login |

Pilot: Love

2016. 02. 20. 19:30 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Lassan mindenkinek szállít egy kedvencet a Netflix? Eddig is voltak jó sorozataik, hiszen egy House of Cards-szal indítottak, de a Love telibe talált.

love-1

Csinálom már egy ideje ezt a blogot, tudom, hogy hiába created by Judd Apatow, ha három név között van, amiből az egyik az író és főszereplő is, az mégsem teljesen az ő sorozata, mégis miatta vártam rohadtul a Love-ot. Szerintem moziban is jókat alkotott, de mivel sorozatos fonton a kult, Freaks and Geeks szülőatyja, így baromi nagy elvárásokkal ültem le új sorozata elé, és nem is csalódtam.

A történet röviden összefoglalva egy kapcsolatról szól: két ember találkozásáról, és annak folytatásáról. Egyszerű koncepció, amit a helyzetek és szereplők őszintesége ad el, hogy aztán igazi dramedy alapanyaggá álljanak össze a részek.

love-2

A Netflix továbbra sem tököl, és hagyja kibontakozni a felfogadott alkotóit. Ez alatt azt értem, hogy még a részek hossza sincs megszabva. Ettől elsőre kicsit megijedtem, mivel általában azt szokta jelenteni, hogy a készítő nem tudja mit vágjon ki, de az első két rész alatt egy percig sem éreztem azt, hogy x vagy y dologra ne lenne szükség.

Hiába 40 perces a pilot, minden perce kincs. A többi epizód amúgy 30-35 körüli, úgy tűnik, mindig nyugisan kifejtik az aktuális fejezetet, aztán nézik csak, hogy milyen hosszú lett. A kreatív szabadság nem csak ebben érhető tetten, hanem a premier részben konkrétan a főszereplő pár egyetlen percre találkozik. Addig csak szépen kifejtik, hogy ki milyen csomaggal érkezik ebbe a szerelembe.

love-4

A Love-ból süt a filmes hangulat, csak itt több idejük van a karakterekre. Bár az első két résznek külön is volt rendes íve, és mindkettőnek értelmesen volt vége, mégis szépen függtek össze. A rendezés is simán független filmes, ahogy a karakterek furcsasága is. Mindenki bejön, pedig Gillian Jacobs volt a második legkevésbé kedvelt színészem a Community-ben, de ide nagyon illik.

Az egyetlen negatívum szerintem az lehet, hogy az efféle filmek nem mindenkinek tetszenek. Egy kicsit visszanyúl azokhoz a darabokhoz, amik mostanra cikinek számítanak, mivel manic pixie dream girl-ökkel operálnak. Mondjuk itt jobban kidolgozott a női karakter, nem csak a férfi kiteljesedését szolgálja egyelőre, mégis felderengtek közben a Zooey Deschaneles “klasszikusok” egy kicsit.

love-what

Ami biztos, hogy a kritikára leálltam a darácel, de már folytatom is. Az első rész olyan 9/10 volt, de a folytatás is 8/10, és remélem, itt meg is áll a “csökkenês”, és ez a szint kitart a végéig.

(Az összes rész felkerült a Netflixre, de itt inkább maradjunk a kezdésnél, vagy az általánosabb véleményeknél spoiler nélkül. Egy héten belül lesz róla évadkritika.)

15 hozzászólás Ne habozz!

Rammschein - 2016. 02. 20. 20:17

Ki volt az, akit még jobban nem csíptél a Communityből? Ritát nehéz ilyen téren felülmúlni. :D

human - 2016. 02. 20. 20:35

Shirley – Yvette Nicole Brown

clegane - 2016. 02. 20. 21:41

nekem is nagyon tetszik eddig az első 5 rész amit eddig megnéztem.
hajrá Netflix!

.tnm - 2016. 02. 20. 22:55

3 resz utan: a srac karaktere nagyon betalalt, bar egy kicsit talan mar rajzfilmesen tulhuzottak a vonasai, ezzel szemben a csaj eleg antipatikus. nem sok erteket lattunk benne, azon kivul, hogy szep es hogy a srac kedvessege meghatja annyira, hogy vele o is kedves legyen. de a temahoz jol nyulnak es innen mar csak 7 resz az evad szal a darat nem allitom le.

Ruby - 2016. 02. 20. 23:56

a 6. résznél járok, de ez a gyerek annyira idegesítő, hogy készen vagyok tőle teljesen. és az a testbeszéd… borzalmas!
ja, meg like, like, like, like… nem tanár véletlenül? esetleg részenként kikerekíthetne egy-egy épkézláb mondatot.
picit you’re the worst érzésem van, de tetszik.

idioty - 2016. 02. 21. 00:55

4 rész után:
Nekem az első rész nem igazán jött be. De az is csak azért, mert túl élethűen ábrázolták a párkapcsolatokat :D Szóval hirtelen túl sokat kaptam az arcomba :) Olyan 10/6-ra mondanám.
A második rész volt számomra az, amiért megtetszett a pilot. Nálam az 10/10 volt.
A harmadik szintén kicsit átlagos lett nekem talán az 10/8, a 4 meg majdnem tökéletes megint, tehát 10/9.
Kicsit hullámzónak tűnik nekem, de igazából a szereplőket én 4 rész alatt teljesen megkedveltem. Csípem a főszereplő srácot.

DarkEagle - 2016. 02. 21. 08:13

Én nagyon bírom ezt a stílust szóval nálam az első 5 rész alapján 10/8. Maxot nem akarok rá adni mert néha téptem az arcom, annyira őszinte az egész de lehet, hogy évad végére 10/10 lesz belőle. :D Ráadásul a legszebb, hogy már a 2. évad is be van rendelve belőle.

Human jól írta tényleg süt belőle a független filmes hatás. Néha nagyon szép képekkel operál és hát a zenék, a zenék baromi jók. Kár, hogy erről nem tettél említést. :D

zekbreff - 2016. 02. 21. 11:30

Az első 2 részt láttam és érdekes nekem nagyon nem jött be, pedig a kedvenc műfajom és Gillian Jacobsot is csípem. Lehet azért, mert mindig viszonyítok, de az utóbbi időben a You’re the Worst, a Man Seeking Woman és a Master of None is fényévekkel jobban tetszett.
Nálam nincs meg a kémia, nem elég vicces, nem elég “cuki” és az hogy milyen emberi és hihető a kapcsolat nem elég ahhoz, hogy ne legyen tökunalmas…
Nagyba dicséri mindenki, úgyhogy lehet később próbálkozok vele, de nekem csalódás…

DarkEagle - 2016. 02. 21. 16:39

Oké le is daráltam. Hát gyerekek ez 10/10. Néha tényleg az arcom kapartam tőle főleg miután behozták ezt a szőke pi..át de egyébként nagyon üdítő sorozat volt. Alig várom a 2. évadot. Jól bemutatta mennyire elcseszettek az emberek. :D Mondjuk a végét kicsit erősnek érzem de legyen meg az akaratuk. S2-ben úgyis folytatódik a “fucking shit”. :D

JKJ - 2016. 02. 22. 08:38

Megnéztem az első részt, de túl neurotikusa a szereplők. Woody Allen utánérzésem van. Ha nem romlik számottevően, akkor végig nézem az évadot. Javulni még javulhat :-)

danger - 2016. 02. 22. 14:54

az ausztral csajt meg sem emlititek? pedig kb jobb arc mint a foszereplo

clegane - 2016. 02. 22. 22:15

a You’re The Worst hasonlat szerintem is megalapozott, de azzal nekem az az élményem, hogy hiába tetszett eleinte, amint nem a párkapcsolatról szólt, akkor baromira nem működött. nemtom, túl rajzfilmszerű volt benne a minden egyéb szál.

a Love eddig az első évadban nem csinált ilyet, mindent komolyan vett annyira hogy hiteles is legyen meg a maga módján vicces is. szóval nekem ez jobban bejön mint a YTW.

Marci - 2016. 02. 22. 23:09

Két este alatt ledaráltam a szezont. Nagyon tetszett. Együtt sírtam és nevettem a szereplőkkel és közben vertem a fejem a falba miattuk, ahogy néha magam vagy az ismerőseim miatt. Sokszor nem volt kellemes az őszinteség, de valahol mégis, mert egy social media által uralt fake világban megnyugtató valami igazit látni. De persze fájdalmas is, főleg ha a saját életedre vetítve nézel egy-két mozzanatot. Tetszett, hogy rétegzett, emberszerű karaktereket kaptunk, akiket lehetett szeretni és néha utálni is. Az ausztrál szobatárs több pontot dobott az egészen, őt is várom vissza jövőre a többiekkel együtt.

idioty - 2016. 02. 26. 06:50

Én is végignéztem tegnap este az egészet.
Nálam csak 9/10. Bár iszonyatosan tetszett, de van még hová fejlődniük.
A két főszereplő zseniálisan játszik, tényleg mint ha tényleg az életüket néznénk kívülről.
Az 8. rész után muszáj volt megnéznem a két utolsó részt is. Persze kicsit csalódtam a főszereplőben, viszont így lett igazi dráma az utolsó két rész. Rettenetesen szomorú lettem a 9. rész végére, hiába tudtam, hogy csak ideiglenes a dolog :) Az utolsó rész utolsó jelenete tényleg hirtelen volt, kíváncsi lettem volna, hogy hogyan alakul, ha
SPOILER
SPOILER
kivárják azt a bizonyos egy évet, amit Mickey mondott.
Szóval a 8. rész végén csalódtam, hogy “megcsalta” Mickey-t. Persze nem volt kimondva a kapcsolat ténye, viszont nem vártam azok után, hogy a srác mennyire akarta a csajt. Szóval azért csalódtam benne, mert a Gus olyan karakter, akivel azonosulni tudok. Ha nem is vagyok pont olyan mint ő, de azért talán gondolkodásban hasonlítunk. Kivéve a megcsalást, mert sosem tettem volna olyat. Mármint ha viszonyom van valakivel, akkor nem kezdek közben ki mással is. Főleg azok után mennyire epekedett a csajért. Főleg, hogy ilyen könnyen adta magát, semmi ellenszegülés vagy bármi. Viszont azt is tudom, hogy pont ettől volt drámai az utolsó két rész. Ez kellett ahhoz, hogy igazi dráma legyen a végére. Amikor kitörölte Mickey nevét a telefonból, akkor iszonyatosan szomorú lettem. Persze könnyen beszélünk úgy, hogy mi látjuk mindkét oldalt, hogy mi történik, mit miért csinálnak. Szóval ha belegondolok Gus helyzetébe, akkor azért valahol érthető volt az utolsó két rész.
SPOILER VÉGE
SPOILER VÉGE

Lui - 2016. 06. 13. 21:32

Hát ez valami borzalom. 20 perc után kasza. Pedig bíztam benne, hogy mivel itt nagyon jókat olvastam róla, be is fog jönni. :(

így jártam. Most keresek valamit, ami ennek az ellentéte. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz