login |

The X-Files: kezdett a 10. évad

2016. 01. 25. 21:20 - Írta: winnie

274 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

A FOX berendelése után Chris Carter összetrombitált néhány veterán The X-Files-írót, mi pedig megnézhetjük, hogy mennyire járt el fölöttük és a sorozat fölött az idő. Leginkább arra voltam kíváncsi, hogy a reboot azt hozza majd, amit anno szerettünk, vagy megpróbál megújulni a sorozat, hiszen a jövő hívó szavának mégiscsak illik engedelmeskedni.

THE X-FILES – 10×01 – 3,5/10

 The X-Files - 10x01-06

Néztem a kezdést, néztem, és végig az járt a fejemben, hogy ha erről nem kapcsol el az alkalmi nézők 50%-a az első (nettó) 20 percben, akkor félreismertem az amerikai közönséget. Oké, lehet, hogy az idegen űrhajó megmutatása talán maradásra bírt egyeseket. De miután  Mulder és Scully visszatért, illetve sor került a nagy találkozásukra, a “pilot” átment egy tipikus “elraboltak az ufók”-sztoriba, amit a két ismerős arc (mármint nem Mulder-ék, hanem Joel McHale és Annet Mahendru) sem tudott megmenteni.

Komolyan nem vártam, hogy ilyen hamar, kvázi felvezetés nélkül elkezdenek heti ügyezni, és bár voltak múltbeli flashback-ek, azok nagyon súlytalanra sikeredtek. Szerencsére az, hogy Mulder ismét mulderkedett, Scully meg majdnem azt tette, amit máskor (az ő melléksztorija egyébként bejött), segített a kezdésen, de ettől még nagyon sántikált, utólag azt mondanám, hogy szemérmetlen expozíció volt.

The X-Files - 10x01-10

Féltávnál szerencsére valamelyest jobbra fordult a sztori, idővel a klisék tengerében lehetett valami kapaszkodót is találni, de amikor végre megnyugodtam volna, akkor Chris Carter David Duchovny segítségével gyorsan ledarálta egy szuszra azt, ami valószínűleg egy ideje már nyomta a lelkét, és ezzel a mondhatni monológgal megalapozta a The X-Files új irányát.

Azt az új irányt, ami nekem speciel tetszik, csak az nem jött be, hogy ennyire böszme eszközökkel tálalták, semmi finomság, semmi finesz, csak “szórjuk a nézőre azt, amit gondolunk”. Oké, ez egyenes módszer, elismerem, de nem feltétlenül szórakoztató. És bár sok húrt pengetett az új The X-Files kezdése, az epizódra azt biztos, hogy nem lehetne ráhúzni, hogy ‘fun’ lett volna.

The X-Files - 10x01-04

Nem tudtam tenni ellene, a rész nézése közben az járt a fejemben, hogy bár valahol tök jó, hogy nem lett modernebb a The X-Files Chris Carter-féle megközelítése, de manapság az ufózásnak vagy az összeesküvéseknek közel sincs olyan hatása, mint annak idején, legyen szó akár a 90-es évekről, vagy akár az én tini éveimről.

A rész koncepciója papíron bejött, azonban ettől még az egész megoldás és a következmények klisések voltak, olyanok, amiket nemcsak a The X-Files-ban láttuk korábban, hanem azóta számtalan másik sorozatban, Sosem kérdeznék ilyet, mert mások vagyunk, de itt meg kell tennem: volt valaki, aki nem találta ki, hogy mi lesz a végjáték? (Nem az “utolsó utáni” jelenetre gondolok, ami dettó nem nagy meglepetés (de azért imádtam!), hanem a rész fő sztorijára.)

The X-Files - 10x01-03

Persze lehet, hogy Chris Carter afféle meta-meta megközelítés mentén írta a részt, pajkosan összekacsintva velünk, hogy “tudom, hogy tudjátok”, és csak azért is ezt az avíttas vonulatot követte le, mert ő ennyire kemény, vagy mert szerinte mi erre vágyunk, nem tudom. De ez nem változtat azon, hogy elcsépeltnek hatott minden hatalmi beavatkozás, vagy a szereplőket sújtó balsors.

És ha már meta: lehet, hogy ennek a műfajnak az a sorsa, hogy ma már csak idézőjelben élvezhető, hogy annyira meg lehet csócsálva minden felől, hogy kikacsintások nélkül esélytelen jó epizódot írni? A 10×03-as Darin Morgan-rész szokás szerint nagyon meta lesz, szóval ezerrel várós, de én nem akarom elhinni, hogy ne lehetne még ma is jó, heti szörnyes részt írni, amitől kiver a víz. Legyen egy (két, három) ilyen is.

The X-Files - 10x01-05

Nem mondom, hogy csalódás volt a kezdés, mert bár vártam a sorozatot (akartam nézni), akkora elvárásaim azért nem voltak, Chris Carter elég régóta szállított értékelhetőt, de azért sajnáltam, hogy nem jött be jobban. Nem baj, lehet, hogy egy soron következő monster-of-the-week, vagy meta epizód már tetszeni fog.

Azért viszont kár, hogy múltba révedés ide vagy oda, a látottak alapján nem fogott el semmilyen nosztalgia, még a főcímbe sem borzongtam bele – örültem, persze, jó érzés volt ismét látni Mulderéket, de semmi plusz fan service-t nem kaptam az elvárton kívül. Lehet, hogy nem is a sorozat, hanem az én rajongásom fölött járt el az idő?

The X-Files - 10x01-01

A röhej, vagy legalábbis a furcsaság az, hogy tök mindegy, hogy milyen volt ez a kezdés, az embernek el kell döntenie, hogy akar-e hat rész The X-Files-t nézni, vagy sem. Arra célzok, hogy ezúttal nincs arról szó, hogy a pilot meghatározná a folytatás tetszési indexét. Mivel mindegyik rész külön készült (nem csak különállóak, hanem egymástól függetlenül is íródtak, írószoba nélkül), ezért egy pocsék epizódot is követhet egy zseniális, amit egy közepes, vagy fordítva. Persze az is lehet, hogy mind egységes színvonalat fog hozni.

Tehát nem az a kérdés, hogy akar-e jó sorozatot az ember, hanem akar-e még az életébe hat új epizódot ebből a sorozatból. Ha igen, akkor megnézi. Ha nem, akkor meg tök fölösleges a pilottal kezdenie, majd kiválasztja a jobb részeket. Ha minden jól megy, írunk a maradékról is, aztán a kommentek segítségével ki lehet találni, hogy melyikért érdemes adni 40 percet az életünkből.

The X-Files - 10x01-02

A többi már lehetne hét kérdése-téma is, miszerint így kell akkor sorozatokat csinálni? Hiszen, aki a rajong, az a minőségtől függetlenül néző lesz. Aki meg nem, az…, nos, ha sokáig látja maga előtt mondjuk Netflix-en, akkor idővel úgyis megnézi. És itt most nem arra célzok, hogy random a színvonal, hanem, hogy a 6 rész az piskóta. És az ember ilyenkor hajlamos arra, hogy ledarálja a szezont, mert nem nagy időbefektetés összességében, főleg, ha a mérleg másik serpenyőjében egy 6 évados sorozattal való felzárkózás van. Kisebb ellenállás, vagy mi.

274 hozzászólás Ne habozz!

Scott21 - 2016. 01. 25. 21:30

En azt hittem nagyon fogom utalni de imadtam, meg a szajba ragosabb reszek sem vették el a kedvem! Ha tehetnem mar neznem is a köv 5 reszt

seven - 2016. 01. 25. 21:31

Nagyon vegyes érzéseim vannak. Az epizód összeségében tetszett, gyorsan elment az a 42 perc. Viszont talán túl gyorsan.

Az első 20 percben annyi minden bele van sűrítve hogy nem igaz. A “régi” x-filesban ehhez 3 mythology epizód kellet volna kb. Kicsit furcsa volt, hogy milyen nyíltan beszéltek mindenről. Valahogy hiányzott a misztikum, mert túl sokat mutattak mindenből.

Remélem a hátralevő 5 epizód azért nem csapong ennyire.

Dregnarr1 - 2016. 01. 25. 21:36

Én nem néztem a sorozatot anno, de azt hittem róla, hogy pont az a különlegessége, hogy ok, hogy vannak rendkívüli különlegességek és bizarrságok, de sohasem mutat annyit, hogy biztosra lehessen mondani a dolgokat. Erre most, a mustra képei között meg gyak. minden konkrét.
Akkor most már nem kell “hinni”, mert már minden tény?

Tommy - 2016. 01. 25. 21:37

Ez a kritika eleg erdekes, mert amit irsz az alapjan egy eros kozepes volt az 1 resz, erre kiosztasz ra egy 3,5 pontot, ami sztem az emberek tobbsegenel katasztrofalisan rossznak szamit. Sokan csak erre is fognak rapillantani sajnos. Lehet tenyleg elkene hagyni ez a pontozast mar.

Lemoni - 2016. 01. 25. 21:38

Abszolút rajongó vagyok, ezért túl elfogult is, de ha nagyon pocsék lett volna a kezdés, az fájna. Mivel nem fáj, sőt, ittam minden pillanatát, nincs is gondom vele. Aminek nagyon örültem, hogy nem spilázták túl az újra találkozásokat Scully-Mulder-Skinner vonalon, hanem olyan természetesen jöttek. A belengetett összeesküvés érdekes, de túl emberi, szeretném, ha jelentős maradna az UFO-vonal is jó adag misztikummal. Nekem megért 8/10-et a kezdés.

A főcím olyan kellemes időutazás volt! :D

blabla - 2016. 01. 25. 21:43

Tommy PONT ezt akartam irni én is
Azt írja , hogy ez a vonal is tetszett, az a jelentet is, amazt meg imádta, 10/3,5:-)

Lilith - 2016. 01. 25. 21:48

Szerintem nem volt rossz.Olyan guilty pleasure érzés fogott el.Mulder és Scully közti viszony még bonyolultabb mint volt.Az egysorosaik nagyon bejöttek.A barackos-jimmykimmeles részért meg külön pirospont.Ötletes volt. :D

Lajosék a másodikról - 2016. 01. 25. 21:51

Nem voltam rajongó, a gumiemberes meg a fénylő bogaras részre emlékszem összesen, de ez ha nem is tetszett, legalább érdekes volt.

Nagyon hiányzott valami magyarázat az elmúlt 1x évre, Scullyt gyorsan lerendezték, Mulderről viszont semmi nem derült ki. Szerintem túl könnyen fogadta, hogy végig becsapták, a munkája felesleges volt, valami nagyobb összeomlást vártam volna tőle.

A rajongók valószínűleg nehezen fogják megemészteni, hogy mégsem ufók a rossz fiúk, és kilenc évad mehet a kukába emiatt, valahol értem, ha nekik ez nagyon nem jön be. Nekem vállalhatóbb az ufóknál a gigaösszeesküvés.

Utóbbit mondjuk alaposan túltolták, párszor sikerült is átlépni azt a vonalat, ami a komolyságot önmaga paródiájától elválasztja.

szpojleres mókus - 2016. 01. 25. 21:56

Annyira demotiválóak tudtok lenni. Most akartam megnézni elalvás előtt ááá de így már nincs kedvem.

winnie - 2016. 01. 25. 21:56

Tommy: az egész rész egy nagy negatív volt, klisé, klisé hátán, nulla erőfeszítéssel, rettenetes középszer. azért írom a pozitívumokat, hogy lehessen látni, hogy miért nem jóval kevesebb pont. alapvetően nem éreztem annyira pocséknak, de nem volt jó.

igazából hiába a pár szép rügy a nagy massza gagyiban, nem sokat javítanak a massza összképén.

szerintem a különbséget sokaknál a nosztalgia faktor erőssége fogja jelenteni. akinek sokat számít, annak simán jó lesz a rész. nekem nem számított sokat. más sorozatoknál lazán elvakít az, ami rég volt, itt valamiért nem tette. ezért is tettem fel a kérdést, miszerint lehet, hogy az én rajngásom fölött járt el az idő?

értsd: azon nem fogok sikítozni, ha azt mondják, hogy truth is out there, vagy you want to believe. ez inkább ciki kategória, mint pozitívum. nálam. másnak simán bejöhet, abszolút megérteném.

winnie - 2016. 01. 25. 21:57

szpojleres mókus: legalább szinte biztos, hogy pozitívan fogsz csalódni. ha meg bejön, akkor tudni fogod, hogy…:)

DaMan - 2016. 01. 25. 21:58

Életemben nem láttam még egy X-Files részt sem, de így is remekül szórakoztatott ez. Mondjuk szerintem is túl gyorsan ránkdobálták az infókat és a rész végi embert nem ismerem, de nem hiszem, hogy ez akadály lesz. Nyáron ledarálom a ‘régi’ sorozatot, addig csak remélem, hogy az új rész nem teszi azt feleslegessé.

winnie - 2016. 01. 25. 21:59

DaMan: a rész végi az az über rosszfiú. ott már tudtam sikítozni:)

Oriol - 2016. 01. 25. 22:02

Én a magam részéről talán 8-at is megadnék rá, de biztosan elfogult vagyok, a régi sorozatot imádtam és annyira jó volt újra látni a karaktereket.

Szaby59 - 2016. 01. 25. 22:03

Volt egy pár jó jelenet, de nekem is összességében csalódás volt. Olyan mintha ez valami 3-4. epizód akart volna lenni, nemhogy “évad”nyitó.

Malachi - 2016. 01. 25. 22:04

közepes kezdés, nagyon sok, nagyon tömény infó, rohanás, új irány… de volt minden, és ez ugyanaz a régi X-akták, amit szerettem. szőrös szívvel 6 pont, és innen már csak felfelé megy majd, vagy stagnál.

ittavége - 2016. 01. 25. 22:05

Teljesen jó, ez a sorozat az összeesküvésekről és a heti szörnyekről szólt mindig is. Jól szórakoztam, 10/7.

Kár, hogy a jól manikűrözött férfit játszó színész meghalt :(

Bibby - 2016. 01. 25. 22:09

Ez mégis mi a franc volt… hol volt ez a régi borongós, rejtélyes hangulattól? Mindent direktbe, bele az arcba, percenként kétmillió új információval. Tudom, ez a mai módi, fogadjam el.

Annie - 2016. 01. 25. 22:09

Az X akták kezdetekor kezdtem csak gondolatban létezni, szóval nekem teljesen kimaradt, de mivel a 30-as es 40-es ismerőseim mar napok óta fangirlkidtek itt nekem, beadtam a derekam es megnéztem a részt. Be kell, hogy valljam, tetszett :) Szerintem nyáron ledaralom majd. Ami nekem is feltűnt, hogy. Scullyt es Muldert játszó színészek között nagyon működik a kémia, es ez szerintem sokat dobott az élvezeti értéken :)

torjack - 2016. 01. 25. 22:09

Teljesen jó volt ez, nyilván ebbe belejátszik a nosztalgiafaktor is.

A 3,5/10 gyakorlatilag eretnekség nálam.

:D

Oriol - 2016. 01. 25. 22:10

Na igen, azzal mondjuk egyetértek, hogy akinek a “truth is out there” cikinek számít egy X-Files-ban annak ez tényleg lehetett 3,5-ös a film. Ezt most nem rosszból mondom, az X-Files, elsősorban az átívelő sztoris-UFO-s részeivel szólt egyfajta közönségnek és ettől mindenképp eltértek a “heti szörnyes” részek, mint a fentebb említett legendás piócaember vagy a sötéten átmenő bogarak, vagy a beggar man, vagy Peacock-ék hogy néhányat említsek.

Emmet Ray - 2016. 01. 25. 22:12

Valahogy nekem is komédiának tűnt az egész. Bush, 9/11, Roswell, nullpontenergia – adták az ívet rendesen, csak pislogtam. :D Dan Brown, Michael Moore-al karöltve se írhatott volna jobb sztorit.

maxxid - 2016. 01. 25. 22:14

Remek volt 10/8, várós a folytatás :)

Mikilós - 2016. 01. 25. 22:15

Nekem is bejött. Kifejezetten tetszet az ilyen archív felvételek és képek. Azért mindenkin látszik, hogy el járt felettük az idő. Úgy tudom, hogy a 3. rész állítolag zseniális lesz kiváncsi leszek rá?

Érdekesség: A reklám szünetben a Coolon hamarosan jönn a Rosewood.

KK - 2016. 01. 25. 22:16

Basszus, még a szinészek is hadartak, hogy beleférjen a sok infó az epizódba…
A kiscsaj rohadt nagy anti-szinész, egy gumibaba is természetesebben játszott volna.

Csak amiatt maradok, mert az eredetit imádtam, és bizom benne hogy a folytatás lassabb lesz.

Mondjuk az összeesküvéses paranoia kicsit PoI-szintű, azzal a kiállhatatlan riporter csávóval.

MeGaZsOLa - 2016. 01. 25. 22:17

A csóka mikor vázolta mi zajlik az USA-ban, és milyen irányba tartanak, na az valami félelmetesen reális megközelítése volt a dolgoknak.

dukyka - 2016. 01. 25. 22:18

Nagy elvárások nélkül, ám egykori hatalmas rajongóként, szerintem se volt gyengébb 6 pontnál a kezdés. Kissé tömény volt. Mondjuk aki sose látott egy részt sem belőle, az nem tudom, mennyit érthetett. Őszintén szólva én gyengébbre számítottam, főleg így a negatív kritikák után.

Uzsonna - 2016. 01. 25. 22:18

Oké, wtf??? Ez mi f*szom volt, de most komolyan. És ki ez a múmiaufó fejű nő, akit Scullynak hívnak? Maradok végig, de ez őszintén egy szar volt.

MeGaZsOLa - 2016. 01. 25. 22:21

Uzsonna: Scully-t kicsit szétcsapta a sok botox :)

sepörd - 2016. 01. 25. 22:22

rohadt sűrű volt, főleg kezdésnek, True Detective 2. évad feeling. csalódás.

Csak Porter - 2016. 01. 25. 22:28

Annyira leszólták az első részt, hogy teljesen pozitív csalódás volt. A nosztalgia-faktor működött. Nem rossz alapozás, ám nem volt benne semmi ijesztő, de még így is tetszett. 6/10

edg - 2016. 01. 25. 22:29

Unalmas volt. Az alienek vére meg mérgező. Meg mi ez már, hogy csak úgy felkapja a faszi a lepedőbe burkolva?!
Túlhígitottnak tűnt a rész, remélem jobb lesz. Bár kétlem…

kecskebégető - 2016. 01. 25. 22:31

” Az alienek vére meg mérgező.” fdogalmad nincs ugye?….

Malachi - 2016. 01. 25. 22:32

Mondjuk hozzáteszem, hogy most láttam negyedszer és elsőre elég csalódott voltam, akkor még csak 5 pont lett volna. Nem tetszett az irányváltás a sztoriban, meg a chemtrailes, HAARP-os majomkodás. Sokat változott a világ, 2000 körül ezek még menő témák voltak, most már inkább cikisek. De szerencsére a többi gyorsan elvonta ezekről a figyelmemet. :)

Seth (GIE) - 2016. 01. 25. 22:33

Hát ez sehol sem hozta a régi epizódok “félős, beszaratós” hangulatát, itt mindent bele az arcba, de azért maradok, összességében bejött!

csernakakos - 2016. 01. 25. 22:38

En sosem voltam a sorozat rajongoja, nem is lathattam gyerekkent olyan sok reszt, igy elvarasok nelkul ultem le ele.
A tempo tenyleg tul volt porgetve a szuntelen hatterzenevel egyutt, valoban olyan ez, mintha a hatasvadaszat es a sebesseg a mai mediafogyasztas kotelezo eleme lenne. Neha azt ereztem, a kevesebb tobb lenne. Kis csend, nagytotalok, paranoia…

Egy laza 6-os-7-es a resz, arcpirito CGI ide vagy oda.

Tsabus - 2016. 01. 25. 22:47

Sziasztok!
Csak olvasó szoktam lenni, de mégis az X-aktákról van szó… :) Most vagyok túl a Cool premieren, és… rajongóként tetszett. De ha ez nem egy bejáratott sori lenne, akkor szerintem menne a levesbe. Ez az információ bomba, amit elsütöttek, hogy ha valaki esetleg nem látott egy részt sem, akkor is értse mi újság meglepett.
A 6 rész nem sok, gondolom a költségvetés sem végtelen, de akkor is csinálhattak volna egy dupla nyitó epizódot, egy 9 évados kult státuszba emelkedett sorozat szerintem megérdemelte volna. Abban sokkal jobban ki lehetett volna fejteni mi történt eddig, hol tartunk most, és miért vagyunk újra itt, okosabban fel lehetett volna vezetni. A színészek enerváltak, nekem mindenki nagyon fáradtnak tűnt, nem éreztem a lelkesedést, persze ez lehet koncepció, hiszen úgy búcsúztunk tőlük, hogy mindennek vége. Közben volt egy mozifilm is, ahol már találkoztunk az új, borostás Mulderrel, úgyhogy végül is ez beleférhet akár, de nekem itt furcsa volt.
És hogy mind a 6 rész különálló sztori, ezen megint meglepődtem, úgy látszik mindenki abban bízik, hogy a régi szép idők elviszik a hátán a sorit… Nagyon vágyom arra, hogy sikeres legyen és folytassák, de sajna szerintem nem lesz benne annyi, hogy ebből több évad legyen. Már csak amitt sem, hogy Chris Carter a Milleniumon kívül mennyire nem tudott azóta semmit letenni az asztalra.

LoGi - 2016. 01. 25. 22:48

Nem számítva az első évadból látott pár részt, újonc néző voltam, és kb semmi nem tetszett a részből, a 3.5-ös pontszámot megfelelőnek tartom.

Nem tetszett:
– Tényként kezeli az ufók létét, rengeteg sightinggal és bizonyítékkal, amit gyakorlatilag bárki megtalálhatna könnyen, vagy meg kéne találnia a mai IT világában. Emellett a miénkhez egy nagyon is hasonló világot ábrázol közben, ahol Jimmy Kimmelnél vendégeskedik Obama, és az emberek überrel közlekednek. Miért? Inkább nem lettek volna ezek a hasonlóságok, hogy az emberek könnyen a helyén tudják kezelni a sorozat világát, egy külön univerzumként. Nem jött be a meta i guess.
– Az ufók klisés ábrázolása, lehet direkt ez volt a cél, de én jobban értékeltem volna kreativitást ezen a téren.
– Egy csomó párbeszéd is nagyon bénára sikerült sztem. Pl. Mulder és Scully érzelem teljes párbeszéde Sveta háza előtt, vagy kb bármi amit Sveta mondott (itt a színész játéka se jött be egyáltalán)

Nagyon kiakartam nyomni egy csomó helyen, de végig szenvedtem, és valószínűleg legalább a harmadik részig végig ki is tartok. Ha az se lesz min 7/10, akkor még max a finálét átpörgetem.

uTomi - 2016. 01. 25. 22:49

Ha nagyon szőrös szívű vagyok akkor 7
Igen nagyon sok info bele az arcunkba minden misztikum nélkül. Érdekes és nem is jellemző a régi X-Aktákra. Olyan mintha Carter úgy érezte volna, hogy akkor 1 részbe mindent bele mert nem lesz több és gyorsan el kell mondani. Ugyanakkor meg annyira gyorsan lepörgött a 42 perc, hogy csak pislogtam, hogy máris vége ?
Alapvetően tehát bejött a kezdés és nagyon várom a heti részeket de remélem ,hogy kicsit vissza vesznek az információ bombázásból mert ez így kicsit too much volt.
Külön hatalmas pont az összes régi árcért.
Még valami: nagyon örülök, hogy Carter nem kurvult el és lett valami X-Akták reboot förmedvény mert őszintén mondom a tököm tele van a rebootokkal. X-Akták ne legyen Mulder és Scully Duchovny és Anderson nélkül.

kecskebégető - 2016. 01. 25. 22:49

Aki meg a sok infon súlyzózik..6 részes az évad és érthető,hogy a friss húsoknak kell az alap különben 10 perc után ez nem nekem szól felkiáűltással kaszálnának…

Hegedda - 2016. 01. 25. 22:50

Mondjuk bitang, hogy holnap már jön a második epizód (szinkronnal), amúgy jó lett a szinkron is .

m76 - 2016. 01. 25. 23:05

A rész első fele nagyon csapongóra sikerült alig bírtam követni, csak ugráltak a szereplők térben és időben. Nem volt koherens. Hogy az írásnál vagy a vágás közben nem találták a fonalat nem tudom de nagyon nem tetszett.

Talán az volt a baj, hogy túl sok mindent akartak abba a 20 percbe sűríteni, és így semmire sem jutott elég idő. Vajh hány jelenet végezte a vágószoba padlóján?

A rész második fele viszont számomra hozta a régi X-akták hangulatot. Persze nem ezt vártam, de nem baj, hogy ezt kaptam. Azt hittem totál megújulnak és nagyon rámennek az új nézők megszerzésére, de ez tömény fanservice volt. Ami legjobban meglepett, hogy a régi főcímet változatlanul meghagyták. Szerintem az új nézők közül aki addig nem kapcsolt el akkor biztosan, mivel ha nem tájékozottak simán azt hihették, hogy egy 90 es évekbeli sorozat ismétlését látják.

Szóval állok elébe a további 5 résznek, de ezek után nem táplálok sok reményt az iránt, hogy nem ez lesz a valaha készült utolsó 6 rész.

cucu0408 - 2016. 01. 25. 23:06

Sziasztok!

Valaki röviden elmesélné, ki volt a végén az öreg bácsi? :)

Hegedda - 2016. 01. 25. 23:07

Öreg bácsi a főgenya :D

human - 2016. 01. 25. 23:16

“Aki meg a sok infon súlyzózik..6 részes az évad és érthető,hogy a friss húsoknak kell az alap különben 10 perc után ez nem nekem szól felkiáűltással kaszálnának…”

de a túl sok információ egyszerre, szárazon, az pont nem újoncbarát ám.

nzoli17 - 2016. 01. 25. 23:25

Spoileres lehet:

A cigarettás férfit nem lebombaztak a helikopterek a 9.évad utolso jelenetében? 😃😃 orulok h visszatert vartam is de remelem azert lesz szo errol

Gate - 2016. 01. 25. 23:25

Az utolsó X-akták próbálkozás az a vállalhatatlanul botrányos film volt, ha ahhoz viszonyítunk hatalmas lépés előre már maga a tény is, hogy végre újra a már jól bevált X-akták vonalra léptünk vissza. Az első rész nem váltotta meg a világot de nálam azért minimum 1 erős 6-os volt. Várom a folytatást.

Deny - 2016. 01. 25. 23:25

Hát nem tudom, újoncként nekem semmi bajom nem volt sem a résszel, sem az infóáradattal. 7/10

Uri Tamás - 2016. 01. 25. 23:28

m76:

Szóval állok elébe a további 5 résznek, de ezek után nem táplálok sok reményt az iránt, hogy nem ez lesz a valaha készült utolsó 6 rész.

Pedig a kezdeti számok mesések. Persze egyrészt még nincs kint a végleges adat másrészt meg ugye a 2. és 3. rész lesz a döntő na de akkor is. Ha jók a számok bővülhet még ez a 6 rész, azt hiszem maguk a készítők is ezt nyilatkozták.

Connor MacLeod - 2016. 01. 25. 23:44

Sziasztok! Nekem nagyon tetszett. Sok volt tényleg az infó, de pörögtek az események. Végre megvolt benne minden, amit hiányoltam a 2008-as mozifilmből.

Remélem, hogy sok rész lesz belőle. Kikapcsolt engem nagyon, a DC Comics sorozatokon és az Outlanderen kívül nem nézek más új sorozatokat, (Az Odaáttal le vagyok maradva, 5. évadig láttam) de nagyon tetszik ez a friss mitológiai szál, illetve az aktuális dolgok. Remélem kellően kitudják fejteni a sztorit meg az elvarratlan sorozatszálakat is.

Én azt mondom, hogy hiánypótló ez a sorozat, és örülök, hogy ilyen friss témákat vesz elő, illetve ahogy keveri a szálakat.

Eucerin Liza - 2016. 01. 25. 23:54

Király volt.

Turorudi - 2016. 01. 26. 00:18

Nem olvastam végig a kritikát (egyelőre, bocsi), de fontosnak tartom megjegyezni, hogy király volt, úgy futkározik a hátamon a hideg, mint anno. Velem is eltelt pár év, máshogy nézek a dolgokra, a világ is sokat változott – és ezekre jól ráérzett az alkotó stáb. Szerintem újoncként is szerethető lehet, sok valós életből vett bejátszás, tény jelenik meg. Mulder kicsit Dr. House-féle figurát alakított itt, nekem bejött. Szórakoztató volt, elgondolkodtató, igényes. Jaj, de jó, olyan lelkes vagyok, várom a folytatást. KIRÁLY VOLT.

moony - 2016. 01. 26. 00:29

soha nem néztem az x filest, nem ismertem a storyt, a történeteket, elvárásaim se voltak, csak kiváncsiságból ültem le elé. nekem nem volt zavaró az infómennyiség, anélkül semmit nem értettem volna, lehet el is kaszálom. de így tetszett. az a 3,5 pont azért egy picit erős.
6/10

moony - 2016. 01. 26. 00:30

karakterek akart lenni az a történetek

Thrasher - 2016. 01. 26. 00:30

“csak az nem jött be, hogy ennyire böszme eszközökkel tálalták”

Na ez az.
Az egyetlen dolog, amire gondolni tudtam, az az volt, hogy “HŐŐŐŐ, ez de buszma…”
És nem hiszem, hogy ebben lett volna bármi meta, azt érzem, hogy egyszerűen ide vezetett az, hogy mitológiát is akarunk, közészendvicselve MotW-t is akarunk, ki is kell elégíteni a rajongókat, meg azt is kezelni kell, hogy eltelt másfél évtized, oszt’ van rá 6 epizódunk.

A párbeszédek néha esetlenül voltak megírva, a színészeket viszont úgy döntöttem, inkább nem fikázom, mert M&S esetében lehet, hogy csak az zavart, hogy mennyivel öregebbek lettek, McHale-t mindig is utáltam, a ’47-ben a fiatal dokit (rettenetesen) játszó Baessato meg nem számít.

Sokakkal ellentétben a sztori egységét én annyira nem féltem, réges-régen agyonkutyulták már azt. Ha valaki hozzám hasonlóan csak nagyjából emlékezne rá, ebben a cikkben összesűrítve gyönyörűen látszik, milyen mélységekbe sikerült taszítaniuk a mitológiát: http://www.vulture.com/2016/01/timeline-of-the-mythology-of-the-x-files.html

Thrasher - 2016. 01. 26. 00:48

Ezt azért kiemelném ide, arra nem kitérve, kettejük közül kit nézek hülyének a véleménye miatt, mert most nem ez a lényeg.

KK – 2016. 01. 25. 22:16
Mondjuk az összeesküvéses paranoia kicsit PoI-szintű, azzal a kiállhatatlan riporter csávóval.

MeGaZsOLa – 2016. 01. 25. 22:17
A csóka mikor vázolta mi zajlik az USA-ban, és milyen irányba tartanak, na az valami félelmetesen reális megközelítése volt a dolgoknak.

ldavid - 2016. 01. 26. 00:52

@nzoli17 ő már vagy hatszor meghalt :D kiírthatatlan az öreg

-Haseo- - 2016. 01. 26. 01:02

“szórjuk a nézőre azt, amit gondolunk”

Pontosan, ez a legnagyobb bajom nekem is. Azon túl hogy szerintem folytatás sem kellett volna, azért volt a régi sorozat példátlanul zseniális mert végig nyomasztó és misztikus tudott maradni, és a mellékszálai is nagyon érdekesek voltak.

Viszont ez az “Új irány”, hát nem is tudom…. Ha tényleg adagolva feltálalják is kicsit átverve érzem magam. Nagyon nem számítottam rá, mert az egész régi sorozat úgy volt felépítve hogy elhittem a dolgot. Így meg nem is tudom, kimondom: csak a régi sorozat fanjaként mondom azt hogy jóféle… volt, elment. Nem is feltétlen az új irány miatt hanem a megvalósítás miatt. Mulder és Scully karaktere még mindig zseniális.

De nem hinném hogy ennek a sorozatnak, sok olyan új kedvelője lesz aki nem ismerte az eredetit.

NoFearthewalkingdead - 2016. 01. 26. 01:05

Szóval lássuk jól értettem-e; az egész 9 évados történések egy nagy átverés volt és az ufokban végig emberek ültek. Ezzek kvázi le is rombolták az egész sorozat kultuszát. Amikor Mulder azt mondja: ” Az úr küldte nekünk.” Az mindennek a legalja. Egy Ufó hívő X-Aktás nyomozó ne mondjon már ilyet. Azt is bírtam, hogy megjelent ez az igazságharcos Jimmy Fallon és akkor most ő elmond mindent, a házban meg Mulder szépen ledarálja nekünk a tutit. Olyan volt, mint amikor a gyerekek játszanaj, hogy az egyik elkezdi a mesét, a következő meg folytatja. Ez a Hinni akarok c. film méltő folytatása volt. Szerintwm wbbe egyáltalán nem lesznek “heti szörnyek”. Még szegény bagós is tüdőrákos lett, vagy mi :D (Skiner előtt mef le a kalappal, jól tartja magát)

Andor - 2016. 01. 26. 01:09

Az elején nekem se tetszett ez az erőltetett újra egyesülés. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon sok idő telt el a sorozat lezárása óta, és valahogy meg kellet fogni a régi és az új nézőket is. Nagyon tetszett az, hogy összefűzték az összes ilyen youtube-os összeesküvéses videót kb. (Fema táborok, 911, ufós dolgok, stb).

A kritikád jó, a pontozással én sem értek egyet.
Mostanában minden sorozatban önteni kell a szemetet a nézőkre (lásd Arrow, mert ha egy kicsit is belassul a sori akkor már nem nézik az átlag emberek.

6,5/10

serra - 2016. 01. 26. 01:19

Mondjuk ez a 3.5 pont tenyleg erosen elveszi a kedvemet attol, hogy belekezdjek. Tudom, hogy ez szubjektiv, mindenki maga donti el stb stb, de akkor is olyan erzes volt meglatni mint egy gyomros. :) Azt hiszem megvarom mind a 6 reszt es hetszentseg, hogy tobb kritikat nem olvasok itt rola, no offence.

Lilith - 2016. 01. 26. 01:31

@NoFearthewalkingdead
Tudtommal nem Jimmy Fallon hanem Jimmy Kimmel volt,de lehet én tévedek :P

NoFearthewalkingdead - 2016. 01. 26. 01:53

@Lilith is-is. Létezik mind2 :)

blabla - 2016. 01. 26. 02:05

Thrasher, nem kitérve arra, hülyének nézlek e vagy sem, de én személyvszerint több rewiewbe, és kritikába is beleolvastam, és baromira nincs ilyen egyöntetűség. Pont az van, ami itt a kommentszekcióban. Van aki lehúzza, van aki meg magasztalja, a többségi vélemény meg közepesre pontozza.
És akkor nem említettem a rajongói voksokat akik meg átlagban 9 pontra lövik be a 10ből (lsd imdb)

winnie - 2016. 01. 26. 05:01

Oriol: cikinek az számít, ha kimondják csak azért, hogy elaléljak:) magát a sorozatot szerettem minden ufóval és heti szörnnyel.

Malachi - 2016. 01. 26. 05:48

hujj, az imdb-n beindult a harc, 5500 szavazatból 94%(!!!), hát… :D jó ez még nem sok és úgyis megy még lefelé, de akkor is. de ha megnézitek a Metacritic-en vagy a Rottenen, hatalmas szakadék van a nézői és a kritikusi értékelések között. nem is tudom hirtelen, melyik sorozatnál volt utoljára ekkora nézetkülönbség ilyen téren. ráadásul – ami megint csak meglep – az új nézők nagyobb részének is inkább tetszik a sorozat. a The Wrap azt írta most, hogy szerintük az 5,1-ről simán mozdulhat felfelé is a nézettség, főleg a meccses/DVD felvételes elszúrás miatt.

hát én nem akartam hinni benne, meg elkiabálni sem merem, de öcsém. lehet, hogy ebből folytatás lesz. ki hitte, ki hitte!

winnie - 2016. 01. 26. 06:05

egyébként magáról a részről: nekem rettenetesen furcsa volt, hogy mulder egy kvázi random “áldozattal” találkozva hirtelen rájön, hogy minden kamu, megvan a megoldás, stb.

tényleg annyira különleges volt ez a nő? szóval meglepett, hogy minden átmenet nélkül ilyen nagy szavakat kezdett használni.

Malachi - 2016. 01. 26. 06:13

nem, most írtam egy hosszabbat 5:50 körül, abban szerintem nem volt “mázsom”. arra gondoltam utóbb, a nézettségekről lamentálok benne.

azért O’Malley eléggé odacsapott az eltűnő UFO replikával, hogy hihetőnek tűnjön bármit is hoz elő. a lányt meg ő mutatta be nekik. mindegy, hát lehetett volna kidolgozottabb a sztori, azt senki nem vitathatja, de gondolom a hat rész miatt döntöttek így.

winnie - 2016. 01. 26. 06:38

ja, akkor imdb.

des - 2016. 01. 26. 06:41

Hát így, hogy heti különálló részek lesznek, nem is annyira érdekel már.. Na jó, szerintem megnézem ezt a 6 részt, de így kevésbé érdekes már számomra.

Igaz, az első rész végülis tetszett, bár az eleje tényleg olyan gyors, összecsapott volt picit,

Ace - 2016. 01. 26. 07:41

Szerintem nagyon ott volt. Valami hihetetlen nosztalgia fogott el és baromi jó ,hogy ufós részel kezdtek ha valami gagyi sorozat gyilkos vagy vallási rész lett volna akkor nem jött volna be ennyire de így teli találat volt nekem. Az infó valóban sok volt de érezhető volt ,hogy Carternek mindent 1 részbe kellett belesúvasztania amit régeben akár egy egész évadon át vezetett fel és egy dupla részel zárt le, erre senki nem gondol? Szóval ez szerintem a szezon rövidsége miatt van. Oké lehetett volna egy sokal egyszerübb story is de akkor az x-akták lényegi részét kellett volna(összesküvés) kiölniük szóval én ezt az infóbombát ennek a számlájára írom. A két főszereplő hozta azt amit régen náluk sem találtam hibát. Én biztos ,hogy maradok és már most nagyon sajnálom ,hogy csak 6 részt kapunk.
Van valami esély arra ,hogy lesz következő évad esetleg egy hosszabb?

Szajko - 2016. 01. 26. 07:49

Én nagyon kellemesen csalódtam, egyáltalán nem éreztem, hogy klisé klisé hátán jött volna, inkább azt, hogy Chris Carterék meg akarták mutatni, hogy még mindig tudnak élvezetesen elrablós-összeesküvés elméletes epizódot írni. Szerintem sikerült, le a kalappal, várom a folytatást.

lesliemagpie - 2016. 01. 26. 08:07

Szerintem az igazi rajongót biztos kirázta a hideg a főcímtől:)
Mikor meghallottam, hogy az eredeti, áááá!
Aztán magyarul is az eredeti, Ducsovni mindent visz, áááá!

sleepwalker77 - 2016. 01. 26. 09:05

Nem vártam túl sokat tőle, így nem is csalódtam akkorát. Egy erős 6/10-est adok rá. Mulder és Scully beszélgetései olyanok voltak mintha 2 b kategóriás színész lenne meghallgatáson, pedig nagyon bírom mindkét színészt, de ezt rossz volt nézni.

pluhi - 2016. 01. 26. 09:05

Gyenge volt. Unalomig ismert üres frázisok, képünkbe tolt UFOk, lukas sztori. Piros pont a főcímért meg a rákosért, a többi hármas alá.

Mordekai - 2016. 01. 26. 09:07

Ez egy RAKÁS SZ*R volt. Nagyjából egyetértek a pontszámmal, de feleslegesnek tartom ilyen mélyen elemezgetni a jelenséget.

Nulla rejtély, nulla izgalom, nulla feszültség. Semmi nyomozás, csak hirtelen ugrálás a helyszínek között. Aztán meg a túlpörgetett monológokba tömörített globális összeesküvés sztereotípiái. Aztán meg egy idegenek által elrabolt nő, egy rejtélyes öreg az éjszakában, aki a homályos infót adja stb. Ezek már megvoltak, köszi. Meg a totálban megmutatott idegen és az ufo….ez így meg öngól.

A politikai üzenet sem volt túl szimpatikus, főleg egy olyan valakitől nevetséges ez, aki állítólag az igazságot keresi.

2016-ban is lenne létjogosultsága az X-aktáknak, de akkor legyen már 2016-os színvonalú. Ezt nem így kellett volna.

MeGaZsOLa - 2016. 01. 26. 09:32

Thrasher :

1.nem vagyok hülye
2.a reális felvázolást a 9/11 utáni dolgokra értettem,kémkedés,mindenkit megfigyelünk stb…

Azért nem gondolod,hogy az UFO-k lerohanják amcsit elhittem, meg jön a nagy EMP ? :)

Thrasher - 2016. 01. 26. 09:44

@blabla:
“És akkor nem említettem a rajongói voksokat akik meg átlagban 9 pontra lövik be a 10ből (lsd imdb)”

Édes jó istenem, fogjuk már fel végre, hogy sorozatoknál az imdb-értékeléseket tekintve semmi más nem számít, csak a fanboyság. Kevés népszerű sorozat részei indulnak úgy, hogy nem majdnem 10-re vannak rögtön pontozva…

@NoFearthewalkingdead
na, akkor kezdjük:

“Szóval lássuk jól értettem-e; az egész 9 évados történések egy nagy átverés volt és az ufokban végig emberek ültek.”
Nem, valószínűleg nem jól értetted.

“Amikor Mulder azt mondja: ” Az úr küldte nekünk.” Az mindennek a legalja.”
Az eredeti “She is a godsend.” kifejezés teljesen hétköznapi, mindenféle vallási meggyőződés nélküli emberek is szokták használni, aki meg szinkronnal néz valamit, az onnantól kezdve csak magára vethet.

“Azt is bírtam, hogy megjelent ez az igazságharcos Jimmy Fallon”
OK, érdekes választás, sok teljesen megszállott jobbos médiaszemélyiség van, aki a valóságban is hasonló témákon pörög, ellentétben Fallonnal, aki egy teljesen más műfaj, nem baj.

“…és akkor most ő elmond mindent, a házban meg Mulder szépen ledarálja nekünk a tutit. Olyan volt, mint amikor a gyerekek játszanaj, hogy az egyik elkezdi a mesét, a következő meg folytatja.”
Na ez a fél mondatot egyfelől nem baromság, mert valóban furcsa volt, hogy Mulder ennyi tapasztalattal a háta mögött is rögtön így rámozdul egy ilyen bizonyítékok nélküli sztorira, másfelől mindig is az volt a Mulder/Scully páros dinamikájának az egyik alapeleme, hogy Mulder néha elkeseredetten kapaszkodott szalmaszál-erősségű sztorikba, hogy aztán Scully nyávogjon egy sort, hogy hülyeség, sok-sok év után is csinálták ezt a sorozatban.

“Szerintwm wbbe egyáltalán nem lesznek “heti szörnyek”.”
Rengetegszer le lett írva, hogy a premier és a finálé közötti részek MotW-részek lesznek, nem értem a logikád.

energy - 2016. 01. 26. 10:05

Túl sokat mutattak. Túl sokat akartak. Nem tetszik ez az összeesküvéses dolog. Miért nem tudtak heti ügyekkel visszatérni?!

Lajosék a másodikról - 2016. 01. 26. 10:08

Az 1×02 egyáltalán nem volt annyira borzasztó, tök átlag X-akta, bár mintha már futna egy sorozat, amiben inhumanokat kergetnek.

Igazából a dramaturgot spórolták le, és ez hat rész ide vagy oda, rohadt idegesítő. Nekem túl sok a balladai homály, kapásból zavaró, hogy az első rész végén újranyitják az X-aktákat, a második elején meg már nyomoznak, ráadásul épp őket hívják. Ide azért valami elfért volna.

Emellett Duchovny és többnyire Anderson képéről is lerí a fszmnk-se-hiányzott-ez-a-marhaság érzés, Mulder ügynök látványosan unja az egészet.

A Continuum meg lassan reuniont tarthat, annyian vannak belőle.

Malachi - 2016. 01. 26. 10:25

Thrasher – godsend. az ég küldte, kész áldás, az Úr küldte, tökmindegy. bármelyiket használhatja akárki, ezen kár fennakadni. amúgy pont Scully-nak mondja, aki meg ugye erősen vallásos. nincs ott azzal baj.

Ace - 2016. 01. 26. 10:38

energy: De hát 2-5 rész az lesz… az nem elég???

Én példeul jobban örülnék ha mind mitológia lenne de tudom a többségnek ez nem annyira jön be pedig nekem a régiekből is ezek tetszettek a legjobban.

_Peter - 2016. 01. 26. 11:00

Nagy csalódás. Semmi rejtély, csak a képünkbe tolták az egészet. Űrhajó, összeesküvés, nem tetszett ahogy bombáztak az információkkal. Mulder a pojáca riporter által tálcán elétett csajszival 5 perc alatt nice to meet you után már a semmiből she is the key. Semmi kételkedés, ne már… ez belerúgás a sokévados X-akták érdekes esetek nyomozós hangulatába.
Teremfoci után néztem hát ott nem éreztem ilyen izzadtságszagot. Carter próbálta trendivé tenni, volt Kimmel, Uber… pojáca riporter ahogy hadarta az elméleteket már röhögtem, Carter elkésett ezzel tíz évet akkor volt divat, bár lehet a 40-50-es háziasszonyokra utazik mert ők most jutottak el a facebookon megosztós 911 elméletek és chemtrail hülyeségekig. Annyira izgalmasra akarták csinálni erőltetett lett a szálak elvarrása is a katonákkal.
Mulder és Scully párbeszédek se sikerültek jól, Skinner és Mulder a régi irodában, a végén a cigarettás ember jelenet volt csak igazi régi hangulatos. Talán a 2. rész jobb lesz.

szerintem - 2016. 01. 26. 11:37

nekem tetszett, de en nagy rajongo vagyok, nagyon rossznak kellett volna lennie ahhoz, hogy ne vigyorogva uljem vegig. jo volt latni a focimet, a karaktereket, a regi irodat, nosztalgikus erzes volt. ez a hat resz mindenkepp jo arra, hogy egy kicsit ujraeljem az x-aktak korszakomat.

az epizod viszont, jobban belegondolva, eleg gyengus volt. a sztorival nekem akkora bajom nincsen, mulder sokszor csinalt ilyen fejjel a falnak akciot, he wants to believe. a tempo viszont irto gyors volt, tul sok volt az info egy epizodba, ezert kerultek bele a reklamokat meghazudtolo tempoju monologok. ami a legjobban zavart viszont, hogy scully es mulder latszolag kozonye bennem teljesen ugy csapodott le, mint a ket szinesz kozonye. nem nagyon ereztem a kemiat, nem volt dinamika es nagyon nem tetszettek a parbeszedeik, valaki feljebb emlitette a vitat a lanyzo haza elott, az szerintem is erotlen es rossz volt. a riporter ficko tulsagosan egysikuan visszataszito, az atveres meg az arcunkba volt tolva sajnos.

ez a lany, az orosz scarlett johansson, valami borzaszto kulonben szerintem, nem is ertem, miert szerepel ennyi sorozatban.

a cigarettas emberert viszont kulon pacsi. nyilvan nem halt meg, ot semmi nem pusztitja el :) mar csak krycek hianyzik….

blabla - 2016. 01. 26. 12:11

Trasher, azon túl, hogy nem először tűnik fel hogy lehülyézel kommentelőket, mert csak, legalább lenne mire arcod legyen. Olvasd vissza amit irtam: a rajongók atlagban 9re pontozzák-lásd imdb-. Számodra mit jelent ez a mondat?

_Peter - 2016. 01. 26. 12:27

“jo volt latni a focimet, a karaktereket, a regi irodat, nosztalgikus erzes volt.”

Ebben bíztam én is, de úgy éreztem olyan 80-20% arányban a fiatal nézőknek szólnak a stílussal. Uber, Kimmel meg az egész My name is Fox Mulder ezt és ezt csináltuk régen monológ mintha a Flash-ből, Arrow-ból másolták volna.
Aztán jól megszórták a nézőt az információkkal, gyorsan, hadarva. A régi rajongóknak ez kevés tudta Carter kell szórni egy morzsát a cigissel, aki most látja először Mulder és Scully párosát meg nem érti mi van, semmi kémia, hangulat nincs köztük.

sinyster - 2016. 01. 26. 13:02

Korrekt volt ez. A régit nagyon hébe-hóba követtem (főleg paplan alatt rejtőzve, gyerekként), ezért nem voltak nagy elvárásaim. De az biztos, ha ez egy teljesen új sorozatként indult volna, előzmények nélkül, akkor is egy elég erős Pilot lett volna nekem. Várom a további részeket.

deku82 - 2016. 01. 26. 13:24

“ami a legjobban zavart viszont, hogy scully es mulder latszolag kozonye bennem teljesen ugy csapodott le, mint a ket szinesz kozonye. nem nagyon ereztem a kemiat, nem volt dinamika es nagyon nem tetszettek a parbeszedeik”
+1

chros69 - 2016. 01. 26. 13:37

winnie: “tényleg annyira különleges volt ez a nő? szóval meglepett, hogy minden átmenet nélkül ilyen nagy szavakat kezdett használni.”

Sveta valoban kulonleges, volt az Americans jopar reszeben, ruha nelkul! :D En csak emiatt adnek 9/10 et erre a reszre :D

juhaszvik - 2016. 01. 26. 13:46

az adott pontokkal nekem semmi bajom, ha winnie 3,5-nek látta, akkor annyinak látta.
számomra inkább az a kérdés, hogy mit jelent a szám. amit én gondolok: az adott pillanatban, az adott sorozatkínálat mellett milyen “osztályzatot” érdemel, hogy aztán összelehessen hasonlítani más “élményekkel”.
ha így nézzük, akkor nekem sem lett több 4-5 körülinél.

ozzi - 2016. 01. 26. 13:50

Rettentő gagyi volt sztem, ezerszer többet vártam ennél, főleg, hogy azóta más szerepekben is alkotott azóta Mulder stb.
Maga az alapsztori érdekes de egyszerre annyira kényes is, hogy valahányszor telefonálnak pl azon fog gondolkodni sztem mindenki, hogy akkor ezt most miért nem hallgatják le stb
Meg lehet csinálni nagyon érdekesnek de valószínűtlen, sajna

margo - 2016. 01. 26. 13:53

Én inkább voltam Alex Krycek, mint X-akták rajongó, a legvacakabb összeesküvés-elmélet részt is 3x megnéztem, ha szerepelt benne Krycek, a többi részből a legtutibb “monster of the week” sem tudott izgatni (pedig volt pár jó, pl. a májevő, a csatornában lakó, a cirkuszos vagy a degenerált 100x vérfertőzött redneck család – ennél többet viszont nem tudnék felsorolni).
Az új sorozat ergo egy nagy mínusszal indított (nincs Krycek), pici plusz, hogy a 2. kedvenc szereplőmet (Skinner) visszahozták (szegény még mindig assistant director, 20 év alatt egy tapodtat sem lépett előre az FBI ranglétrán :) )
Félidőben elővettem egy könyvet és átment háttér tévébe, annyira nem tudott érdekelni.
Gillian Anderson már csak egy arckifejezést tud használni a botox miatt, Mulder valószínűleg sosem fog szellemileg egy tízéves szintje fölé emelkedni, a TV-s csávó totál jellegtelen.
Ez a “szupertitkos szupergonosz háttérhatalom” mit is akar tulajdonképpen? Nekem nem derült ki az elhadart szövegből.
Csalódást keltően unalmas volt az első rész. Persze maradok a többire is, de ez nem lesz az X-akták nagy feltámadása…

edg - 2016. 01. 26. 13:57

margo: Igen, Mulder vagyis David nem tudja komolyan venni ezt a szerepet sem. Valahogy beleragadt a Californicationbeli szerepébe. Ami mondjuk eleinte jó volt persze, de az x-aktákhoz nem illik.

ozzi - 2016. 01. 26. 14:02

edg: volt azt hiszem egy olyan x-akták rész, igen régi, amiben viccesre vették nagyon a figurát, abban nagyon jól alkotott, lehet tényleg ez áll neki jól igazán, nem a nyomozás//konspirálás
lehet el kéne küldeni valami rendes konteotanfolyamra lol :D

DaMan - 2016. 01. 26. 14:25

Na ez az 1×02 már korrektebb volt. Nem tudom, hogy a közös gyerek mennyire újdonság, a visszatekintések mindenképp azok. Kíváncsi leszek, hogy meg akarják-e keresni majd, vagy végleg beletörődtek a mostani állapotba. Itt már rendben voltak a párbeszédek is, meg úgy általában minden.

Már csak a gusztustalan/véres jelenetek iránti undoromat kell leküzdenem, hogy feltétel nélkül tudjam élvezni.

Jeremiah Smith - 2016. 01. 26. 15:02

Azt a 3-4-5 percet leszámítva ahol Mulder meg az a tv-s faszi megfejtette a világot, egész jó kis rész volt. Bár Scully arca kissé fura, a valóságban sokkal természetesebb és szebb.
Skinner pedig assistant director továbbra is? Magyarul néztem ahol társigazgatónak mondták, de van egy ganúm, hogy tévesen.

Nino - 2016. 01. 26. 15:08

10×02
Bakker…. beleborzongtam, szerintem félelmetesen jól összehozták.
Simán jelölném a hét legjobb epizódja címre.

NoFearthewalkingdead - 2016. 01. 26. 15:30

@Thrasher Fallont csak a talkshow jellegű műsor miatt említettem, ő jutott eszembe elsőre egy talk show láttán. Ennyi volt a logika lényege. Talán Mulder nem azt mondta, hogy a 10 éves munkájuk mehet a levesbe? Mert most megvilagosodtak és az mind átverés volt, emberek raboltak el embereket, amit ufoelrablasoknak álcáztak, mert a technika már 47- óta megvan. Aztán Roswell-re is azt mondta, hogy színjáték volt. Amúgy meg nem olvastam az új részekről semmi infot, ezért tévejedett meg gondolatmenetem, amikor azt állítottam, hogy szerintem nem lesznek szörnyek benne.

Serrin - 2016. 01. 26. 15:39

Részemről 9/10. Egyedül csak az eltelt 13 évről jó lett volna egy rövid összefoglaló, amúgy nem találtam benne hibát. Azt kaptam, amit el is vártam, illetve amire számítottam.

Matt Colors - 2016. 01. 26. 16:16

Én már vártam, mikor jelennek meg a kemtrél gépek, mikor folyton felnéztek…
A következő rész talán a Haarp-ról szól majd…
Jól lett leírva. Ezeknek a dolgoknak, manapság már nem nagyon van hatásuk… Max az igazán kemény kemtrél rajongótáborra, de ez nekem kicsit sok volt.
Értem, hogy a régi sorozatban már sok dolog kiderült, számunkra és Mulderék számára is, tehát valahol érthető, hogy a misztikus vonaltól kicsit el kellett rugaszkodni, de ennyire?
A nosztalgia miatt megnézem a következőket is, de eddig nem vagyok elájulva.

Lajoska67 - 2016. 01. 26. 16:43

Az egész sorozat olyan volt, hogy csomószor belefutottak valami ultrafurcsa földönkívülis nyomba, és aztán jött egy informátor, valami ködös beszélgetést folytattak, majd ment mindenki a dolgára, és kb. semmit nem ment előre a főszál. Ez a rész tökéletesen ilyen volt, beleszőve a régi szereplők visszahozását, kis konteó filozofálást.

Teljesen frankó volt, nagyon remélem, marad még sokáig, abszolút hiánypótló is ráadásul. Nyilván nem fog szakítani az 1993-2002 közti 9 évad alapjellegével, mert akkor a kutyát nem érdekelne.

Aki jellemábrázolást, Oscar-díjas színészi alakításokat meg feminista hősöket meg csodálatos “fényképezést” akar, az nézze csak a Netflixet meg az AMC-t, ott megkaphatja ezt bűnözőstől szuperhősös sorozatig minden formában. Ez itt nem erről szól.

Ez egy folytatása egy régi klasszikusnak, és mint olyan, eddig nagyon frankó.

Sancho Pansa - 2016. 01. 26. 17:15

@Lajoska67: Persze. Mert aki X-aktákat akar nézni, az azt akarja, amit leírtál. Nézte eddig a sorozatot, szerette, és hirtelen arra kezd vágyni. Ne legyél már ennyire süsü. Az, amit te írsz, rohadt jól is meg lehetett volna írni.

Csakis az húzza a száját, aki valami jót akart látni ás nem kapja meg. Ez az első rész nagyon gáz volt, Pataki Attila-szintű összeesküvés, chemtrail és társai.

Persze olyat nem lehet meggyőzni erről, aki feltétel nélkül hisz és mindent elfogyaszt, amin az X-akták címke lifeg, de nem is kell meggyőzni erről. Szeresd. Imádd. Csak ne lepődj meg azon, hogy lesz, aki szerint ez nagyon gáz volt. Mert vagy 50 komment ezen kesereg. Miközben a másik 50 örül.

Mert egyébként szerinted így fog érdekelni sok embert? Meglátjuk.

_Peter - 2016. 01. 26. 17:42

Spoiler nélkül jelentem a 2. rész már sokkal de sokkal jobb volt. Ez tényleg X-akták epizód volt.

Nino - 2016. 01. 26. 17:58

Az a baj, hogy itt sok ember csak hinni akar.
Azt akarják hinni, hogy ők valaha x-akták fanok voltak.
Igazából olyan rég volt már a sorozat, hogy nem is emlékeznek rá.
De kár is vitatkozni, az igazságot sose tudjuk meg.

Nina - 2016. 01. 26. 18:20

ez lehetett volna AKÁRMILYEN, az eredeti főcímtől totális libabőr, természetesen. És még tetszett is… van, amikor minden marad a régiben. (csak másnap nincs nulladik óra tesi :))

Derry - 2016. 01. 26. 18:30

Apropó, Tóth G. Zoltán (az eredeti főcímfelolvasó) nem ért rá?

ayren - 2016. 01. 26. 18:54

Nem voltak túl nagy elvárásaim, mert nem feltételeztem, hogy felmelegítve jó lesz, annak ellenére, hogy az X-akták volt az egyik első addikciót okozó szerem a Twin Peaks mellett, ennek ellenére ezt most rohadtul untam. Úgy is mint a valódi célközönség egyik tagja.
Komolyan, régen eszembe nem jutott volna mosogatni meg manikűrözni egy-egy epizód közben, de ez valami dögunalom volt, a játéka alapján nálam jobban csak Duchovny unhatta a banánt.
Remélem, igazad lesz, winnie, és innentől felfelé megyünk, legalábbis az első 3 epizód belátható távjában.

Lajoska67 - 2016. 01. 26. 18:59

Sancho P.: tehát akkor aki a régi sorozat folytatására várt, az hülye. Bocsánat, “süsü”. Gratulálok.

Mit nem lehet azon megérteni, hogy ez ilyen volt? Öregedtek a szereplők, de a jelleg ugyanaz. Másképp az nem az X-akták volna. Ha nem ilyen összeesküvés lenne benne, hanem szuperintelligens számítógépek lennének a háttérben, akkor az nem ez a sorozat volna. Ha hackerek lennének, az nem ez a sorozat volna.

Itt földönkívüliek és emberi földönkívüli támogatók voltak. És igen, a klasszikus “szürke” idegenek voltak benne végig lebegtetve, nem pedig wookiek vagy predator jellegűek vagy nyolckarúak.

Megjegyzem, ezzel a chemtraillel is úgy dobálóztok, mint egy darab szarral, fogalmatok sincsen gondolom, hogy miről is lenne szó igazából. Csak mert hallottátok a szót az Indexen vagy Fókuszban, rögtön mumus lett belőle. Csodálkozok, hogy a gyíkembert nem emlegettétek még.

Hogy kit fog érdekelni, azzal kapcsolatban meg leírtad, hogy a kommentelők szerinted fele örül, a fele meg fikáz. Tehát nem egyöntetű fikázás van, de még csak nem is többségi. Úgyhogy nyugodtan lehet, hogy épp elegen fogják majd nézni, ahhoz, hogy megmaradjon.

lynx - 2016. 01. 26. 19:53

Nálam 6/10 pont volt a kezdés,
DE!
kb 6 év után leültem a tv elé, végigvártam a reklámokat, és végigültem a sorozatot TV előtt. Ezt elérte, és ma is így lesz a 2. résznél. Az a fránya nosztalgiafaktor tud valamit

Sancho Pansa - 2016. 01. 26. 20:34

Lajoska67: Senki nem írja, hogy egyöntetű lenne.

Rég rossz lenne, ha egy sorozat csak akkor maradna sajátmaga, ha ugyanolyan lenne, mint 20 éve. Vagy 10 éve. Chris Carter is azt hajtogatta, hogy sikerült modernebbé tenni a sorozatot, miközben a lényeg nem változott. A lényeg nem változott, ez is az X-akták, de akkor vedd úgy, hogy olyan lett, mint a gagyibb részei az eredeti sorozatnak.

De attól még, hogy valaki változtat, tudja hozni a saját sorozata lényegét. Nem csak úgy lehet valamit írni, hogy az ember beleül az időgépbe. 100 év múlva még jobban látszana a gáz, ha ilyen epizód készülne. Nem feltétlenül a tartalom kapcsán kell haladni a korral. A nézők, ha régi X-aktákat akarnak, megnézik a régi részeket. Basszus, az elég beszédes, hogy a nézők fele nem is nézte meg a második részt…:(

Gyíkember meg már egyébként is volt a sorozatban. Szóval.

blabla - 2016. 01. 26. 20:54

Sancho Pansa
Nekem meg úgy tűnik, hogy az itteni kommentelők között IS többen vannak, akiknek inkább tetszik. Ráadásul úgy hogy egy nagyon lehúzó kritikát irt ide winnie, amit többnyire követni szokott a többség. Ezzel szemben -szándékosan figyeltem- a posztolás után 2 órával már 50 komment figyelt itt, és saccra 5-10 értett egyet winnievel.
Ahogy Lajos irta, az X-akták mindíg is ez volt. Kétszer nyomtam végig az eredeti 9 évadot, annak ellenére, hogy kifejezetten szkeptikus ember vagyok /semilyen összeesküvésben nem hiszek/ Ez az első rész klasszik x-akták epizód volt, gyakorlatilag ha megnéznél egy első évados átívelő szálas részt 93 ból, láthatod, hogy a felépítése is dettó ugyanez. Nekem pl mint fannak baromira nem kell több-ám kevesebb sem.
Számomra az x akták mindíg is sci-fi-thriller volt, /mert egyébként az is/ így felőlem chemtrailtől kezdve gumiemberekig akármit belenyomhatnak, mert szabad. A lényeg az atmoszféra. Ami meg megmaradt, és ez a leglényegesebb.
Ja, és Mulder is pont olyan elszállt fanatikus, mindent a lehetetlen felől megközelítő, idióta humorú muki mint annó, és az x akták világában többnyire neki lesz igaza, nem pedig a racionális embereknek. Ez az x-akták. Akinek az ilyesmi nem tetszik, hiába vergődik, sosem fog neki tetszeni.
Velem sem lehetne megnézetni az Arrow, és/vagy Flash epizódokat elégedetlenkedés nélkül, pedig tömegek szeretik.

winnie - 2016. 01. 26. 20:55

blabla: ha neked ez “nagyon lehúzó”, akkor mi az 1, a 2, a 3? a 3,5 a gyengébb a “közepesnél valamivel gyengébb-nél. a nagyon lehúzótól rém messze van. nagyon lehúzónak ott vannak más kommentek.

az pedig a világ legnagyobb marhasága, hogy követni szokott a többség, hiszen jó pár ellenpélda van. ezt csak akkor gondolja valaki, amikor éppen van egy negatív kritika, amivel sokan egyetértenek, és az illető, aki szerint követnek, nem ért egyet. akkor kell egy kifogás, és ezt a hülyeséget találja ki. mindenkinek van véleménye. mindenki képes leírni. aki nem, annak szerintem mindegy is. (egyébként maga a jelenség szerintem nagyon érdekes, mármint az, hogy valaki nem nagyon engedi el a gumicsontot. tény és való, hogy elő-előfordul az, hogy meg is kapom a magamét valakitől, hogy a kritika így meg úgy, aminek akkor sincs sok értelme, ha a kommentek alapján mindenki másnak bejött, mert eddig még nem találták ki azt a sorozatot, ami 100%-os tetszési indexszel bírna. de akkor mindig meglepő és mulatságos ilyet olvasni, amikor látszik, hogy mennyire megosztó egy epizód. arra célzok, hogy nem én vagyok az egyetlen. nem mintha az baj lenne.)

egyébként a kulcs ott van, hogy azt írod, hogy a felépítése, (meg atmoszféra) – és, hogy nem kell több. na ja. nem mindenkinek elég pár technikai jellemző reprodukálása. van, akinek számít a sztori, a párbeszéd és a többi elem, amihez kreativitás is kell.

“Akinek az ilyesmi nem tetszik, hiába vergődik, sosem fog neki tetszeni.”

és ahogy általában a hisztik végén, jön az, hogy valaki elkezd mások fejével gondolkodni és megmondja a frankót. szóval, azok, akik végignéztek és szerettek 9 évadot, de ezt nem szerették, azoknak sosem fog tetszeni? értem.

Platschu - 2016. 01. 26. 20:58

Teljesen jó és szórakoztató kezdés volt, ami akár hihető is lehetne. Kicsit megint fiatalnak éreztem magam, ahogy ezt a sorozatot néztem. Ugyanakkor beugrott az is, hogy régen miért akadtam ki rajta és többé-kevésé élveztem csak igazán. Ezt a macska-egér játékot csak szórakozásból csinálják Mulderékkel a háttérhatalom emberei. Bármikor kinyírhatnák a két főszereplőt, ahogy rövidre zárják a mellékszálakat is oly gyakran az írók, de mégsem teszik. Miért is nem állítják félre akkor őket? Nincs valós ok, amiért egy rájuk veszélyt jelentő nyomozópárost ne kellene likvidálni. Mulder sose kap el senkit és nem is szerez bizonyítékokat, így mindig marad a bizonytalanság, hogy talán igaz, talán nem, amiben hisz. Szóval a hangulat az oké, de sosem lesz igazi történeti előrelépés, hiszen a sorozat nem fog átváltani inváziós scifire, így valamilyen szinten mindig csalódást is fog okozni a számomra. Mintha csak kerülgetnénk a témát és sejtetnénk ezt azt, de valójában csak az írók próbálnék némi kétkedést a nézőkben elültetni.

edg - 2016. 01. 26. 21:35

A második rész tényleg jobb volt. Egyébként mostanság pörgetem a régi x-aktákat és sajna ez a két új rész csak tényleg egy régi soribeli gagyi rész szintjét éri el, az első csak alulról, nagy jóindulattal.
Egyébként mi az a “chemtrail”? :D

Destrock - 2016. 01. 26. 21:49

Az első rész után nálam nagyon pozitív a dolog!
Titkon reméltem, hogy nem a régi sémára építik fel a folytatást, hanem jól megkeverik a lapokat és összekuszálják a szálakat! Anno gyerekként nagyon misztikusnak hatottak az esetek, mai fejjel mondhatni “természetesnek” veszem a földönkívüli élet létezését, szóval csupán arra nem lehet alapozni, legalábbis számomra már nem lenne annyira érdekes!
Remélem mégjobban elviszik “globális mértékűbe” a sztorit és nem csupán fura jelenségekkel (több kis üggyel) fognak foglalkozni, hanem egy nagy sztori lesz amitől eldobjuk az agyunkat! :)

ízigém - 2016. 01. 26. 21:59

Skacok, láttam pár évadot de vmit nem értek.A közös gyermekes flashbackek megtörténtek vagy csak képzelgések?Tényleg volt egy kb 6 éves gyermekük vagy csak csecsemő koráig ismerték?

Köszi!

sepörd - 2016. 01. 26. 22:09

2. rész se volt kevésbé katyvasz

torjack - 2016. 01. 26. 22:23

@ízigém: Csak képzelgések. Anno történtek a gyerek kapcsán dolgok, így Scully örökbeadta, megóvandó a kölköt a csúnya bácsiktól.

lynx - 2016. 01. 26. 22:33

Nézettség:

The X-Files 10×01 16,2M (18-49: 6.1)
The X-Files 10×02 9,7M (18-49: 3.2)

Csak Porter - 2016. 01. 26. 22:39

A pilot után jóval erősebb részt kaptunk, ez már jobban hasonlított a régi részekre, valamint tetszetős ez az új irány. 7/10

Crias - 2016. 01. 26. 22:41

Most sikerült megnézni a pilotot, hát…
Nem valami erős a színészi játék túl van játszva minden :(
Erőltetett keménykedés ááááá nem ilyennek szerettem meg.

blabla - 2016. 01. 26. 23:06

Lynx, most ez a 3.2 es rating sok vagy kevés második részhez? Meg ebből lehet valamire következtetni? Nyilván sokat esett, de ez mennyire általános?

Thrasher - 2016. 01. 27. 00:46

@blabla
“Trasher, azon túl, hogy nem először tűnik fel hogy lehülyézel kommentelőket, mert csak, legalább lenne mire arcod legyen. Olvasd vissza amit irtam: a rajongók atlagban 9re pontozzák-lásd imdb-. Számodra mit jelent ez a mondat?”

Jelzem, hogy befejeztem a veled való társalgást, mert egyrészt nem vagy képes lemásolni a nevem, másrészt képtelen vagy felfogni, amit írnak neked.
Az egyik nagy hiányossága a primitív kommentfelületnek itt az “ignore” funkció.

Thrasher - 2016. 01. 27. 00:55

Hejj, hálistennek Mulderék vénségére a gonosz hatalom ellustult, és ilyen szintű totál átlátszó összeesküvéseket tolnak, mint hogy egy teljesen szem előtt levő anyaotthonban kísérletezgetnek a POCAKLAKÓKON.
Egy gyengébb régi rész szintjét azért már elérte.
A gore mondjuk kicsit meglepett, régebben inkább volt groteszk a sorozat, mint nettó naturalista.

DE, azt ugye jól értettem, hogy Scully és Mulder is észrevette Molly hisztijénél a maguktól röpködő cuccokat, hogy ezt azután elintézzék annyival, hogy “-Te is láttad? – Ja, furi.”?
Ne buszmuljunk már ennyire, na.

fireblade - 2016. 01. 27. 01:28

@edg:

Chemtrail? ma divatos idiótaság, jó pár ember azt képzeli, hogy a kormányok(akárkik) titkos összeesküvés miatt, vagy ki tudja mi miatt a repülőgépek kondenzcsíkja mögé(bele, mellé) rejtve, titkos kémiai szerekkel permetezi a lakosságot..így meddőséget, vagy éppen bő gyerekáldást érnek el, vagy titkos járványokat keltenek, vagy kinyiffantanak falukat, vagy mittomán miket permeteznek ránk :):)
marhaság :)

DarkEagle - 2016. 01. 27. 02:33

Na első két rész megvolt. Nálam 8/10 mindkettő.

Nem tudom itt mit néztek páran de EZ X-AKTÁK! Modernizálták, ennyi! Ugyan az a sorozat ami régen is volt csak a szereplők lettek öregebben és a világ is fejlődött. Nem tudom itt néhányan álomvilágban élnek ha azt hitték hogy ennyi év után RÁADÁSUL 6 részben majd meg a titkolózás mintha 22 részt kapnánk meg még 9 évadot. :D A régi sorozatban is volt űrlény totál már az 1. évadban is ahogy UFO is! Nem tudom mit problémáztok ezen. Ez a sorozat is követi a mai sorozat trendeket ennyi. Régen teljesen más szemmel néztük, gyerekként meg pláne, sokkal félelmetesebb volt. A régi szériát most így majd 30 évesen újranéztem többször is de egyáltalán nem paráztam még fele annyira se mint régen. A szinkron most is és régen is ocsmány volt. Legalább ez nem változott. :D Szinkronnal is megnéztem egyébként és mintha teljesen más sorozatot láttam volna így nem csoda hogy ennyien panaszkodnak. :D Vagy csak szimplán sosem értették a sorozatot vagy máshogy emlékeztek rá mert hogy ez a sorozat ugyan az mint a régi az 100%!

Szóval ja kár is erről beszélni mert úgyis meg fogja osztani a nézőket mert az egyik heti ügyeket vár a másik főszálakat.

Nálam eddig tökéletes folytatás.

disfear - 2016. 01. 27. 02:48

Nos SPOILER alert

Nekem két rész után tetszik, mert érdekes, de számomra ezzel az irányváltással – az egész ufó összeesküvős a kormány műve – és csomó paranormális dolog ebből következik, hát egy az egyben – az amúgy pont ezt kopizó – FRINGE-nek tűnik. Ja csak itt most nem alakváltó katonák jottek elő egy párhuzamos univerzumból, hanem ifjú X-Men gyerekek az illuminátusszerű összeesküvésből.

DarkEagle - 2016. 01. 27. 06:13

Nem értem mit X-Meneztek meg SHIELD-et is emlegettétek ha jól látom. Már ar égi szériában is voltak különleges képességű emberek, gyerekek is. Pl Mulderék gyereke is az. Ezt nem most találták ki, ahogy a mostani kormány szarságot se. Anno is ezerszer elmondták hogy az egész UFO ügyet csak a kormány kreálta. :D Mondom nézzetek meg újra a régit más szemmel fogtok rá nézni.

winnie - 2016. 01. 27. 07:08

DarkEagle: szerintem most elég sokan újranézték. én is elkezdtem, de csak 1,5 szezonig jutottam, tök jó volt.

az ufó ügyről: nem arra céloznak fent, hogy eddig mondtak, amit mindig is mondtak, most meg hirtelen mást mondanak, és vannak, akik szerint ezzel megy a levesbe 9 korábbi évad? tehát eddig más volt mulder gondolkodása az összeesküvésről – ez, mint írom is fent, nekem például tetszett. (a darálás már nem annyira:)

ayren - 2016. 01. 27. 07:55

DarkEagle
“A szinkron most is és régen is ocsmány volt. Legalább ez nem változott. :D Szinkronnal is megnéztem egyébként és mintha teljesen más sorozatot láttam volna így nem csoda hogy ennyien panaszkodnak.”

Nana, ne bántsd a szinkront! Nálam pont fordítva. Régen természetesen a tévében néztem, szinkronnal, most meg a színészek eredeti hangjával, és nagyon nem tetszett, mert már annyira összeforrt bennem Rékasi Károly és Náray Erika hangja a karaktereikkel. Mínusz 1 pont. :)

“…úgyis meg fogja osztani a nézőket mert az egyik heti ügyeket vár a másik főszálakat. ”

Ezzel is vitatkoznék. Nem ezért osztja meg szerintem a nézőket, hanem a megvalósítás színvonala miatt (pl. pocsék forgatókönyv, a színészek /főleg D.D./ hozzáállása stb.) miatt. Emiatt érzem én rohadt gyengének az első részt. Nem véletlen talán, hogy a második epizódra ilyen sokat esett a nézettség.

szerzsu - 2016. 01. 27. 09:40

Röviden. Nem tetszett. Megnéztem, mert nagy rajongó voltam anno és nézni fogom továbbra is hátha tényleg lesznek jobb részek is.
Régen élveztem, ahogy Mulder próbálja bizonyítani az idegenek létezését, míg Scully igyekszik racionálisan kezelni a dolgokat. Most meg a képembe vágták, hogy vannak idegenek, de emberek állnak minden mögött…
Nem jön be ez a koncepció, na.
Szerintem jobb lett volna egy új főcím, mert sajnos az igazság már nincs odaát…

Paleee - 2016. 01. 27. 09:52

DarkEagle
“A szinkron most is és régen is ocsmány volt.”

Én épp az ellenkezőjét akartam mondani, mintha nem is telt volna el majdnem 10 év az utolsó mozifilm óta, annyira jó volt Nárayt és Rékasit hallgatni, patentul hozták a figurát, ráadásul a stúdió még arra is figyelt, hogy a 10×02-ben Doug Savant hangja Rosta legyen. Minden megszokás kérdése egyébként, az eredeti hangot nem ismerve számomra mindkét karakter a helyén van, ráadásul magyar után angolul belenézve Scully nekem iszonyatosan sótlan. :)

Az első rész egyébként nagyon zúzós volt, ömlött az ember arcába az információ, és azon kaptam magam, hogy vége lett. Ennyi? Hirtelen sok volt, nem tudom, hogy mindezekre elég lesz ez a pár rész, vagy azért a folytatás reményében hagynak némi cliffhangert?

Ace - 2016. 01. 27. 10:40

Paleee:
Winnie mintha már írta volna valahol ,hogy a 6. rész cliffhanger-el zárodik.

blabla - 2016. 01. 27. 11:58

”ahogy általában a hisztik végén….”
Winnie, nekem az tűnik hisztinek, amit te nyomtál. Nem is nagyon értem, hogy őszinte legyek, semmi derogálot nem írtam. Pedig azért szántam rá magam a hosszabb kommentre, mert pár kolléga élből lehülyéz meg lekezel embereket azért mert ‘akkora szar volt ez az x-files.’ A kezdetektol olvasom a Junkiet, oszt’ van kábé 10 kommentem, ennyire nem engedem el a gumicsontot.

winnie - 2016. 01. 27. 12:14

blabla: hiszti? írtam egy véleményt, és utána kábé 100. kommentben reagáltam hosszabban valakire, aki két “hazugságot” írt. (értsd: nem igaz dolgot) ilyenkor úgy érzem, hogy illik helyesbítenem. egyébként én csak a véleményeket olvasom és nézem, hogyan alakulnak. (és ez már 10. éve igaz, hasonló szituáció nagyon sokszor előfordult:)

szerintem mindenki látja, hogy ki hogyan fogadja mások véleményét, illetve kommentjét. nyilván pro és kontra is vannak olyan reakciók, de én mindig irtani szoktam azokat, akik másokra mondanak véleményt azok véleménye alapján.

edg - 2016. 01. 27. 15:02

Igen, az x-man gyerek nem volt túl szimpatikus húzás szerintem sem, de egynek elment..

ayren - 2016. 01. 27. 17:17

winnie, nem raknád ki oldalsávba? Amúgy is elég sok a komment.

Rendi - 2016. 01. 27. 18:12

Spoiler

Akkor most az idegen inváziós terv is kamu? Hisz az előző évadokban a bagós csoportja maguk közt is emlegette. Nem értem.

ayren - 2016. 01. 27. 18:41

Eddig bejött a papírforma: 1. rész vacak, 2. tűrhető (értsd átlagos), remélem a 3. rész is stimmel, és az tényleg jó lesz.

Thrasher - 2016. 01. 27. 19:59

@Rendi:
sőt, az eheti rész 28. percében maga Mulder is említette a kolonizációt, tehát nem, nem kamu.

Thrasher - 2016. 01. 27. 20:01

@edg:
“az x-man gyerek nem volt túl szimpatikus húzás szerintem sem”

miért?

edg - 2016. 01. 27. 20:33

@Thrasher:
Mert nem eredeti és mostanság minden a “szuperhősségről” szól, meg személy szerint jobban szeretem a misztikus, creepy vonalat.

Thrasher - 2016. 01. 27. 20:39

igen.
ez egy tipikus szuperhős karakter volt.
nem pedig egy, a sorozat eddigi több tucat mutánsa közül.

edg - 2016. 01. 27. 20:43

@Thrasher:
Igen, nyilván van hasonlóság, de anno nem ez volt a mainstream. Nekem a szuperhősség elcsépelt.

Kuresz - 2016. 01. 28. 05:35

Nem ertem a 3,5-ot.
En anno ezen a sorozaton nottem fel, tehat nagyon nagy kedvenc. Eltelt par ev(tized) es szerintem nincs is aktualosabb idopont a rebootra, mint most. Amit elmondtak a reszben, siman feladja a lecket azoknak akik hisznek benne es azoknak akik hinni akarnak. A gerjesztett haboruk, kamu betegsegek, a gyogyszergyarak placebobol osszeszedett trilliardjai, a folyamatosan vasarlasra osztonzo es butito kozmedia, minden tokeletesen fedi a sztorit. Nem vagyok paranoias, de ebben az egeszben basszus meg en is hiszek. Vegre megint egy sorozat, ami nem csak hetkoznapi ugyek megoldasarol vagy egy szuperhosrol szol, hanem egy kicsit nagyobb keprol. Siman hivhattok paranoiasnak, de amit a resz felenel 5 percben elmondtak a tokeletes megfogalmazasa annak, ami evek alatt kialakult bennem, ha csak egy kicsit is a nagyobb kepre koncwntraltam a hirek nezese/olvasasa kozben. Nalam tuti nezos es a pilot is ott volt.
Egyebkent a leiras alapjan is egy legalabb 5os ertekelesre vartam, a 3,5 nagy csalodas. Ennel azert sokkal jobb, meg ha a nezettseget nezzuk akkor is.

winnie - 2016. 01. 28. 10:10

Kuresz: a nézettség alapján a nézők fele nem jött vissza a második részre. cserébe sokaknak meg tetszett, ezt nevezik megosztónak.

viszont:

“amit a resz felenel 5 percben elmondtak a tokeletes megfogalmazasa annak, ami evek alatt kialakult bennem”

szerintem azok egy része, akik nagyon utálták, legalábbis a kommentek alapján, éppen ezt emelték ki. hogy a sorozatra ráhúzták az egyik legócskább összeesküvés elméletet, amin már sokan csak röhögni tudnak, és azt próbálja itt fene nagy újdonságként tálalni chris carter.

nekem speciel ezzel semmi gondom nem volt, ahogy írom fönt, de nem mindenki volt ennyire elnéző.

Blobov - 2016. 01. 28. 10:12

Kérdés:
Azt jól láttam, hogy a Cigarettás Ember szeme fekete lett?

deku82 - 2016. 01. 28. 12:09

A 2. rész után osztok már pontokat:
10×01 5 pont
10×02 7 pont
Teljesen megértem, hogy 50%-os volt a lemorzsolódás, de remélem, hogy a többiek maradnak.

Újra TV-ztem! Nekem ez nagy esemény volt, hogy Zalában, egy net nélküli házikóban láttam azt, amit alig pár órával korábban az USA-ban. :)

noodles - 2016. 01. 28. 13:13

imádtam! mind a 2 rész hozta azt amit imádtam ebben a sorozatban és így, hogy rögtön szinkronnal tudtam nézni külön öröm :)remélem berendelnek egy hosszabb évadot is

GoHawks - 2016. 01. 28. 13:50

Nem volt ezzel semmi probléma…
A hype-hoz, meg kultuszhoz persze, hogy nem nőtt fel, de az szinte lehetetlen lett volna, mert a fanok messiásként tekintettek az új részekre.

Ha nem ismerném az eredetit, akkor nálam az első rész 10/4 és kaszálnám, a második 10/5.5, és maradnék még pár részig (ha valamiért mégis megnéztem volna).

Így, hogy ismerem, az első 10/5 a második 10/7 (ha a többi X-es részhez viszonyítom az eredetiből, akkor 10/2 és 10/5 – mondjuk a mythology részek nem voltak soha a kedvenceim). A harmadik részt várom nagyon, az nagyot üthet :)

A főcímből szerintem jó, hogy a régit használják, bár kicsit modernizálhatták volna (pl.: ugyanaz, csak új fényképes jelvényekkel, ilyesmik). A szinkron szerintem nagyon jó; többnyire eredeti nyelven nézek sorozatokat, de szerintem ez jobb szinkronosan.

Az első részben furcsa volt Muldi meg Scully kapcsolata, kedvenceim inkább olyan részek voltak régen is, amikben húzták egymás agyát (mint amikor a “talán-vámpíros” részben két szemszögből mesélték el a történteket :-) ). De ez, amennyire az előzetesekből látni lehet, változni fog a régi irányba szerencsére.

A második rész nézettsége is nagyon jó volt szerintem. Az az esés természetes, a második rész nem az NFL konferenciadöntő után volt.

eFiCi - 2016. 01. 28. 15:34

És az nem tűnt fel, hogy a végén levő főgonosz úriembernek gégemetszése van, és mégis beszél? Márpedig gégemetszéssel nem lehet beszélni, mert a bemetszés a hangszálak alatt van.

Üdv,
Dr.

eFiCi - 2016. 01. 28. 15:35

Biztos ő is alien ;)

Acheron - 2016. 01. 28. 17:40

Nekem baromira tetszett. Nosztalgia faktor rulez.
Mint oly sokan, én is néztem még gyerekként, és imádtam.
Egy-egy rész után összefostam magam a sötétben. Ehhez gondolom még hozzá segített az éjjeli külváros nyugalma, és csendje is. ;)
Most, már felnőtt fejjel is tiszta libabőr. Óriási plusz pont, hogy nem változtattak az intrón semmit. Ráadásul a régi szereplő gárdával, király. Spoiler: a cigis résznél teli szájjal vigyorogtam :-D
A második rész volt inkább olyan igazán X-aktás (Abigail befigyelt ;). Az első olyan kötelező bevezető jellegű volt, azoknak akik mondjuk eddig nem láttak egy részt sem, vagy már nagyon nem emlékeznek.
Én nagyon szurkolok, hogy a 6 rész után rendeljenek be még pár évadot, mert simán elnézném őket.

Gillian Anderson meg, ohhh. Már megénekelték…az évek múltával egyre dögösebb, és ez tényleg igaz. Örülök, hogy a Hannibal után ilyen korán, ismét láthatom.

Ui: lol, de mi volt az a térdelős jelenet, Moody biztos hagyta volna, haha.

Sam Seaborn - 2016. 01. 29. 12:38

Scully “haja”-parókája csak szerintem katasztrofális?

ozzi - 2016. 01. 29. 18:30

winnie: A Kuresszel folytatott beszélgetésre :
leírtam már én is korábban, de ez egy “gagyi” összesküvés jelenleg, pont ahogy fogalmaztál, ennek ellenére egy elképesztően érdekfeszítő téma, mert mostanra valaki vagy reflexből kiröhögi vagy ezen retteg titokban, és pont emiatt lehet érdekes a sorozat, ha ezt sikerül hihető módon tálalni, kreatívan bemutatni, sztem sikeresebb lehet mint valaha az x-akták
kérdés, ahogy mondtam, lehet-e ezt ábrázolni normálisan, mert kényes a téma, ugye egy ilyen kormány mellett bármilyen kommunikációs eszköz használata ugye tilos ( de sztem parkban erősen szakállas furcsa kalapot hordó megmondóemberrel találkozni se túl fantáziadús a drónokkal teli világban)
és ezért volt sajna szar, pedig amúgy ebből lehetne rohadt érdekes sorozat, teljesen egyedi témával :(

Elar - 2016. 01. 29. 21:00

Nekem nem tetszett.
Lehet, hogy fáradt voltam, de kesze kusza volt számomra.
Scully-tól meg kifejezetten megijedtem, azt hittem először, hogy ő egy UFO lett. De kis idő után rájöttem, h valószinűleg elszúrtak néhány plasztikai műtétet nála….
A történet nekem meg baromi unalmas volt.
Anno szerettem. Eszembe sem jutna megnézni a következő részt, de azt írtátok, hogy az már jobbb, szóval msost nekikezdek :)

Sepuku - 2016. 01. 29. 21:10

Hát ez eddig elég silányka. Buta összeesküvés elmélet, nagyon gagyi megvalósításban. De gondolom, akik reggelente lesik a chemtrail csíkokat a város felett, azok azt monják ugyeeee!!! És nagyon bejön nekik. Talán az eddigi legnagyobb csalódás. Vagy túl sokat vártam rá. Nincs atmoszférája a vizuális világnak, olyan mintha egy fejkamerával vették volna fel. Előbb olvastam a kritikát, mint láttam volna és meg voltam sértve, hogy nem mondtatok róla jót. De engem sem győzött meg. Ettől függetlenül szerintem nagy siker lesz, mert egyszrű mint a faék.

sledge - 2016. 01. 30. 18:26

Hm, nézhető. :) De ha lehet választani, kérem vissza a Fringe-t. :)

torjack - 2016. 01. 30. 22:11

Miért néznél Fringe-t, ha nézhetsz X-aktákat is?

:)

PirateWay - 2016. 01. 31. 14:45

Én régen nagy rajongó voltam, de főleg a heti ügyek tetszettek. Viszont már akkor sem jött be az átívelős része a sorozatnak. Úgyhogy most kíváncsian vártam, hogy sok év után mennyire fog még tetszeni, milyen érzéseket hoz vissza a dolog. Hááát. Második rész közepénél kiszálltam a sorozatból. Az első rész rohadt gyenge volt, kliséhalmazokkal, pocsékul megírva, szájbarágósan. A másodiknál pedig már kedved sem volt több esélyt adni neki sajna. Kár érte

Dark Energy - 2016. 01. 31. 16:11

Azt hittem remegő térddel és gyomorral fogok leülni nézni, de semmi komoly reakciót nem váltott ki, pedig akkora rajongó vagyok, mint atom. Ezek szerint csak voltam és elmúlt a szerelem, amiről azt hittem örökké tart majd.
Nézem, érdekel, még mindig szeretem, de már nem úgy mint régen. És végül rájöttem.
off: Már nem ez a legkedvesebb sorozat számomra, hanem a PoI. Hát ez van.

MRagnar - 2016. 01. 31. 17:26

2. még vissza van, de ez az első rész, ez. Elkeserítő. Nyáron ezt daráltam le, s nem jobb ez a rész, mint a sorozat vége vagy a 2. film volt.

orla - 2016. 01. 31. 21:03

Az első rész értékelhetetlen katyvasz és rohanás, amin nem segít, hogy itt kell megszokni, hogy Gillian Anderson egy ló (pedig minden másban elképesztően jól tud kinézni), Duchovny pedig egy krumpli, Skinner ellenben nem öregedett szinte semmit és továbbra sincs semmi szerepe. Rohanunk, Sveta mégis mi, a plot mégis mi, a Sveta szájába adott gyors történetmesélés pedig siralmas.

Második rész: megszoktuk a lovat és a krumplit; az ügy drámai és elég pocsék, azaz hozza az átlagos X-aktás minőséget; vannak humoros pillanatok és olyanok is, amik nem humorosak, de jók; a plot mi; meglepően sok vér és belsőség, de nem baj; működik a dinamika, teljesen jó, nem kiemelkedő, de korrekt, régi jó X-aktás rész.

Harmadik rész: agymenésnek néz ki, és azok többnyire jók szoktak lenni, bizony várom.

MRagnar - 2016. 01. 31. 21:09

Na, 2. jobb volt, de nem tudom nem sokkal. Már csak 4 van vissza, nem is tudom, hogy akarok-e ennek folytatást. A régi 2 uccsó évad is bajos volt, s utána az a film meg simán szar, s ez most, ez basszus lehet még rosszabb. Nem mondom, hogy eget verően nagy fan vagyok, de nyáron igenis oda meg vissza voltam, hogy ez tényleg mocskos jó sorozat. De ennek így nem tudom mi értelme volt, gagyi. Nem örülök, hogy ezt kell írnom, de ez gagyi.

Quantumleap - 2016. 02. 01. 08:35

Vegyes véleményeim vannak. Az első részen többször is untam magamat, a másodiknak pedig a koncepciója volt kissé gyenge. És ami zavaró: A régi sorozat végén Muldernek menekülnie kellett, mert halálos ítélet várt volna rá. Evvel mi a helyzet? Vagy ehhez meg kell néznem a folytatás filmet?
Az elég gyagyi volt, hogy Mulder és Scully is ugyanolyannak képzelték el magukban Williamet. Hát még ha majd kiderül, hogy tényleg úgy néz ki. Annak pedig továbbra sem örülök, hogy ők ketten már nincsenek együtt.
Megnézem a további részeket, de nem mondanám, hogy tűkön ülve várok.

feri888 - 2016. 02. 01. 13:08

hatalmas csalódás! ha ufo, árnyékormány: akkor a régiben mindig a misztikum és sötét, meg nem fogható félelemet sikerült megteremteni..
most bele az arcba mindent, anélkül hogy a kezdő rész egy perce is élvezetes lenne.

Nálam helytálló a 3.5 pont

Lajosék a másodikról - 2016. 02. 02. 09:57

Jól van, Labine meg Nanjiani, itt már Carter se vette komolyan az egészet.

winnie - 2016. 02. 02. 10:02

Lajosék a másodikról:

“itt már Carter se vette komolyan az egészet.”

carter komolyan vette, ez darin morgan része volt. és, mint minden darin morgan-epizód, ez is zseniális lett.

(ahogy írom fent, az évad abszolút rendhagyó módon készült, vár carter a showrunner, nem nagyon volt egyeztetés a részekről. carter megírta a két összeesküvéses részt, míg a 4 másik író írt egy-egy olyan részt, amilyet ő akart. darin morgan mondjuk elővette az anno a the night stalkerhez írt, de a kasza miatt már le nem forgatott szkriptjét és xaktásította, szóval nem annyira új, de ilyen szempontból carternek duplán semmi köze nem volt hozzá, max annyi, hogy nem vétózta meg.)

JKJ - 2016. 02. 02. 11:22

A harmadik rész tökéletes szórakoztatás volt. Elröpült a 40 perc. Rég mosolyogtam ennyit!

Thrasher - 2016. 02. 02. 12:34

Darin fuckin’ Morgan, everybody!

wondorog - 2016. 02. 02. 13:30

Darin Morgan betegebb, mint valaha, azt hittem pedig a Humbug/Small Potatoes/Bad Blood trió után nem tud már rész meglepni, de tévedtem.

seven - 2016. 02. 02. 17:28

jó volt, mondjuk aki nem nézte korábban a sorozatot biztos nagyot nézett, kicsit durva a 3. epizódnak egy ilyet berakni :D

_Peter - 2016. 02. 02. 17:49

Erről a 3. részről külön írás is lehetne, annyira jó volt. Végig röhögtem az egészet, kész. Az első rész pocsék volt, a második remek igazi rejtélyes, félelmetes X-aktás, most ez a harmadik meg vicces szörnyes.

Tele volt hét idézete dumákkal, nem biztos pontosan: Mulder what are you doing with MY poster? Vagy a motelben Mulder monológja után This is how I like my Mulder. You are bat crap crazy. Mulder csengőhangja! A piros speedo! A sírfelirat! Az elképzelt jelenet! Scully nyami

eClipse - 2016. 02. 02. 22:04

Ööö. Most ez tényleg bejött embereknek? Mármint nem, nem gond, hogy bejött, különbözőek vagyunk, de felfogni akkor sem tudom. Ez mi volt? Úgy értem van 6 részük és csinálnak egy ilyet?! Szvsz ezzel beverték az utolsó koporsószöget is. Nem tudom elképzelni, hogy ez az esetleges új nézőknek tetszett volna és hát a régiekről sem vagyok meggyőződve. Nem is értem. Nagyon dühítő. Egy alapból paródiának szánt sorozatban igazából jó is lett volna. De itt? Először aszittem, hogy lemaradtam valamiről és nem értem a dolgot. Aztán leesett, hogy ezt KOMOLYAN gondolták. De miért?!?

Blobov - 2016. 02. 02. 22:11

Ez valami tragédia volt.(3.rész)

Thrasher - 2016. 02. 02. 22:28

@eClipse:
“Egy alapból paródiának szánt sorozatban igazából jó is lett volna. De itt?”

Ennek már 20 éve nem lenne szabad meglepetésnek lennie, már akkor is tolt ugyanilyen epizódokat a sorozat, ugyanettől az írótól.

leila - 2016. 02. 02. 22:30

Ez vicces volt. Volt régebben is egy ilyesmi rész, ahol földönkívüliek állítólag leszálltak, és a helyiek különböző nézőpontból mondták el, mi történt. Természetesen össze-vissza.

eClipse - 2016. 02. 02. 23:09

@Thrasher: igen és már akkor is rühelltem teljes szívemből, csak míg 22 résznél “belefér” egy ilyen, 6-nál rohadtul nem.

Thrasher - 2016. 02. 03. 10:25

irány a CBS, ott semmivel nem fognak meglepni, szia

winnie - 2016. 02. 03. 12:36

eClipse: de épp ez a lényeg, hogy kell ilyen is, hiszen ez is a the xfiles, a rajongók várják ezeket a részeket is, a rajongók várják daring morgant. a humor nem 6 vagy 22 rész kérdése.

winnie - 2016. 02. 03. 12:40

de a meglepődést tényleg fura olvasni, még én is írom odafönt, hogy “A 10×03-as Darin Morgan-rész szokás szerint nagyon meta lesz, szóval ezerrel várós”

de annyiban egyébként tanulságos, hogy, miközben vannak természetesen olyanok, akiknek az eddigi 3 rész nagyon tetszett, illetve olyanok is, akik utálták mindhármat, a többség most átérzi, hogy milyen az, amikor sokaknak tetszik az, ami szerinte béna – illetve sokak szerint béna, ami neki tetszik.

ezt is írtam a 10×03-nál, hogy bármennyire is fanfavorit és kedvenc lesz ez az epizód, bőven lesznek, akik az elején 10/10-eztek és most fognak 1/10-ezni, így kerülve át a másik szélsőségbe, amit az első rész után csodálkozva néztek.

és szerintem ez így jó, kiegyenlítődnek a dolgok. és mindenki elégedett lesz. vagy éppen mindenki szívja a fogát.

DarkEagle - 2016. 02. 04. 02:48

Hát akkor hová tartozok? Mert nekem eddig mindhárom rész 10/10 :D Na jó nem 10/10 de 8/10 megvan az első kettő ez pedig 10/10. Darin atyánk zseniális ember.

Scully, anyám nyami, be kéne tiltani a nőt mert túl szexi a korához képest. :D

Az utalásokat már leírtátok de Mulder csengőhangján, ahogy a telefonnal szarakodott és végül hogy a gyík vagy mi változik emberré sírva visítottam. XD Ha csak rágondolok röhögök. A mai sorozatok többségéből hiányzik ez a dolog. Még több Darin részt kérem! Köszönöm!

winnie - 2016. 02. 04. 22:08

DarkEagle: ahhoz képest, hogy az eredeti x-aktákban alig volt 10/10 közeli rész, most meg rögtön 3…:) nagy úr a nosztalgia. (jó részek voltak, de vicces lenne, ha egy szimpla heti szörnyes, epizodikus nyomozós sorozat kikérdezésekre és nyomozásokra épülő részeit sokan 10/10-eznék.

urbai - 2016. 02. 07. 01:32

én ezt nem értem, hogy és ki fogadta fel őket hogy nyomozzanak sok év után újra? közben a government mocskos ügyeit próbálják feltárni esetleg? amelyik government minden lépésüket le tudja hallgatni és a korábbi 9 évadban meg lettek vezetve általa? mi van???

nevetséges humbuk az egész.

winnie - 2016. 02. 09. 10:10

a 10×04 heti szörnye rögtön klasszikus lehetne. sajna érzelmek ide vagy oda, a másik sztori engem kevésbé izgatott, elnéztem volna még a ragtapaszembert.

Malachi - 2016. 02. 09. 16:00

egyébként nekem ez volt a legkorrektebb rész. elég borzongató, elég titokzatos, elég természetfeletti, még egy kis gore is van benne, Mulder vicces, Scully tipródik a túlvilág és a valós élet között, dráma, ennyi. ez az X-akták lényege szerintem, én ezért szerettem mindig. kár, hogy az UFO-s szálat háttérbe szorították, de ha lesz folytatás talán bonyolódik az is kicsit, egy kiskaput (kicsi, haha) nyitva hagytak a témának.

energy - 2016. 02. 09. 16:25

10×04 szörnyében volt fantázia, de a rész gyenge volt.

Scully lelkizése untatott. Egyszerűen csak nem ilyen részt akartam.

Dark Energy - 2016. 02. 09. 19:10

Két régi rész ugrott be a 10×04 nézése közben, a gyilkos tetkós (Never Again) és a gólemes (Kaddish).

Lajoska67 - 2016. 02. 09. 21:56

Hát ha azt így erőltetik, akkor fos lesz. Ez a nyöszörgés a rész felében egészen idegesítő volt. Mint a 8-9. évad régen. Sőt, a 9-ben már kicsit újítóbb volt Reyes ügynökkel meg Robert Patrickkel. De ez? Szánalom. Főleg úgy, hogy a sztori jó lett volna amúgy.

De hogy a végén 3 mp-ig néztek a fürdőszobában, majd snitt, és utána megint sírás-rívás, az nagyon gáz.

LaCRossE - 2016. 02. 09. 22:13

Most vagy én nem figyeltem oda annyira a részre (simán megeshet) vagy ez így teljesen inkonzisztens volt. Érdektelen volt teljesen az egész, untam nagyon, Scully rinyálása pedig kikészített. Végignézem az évadot, mert már csak 2 rész, de nagyot csalódtam a rebootban, ez így nagyon kevés, így ha lesz folytatás, azt nem nézem. Ennél számomra a Fringe pl. sokkal jobb.

Wolfeone - 2016. 02. 09. 22:15

Nem úgy volt, hogy ez a 4×02 (Home volt a címe) folytatása lesz? Vagy ez csak egy volt pletyka, még akkor, amikor kiderült, hogy mik lesznek az epizódok címei? És a Home again-ből tippeltek rá? Én tökre azt vártam, hogy azt a brutál család sztorit folytatják.

Z - 2016. 02. 09. 22:28

http://www.ew.com/article/2016/02/08/x-files-glen-morgan-home-again-postmortem

Itt magyarázza el az író, mi a kapcsolat a 4×02-vel.

Wolfeone - 2016. 02. 09. 22:36

Köszi!

Z - 2016. 02. 09. 22:42

Nincs mit.

Egyébként egy ugyanilyen szörny már volt korábban a sorozatban, a 6. évad tájékán. Fura, lehet már a készítők is elfelejtették. :D

seven - 2016. 02. 09. 22:53

ez de brutál gyenge volt te jó ég.
a forgatókönyv climax részét elvitte a cica.

Sam Seaborn - 2016. 02. 09. 23:20

Ez most annyira nem jött be. Kér szék között a pad alá estek a készitők. Nekem nem gond, ha drámáznak, de se az nem lett jól kibontva, se a szörnyes részei az epizódnak. Az eddigi négyből ez volt a leggyengébb.
A petula clark – downtown számért viszont +1
(Lost 3×01 egyből beugrott róla persze)

LaCRossE - 2016. 02. 09. 23:58

Sam Seaborn: nekem is, egyből megnéztem utána a Lost 3×01-et. :)

sepörd - 2016. 02. 10. 00:48

hát igen ebben kb. a Lost szám ért valamit. a 6. rész ha minden igaz az első rész katyvaszát viszi tovább, szóval legjob esetben is csak a 3. és az 5. rész fog megmaradni emléknek, azért ez nem sok.

Ace - 2016. 02. 10. 09:22

Nem volt rossz. A szörnyes téma engem is jobban lekötött mint a Scully-s szál de valószínüleg a William-es sztorit is akarják görgetni ezért került bele. A raktapasz orrú ember meg kellően ilyesztő volt és nagyon jól illeszkedik az X-akták szörnyei közé.
Kár ,hogy már csak 2 rész én elnézegetném még egy darabig az évadot…

Blobov - 2016. 02. 10. 14:06

Basszus, hogy Gilian Andersonnak tényleg nincs egy ép arcizma. Brutális volt, hogy a zokogásánál sem volt más a mimikája, mint akkor, amikor nyomoz.

DarkEagle - 2016. 02. 10. 14:17

Jó hát ezek szerint akkor csak nekem tetszett a rész. Biztos csak én emlékszem rá hogy milyen volt a régi sorozat. :D Ez a rész is simán 9/10. Pedig nem szoktam dobálni ekkora pontszámokat de eddig magasan vezeti a rebootok listáját.

Aki egy kis borzongást várt most megkaphatta. Szerintem eléggé ijesztőre sikeredett a zombi bácsi. Jó persze most majd jönnek a kommentek hogy én aztán nem féltem. De ha ezt a részt is tizeniksz évesen láttuk volna tuti sokkal nagyobbat ütne. Az a baj hogy ma már nem lehet újat nyújtani a nézőknek mert nem a tévében néznek sorozatot hanem a neten és van kb 30 sorozat évente amit néz is az ember amikhez minden évben jön legalább még 10. Nem csoda hogy mindenki kritikusnak hiszi magát és kihal belőle a gyerek aki csak leül megnézi és élvezi amit lát.

Ez már nem is tudom hányadik sorozat ahol a drámára panaszkodnak az emberek. Ennyire cinikus a világ hogy ha látunk egy drámai jelenetet az rögtön szar? azért nem noname senkiháziak drámáznak csak hát nem mindenkiben van meg az a bizonyos plusz, értem ezalatt az empátia képességét.

Nem ez lesz az évad legjobb része de simán ott lesz az első háromban.

Persze ki vagyok én hogy ezt eldöntsem. :D

@Winnie a régi szériában is dobálóztam vagy 20 10/10-es résszel szóval nem a nosztalgia miatt jó. Akkor a Heroes Reborn is jól muzsikált volna nálam. De az egy raklap penész ehhez képest.

Turorudi - 2016. 02. 10. 14:45

Jó volt a 10×03, bár igen elfogult vagyok. :D Nekem a sok érzelem sem gond, szeretem ezt is, mert fontos része a sorozatnak, csak ne menjünk át drámába.
KÉRDÉS a szakértőkhöz: van esély újabb évad berendelésére, a FOX és az alkotók-színészek nyitottak a folytatásra?

DarkEagle - 2016. 02. 10. 14:50

A FOX biztos szeretné folytatni de hogy a színészek mit akarnak még nem tudni. Ilyen számokkal mindenképp van esély a folytatásra pláne ha a két főszereplőt megtudják fizetni. :D

Amúgy kissé ellentmondásos amit írsz. Szereted az érzelmes dolgokat de ne csapjon át drámába? :D Pont az a dráma.

winnie - 2016. 02. 10. 14:56

darkeagle: mennyivel többet jelentene a véleményed, ha azt írnád le. de a kommented itt is arról szól, hogy egyrészt te vagy az egyetlen (nem, ez még mindig nem rólad szól), nem vagy egyéniség. illetve utána máris mentegetőzöl, és magyarázod, hogy más mit gondol, és ezzel lábon lövöd sajátmagadat, és a többi sorodra is ilyen fényben fog tekinteni az ember. teljesen értelmetlen ez a defenzív befeszülés.

“Ez már nem is tudom hányadik sorozat ahol a drámára panaszkodnak az emberek. Ennyire cinikus a világ hogy ha látunk egy drámai jelenetet az rögtön szar? ”

ez már nem is tudom hányadik sorozat, ahol ezt írod, é amire mindig leírja valaki, hogy senkinek sem a műfajjal van gondja, hanem a minőséggel.

akinek nem tetszett a scully-szál, annak azért nem tetszett, mert unalmas volt, vagy mert rosszul volt megírva (eljátszva, akármi). akinek nem tetszett a 10×03, nem azért nem tetszett, mert vicces volt, hanem azért, mert rosszul volt megírva, stb.

de az ilyen kommenteket előzd meg azzal, hogy gondolsz egy általad nem kedvelt sorozatra, mondjuk a vampire diaries-re, ahol bármelyik negatív kommented után ugyanezt beírhatja valaki, amit te most. és gondolj arra, hogy mit reagálnál. julie plec sorozataiban rengeteg a dráma. cinizmus lenne tőled, hogy nem rezonálsz rájuk?

és nem, ezt nem a válasz reményében írtam. csak leírtam.

Sam Seaborn - 2016. 02. 10. 15:25

Blobov

Szerintem is borzasztó. Nem tudom mit csináltak vele a sorozatba, hogy olyan lett mint egy viasz bábu egy fura parókával, de a “való életben” szerencsére nem ilyen rossz a helyzet:

https://www.youtube.com/watch?v=BgEN1t4jPRE

DarkEagle - 2016. 02. 10. 15:48

@Winnie: Már megint nem tudom miről beszélsz. Tehát azért mert tetszik egy sorozat akkor ne szidjam azt ami nem tetszik? Ez milyen logika? Azért ne hasonlítsuk már az X-Aktákat egy 10 éveseknek, 10 éves által írt TVD-re ahol a dráma kimerül abban hogy ki kivel kavar. Annyira bírom mikor leírom a véleményem, jön valaki aki elkezd magyarázni hogy de hát ha ekkora fanboy vagyok a TVD-t pl miért szidom?

Egyébként te most konkrétan az ízlésembe kötöttél bele nem a véleményembe amik tények. Az hogy a forgatókönyv jó-e vagy rossz azt mindenki maga dönti el. Én eldöntöttem hogy nagyon jó volt és ennyi más nem érdekel. A TVD-ben konkrétan nincs is dráma csak úgy megjegyzem. Csak picsogó színészeknek álcázott után gyártmányok akik azt akarják drámaként eladni hogy ki kivel kavar. Nem tudom azt hogy tudja átérezni bárki is. Még jó hogy nem rezonálok rájuk hiszen nem vagyok képmutató kavarógép. Aki szereti az ilyen életet meg csak a külsőségeknek él azok valószínű imádják a sorozatot.

“ez már nem is tudom hányadik sorozat, ahol ezt írod, é amire mindig leírja valaki, hogy senkinek sem a műfajjal van gondja, hanem a minőséggel.”

Ez meg úgy hülyeség ahogy van. Ha kérdezek valamit kérdéssel válaszolt mindig, ha állítok valamit te jössz egy ellentétes állítással. Te csak végleteket ismersz Winnie? :D Most vagy ennyire naiv vagy, vagy direkt csinálod. Manapság ha drámát lát az ember pláne ha szerelmi drámát azt egyből nyálasnak titulálja. A pasik többsége nem szereti ha egy nő van középpontban mert bármennyire is azt hangoztatják hogy egyenlőség van, nagyon nincs az. Ahogy a négereket sem kenik kenyérre. Csak képmutató világban élünk és mindenki takarózik valami kamu magyarázattal, aki meg kimondja nyíltan a dolgokat hülyének, baromnak, bunkónak titulálják mert nem követi a trendet. ^^’

DarkEagle - 2016. 02. 10. 15:55

Egyébként ennyi erővel akkor ne írjatok több kritikát az oldalra mert senkit nem érdekel a vélemény csak a tény. Márpedig a kritikák is vélemények ezért is pontozzátok. Annak meg semmi értelme hogy csak leírom, hogy “Nekem tetszett.” Nem szeretem az ilyen két szavas indokolatlan baromságokat. Valaki bólint és bólogat utána a többi is.

Ace - 2016. 02. 10. 16:30

Nem vagy egyedül nekem is tetszett csak a szörnyes rész jobban mint a Scully-s szál.

DarkEagle - 2016. 02. 10. 16:48

Pedig már kezdtem élvezni hogy egyedi vagyok. :D

Tiresias - 2016. 02. 10. 17:05

nekem is tetszett, nem volt egy nagy durranás, de jó volt :) A kövi részben meg jönnek az új ügynökök, ahogy a promó képekben láttam.

Edinburgh - 2016. 02. 10. 18:46

Összeségében 4 rész után úgy érzem ,bár egy kicsit olajozatalanul, de az X-akták feeling 100%ig megvan. Ha új sori lenne mehetne a levesbe,mert nyögvenyelős, de így inkább mintha csak a saját hangját keresné. Szívesen elnézegetnék még belőle 10-20 új részt.

ayren - 2016. 02. 10. 19:07

Én csak szimplán reménykedem a rész alapján, hogy William évad végére előkerül.

DarkEagle - 2016. 02. 10. 20:07

Egyébként nem is értem miért vár itt mindenki csodát. Eleve 6 rész az egész és megmondták mindenkin kap legalább 1 részt amit szerethet majd. Ha rendes 22 részes évad lenne azért tuti más lenne a helyzet.

noodles - 2016. 02. 10. 20:57

eddig ez a rész tetszett a legkevésbé a 4-ből de azért rendben volt, főleg a Scully vonal. az ügy elég átlagos viszont Tim Armstrong mint a trashman rögtön feljavította a végét:D

Enci - 2016. 02. 11. 08:17

Isten látja lelkem, én azért Duggetet és Reyest hiányolom :D

noodles - 2016. 02. 11. 09:46

Enci: Reyes jön majd

blabla - 2016. 02. 12. 01:15

Nekem sem tetszettek a rinyálós részek. Megalapozatlannak tűntek. Nem éreztem a valódi drámát.

pody - 2016. 02. 12. 10:32

DarkEagle en nekem tetszett ez a resz, mert nosztalgiafaktor megvolt boven es jokat mosolyogtam rajta, amit viszont iszonyatosan megzavart Scully dramaja, nem passzolt ide. Vagy a rendezes, vagas, vagy az iras miatt, meg az eljatszasaval is voltak gondok, nagyon nem tetszett az a resz, alig vartam, h lapozzunk.
“Ennyire cinikus a világ hogy ha látunk egy drámai jelenetet az rögtön szar? azért nem noname senkiháziak drámáznak csak hát nem mindenkiben van meg az a bizonyos plusz, értem ezalatt az empátia képességét”
Tobb dramai sorozatot nezek, mint egy atlag sorozatnezo, pont ezert sem tetszett itt, egyszeruen szarul volt megrendezve, semmi koze az empatianak ehhez, eleg nagy a lenezes egyebkent, mert sokaknak mas a velemenye, mint neked

karit - 2016. 02. 12. 19:39

Szerintem David Duchovny ütni valóan játszott a 10×04-ben, még a legdrámaibb pillanatokban is halvány mosoly bujkált a szája szegletében, a Scully mama halála utáni üldözés közben pihegve pedig mindketten úgy somolyogtak egymásra, mint egy házibulin. Nemá.

Ha nem lettek a jelenetek utólag felcserélve, akkor fakkju. És az írás is tényleg miaszarez minőségű volt. Innen már csak felfelé van… Eddig 6/10, 5/10, 8/10, 3/10.

Amúgy bízom a további berendelésben és abban, hogy DD kevesebb szorongásgátlód szed majd és kicsit komolyabbra veszi (Rékasi meg talán még rá is tett egy lapáttal).

wondorog - 2016. 02. 16. 13:31

Elég furcsa rész volt, nem mondom, hogy nem tetszett, de a Lone Gunman-t egy ilyen rövid snittért visszahozni elég csalódás volt. Viszont a 6. rész előzetese elég brutális.

energy - 2016. 02. 16. 16:01

Ezek megőrültek!
Volt itt minden drog (tiszta Kaliforgia), iszlám terroristák, Robbie Amell, halálközeli élmény… csupa olyan dolog, amihez én még bottal sem nyúlnék!
Bátrak voltak. Biztos vagyok benne, hogy sokan kiakadtak ezen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Piet%C3%A0_(Michelangelo)
Köztük én is.
Nekem összességében nem tetszett.

Remélem ez a rész nem egy új x-akták sorozat felvezetése!
Stephen Lobo mint Kellogg?! (IMDB)

szelesmalom - 2016. 02. 16. 18:16

10×05.

E Z M I a véreres lófasz volt?!

seven - 2016. 02. 16. 18:23

chris carter ugyanoda járt iskolába ahova tim kring???

wondorog - 2016. 02. 16. 19:00

seven: Carter csak az 1 és 6. részeket írta.

seven - 2016. 02. 16. 19:35

ezt rosszul tudod, mert ezt a részt is ő írta és rendezte (látszik)

DaMan - 2016. 02. 16. 19:55

Nekem bejött. Bár ez sokat valószínűleg nem számít. Arra jó volt, hogy rájöttem, hogy nem az összes krimit utálom, csak az idiótán megírtat. Ez a mostani rész szerintem közelebb volt egy kis természetfelettiséggel átitatott krimihez, mint sci-fi-hez.

Lajoska67 - 2016. 02. 16. 20:01

szelesmalom: +1

Hát jó, tényleg elkúrták a sorozatot, most már tény, így inkább ne folytassák. Fáj ezt mondani, de inkább ne rontsák el azt a többé-kevésbé, inkább többé jó 9 évadot, amit régen összehoztak.

Azt értem, hogy a szkeptikusok társasága rátette a kezét a gyártásra, de ez még gúnyos vígjátékos változatnak is trágya lesz. Bele se merek gondolni, milyen szituációban lesz földönkívülivé Scully az utolsó részben. Meg egyáltalán, mi a fenéért is csinálták meg a 6 részt, ha nincs is semmi konkrét története az évadnak.

Kuka, remélem kaszálják gyorsan a csatornánál.

edg - 2016. 02. 16. 20:48

Lajoska67: sajnos egyetértek, pedig nagyon reménykedtem.
Ez a rész gagyi volt és erőltetett, tinédzser amcsiknak szánt közhelyes üzenettel.
Ha pontozni kéne 0.5 / 10-et adnék rá. A fél pontot azért, mert a Six Feet Under-ös csaj anno bejött. Bár itt bénán túljátszotta minden jelenetét és amúgy is idegesítő volt.

Mi a fene volt ez a rész?!

Lemoni - 2016. 02. 16. 21:16

Hogy volt-e valamiféle szándékos üzenet ebben nem tudom, de én dekódoltam magamnak egyet, olyat, amit magam is alkalmazok: amitől tartasz, tedd nevetségessé és mindjárt nem tűnik annyira félelmetesnek (én általában undorító állatkáknak szoktam hülye neveket adni, hogy oldjam a feszültséget közöttünk :) Azért a begombázott Mulder vallomást kicsikarása elég X-aktásra sikerült, még ha kevésbé volt komoly is a szokásosnál. Sajnálom, hogy már csak 1 rész van hátra, remélem, már csak azért késik a berendelés, mert vitatkoznak még egy kicsit, mennyi epizód is legyen.

Dave - 2016. 02. 16. 21:36

Coolon nézem épp. A büdös francért kell ekkora rosewood bannerrel a kép 1/10 -ét elfoglalni?????

Turorudi - 2016. 02. 16. 21:53

10×05: Jó volt, ütősen indult az iszlámos témával és a “kis Mulder”+”kis Scully” párcserélős ötlet is sok potenciált rejtett. A gombászásnál dőltem a nevetéstől, bár kicsit elnyújtották. Azután kicsit lecsapták a magas labdát, nem volt olyan kerek, amilyen jól indult.
A didaktikussága sem zavart nagyon, mármint az iszlám téma. Ezzel KELL foglalkozni, inkább az az érdekes hogy nem kerül ez elő többet pl. más sorozatokban (mert gondolom, hogy nem nagyon).
Érdekes rész volt, abszolút látom az előzményeit (csak ami eszembe jut: Monday, All Things) és emiatt is megvan a létjogosultsága. Szerintem újabb néhány ikonikus jelenettel gazdagodott a repertoár ennek a résznek hála.
Szerintem ez a 6 rész tisztelgés az előző több mint 200 előtt. Én remélem, rendelnek még belőle, akár csak 13-at vagy ilyesmi.

Sam Seaborn - 2016. 02. 16. 22:22

Ez nem volt nagy durranás. A két ifjú ügynök nagyon nem jött be. Maga az “ügy” szintén elég semmilyen volt, még ha a bevándorlós/terroristás téma aktuális is lehet.
Ami pozitív, hogy a Lone Gunmant csak így “látomásként” hozták vissza, féltem, hogy valami ostoba magyarázattal tényleg visszatérnek. Az utolsó jelenet se volt rossz.

Így 5 rész után világos már, hogy mi zavar a leginkább: A párbeszédek sokkal pörgősebbek, mint régen, maguk a snittek is sokszor rövidebbek és gyorsabb lefolyásúak mégis úgy érzem, hogy a sietség ellenére sem sikerül annyit elmondani 1-1 rész sztorijában mint korábban. Pedig a játékidő nyilván nem változott. Egyszerűen ez a “sietség” nem illik a sorozathoz.

_Peter - 2016. 02. 16. 22:37

Nem tetszett nekem se. Az eleje pedig olyan jól indult a merénylettel, aztán a hasonmás ügynököknél kezdtem gyanakodni mégse lesz jó, üres párbeszédek és gyenge alakítások, aztán Hank Moody felbukkanása végleg tönkretette.

amaranta - 2016. 02. 17. 09:53

Ez egyre rosszabb, az utolsót végig sem néztem…

das - 2016. 02. 17. 11:11

gyerünk Winnie, hajrá srácok, na most pumpálkodjatok, most védjétek meg a sorozatot, kapaszkodjatok még belé, és hallani szeretném a pozitív reakciókat, az öt tökéletesen összebarmolt rész után?!?!?! ja, hogy olyan nincs… minősíthetetlen az egész évad és örülök, hogy csak 6 részre futotta… 6 borzalmasan és méltatlanul megszerkesztett epizódra. off.

Malachi - 2016. 02. 17. 12:20

hát, nekem ez is tetszett, de lehet jobb lenne, ha tényleg nem folytatnák. valahogy eljárt felette az idő, vagy nem tudom, a mai korba már nem illik ez. pedig az ötösnél aktuálisabb nem is lehetne a téma, de úgy tűnik ami működött tizensok éve, az ma már nem működik a közönségnek. mondjuk a kinti nézettség érdekel csak, ha az továbbra is magas marad, akkor úgyis folytatják.

ldavid - 2016. 02. 17. 22:26

93 óta az egyik legrosszabb rész volt a 10×05

tommy - 2016. 02. 18. 00:19

Claire Fishert jó volt újra látni, egyébként meg egy komolytalan baromság volt megint, de most még vicces se.

bélabá - 2016. 02. 18. 00:21

Nekem tetszett, de nem volt kimagasló. Duchovny-t bírom, azért nézem leginkább.

Azért mondjuk annak örülnék, ha az utolsó rész valami komolyabban vett szörnyes beszaratós rész lenne, kéne azért ilyen is.

sehrezad - 2016. 02. 18. 08:17

Én is úgy érzem, hogy ez a mini-évad afféle hommage inkább, egy kis csemege, nem szerves folytatás. Lehet, hogy túl nagyok voltak az elvárások, és nem teljesen értem azt a dühös nemtetszést, ami a részekkel szemben megnyilvánul, mindegyikben volt valami kis fűszer, különlegesség, ami a régi karaktereket és történéseket más megközelítésben mutatja. Szerintem nagyon szórakoztató, inkább a szellemesség, irónia felé mentek el.
De az is igaz, hogy aki az egyenesebb sötét tónust és feszültséget várja, az valóban csalódik – ilyen talán csak a második rész volt eddig.
Viszont én nézném még tovább, megtalálom benne a számításaimat.

Ace - 2016. 02. 18. 10:36

Hát ez az egy rész most nekem sem igazán jött be de azért az vicces ,hogy sokan ezért az egy részért már törölnék a folytatást meg már ez sem kellett szöveggel jönnek ez vicesebb mint Mulder begombázva :D
Ezt ti sem gondoljátok komolyan ,hogy mert van egy gyengébb rész akkor máris kuka…
Tény ,hogy rövid az évad sajnos 6-ból egy úgy látom gyenge lett de azért a többi részel nem voltak komoly gondok.
Remélem kapunk egy ütős 6. részt és jöhet is a folytatás az előzetes alapján jónak igérkezik.
A véleményem szerint sikeresen feltámasztották a sorozatot az eddigi részekben minden benne volt ami X-akták (igen láttam az összes részt) sajnos az 5-ös gyenge lett volt ilyen régen is…

Mala - 2016. 02. 18. 13:51

Sajnos ezzel az ötödik résszel már tisztább a kép.
Nekem az egész évad csalódás úgy ahogy van.
Én nem kívánom, hogy ne folytassák, nem vagyok ilyen önző. De hogy nem csak ez az 1 rész volt rossz, az is biztos. Ez az egész egy vicc. Nagyon sajnálom.

orla - 2016. 02. 18. 14:27

A harmadik rész az jó volt nagyon, a negyedik a régen sem ritka teljesen felejthető minőséget hozta, az ötödik jó volt. Ha leszámítjuk kis Mulder furcsán lapos arcát, és főleg azt a rémes megmondom-a-tanulságot-bele-a-képedbe beszélgetéseket a végén, nem volt sok bajom a résszel. Sőt, belenézek majd a Californicationbe is, ha Duchovny ott is ezt a gombászós figurát hozza.

Ami a baj a felélesztett sorozattal, hogy kihagyott húsz évet, és most csak pislog a jelenkoriakra. Hm, a mostani sorozatok pörgősek, nem hagyják leülni a hangulatot – akkor mi is ezt csináljuk, de közben ugye folyton reflektálunk is a régi sorozatra, meg előre is haladni kell, msr is legyen, lehetőleg sok, tragikus érzelmi szál is kell – és akkor a sorozat egy ilyen zagyvaság lesz folyton pörgő, élettelen és egészen rémisztően rossz dialógusokkal, nulla történetvezetéssel (sietni kell), és didaktikus befejezéssel. Nem rossz ez, én nem bánnám, ha kapna berendelést még, de azért a jótól is messze van.

És Skinner nem szerepel eleget – bár az is igaz, hogy nem szeretném, ha megint csak íróasztal mögül láthatnánk statikus szerepben, több lenne a karakterben, mint amit kihoztak belőle eddig.

gajdipajti - 2016. 02. 18. 19:38

Mondjuk megint meglepődtem, hogy 2 Liber8 tag szerepelt a Continuum-ból. Jó őket újra látni, még mellék szerepben is.

kecskebégető - 2016. 02. 19. 07:12

Ez az 5. nagyon minőségi lett volna a csicska amell nélkül…

ayren - 2016. 02. 19. 21:10

Én azt hiszem, levonhatom azt a tanulságot megint, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó.
A nosztalgiafaktor sajna már az első epizódot se tudta megmenteni. Egyedül a 3. rész ökörségein tudtam valamennyire szórakozni, a többi totál hidegen hagyott. Úgy veszem észre, nem tett jót a kihagyott 20 év se a koncepciónak, se a szereplőknek, se nekem. Maximum egyes részletekben működött ez az évad, egészében nem.
Nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, és kész.

Pipacs - 2016. 02. 20. 01:35

Bocsi, de nekem tetszett. Nem lesz minden idők legkimagaslóbb epizódja, az tény, de volt benne minden, ami kell: misztikum, tudományos megközelítés, humor, aktualitás, nosztalgia faktor, lazaság, szabályszegős Mulder, drogos élmény, aztán persze a megoldás, amit általában Mulder szállít. És az utolsó jelenet a romantikus lelkű rajongóknak, akik drukkolnak, hogy összejöjjenek, megfűszerezve némi vallási filozofálgatással. Mosolyogva álltam fel, várva a folytatást, és már csak egy rész az évadból, remélem, nem az utolsó!

szelesmalom - 2016. 02. 20. 02:58

egy X-akták rész után ne állj már fel mosolyogva!

egy x akták rész után úgy állj, fel hogy: BAAAAAAZMEG!!

és most nem arra gondolok, amikor keserűen felkiáltasz hogy már megint mivolt ez a SZAR..
(mint a mostani részek után)

hanem a történet, fordulat, a hangulat, az érdekes, elgondolkodtató dolgok miatt.

A régi szériában is voltak poénos dolgok, de ez a 4-5 rész, ami most megy folymatos, tömény faszkodás, egy vicc, mintha egy karikatúrát néznék részről részre..

Önmaga paródiája, és ez nekem nagyon nem tetszik.

Enci - 2016. 02. 20. 16:57

Mekkora az esélye annak, hogy a 2.0-s verziójú Mulder-Scully páros azért lett behozva ebbe a szériába, hogy legyen egy X-files sorozat, amiben fiatal ügynökök viszik tovább a nyomozásokat? A sorozatot? Lehet már tudni valamit arról, hogy lesz-e újabb évad, vagy valami X-files 2.0 Einstein ükunokájával és annak járulékos Agent társával?

Enci - 2016. 02. 20. 19:16

Megnéztem az új részt (végre), és mit ne mondjak, sajátságos élmény volt. És akkor felmerült bennem a kérdés: a Mulder-Scully 2.0 nem azért lett-e bemutatva, mert mégiscsak lesz X-files 2.0, és ők váltanák a Mulder-Scully 1.4-t? (ebben a számban már az utolsó film is benne van)

Csak egy kérdés. De amúgy a Cool-os promótól az utolsó részre még a hideg is kirázott. Az átváltozós jelenettel a végén… Hajaz az X-files 1.0-s korokra.

:)

Pipacs - 2016. 02. 20. 20:53

szelesmalom:
Szerinted csak vicces/vidám pillanatokban lehet mosolyogni?? Vagy el tudod azt is képzelni, hogy vannak olyan emberek, akik a) nem csak a fikalavinát tudják rázúdítani az oldalra, mert nem pont azt kapták, amit elvártak, b) szoktak elégedettségből, jóleső dolgok után is mosolyogni, és c) el tudják fogadni, hogy nem mindenkinek jelent egyforma élményt ugyanaz a sorozat, s ugyanazon sorozat minden részét sem lehet azonos intenzitással szeretni, borzongani, elgondolkozni rajta, stb. ???

Enci:
Én attól ijedtem meg egy pillanatra, hogy át fogják venni a helyüket, most, hogy Mulderék kezdenek kiöregedni az iparból… De gyorsan elvetettem az ötletet, viszont az lehet, hogy kevésbé irreális, hogy egy spinoffra bepróbálják őket…
Amúgy biztosan én vagyok lemaradva, de nem csak 2 film volt eddig?

Gyuuu - 2016. 02. 20. 21:49

Nem ilyen részekre emlékszem én sem gyerekkoromból… Komédia akar lenni, vagy mi? Mindig úgy féltem, még elaludni is esténként :D ilyen lett volna régen is?

Pipacs - 2016. 02. 21. 01:54

Gyuuu:
Volt benne ilyen is…sok-sok ötletet dolgoztak fel, akadtak kevésbé paplan alá bújós részek is. :)
Legtöbben a Gumiemberre emlékeznek amúgy szerintem legélénkebben, mint az “igazi para x-aktás” részre, ezt megfigyeltem, ti nem így vagytok ezzel?

edg - 2016. 02. 21. 04:45

Pipacs: persze, mindenki mást szeret egy sorozatban, de az x-akták sosem volt egy táncolós, erőltetett délutáni mesécske. Valamiért mégis teljes komolysággal ebbe az irányba mozdultak el az ötödik résszel. Minderre még egy lapáttal rátesz, hogy az egész 10. évad középszerű volt vagy inkább csak gagyi.
Meg sem próbálják visszadni a régi hangulatot, izgalmakat.

Enci - 2016. 02. 21. 10:47

M-S 1.0 – az alap felállás, amikor elkezdődött a sorozat

M-S 1.1 – az első film

M-S 1.2 – az első film utáni részek, Doggett érkezéséig

M-S 1.3 – amikor Mulder visszatér, és a kivégzésére vár

M-S 1.4 – Hinni akarok című film

M-S 2.0 – Einstein és Miller

Én így számozom a párost :D

ayren - 2016. 02. 21. 11:13

Sajnos, én is edggel értek egyet. Pedig szeretni akartam, mert régen is nagyon szerettem. Egyik fansorozatom volt. Néhány momentumában talán vicces a 10. évad, de szerintem erre kár volt összekalapozni a pénzt.
Most már csak azért nézem meg az utolsó rész, hogy lássam William előkerül-e. Annak még drukkolok. :)

Enci - 2016. 02. 21. 12:00

Annak szerintem mindenki ;)
meg h M-S páros megint “páros” legyen
legalábbis nálam ez a két dolog még nagyon várós

Pipacs - 2016. 02. 21. 14:19

Hát nem tudom gyerekek, én örülök simán csak annak, hogy folytatták, és Mulderrel folytatták, és nem nélküle, ahogy az uccsó 1-2 évadban volt. Ilyen lett és kész. Nekem sem váltotta be minden reményemet, de ettől még nem tudom szapulni, annyira vártam, hogy legyen végre még X-files! De értem azt is, amit Ti írtok, persze.

William várás, 11. évad, igen, ezeket akarom még…!:)

Sam Seaborn - 2016. 02. 21. 16:47

Én azt remélem, hogy Williamről nem hallunk többet komolyabban, de legalábbis nem bukkan fel. Derüljön ki, hogy jól van, boldog stb. De ne hozzák be újra, akkor se ha esetleg új évadok jönnének.

Sam Seaborn - 2016. 02. 23. 11:01

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/x-files-finale-chris-carter-868198

Carter szerint a sorozat előbb-utóbb folytatódni fog, mert a visszajelzésekkel elégedettek voltak és a FOX szerint is jó számokat produkált a sorozat. Duchovny mindenesetre szívesen folytatná, de GA-t se lenne nehéz meggyőznie szerinte. Viszont mindenki elfoglalt így időpontokról lehetetlen beszélni jelenleg.

Enci - 2016. 02. 23. 11:08

Ilyen befejezéssel…
Életemben ekkora függővéget még nem tapasztaltam.

DaMan - 2016. 02. 23. 11:09

Na ez egy jó hír. Még ha ezzel az utolsó résszel a régi sorozat nagyját elspoilerezték is. Nem mondom, hogy ez baj, enélkül nem működött volna, de így lényegesen kevesebb izgalom lesz megnézni majd az előzményeket.

Nekem nagyon bejött ez a 6 rész, ha tehetném akár már most nézném a következőt. Az elfoglaltság nem ígér sok jót, de remélem 6 részt kapunk jövőre ilyenkorra is.

energy - 2016. 02. 23. 11:31

Az első rész folytatása…
Szerintem Mi volt a hét csalódása? nyertese.
Jó ívos játék lenne.. minden alkalommal, mikor valaki kimondja alien DNA.

edg - 2016. 02. 23. 13:02

Nem volt jó a 6. rész sem. Sajnos. Érdekes, hogy sokaknak bejött ez is, pedig a régi sorozat gagyibb részeinek szintjét is alig súrolja.
Az 5. rész a szavazatok alapján már közelít a legrosszabbakhoz az imdb-n, szerintem teljesen jogosan.

http://www.imdb.com/title/tt0106179/eprate

Hát, sikerült meglovagolniuk a sorozat hírnevét, az biztos. Minőséget, izgalmakat és valami eredetit produkálni viszont egyáltalán nem.

seven - 2016. 02. 23. 14:16

az a durva, hogy maga a történet tök jó volt, csak ezt nem 2 epizódba kellet volna sűríteni hanem legalább 4-5-be…

wondorog - 2016. 02. 23. 16:01

Vagy legalábbis egy 1,5 órás zárórész jobb lett volna. Kicsit kapkodós lett, viszont szerintem sokkal jobb az utolsó 3 évad mytharc epizódjainak nagy részénél. CSM még mindig nagyon kell, a 8-9. évadon nagyon érződött a hiánya, bár a túlélése azért elég gyenge lábakon áll így, a robbanásban eléggé koponyáig égett az utolsó részben, de tőle már megszokhattuk.

Lajoska67 - 2016. 02. 23. 16:52

Hát ez teljesen kész. A régi 9 évadnak most készült el a sorozatzárója, csak nem tudom, miért vártak vele majdnem 14 évig.

Nem is lett volna ez rossz, ha előtte nem 5 rész előzi meg 2002 után, és az 5-ből 3 nem lett volna ostoba értelmetlenség a sztori szempontjából, vagy egyenesen paródia.

Így viszont abszolút nevetségesen hatott a hirtelen világméretű fertőzés.

Amennyire büszkélkedtek, hogy mennyire rákészültek a sorozat-felújításra, annyira nem volt értelme így megcsinálni.

des - 2016. 02. 23. 20:33

Hát, nekem csalódás volt . Igaz én a 4. és 5. részt nem is néztem már meg. A 3.-at is csak azért, mert írtátok hogy az poénosra volt véve. Annak még talán elment. De így összességében nem tetszett. (2. rész után már nem is érdekelt) Igaz, nem vártam semmit, csak talán egy jó kis sorozatot. Nem kaptam meg.

korum - 2016. 02. 23. 20:57

Ennek is az lett a veszte, mint az eredeti sorozatnak, az átívelő szál.
De a köztes 4 rész jó volt, olyanok még jöhetnek :)

Sam Seaborn - 2016. 02. 23. 22:07

Az első 3 rész után én még bizakodtam, de így a végére nagyon botrányos lett. Átgondolatlan, kusza, sietős, több szempontból epdig szembe megy a korábbi dolgokkal. A 2 mithology rész mindennek az alja volt. Csalódás.

wolfie - 2016. 02. 25. 00:58

Nekem a maga hibáival együtt tetszett az évad! :)
Persze 7/10-nél sehogy sem jobb, de mindenképp maradok a folytatásra (ha lesz).

ayren - 2016. 02. 25. 13:40

Toll a fülükbe. Még csak Williamet se kaptuk meg, csak egy nagy semmi cliffhangert …-nak a nagyon gyengén muzsikáló évad végére. Szerintem tovább tartottam ki, mint kellett volna. Ezért kár volt feltámasztani egy régi, kultikus sorozatot.

karit - 2016. 02. 26. 01:04

Hát, ez egy rohadt nagy blöff volt CC-től, egy háromórás film zagyva trélere, amiben gyak. semmi se történt, egyben ügyes zsarolás is a csatorna felé. Ironikus lenne ekkora kliffel elkaszálni, ha megteszik, fakkják meg.

Krajcseket és a Téezrest még hiányoltam, ha már a Bagós jutalomjátszhatott, akkor ennyi erővel simán ők is…

Csak pislogtam, hogy tud valaki beszélni lyukkal a nyakán, de a végén még jobban: ez amolyan Twin Peakses lezárás volt, felért egy felpattanó középső ujjal. Csak majdnem én fejeltem le tőle a tükröt.

torjack - 2016. 02. 28. 15:49

T-1000 szerintem tervben volt,de ugye a Scorpion miatt nem ért rá…bár elnézve Reyesnek milyen sztorit talált ki Carter, talán jobb is, hogy nem jött vissza Doggett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz