login |

The Venture Bros.: kezdett a 6. évad

2016. 02. 03. 14:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

A sorozat, amiről nem is tudtam, hogy tényleg hiányzik. Anno az 5. évadban már eléggé ráuntam, erre hosszú idő után jött a folytatás, és talán ez az idő segített a készítőknek is, mivel az évadnyitó ezerrel pörgette a hülyeséget.

venture-re1

Szerintem új nézőknek nem igazán lehet ajánlani jelen állapotában, ami egy kicsit furcsa számomra. Gondolom, a hardcore fanoknak így a legjobb, ők minden utaláson borulhattak. Nekem csak az jutott, hogy minden karaktert ismertem, szóval nem zavart az alapozásuk hiánya. Na de leül egy újonc, megnézi ezt a részt és csak pislog, hogy mi-miért, ki ez a sok idióta és mit akar?

A történet amúgy a jó öreg Venture meggazdagodásától indított, na de a pénz nem változtatja meg igazán az embert, már ha alapból is olyan volt, mint a legrosszabb gazdagok. De persze az a sok zöldhasú azért hozott egy helyszínváltást, és ezzel sok idióta került közelebb a tűzhöz.

venture-re2

Voltak itt szinte védelmi pénzt szedő Avengerök, visszatért a legbénább szupergonosz, Monarch, Brock továbbra is Várbörtönösen brummogott és újabb fétise derült ki, na meg Dr. Girlfriend próbálja összetartani a gonoszok épp szétbomló szövetségét, amiért bármire képes. Vagy mégsem? Mondjuk eléggé depressziósan nézett a rész végén.

venture-re3

Basszus, nem akartam még heti 20 percet beáldozni sorozatokra, de muszáj lesz, mert ez a visszatérés tényleg tetszett. Nehéz a sorozatról írni, legalábbis nekem, mert hiába parodizálja a képregényfilmeket épp, egyszerűen csak a hangulata beszippantós, és nem is mindenki számára. Olyan 8/10 ez a kezdés.

7 hozzászólás Ne habozz!

Babity - 2016. 02. 03. 15:07

Azért pár szóban lehetett volna írni róla,mégis mi ez a sorozat – történet,szereplők nagyvonalakba – mert azon kívül,hogy paródia, sokat nem tudtam meg róla.

winnie - 2016. 02. 03. 15:10

babity: tény, hogy nem linkeltünk, de ilyenkor mindig érdemes használni a címkét. amikor ráklikkelsz a posztra, annak címe alatt ott vannak a kategóriák, amikre klikkelve kilistázhatsz minden animációs posztot, minden kritikát és az utolsó linkkel: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-venture-bros/

minden eddigi írást a venture bros-ról. azok között kell lennie alapozó jellegűnek. igazából ezért nem szoktunk mindig visszafele linkelni.

CyClotroniC - 2016. 02. 03. 15:16

Wow, én is tudtam, hogy ez még folytatódik, sőt szerintem én csak 4 szezont láttam belőle, az 5-ös kimaradt. Na ebből pótolás/nézés lesz.

vorti - 2016. 02. 03. 15:21

Nem hallottam róla eddig kb. semmit, de van olyan jó (az elejétől), mint a Harvey Birdman Attorney at Law? Mert az valami fergeteges volt.

ElPadre - 2016. 02. 03. 15:28

a bajom az a venture bros-al, hogy míg úgy nagyjából az 1-4 szezonokban volt normális történet is, az 5-től kezdve nagyon intenzíven belterjessé vált, egyre elvontabbak a sztorik, vagy no-storykba megy át az egész, élethelyzetek, amik nem adnak ki egy összefüggő valamit. plusz a kedvencem, dr. orpheus is alig szerepel már.

persze, zseniális a trope-ok kifigurázásában, de annyira jó lenne valami izgalmas sztori is bele, mint régen.

mikkamakka - 2016. 02. 03. 17:16

Babity: jonny quest paródiának indult, de már az első évad végére kinőtte magát. minden szereplő valami hihetetlenül elfuserált a maga módján, de ez is csak egy pluszt ad a sorozatnak, megtudni hogy váltak ilyenné, hogyan birkóznak meg vele
minden részben más kalandokba keverednek, laza átívelés van csak, de a karakterek az évadok során fejlődnek
nehéz ügy kinek lehet ajánlani, újaknak is az elejétől kell kezdenie a gazdag lore miatt, de sok utaláshoz nem árt a szerteágazó popkult ismeretek megléte is
go team venture!

LuPuS - 2016. 02. 03. 19:16

A nyitó epizód számomra valami fantasztikus volt.
Anni alázás volt benne, és szerintem, hogy követtem a sorozatot, így is jó ha 50%-ot megértettem belőle.

A Marvel alázás szerintem kiemelkedő volt(lesz). Külön várom Brock mikor d_gja meg Warriana-t CRUSADERS’ ACTION LEAGUE-ből. :D

ami igaz Dr. Orpheus hanyagolva van, á helyette visszakaptuk mindeki kedvencét : Brock Samson-t és hűtárását a kését.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz