login |

Emlékeztető: Dr. Csont 10×08 + Fargo 2. évad

2016. 02. 08. 20:12 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: ajánló, antológia, ,

Ma. RTL Klub. 21:20. Bones – 10×08
Ma. AMC. 22:00. Fargo – 2×01-02
(kritika: 2×01 és 2×02 + magyar előzetes)

A Bones ugyan tévében sokkal nézettebb (mi az oka annak, hogy a krimiket nagyon kevesen töltik, de tévében több, mint félmillióan követik őket?), de a Fargo junkie-körökben az egyik legjobbnak tartott sorozat. És ez nemcsak az 1. évad után volt az igaz, hanem, amint a példa is mutatja, a második szezon zárását követően is. Gondolom, lesznek szinkronos nézők is.

Fargo-ban

10 hozzászólás Ne habozz!

ALDO - 2016. 02. 08. 20:36

“mi az oka annak, hogy a krimiket nagyon kevesen töltik, de tévében több, mint félmillióan követik őket?”

Lehet, hogy sokan úgy vannak vele, hogy egy fárasztó nap után pont megfelelő kikapcsolódásnak egy epizodikus krimi, amit nem kell folyton nyomon követni, mert annyira nem épülnek egymásra a részek. Ha pedig letöltésről van szó, akkor más műfajt részesítenek előnyben.
De ez csak tipp. Mondjuk az érdekes, hogy a Bones mindig bekerül a TOP 3-ba.

Hegedda - 2016. 02. 08. 20:39

Hát lőjetek le, de a Fargo nekem nem jött be, de a Bones guilty pleasure kategória…

winnie - 2016. 02. 08. 20:50

ALDO: tök mindegy, mi megy este, mindig több százezer néző nézi. ott a satisfaction is. pedig megtehetnék az emberek, hogy amerikával egy időben nézik. vagy letölthetnék utána a magyar verziót. és mégis, mindkettő eltörpül számilag a tévés nézettség mellett. ezt csak azért jegyeztem meg, mert ugye népszerű a nézettségeket “aki akarta, az már megnézte” dumával magyarázni, illetve apokaliptikus képet festeni a tévé haláláról, ami még rém mesze van. ha ugyan.

winnie - 2016. 02. 08. 20:52

Hegedda: sokkal többen szeretik a bones-t itthon, mint a fart, meg egyébként is, mindenhol a világon, szóval nem őket kell lelőni. meg egyébként is, ha már egy néző is szégyelli, akkor nagyon gáz. mit kell ezen szégyellni?

de a fentiek nem a bones-ról íródtak, hanem bérmiről, ami este nézhető a kertévéken. mondjuk a csi miamiról, ami már más csatornán is ment, és mégis népszerű. pedig tényleg egyre több a lehetőség, hogy az ember ne hagyja, hogy a tévé mondja meg, hogy mikor és mit nézzen. és mégis.

Lengabor - 2016. 02. 08. 21:10

Az emberek többsége csatornát néz, nem műsort. Viszonylag ritka az, hogy “öntudatra” ébrednek és nem vesz be valamit a gyomruk (lásd: Szerelemben, háborúban, Volt egyszer két Németország, Csont nélkül, Glades). Az RTL Klub gyakorlatilag bármit adhat, őket nézi a többség. Minden áldott nap. Valószínűleg nem sok közös halmaz van az őket nézők és a letöltők/Netflixezők között. Más kérdés, hogy egy epizodikus nyomozósat nem is igazán éri meg letölteni, mert 40 perc, aztán csá. Mondjuk ilyen alapon a szitkomok is bebuknának, de ugye látjuk, hogy a Comedy Centralon milyen népszerű a sokadik ismétlés is a legtöbb sorozatból. Könnyű mindig a nyomozósokra hivatkozni, de más nem is nagyon van (a Szulejmán nyilván más kategória, de három éve képernyőn van, szóval…). Ha az egész Barátok közt utáni sávot kisöpörnék és feltöltenék olyanokkal, amiket kábelen vagy éjszaka adnak, akkor sok minden kiderülhetne. De ezt úgysem fogják megkockáztatni, pláne a fent említett bukták miatt. Járt utat a járatlanért el ne hagyj.

ALDO - 2016. 02. 08. 21:14

winnie:
Igen, igazad van, bár néha mintha nálunk a csatornát néznék, nem a sorozatokat. Az RTL-en hozza a nézettséget az adott sorozat, míg a TV2-őn csúnyán elhasal. Egy ideje nem is próbálkoznak.
Arra is már rég próbálok rájönni, hogy miért ilyen népszerű nálunk a Bones. Amikor véletlenszerűen ismételtek korábbi részeket, akkor is ugyanannyian nézték, mint az új részeket.
Az “aki akarta már megnézte” szövet pedig azért is hülyeség, mert szerintem nálunk az átlagember nem egy nagy junkie és a többség lehet, hogy nem is tudja mi az a torrent, vagy, hogy honnan lehet letölteni,így megnézik a tévében.
A Fargo szinkronra viszont kíváncsi leszek.

fireblade - 2016. 02. 08. 21:23

hát szerintem azért mert nagyrészt nagymamák nézik,és ők meg a torrent azért az kettő dolog :)

Desmond Wallace - 2016. 02. 08. 21:27

“nagyrészt nagymamák nézik”

2015. december 7. Dr. Csont: 673e (18,4% SHR), 18-49: 364e (23,6% SHR)

A nézők 54%-a a 18-49-es korosztályból kerül ki. Ott azért nem olyan sok a nagyi.:)
Egyébként is az egyik legfiatalabb sorozat itthon.

A legutóbbi nézettséges posztnál írtam százalékos értékeket a sorozatokhoz: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/02/06/magyar-nezettseg-2016-januar-25-31-dobogos-az-x-aktak/

Lengabor - 2016. 02. 08. 21:37

Másrészt ha csak a nagymamák néznék a csatornát, az RTL Klub be is zárhatná a boltot, hiszen a 18-49 éveseknek hirdet. Még a Szulejmán is határeset, nem véletlenül mondta Kolosi Péter azt, hogy azért nem kellett a “folytatása”, mert szerinte átlag alatt hozna a 18-49 éveseknél. Ne keverjük össze az RTL Klubot a Dunával vagy a TV2-vel.

zso - 2016. 02. 08. 22:09

Elég sok sorozatot nézek, és szinte mindent letöltve, egy-két kivétel van csak, amit a TV-ben nézek, szinkronosan. Ezek közül az egyik pont a Bones. De pl. a Mentalista, Castle, Criminal Minds is ilyen. Annak idején TV-ben kezdtem sorozatokra rászokni, és ezeknek is ott álltam neki. Ez még 2006 körül volt, akkor kezdtem úgy igazán sorozatozni, és azóta már messze nem csak a magyar TV-ben látott sorozatokat nézek :) Hogy ezeknél mégis mért maradtam meg a TV-nél? Egyikben sincs olyan nagy átívelő szál, így ha kimarad 1-2 rész, akkor nem dől össze a világ, ráadásul nem foglalja a helyet a merevlemezen. Eleinte még időigényes is volt a letöltés és kiírás DVD-re (divx-es lejátszón néztem), a TV megspórolta ezt. Esti popcorn mozizásnak még mindig tökéletes :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz