login |

Heroes Reborn: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2016. 02. 01. 17:42 - Írta: dzsiaj

29 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Nem véletlen, hogy már másfél hete halogatom ezt az írást, sőt, az is megfordult a fejemben, hogy talán olyasvalakinek kellene adni a lehetőséget, akinek ilyen-olyan okoknál fogva, de még tetszett is a sorozat, amely végérvényesen finálézott (a lehetőség adott, ha valaki úgy gondolja, igaztalanul bánok el a szériával az alábbiakban, ne habozzon billentyűzetet ragadni).

heroes7

Nem mintha 2016-ban létezne még olyan kifejezés a tévés-mozis világban, hogy „végérvényesen” (ld. 24: Legacy, The X-Files, Prison Break, stb): ha egy reboot rosszul sül el, mint esetünkben, a stúdiók/csatornák várnak pár évet, míg az „élmény” ülepszik, és kezdődhet minden elölről.

Már csak ezért sem lepődnék meg azon, ha mondjuk 2025 tájékán az NBC-nél ismét szóba kerülne egy Heroes-projekt, de ha harmadjára is belelépnek ugyanabba a folyóba, és ismét Tim Kringnek adják a munkát (bár sanda gyanúm szerint őt nem nagyon lehet megkerülni), hát magukra vessenek.

heroes6

Ebből szerintem már avatatlan szemeknek is bőven kiolvasható, hogy a Heroes Reborn nem volt jó sorozaterről többször írtunk már, és nem nagyon szórtak sem a mi véleményeink, sem a kommentjeitek.

Sőt, én tovább megyek, és kimondom nyíltan, további szépítések nélkül: a Heroes Reborn valami rémesen gyenge szezont produkált, minden bizonnyal méltó társa az általam ugyan anno nem látott, de mindenki más által földbe döngölt harmadik és negyedik évadoknak.

Heroes-5

Hogy mégis miért néztem végig, annak az okait a múltkor már leírtam, nem szívesen ismételném magam. Ha nagyon szeretném, tekinthetem ezt a folytatást egyfajta guilty pleasure-nek, bár megemésztve a látottakat, a mai napig nem tudok rájönni, mi lehetett benne a pleasure. Talán az, hogy jónéhány régi kedvencet újra lehetett látni? Vagy helyenként meghallani az ismerős zenei főtémát? Vagy…?

És akkor még Tim Kring fogja magát, és nekiáll mindenféle folytatásról meg multi-platformról fenyegetőzni, miközben „csak” ezt a 13 részt kellett volna élettel megtöltenie. Hogy ehelyett mit csinált, az jó kérdés.

Heroes-4

Tudom, hogy nem fokmérője egy sorozatnak az, hogy a showrunner hány epizód megírását vállalja el személyesen, de ebben az esetben az 1×01 egyedüli, és az 1×13 megosztott írói kreditje számomra kifejezetten kevésnek tűnik, sőt, inkább azt a benyomást kelti, hogy Kring sok mindennel foglalkozott közben, csak éppen a sorozattal nem.

Heroes-3

Ezt tovább erősíti, hogy anno nem tűnt fel, hogy a színészek ennyit bénáztak volna, de itt még a „profik” sem voltak a helyzet magaslatán; vagy hogy anno ne lett volna tisztességes rendezői munka, most meg minden epizód olyan volt, mintha egy frissen végzett filmfőiskolásra bízták volna a feladatot.

Instruálatlan színészek, horror beállítások, a szkriptek gagyi fordulatai: nem úgy tűnt, mintha lett volna egy keménykezű főnök, sokkal inkább mindenki kvázi azt csinált, amit akart. Na, ennek a végeredménye lett ez a katyvasz.

heroes4

Egyedül a finálénál éreztem úgy, hogy valamilyen szinten tisztességes módon asztalra letett epizódot lehet látni, de ez már maximálisan kimeríti a „túl kevés, túl későn” fogalmát.

Hogy Kring mennyire bízott a folytatásban, azt jól mutatja, hogy korrekt cliffhanger-t vetett be, de a Heroes Reborn esetében a nézettség tökéletesen tükrözte a minőséget, az NBC pedig, presztízs ide vagy oda, nem kívánta megtartani a leggyengébben nézett drámáját.

Heroes-8

Most tehát úgy tűnik, hogy tényleg vége egy korszaknak, de ahogy fentebb is írtam, meglepődnék, ha soha többé nem találkoznánk a Heroes-zal a kisképernyőn. Arra benevez még valaki?

29 hozzászólás Ne habozz!

Csernus - 2016. 02. 01. 18:31

Engem végig lekötött és külön örültem hogy kaptunk még Heroes sorozatot. Úgy látszik réteg sorozat. Tényleg nem lett annyira jó de a karakterek megfogtak effektek is rendben voltak. Bia lehetett volna jobb akkor lenne még belőle. kár érte.

András - 2016. 02. 01. 18:48

Sajnos tényleg nem volt jó, pedig nagyon szerettem volna, hogy az legyen…

Bagosz - 2016. 02. 01. 18:51

A hibái ellenére élvezhető volt.Látványos,sokszereplős,bár tartalmilag valóban nem szántott mélyen,de maradt benne még így is potenciál.

Buborek - 2016. 02. 01. 18:52

Én szerettem… :)

wondorog - 2016. 02. 01. 19:10

Marha gyenge volt, a tavalyi év csalódása (jó csalok mert az utolsó 3 rész idén volt). A karakterek és motivációik marha gyenge, felük meg tök felesleges, a régi arcokat teljesen kifordították (Parkman), sokakat csak hatásvadászat miatt hoztak vissza, valakik meg teljesen eltűntek a végére, vagy csak én maradtam le valamiről (Erica lányával mi is lett?). 3/10-nél többet nem tudok rá adni, abból is 1 pont a régi zene.

exCat - 2016. 02. 01. 19:13

Gyenge volt, de mégis tetszett. Nekem hiányozni fog.

Bryan - 2016. 02. 01. 19:17

Sajnálom, hogy nem lesz folytatás. És nem azért, mert olyan jó lett volna a Reborn. Hanem mert az alap helyzet, a világa ugyanaz, mint az eredeti Heroes-nak, ami pedig egy nagy kedvenc a mai napig. Jó volt újra benne lenni, ha csak 13 rész erejéig is.
Tény és való, hogy akkor is néztem volna, ha rossz lett volna, de úgy gondolom, hogy túlzás lenne rossznak nevezni a folytatást.

winnie - 2016. 02. 01. 19:29

csernus: semmi porcikaja nem volt, ami miatt retegsorozat lehetne. mar akkor tomegsorozat volt, amikor meg nem is volt kepregenylaz.

apost - 2016. 02. 01. 19:41

“Egyedül a finálénál éreztem úgy, hogy valamilyen szinten tisztességes módon asztalra letett epizódot lehet látni”

Nekem pont fordítva volt. Néztem a részeket, láttam a hibákat, de tudtam élvezni, de az utolsó rész annyira alulmúlt mindent, hogy ha másért nem is érdemelné meg (pedig de), de emiatt a rész miatt megérdemelte a kaszát.

Noah értelmetlen kiírása…mert mondjuk ha nem tudtak választani az összes többi élő ember közül áldozatot, de ha már a főgonosz csajt ott akarta hagyni a srác eltűnni, akkor feláldozhatták volna őt…
És kb mint egy 20 évvel ezelőtti tinisorozatban…jött a nagy kézfogós világmegmentés…

A srác semmiből beköszönő klónozóképessége, amire szavak sincsenek milyen szinten felesleges, értelmetlen, logikátlan…
Egyfelől megtudja állítani az időt, így bármeddig is tart neki valami addig a valóságban nem telik el idő…
Másfelől úgy tudja magát megsokszorozni ha vár egy kicsit is visszamegy egy korábbi pontra ahol már ketten vannak.. aztán megint vár, megint visszamegy és már hárman lesznek…de mivel megtudja állítani az időt ezért lényegében számára ugyanannyi időbe telik minden mintha nem menne vissza segíteni…
Más módon nem is tudom hogy klónozhatná magát…de ez meg szintén felesleges…
Logikailag amúgy is a jövőből kellett visszaküldenie az embereket és csak után megmentenie a bolygót…nem értem ehhez minek kellett kettéválnia…

(Amúgy régen volt egy sorozat, annyira emlékszem hogy volt valami kissrác vagy kiscsaj valami családi házban és volt nála valami speckó tárgy, és esténként valami nagy szénakupacszerű szörny gettózott az ablaka alatt. Volt még valami ház ahova egyszer betévedt és ott az egyik szobába mikor bement az űrben találta magát, legalábbis mintha üvegpadlón sétálgatott volna az űrben vagy ilyesmi…lehet ebben volt a félbetört nyaklánc is aminek a másik fele a testvéréé volt de ebben már nem vagyok biztos…valakinek mond ez valamit? :))

lacus - 2016. 02. 01. 19:41

Tény hogy katasztrófa volt az évad minden tekintetben, de ettől függetlenül én vevő lennék egy olyan sorira ami ebben az univerzumban játszódik, persze Kring nélkül természetesen

Brigante - 2016. 02. 01. 20:29

Szemèly szerint (az összes hibálya ellenère)èn szerettem.Parkman átfordulása nekem èrthetettlen volt. De, akkor is. Èn szerettem

wondorog - 2016. 02. 01. 21:07

apost: Ugyanez jutott eszembe, hogy simán megragadhatta volna Ericát és berakja katalizátornak, legésszerűbb megoldás lett volna, de hát kellett a “hősi halál”.

winnie - 2016. 02. 01. 21:29

“Parkman átfordulása nekem èrthetettlen volt. D”

mi történt? leírná valaki?

Dav3883 - 2016. 02. 01. 21:36

Az évad eleje nem volt a legjobb, aztán közepe fele kezdett jó lenni, majd megint kicsit unalmasabb részek, de az utolsó rész kifejezetten jó volt.

Parkman-ből rosszat csinálni szerintem is hülyeség volt, régi szériában egész jó karakter volt.

Dav3883 - 2016. 02. 01. 21:38

Erica felbérelte, hogy vezesse azt az intézményt ahol fogva tartják a képességgel rendelkezőket. Ő volt ott a főnök, mindenkit irányított, mert továbbfejlődött(?) a képessége, és már nem csak lazán gondolatolvasó, hanem irányítani is tudja az embereket. És elvileg az egészet azért csinálta, hogy ő is túl élje és Erica átvigye a jövőbe a családjával együtt, akik időközben elhagyták elvileg…

apost - 2016. 02. 01. 22:20

@Dav3883:
Parkman irányítani szerintem már a régi szériában is tudta a népeket.

GoloM - 2016. 02. 02. 07:21

Bár valóban gyengébb volt, mint a korábbi évadok, számomra alapvetően nézhető volt. Viszont a finálé borzasztó volt.

Roxi - 2016. 02. 02. 08:09

Nem gondoltam,hogy sikerül alulmúlniuk a 4. évadot,de megtették.Közepesen kezdődött az évad,aztán a téli szünet előtt,hozott két erős részt.Már kezdtem reménykedni,hogy valami nagyon jó sül ki a végére. Aztán viszont eltüntették Noaht.Hogy erre mi szükség volt,nem tudom.Majd a befejezés,botrányosan gagyi lett. Az utolsó részt szó szerint végigkínlódtam.

Almir - 2016. 02. 02. 10:27

hahaha még mindig nevetek azon hogy anno LOST KILLERnek lett kikiáltva… zs kategóriás fosch, tim kringet nem szabad forgatókönyv közelébe engedni.

nadivereb - 2016. 02. 02. 13:25

6 rész után kaszáltam, ami úgy különösen beszédes, hogy az eredeti volt az első sorozat, amit real time követtem, és még a negyedik évadot is becsülettel néztem – szóval nálam “célközönségebb” ember nagyon kevés van. Ehhez képest amit a Reborn produkált, az egész egyszerűen sértés. Forgatókönyv mintha nem is lett volna, a karakterek papírmasé bábok, akik motiváció és személyiség nélkül pattognak oda, ahol a készítők éppen akarták őket. A dialógusok kínosak, a konfliktus mondvacsinált. Az egyetlen logika a sztoriban az volt, hogy nulla logika van benne, lyukasabb volt, mint egy csirkeháló. Szánalom.
És nem, nem bírok akkora fan lenni, hogy az “atmoszféra” (értsd: zene és pár ismert arc” miatt eltűrjem azt, hogy Kringék részről-részre egyre hülyébbnek nézzék és arconköpjék a nézőt. Az eddigi legnagyobb csalódás sorozatos pályafutásom alatt.

Bazsi - 2016. 02. 03. 00:06

Hát én ős Heroes fanként ennél sokkal többet vártam.
Szerettem, néztem, de a 13 részből 4 volt ami tetszett úgy igazán. Az új szereplők nagyrésze nem illett bele a sorozatba, a régiek nagyon hiányoztak, főleg Claire és Peter, de Nathan, Slylar is. Csomó elvarratlan szál, összecsapott érzés, helyenként baromi nagy hülyeségek, helyenként zseniális dolgok ebből volt kevesebb sajnos, kb ennyi
Elteszem a gépemre az eddigi 4évad mellé, de ez nem ugyanaz a kávéház… Sajnos!
Nosztalgiának jó volt de állítom ha Tim Kring leültet egy szobába 100 ős fant, h na ötleteljünk, mi legyen a történet egy 13 részes évadban, 10perc alatt külömb ötletek jöttek volna össze..

blin - 2016. 02. 03. 13:41

ez a sorozat volt anno a legelső, amikor nem tudtam kivárni a magyar részeket és elkezdtem elébe menni a dolgoknak :D végig is néztem az összes évadot…
nekem tetszett ez a Reborn is, lekötött, bár észrevettem a logikátlanságokat, de nem mondanám, hogy zavart (pl. Erica a teljesen humán asszony pajtást küldi el a tornaterembe az ikerlány után, muhahaha), kivételt képez ez alól az utolsó rész. na, az mintha nagyon össze lett volna csapva, fogjuk meg egymás kezét, bloaaaaf, ja, bocs, nem néztem végig a vetítést a múltban vagyis hogy NE fogjuk meg egymás kezét… hehehe. szal az utolsó rész ellenére én azért maradtam volna a folytatásra és esetleg több visszatérő régi jó ismerősre, mint pl. Peter Petrelli, de hosszasan lehetne sorolni. ami Parkmanból lett nem volt túl életszerű, emberek nem szoktak ekkora fordulatokat venni, ezért kár volt és mintha Noah Benett se lett volna régen ennyire nyálas alak, nem tudom a többi régi arccal mit követtek volna el, na de mindegy is, mert sajnos ezt már úgy tűnik nem tudjuk meg. kár.

Név - 2016. 02. 14. 18:24

Nekem tetszett, mondhatni részben jobb, részben rosszabb volt mint a korábbi sorozat, itt nem húztak minden apróságot több részig, ott kedvelhetőbbek voltak a karakterek, nehezen búcsúztam a korábbiakban megkedvelt karakterektől, de ez is ugyebár, kinek a pap kinek a paplan, van akinek tetszik van akinek meg nem, ízlésről nem lehet vitatkozni, 7.1 az IMDB, én 8-ra értékelném, van aki 1-re, de aki ezt 1-re értékelné lehet egy 5-ös 6-os sorozatot meg 10-re…
a 7.1 azért elárulja hogy sokan szeretnék még hogy legyen folytatás, többen mint azt hogy ne legyen, na és persze az örök igazság, kinek nem tetszik ne nézze :D

winnie - 2016. 02. 15. 04:31

amellett, hogy igazad van, triviális amit írsz, szóval felesleges is az ízlésról ilyesmit leírni.

“a 7.1 azért elárulja hogy sokan szeretnék még hogy legyen folytatá”

valójában a 7.1 rettenetesen gyenge pontszámnak számít az imdb-n sorozatoknál, nagyon kevés a 7 körüli sorozat – bár sorozatok esetében teljesen felesleges az imdb pontszámmal foglalkozni, mert a legelején, az első rész után szavaz le a többség, nem fogják később változtatni a pontszámukat, plusz sokan kiszállnak a sorozatból a kezdésnél, így fogalmuk sincs, hogy a folytatás jobb vagy rosszabb lett.

Alice - 2016. 02. 22. 05:01

Én nagyon jól szorakoztam rajta, Most néztem végig, de nem bírtam abahagyni. Mindenki csak negatív dolgokat írt róla a neten, gondoltam, azért is meglesem, mert amit annyira fikáznak, sok esetben remek filmet takar. Vannak benne kisebb-nagyobb logikai hibák, de én ezeket csak kommentek olvasása közben vettem észre. Miközben a filmet néztem egyszerűen csak szórakoztam. Javaslom mindenkinek, aztán miután át belőle 1-2 részt döntse el saját maga.

winnie - 2016. 02. 22. 08:12

“amit annyira fikáznak, sok esetben remek filmet takar.”

a gond ezzel a logikával az, hogy még több, sokkal több eseteben pedig pocsék filmet. amúgy nincs igazad, hiszen amit annyira fikáznak, az mindig rossz filmet takar, már ha a rossznak az a definíciója, hogy sokak szerint rossz, és nem az, hogy szerinted az:) mások véleményt viszont nem zárja ki, hogy olyan az adott film/sorozat, ami neked tetszik. abban nem hiszem, hogy bármi meglepő lenne, hogy mindenre igaz, hogy van, akinek tetszik, másnak pedig nem.

egyébként mennyi az az annyi? 10-20 ember? miközben nézte 3-4-5 millió, akik szerették? a kommenteket nem így kell értelmezni.

Pista - 2016. 06. 13. 17:22

es akkor megis ki az apjuk?

Nemes - 2016. 07. 15. 14:41

BAAAAAAAAAAAAA******KII!
Ez kva jó volt:D
Főleg e miatt cikk miatt halogattam eddig hogy végignézzem a sorozatot,
de nekem teljesen átjött! Minden percét élveztem.
Csavaros és kreatív történet, szimpatikus szereplők, ezerre járatott nosztalgia faktor, helyén lévő akció.
Sőt a finálén még frankón el is érzékenyültem, minden a helyén volt.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Furi dolog az ízlés meg az értékelések, de nekem sokkal jobban átjött mint a tegnap darált Trónok Harca S06

Klára - 2016. 08. 11. 23:39

Szerintem ez a sorozat nem mindenkinek való, én ezt már az első részektől is így érzékeltem, amikor annak idején elkezdődött, ismerőseim közt is ezt tapasztaltam. Nem egy pl. Lost, vagy Vámpír Naplók ami szinte mindenkinek tetszett.
De én úgy vagyok vele, hogy ne is legyen olyan.
A technikai részek nem érdekelnek, lehet gyenge volt, az előző részekhez képest…- bár én ebből nem érzékeltem semmit se -, de a mondani valója annál több volt.
Én két nap alatt végig néztem a teljes évadot.., azaz nekem nagyon tetszett. :)
Még csak annyit, hogy nem tudom miért is szidták az előző évadokat, pont hogy a 3. évad után kezdett a sori igazán jó lenni, – amihez magyar szinkront tudtommal nem is készítettek, szerintem nem véletlen -addig dög unalom volt az egész.
Én sajnálnám, ha tényleg nem lenne folytatása, bár több sori is tönkre ment az agyon nyúzásuk miatt pl. a Supernatural is, sajnos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz