login |

Pilot-mustra: Outsiders – 1×01

2016. 02. 04. 21:40 - Írta: winnie

63 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Vannak sorozatok, amikről már témájuk alapján a premierjük előtt lerí, hogy itthon fanfavoritok, rajongói kedvencek lesznek (The Walking Dead, képregény-sorozatok, Game of Thrones). És akadnak  olyan meglepetés sorozatok, amik fanfavoritságát a téma nem jelzi előre, de a hype és a nagyon jó kritikák felépítik őket, és sokan már a premiernél beneveznek rájuk (Homeland, True Detective, Mr. Robot). És persze ott vannak, amik csak évek során növik ki valamiért magukat (Breaking Bad, Sons of Anarchy, Shameless), pedig már a kezdetek kezdetén szinte csak jókat olvasni róluk.

Mi a helyzet azonban azokkal a leendő fanfavorit sorozatokkal, amiktől nem ájulnak el rögtön a kritikusok, és még a témájuk sem feltétlenül tömegvonzó? Honnan lehetett előre tudni, hogy egy Banshee ekkora kedvenc lesz? Maximum megérzés alapján. Lehet, hogy totális tévúton járok, de nekem az első előzetesek óta az jár a fejemben, hogy az Outsiders, ez a hegyiemberes sorozat, ami igencsak őrült a maga módján, dettó fanfavorit lehet. Pedig akkor még nem is láttam a pilotot.

OUTSIDERS – 1×01 – 8/10

Outsiders - 1x01-11

Az American Crime Story után erről a pilotról is az jutott eszembe, hogy lenyűgöző. Persze lehet, hogy csak azért, mert szegényes a szókincsem, hiszen a két sorozat jobban nem is különbözhetne egymástól, így teljesen más miatt is jöttek be. Ettől persze még nem kell fanfavorittá válnia valamikor, de mégis érzem, hogy lehet benne valami, ami bejöhet többeknek. (Ha nem, akkor meg nem értek hozzá.)

Az alap klasszikus antihősös felállás, a helyszín azonban olyan, amit eddig inkább csak reality-kben láthattunk: egy 200 éve Kentucky-ban, a hegyekben lakó közösség áll a középpontban, melynek életterét fenyegetés éri a közeli város részéről, profitszerzési céloktól hajtva el akarják paterolni őket a hegyről (szénbánya multi akar hegytetőt robbantani), ahol ki tudja mióta élnek, ahol kialakították saját társadalmukat. A helyi seriff az egyetlen, aki tudja, hogy rohadtul nem lesz jó vége ennek.

Outsiders - 1x01-02

Az Outsiders agyontetovált, helyenként szakállasokból álló hegyiember klánja nomád körülmények között él, nagyon sajátságos berendezkedésű, saját kódexszel bíró, javarészt írástudatlan, egymás közt szaporodó közösség, akik abszolút törvényen felülinek képzelik magukat, olykor lejárnak fosztogatni a városba (náluk a pénz fogalma ismeretlen), de egyébként egy régi incidens miatt kerülik a kapcsolatot a “lenti emberekkel”.

Élükön a Bren’in áll, aki jelenleg mátriárka szerepet tölti be. Azonban mivel a miszticizmusban hívő asszony már igen öreg, az utódlás kérdése is igencsak aktuális. A belső viszonyokat már rögtön a pilotban felskiccelik nekünk minimális számú karakterrel, és valószínűleg ezek kiemelt szerepet is kapnak később, de inkább a városiakkal való feszült viszony, illetve annak várható alakulása tűnik izgalmasabbnak

Outsiders - 1x01-09

Nyilván fogalmam sincs erről a világról, de nagyon autentikusnak néz ki, vagy legalábbis pont olyannak, amilyennek elképzelné Móricka az ember, és ez nem csak a díszletelemekre meg a nagyon szép tájra igaz, hanem a kiemelt és mellékkarakterekre is, nagyon jó arcokat szedtek össze. (Egyébként nincs is igazi főszereplője a sorozatnak.)

De ha valakit nem győzne meg ez az elszigeteltségben élő embercsoport, és az, hogy minden részben bedobhatják a hegyiember kultúra-pornó (biztos van mit felfedezni), annak jelezném, hogy a WGN America sorozatáról már most látszik, hogy nem fog spórolni az erőszakkal és a durvulással. Még akkor sem, ha a hegyiemberek már nagyon régen öltek meg valakit, nem kell sok, hogy belobbanjon ez az ingatag ideiglenes állapot.

Outsiders - 1x01-10

Nagyon, nagyon megnyert magának első nekifutásra az Outsiders. Nemrég a Colony esetében is az ábrázolt világot emeltem ki, mint tényezőt, ami megfogott, de itt a karaktereket is mellé tudom sorolni, egyszerűen a többségük nagyon izgalmasnak tűnik, vagy éppenséggel felkelti a kíváncsiságomat annyira, hogy kivárjam, míg kibontják őket. És ez nem csak a hegyiemberekre igaz. (David Morse ide, Joe Anderson oda, Ryan Hurst amoda, legjobb arc a helyi seriffet alakító Thomas M. Wright volt.)

Ez az egész kisváros kontra hegyiemberek-szembenállás, a küszöbön álló háború, valamint maga a hegyiember “társadalom”, annak szokásai annyira nem mindennapinak tűnik, hogy simán megvett. Pedig, ha belegondolok, akkor a történet elsőre rémesen egyszerű, a nézőt klasszikus módon egy kívülálló segítségével navigálják, a fordulatok és egyes karakterek váratlanabbnak szánt lépései is abszolút kiszámíthatóak. És mégis. A körítés itt nagyon sokat nyom a latban.

Outsiders - 1x01-06

Sokszor írok ilyet, de most hatványozottan igaznak érzem, hogy ebben a sorozatban nagyon sok potenciál lehet, ha a készítők tudják, hogy mit akarnak és nem hagyják magukat visszafogni. (A fő készítő abszolút kezdőnek tűnik, de mellette az a Peter Tolan a showrunner, aki anno a Rescue Me-t is vitte, de azóta például az amerikai Rake-ből is frankó kis sorozatot kreált.)

A sorozat a YouTube-on is elérhető korlátozás nélkül: 1×011×02

63 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2016. 02. 04. 22:16

Előítéletes voltam ezzel a történettel, arra számítottam, hogy egy erőltetett, túltolt valami lesz. Ehelyett nagyon kellemesen csalódtam, amolyan Sundance Channel-stílusú, hangulatú 2 részt láttam eddig. Természetesen a hegyi emberek világa érdekesebb, de nagyon jól fűzték össze a “való világgal” a kapcsolatot, nem csak a bolti fosztogatás és “Moonshine” itóka, hanem ahogy Hasil (asszem így hívják) próbálkozik a csajjal meg a többi városival barátkozni, hát az valami haláli aranyos. De a legjobb benne az outsider az outsiderek között karakter, Joe Andersont amúgy is nagyon bírom a Hannibal óta. 8/10-en áll nálam is a tetszésmérő, szeretem az ilyen “csalódásokat” :)

fireblade - 2016. 02. 04. 22:21

Justified spinoff? :):)
abban voltak valami hasonló utalások néha….abban is volt főleg az első évadban bánya meg hegyi emberek, meg kizsákmányoló multi :)

Drake - 2016. 02. 04. 22:22

Tetszett. Nagyon is. Jó újra látni “Opie”-t is. Ez a Bren’in itt olyasmi lehet,mint a Vikings-ben a Jarl.David Morse elég fura hosszú hajjal.Ha ezt a színvonalat,stílust fogja végig tartani/vinni a sorozat,akkor igencsak lesz nézője itthon is.Gondolom,a visszatért srácnak és a farkasoknak még lesz jelentősége.

norby - 2016. 02. 05. 00:12

Pedig már kezdtem azt hinni, csak én néztem…

Az első rész nem igazán tetszett, túl sok mindent akartak felvázolni, de a második már sokkal jobb volt. Talán sikerül kikeveredni a SoA párhuzamból, nekem elsőre nagyon olyan érzésem volt. És nem csak Opie miatt.

Thunder - 2016. 02. 05. 11:18

na, akkor más is kiszúrta Opie-t a 2. képen :) bírtam az arcot anno soa-ban, tuti ránézek a sorozatra is winnie beharangozója alapján.

KJ - 2016. 02. 05. 13:09

ezzel nem számoltam… de nagyon bejött a hangulata, köszi az ajánlót!

Tommy - 2016. 02. 05. 14:36

Hat ez fasza volt, a szineszek jok, a vilag pedig baromi erdekes. Jo kis Soa/Justified utod lehet, nehol meg a Banshee is beugrott nekem. Remelem szep lassan meg jobb lesz, es majd kinovi magat.

Larvin - 2016. 02. 05. 17:05

Nekem egyáltalán nem tűnnek párhuzamos civilizációnak olyannak akik elszigetelve élnek.
Nincs bennük semmi félelmetes. Az öregaszzony jól tolta, de rögtön az első részben félre is állították. Pedig szerintem a legjobb karakter.
A nők akár egy divatmagazinból léptek volna elő csak rongyos a ruhájuk és furán beszélnek. A férfiak meg: bármelyik kocsma tele van ilyenekkel. Szóval amikor a srác bemegy a bárba és megállt a levegő az elég röhejes volt.
Egy ilyen inbred hegyi klánban én arra számítanék, hogy van egy-két totál elmebeteg. A többi meg mint egy agymosott szektában, úgy éli életét. Ezek egyszerű vidéki redneck-ek akik szeretnek lopni.

winnie - 2016. 02. 05. 17:12

Larvin: nem igazán szeretnek lopni, mert nem járkálnak el, fenntartják magukat nagyjából.

és egyelőre nem ismertünk meg azért túl sok karaktert, egy pilotban nem is fognak sokat bemutatni, bőven van még lehetőség, hogy elmebetegeket láss, elég sokan vannak ahhoz, hogy évekig ne fogyjanak ki belőlük.

nyilván a levegő pedig azért állt meg, mert ők tudják, hogy kik ezek. mi láttuk őket, de még nem tudjuk. ők nem szokták látni sem őket, de pontosan tudják, gyerekként úgy nőttek fel, hogy tudtak arról, hogy van a farrell-klán.

ja, és az öregasszony nem halt meg, és ezzel elég nagy felfordulást fog okozni, hiszen kiderül, hogy ki és mit tett.

yeeeyha - 2016. 02. 05. 19:39

Engem kicsit zavart, hogy olyan tipikus fenn minden a hegyen: marcona férfiak, akik szeretnek inni, a hatalomra éhes fiú egy barom, aki megszerzi magának, amit akar, stb. Nem egy utópiát vártam, hanem valami “hűha” faktort. (Abba nem kötök bele, hogy mindenki túl ápoltnak tűnik, végül is nem egy apokalipszis közepén vannak, nemzedékek óta így élnek.)

dinnyemano - 2016. 02. 05. 21:40

ááá úúúú ááá, ez a pilot kőkemény volt. na holnap jöhet a második! Köszi a fordítóknak h ilyen gyorsak voltak, mert ezt a tájszólást nehezen értettem…
Ilyesmi volt a híd a justified-ban is, nem?

Uff - 2016. 02. 06. 01:20

Nem hallottam a filmről csak úgy egyszer elém keveredett, elolvastam a leírását, majd egy másik napon megnéztem.
Amíg csak a leírás keringett a fejemben addig egy nagy családot képzeltem a hegyekben harmóniában a természettel, amolyan indán feeling fehérben csak mondjuk rönkházban,barlangban szőrös emberekkel…
Erre valami eltévedt motoros MADMAX team jamboree-zik fent a dombon What?
Kicsit nehezen hihető, hogy amerikában ahol majd minden falon lóg egy stuki ilyen hegyvidéki településeken csak így vásárolgatnak mocival a tescsóban a jólfésültek..már rég elfogytak volna ha ezt a sztáljt tolják, a helyiek bekukázták volna őket, meg ez a mi nem kérünk a lentiekből, mi meg vagyunk nélkülük csak kocsi, moci, benya egy kis élelmiszer kell az ezeréves itókánkhoz, ez ilyen kicsit kőleves ízű. . . ja hogy cserélni is lehetne valami saját készítésű cuccal az fel sem merül.
Az hogy valaki a hegyekben él nem egyenlő kosszal és a lóg rajtunk mindennel, mint ahogy az indiánok sem úgy néztek ki, mint aki 12órát melózik a szénbányában és a szegény parasztember is kimeszelte a házat húsvétra és leakasztotta csizmát a szögről az ünnepekre, ez csak az emberi akarat kérdése.
Így max kíváncsi vagyok mi lesz a magic szállal, de ilyen xy részen át tartó “városi” srác küzdése a vezérségig, de nem tud békét kötni, mert keresztbe tesznek, mire kimagyarázza magát jön egy újabb genya és megküzdik a ….. konfliktusokat elengedem.
Viszont vannak részek amikor a kép és a zene megadna egy hangulatot ami tetszik, de a f.logik kizökkent belőle.

m minnifield - 2016. 02. 06. 16:19

a kocsmában akkor néztek volna nagyot, ha egy olyan faszi lép be, mint az “offspring” c. filmben lévő vademberek egyike…

ayren - 2016. 02. 06. 20:32

Első rész bejött, többit meglátjuk.

Megmondóember - 2016. 02. 08. 01:43

Unalmas volt elejétől a végéig. És nekem se nagyon illik ez az elszigetelt nép a képbe. Valahogy nem passzol ebbe a világba.

egy igazi szakember - 2016. 02. 08. 15:08

Nem igazán jött be, de adok még esélyt.

A híd szerintem is a Justified hídja, megerősítés?

Az én legkedvesebb sorozatom a Justified ( Kentucky, szén, suttyó-bunkó stílus, a hegyi nép ), és abban ez mind jelen volt, azt felülmúlni lehetetlen lesz, ez már a pilotból is látszott.

Kíváncsi vagyok mit tudnak majd nyújtani nekünk, Justified rajongóknak, akik már nagyon jól ismerjük Kentucky ezen részét.

ayren - 2016. 02. 08. 19:37

Én nem láttam a Justifiedot, úgyhogy nekem izgalmas és érdekes ez az anakronisztikus életmód, a két világ ütköztetése. Egy percét nem untam az eddigi 2 epizódnak.

jersey - 2016. 02. 09. 19:24

Én Joe Anderson miatt néztem bele a pilotba, és őszintén szólva magam lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire tetszett. A második rész sem volt rossz, winnie-vel értek egyet, tényleg a sheriff az egyik legérdekesebb karakter, bár Thomas M. Wright ezzel a bajusszal folyamatosan Daniel Day-Lewis-ra emlékeztet a New York bandáiból. :)

Lemoni - 2016. 02. 17. 21:52

Eszem megáll! Hegyi gyerek pisikénél lazán lecsúzlizza a kémdrónt. Asa szívbaj nélkül lenyúlja a laptopot, majd visszanyúlja. Bótos koma pityókáért javítja a csúzlis sebet, amivel aztán felnőtt videót rögzítenek, vissza a feladónak. Erdei csapda gillotine-nak érzi magát és lefejez. Öreglány hirtelen halál helyett hirtelen feléled, de még hogy! És minden wtf olyan természetesen jön, fanfárok és utólagos halleluja nélkül, hogy öröm nézni. Imádom ezt a sorozatot.

dinnyemano - 2016. 02. 19. 21:13

Lemoni egyetértek! az a medvecsapda 1 mp alatt mekkora WTFFF!!!
Úristen annyira fasza ez a sorozaaaaT!
Asa-Hasil-Asa-Hasil-Asa-Hasil!!!!!!!! <3
Hát én most alig várom, mindig h jöjjön a kövi rész!
a kentucky tájszólást már a justified-ban megszerettem, és szerintem is ez az a híd!

dinnyemano - 2016. 02. 19. 22:05

ÉN IS IMÁDOM!!!
ASA és HASIL RULEZ!
kentucky accent rulez!

és a medvecsapda 1 mp alatt mekkora WTF!!!
és szerintem is a justified-os híd!!!

nagyon várom mindig az új részt!

Th3B1gB4dW0lf - 2016. 02. 20. 11:49

A medvecsapdást részt már most kikiáltanám az év egyik legnagyobb WTF jelenetének! :D
Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, már most imádom ezt a sorozatot (fordítani is nagyon szórakoztató).

Lemoni - 2016. 02. 25. 21:45

Esküszöm, jobb, mint egy komédia. Ahogy ezek a lükék szétpartizánkodják a városka szürke életét, basszus, fetrengek. Az a lovagi torna a két markológéppel zseniális volt, ahogy a vízvezeték meghekkelése a rész végén, hát ötletekben nincs hiány :D Hasilt meg meg kell zabálni :D

Lemoni - 2016. 03. 03. 12:33

1×06
Hasilnak kérem volt gyerekszobája, hát milyen édes kis kókadt virágcsokrot vitt szíve hölgyének, még ha utána szépen át is ment harcos kiskakasba :D
Wade seriff viszont nagy sz*rba került a végén, szegény, pedig még bizonyítékokat is eltüntetett a hegyi emberek érdekében. Asa céljai egyelőre nem világosak, trollkodik a városban és a sajátjai ellen is.
Teóriám: a seriff felesége, Caleb anyja, fenn van a hegyen vagy onnan származik, mi más oka lenne Wade-nek ennyire védeni őket.

dinnyemano - 2016. 03. 04. 21:44

@Lemoni:
Én is gondoltam erre, h. a nő fent lehet…
bár akkor már mutatták volna nem? hogy van ott egy őrült nő?
Wade hogy lebitchezte az öreglányt!!! ÁÁÁ!

A corporate lady mekkora kígyó! Remélem lecsapják majd egy lapáttal a végén!

Asa egyszemélyes kommandója kicsit furcsa, hogy ennyire kreatív meg ötletes, meg gyors, mindent tud…de azért jól áll neki. Iszonyat jó pasi szerintem!

Hasil miért van skótszoknyában? :D

Lemoni - 2016. 03. 05. 14:25

Jaja, a kotnyeles, szóf*** banya nagyon mókás jelenet volt, én Wade helyében le is lőttem volna :D
A corporate lady annyira szemét, hogy már valami személyes bosszút érzek a háttérben, talán neki is van valami köze a hegyiekhez a hivatalos ügyön kívül is.
Hasil kiltje: a./skót felmenőinek szól b./egyszer látta a Braveheart-ot valahol és William Wallace-nek képzeli magát azóta c./ ezt sikerült lopni – szóval nem tudom, de a mindenféle rajta lógó borzfarokba és egyebekbe meg bele se gondolok inkább :D

dinnyemano - 2016. 03. 10. 19:24

de utálom big fostert. most ez a rész nem tetszett mert semmi feelgood nem volt, csak nyomizások. (1×7)
bár az meglepő h wade-nek drogos létére a bamba képével hogy vág az esze, milyen covert ki tudott találni…

és a szőke ribi sem volt.

dinnyemano - 2016. 03. 10. 19:25

más nem nézi???

Lemoni - 2016. 03. 10. 19:49

Némi vidámság azért volt, pl. amikor Asa szólt a seriffnek egy kis zenéért, aztán amikor felhangzott az autórádióból az aktuális zenei trend, odadörmögte “this is not music” :D Na, és kiderült, van Hasilnek nadrágja is, akkor a kilt biztos csak az ünneplője :D
Wade nem kispályázik a szenvedélyével, pfúj! Öreglány meg milyen gúnyosan fölényes volt Big Fosterrel, pedig tudta, mit tesz vele.

Lemoni - 2016. 03. 11. 20:33

2. évad, yeah!

tücsök - 2016. 03. 11. 21:28

Nézem, dinnyemano! ;) Imádom ezt a sorozatot!!!
Hálás köszönet a fordítóknak!

tücsök - 2016. 03. 12. 22:42

Lemoni, boldogság van! Tegnap láttam a jó hírt! :)

Th3B1gB4dW0lf - 2016. 03. 13. 22:48

Kíváncsi vagyok, hogy a 7-ik rész fináléja mennyire fogja megváltoztatni a “status quo”-t :)
Imádom ezeket a párbeszédeket, nagyon jó szövegeket adnak a karakterek szájába az írók. Hasil-t pedig egyre jobban kedvelem (most már minden részben kap egy tökös jelenetet).

Nálam abszolút favorit lett ez a sorozat, csak ajánlani tudom (pláne a hozzám hasonló Sons of Anarchy rajongóknak:) )

@tücsök Nincs mit!:)

tücsök - 2016. 03. 15. 12:28

Nálam is favorit!
A 8. rész sem lesz piskóta… legalábbis az előzetesből ítélve – nomeg ami képet láttam a WGN oldalán kb. 2 hete… Szóval beigazolódni látszik a megérzésem. :)
Ha ilyen szépen szövögetik a szálakat továbbra is, akkor nem lesz uncsi a fanoknak. ;)
Állítólag június körül kezdik forgatni a következő évadot (ha jól értettem).

Lemoni - 2016. 03. 16. 23:35

Ne! Merjétek! Bántani! Hasilt!

Lehet Caleb G’Winn fia vagy öcsikéje? Fenn a hegyen nincs más szóba jöhető, világoshajú.

Th3B1gB4dW0lf - 2016. 03. 18. 16:14

@Lemoni Elvileg G’Winn-nek csak egy kislánya volt (Eloise), de ő meghalt.

Érdekes, hogy már 8 rész eltelt, de még egy rész kapcsán sem éreztem úgy, hogy felesleges lett volna. Minden részben történik valami izgalmas, ami leköt és viszi tovább a cselekményt. :)

Lemoni - 2016. 03. 18. 17:34

@Th3B1gB4dW0lf: tudom, de amikor egy pillanatra mutatták Calebet féloldalról, annyira G’Winn arcát láttam benne, hogy akkor jött az ötlet :)
Valóban, nagyon szépen építkezik a cselekmény és nagyon jó a ritmusa. És jó lenne belelátni Asa fejébe :D

Th3B1gB4dW0lf - 2016. 03. 18. 23:40

@Lemoni Igen, az engem is érdekel, hogy mi jár Asa fejében. Nagyon meglepett, amikor odaadta a fegyvert Big Foster-nek. Bár gondolom csak a bizalmába akar férkőzni, de azért érdekel, hogy hova fog ez kifutni + az is érdekes, hogy mit tervezhez G’win :)

MadWolf - 2016. 03. 22. 08:01

A híd nem a Justified-es híd.

tücsök - 2016. 03. 22. 20:44

Szerintem Asa csak meg akarta mutatni a klán előtt, hogy miben lesz részük, ha a fegyverekhez nyúlnak (ezért is vitt oda “hatásosat”) – bújt is mindenki mindenhová… Ezzel talán lehúzza Big Foster-t a klán előtt; fújt egy kis ébresztőt a kuzinoknak.
Mellesleg elkezdtem nézni a “Sons of Anarchy”-t, mert nagyon sok dícséretet olvastam róla. Az első 2-n vagyok túl. Asszem már elleszek valahogy a következő Outsiders részekig… :D

Lemoni - 2016. 04. 01. 21:30

Nagy a csend….. pedig bedurvultak a dolgok és közeledik a szezonvég is. Azon töprengek, hogy vajon a városka fog beszállni a Foster-Foster harcba vagy a Fosterek egyesítik magukat a városka ellen, félretéve a belső ellentéteket. Remélem, hamarosan Hasil és Sally Ann szálanként tépi ki Miss Grimes haját.

norby - 2016. 04. 04. 00:25

Én nézem, és megint meglepett a csavar…

Nemigen lesz itt egyesség, inkább mindenki mindenki ellen.

Th3B1gB4dW0lf - 2016. 04. 04. 10:15

Egy kérdés!

G’win szerintetek is mérgezi Nagy Fostert? Én erre tippelek, hogy ezért betegeskedett Nagy Foster a legutóbbi részben. G’win megjátssza magát mindenki előtt és a “nők módszerével” méreggel öli meg szép lassan Nagy Fostert. Prédikálhat bármit engem nem vár át. Tuti nem hagyná ennyiben Lady Shay halálát :)

Lemoni - 2016. 04. 04. 12:14

Lehet, hogy G’Win mérgezi vagy a pityókakeverő tesz valamit a moonshine adagjába. G’Win túl gyorsan és látványosan beállt Big Foster mellé, ez már eleve gyanús, így meg, hogy a felesége, annak halála után ő lehet a törzsfő. De Big Foster nagy ravasz róka és bizalmatlan, szóval még bárhogy csavarodhat a történet…..

Lemoni - 2016. 04. 06. 21:06

1×11, Asa-nak most rossz napja volt, de nagyon, viszont Hasil tökös volt megint. Az oké, hogy Big Foster a belét kiokádja a méregtől, de mitől hallucinál, mellékhatás vagy a brennanséggel jár? A seriffnek elég eklektikus az erkölcsi kódexe, simán elfogadja, hogy a társa falazzon neki a lila ködös gázolásért, de nem engedi, hogy ne a valódi bűnösön torolja meg Breece legyilkolását. A fegyverek elrablása szerintem azért már a hegyi emberek ellen fogja fordítani a seriffet, pláne hogy nem sikerült Asa terve Big Foster kiadásával.

dinnyemano - 2016. 04. 09. 22:53

ó jól lemaradtam… nem érek rá sosem nézni mostanában…

Lemoni - 2016. 04. 13. 21:43

Asaaaaaaa! Remélem, ami történt a rész végén, a nagy terv része, különben Lil Fosternek velem gyűlik meg a baja! Nagyon várom a finálét, nagy durranásnak ígérkezik!

Th3B1gB4dW0lf - 2016. 04. 14. 01:59

@Lemoni

Szerintem kicsit sem kell aggódnod, az csak kecske vér volt G’win kezén :’D

Lemoni - 2016. 04. 14. 12:31

@Th3B1gB4dW0lf
Gondoltam én is, hogy nem véletlen tüntette el azonnal szem elől a testet Lil Foster, mielőtt az apja alaposan megszemlézte volna, de jól esik egy kicsit izgulni Asaért és Hasilért, sőt még Wade seriffért is, az epizód fénypontja volt, amit a szőke nőszeméllyel csinált :D

Th3B1gB4dW0lf - 2016. 04. 14. 13:19

@Lemoni
Egyetértek! Amúgy ebben a részben minden benne volt, amit szeretek ebben a sorozatban! :D Nem semmi kis évadzárónak nézünk elébe :)

tücsök - 2016. 04. 14. 20:47

Már megint előrébb vagytok /Lemoni, D.D./! ;)

tücsök - 2016. 04. 14. 20:53

Valami nem kerek… A brenin-ek meg vannak őrülve a szellemekért? Mert ha G’Win megmérgezi BF-t, akkor ő is kísértve lesz…
A 2. évad castingja sem piskóta! ;)

Lemoni - 2016. 04. 14. 22:31

Össze-vissza maszlagol G’Win, hogy ő megmenteni akarja Big Fostert, meg lát benne jót, aztán lehet, nem is mérgezi, hanem kipucolja a beleit, hogy gyorsabban tisztuljon az öreg :D Tán a szellemlátás is ennek a mellékterméke. Hogy kiröhögte már a szellem vénasszony ! :D

tücsök - 2016. 04. 15. 10:16

Az is lehet… Szerintem ez idén már nem fog kiderülni. :( Mondjuk nem kellene kinyírni az öreget, mert akkor olyan lenne a sorozat, mint a Dallas Jockey nélkül… :D

dinnyemano - 2016. 04. 15. 15:28

ú, felhoztam magam és ááááá nagyon durvaaa.Wade mekkora cool lett már? Asával meg nem tehetik h igazából mert odamegyek és leverek valakit!!! évadzáró jöjjön már és kezdjék azonnal a 2. évadot. hol van a cast névsor?

Lemoni - 2016. 04. 20. 21:36

Na most mi van, a ménkű csapott a cliffhangerbe vagy mi :O Még egyszer meg kéne nézni a végét…..

dinnyemano - 2016. 04. 21. 20:23

cliff, na az nem lett… pfff. bár hatásos volt ahogy megjelent az 50-80 :) ember…
nemá, olyan mintha el akarták volna kaszálni…

és a kislány meg Elon szellemek?
vagymi?
azt nem értettem…

Lemoni - 2016. 04. 21. 21:18

Mivel a két szellemgyerek ott grasszált, arra gondoltam, esetleg az a sok hegyi ember a végén szintén szellem, legalábbis egy részük; mert a történetből eddig nem az jött le, hogy olyan hatalmas lenne a Farrell klán vagy több klán lenne. Volt valami rituálé jellege a kántálásuknak, mintha valamit meg/előidézni akartak volna. Korábban volt arról szó, hogy lesz valami természetfeletti vonal is, talán ezért látunk szellemeket :) Csak a végén nehogy egy Sixth Sense-t húzzanak….. :ö

egy igazi szakember - 2016. 05. 10. 11:59

Színtelen, szagtalan, súlytalan. KASZA

Snoopyzit30 - 2016. 07. 07. 17:25

Én most daráltam le a sorozatot winnie ajánlójának hatására. Az első részen szenvedtem, de annyira nem volt talán rossz, hogy ne adjak esélyt a 2. résznek és onnantól megfogott engem is valami. Az introja nagyon, de nagyon tetszik. Anno a Penny Dreadfulnak is az introja rántott be. Az Outsidersnek is van valami nagyon jó az intrójában, tök színes és a zene is jó, miközben a sorozatban alig vannak színek (minden olyan natúr) és zene is alig van (vagy csak nem feltűnő).
Szóval úgy a 7. részig nagyon bejött, aztán valahogy a 8-9. résznél nekem nagyon leült, de aztán a vége felé megint felpörgött.
G’win bármennyire is kemény meg fontosnak tartja a törvényeiket nekem túl könnyűnek tűnt ez a váltás. Ahogy lavírozik a 3 pasi között az nekem kicsit hiteltelenné tette a karaktert. A sorozat témája annyira nem szegez a képernyőre, de a szereplők megint nagyon erősek és ez nálam elviszi a sorozatot simán. Bár néha nem egyértelmű, hogy kinek mi a motivációja, azért érdekes tud maradni szinte végig.
A legnagyobb karakter viszont szerintem is Wade seriff, naggyon komoly arc az alvajáró fiával együtt :-D
Az évadzárótól sokkal többet vártam, mert semmi nem oldódott meg, semmi nem zárult le, talán csak a bren’in halála, de az meg nem volt váratlan.
Várom a folytatást, de egy biztos az introt még megnézem-meghallgatom párszor :))

Máté - 2016. 07. 16. 08:14

Kcsit soknak éreztem ezt a bénázást Big Foster kiiktatása kapcsán. Már azt sem értettem a fia miért nem ölte meg részekkel korábban, több lehetőség is adódott. Gwinn is sokat töketlenkedett. Aztán kissé gagyi volt, h lazán odamegy Asa és lelövi Big Fostert, egy szezonon át viaskodtak, erre 3mp alatt lezavarják egy epikus fight helyett…többi rendben volt, bár ezt a kislány meg Elon dolgot nem értem.Várós.

Szula 25 - 2016. 10. 04. 21:06

Én is csak most daráltam le a sorozatot és magával is rántott egészen az utolsó 5 percig. Ha behozzák ezt a szellemes dolgot meg hogy tényleg képesek lesznek irányítani az időt akkor szerintem jön majd a kasza, nagyon nem tetszene az az irány. Asa nincs feltüntetve a 2 évadra rajta kívül szinte mindenki még Big Foster is marad, így ha tényleg búcsúzni fognak tőle az is egy rossz pont nálam. Látni akarom ahogy bosszút áll G’Winveeren. Annak a nőnek tuti nincs valami rendben az agyával és csak kijött rajta hogy a hatalomért bármit.

tücsök - 2017. 01. 05. 23:07

Szia Dani! Nekem az is jó lesz, ha 2-3 hetet csúszol!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz