login |

Sleepy Hollow: folytatódott a 3. évad

2016. 02. 12. 19:40 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Az egykor volt fanfavorit nézettsége ma már alig kimutatható itthon, de azért pár szóban jelentenék a szünet utáni visszatéréséről, ami javarészt a lelkizés jegyében telt el (naná, hiszen láttuk, hogy mi volt a cliffhanger). Viszont épp a cliff miatt azt gondoltam, hogy most végre változik a dinamika, végre másféle felépítésű részt kapok. HA-HA, rég koppantam ekkorát.

Sleepy Hollow-3x09-01

Én balga azt hittem, hogy mivel Abbie-t leparkoltatták egy kicsit, Crane most vagy egyedül fog akciózni, vagy pedig visszakapja maga mellé Jenny-t. Oké, egy röpke szóló akciót le is tudott, de az elég szomorú volt, hogy minden maradt a régiben, Abbie-t csereszabatossá nyilvánítva most Sophie helyettesítette. WTF.

Pedig nem volt rossz a rész, minimum rendben volt, a heti szörny jó volt, bár nem sok teret kapott, és még Sophie is kifejezetten jó fej, csak nem értettem, hogy miért nem használják ki a ziccert, miért kell a “ha nincs ló, a szamár is megteszi”-hozzáállás? Ennyit arról, hogy Abbie nélkülözhetetlen?

Sleepy Hollow-3x09-02

Oké, túllihegem a dolgot, tudom, de akkor is. Egyébként annyira jó sem volt a rész, mert továbbra sem akarózik az íróknak egy nagy sztori köré felhúzni az epizódokat, muszáj Jenny-t meg Joe-t egy teljesen külön álló szálon mozgatni, így szolgáltatva nekünk egy 15 és 10 perces minisztorit, valami komolyabb helyett. Ez sajnos nem az én stílusom.

A flashback-et teljesen feleslegesnek éreztem, kvázi harmadik külön szálnak (oké, az is volt), minimális jelentőség volt, de persze most, hogy tök véletlenül belefutottam abba, hogy Nathan Hale és az a bizonyos idézet nagyon ismert, már látom, hogy mi volt a céljuk vele.

Sleepy Hollow-3x09-03

Azt viszont nem fogom fel, hogy ha sem az 1. évados, sem a 2. évados főnökrendőrrel nem tudott mit kezdeni a sorozat, akkor minek hoztak be megint egy újat – akivel ismét nem tudnak mit kezdeni annak ellenére, hogy állandó szereplő?

Visszatért a Sleepy Hollow, de ezzel a résszel sem fog nagy hullámokat felverni. Cserébe viszont a nézettsége a pénteki naphoz képest nem volt rossz, szóval akár még remény is lehet a folytatásra.

1 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2016. 02. 12. 22:14

Egyszerűen túl sok lett a szereplő és jó részük felesleges. Leginkább Betsy Ross-t emelném ki ilyen szempontból, mert az állandó jelenléte a flashbackekben teljesen értelmetlen, sőt mostanában maguknak a flashbackeknek sincs túl sok célja. A Hidden One még jó lehet, de egyelőre nagyon parkolópályán van, még várom, hogy összeálljanak a dolgok. Viszont legalább már nem egy Moloch féle CGI ellenfél van, de ez a minden hétre bedob Pandora egy szörnyet ismét unalmas, tavaly ugyanez volt Henryvel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz