login |

Pilot: Teachers

2016. 01. 28. 18:51 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az emberek csak igazi elhivatottsággal mennek tanárnak, ugye? A TvLand új, egyébként egy websorozaton alapuló komédiája, a Teachers pedig azt mutatja be, hogy milyen hősiesen küzdenek a jövő generációjának felneveléséért? Hát nem.

teachers1

A Teachers tényleg tanárokkal foglalkozik, na de ők is emberek, és nem elhivatottságból mentek tanárnak, így rengeteget hibáznak amellett, hogy nem is igazán igyekeznek a maximumot kihozni a gyerekekből.

Bár valamilyen szinten ez a komédia is a The Office-ra hajaz, de mégsem tipikus munkahelyi komédia, nem csak a felnőttek baromságait látjuk, hanem a gyerekekkel is rengeteget foglalkoznak. Szóval nincs itt finomkodás, bőven kapjuk a hibás neveléshez köthető poénokat és félreértéseket.

teachers2

Na, ki ismeri fel?

Igazából pont az előbbiek miatt jó kicsit a Teachers. Például a pilotban rávilágítanak arra, hogy néha a problémák erőltetett keresése mihez vezet (“Stab, stab, stab!”). Nem teljesen hülyéskedik el a témát, a humor mellé némi értelem is társul. Persze a későbbiekben vannak elszálltabb kalandok is.

Mindezt egy korrekt szereplőgárdával. Bár senki sem nagyon ismert máshonnan (egy összeszokott humorcsapat, a The Katydids tagjai a főszereplők), de a rá kiszabott tanár- és embertípust a többség jól hozza. Már csak több interakció kéne a szülőkkel, hogy igazán üthessen a sorozat.

teachers3

Bár már 3 rész lement az évadból, de az első bepróbálása is elég lehet a stílus belövésére. Nem aláröhögős, kicsit kínos (bár könnyebben néztem, mint a The Office-t amivel sosem jutottam semmire) és részemről 6/10. Valamennyire érdekes volt, de nem hiszem, hogy most beférne a kidobott félóráim közé.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 01. 28. 18:31

nekem ez sajnos túl tapló volt, meg egyébként is szofti vagyok, nem bírom, ha gyerekeket aláznak benne (oké, “gyerekekkel így poénkodnak”), nekem már akkor elegem lett belőle, amikor a pilotban rámondták a lány rajzára másodszor is, hogy csúnya. pedig tudom, hogy vicces, de… akkor is.

még csak az 1×01-et láttam, de nem nagyon tudtam értékelni. a karakterek inkább irritáltak, de a mindenre szaró és tudatlan tanárokat jól adták, más kérdés, hogy valahol nyugtalanító érzés volt nézni.

ldavid - 2016. 01. 28. 19:13

a második rész jobb volt, de nem nagyon tud tovább érdekelni

Benjy - 2016. 01. 28. 19:13

A 2.képen Allison Brie látható inkognitóban? :D

Quantumleap - 2016. 01. 28. 19:32

Én inkább egy vérkomoly drámasorozatot néznék meg tanáros témában, ahol a főszereplő elmegy tanítani valami gettó suliba. Vagy ilyesmit.

mint tanár - 2016. 01. 28. 19:34

Tanérként siralom volt nézni… Egyáltalán nem a lényeget ragadja meg. Semmi motivációjuk nincs, és kihagyja a lényeget: hogy miért maradunk meg a tanári pályán, az apró vagy nagyobb sikerélményekért. Megalázónak és sértőnek éreztem. -végtelen/10

tessa - 2016. 01. 28. 19:50

Én anno néztem a websorozatukat, azt nagyon imádtam. Ennek ellenére az első rész nem jött be, mintha csak összefűzték volna a néhány perces videóikat, és a köztük lévő részeket nem tudták mivel kitölteni, a gyerekek meg a tanárok is papírmaséfigurák lettek. Remélem ez a későbbiekben változik és tényleg működő sorozatot kapunk majd.

ldavid - 2016. 01. 28. 19:57

@Quantumleap a The Principal-t keresd akkor (igaz az ausztrál)

felvidekiNYUL - 2016. 01. 28. 20:08

Quantum – van egy nagyon jo film pont ilyen temaval, keresd meg a Detachment c. filmet. Adrien Brody a foszerplo. Szerintem tetszeni fog

audrey - 2016. 01. 28. 20:33

olyan mintha Zooey Deschanel lenne a jelmezben

Quantumleap - 2016. 01. 29. 07:05

felvidekiNYUL: Sorozatokat keresek, mint írom. És ez evidens, elvégre ez egy sorozatos oldal.

Willow - 2016. 01. 29. 10:03

Quantum – Egy őrült jó ilyen francia film is van, az “Entre les murs” 2008-ból, magyarul “Az osztály” címmel vetítették moziban. Bennem mély nyomokat hagyott.

szpojleres mókus - 2016. 01. 29. 12:43

Lehet hogy itt beüt a professzió és mit én tudjam katonák nem ivselnének el egy katonás sitcomot, de nekem mint tanár ez sértő volt.

Sokan lebecsülik ezt a szakmát, de én pld. a lelkelemet kiteszem. És pont mint például ahogyan winnie mondta, az agyam megállt rajta amikor megmondták már másodszor is a rajzra hogy csúnya. Ha nem lennék tanár lehet én is röhögnék rajta ki tudja….de nem volt jó nézni.

winnie - 2016. 02. 12. 10:45

1×02: túl sok az idegesítő tanár, egyedül az apukára beinduló jön be. pedig alapvetően nem lenne rossz ez a merész humor, ami olykor tényleg elég elvetemült, és most legalább gyerekalázás sem volt.

az viszont vicces, hogy tim bagley itt is igazgató, mint nyáron a mr. robinsonban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz