login |

Portlandia: kezdett a 6. évad

2016. 02. 23. 14:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Annak ellenére, hogy már rég nem vagyok rendszeres nézője a Portlandia-nak (a remek pilot után a szkeccssorozatokra jellemző hullámzás már az S1-et is csak 5/10-re hozta ki nálam, és harmadik szezon után lemorzsolódott a menetrendemből), vissza-visszanézek, hiszen elég kemény kritikuskedvencről van szó, ráadásul az IFC sorozatára nemrég még az Emmy is rátalált. Végre nem csak varieté-kategóriában kap jelöléseket: 2014-ben “normális” komédia mellékszereplő (Fred Armisen) és vendégszereplő (Steve Buscemi) nomináció jutott neki, tavaly pedig az új szkeccssorozatos kategóriás jelölés.

Azonban elismertség ide vagy oda, a 6×01 (az igazi, nem a kiszivárgott 6×02) ritka nagy csalódást okozott.

Portlandia - 6x01-02

Nem tudom, mostanság mennyire jellemző ez, de az évadnyitó átívelős sztorit hozott, legalábbis a karaktereket és szkeccseket egy portland-i zenei fesztivál, a Pickathon köré szőtték egy teljesen abszurd, a Portlandia-ra jellemző drónos jelenet felvezetésével, amelyben Fred Armisen és Carrie Brownstein visszatérő karakterei inkább mégsem mennek el koncerten préselődni, hanem otthonról nézik az együtteseket.

Ez a jelenet, illetve körítés még jópofa lett volna (bár a helyszínen való drónos konfliktusok nem ajzottak fel), mint ahogy a fesztiválra vonuló, férfikontyra beinduló csajok sztorija is úgy ahogy elment volna, de a Flaming Lips-es intermezzo-k sorozata teljesen szétszedte a 6×01-et.

Portlandia - 6x01-03

Először még arra gondoltam, hogy talán csak ismernem kellett volna a vendégszereplő együttest, de később tudatosult bennem, hogy teljesen humortalan, amit produkálnak, igazából abszurditásnak, szürrealizmusnak, különcségnek és jópofaságnak nyoma sem volt a bénázásukban.

Lehet, hogy rövidebb szkeccsek ellen dolgozó átívelős forma mellett az is bejátszott a nemtetszésembe, hogy kevés volt az Armisen – Brownstein-jelenet, amik nélkül egyszerűen semmi a Portlandia. Nem tudom, hogy akkora szükség volt-e Natasha Lyonne-ra, de a Flaming Lips melletti asszisztálásuk semmiképp sem volt kielégítő. Csoda, ha a 3/10-es szintet megütötte. az összkép.

Portlandia - 6x01-01

Ehh, kár érte, hogy ezt a “high concept” részt rakták be kezdésnek, mert meg vagyok győződve arról, hogy a soron következő normál részek sokkal jobban bejöttek volna, illetve bejönnének, azonban a negatív élmény miatt tudat alatt is hátrébb soroltam a Portlandia-t, is fogalmam sincs, hogy el fogok-e jutni még valamikor a 6. évad több epizódjáig…

1 hozzászólás Ne habozz!

spamdog - 2016. 02. 23. 15:11

A legutóbbi rész a Breakup eléggé ütött!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz