login |

The Amazing Race – 28×02: Mistakes*3^2

2016. 02. 22. 20:11 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, ez az évad nem lesz részemről két epizód utáni kasza, mint a 21. vagy a 27., ugyanis az általam igen kétkedve fogadott premier után nem tudom, hogy mi történt, de abszolút elviselhető részt hozott a The Amazing Race. Az egy hete emlegetett negatívumok vagy nem voltak jelen, vagy nem vettem észre őket (azt még remélni sem merem, hogy a visszajelzéseket látva más filozófia mentén vágták össze az anyagot).

Az már tényleg csak hab volt a tortán, hogy elég kiélezett verseny folyt a túlélésért. Mondjuk az is igaz, hogy egy ilyen epizód nagyobbat ütött volna mondjuk 3-4 hét múlva, amikor még jobban ismerjük a csapatokat, így most még sokkal kevesebb érzelmi töltettel bírt.

The Amazing Race - 28x02-000

A rész legnagyobb erőssége számomra tényleg az volt, hogy (zömében) el lehetett felejteni a játékosok “foglalkozását”, csak 11 hétköznapi párost láttunk, akikről ezúttal közel sem rítt le, hogy mivel keresik a kenyerüket. Bár, való igaz, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy csak 11*2 arcot látunk, ezúttal elvész a szakértelem-aspektus. Itt nincsenek rendőrök vagy orvosok, max rémlik, hogy az egyik pár táncos. De hogy a többiek mik…?!

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Marty és Hagan esett ki. Kik? Pontosan. Mondom, az érzelmi töltet nem volt meg, de ettől még érdekes csikicsuki volt ide-oda bénázásokkal.

The Amazing Race - 28x02-28

 A moped just passed us.

Szegények, már eleve a gépük is késett, utána a taxijuk is béna volt, utána a road block során is lassultak, majd pedig képesek voltak rossz helyen hagyni a kocsijukat, így a néger srácok hiába tettek meg mindent, megúszták a kiesést.

The Amazing Race - 28x02-06

De nem róluk beszélnék, hanem arról, hogy most nem egy és nem is kettő lány lenyűgözött…, vagyis, nem biztos, hogy ez a jó szó, de mintha azt jelezte volna előre némelyikük teljesítménye, hogy több erős, kompetitív csaj lesz az idei szezonban. Mondjuk a lányduókat még nem tudtam feltérképezni (az egyik végig visította a részt – nem irritáltak, de észrevettem, mert nagyjából ők csinálták csak feltűnően), de több vegyes párosban is sok fantáziát látok az úgymond gyengébbik nem képviselőiben.

The Amazing Race - 28x02-14

Idegesítőség szempontjából azt is simán el tudom képzelni (sőt, biztos vagyok benne), hogy a daddy-ző Blair-től sokan falra másznak, de nekem abszolút bejön a lelkesedése, és az, ahogy hajtja előre a szíve, ő nagy pozitívum nálam.

Fura szakasz volt, nagyon egyszerű, mondhatni egy road block és egy detour, így mindent meghatározhatott a repülőtér-bingó. És tényleg az utolsó két helyen induló csapat viaskodott egymással, de nem csak a repülésnek köszönhetően, hanem utána is halmozták a hibákat.

The Amazing Race - 28x02-10

A saras road block jópofa volt, de inkább vicces, mintsem izgalmas, tippre elég egyszerű lehetett még akkor is, ha hosszabbnak tűnt a dolog – a szerencsejáték-faktor sem tűnt jelentősnek, bár hülyén nézett ki, hogy mindenki fejessel kezdett a sárba. Rá volt vajon írva a clue-ra, hogy muszáj megcsinálni? (Egyébként a készítőknek jó muri lehetett eldugdosni azon a kis területen vagy 30 kavicsot.)

The Amazing Race - 28x02-02

Azt csak a végére ideszúrnám, hogy az első részben idegesítő piros csapat látszólag hiba nélkül tette a dolgát, mégis elég jól lemaradt – nem tűnnek esélyesnek.

A lényeg, hogy egyelőre bizakodom. Nem csápoltam, de minden szinten rendben volt a rész, ha több az érzelmi kötődésem a csapatokhoz, akkor még kifejezetten jónak is tarthattam volna, hiszen még az első helyre is kvázi outsider-ek futottak be.

The Amazing Race - 28x02-18

ui 1.: Nem tudom, ez mennyire volt feltűnő, de én alapból immúnis vagyok az ilyesmire, akkor sem veszem észre a TAR-os stábot, ha nyilvánvaló a jelenlétük. Most viszont legalább három alkalommal szúrtam ki véletlenül a háttérben operatőrt, vagy egyéb munkásembereket – a képek között elrejtettem ezeket az “észleléseket” is.

The Amazing Race - 28x02-19

ui 2.: Basszus, Phil… Nem is tudom, hogy hol, talán az Emmy-n kapott WTF-jelölést legjobb műsorvezető kategóriában, de döbbenet, hogy mennyire eljárt fölötte az idő. Míg Jeff Probst, a Survivor-ből egyre profibb és profibb lesz, addig Phil csak robot, bár mostanság ismét kevesebbet kell utószinkronznia. Mindenesetre az, hogy szegény Blair-nek háromszor kellett említenie a curling iron-t, és képtelen volt lereagálni, nagyon gáz volt. (Egyébként nyilván nem az, mert más nem akadt fenn rajta, de azért megemlítettem.)

The Amazing Race - 28x02-01  The Amazing Race - 28x02-03 The Amazing Race - 28x02-04 The Amazing Race - 28x02-05  The Amazing Race - 28x02-07 The Amazing Race - 28x02-08 The Amazing Race - 28x02-09  The Amazing Race - 28x02-11 The Amazing Race - 28x02-12 The Amazing Race - 28x02-13  The Amazing Race - 28x02-15 The Amazing Race - 28x02-16 The Amazing Race - 28x02-17  The Amazing Race - 28x02-19 The Amazing Race - 28x02-20 The Amazing Race - 28x02-21 The Amazing Race - 28x02-22 The Amazing Race - 28x02-23 The Amazing Race - 28x02-24 The Amazing Race - 28x02-25 The Amazing Race - 28x02-26 The Amazing Race - 28x02-27

7 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2016. 02. 22. 20:31

28×02
Na, jó volt ez a rész. Marty&Hagan kiesése a legcsekélyebb mértékben sem érintett meg. Dariusék meg tényleg mindent megpróbáltak: elcseszték a repülővel, aztán beelőztek, aztán megint elcseszték (nem vették észre a pókereseket), és megint beelőztek. Tanulság: A lassú taxi is jobb, mint a semmilyen.

Blair-en besírtam, hajszárítót hoz, de fürdőruhát nem :DD Good job, girl. Egyébként tényleg idegesítően sikítozik mindenki..mármint a lányok…meg Cole. Blair is, de ő valahogy mégis olyan cuki mindeközben.

Direkt visszanéztem, mekkora differenciák voltak az előző kör végén: elöl 1 perccel nyertek a táncosok, hátul az utolsó 3 között 2 és 19 perc volt, szóval nem lett volna szoros.

A rész eyecandy szempontból egészen tetszett (ó, ha Blairnek nem adnak fürdőruhát :P), nem csak a csapattagok, hanem a detorunál a csapaton táncoló helyiek közt is volt 1-2 szép darab.

A feladatok is tetszettek, volt lehetőség elbénázni (smaragd-leejtés, vagy épp Zach-éktől, hogy máshova építették a sátrat, lol), meg előzni is. Azt hittem, kevesebben választják a halas feladatot…hát, egyébként nem hozta meg az étvágyam.

Operatőrök: valamikor én is kiszúrtam egyet, de itt a képeken csak másodszori megnézésre találtam 2-t.
(Az egyik kép, a sárfürdő tetején a kamerás az viszont kétszer van!)

#Hétidézete rovatba abszolút mehet ez (asszem Erin&Joslyn páros valamelyik tagja az elkövető, a sárfürdőnél):
“It looks amazing, you should do a video tutorial about it!” :DD ez az egy mondat annyira tipikusan ezt a szezont jellemzi :D

Tán még kicsit korai, de kialakítottam egy kis szimpátia-listát:

Zach&Rachel-nek hajrá, de csak mert a srác a király vine-jaival az egyetlen, akit előre ismertem.

Szimpik még:
Brodie&Kurt (frizbisek)
Scott&Blair (daddy)
Burnie&Ashley (sárga-fekete csapat)

semleges:
Darius&Cameron (fekák)
Brittany&Jessica (random lánycsapat)
Dana&Matt (ebben a részben sokat veszekedtek, pedig eddig bírtam őket)
Tyler&Korey (nagy showman-ek, az tuti + szakaszgyőzelem)

Erin&Joslyn kicsit idegesít, a piros csapat Sheri&Cole pedig nagyon.

Deny - 2016. 02. 22. 20:32

Nekem nagyon tetszett a rész, sokkal jobb volt az előzőnél.

Ha jól emlékszem, úgy szólt a clue, hogy “head to toe”, szóval nyílván elvárás volt az alámerülés, de hogy mi értelme volt, az tényleg jó kérdés :D

Blair engem irritál, de nem Justin-szerűen, csak a csérogása zavar, de néha még rajta is jókat nevettem :D A curling iron nekem nagyon cringeworthy volt :D “seriously?” kategória. A másik, akit nem nagyon kedvelek, az Cole, a piros csapatból. Neki is idegesítő hangja van.

Először jártak Kolumbiában :) Érdekes volt ez a vulkán, ahol voltak.

Mekkorát szakadtam, mikor Korey elejtette a smaragdot :D

Úgy látszik, idén sem maradunk kutyás jelenetek nélkül :D

Enzo - 2016. 02. 24. 13:20

2 komment összvissz, komolyan?
(jó, most már 3)

Lezuziusz - 2016. 02. 24. 15:23

@Enzo:

Kb leírtál mindent, amit én is gondoltam az adott részről. Winnie is kivesézte a részt. :) Ennyi volt benne. :)

Marty és Hagan nem taxizok, hanem inkább odafutok a következő helyszínre dolgát én se értettem. Eléggé noob volt. :/

Enzo - 2016. 02. 24. 21:24

Szerintem azért dobták a taxijukat, mert mocskos lassú volt, legalábbis nekem ez jött le. Persze gyalog még lassabb…

Dregnarr1 - 2016. 03. 07. 09:04

Ebben a részben már nem éreztem annyira a haversági kapcsolatot, könnyebben el tudtam vonatkoztatni a YT-s ténytől, viszont most meg eszméletlenül unalmas volt az egész rész. Eyecandy meg cukiság van, de ennyi.

FrankLuck - 2016. 03. 14. 16:38

Hamar lemaradtam, de igyekszem felhozni magam.
Mindent leírtatok, a daddyzés továbbra is nagyon kellemetlenül érint.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz