login |

It’s Always Sunny in Philadelphia: kezdett a 11. évad – írta Ro Boti

2016. 02. 11. 18:50 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Az elmúlt 11 év legszemetebb komédiasorozata idén is erősen nyitott. Amíg az egyszer jó Modern Family idővel vontatott és önismétlőt lett, addig a kreativitásában kötetlen Always Sunny csapata még mindig képes friss részekkel előállni.

A nyitány, a Chardee MacDennis 2: Electric Boogaloo premisszája szerint egy befektető kereste fel a bandát, érdeklődve társasjátékukról. Ezért egy rövid videóbemutató után, saját bőrén tapasztalhatja a törött üvegekkel, lelki bántalmazással, és alkoholperfúzióval teli élményt.

sunny11-1

De még mielőtt elindult volna a játék, már a középiskolás szintű, mainstream termékreklámokat gúnyoló promó videó is hahotázva könnyfacsaró. Legyen az a benne szereplő, Charlie, Mac, Dee, és Dennis által játszott karakterek erőltetett, robotos lelkesedése, a gagyi, régi teleshop reklámokra emlékeztető képi effektusok, vagy Charlie „profi”, jogi tájékoztatója. Idővel azonban kezdetét veszi a percenként változó, káoszt és kegyetlenséget kiváltó játszma.

A poénok csak úgy záporoztak ránk, ezt hol Bill Cosby bánta, hol Mac, aki falloszmotívummal alátámasztott homoszexuális célozgatás célpontjává vált, de Dennis szociopataságára is történt utalás. Persze előfordulhat, hogy egy hűtőszekrényben tárolt nő feje tényleg a szerelem jelképe. És ami nagyszerű volt, hogy ezek a poénok nem csak úgy lógnak a levegőben, sok apró karakterpillanat egészíti ki őket.

sunny11-2

Mint minden jó Always Sunny in Philly-epizód, a szereplők egymással szembeni könyörtelen szemétsége a rész végére több édesen kínos csattanóhoz vezet, főleg Charlie rovására. Vérfertőzésen, és érthetetlen, kómaközeli részeg beszéden rég lehetett ilyen jót nevetni, erre is csak a Philly képes. És ami meg túl jónak, vagy simán egyszerűen jónak tűnik, hamar kikerül a képből.

Arról nem is beszélve, hogy a premier ismét olyan olyan volt, amivel még mindig meg lehet győzni az ismerősöket arról, hogy érdemes belenézi a sorozatba, hiába tart a 11. évadjánál. Persze a már meglevő rajongóknak is tökéletes évadnyitó volt, s talán ez a fontosabb.

8 hozzászólás Ne habozz!

MRagnar - 2016. 02. 11. 20:30

Örök kedvenc.

paranoid android - 2016. 02. 12. 18:06

Megunhatatlan. Köszönhetően az állandó magas minőségnek és annak, hogy egyedülálló a maga nemében a sorozatos palettán.

ElPadre - 2016. 02. 12. 22:44

az egy dolog, hogy kezdett.

az viszont pofánverő módon meglepő, hogy a legutóbbi két epizóddal olyan szintre sikerült menniük, hogy az ember csak pislogott. a zseniális szó erre a két részre már nem elég, ez már transzcendens.

Lupapup - 2016. 02. 13. 13:19

A 11×06-ot még nem sikerült megnéznem (majd ma este), de ez az évad valami elképesztően zseniális. Sírva nevetős minden rész, olyan szatírával, amit már el sem hisz az ember.
Hihetetlen sorozat, csak ajánlani tudom ;)

Naughtyl - 2016. 02. 16. 21:17

Rögtön a premierben tömény ès klasszikus Sunny humor.

Charlie: Love?

Mac: Yeah, because i was making cupid’s arrow, dude.

Charlie: Why does it have a big vein running through it?

Mac: Because that’s the streak as it flies through the air. At least, I didn’t put a woman’s head in a box.

Dennis: This is not a woman’s head in a box, you sick freak. This is a woman’s head in a freezer. And it’s supposed to represent the preservation of love forever and ever.

Jó, hogy újra velünk a Gang!

Naughtyl - 2016. 02. 16. 21:36

Nem tudom, hogy ez win vagy nem, mert utána mègis csak orvoshoz kellett mennie Charlie-nak, de ALexandra Daddario óta nem volt ilyen èlmènyben rèsze a Gang legszerencsètlenebb?!? tagjának. Ha nem számitjuk a Dee dolgot.
Sweet sex, amazing sex, a lotta sex. Jacuzzi sex.

naughtyl - 2016. 02. 26. 13:30

undik vagytok. senki nem jár erre :(

a Mac & Dennis Move to the Suburbs is telitalálat lehetett azoknak, akik eddig eljutottak, simán a legjob részek között a helye.

Aztán jött a McPoyle vs. Ponderosa: The Trial of the Century, amiben volt Best Bird Lawyer in the World! és visszatért del Toro.

Viszont a legutóbbi rész, 11×08, Instant Klasszikus!
a Charlie Catches a Leprechaun-ban MINDEN benne van, ami Sunny, és még mindig vicces. És ezt úgy sikerült összehozni, hogy ezeket a részeket, nem a trió írta. Annyira átjön, hogy mennyire ráéreztek ezekre a karakterekre. Sokszor írtam már, hogy nekem a legjobban az tetszett meg a sorozatban, hogy nem vettek 180 fokos fodulatot a karakterek. Nem változtak, csupán 11 éve ismerjük őket. És még 11 év után sem mentek el a hiteltelen őrültség felé.
Már a cold open is jó öreg Sunny felállás volt. Rögtön eljutottunk a pedofil Szent Patrik-tól a pedofil papokig. Aztán Dennis prezentációs próbálkozása után, már csak az volt a kérdés, ki milyen formában fog rosszul kijönni az új ötletből.
Dennis emberrablásba és rablásba forduló üzleti ötlete, cseppet sem volt meglepő.
Frank ugyanazzal a trükkel veri át a gyerekeit, fél perc különbséggel.
Annyira vicces, mikor valamelyikük próbál a józan észre hatni. Itt Mac próbálja Charlie gondolatait a helyes útra terelni. De Charlie 1 mondattal magával rántja, a pár másodpercig józan ésszel operáló Mac-et.
Amúgy Charlie majdnem nyomott egy Reservoir Dogs féle kínzást. Mégsem kellett volna festéket inni.
Nem tudom ki, hogy van vele, de én imádom és nálam még mindig működik. Mármint Mac titkolt homoszexualitásának tálalás, ahogyan az egészt az elejétől kezelik. úgy titkolt, hogy mindenki tudja. De az a vicces az egészben, hogy tényleg rengeteg rossz dolgot lehet mondani a Gang-re, de nem homofóbok. és nyílt titokként kezelik. Szóval nem az a vicces, hogy Mac meleg, hanem, ahogy ő maga próbálja titkolni. Emlékeztek a The Gang Misses the Boat-ban, amikor azt hitte a Gang, hogy most akkor coming out-ol, kifejezetten örültek. és mindig meglepő mennyire természetesen kezelik Mac erőlködését.
A mostani részben viszont, mintha előrelépés történt volna. Akarata ellenére kiderüt, hogy jól ismeri a Rainbow-t, nem, nem azt.
Szóval én a No Questions meg a miért kellett törölközőnél is szakadtam.
Dee csodálato Ír sztereotípiákkal szórakoztatott minket.

szóval semmi extra, tényleg csak egy klasszikus nap a Gang életében.

Mac: Dude, I think you kidnapped a little person
Charlie: I thought about that, ruled it out

Dennis: I can’t tell if you’re doing a thing now, or if this is just who you’ve become

Dennis: This is not supposed to be scary, this is supposed to be an authentic, fun time for you

Binky - 2016. 02. 29. 21:07

Arról van vmi hír, hogy szinkronosan mikor jön a Comedy centralon?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz