login |

Survivor: kezdett a 32. évad

2016. 02. 18. 14:50 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

When people in this game are not talking to you, they talking about you.

Ismét Kambodzsa a helyszín, az alcím Kaoh Rong, a 28. szezon után ismét Brains, Brawns & Beauty az évad (pár elég erőltetett csapattaggal, de ezt elnézzük), szóval három 6 fős törzzsel indul a buli, okosakkal, erősekkel és szépekkel – teljesen új játékosokkal. Már persze, ha nem számítjuk a Big Brother-ből ismert cowboyt. És persze hosszú főcím nélkül – talán most is felkerült a netre.

Meg egyébként egy jól sikerült évadnyitóval.

Survivor - 32x01-00000

Nemcsak az előző szezon végi felvezetésben promózták, hogy mennyire durva lesz a szezon fizikálisan, hanem már az első másodpercekben belebegtették az evakuálások lehetőségét, amit továbbra sem érzek szerencsésnek, mert nem feltétlenül ilyesmiért nézzük a reality-t. De persze már az évadnyitóban kiderült, hogy nem erőltetett feszültségkeltésről van szó, hiszen mocsok egy dolgot láthattunk…

Survivor - 32x01-0000

A kezdés ismét a jópofa, hajófosztogatós volt, miszerint mindenki annyi zsákmányt szerez, amennyit csak akar – már itt kísértették egyébként a szerencsét a játékosok a magasról ledobált tárgyakkal, csoda, hogy senkit nem vágott fejbe semmi. A partra kiérve pedig megkezdődött a 3 napos ismerkedés az első challenge-ig.

Survivor - 32x01-000

Ez a bemutatás nagyjából korrekt volt, az szerintem az én bajom, hogy van pár sötéthajú lány, akiket még nem sikerült elkülönítenem magamban, de azt hiszem, hogy a többi karaktert sikerült megjegyeznek, főleg annak fényében, hogy a törzs fő tulajdonsága segítséget nyújt a beskatulyázásukra.

Tetszetős volt, ahogy az ismerkedési fázisba is jutottak sztorik, sőt, több karakter is kapott egy “utazást”, mely során kedveltből megvetetté vált (sutba azokkal az első benyomásokkal!), s volt olyan is, aki totál oda nem valóként talált megváltásra a sorverseny során, ami epic volt, most nagyon bejött – a végén érdekes csavar volt a választási lehetőség.

Survivor - 32x01-19

Karakterek belőhetősége ide vagy oda, szokás szerint teljesen esélytelen megjósolni, hogy kik lehetnek nagy spílerek, így maradok a szimpátiánál: Neal teljesen jól beszélt kamerába, és Obama is elsülhet jól (kérdés, hogy a túlzott magabiztossága nem üt-e vissza?)

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Darnell esett ki.

Survivor - 32x01-00

Nem sok minden pozitívat lehet mondani Darnell-ről. Negatívat sem, max annyit, hogy a vízben könnyített magán, és ezért sok néző örökre emlékezni fog rá. Első blikkre fura casting volt, mint ahogy a másik veszélybe kerülő Alicia is érdekes választásnak tűnik, bár neki jó a beszélőkéje, de lehet, hogy nem lesz sok esélye kibontakozni.

Survivor - 32x01-30

Több okosságot nem tudok elmondani, butaságot sem, max annyit, hogy Darnell távozásának kell, hogy még oka legyen, hiszen helyette egy táborban és sorversenyekben sem sokat nyújtó lányt tartottak meg. A Brawns-bagázs komolyan gondolja, hogy vele erősebbek lesznek, lelkük rajta.

Survivor - 32x01-01 Survivor - 32x01-02 Survivor - 32x01-03 Survivor - 32x01-04 Survivor - 32x01-05 Survivor - 32x01-06 Survivor - 32x01-07 Survivor - 32x01-08 Survivor - 32x01-09 Survivor - 32x01-10 Survivor - 32x01-11 Survivor - 32x01-12 Survivor - 32x01-13 Survivor - 32x01-14 Survivor - 32x01-15 Survivor - 32x01-16 Survivor - 32x01-17 Survivor - 32x01-18  Survivor - 32x01-20 Survivor - 32x01-21 Survivor - 32x01-22 Survivor - 32x01-23 Survivor - 32x01-24 Survivor - 32x01-25 Survivor - 32x01-26 Survivor - 32x01-27 Survivor - 32x01-28 Survivor - 32x01-29  Survivor - 32x01-31 Survivor - 32x01-32 Survivor - 32x01-33

16 hozzászólás Ne habozz!

Natale - 2016. 02. 18. 15:08

Fura volt nekem is, hogy miert Alicia marad, ha azon az elven akartak elkuldeni valakit hogy rajta ment el a challenge, ot is lehetett volna hibaztatni a puzzle miatt, egyetlen darabon mult. Biztos van valami tabori dolog is.

Eddig mindketszer az eros torzsbol nyertek, most nem tunik annyira nyeronek, egy resz utan talan Jennifer lehet jo, de belole nem sokat lattunk a bogaras reszen kivul, ami tenyleg iszonyu lehetett. Neal nekem is szimpatikus volt, ertelmes csavonak tunik.

Enzo - 2016. 02. 18. 16:03

Remek kis évadnyitó volt ez!
Nézzük lebontva:

Brawn törzs
-Hát így ellenézve a részt, nem nekik fogok szurkolni, mondjuk ez amúgy se volt valószínű. Eddig kb csak Jenny szimpatikus onnan.
-Apropó Jenny, jézusom, szegény. Ennél nagyobb szívást, ritka szar lehetett a kukac a fülében :S Ezentúl szerintem a teljes törzs a kendőjével a fülén alszik.
-Darnelltől jó volt az idézet, ami a posztba is bekerült.
-Alecia, aranyom, nem így kellett volna válaszolni az idolos kérdésre, hogy bizonytalanságot keltesz…
-Meglepő volt, hogy Darnellt szavazták ki, én a tribal alapján pont az ellenkezőjét hittem, hogy sikerül inkább Alecia felé terelnie a szavazatokat, és 4-2-re nyer, erre 3-3 és utána kiesik, hát, lelkük rajta, valóban.
-Pedig Jeff mindent megpróbált, a való életbeli küzdelmekről szóló kérdése eléggé várható volt, hogy valami empátiát gerjesztő backstoryt csal elő Darnellből…

Beauty törzs
-Ez a Nick nevű fazon nem szimpatikus, Calebről még eldöntöm, Tai pedig nagyon érdekes figura, de ezzel az idolkereséssel saját maga alatt vágta a fát, marha szerencséje van hogy behúzták a kihívást, mert hazament volna, és az nem lett volna jó a műsornak.
-Tai a nagy kertész, juj ne bántsuk a fákat meg az állatokat, erre idolkeresés közben kitépi a fácskákat, bravó :D
-A törzsnek komolyan az a neve, hogy Gondol?
(BTW minek törzsnevek, ha úgyse úgy hívják őket…)
-A lányok szimpatikusak, de még nem igazán tudom megkülönböztetni őket.

Brains törzs
-Peter szimpatikus, tényleg tiszta Obama :D
-Debbie-t viszont tuti kidobják, ha ennyit dumál ezután is.
-Érdekes, nekem Neal még nem volt annyira szimpatikus, eddig nagyon kis háttérbe húzódónak tűnik.
-Aubry összeomlása tényleg remélhető hogy inkább mentális volt, mert ha a 2.napon ennyire nem bírja a klímát, akkor bajok lesznek…a challenge-re viszont odatette magát, és látok némi potenciált abban, ha szövetkezik Debbie-vel.
-A 4 fiatalabb azért esetleg meglepődhet, ha a 2 öreg lenyomja őket fizikailag :D

Challenge
-Ez a hajóból szekér csinálás ötletes volt, meg a végén a választási lehetőség is. (Nem gondoltam volna, hogy bárki is a dexterity-t választaná puzzle helyett, várható volt.)
-Marha szoros lett a vége! (hacsak nem a vágás miatt)

Egyéb fun moments
-Caleb beugrott a vízbe a csirkéért valakinek a fejére támaszkodva :D
-Darnell elment sz@rni a vízbe :D hát ez kész…
-Összekötött csirkék, ezt is megmosolyogtam :D
-Alecia a szavazásnál rajtahagyta a filcen a kupakot, és úgy akart írni :DDDD sírok

Riggins - 2016. 02. 18. 16:43
winnie - 2016. 02. 18. 16:51

köszi

Riggins - 2016. 02. 18. 16:59

Én ezt szürtem le a szezon előtti videókból és CBS profilokból:

Brawn:
Aleciának eleve semmi keresnivalója köztük. A faterja box promóter és szeret extrém sportolni, de ettől még nem lesz erős. Nem csodálom, hogy nem találja a helyét.
Darnell esetében kicsit furcsa így a 32. évadban, hogy 1 verseny alapján lemondtak róla, valami lehetett a háttérben, talán a túl erős kapocs Cydney-vel?
Így viszont Cydney free agent lett és ha kikapnak mégegyszer (simán lehet hogy soha többet nem mennek tribalre), akkor Alecia feláldozható, Cyd pedig örömmel lehet negyedik a szövetségben.
Hacsak Pollard nem tekint Kyle Jasonre labilisként amiért a TC alatt váltott. Ilyet nem szoktak csinálni.

Scot Pollard erősen kezdett, NBA-ben nem volt valami nagy szám, de karakteres, szerintem jobb játékos lesz mint Uncle Cliffy volt.
Kyle nem tudom mennyire néz Survivort, szerintem nem nagyon, de ha zsigerből Pollarddal össze tudnak dolgozni, azt érdemes lesz nézni hosszabb távon. Jennifer elvileg ideális utánfutó lehet és talán Cydney is, bár egy testépítőt én nagyon féltenék 39 napig rizsen és vizen élve.

Beauty:
Nick Maiorano volt anno RHAP blogger, szóval ő tudja hol van és a cocky figurát is jól adja a kamerának, ő tuti villain akar lenni. Bizakodó vagyok de még alig láttuk.
Thai Tran nekem sok, de biztos lesznek fanjai. Az idol melléásással és lebukással nem járt jól. Szerintem innen nehéz dolga lesz visszanyerni a lányok bizalmát.
Már csak azért is mert Beastmode Cowboys lojális a végsőkig, ahogy azt meg is jegyezték a Big Brother alapján. Hogy aztán ott mennyit tudott felcsipegetni Derreck játékából, más kérdés, de ha ugyanazt hozza, nem kell érte aggódni. Amolyan 24. évados Brandon Hantz Aranygyereknek néz ki.
A szép lányok közül Julia a kora miatt hendikeppel indul, 19 évesen nem tudom ki ellen lehet nyerni egy végső tanácson, de azt mondja nagy fannak számít ő is. Anna jól tud beszélni, és pókeresként erős háttere van, ez már a BB-ben is bejött nem rég. Kinézem belőle, hogy Michelle és Julia is beáll mögé, minden gond nélkül.

Brain:
Liz ugyebár Stephen Fishbach ajánlata, randiztak korábban. Szóval az esze a játékhoz is megvan papíron, a foglalkozásáról meg hazudott, tehát elkezdte a munkát. Mondjuk szép nőként a Brain törzsben nehéz megbújni, könnyű levenni, hogy veszélyes az ember.
A Jess Meriweather Wannabe evakuálását már most szivesen láttam volna. Így viszont lehet Debbie-vel összehaverkodnak, lásd tavaly Terry örökbefogadta Abimariát. A 4-2-es fiatal-öreg fölény nem tűnik izginek. Pedig a magánnyomozó Joe papa nagy találat lehet, ha 71 évesen beküldték.
Az előzetesekben Neal és Peter is hihetetlen ellenszenves volt, várom, hogy kibontakozik-e ez az énük amint sorrakerülnek-

Riggins - 2016. 02. 18. 17:01

23. évados persze Brandon, bocsánat

Risi92 - 2016. 02. 18. 17:59

jaj de jó volt!!!! :D igazábol az összes lány szimpatikus, minusz Aubry. a brawn csapat tetszik a legkevésbé, de most piros pont, hogy bent tartották Aliciat. ha legközelebb veszítenek, akkor viszont tuti megy.

Risi92 - 2016. 02. 18. 18:51

ezt amúgy észrevettétek? hahahahah

http://i.imgur.com/htfTWAc.gif

nagy pacsi a készítőknek

yuuki - 2016. 02. 18. 19:06

Korrekt kis szezonnyitó volt ez, aláírom én is. És azt rögtön hozzáteszem, hogy a füles jelenetnél szabályosan rosszul lettem (innen is nagy pacsi a vágószobába, hogy egy orbitális méretű közelit besnitteltek egy szarvasbogárszerű ízeltlábúról is, ha már így témánál vagyunk, a víz le is vert).

A Brawns tribe-ból nekem egyelőre a bountyhunter a legszimpibb karakter – persze nyilván bejátszhat ebbe a családi háttere, meg “a zord külső érzelmes belsőt takar” és társai, de per pill ő kapja a thumbs upot tőlem. Az nba-s csávó idáig nem sokat mutatott, korrektnek tűnik, majd meglátjuk. Ezt a Cydney speciel irritál Aleciával együtt, de ha már a tribalnál tartunk, teljesen mindegy volt nekem, hogy ő esik-e ki, vagy Darell, mert abban a pillanatban, hogy a csóka kijátszotta az empátia-kártyát, nálam teljesen el is vágta magát végleg. Szóval innen marad Kyle, meg a füles csajt is bírtam még, csak neki most nem ugrik be a neve. Marad a Füles egyelőre.

A Beauty-ból engem kifejezetten nem hatott meg Tai öleljünk keblünkre minden fát típusú hozzáállása, főleg úgy, hogy utána “halott fa” címszóval élő fákat rángatot ki gyökerestül idol-keresés közben. :D (Arról nem is beszélve, hogy maga ez a keresgélés is mennyire szarul jött ki te jó ég.) BB-s cowboy-t egyelőre bírom, a szépfiú személyiedző pózolgatása és arrogáns viselkedése már most kicsapja a biztosítékomat (de azért bízom benne, hogy kijön belőle a villain és legalább szórakoztatóvá is válik egy nap), a tyúkól meg nagyjából összemosódik még.

Végül a Brains. (Innen is köszi Rigginsnek a hozzászólását, nem is vágtam ezt a Liz-Fishback dolgot, hasznos infó volt. :) ) Neil, a fagyis bácsi innen a legszimpibb, de fogalmam sincs, hogy miért. A mindentudó negyvenes nőt ha ott lennék a szigeten, már feláldoztam volna az isteneknek. Az FBI-os nagyapó viszont teljesen korrekt, kifejezetten jól viselem, kis aranyos. (Az arckifejezése a jelenetnél, ahol negyvenes banya bejelenti, hogy ő nem használ fűrészt, majd megoldja kisfejszével, na az megismételhetetlen. :D) Obama idáig semleges, bár erős a gyanúm, hogy lesz ő itt még sunyihuligán. :)

Tetszik egyébként a felhozatal, nagyon jól összeválogatták a játékosokat, bár igaz, hogy nekem is feltűnt az elején már, hogy nem igazán van mindenki a megfelelő helyen, de olyan ez, mintha direkt minden csapatba tettek volna egy-egy kakukktojást, mintegy tanulmányozva, hogy reagál majd rájuk a többség. :D (vagy csak én gondolom ennyire mastermindnek Probstékat, fene tudja. :D) Szóval bizakodóan állok hozzá nagyon ehhez a seasonhez is – és marhára remélem, hogy valamelyik következőben viszontlátom ismét a Hantz családot is, ha már itt úgyis szóbakerült feljebb, Russell az örök titkos favorit. :D

weingartia - 2016. 02. 18. 19:11

Szerinem jó kezdés volt, de ez a BBB felállás elég erőltetett: az első BBB-ban a póker játékos a brain táborban volt, most meg a beauty-ba rakták. :P
Risi92: tök jó, ez nekem fel se tűnt! :)

Rodney - 2016. 02. 18. 20:52

Azért eshetett ki Darnell, mert Kyle és Scot észrevette a kibontakozó Darnell-Cydney-Jennifer hármast, amit gyorsan csírájában elfojtottak, hogy jövő héten is náluk legyen az irányítás. Egyértelműen nem az erős törzs fenntartása volt a céljuk.

Meglepően sok camp life jutott az évadnyitóra egyébként, és semmi twist-féle vagy újdonság. Én élveztem az epizódot, de akkoris furcsa döntésnek érzem ezt a készítők részéről.

wellwellwell - 2016. 02. 18. 21:58

@risi92: nem, köszi :)

CyClotroniC - 2016. 02. 18. 23:12

Nekem még kéne azért egy epizód, hogy itt mindenki letisztuljon, de az már most fix, hogy a legizgibb játékos számomra Anna, én tuti neki fogok szurkolni és egyelőre Liz is érdekes (ő lesz a második kedvenc). Még az FBI-os paliban lenne potenciál, de egyelőre peremen van, esetleg majd a kavarás után.

Talán azért tűnik a legmenőbbnek a beauty törzs egyelőre nekem, mert ott azért az ész és a fizikum is ki van szépen balanszolva, ráadásul ott tálcán van felkínálva a csajoknak jelenleg az 5-ös csapat, majd utána a 3-as is.

Persze úgysem lesz egy sima, gondolom lesz majd csapatkavarás, meg anno mintha evakucáiós, sérülős promó lett volna, így az is elég wildcard faktor lesz.

A kiesőt nagyon nem is értettem, hogy miben kellett volna neki jónak lennie, talán ő volt a hajlékony, ügye, endurance challenges emberke papíron? Vagy a direktben becastolt anomália?

Enzo - 2016. 02. 18. 23:16

@Riggins: hű de képben vagy :O
-Scot nyilatkozta is, hogy tovább akar eljutni mint Cliff, ennyi a célja, pénze van :D ez egyébként tetszik, mint hozzáállás, kérdés hogy beveszik-e :D
-Cydney sajna úgy érzem, nem a ritka “okos feka csaj” vonalat fogja erősíteni, hanem a rinyálós gettósat…eh. Ja és az jogos, hogy testépítőként hamar éhezni fog.
-Caleb nagyon mondogotta, hogy mennyire stabil mentálisan, de ehhez képest nekem is inkább Brandon-feelingem van tőle :D
-Lizzel randizott Fishbach? Hehe :D de jó tudni :)

@Risi92: lol, nem vettem észre :D de tök jogos, ez a nő volt minden :D

@yuuki: téényleg, ezt akartam én is írni, hogy a vágókép néha annyira zseniálisan kapcsolódnak az aktuális témához (hálót szövő pók, stb), most egészen undorítóra sikerült (az első Jenny-füles jelenet előtt is valami bogárról volt éjszakai felvétel), kb ökölbe szorított seggel ültem végig az egész mizériát :O
amúgy fura, hogy Neal ice cream entrepreneurként brains-be került, mintha a Collar évadban a No Collaroknél lett volna vkinek hasonló foglalkozása (Vince?Jenn?)

Nola - 2016. 02. 20. 20:16

Azt magyarázza már meg valaki, hogy miért nézték, hogy Jenny fülébe ki-be mászik a bogár, a szerencsétlen egy fél napja szenved tőle, miért nem fogják meg mikor először látják? :)

izgalmas szezon lesz.

szerintem - 2016. 03. 04. 00:57

azt haluztam, hogy volt poszt a harmadik reszhez…..?
de ha volt, hova lett?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz