login |

Superstore: hiába a siker, nem mindenkinek jön be

2016. 02. 19. 14:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

You know you’re just asking someone to draw a penis on your face, right?

Gondolom, human majd ír a finálé után a teljes szezonról, de hogy valamennyire árnyaljam a képet a Superstore-ról két pozitív kritika és az NBC-s komédiákhoz képest remek nézettségek árnyékában, nagyon röviden megjegyezném azt, hogy bármennyire is nem elcsépelt és fáradt a sorozat humora, illetve stílusa, bármennyire is elismerésre méltó még a szememben is az, amit az alkotók művelnek, egyszerűen nem tudok ráhangolódni a sorozatra.

Superstore-1

Persze szokásom az ilyen, előfordul – nem a Community-hez akarom hasonlítani ezt a komédiát, de annál a sorozatnál történt meg, hogy sem az első, sem a második évad kezdésére (folyton ez a kifejezés ugrik be, sajnálom) nem tudtam ráhangolódni. Megvoltak a poénok, elismertem őket, olykor még biccentettem is, a karaktereket is jópofának tartottam, de összességében mintha immúnis lettem volna a sorozatra.

Why would anybody be attracted to Jonah? He looks like a villain on the CW.

(Aztán szerencsére a 3. évad berántott, most meg itt vagyok az S6 után, és tudom, hogy bármikor betolhatom az első két évadot, hogy megnézzem őket első alkalommal. És jó eséllyel imádni fogom a kimaradt részeket. De most a Superstore-ról lenne szó, vagy mi.)

Superstore-2

Szóval ennél a szinte 100%-osan munkahelyi szitkomnál, A Superstore-nál hatványozottan hasonló az érzésem, bár itt néhány karakter közel sem annyira mozgatott meg, de a főszereplő duó rettenetesen szimpatikus, a sipákoló főnök pedig teljesen kész van (múltkor egymás után néztem 3 rész utáni utolsó esélyként a human által említett a Superstore – 1×06-ot, meg a Man Seeking Woman-t, amiben ő JoshApu – fura élmény volt), ráadásul Amy és Jonah között is jól kezelik (hanyagolják?) a kötelező romantikus lehetőségeket.

– Is that a unicorn?
– It’s a horse with a railroad spike through his head.

Ez az 1×06 is remek példa volt arra, hogy a korábban kommentekben felhozott The Office-szal stílus tekintetében semmi hasonlóság nincs, a Superstore nem feltétlenül kínos akar lenni, bár a humorát konkrétan nem tudom megfogni, de még a szalonrasszizmus és a raktár szétverése is belefér az Onyx Slam-jére.

Superstore-8

Van ilyen, amikor a frissesség, az aranyosság és a részben eredetinek ható hangnem sem elég ahhoz, hogy az ember értékeljen egy komédiát. És ilyenkor egy ideig sajnálkozok is, majd ránézek arra a két-három tucat, jelenleg is futó szitkomra, amit nézek és tudok értékelni, és menten elfelejtem a Superstore-t.

7 hozzászólás Ne habozz!

vbalazs91 - 2016. 02. 19. 15:58

Nekem nagyon bejön, rohadt sokat szoktam röhögni rajta :)

ldavid - 2016. 02. 19. 18:21

eddig volt vagy két jó rész, a többi átlag, helyenként nagyon béna írással

Deny - 2016. 02. 19. 18:25

Az eleje nagyon jó volt, most már kezd unalmassá válni. Nálam a Telenovela durván üti az utóbbi időben a maga olcsó poénjaival, de mégis sokkal jobban röhögök rajtuk, mint a SS-n.

Szaby59 - 2016. 02. 19. 20:36

Nekem is jobban bejön a Telenovela valahogy a karakterek is viccesebbek mint itt.

natasa - 2016. 02. 19. 22:39

Nekem nagyon bejön. Alapvetően nem nézek vígjáték sorozatokat, mert a legtöbbször még mosolyogni is nehéz rajtuk de a Superstore-ra mindig szánok 20 percet. Nálam maga a helyszín miatt olyan megnyerő.

Zizi - 2016. 02. 20. 03:38

Csatlakozom Deny-hez és Szaby59-hez:

Bár alapvetően nincs vele bajom, de valamiért a Telenovela sokkal inkább megvett magának: A karikatúra, ahogy a telenovella színészeket és történeteket bemutatják, ráadásul szerintem Eva Longoria is lubickol a szerepében.
Arról már most tudom, hogy szívesen nézném évadokon keresztül, ezt… hát, tök mindegy…

Érdekes, talán én is úgy vagyok vele, mint winnie: a két főszereplő szimpatikus, az ötlet is bejön, hogy egy szupermarketben játszódik, de összeségében mégsem fog meg… és nem tudom miért… Mondjuk lehet az olyan kiszámítható események miatt, mint mikor Jonah mindent rásóz a “rossz vásárlóra”.

Amúgy kedvenc beszólás: Mennyaszonyi ruha a Farrah Abraham kollekcióból. :D

Kissur - 2016. 02. 20. 18:31

Ha lenne felirat, biztos bepróbálnám. De így…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz