login |

Angie Tribeca: vége az 1. évadnak

2016. 02. 05. 22:11 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Az Angie Tribeca a legjobb újonc komédia most télen. Az Angie Tribeca a legrosszabb komédia télről. Mindkettő állítás igaz. Sajnos. Szerencsére? Alapozásnak winnie pilotkritikája.

trib1

Míg a mozikba ilyen Fifty Shades of Black-kaliberű paródiák érkeznek, addig ennél a sorozatnál teljesen a gyökerekig, a 80-as évek elejéig nyúltak vissza, amikor az Airplane lefektette a stílus alapjait, és utána a Police Squad!-sorozat, na meg a The Naked Gun-filmek folytatták a sort.

A Tribeca-nál is tisztán látszott, hogy nem szabad egy konkrét filmet parodizálni, hanem ki kell szúrni egy egész zsánert, és annak kliséivel kell viccelni. Ez esetben a nyomozós sorozatok voltak a célpont, ahol a főszereplő női-férfi zsarupáros erővel kerül egymás mellé, de utána előkerül a “will they – won’t they”, miközben rengeteg poén és tipikus nyomozós dolog kerül terítékre.

olvas

Hogy mit lehet szeretni a sorozatban? Elmondom, nekem miért tetszett: odavagyok az idióta szóviccekért. A tényleg fárasztókért is. Az előbbinek megfelelően amikor elhangzik egy tipikus mondat, ami máshogy is érthető, és ők meg előszedik a harmadik módon is, akkor mindig vigyorogtam.

Viszont a sok zseniális húzás mellé legalább annyi borzasztó is került. Azokról beszélek, amikor van egy poén, és egy percen át erőltetik, nagyon kínosan. Egy átlagos komédiában ez a sorozat halálát jelentené, de az Angie Tribeca első évadjában annyira nem gond, mivel egy részen belül eszméletlen sok hülyeséget képesek összezsúfolni, így hiába ultrafos egy poén, és erőltetik egy percig, a következőben érkezik kettő jó a helyére, pattogva, pergetve a cselekményt.

angiemurray

Pont az előbbiek miatt, a rengeteg ellőtt ötlet alapján gondolom azt, hogy ez az évad megismételhetetlen. Durva, hogy 10 részt feldobtak a netre egyszerre, ami kábé két nagy filmként megnézhető, de igazából csak így működhetett. Ha épp közepes szájízzel hagynánk ott a Tribeca-t, akkor elindíthatjuk azonnal a következő részt, kimennek valami ügyhöz, és kész, már ismét be is rántott az egész.

A szereplőkről nem akarok túl sokat regélni. A Black-Ish legjobb karaktere kurva jó fekete zsarunak, Rashida Jones kemény zsarunak, Hayes MacArthur a társának, Jere Burns pedig idegebeteg rendőrfőnöknek. Nem elég, hogy jó az alap gárda, de vendégszereplésre is nagy arcokat nyertek meg. Egy cameót lelőttem a fenti képekben, de van még pár.

hoff

Abban biztos vagyok, hogy ha meg is nézem a második évadot, akkor azt a végén teszem majd, egyben. Jól fog jönni nyáron. Részemről 8/10 és 4/10 egyben, de nem akarom átlagolni, mert az nem adja át a sorozat furcsaságát.

15 hozzászólás Ne habozz!

Annatar - 2016. 02. 05. 23:02

Engem nagyon lefárasztott az első két rész, és ott fel is adtam, de lehet, hogy egyszer majd előveszem megint. Köszi az ajánlót :)

pytta - 2016. 02. 05. 23:29

Hm, Bill Murray simán beránt, ha ő benne van, megnézem. Amúgy már egy ideje pihen nálam a pilot, de most már igyekszem időt is szakítani a megnézésére…!

winnie - 2016. 02. 06. 05:42

tényleg nagyon hit and miss, és sokszor abszolút kiszámítható, hogy egy duma után mit fognak mutatni, ami elég fura egy váratlan megoldásokkal operáló paródiánál, de azért jópofa volt, mert néha olyan elborultságokat dobtak be, hogy muszáj volt a fejemet fognom.

Thrasher - 2016. 02. 06. 10:03

pontosan, a legnyilvánvalóbb, a ZAZ-triótól sokszor egy az egyben lenyúlt (vagy szimplán ócska) poénokat követték sokszor tényleg zseniális dolgok

Hádész - 2016. 02. 06. 10:04

A hosszan elnyújtott poénok is tudnak ütni, legalábbis nekem bejönnek. Múltkor valaki az hosszú ugrálós-akrobatikázós üldözést tartotta feleslegesnek. Az Arrow eheti részében volt egy ugyanilyen (meg sok más akció filmben/sorozatban), és ott is tök röhejes volt. Nem az a tipikus lefordulok a székről poén, de mikor kapcsol az ember, hogy miről van szó, rájön, hogy ezt milliószor látta már, és egy idő után már fárasztó.

Sam Seaborn - 2016. 02. 06. 12:01

Nagyon hiányzott már egy ilyen sorozat/film!

winnie - 2016. 02. 06. 12:03

hádész: én is írtam az üldözésről, de csak azért, mert pont ugyanez volt az a touch of cloth-ban, egyébként gond nincs vele.

Hádész - 2016. 02. 06. 16:38

winnie: Legyen inkább többféle poén, aztán mindenki derüljön azon, amelyik átjön számára. Nekem simán nézős, pedig vígjáték kategóriában nagyon válogatós vagyok.

odions - 2016. 02. 07. 08:15

Ez az, kellett mint falat kenyér. Hatalmas, sírva röhögtem minden percén, még ha kiszámítható is volt sokszor. Visszajöttek a gyermekkori emlékek mikor először láttam ezeket a filmeket :) sírva fetrengtem a földön, hogy mindjárt összehugyozom magam, mindig volt valami új poén bennük mert a fetrengéstől lemaradtam a következő poénokról. Valami hasonló érzésem volt most is :D

abelh - 2016. 02. 07. 11:40

sokszor félremegy, de ez benne van a stílusban. ettől függetlenül valóban hiánypótló.

Eli - 2016. 02. 07. 19:46

Túl vagyok a piloton.
Valaki legyen olyan kedves, és homályosítson már fel, hogy merre találom a szar poénok között fellelhető zsenialitást?
Az egész nagyon kínos és erőltetett. Szerettem a Naked Gun filmeket, de azt hiszem eljárt felettük az idő. Nyilván sokan vannak, akik élvezni tudják ezt a fajta humort, vagy csak nosztalgiáznak rajta, de kicsit kiakasztó, hogy milyen magaslatokban emlegetik ezt, miközben az ennél ezerszer viccesebb Momot meg lehúzzák a sárga földig.
Persze mindenki más, értem én, csak kicsit fájó ez az egész.

Thrasher - 2016. 02. 09. 08:00

@Eli:
“de azt hiszem eljárt felettük az idő”
soha nem értettem, hogy tud elromlani egy alkotás csak attól, hogy nem mai

winnie - 2016. 02. 10. 07:51

eli: egyrészt nem hiszem, hogy sokan emlegetnék magaslatokban, legalábbis a kommentek nagy része, illetve a két kritika is erről szólt. de a “mindenki más” a humorra hatványozottan igaz. nyilván ahogy te sem tudod elmagyarázni azt, hogy miért kell röhögni a mom valamelyik “poénján”, úgy itt sem tudja neked elmagyarázni senki, hogy mi miért írva röhögős.

mondjuk a mom példát akkor sem értem, mert annak az értéke nem feltétlenül a viccességében van, hiszen direkt a drámázgatásra mennek rá, és többek között az lehet az az aspektus, amiért valaki lehúzza. inkább bármelyik más cbs szitkom. (de tényleg, csekkold a mom-kritikákat is, szó sincs sárga földről, pont az van leírva, hogy lehúzta humant legutóbb, én is az érzelmességről írok)

Eli - 2016. 02. 21. 00:57

Winnie, pont azért hoztam fel a Momot, mert amúgy nem tartozik a viccesebb sitcomok közé. Én sem ezért szeretem. Mégis jóval több röhögős poén van benne, mint amit ennek a pilotja hozott ki belőlem.
Ez a sorozat egy lábon áll, megpróbálja előhozni az emberből a Naked Gun filmek keltette érzéseket.
Sajnálom, de ez a stílus nálam már nem működik.
És ha mégis vannak benne rejtettebb értékek, az én figyelmemet teljesen elkerülték, bár ebben valószínűleg szerepe van annak is, hogy a fősodorban tartott “humorkodás” folyamatos bizonytalan, kényelmetlen, kínos várakozásban tartott fogva. Csak mindig túlélni a következő “poént”. :)
Általában a friss élmény hatványozza az érzéseimet, ami tetszik, az a megtekintés után “zseniális”, ami nem, az meg “szörnyű”. Aztán pár napon belül leülepszik a dolog, és helyén tudom kezelni a dolgokat. Itt az az érdekes, hogy jó két hete láttam a pilotot, és még midig viszolyogva gondolok vissza rá. Vissza is néztem ide ugye, meglesni, hogy válaszolt-e valaki a kommentemre. :)

heidfeld - 2016. 03. 28. 20:30

4 részt láttam. a hasbeszélős talán jó volt, a ‘boncoláson’ nevettem is. a Többi sajnos nem jött be, de ha túl sok időm lesz talán kap még esélyt. Talán..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz