login |

Pilot-mustra: Not Safe with Nikki Glaser – 1×01

2016. 02. 16. 14:53 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra, standup, talkshow,

Ha abból indulok ki, hogy azért manapság is néznek a sorozatjunkie-k nem sorozat-sorozatokat, hanem Last Week-et, vagy Tosh.0-t, vagy The Daily Show-t, akkor lehet, hogy egy Not Safe with Nikki Glaser el fog férni egyesek nézősei között.

Más kérdés, hogy mind ajánlót, mind kritikát nehéz írni róla, és nem azért, mert ezt látni kell, hanem mert egyrészt vagy bejön Nikki Glaser, standup komikus személyisége és stílusa, vagy nem, másrészt pedig maga a sorozat elég eklektikus lesz ahhoz, hogy egyetlen rész alapján sok mindent mondani lehessen róla. Legalábbis feltételezem, hiszen csak egy részt láttam eddig.

NOT SAFE WITH NIKKI GLASER – 1×01 – 7/10

 Not Safe with Nikkie Glaser - 1x01-04

Mondjuk változatosság ide vagy oda, a lényeg a komikus személyisége lesz, szerintem. A Not Safe egy komédia sorozat, de igazából nem is tudom, hogy mi a műfaj, hiszen van benne monológ(szerűség), beszélgetés és panelezés két meghívott vendéggel (egy mobilos társkeresős szívatás kapcsán), volt egy kis hazugságvizsgálós szívatás (Glaser pár barátját hívta meg, és felvezet kérdések után, azzal támadta le őket, hogy lefeküdnének-e vele), meg egy lábfétises találkozóról szóló riport.

Igen, azt hiszem, hogy eléggé könnyen lehet közös osztót (vagy többszöröst?) találni a témák között, és ez nem más, mint a szex. Vagy a társkapcsolatok. Neeeem, a szex lesz az. És persze hiába kényes a téma, manapság már megszokhattuk, hogy a komikusok nem fogják vissza magukat a színpadon, mindenről beszélnek, Glaser ugyanígy tesz a tévében, kvázi kitárulkozik, mind a téma kapcsán, mind szó szerint, hiszen még a sajátmaga által undorítónak tartott lábfejét is megmutatja.

Not Safe with Nikki Glaser - 1x01-03

A jelenetek kapcsán (szinte mindnél) eszembe jutott, hogy mennyire valóságosak, és mennyire megírtak, vagy eljátszottak, de aztán elég hamar tovább is léptem.

Egyrészt azért, mert komolyabb durvulások nem voltak bennük, inkább csak a szórakoztató és ártalmatlan szintet képviselték (még a mobilos átverés áldozatát is meghívták a stúdióba), másrészt pedig ott az örök kérdés, miszerint, ha a végeredmény vicces és szórakoztató, akkor min változtat az, hogy spontán, amit látunk, vagy előre megírt? A végeredmény ugyanaz, nem? (Egyébként inkább hatottak a dolgok spontánnak, bár a hazugságvizsgálós pasi első mondata elég meglepő volt.)

Not Safe with Nikki Glaser - 1x01-02

Simán el tudom képzelni, hogy valakinek mondjuk mesterkéltnek vagy erőltetettnek tűnik Nikki Glaser, de nekem csont nélkül bejött ez az őszintének ható, tabukat nem ismerő stílus, ami talán annak is köszönhető, hogy jóval kevesebb női standupot nézek.

Férfiak esetében talán lejárt lemez lenne, amit csinál, de így, egy papíron jócsaj előadásában abszolút másféle hatást ért el, szóval szerintem maradni fogok, s bár totál más a stílusa, de a Nathan For You és a Billy On The Street mellé elfér alternatív heti komédiaként a Not Safe.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz