login |

Pilot: Baskets

2016. 01. 24. 15:33 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ez zseniális, de hogy ennek a sorozatnak nem lesz nagy rajongótábora itt a blogon, abban biztos vagyok, hiába a The Hangover legjobb arca a főszereplő benne.

baskets1

A történet egy férfiról szól, aki igyekszik megvalósítani az álmát. Hogy ez micsoda? Bohóc akar lenni. Képzésre Párizsba megy, de kibukik a nagy presztízsű iskolából, ebben talán az is közrejátszik, hogy egy szót sem tud franciául. Az biztos, hogy ő a megpróbáltatások közben végig bohócként tekint magára, és talán a pilot egyetlen keserű igazsága, hogy az is.

Bizony, hiába a 30 perces a formátum, még a Louie-nál is keményebb depresszió lesz ebben a dark comedy-ben. Ahogy Louis C.K, aki egyébként az egyik executive producer, úgy Zach Galifianakis is a legsötétebb és legabszurdabb pillanatokban látja meg komikumot, nagyjából tojva a nézőkre, szinte magának csinálva a sorozatot.

baskets2

Persze tudom, hogy Galifianakis nem csak a The Hangover-ben szerepelt eddig, de szerintem aki csak azt ismerve néz bele a sorozatba, az bőven csalódni fog. Sokkal inkább a Between Two Ferns a Baskets előtti lépcsőfok. Vagy éppen pont a Louie.

Mindezt amúgy technikailag nagyon szépen csinálták meg. A rendezés és a fényképezés remek, és kellően kiszolgálja a visszafogott alakításokat. Nagyon filmes az egész pilot, és szerencsére a közeliket sem erőltetik agyon.

baskets3

Mindezek ellenére nekem nem tetszett. Egyszerűen látom, hogy miért jó, de egy szűk rétegnek fog csak igazán tetszeni, amibe most nem fértem be. Nagyon lehangoló a történet, de ehhez a sötét hangulathoz egyszerűen túl rövid számomra ez a 25-30. Az remek, amikor kitartanak egy jelenetet, például ahogy bohóckodik a főhős, de ilyesmire nagyon kevés idejük van.

Szóval pontozni nem igazán tudom. Pár ember számára ez 8/10 simán, és teljesen joggal, hiszen nem egy Vacation-rebootról van szó, de részemről egy szál volt talán, ami miatt visszanéznék a folytatásra.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 01. 24. 15:40

ez elég wtf volt, nagyon, nagyon, nagy kevés ember lesz, aki nézve a pilotot azt fogja mondani, hogy folytatná rögtön a második résszel, vagy eleve érdekli a folytatás.

szóval az benne van, hogy egyeseknek bejön, de hogy folyamatosan ezt nézzék…, nem tudom. majd írjátok, hogy mi a helyzet.

néztem, de sötét hangulat, érzelmileg nem különösen érintett meg a dolog. a főhős nem érdekel, nem olyan ember, aki iránt éreznék valamit (még szánalmat sem), ráadásul pozitív tulajdonsága sincs (nem jó bohóc, nem kell ide nyelvtudás, anélkül is béna) – legalábbis eddig még nem derült ki ilyesmi, nyilván a folytatásban azért jobban megismerjük a karaktert.

szóval eszembe nem jutna folytatni, szinte semmi sem fogott meg benne, sem poén, sem sötétség szintjén. én sem igazán tudom értékelni. nem is nagyon értem, hogy a készítők vagy az fx mire számított a sorozat kapcsán.

oké, mondjuk arra, hogy 1M nézővel indít. marha kíváncsi leszek a 2. hetes nézettségre. a papírforma abszurd 80%-os csökkenés lenne, de nyilván nem lesz annyi. én még azt is elhiszem, ha nőni fog.

oké, azt azért elismerem, hogy a biztosítós csaj karaktere elég eredeti, az viszont, hogy mi a koncepció a louie anderson, mint anyuka megoldás mögött, passzolom.

pody - 2016. 01. 24. 16:21

1: nekem tetszett, de en imadom az ilyen sotet, letargikus betegsegeket
2: ennek ellenere azert ennel ezerszebb jobb sorozatok is voltak, vannak a teveben (ebben a kategoriaban)
3: persze 1 resz utan meg varjunk
4: Jaj de hianyzik a Legit. Azert azt a kaszat nem tudom megbocsajtani az fx-nek, mikozben tok ugyanolyan hangulatu sorozatok tovabbra is az elso szamu celpont naluk. Legithez kepest a Basket sehol sincs, de persze megegyszer, 1 resz utan

Marci - 2016. 01. 24. 16:25

Szerintem majd benézek, ha lesz több rész. A Between Two Fernst imádom és a dark comedyt is. Csak félek, hogy túl szomorú leszek. :D

human - 2016. 01. 24. 16:41

igen, azt olvastam, hogy a 3. részben már viccesebb.

patrickburnsred - 2016. 01. 24. 20:01

nekem meghoztátok a kedvet hozzá, de én is csak több rész után fogok benevezni rá, mert nem szeretném ha egy rész lenne a döntő.

Rammschein - 2016. 01. 24. 23:17

A Louie-val ellentétben ez nem jött be…nagyon nem…

Zizi - 2016. 01. 25. 00:41

Hát… kösz, de nem. Mondhattok rám bármit, de nekem már akkor felejtős lett, amikor megjelent a lehúzós feleség karaktere, mert ha van egy karaktertípus, akkor ez az, amit gyűlölök. Persze, nem csak ez miatt hagyom.

Amúgy, hogy miért lett Louie Anderson az anya, arról Galifianakis mondott pár szót a Jimmy Kimmel Live-ban.

https://www.youtube.com/watch?v=eACaILPeeys

winnie - 2016. 02. 12. 11:23

1×02: ez még mindig értelmezhetetlen számomra:) érdekes experience, szó se róla, manapság pozitív, hogy ilyen is lehet, de azért kíváncsi vagyok, hogy az írószobában vajon halálra röhögték-e magukat írás közben.

mondjuk a hangulata még vonzó is lehetne, de annyira érdektelenek a karakterek…

pody - 2016. 02. 21. 14:53

ez mar tobb mint reteg sorozat :) nagyon lehuzos, egyetlen szeretheto karakter sincsen, de en nagyon elvezem :)Ez az az eset, amikor a nevek eladjak a studionak a sorozatot, azaz tok mindegy mit csinaltok, csak csinaljatok. Kivancsian varom, hogy lesz e folytatasa

pody - 2016. 02. 27. 21:03

es lesz folytatas szerencsere. Latom ezt sem nezi senki, bar ezt mar en sem foghatom a magyar felirat hianyara. Mar csak egy problemam lesz, Louie Andersont hova jeloljem majd legjobb mellekszereplonek, a ferfiakhoz, vagy a nokhoz :)

HeroZs - 2016. 05. 16. 12:07

:D
én nézem, nekem nagyon érdekesek a karakterek: emberivé teszi őket az, hogy van bennük hiba.

Az mondjuk nem könnyíti meg a nézést, hogy a főhős már-már túl emberi : ) de azért kitartok

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz