login |

Almost Royal: kezdett a 2. évad

2016. 01. 26. 14:56 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Múlt héten sunyiban, fű alatt visszatért a BBC America kőkeményen kínosságra törekvő komédiája, amit rajtam kívül, ha jól számolom heten nézhetnek itthon, és azon kevés pilotkritikák közé tartozott tavaly, amik nullkommentesek voltak. És meg is tudom érteni az érdektelenséget, mert ez az Ali G-féle álinterjús, improvizálós, fapofás realitykomédia nem egyszerű műfaj. Nem csak nézni nem egyszerű, de csinálni sem.

Az Almost Royal lényege, hogy két színész, vagy komikus, tudom is én fiatal angol előkelőségnek adja ki magát (majdnem olyanok, mint a herceg és a párja), hogy belekóstoljanak Amerikába, s ezen lépéseiket egy forgatócsoport dokumentálja – legalábbis interjúalanyaik és segítőik elvileg ebben a hiszemben vannak, hiszen asszisztálnak az idióta helyzetekhez és a kínos párbeszédekhez.

Almost Royal - 2x01-02

Annak ellenére, hogy az Almost Royal nézős maradt az 1. évadban, és még most is az, továbbra is csak azt tudom mondani, hogy “valami van, de nem az igazi”. Ezt a műfajt ugyanis nem csak nézőként nehéz nézni, hanem készítőként is csinálni. Egyrészt, mert kiszámíthatatlan, másrészt pedig, mert az egészet nem egyszerű manapság gyanú felkeltése nélkül művelni.

És erre remek példa volt a 2×01, ami a szépség témakörét járta körbe. Míg más hasonló sorozatok (nem mintha sok lenne) 20 percben két-három szegmenst kínálnak, itt sokkal több volt, köszönhetően talán annak, hogy az egyes szituációkban sokszor csak egy-két poén akad, vagy legalábbis ennyit látunk, s a többi felvett anyag talán megy is a kukába. Hogy ez min múlik, a szereplők felkészültségén vagy az interjúalanyokon, nem tudom, de nem biztos, hogy jó jel.

Almost Royal - 2x01-01

A második évad premierjében voltak remek jelenetek, illetve poénok, a kínos helyzetekre olykor remekül játszottak rá Georgie-ék, de szinte mindegyik olyan rövid volt, hogy nem volt íve a történetmesélésnek. Olykor a véletlen (a ‘Poppy’ név kiejtése) a segítségükre sietett, máskor viszont a jó téma (a drag queen-ek) teljesen szürkén csapódott le.

Összességében így kitartok a közepes osztályzatom mellett, főleg, hogy tudom, mennyire jobban is lehet művelni ezt a műfajt, elég csak a Nathan For You-ra gondolni. Meg aztán ezt a két hülyét is nehéz nem szeretni ebben a szerepben, és az Almost Royal azon kevés sorozatok egyike, ahol nem szívesen maradok le azokról a pillanatokról, amikor minden összejön.

Almost Royal - 2x01-03

Szóval szerintem a 2. évadra is nézős marad a sorozat, hiszen egy ilyen reality-s komédia továbbra is ezerszer viccesebb, mint egy előre megírt többkamerás darab. Legalábbis nekem biztosan.

3 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2016. 01. 26. 15:53

valahogy erről (1. évadról) lemaradtam, de így leírva tetszik. bepróbálós…

asdf - 2016. 01. 26. 20:35

En pont a hetvegen neztem par webest ebbol, amit meg a tavalyi szezonhoz csinaltak, (pl: https://www.youtube.com/watch?v=WsBBW2lbP9A , https://www.youtube.com/watch?v=IJ44Yib-JAY ) es volt, amikor visitva rohogtem (a masodik video vegen meg a stab is behallatszik, ahogy rohog ;) ), ugyhogy valoszinu beprobalom majd az elso evadot, benne van, hogy nagyon jo is lehet (bar atlagost varok atlagban), majd meglatjuk.

zako1 - 2016. 01. 27. 06:49

Én is benne vagyok abban a 7 emberben, aki nézi… :))
A második évad kissé gyengén kezdett valóban, túl sokat akartak markolni, de lesz ez jobb is. Az első évadban voltak igazán zseniális pillanatok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz