami Az Igazság Ligája-szerű lehet.

Thomas - 2016. 05. 21. 18:38

Tényleg jó kis évadzáró volt, nem kiemelkedő, de a sorozat legtöbb részéhez képest egészen már színvonal:) De a legjobban annak örülök, hogy Savage és a szárnyasok nélkül kezdhetnek felépíteni valami épkézláb sztorit, úgyhogy mindenképpen maradok:)
Bah, hát nem itt is elpoilerezték az Arrow-t? Aki le van vele maradva, annak nem ajánlott előbb ezt a finálét megnézni.

LaCRossE - 2016. 05. 21. 19:25

Steelwolf: Justice Society of America, a Justice League előfutára.

LaCRossE - 2016. 05. 21. 19:26

Na melyik szót kifogásolta a szűrő?

Tommi - 2016. 05. 21. 19:48

Így a végére mindent rendbe raktak, megindokolták miért voltak az egész évadban olyan bénák Savage-al. A szereplőkkel se volt semmi bajom. Igazából azt tudom mondani hogy felér a flash-hez. Jó volt na! Én jól szórakoztam.

Yamagato - 2016. 05. 21. 23:46

Remek finálét kerekítettek az évadnak, jól szórakoztam. A csapat elég jól egybe kovácsolódott és sikerült mindenkit megkedvelnem a maradók közül. A teljesen logikátlan, koherenciát nélkülöző, a cselekményt kiszolgáló időutazási szabályokra pedig közben immunis lettem :)Főként ha olyan menő jelentek sülnek ki belőle, mint Savage párhuzamos elgyepálása.
Nagyon várom már a 2. évadot, minden a helyén, hogy egy olyan sorozat jöjjön létre, mint amit induláskor is vártam. Rég volt az arcomon olyan széles vigyor, mint amikor Hawk-ék bejelentették, hogy nem mennek tovább a csapattal.

Ayrons - 2016. 05. 22. 11:00

Kellemes csalódás lett a végére a sorozat , maradok jövőre is.
Évadzáró jó volt élvezetes. A csapat nagyon jól működik együtt. Balfaszságokat is kezdik maguk mögött hagyni.

3 idősíkos harc jó volt ,tényleg éreztem , hogy grandiózus a dolog. És a Cirkuszi késdobáló mesterünk terve is jó volt, mondjuk szerencsétlen még mindig jobban szar mint jobb , de végre meghalt és összességében a legrosszabb fő gonosz volt eddig.. mondjuk kár ,hogy Merlint a nagy szarkavarót kihagyták mellőle ha már ő mentette meg régen.

Sara ás apuci nagyon jók voltak együtt és a magyarázat is elfogadható volt miért nem lehet megmenteni tesót. Végre logika bukták nincsenek wáá :D (egyedül a sisak megtalálása)

Tűztesó nagyon jó arc , izomember karakterből kilépett és jó. Miatta érdemes maradni.

Doki-Fekafáklya és jók mondjuk a dokit jobban bírom még mindig. Asszony megszólalása aranyos volt : Szupehős férjem.

Ripdoki és jó volt mintsem semmilyen.
Palmernnél a kevesebb jó ismét bebizonyosodott.
Snart cameó aranyos volt.

És hát távozznak távoznak DDDDDD végre végre végre nyúl-madár antiszínésznők és Kennymadárboy mennek hála az égnek remélem örökre az univerzumból. Mikor ott ugrottak közösen egyet a csatánál jesus meg az arcjátékai még kennynél lehet érezni valami reményt haloványan de a nyúl-madár menthetetlen.

Végre megtaláltak a jó dinamikát a szereplők között és a jó játékidőt a karaktereknek remélem ezt tartják.
Vége pedig frankó , egyben a crossovert is megalapozza.

jessm - 2016. 05. 22. 16:33

Sara vonala szép volt, ahogy gyászolta Laurelt. És végre lezártuk ezt fejezetet.
Snart cameo jó volt. Palmer szerencsére kevés volt. savage terve nem volt annyira béna, de valahogy nem tudtam izgulni , hogy mi lesz. Legalább meghalt.
A madaraktól is hála égnek búcsút mondtunk.
ÉS az új pasas érdekesnek tünt.

De komolyan halál unalmas rész volt, csalódtam a sorozatban, ha nem indítanák újra következő évadban én biztos kaszálnám, plusz Savage és Madarak nélkül már most javul a minsőség.

vérnarancs - 2016. 05. 23. 17:49

Elég nyögvenyelős volt az évad, valami jobbra számítottam, voltak jó pillanatok, de ennyi, homeless Savage nagyon gáz volt, madarak elmentek remélem végleg. Future Mike meglepett. Suits spin-off a jövőben.

Cornelius - 2016. 05. 29. 19:46

Na hát a sorozat még mindig nem jó, valami oknál fogva mégis végignéztem az évadot, igaz voltak nagyobb szünetek a nézésben.
A végére még talán mondhatni, hogy kezdett is érdekelni mi fog történni, bár sok meglepetés nem ért. Végre a madárkák távoztak, ahogy nézem komplett közutálat tárgyai voltak amúgy is. Többieket egészen kedveltem, Snart és Mick őket kifejezetten szerettem főleg a második felében. Mr nyálgép se idegesített annyira, sőt kedvelhető lett. A profot eddig is kedveltem és a fekete társával akinek még mindig nem tudom a nevét :D is fejlődött a szememben. Sara jó mint eddig is, Rip meg egy ripacs kapitány de pont ezért tetszik a szerepben. Néha túltolták azért. Az új karakter szimpatikusabb már most mint a madárkák.
Ha kicsit kevesebb lesz a logikai baki(van ám dögivel) akkor a téma miatt biztos, hogy maradok végig a második évadra.
Valami értelmesebben kidolgozott ellenfél nem ártana azért.

Dzsudee - 2016. 06. 04. 21:01

Egyet nem értek. Nem vagyok én ebben otthon, úgyhogy légyszi magyarázza már el valaki, hogy ha 3 időpontban – egyszerre – ölték meg Savaget, akkor az időrendbeni első, azaz 58’as Savage halála után miért nem tűnt el a többi jövőbeli verziója és összes tette (pl Hunter family meggyilkolása)? Köszi

lesliemagpie - 2016. 06. 08. 19:35

Mert ahhoz, hogy meg tudják ölni, a halhatatlansága ellenére is, mindhárom időpontban meg kellett ölniük.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz