login |

Undateable: vége a 3. évadnak

2016. 02. 10. 19:51 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Már többször leírtam a sztorit, de akkor utoljára is megteszem, hiszen ki tudja, hogy visszatér-e 4. szezonra az Undateable: az anno 2 rész után kaszált sorozatra a 2. évados élő epizódra visszatértem, és az akkora zsenialitás lett, hogy miután az NBC a 3. évad összes epizódját LIVE rendelte be, újabb többkamerás szitkomot vettem fel a nézősök közé.

És nem is kellett csalódnom. A 3×01-02 marha jó lett (később is írtam arról, hogy fura módon mennyire más nézni a sorozatot, hogy az ember tudja, hogy élő), és utána is maradt a színvonal, bár azt el kell ismernem, hogy az élő adásból adódó poénok, illetve az izgalom egy idő után alább hagyott, és beállt nálam valami rutin (ezt abból éreztem, hogy 7-8-9 körül kicsit nehezemre esett végignézni a keleti és nyugati parti adást), de a dupla finálé akkorát durrant, hogy mindenképpen jó szájízzel búcsúzhatok a sorozattól.

Undateable-2

Mondjuk már a finálé előtt is sikerült feldobni a dinamikát, hiszen az utolsó pár epizódra behozták Whitney Cummings-ot Danny csajának, terepet adva ezzel egy csomó Whitney-s poénnak (komolyan mondom, hogy kedvem támadt elkezdeni/újranézni a Whitney-t, D’Elia és Cummings miatt, pedig anno kaszáltam – megint egy totál irracionális lépés), meg egyébként is, kettejüket jó volt látni együtt, nagyon működtek.

Persze a többiek is működtek, s bár az évad végére mindenki megkapta a maga minisztoriját (vagy nem – szegény mellékszereplők sokszor esélytelenek, de nem baj), a középpontban mindvégig Danny és Justin maradt, de inkább az előbbi, hiszen folyamatosan rájátszottak Chris D’Elia fizikai és nyelvi humorára, aki nem is maradt adós a zseniális idiotizmusaival. S talán sikerült is neki az a bravúr, hogy nem tudták kizökkenteni, megröhögtetni a többiek, de ebben most hirtelen nem vagyok biztos.

Undateable-1

Ja, a finálé. Sosem hittem volna, hogy azt fogom mondani, hogy a Backstreet Boys marha jó volt, de tényleg nagyon jók voltak. Egyrészt ők szolgáltatták az élő zenét (vagyis, ugye az éneklést – klasszikus számokkal), másrészt a sztoriba is sikerült bevonni őket, tényleg nagyon mosolygós volt minden pillanatuk.

Take a breath, man. These flashbacks are exhausting.

Ráadásul a 3×12-13-ban tényleg bevetettek mindent, az élő adás ellenére még flashback-eket (teljesen kész volt) és zenés montázsokat is láttunk, és mivel párhuzamosan néztem a keleti és nyugati adást, végig érdekelt, hogyan fogják behozni a már az első 10 percben kialakult majd 3 perces különbséget.

Undateable-5

Az már csak hab volt a tortán, hogy visszahozták a legidétlenebb mellékszereplőket – Kevin, amit előadott/improvizált, teljesen agyament volt (már csak az ő jeleneteit is érdemes megnézni a két verzióban).

 I know it feels like I’m splitting up the best on-screen duo since “Will & Grace”.

Szóval, nagyon szórakoztató kis évad volt ez, hatalmas húzásokkal. Persze én könnyű eset vagyok, hiszen a kibeszélésekkel, aktualitásokkal, meg minden élő adással kapcsolatos gimmick-re vevő voltam, és ezekkel nem is fukarkodtak (de azért túlzásba sem vitték őket). De hiszem, hogy mindent az én torkomon sem tudtak volna lenyomni, szóval a sorozatnak is része volt abban, hogy nézős maradt mindvégig.

Undateable-6

Az egészben egyébként az a poén, hogy az első és a második évadot két-két rész kivételével nem is láttam, szóval most marha kíváncsi leszek, hogy ha megnézek egy random epizódot (az 1×06-ot volt kéznél, majd bekommentelem), akkor mi lesz a véleményem az Undateable-ről: tetszeni fog, mert most már megismertem, és meg is kedveltem a karaktereket, vagy továbbra is kasza-státuszban marad az S1 és az S2, ahova az 1×02 után tettem a sorozatot?

– So, when are you two kids  going to get married, huh?
– Oh, I don’t know. Summer, fall? Just definitely not this season.

5 hozzászólás Ne habozz!

Totya1989 - 2016. 02. 10. 21:07

Csak egyet tudok érteni a kritikával, leszámítva hogy nálam már az első 2 évad is nézős volt, de az biztos, hogy az élő adás rengeteget adott az élményhez :)
A fináléban pedig a flashbackeket nagyon imádtam, nagyon jó ötlet volt és itt érdemes nézni a két verzió közötti különbségeket :) És az is nagyon tetszett, hogy visszahozták pár mellékszereplőt :)

Nagyon remélem, hogy nem ez volt az utolsó évad, mert nagyon hiányozna, ha így lenne.

Malachi - 2016. 02. 10. 23:22

a Friends óta nem nézek sitcomokat, nem az én műfajom. mind vagy túl bárgyú, vagy túl harsány, vagy túl műanyag. az Undateable-t nézem. helómi? ezeket a karaktereket nem lehet nem imádni, zseniálisan együtt, ráadásul a fentiek közül egyik negatív tulajdonsággal sem bír a sorozat. na jó, Justin kornyikálása néha túl sok, de egye fene, ha közben mutatják Danny grimaszait. :D

goodjohnwin - 2016. 02. 11. 09:01

Sajnos a 2.évadfinálé óta nem tudok ráakadni mindkét parti verzióra. pedig minden általam ismert torrentoldalon kerestem… ha mindig nem is, néha jó lett volna látni, mik a különbségek.

winnie - 2016. 02. 11. 10:09

goodjohnwin: szerintem, ha nem neked, akkor másnak írtam, hogy ez számomra elég wtf, hiszen ha nem is ismered a piratebay-t, akkor is elég a google-be, mint legnagyobb torrentkeresőbe beírni, hogy “undateable s03e10 west feed” és kidob egy tucat torrentlinket.

Thomas - 2016. 02. 11. 23:11

Én is valahogy így voltam vele, hogy az élő adás varázsa miatt ez az évad volt a leginkább élvezhető, de középtájt kicsit belefáradtam a duplán nézésekbe, bele-bele tekergettem a west feedbe, pedig tényleg általában abban voltak a jobb improvizációk:)

A dupla finálé eszméletlen jó lett, szakadtam a flashbackeken, ahogy szivatták egymást (asszem Justin mesélt, és Danny-nek azt kellett csinálnia), aztán meg Justin rohant át egyik helyszínről a másikra, és direkt nem hagytak neki időt, hogy levegye a kardigánt, aztán az asztal alá rejtette a kezét:) Ennyit nem nevettem a 3 évadok összesen (na jó, talán még a 2. évados dupla élő rész volt hasonló kaliber).

Nekem is nagyon tetszett, hogy behozták Whitney-t, ő tényleg kicsit feldobta az amúgy szerintem dög unalmas dinamikájukat, és nekem is pont az jutott eszembe, hogy újra el kéne kezdeni nézni (mármint a Whitney-t), pedig én is kaszáltam 2 rész után:)

Amúgy szerintem nem, ha megnézel egy random 1. vagy 2. évados részt, az megint kaszaszint lesz, ezt csakis az élő játék, a kis improvizációk és egyéb apróságok teszik élvezhetővé:) Legalábbis számomra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz