login |

The Last Man on Earth: pihen a 2. évad

2016. 02. 18. 18:07 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Most, hogy már biztos, hogy nem kell nyárig várni a FOX-os világvége komédia, a The Last Man on Earth visszatérésére, azt hiszem, hogy belefér egy helyzetjelentés, illetve szondázás, hogy mi a pálya a sorozat háza táján, mert ahogy a kibeszélőben is írtam, szenvedtem egy ideig, de a 2×06-ot öt perc után leállítottam és küldtem Phil-t Tandy-t a levesbe.

Viszont a 2×10-re visszajöttem, mert tudtam, hogy kétszeresen is nagyon jelentős a rész, a kibeszélőben is elhangzott, hogy az eddigi legjobb epizód. Azonban a sokkal inkább drámaibbra vett hangnem sem csábított vissza a sorozat mellé, ami így nélkülem fog csordogálni. Még akkor is, ha éppen az egyik legnagyobb problémámra jelenthet orvosságot a zárás.

The Last Man on Earth - 2x10-03

Muszáj volt kiszállnom az új showrunner irányítása alatti 2. évadban, mert már a premier is szenvedés volt azzal, hogy visszatértek a pilot koncepciójához, az egy (illetve két) ember a Földönhöz. És már ott is sejtettem, hogy bár nyilván ezt nem sokáig fogják így hagyni, visszakapjuk az 1. évados dinamikát.

– It says here, “Failure to remove a ruptured appendix results in death,” like, a hundred percent of the time.
– I am not liking those odds, guys.

Ettől függetlenül, mivel az S2 első két része hasonlított az S1 elejére, a régien kiszállóknak talán bejött volna. Nekem, másokkal ellentétben, fura módon éppen az 1. évad kezdése volt csak “nem rossz”, és akkor kezdett el tetszeni a sorozat, amikor szaporodtak a szereplők, hiszen majd minden rész változtatott az alapfelálláson, változatos volt a dinamika, gyarapodtak a karakterek, nem ismétlődtek az interakciók.

The Last Man on Earth - 2x10-02

Azonban egy idő után beállt szintre a létszám, és a 2. évados a megszokott gárdát vitte tovább (csak egy röpke látogatás jött kívülről), hiába törték magukat a készítők, a keserédes hangulat nem tartott meg a same old, same old sztori és poénok ellenében. Ezúttal tényleg csak annyi a magyarázat, hogy ami tetszett a TLMOE-ben, az eltűnt.

A főhős szemétkedése, marhulása és alázása egy idő után eléggé repetitív lett, a kínos poénok egy része ugyan még mindig szemet gyönyörködtetően működik, de a legutóbbi rész elején a kiabálós stílus, meg a poénmentesség (tudom, ez is volt a cél) már nem a kenyerem. Főleg úgy, hogy a kevés karakter egy része még mindig nagy nulla.

The Last Man on Earth - 2x10-01

És még akkor sem fogok visszacsábulni, ha a 2×10-ben történtek pont fel fogják pörgetni egy kicsit a dinamikát, mert nem hiszem, hogy hosszabb távúak lesznek a változások. De persze azért figyelem a fejleményeket.

1 hozzászólás Ne habozz!

Orni - 2016. 02. 18. 20:05

Jaj de jó, annyira hallgattak róla, azt hittem már kaszálták. Én nagyon bírom a sorozatot, talán azért, mert szórakoztat az ötlet, hogy mindenki eltűnt és csak pár ember teng-leng a bolygón :) Nem kell zombikkal hadakozni, nincsenek gyilkos bandák, csak simán magára marad az ember, aztán csináljon amit tud… Tandy elég kreatív volt az elején :)
Persze, sokkal többet ki lehetne hozni a sorozatból, de nekem az alapötlet, a hangulat eladja az egészet. Asszem antiszoci vagyok :)

Hajrá!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz