login |

Bryan Fuller az új Star Trek-sorozat showrunnerje

2016. 02. 10. 15:17 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hírek, ,

Amikor nemrég bejelentésre került, hogy új Star Trek-tévésorozat készül a CBS induló stream szolgáltatására, a CBS All Access-re, csak annyit tudtunk róla, hogy Alex Kurtzman lesz az egyik executive producere, úgyhogy kíváncsian vártuk, hogy sikerül-e valamelyik Star Trek-veterán írót megkaparintani készítőnek és/vagy showrunnernek.

Nos, kiderült, hogy kire csaptak le: Bryan Fuller fogja készíteni az új Star Trek-et, és ő lesz a showrunner. (Oké, társkészítő lesz, de akkor is.)

Bryan Fuller - Star Trek

Fuller-rel mindig remekül lehetett példálózni már a Hannibal előtt is, hiszen olyan sorozatokat készített, mint a Dead Like Me, a Wonderfalls és a Pushing Daisies, ami akárhogy is nézem 3-ból 3 zsenialitás, s a Hannibal negyediknek remekül illeszkedett a sorba. (És ugye ő készíti az American Gods-ot a Starz-ra is.) (Plusz, teljesen rendhagyó módon az író két sorozatának be nem rendelt pilotját (Mockingbird Lane, High Moon) a tévében is bemutatták.)

Azonban Fuller nemcsak sorozatkészítőként dolgozott természetesen, hiszen szabadúszóként két szkriptjét is leforgatták a Star Trek Deep Space Nine-ban, majd a hivatalos pályáját 1998-ban a Star Trek Voyager-nél kezdte, és ott is maradt végig a sorozattal. Szóval áll rá, hogy Star Trek-veterán.

(Zárójelben, hogy ráerősítsünk a fanfavorit mivoltra, még egy nem saját sorozatban dolgozott, mégpedig a Heroes-ban. És igen, csak az 1. évadban – rossz nyelvek szerint Tim Kring neki köszönheti a sorozat sikerét, sőt, anno arról írtunk, hogy annyira átvette Fuller az irányítást, hogy Kring ellehetetlenítette, és ezért lépett le. Hogy ebből mi az igazság, nem tudni, de talán nem véletlen, hogy ő írta a rész végi WTF-os 1×04-et, és a nagy kedvenc Company Man-t is. Utána a 3. évad végére visszatért, de a 4. évad közben megint elment.)

Fuller-rel pár éve sixx készített egy interjút, szerintem érdemes elolvasni, plusz itt egy másik ajánlott cikk tegnapról, ami pár, Star Trek-kel kapcsolatos Fuller-idézetet jár körbe, többek között azt, amikor pár éve beszélt arról, hogy ő milyen ST-sorozatot készítene.

18 hozzászólás Ne habozz!

Ace - 2016. 02. 10. 16:23

Enterprise vége óta vártam a bejelentését egy új ST sorozatnak. Érthetetlennek tünt ,hogy egy ekkora univerzumot hagynak az enyészetnek a CBS-nél…
Örülök ,hogy egy ST-ben járatos személyt sikerült megkapniuk. Ráadásul a Voyager-es munkásága elismerésre méltó jópár korrekt epizód köthető a nevéhez.
Remélem Kurtzman-al együtt sikerül kitalálniuk egy épkézláb koncepciót ami méltó az elődökhöz de frisítést is hoz a frencsájznak.
Hajrá srácok!

AnarchoiD - 2016. 02. 10. 16:32

“its about time” ahogy az angolok mondjak asszem

edg - 2016. 02. 10. 16:46

Jól hangzik.

DJackson - 2016. 02. 10. 17:12

Ennek most nagyon megörültem! Kezdek bizakodni az új sorozatban. Most már csak Ronald D Moore-t szerezzék meg!

korum - 2016. 02. 10. 17:28

Ha valakit érdekel az ilyesmi, a Netflixen van pár Star Trekes doku Shatnertől, a Chaos on the Bridge-et ajánlom, a TNG megszületéséről szól.

DarylD - 2016. 02. 10. 17:29

Egy részt se láttam soha a Star Trekből, és nem is vonz annyira, úgyhogy eddig hidegen hagyott az új sorozat híre, de Fuller kicsit megkavarja a dolgot, így már lehet bepróbálom majd.

winnie - 2016. 02. 10. 17:45

“Most már csak Ronald D Moore-t szerezzék meg!”

ő szerintem kizárt, hogy ott hagyja az outlandert. cserébe viszont van pár remek st-író parlagon.

RaizeN - 2016. 02. 10. 17:49

Alig várom!
Kell az új ST mert rég nincsen igazi “Space SciFi” sorozat… már mindet kivégezték :/

DonMaros - 2016. 02. 10. 18:49

A legjobb hír eddig az évben!

winnie - 2016. 02. 10. 20:50

raizen: mar hogyne lenne space scifi?!

Kisaaame - 2016. 02. 10. 22:58

Szerintem ez most visszalépés Bryentől. Szeret új dolgokat csinálni és sajátos kézjegyét rajta hagyni dolgokon. Amit a trekik nem igazán szeretnek. A Hanniballal olyan dolgot alkotott, amit eddig nem sikerült számomra senkinek űberelni, de kevesen értékelték ezt a fajta tehetséget. Szóval én most szomorú vagyok kicsit , hogy vállalta ezt. De a legjobbakat kívánom neki!

RaizeN - 2016. 02. 11. 00:12

winnie: tudom ott van a The Expanse,Dark Matter,Childhood’s End (igaz csak mini) meg még 1-2 amikről már olvastam és tervezem is megnézni őket de egyszerűen nem jut rá időm meg jócskán lemaradok ezekről mert inkább darálni szeretek :/
Meg én a “klasszikusokat” csípem inkább,de mondjuk párhónapja bukkantam rá az elkaszált Star-Crossedre ami a tini mivolta ellenére bejött és kezdet igazán érdekesé válni a végére.

winnie - 2016. 02. 11. 04:40

Kisaaame: ahogy a hannibal is feldolgozás volt, meg az american gods is adaptáció, sőt, az amazing stories is, itt is meg tudja oldani szerintem.

meg aztán a star trekben adott a brand, de egyébként minden más új lehet, úgyhogy szerintem ez nem lesz gond.

Ace - 2016. 02. 11. 08:20

Már hogy lenne visszalépés egy ekkora világgal és történelemmel rendelkező sorozaton inkább megtiszteltetés dolgozni nem hiszem ,hogy ő ezt viszalépésnek tekintené. A rajongók miatt nagy lesz a teher de a siker akár sokkal de sokkal mégnagyobb is lehet hiszen a sokmillió rajongó biztosan rápróbál majd aztán vagy bejön vagy nem de nem a 0-ról kell kezdeniük. Az alap persze adott lesz de itt is lehet valami újat egyedit alkotni van bőven lehetőség…

cukorka - 2016. 02. 11. 08:34

Nagyon kíváncsi vagyok, ugyanis a ST univerzumból pont a Deep Space 9, és a Voyager voltak a kedvenceim!!! :)

Cifu - 2016. 02. 11. 11:01

@Raizen: Most ért véget az első évada a The Expanse-nak. Az eddigi legreálisabb space sci-fi (oh well, hang ott is terjedt az űrben, ebben mondjuk a Firefly jobb volt nála), ami TV-ben megjelent, és igencsak korrekt minden szempontból. Nézz utána…

Zombiebie - 2016. 02. 11. 12:00

Egy Zefram Cochrane idősíkon zajló történet pont megfelelne.

Mrs Broccoli - 2016. 02. 11. 13:17

ez fölöttébb jó hír, a VOY a második számú kedvenc ST sorozatom. érdekes lesz majd, miről fog szólni, mert ugye a TOS epizódonként ment, a TNG is, csak volt pár hosszabb harc a borggal, a DS9 és VOY kapott egy határozott kerettörténenet, ami tulajdonképpen minden epizód kerete volt, az ENT pedig a 3. szezontól háborúzott az idővel, egymástól semmilyen módon el nem választható epizódokkal. ha ez a trend, akkor jövőre az új sorozat is kap majd egy átívelő helyzetet, remélhetőleg nem háborúsat, bár az a divat, de már minden a háborúról szól, Robbenberry pedig egy kivételesen pozitív jövőképet álmodott meg.

kíváncsian várom, persze egy picit szorongok is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz