login |

Angel from Hell: 4 rész után

2016. 01. 31. 16:13 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

(előzmény: winnie pilotkritikája) Nem is tudom, miképp jutottam el a negyedik részig, mert szerintem az Angel from Hell borzasztó. Mondjuk lehetne akár jó is, talán ez volt az indokom a későbbi epizódok elindítása között, de mostanra már biztos vagyok benne, hogy nem lesz.

angelhell1

A történet annyi, hogy a főszereplőnő élete hiába tűnik rendezettnek, eléggé nagy gondjai vannak, olyanok amiket ő sem lát át elsőre. Erre feltűnik az őrangyala, aki távolról már nem tud elérni semmit, ezért emberi formában kell cselekednie.

Vagy csak egy őrültről van szó, aki őrangyalnak hiszi magát? Micsoda felvetés! Legalábbis a csatorna szerint. Szinte látom magam előtt azt a stúdió jegyzetet, ami szerint “az őrült vagy tényleg őrangyal”-kérdésben legyetek sokkal titokzatosabbak. Míg a pilot eléggé kiállt az őrangyalság mellett, pár aprósággal enyhítve azt, addig a folytatásban már sokkal ködösebb a kérdés, több a logikus magyarázat.

angelhell2
Mit akarnak egy sorozatpestissel?

Ami az egész alaphelyzetben furcsa, hogy ha őrült a nő, akkor bizony ez baromira nem könnyed sorozat. De tényleg, ha ezen a szemüvegen keresztül nézzük: a főszereplőt egy beteg nő követi mindenhova, a lakásába random időpontokban behatol, a munkahelyén kavarja a szart, beavatkozik a kapcsolataiba. Hmm. Szóval eléggé elszállt a sorozat alapja, főleg így, az “angyal vagy nem angyal”-kérdést erőltetve.

A legnagyobb baj mégis az szerintem, hogy hiába sitcom, poén nem nagyon van benne. És még csak nem is mosolygós feelgood. De tényleg, látni ahogy elkezdik felépíteni a csattanóhoz a jeleneteket, ami utána meg is érkezik valami borzasztó kidolgozással. Erre az 1×04 a legjobb példa, ahol a sok beteg egyszerre törtnő beesése egy jó ötlet lett volna, de ahogy megcsinálták, az a kreativitás visszafogottságára volt a legjobb bizonyíték.

angelhell3

Sajnos a főszereplők sem az igaziak. Az egyik fő gond velük, hogy az “őrangyal” Jane Lynch valami másik sorozatban játszik. Ahogy előadja a karaktert az egyszerűen nem illeszkedik bele az őt körülvevő megvalósításba. És sajnos kémia sincs közte, és a védelmezettje, Maggie Lawson között. Mindkettejük bírom, de a két karakter közötti dinamika teljesen üres.

angelhellxtra

Igazság szerint az Angel from Hell lehetne jó, ha elköteleznék magukat valami konkrétum mellett, és annak megfelelően írnák a részeket. Legyen tényleg angyal, több érdekes vagy hülye csodatevéssel, vagy legyen őrült… de az nem annyira illik országos csatornára. 5/10 a maximum amit adni tudnék, de semmiképp nem tudom javasolni a sorozat megtekintését.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 01. 31. 16:24

az 1×02 annyira már nem volt jó, de még mindig pozitív. fura volt, hogy megint kaptunk egy rakás expozíciót, minta egy másik pilot lett volna.

1×03: á…, nem, így nem. fun sem volt annyi, meg… nem tudom.

LoGi - 2016. 01. 31. 16:24

Nálam egyelőre elmegy még, bár a kritikát olvasva nem igazán tudnék mibe belekötni, kicsit el is vette a kedvem a folytatástól :D Pedig ma reggel néztem a 4. részt, és ilyen gondolatok a rész előtt és után se jártak még a fejemben. De tény, hogy nem kiemelkedő, ezért könnyen lehet, hogy évad végére én is ráunok a felállásra, ha nem hoznak kiemelkedőbb részeket.

dante_zoli - 2016. 01. 31. 19:41

Sajnálatos módon tényleg semmi extra. Még csak 3 részt néztem meg de pont az jutott eszembe mint humannak:”poén nem nagyon van benne. És még csak nem is mosolygós feelgood.”

Pont ezért szerintem hiába kedvelem a szinészeket tovább kell állnom.

Marci - 2016. 01. 31. 22:10

Én hűséges típus vagyok, szóval nézem tovább. Igazából a második és harmadik rész – nézz szembe a félelmeiddel és hallgass a megérzésedre – úgy rémlik, nem volt rossz, de a legutóbbiban mindenki annyira tompa volt, hogy kicsit untam.
Viszont ne már, ha kisül, hogy nem is őrangyal, hanem valami beteg nő, aki tök véletlenül tud mindenről, akkor lehányom a bokám
Ha mégis, akkor valaki adja vissza az időt, amit ebbe belefektettem.

winnie - 2016. 02. 01. 09:29

az 1×04 volt reszemrol az utolso esely, de nem igazan fogott meg. a pilot biztos csak novelty volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz