login |

Pilot: Stan Lee’s Lucky Man

2016. 01. 27. 21:11 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Nem értem miért kell a “Stan Lee’s” címkével kezdeni a sorozat címét. Tényleg ez a hivatalos. Rendben, marketing, de a trailerekben tök könnyen átadható koncepció is bőven nézőszippantó.

luckyman1

Miről szól a sorozat? Egy szerencsés emberről. Mi a konfliktus? A szerencsének ára van, és úgy mellesleg a forrására is többen pályáznak. A főszereplő nyomozó szerencsejáték-függő, de egyik este látszólag rámosolyog Fortuna egy gyönyörű nő képében, miközben még a ruletten is nyer egyet. A probléma nyilván a folytatásban tűnik fel.

Másnap reggel a kezén egy furcsa karkötővel kezd, ez a varázslatos tárgy, viszont közben a csávót akinek tartozik megölik. Gondolom idővel ő is gyanúsított lesz, pedig első körben őt rendelik ki a tetthelyre nyomozni.

luckyman2

Egyszerű, de szerintem érdekes koncepcióról van szó, amiből akár új House is lehetett volna. Vagy nem tudom, valami lazább antihősös sorozat. Nyomoz a srác, de a jelleme nem a legtisztább, valaki az életére tör, és a főnöke is le akarja kapcsolni. Ezek között egyensúlyozva bárhogy elsülhetett volna a dolog.

A probléma, hogy a megvalósítás eléggé semmilyen. A túlzsúfoltságot még valamennyire elnézném egy pilotnak, hiszen mindenkit be kell mutatni, de a sok érdektelen, feszültségmentes jelenettel nem tudok mit kezdeni. Ahogy az érzelmi csúcspont sincs igazán megalapozva.

luckyman3

Mindezt teljesen szürke rendezéssel prezentálják. Szóval hiába nem New York a helyszín, hanem London, igazából bármelyik tipikus nagyváros lehetett volna. Semmi egyéniség nincs sehol a Lucky Man-ben, sem technikai, sem színészi oldalról.

luckyman4

A trailer alapján később érdekesebb lesz, és mivel angol, így 10 részbe kell sűríteniük amit első körben akarnak mondani, azonban az első 45 perc után semmi nem ránt vissza a folytatásra. Részemről 6/10. (Viszont csak Angliában tesznek korban a főszereplőhöz illő nőt feleségnek!)

5 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2016. 01. 27. 22:29

a cím tényleg szar így, engem viszont érdekel továbbra is.

Uszadékfa - 2016. 01. 29. 20:46

Vegyes érzéseim vannak. Sok lehetőséget látok benne, viszont ez a kezdés untatott. Ennél több kell. De azért adok még neki pár rész esélyt. Vagy nem…

ldavid - 2016. 02. 10. 21:06

a 3. részben valaki nagy abuzálta a valóságsós nyikorgó hangot. rendesen idegesítő, hogy két percenként hallani.

mSO - 2017. 03. 16. 18:53

Nagyon jó sorozat!

LittleBiG - 2017. 03. 20. 21:50

Ha valaki idetévedne, aki a sorozatot néz, annak egy kérdés: a második évad elején a mérgezéses jelent végén miért tűnik a Tower bridge vetítettnek? Vagy valóban az??

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz