login |

Colony – 1×02: Tapsoljuk meg!

2016. 01. 26. 17:22 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

A USA új sorozatának, a Colony-nak pilotja kifejezetten bejött nekem. Nem azért, mert annyira érdekes lett volna a sztori, hanem inkább a világ fogott meg, illetve az, ahogy egyre többet megismerhettem belőle. Eleve valahol “izgalmas”, hogy a földönkívüliek (már, ha azok, látni nem látjuk őket) nem kiirtották az emberiséget, hanem csak gyarmatosítottak, és afféle totalitárius rendszert teremtve élhető Los Angeles-t kínáltak a lakosoknak – nulla bűnözéssel, köszönhetően annak, hogy a renitens elemeket azonnal elviszik A Gyárba.

A második részben szép lassan azt is elkezdték felfedni, hogy mi a franc az A Gyár. Mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire érdekes kérdés, de talán a megoldás révén még több kiderülhet a világról. (Erről jut eszembe. Többen írták, hogy mennyire ezerszer látott ez a téma, pedig az alapfelállás nem tűnik annak, és én éppen azzal küszködtem most is, hogy találjak olyan sorozatot, amihez hasonlítani tudnám a Colony-t.)

Colony - 1x02 - 02

Ugyancsak érdekes nézni, ahogy ellenállókra és kollaboránsokra, illetve szürke, sehova sem húzó, a saját életüket féltő civilekre esik szét a város társadalma, miközben a Josh Holloway által alakított főhős valahogy próbál egyensúlyozni a két oldal között. A nagyobb baj az, hogy egyelőre nem is igazán a parancsokat követni kénytelen Will az érdekes karakter, hanem inkább a felesége lenne az.

A középpontban azonban nem az asszony van, hanem a férj, aki miatt rettenet cifrákat mondtam az 1×02 elején, mert jókora csalódást jelentett, hogy ilyen pilot után a folytatás úgy kezdett, mintha egy nyomozós sorozatot néztem volna. Az “ide-oda járkálunk és kikérdezünk”-metódus által szolgáltatott összképen az sem javított, hogy Will partnere maga Apollo Creed volt, aki laza. Szeretem a krimiket, de muszáj volt ezzel folytatni?

Colony - 1x02 - 03

Azt a 20 percet az életemből azóta többször is próbáltam visszakérni, de végülis kiegyeztem az egálba, hiszen az 1×02 második fele már ismét adott némi okot a bizakodásra (a húg szálát, illetve a gyerekekét nem nagyon tudom hová tenni), ott a mitológia és az átívelés is haladt valamerre, más kérdés, hogy amíg a tégla után folyik a nyomozás és a választ mi, a főhőssel ellentétben ismerjük, addig suspense nem nagyon lesz ezen a szálon.

Azt viszont nem értettem, hogy miért nem sikerült az epizódba beletolni Peter Jacobsen megbízott kormányzóját, aki talán a legjobb arc az egészben. Ezért is jár a grrr, a részért meg max 3-4/10, több nem.

Colony - 1x02 - 01

Nyilván mindenki más érdekel egy sorozatban, de ha a hatalmi viszonyokra és a világra fognak koncentrálni a Colony-ban, akkor szerintem jóban leszünk. Ha viszont sima fogócskázásról meg akciózásról fog szólni a részek fele, akkor szerintem a harmadik rész után elbúcsúzhatunk egymástól.

5 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2016. 01. 26. 19:15

soylent green is people!

Drake - 2016. 01. 27. 14:47

A Gyár érdekes lehet,a feleség meg abszolút nem,pedig az ő szála vihetné előre a sorozatot.Nem tudom eldönteni,hogy a karakter vagy a színész idegesít-e,de hogy nagyon unszimpatikus nekem,az biztos.A megbízott kormányzó helyett most a “főnökasszonyt” kaptuk,aki jó karakter,kíváncsi leszek rá.

winnie - 2016. 01. 28. 05:09

“edig az ő szála vihetné előre a sorozatot.”

pont ezért lehetne érdekes. tök mindegy, milyen a karakter (nem tudjuk, meg kéne ismerni) vagy a színész, az ő helyzete ebben a felállásban az, amivel többet lehetne kezdeni szerintem.

Drake - 2016. 01. 28. 06:30

Persze,csak maga a színész/karakter unszimpatikus nekem. Az írók tehetnének róla,hogy érdekes legyen az a szál,de eddig ez nagyon kevés ebből.

GáborM - 2016. 01. 31. 05:02

Amilyen érdekes volt pilot annyira unalmas lett a második és harmadik rész. Pedig rengeteg potenciál van a történetben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz