login |

The X-Files: vége a 10. évadnak

2016. 02. 23. 21:14 - Írta: human

76 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

You don’t want to believe.

Akkor most bebizonyosodott, hogy ki az igazi The X-Files rajongó? Mert akinek ez a finálé tetszett, az igazi elfogult, keményvonalas fan lehet. Sajnos ebbe a klubba nem jutottam be, de azért voltak pozitív meglepetések is az évadban.

x-filesfin1

Egyszerűen nem értem, hogy miért az összeesküvés volt a fontos a rövid szezon premierjében és fináléjában is. Már az eredeti sorozatnak is az átívelés volt a leggyengébb része a vége felé – és ennek a hat epizódnak is.

Arról nem is beszélve, hogy igazából ezek a részek voltak a legrosszabbak is. Mármint technikailag. Végig csak öntötték ránk az információt, tényleg el sem tudom képzelni, hogy ezeket újonc nézők szerették, de majd most talán ez is kiderül.

xfilesfin5

Tényleg az ment a fináléban is végig, mint a premierben, daráltak ezerrel, infodump a köbön, már rögtön az első percekben. Ezúttal Scully dobálta a képeket és foglalta össze az eddigi történetét (micsoda keretes szerkezet a premier Mulderes kezdésével…), ami fontos volt az epizód világméretű problémájának elhárításában.

Amúgy ez a nagy veszély volt a legnagyobb fejvakarás részemről. Nyilván egy random kórházban pár óra alatt olyasmit alkotnak, ami az 1 nap alatt halálközelbe került lakosságot megmenti az egész Földön. Ez mióta The X-Files? Rendben, közben pörgött kicsit pár idióta összeesküvés elmélet a védőoltásokról például, na de Mulder és Scully nagyon nem illett ebbe a helyzetbe, ők a saját elméleteik kutatásában működnek igazán.

xfilesmul

Arról nem is beszélve, hogy igazából sosem lehetett érezni a “környezetet” az évad során, nem voltak igazán elhelyezve hőseink a világban. Erre jönnek egy két teremben 30 statisztával felvett jelenettel, ami mellé stock videót mutatnak valami másik országból, és “mindenki veszélyben”-felkiáltással mindenki életveszélybe kerül. Mindezt Joel McHale figurájával, aki egy pillanatra sem volt komolyan vehető.

Mulderék semmiben lebegése igazából még a jobb részek közben is zavart. Komolyan, még irodájuk sem volt igazán, nem nagyon voltak elhelyezve az FBI-on belül. Értem, hogy számkivetettek voltak, és sok idő sem volt ilyesmire, de pár olyan jelenet elfért volna, amikor az épületbe sétálva dumálnak Scully-val, és úgy érnek be a pincébe.

xfiles-fin4

Nagyon negatív vagyok, de a finálé felhúzott. Főleg, hogy ennyire béna történettel és kamu cliffhangerrel szúrják ki a szemünket. Pedig voltak remek pillanatok. A winnie által is éltettet Darin Morgan-agyszülemény (a gyíkemberes) valóban zseniális volt.

De igazából a 4. rész is tetszett, a graffitis csávó klasszikus “monster of the week”-et hozott, szinte feltűnt a gyerekkorom, meg végülis a fiatal ügynökös hit/tudományos adok-kapok is nézhetőnek bizonyult a viszonylag jó humorával.

xfilesfin3

Pontozni nagyon egyszerű: 3/6, avagy 5/10. A részek fele volt nézhető. Egy kicsit bánom, hogy végignyomtam, hiszen ez messze nem a legjobb arány. Bőven ellettem volna a graffitis és a gyíkemberes részekkel valami “special event” címszóval. Erre kaptam egy adag unalmas összeesküvést…

76 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 02. 23. 21:15

bár a 4. részt korrektnek éreztem, utána már nem volt sok esélyem megnézni az ötödiker és a hatodikat, mert szinte minden bejött az XF elé, de a véleményeket olvasva nem is tettem rosszul.

seven - 2016. 02. 23. 21:19

Maga a történet szerintem jó. De ezt nem így kellet volna csinálni. 2×42 perc nem volt elég, ahogy írtad is gyakorlatilag csak öntötték az információt, nem volt súlya semminek… jaj az egész emberiség kihal, megállíthatatlan szupervírus. Just kidding, Scully 15 perc alatt talált ellenszert. WTF.

Legalább 4-5 epizódot kellett volna ennek az egésznek szentelni. Mondjuk CSM kurva jó volt… főleg a levehető arccal :)

a standalone részekből a 2. rész nem volt rossz, a 3. jó volt, viszont a 4-5 szerintem már-már nézhetetlen volt.

Amúgy örülök hogy úgy tűnik folytatódik mindennek ellenére. Mióta nincs Fringe, nagyon hiányzik ilyesmi sorozat. De azért remélem a következő “”special event”” nem 6 részes lesz, hanem mondjuk 2x annyi..

Vincent Vega - 2016. 02. 23. 21:32

Mennyi az esély arra, hogy a következő évadban a két fiatal ügynök veszi át múldőr és szkáli helyét?

sepulveda - 2016. 02. 23. 21:47

Vincent Vega: remélem zéró! :)

_Peter - 2016. 02. 23. 21:51

The X-Fails

Borzalmas finálé volt, walking dead szintű facepalmokkal. Gyakorlatilag megismételték az első részt a sok hülyeséggel és a chemtrail youtube csávó halandzsával, egyáltalán nem kötött le. És Carter nagyon izzadtságszagúan próbálta trendivé tenni a rángató kamerák, gyors vágások és zenék hányinger tényleg. És milyen jeleneteket írtak már? 1 óra alatt kotyvasztják a vakcinát, Scully szépen kéri a tömeget ne törjenek-zúzzanak lol. Mulder telefonját az FBI úgy tudja követni, hogy a jelszó nélküli laptopján kint a parancsikon? És Skinner hol a ‘csában volt? Reyes egy perc… Miért az új antiszínész csávó meg Einstein lányka szerepeltek? Ugye nem a nyomikkal lesz a folytatás? Miért nem Skinner ment megmenteni Muldert? A cliff szánalom

1. rész összeesküvés zagyvaság
2. na az rendes félelmetes X-akták feeling volt
3. zseniális humor, szexi Scully
4. gyenge ügy
5. terroristás jól indult aztán Hank Moody és a két másolat ügynök rossz vicc
6. vissza az első részre, kínos bénaság az egész

6-ból 2 az eredmény, ez így édeskevés. Ezen a visszatérésen dolgozott Carter évekig? I want to forget

Zombie - 2016. 02. 23. 21:53
Anikó - 2016. 02. 23. 21:56

Ez egy kalap kaki volt. Csapongó összeesküvés szàl,felgyorsított verekedős jelenet, idegesítő és bugyuta mellék karakterek. Az 5. rész az mindennek a legalja volt. Nagyon nagy fan lehet aki erre azt mondja hogy ez ugyan az a régi X-Akta ami régrn volt. Az ekső rész még hangulatában hozta a feelinget számomra de a többi…ezt a 6 részt gyorsan elfelejtem és inkább újra nézem a régieket.

Dave - 2016. 02. 23. 22:00

Mi a büdös kurvaélet volt ez? Ezt a másfél hónapnyi 6 részes gyalázatot szeretném elfelejteni. És ez az évadzáró mégis hogy? Felrobbantom az internetet, kibuktam.. GRÁÁÁÁ Na jó a gyíkos jó volt.

LaCRossE - 2016. 02. 23. 22:08

Visszagondolva az első rész csak a hatalmas elfogultságom miatt tetszett, de az egész évad borzalmas volt – oké, az 5. részt még nem láttam, de a vélemények alapján nem is veszítettem sokat.
A gyíkemberes különösen botrányosan szar volt, a graffiti szörny az elmegy kategória (jó ötlet, borzalmas megvalósítás), szóval nekem ez az évad 1/6 (vagyis csak 1/5, azaz 2/10), így én ezt nem folytatom.

Bogyó - 2016. 02. 23. 22:09

Na most lett vége a Cool-on az utolsó résznek és nekem nagyon-nagyon tetszett! Jó kis izgulós volt és a vége….alig várom a folytatást! :)

torjack - 2016. 02. 23. 22:09

Sajnos az én lelkesedésem is lelohadt a végére…pedig az első három résszel nem volt gondom, de utána lassan elindult a lejtőn az évad. Nosztalgiának jó volt, meg szeretnék folytatást is, de ennél azért több kell. Eleve nem volt jó ötlet mindössze hat részbe beleszuszakolni egy összeesküvés szálat, hetiügyes sztorit, meg még elszállt poénepizódot is.

moony - 2016. 02. 23. 22:12

első és utolsó rész annyira nem hatott meg, mint újonc, de a köztesek a zseniális különböző fokozatait hozták. nem is tudom mi volt a kedvencem, a gyíkember, a trashman, a betépett Mulder vagy a mini-me-k. engem meggyőztek hogy meg akarjam nézni az eredetit. 8/10, a két összeesküvős miatt.

Scott21 - 2016. 02. 23. 22:15

Kezdem azt hinni h nekem azert tetszett ez a 6 resz is mert en most előtte daraltam le a regi reszeket eletembe először, korabban sosem lattam 1 reszt sem es igy nem szepitette meg az emlekeim az idő, persze en is erzem h ez nem hozta a 2.-5. Evad szintjet de a 7-9 evadot messze felül multa!

Soldierdsgn - 2016. 02. 23. 22:18

Jó volt ez az éved, néha kicsit a régi és néhol meg új. Nem volt kiemelkedő, de jó volt újra látni egy kicsit. Tetszett, hogy a manapság járatos helyzetekkel és összeesküvésekkel foglalkoztak. Az info dara engem nem zavart.
Szerettem a régit és ezt is, mondhatom magam fan-ak is, bár nincs Gilian Anderson poszterem :D

bélabá - 2016. 02. 23. 22:20

Én tizenéves voltam amikor vetítették az x aktákat. Nekem a beszaratós hangulat maradt meg róla, nem a bizarr módon vicces dolgok.

Örültem volna, ha legalább egy beszaratós részt csinálnak, de egy sem volt ilyen, még olyan sem ami legalább thrilleresen feszült lett volna.

Elnéztem a társadalomkritikus üzeneteket, még érdekesnek is találtam, de ennél többet vártam.

Bertusz06 - 2016. 02. 23. 22:20

Lesz folytatás?

Soldierdsgn - 2016. 02. 23. 22:23

bélabá: szerintem manapság már kevésbé tudna beszaratni egy x-akták rész, ehhez kellett az aktuális korod, maga az akkori korszak filmes/sorozatos világa és persze az újdonság gyönyöre és ezek együttesen és az eltelt idő adja azt az igazi x-akták érzetet. :)

KK - 2016. 02. 23. 22:26

A chemtrailes résznél fogtam a fejem, az 1. és utolsó rész rettenetesen rossz volt, a töltelék részek viszont tetszettek.

nedewya - 2016. 02. 23. 22:37

szerintem meg baromi jó volt ez az évad. Én mindig is az összeesküvős részeket szerettem jobban, a heti szörnyes dolgokat gyakran untam…

Az első két rész nagyon jó volt, Darin Morgan meg zseniális. Mint mindig. Az utsó rész nekem sem tetszett, de nem az összeesküvés miatt, azt szeretem, inkább csak gyengén volt kivitelezve.

Lesz következő évad?

adamlyon - 2016. 02. 23. 22:39

Az X-files legnagyobb baja Chris Carter. 1996 óta nem írt jó részt és sajnos még nem jött rá, hogy 2006 és 2016 között nem csak a valóságban, hanem a tévében is hatalmas különbség van. Egy rendes lezárás kéne a sorozatnak, nem évekre visszahozni. Mondjuk az elmúlt 20 évben kb egyedül ezt tudta felmutatni, ami nem bukta, nyilván tovább akarja vinni (sajnos).

bëiz - 2016. 02. 23. 22:46

Nagyon gyenge volt az egész. Sajnos. Pedig Gillian Anderson fan vagyok :) Kár érte.

5/10 szerintem korrekt, de felhúzza a pontot a nosztalgia faktor, Mulder és Scully, illete 2 rész szerintem is nézhető volt a hatból (köztük a falfirkás). Sajnálom egyébként tényleg. Én nem hiszem, hogy maradk a folytatásra (úgy tudom lesz).

spire69 - 2016. 02. 23. 22:47

Én úgy érzem, sokkal jobban jártunk volna, ha Chris Carter hozzá sem ér az új évadhoz. Az ő általa írt részek voltak a legrosszabbak, a többi legalább érdekes, sőt a gyíkos rész kifejezetten jó volt. De ez az évadzáró… Paródiának elmegy, de egy percre sem volt komolyan vehető.

everest456 - 2016. 02. 23. 22:48

Ha már tetszik-nem tetszik alapon pontozunk akkor 5/6 (vagy 8,5/10 ha így jobban tetszik :D)

Az első öt rész több, mint korrekt volt, de ezért az utolsó részért megérdemelne egy rögtönítélő bíróságot CC ( a cliffről ne beszéljünk, de ilyen anyázós clif a régebbi finálékban is volt) Én nem is bírtam végignézni, szégyen nem szégyen régi rajongóként elkezdtem a fináléba bele beletekerni….

Értem én, hogy kvázi ez a hat rész is ajándék, de ebből három totális töltelékrész volt, ami egy 13 v. 22 részes évadban simán elmenne, de így azért nem voltam feltétlenül boldog (más kérdés, ha mind a hat rész átívelő lett volna, még ha nem is trehány módon csinálják meg, /mint a finálét/ fénysebességgel elolvadt volna a nézőtábor)

Remélem nem ezzel a résszel kell lezárni a sorozatot…

Bogyó - 2016. 02. 23. 23:07

David Duchovny a napokban azt mondta a The Ellen Show-ban, hogy szerinte mindenki nyitott a folytatásra, csak össze kell szedni az embereket (és itt felsorolta, hogy ki hol él). Úgyhogy remélem, lesz folytatás!

Zombiebie - 2016. 02. 24. 00:00

Valamelyest értetlenül állok a jelenség előtt, hogy sokatoknál kiverte a biztosítékot az összeesküvés elméletezés ebben az évadban. Hiszen az egész X-Files erről szól már a kezdetektől fogva. Mulder mindvégig hülyének lett beállítva, olyannak, aki hisz az ilyen gyermeteg összeesküvés elméletekben. Ugyanez a helyzet a 10. évadban, melyben csupán annyi a difi a korábbi évadokhoz képest, hogy az a bizonyos kisebb csoportosulás újra-felosztani kívánja a világot a korábbi évadokban megtett lépéseik alapján. Szándékuk megmutatkozni látszik. A fotóról, amin a rohamosztagos rendőrök lábai láthatók egyenesen üvölt az utolsó Orwelli jóslat.

Persze, fel is lehetett volna melegíteni a krumplifőzeléket és azt elnevezni 10. évadnak, de akkor az már csak önismétlés lett volna. A katarzispont ez, az átívelő szálnak el kellett ide jutnia. Újramelegítés helyett főztek valami újat. Bár helyesebb volna talán azt mondani, hogy a tegnapelőtti rántott húsból némi új fűszer hozzáadásával fasírt készült.

Pár éve megfordult a fejemben, hogy ha folytatják egyszer a sorozatot, akkor csakis az aktuális, “új világrend” szóbeszéden alapuló részekkel kellene előjönniük, és megtették! Persze, hogy ez már nem ugyanaz az X-akták. Nem is lehet ugyan az. A világ aktuális problémáit kellett ötvözniük a korábbi X-akták mitológiával és ez alatt szenvedett a sorozat. Talán Y-Files -ként jobban befogadta volna a gyomrotok, de akkor nincs mögötte a reklámnév.

A sietség, amivel ledarálták az évadot felettébb érdekes. Egyfajta görbe tükröt állít a fikció és a valóság között, mintegy megkérdőjelezve azt a tényt, hogy burkolt üzenetek nem juthatnak el a lakossághoz egy összeesküvés elméleteiről híres, szórakoztatásra szánt sci-fi sorozaton keresztül. Mi van, ha annyira pofátlanok már az önmagukat nyeregben érzők, hogy elspoilerezik, sőt, egyenesen a képünkbe tolják az infót, de ti kiröhögitek és azt mondjátok rá, hogy összeesküvés elmélet… Az évad rövidsége és a rá áldozott anyagi keret sem áll összhangban, kérdéseket vet fel. Ahogy a stúdió szövevényes tulajdonosi hierarchiája is a mindent látó szem magaslataiba tör.

Persze meglepne, ha minden így történne, mert volt rá példa az évadon belül, hogy valamit teljesen máshogy értelmeznek és az egész évad lehet egy burkolt figyelemelterelés is. Egyetlen mínusz pontot számomra a filler részek képviselik, a hüllő emberes egyenesen félrevezető az összeesküvés elméletek világában. Valamiért nem a fősodrású összeesküvés elméletek szerint dolgozták fel ezt a szálat. Aranyos volt, vicces, de nem több, sőt felesleges.

Várom a folytatást, csak nehogy élőben kelljen néznünk… :P

winnie - 2016. 02. 24. 06:13

Zombiebie: ne keresd az okokat arra, hogy kinek miért tetszik, vagy nem tetszik. azt mindenki leírja, kár találgatni. bőven elég ehhez pár rossz karakter, párbeszéd vagy történet.

“z egész X-Files erről szól már a kezdetektől fogva.”

az xakták a sok heti szörnyről szólt, paranormális jelenségek vizsgálatáról, és olykor belekeverték az összeesküvést. de ez csak szemantika.

de nem hiszem, hogy az összeesküvés a gondja sokaknak, ezért is nézték volna. az ócska összeesküvés a gáz, az olyan sztori, amit mintha pataky attila írt volna. és arra van vevő, amit ő gondol, ld. a kommented

“Pár éve megfordult a fejemben, hogy ha folytatják egyszer a sorozatot, akkor csakis az aktuális, “új világrend” szóbeszéden alapuló részekkel kellene előjönniük, és megtették! ”

na, igen. és bele is trafáltál abba, hogy mi a legnagyobb gond.

hogy ennyire magától értetődő.
hogy ennyire fantáziátlan volt az összeesküvés.
nulla ötlet.

csak azt írta meg, amiről tök felesleges papolni, hiszen, te is írod, hogy még nálad is jó pár éves lemez. vagy neked tényleg annyi elég a tetszéshez, hogy valaki a saját gondolataidat vetítse eléd?:) másoknak pont az ellenkezője kell.

winnie - 2016. 02. 24. 06:26

“Lesz folytatás?”

az ilyen kérdésekre meg ajánlom a címkét, amin minden xf-es infót el lehet olvasni: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-x-files/

ha nincs szó folytatásról, akkor ajánlom a híreket, ott pár napja írtunk a státuszról. egyelőre semmit sem tudni. nyilván a fox akarna, de nincs róla tárgyalás. és a színészeket biztos, hogy nem lenne egyszerű egyeztetni, hiszen duchovnynak van saját sorozata, és andersonnak is minden bizonnyal lesz.

des - 2016. 02. 24. 06:41

Röviden: nem tetszett. Egy rész sem. Igaz, csak 4-et néztem meg. (1-2-3-6) Reménykedtem, hogy jó lesz. Nem lett. :/

edg - 2016. 02. 24. 06:53

Jah, én sem ragozom túl.. Gagyi volt.

winnie - 2016. 02. 24. 07:26

egyebkent: az elejen a kerds marhasag. nem vagyok the x files-rajongo, szoval nem vettem magamra, de itt semmi effele nem bizonyosodott be. max az ellenkezoje. de az sem.

Quantumleap - 2016. 02. 24. 08:29

Elég gyenge eresztés volt az évad. De ami meglepő, hogy láthatólag csak én kaptam majdnem agyvérzést a cigarettás visszahozatalától. Jó hogy nem támasztották már fel Kryceket is.

Ace - 2016. 02. 24. 08:34

Nekem pont az 1 és a 6. tetszet mert érdekelt a sztori és valószínüleg azért mert láttam az egész sorozatot engem a heti ügyek már nem anyira kötnek le mondjuk a 2,3,4 is tetszet az 5. nagyon nem főleg ezek az új ügynökök… és erre a 6-ba is bele pakolták őket mi a francnak? Sajnos nálam ők húzták le egy kicsit a finálét komolyan mondom ezeknél még Reyes és Doggett is jobb volt. Mindezek ellenére a sztori, Mulder és Scully vitték a dolgot. Ami még a szívfájdalmam az évad rövidsége mert én ebben látom a sok ember által felvetett problémát a zsúfoltságot a sok infót ezt amit próbáltak belezsúfolni 2 részbe ezt egy klaxikus X-akták évadban minimum 4-részt kapott volna: Évad nyitó félévad 2rész és a finálé. Szóval én ebben látom a problémát ezért nem jutott idő a helyszinekre ezért voltak ledarálva a válaszok stb…
Nagyon remélem hogy lesz fojtatás és a következő egy teljes évad lesz mert egyértelmű hogy van rá igény csak rendesen kell felépíteni a dolgokat és nagyobb terjedelem kell neki… Nekem mivel 1,2,3,6-részek tetszettek ezért sikeresnek mondhatom az évadot kettő gyengébb részt is hozott sajnos amiből a 4. még válalható az 5-ért meg nagyon kár. Einsteint meg Millert meg felejtsék el teljessen feleslegesek inkább több Skinner meg Bagós stb…

Hegedda - 2016. 02. 24. 08:53

Nem találták meg az egyensúlyt, a tempót, illetve az ötleteket se. Chemtrail?! Hát kissé megmosolyogtató volt, mondjuk ha mellé tesszük azt, hogy Muldernek megártott az internet akkor már érthető…
Hiányoztak azok az új ötletek és irányok amiket elvártam volna a sorozattól, sajnos ez így rajongóként is kevés nagyon kevés, ha ezt az irányt akarják vinni inkább hagyják abba.

Cole - 2016. 02. 24. 09:18

Szerintem is rövid volt, mert korábban ezekre több idő volt, de ennek ellenére is korrekt évad volt, nekem tetszett. :)

Reméljük lesz folytatás.

Malachi - 2016. 02. 24. 09:41

Az első és utolsó részeket kellene elfelejteni és akkor határozottan szeretném. Nem, most is szeretem, de az utolsó is ugyanolyan kapkodó és buta rész volt mint az első. De ez egyszerűen azért van, mert nem való az X-aktáknak a 6 részes mini évad. Normál esetben lett volna 5-6 átívelős rész, a maradék tizenpárba pedig belefért volna a négy töltelék, azok a részek bármelyik korábbi évadban elmentek volna. Kicsit sajnálom, hogy ez lett és csak remélni tudom, hogy lesz értelmes folytatás, legalább tizenkét részes. Ha az nem megy akkor inkább hagyják, legyen még egy mozi és búcsúzzunk el Mulderéktől.

Almir - 2016. 02. 24. 09:45

rossz volt……

kaamir - 2016. 02. 24. 13:52

Én minden epizódon jót röhögtem. Kár, hogy ez csak pár résznél egyezett az alkotók szándékával :D

Roland - 2016. 02. 24. 15:11

Igen, nem ezek voltak a legjobb részek, de mégis csak X-aktak,egy olyan sorozat amit én biztos soha nem fogok kasszalni várom a folytatast :)

forza - 2016. 02. 24. 15:34

…és milyen baromi jó, hogy vége, soha de soha ne folytassák ilyen formában és ilyen forgatókönyvekkel, köszönöm szépen az emberiség épen maradt elméjű részének nevében!

sinyster - 2016. 02. 24. 17:57

Mi volt ez a befejezés? Annyira utálom mikor így nyitva hagyják. Egyébként nem volt rossz évad,nekem a 2. epizód volt a legtetszetősebb belőle.

Soldierdsgn - 2016. 02. 24. 19:08

“ha ezt az irányt akarják vinni inkább hagyják abba.”

Helyesen, a te szádból, – ha ezt az irányt akarják vinni inkább abbahagyom a nézését!” :)

sepörd - 2016. 02. 24. 22:05

nem tudom mi akart ez lenni de nem is érdekel, én még ilyen sorozatévadot nem láttam, egyszer zagyváltak, máskor bohóckodtak, harmadszor drámáztak. Duchovnyt pl. abszolút nem tudtam komolyan venni miután az évad felében félmosollyal játszott. ez így 6 részben abszolút nem működött, összecsapott valami lett.

Thrasher - 2016. 02. 24. 22:14

Megdöbbentően rosszul megírt rész volt mind (a 03 kivételével természetesen), a mélypont valószínűleg az volt, amikor a fináléból jó 10 perc a totális technoblablával ment el Scully és Scully 2.0 között.

Baltával faragott, buszma, kapkodó, gagyi, egészen egyszerűen ócskán megírt évad volt.

Thrasher - 2016. 02. 24. 22:17

Hja, azt elfelejtettem, hogy összességéban csalódott mégsem lehetek, elvárásaim ugyanis igazából nem voltak, ilyen projektnél felesleges is, úgyhogy próbálom felfogni úgy, hogy minden idők egyik legegyedibb TV-s írójától láthattam még egy részt abban a sorozatban, ahol a legjobban működödtt, ez már több, mint amit pár éve egyáltalán remélhettem.

Lemoni - 2016. 02. 24. 23:48

X-fan voltam, vagyok és leszek. Ebben a rövidke évadban voltak jobb és gyengébb részek, de egy pillanatig sem éreztem a sorozat felélesztését feleslegesnek. Felpörgetettnek, kapkodósnak, zsúfoltnak igen, a copycat ügynökök pedig jobban kibontakozva és eljátszva akár még érdekesek is lehettek volna. Így a végén ez a 6 rész olyan előzetes szondának tűnik, hogy érdemes-e tovább forszírozni a legendát, szerintem igen, de csakis a régi csapattal. És visszafogottabb tempóval.

Pipacs - 2016. 02. 25. 02:53

Úúúúdeútálom őket, ha már összejött egy új évad, s ki tudja, lesz-e még, akkor hogy merészelik nem rendesen lezárni??? Grrr!

Szerintem Carter egyetlen igazi baja a “játékdő” szűke volt. Ha jut idő mindenre, nincs ez a kapkodás, arcbatolós infó dömping, 1 perc (na jó, 1 nap) alatt apokalipszis helyzet, pár óra alatt vakcina, stb. A végén az UFO ” véletlenül” a legjobbkor (vagy a legrosszabkor?) érkezett… Na ez betett. Meg hogy 2 film után jöhetett volna egy tisztességes befejezés szerű (ami folytatható is lett volna akár), erre nesze neked…

Azért nem vagyok elkeseredve, örülök, hogy egyáltalán folytatták…

sepörd - 2016. 02. 25. 04:07

igen ez is marha nagy facepalm hogy kapnak 6 részt úgy, hogy ezek a feltámasztások nem szoktak bejönni, de a végére azért benyomják a cliffhangert.

noodles - 2016. 02. 25. 11:07

a főszál erre volt felépítve és ez már a 10.évad. mégis mire kellett volna várniuk még? ez egy 20 éves sztori, nem 2 nap alatt zavarták le a dolgokat. az évad felépítésében ami el lett rontva azok a 2-5 részek, ezek beleférnek mondjuk egy 12/24 részes évadban, most az átívelő szálra kellett volna koncentrálni 6 részben.

Tomi9046 - 2016. 02. 25. 12:42

Én a két főszereplő miatt szerettem csak, ők mindig nagyon jó színészek. :) remélem a folytatás izgalmas lesz, de lehet, hogy Carter ennyire képes csak?

Egyébként az, hogy függőben hagyták a végét az miért gond? Legalább a mindenki által várt ufók megjelentek.

winnie - 2016. 02. 25. 13:43

Tomi9046 az ufók már az első részben is megjelentek, meg korábban is.

winnie - 2016. 02. 25. 13:44

moodles: “ami el lett rontva azok a 2-5 részek, ezek beleférnek mondjuk egy 12/24 részes évadban”

inkább fordítva. a legtöbb rész olyan volt mindig is, mint a 2-5. nem kellett volna erőltetni az átívelést, azok a hosszabb évadokba érnek bele, mert így infodumpot, darálós monológokat eredményez.

edg - 2016. 02. 25. 13:46

Tomi9046:
Anderson tényleg jó színész, viszont Duchovny a 6. rész kivételével úgy nézett ki, mint aki minden jelenetét majdnem elröhögi.

Nem zavart a függővég, addigra már teljesen mindegy volt, annyira leírták magukat a szememben a forgatókönyvírók.

Pipacs - 2016. 02. 25. 14:07

El kellett volna dönteni, hogy akkor itt van ez a 6 rész, és namostaztán ebben mindent megmagyarázok, lezárok, lerántom a leplet, stb., amire eddig nem volt lehetőség (francokat nem, ott lett volna a második film), és akkor van rá “mentségem”, hogy mindent ledarálok és beledobom a néző arcába a rejtély megoldását, amelyet 9 évig jól nem kaphatott meg. Vagy ha arra bazírozok, hogy lesz(nek) még következő évad(ok), akkor most kényelmes tempóban folytatom, ahol abbahagytam, és hagyhatok nyitva egy pár kérdést, amelyeket majd még ráérek megválaszolni. De ha az első, “lezárós” verziót választom, akkor nem illik ám cliffhangert írni!!!

sleepwalker77 - 2016. 02. 25. 14:15

“Mert akinek ez a finálé tetszett, az igazi elfogult, keményvonalas fan lehet.”
Ez mondjuk rám pont nem igaz, az első 9 évadból néhány részt láttam csak anno mikor adták nálunk, szóval sose voltam fan.
Ennek ellenére nagyon bejött ez a finálé.
Bár lehet hogy főleg azért mert a 10×01-es résszel hasonlítottam össze és amilyen szörnyen gyenge volt az, annyira jól sikerült ez.

Valaki - 2016. 02. 25. 15:05

Winnie: “inkább fordítva. a legtöbb rész olyan volt mindig is, mint a 2-5. nem kellett volna erőltetni az átívelést, azok a hosszabb évadokba érnek bele, mert így infodumpot, darálós monológokat eredményez.”

Egyetértek abban veled, hogy ebbe a demo-évadba tényleg nem így kellett volna behozni az átívelést, de mindenképp be kellett hozni. Az utolsó X-akták standalone film is hatalmas felhördülést váltott ki a rajongókban, amikor “csak” egy “sima” nyomozós történetet mesélt el, így lépéskényszerben voltak a készítők – szerintem. Hiába ismételgeted minden egyes X-files poszt alatt, hogy az arányokat nézve alig teszi ki 10-15%-át a sorozatnak az ufó-konspiráció, az egyszeri rajongónak akkor is X-akták = UFÓsorozat még akkor is, ha a legtöbbet emlegetett részek tényleg Monster of the Week-tipusúak voltak. Érdekes dolog ez.

Sepuku - 2016. 02. 25. 21:16

Az utolsó rész, az vérfagyasztóan rossz volt. Persze a többi sem volt igazán jó. Nagy kedvencem volt az X-akták, de a lárvaarcú nő, és a festett hajú férfi esete az összeesküvés elmélettel, valami elképesztően gagyira sikeredett. Biztosan nézem tuvább, innen már csak felfelé mehet:) Hátha felszkad a nő arcán a varrás, és sikerül valami érzelmet mutatnia.

mogyoró - 2016. 02. 26. 15:39

lárvaarcú nőőőő :D ez hatalmas.
Egyébként én sosem voltam XF -fan, de én is azt éreztem, h maguk a szereplők sem veszik komolyan az egészet, csak összeálltak kicsit nosztalgiázni…

Zombiebie - 2016. 02. 26. 23:41

winnie: “vagy neked tényleg annyi elég a tetszéshez, hogy valaki a saját gondolataidat vetítse eléd?:) másoknak pont az ellenkezője kell.”

És ebből milyen jól megél a pornóipar… :)

A viccet félretéve, mi az, hogy “saját gondolat”? A gondolat nem egy kőbe vésett végtermék, jóval inkább egy adaptív besorolási mechanizmus éppen legjobbnak tűnő átmeneti rögzülése, amivel az elme éppen azonosul. Így nem mondhatom, hogy a gondolataimat láttam megvalósulni a képernyőn, sokkal inkább a rendelkezésemre álló információkból erre lettem volna a leginkább kíváncsi, hogy ezt hogyan fogják majd megvalósítani. Az általam nevezett “fasírt” tálalása azonban nekem sem tetszett igazán. A sokunk által említett futó, rohanó információdömping borzasztó volt. Mégis mire ez a sietség? A vektor iránya, amin haladt a menet tetszett, az ereje azonban túl nagy volt. Ez főleg az idő szűkének köszönhető, ahogy a megvalósítás minősége is. Duchovny májersége szerintem abból fakad, hogy úgy érzi, hogy ő már mindent megtehet. Tulajdonképpen ez egy X-Files.zip volt, be arj-zve, amiből kimaradt a misztikum és a borzongás. Furcsa lényes sorozatnak ott van az Odaát. Nem is nézem, nem érdekel. Ez érdekelt volna, de összecsapták. A Pataky Attilás mondatodon nevettem, pedig bőven van X-akták potenciálja az általa felvetett dolgoknak. Kiállok amellett, hogy a téma jó, de elbénázták a “hogyan”-t.

Rozsomák - 2016. 02. 27. 03:50

WAT? Ez most komoly 6 rész volt összvissz a hosszas kihagyás utáni várva várt nagy visszatérő X akták 10. évad???
VÓT értelme… Most szívem szerint felkeresném Chris Carter és adnék neki egy hatalmas I WANT TO BELIVE pofont!

Rozsomák - 2016. 02. 27. 04:04

Kiegészítés: 6 rész az NEM Évad!!! Hanem egy rossz vicc! Én is azt mondom, ahogy az előttem szólok, hogy egy 24 részes évadba elmennének, mert abba terjedelemben elférnek az ilyenek is, de hát 6 rész az legfeljebb minisorozat, és ennyi erővel hagyták volna azt a pár bullshit részt a lépfenébe és akkor My Struggle 1-2-öt adja el mint újabb X-akták Mozi, és az után építsen fel egy teljes értékű terjedelmes és ha lehet a régi szériához méltó új évadot.

winnie - 2016. 02. 27. 06:55

?? a kezdetektől fogva lehetett tudni, hogy 6 rész lesz.

és 6 rész egy évad. nagyon sok sorozat van, aminek 6 részes az évadja. attól, hogy ezt nem tudod, még igaz. mivel a színészeknek vannak más sorozataik, többre nem volt lehetőség.

Rozsomák - 2016. 02. 27. 14:50

Nem mindenki éli ám az életét ilyen fórumokon, úgy hogy szerintem vissza kicsit a lekezelő stílusból! :D Én speciel nem is tudtam, hogy van/lesz folytatás, amíg az egyik új epizódnak a felirata szembe nem jött velem pár hete feliratinfon.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy van olyan sorozat is aminél 6-7 vagy épp 3 részes volt egy évad, de ettől még a véleményem változatlan, hogy ez terjedelem, mind az X files-al mind a rajongókkal szemben méltatlan volt.

András - 2016. 02. 28. 08:05

Emlékszem,megnéztem a kb 10 perces előzetest.A hipergyors bevágásokból szinte csak sejteni lehetett az új évadot.Húú,mindenki rá volt izgulva!A 6 részt végignézve 2 azaz kettő dolog ragadott meg: Mulder napszemüvege(Ray Ben?)és a telefonjának csengőhangja (X-files theme)…

tobias88 - 2016. 02. 29. 13:32

Én elvakult X-akták fan vagyok, de szerintem is csak a 2.-3.-4. rész értékelhet, viszont a graffitis és a gyíkemberes már megérte a felélesztést. Az 5. rész közben elgondolkoztam azon, hogy ezt a részt vajon zs kategóriás paródiának szánták e vagy sem, de nem tudtam eldönteni

NoFearthewalkingdead - 2016. 02. 29. 17:16

És az mi volt, h Scully hirtelen Ufová változik? Azt sehogy sem magyarázták. Szerintem csak a Wtf miatt volt benne, illetve h az előzetesbe berakják.

Deni1983 - 2016. 02. 29. 22:44

Az tisztán látszik hogy az alkotók nem voltak benne
biztosak hogy berendelik e a 11. évadot ezért minden rész a sorozat egyik epikus részét vette célba lássuk csak:
Az első rész az összeesküvés elméleté volt
a második története az első évad Évák cimű részére hajaz (s1e11)
a harmadik az egyik legjobb rész a bad blood (s5e11)
a negyedik olyan volt mint a Kaddish (s4e15)
az ötödik egy görbe tükör inkább Hank Moody az x-aktákban
a hatodik pedig tovább viszi az összeesküvést és van egy jó nagy Cliffhanger a végén

Csigusz - 2016. 03. 02. 18:56

Az utolsó rész mi az isten volt? 10 év alatt csak ennyire futotta Cartertől, hogy minden bedobált ami az eszébe jutott? :D Antrax, chemtrail, árnyékkormány, idegen dns, gyakorlatilag egy elhadart élvezhetetlen maszlag volt az egész.
A 3-4. rész volt értékelhető ebből a hatosból, bár engem nem viselt meg, mivel túl gyerek voltam amikor ment, így nem voltam törzsnéző. De azért ez jó nagy pofáraesés volt – ha lesz is folytatás csak azokat a részeket fogom megnézni amit a többség éltet.

Csabi - 2016. 03. 03. 23:44

Egyetértek többekkel is! Nagyon elkapkodott volt az átívelő szál, főleg az utolsó részben. Nem volt rá pénz/idő?
De ami a fő problémám az egésszel: nekem régebben sokkal jobban bejöttek a hihető (sci-fi) ÉS befogadható részek, pl. Szórt fény. Ezzel a mostanival az a bajom, hogy akár hihető is lenne, de nem befogadható. Túl nagy és sok rövid idő alatt. Kidolgozatlan, összecsapott. Pedig a cigarettás megjegyzése az emberiség ön-kipusztításáról nagyon üt.
Ez így el fog veszni.
És hogyan tovább? Ha elég trollok az alkotók, akkor a meghaltak egyszercsak felkelnek, megjelenik Rick Grimes… de ez biztos nem lesz.
Inkább varázslatosan előkerül Mulderék gyereke, megmenekül az emberiség, a cigarettás tervébe kicsi légy kerül, de semmi gond, a program fut tovább, mert mindig van B-terv, hőseink meg küszködnek tovább. Egyszóval dögunalom, és csak reménykedhetek, hogy időnként lesznek olyan részek, mint az Álmatlanság. :(

207713 - 2016. 03. 05. 18:16

na, en meg csak most daraltam le, viszont nekem is az 1. és a 6. resz jott be a legjobban, a gyikemberes formedveny meg komolyan, mint valami uwe boll fim uristen ezt ki engedte gyartasba? :(

mindegy, remelem lesz folytatas, legfejjebb a metaplot reszekre szoritkozok majd!

low - 2016. 03. 11. 03:35

Ez a befejezes borzaszto volt.
Semmi ertelme. A koltsegvetese, az idotartama, a tortenete.

Egy 0

Dammter - 2016. 04. 26. 00:08

Szerintem nem látnak sokan bele egy egy film üzenetébe. Tény ez nem a régi X-akták de nem minden az hogy csak nézz egy filmet az üzennyen is valamit, és ennek az évadnak volt csak igazán üzenete. Végre nem egy fantázia filmet láttam ami lehet igaz vagy hamis tok mindegy hanem kész tényeket láttam ami sokkal jobban tetszet mint mindenki mással ellentétben. Őszintén emberek mi volt a jó a Gyík emberben? Ha ilyen stílusú filmet akarok nézni megnézem az Alien vagy bármi hasonló fantázia filmet. Nem elég az hogy ha csak azért nézzük valamit hogy féljünk, rétegjünk akkor nézzen mindenki horror filmet. Ez dokumentum film üzenete témája van és ez ami számít nem az elképzelés végre nem csak talányok meg különböző paranolmalis jelenségeket láttam hanem kész tényeket ami bizonyít sok mindent többek között az idegen életformákat és azt az undorító világot amiben élünk. Világ életembe hittem az idegenekben azon egyszerű oknál fogva hogy nem kell ahoz tudományos diploma hogy tudjam annak a valószínűsége hogy az egész világegyetemben csak mi legyünk élőlények ennek esélye egyenlő a nullával. És itt végre láttam olyan dolgokat is aminek van valóság alapja van témája üzenete és igen is nekem nagyon tetszet csak a végét bántam hogy nem lett le zárva.

Rollerblade - 2016. 05. 13. 00:32

Az előző kommentelővel értek egyet!
Végre megboncoltak egy ilyen témát, amit eddig máshol ilyen szinten még nem láttam. Olyan dolgok vannak benne, amiknek akár még lehet valóság alapja is. Sem az ellenkezőjét sem az igazát nem, tudjuk állítani, de simán hihető összeesküvést vázoltak.
És egyedi.
Pont, hogy az 1-2-6 rész volt az, ami meghozta ezt az egészet.
Szerintem féligazságok voltak is benne.
Várom a folytatást, akinek meg nem tetszik úgy sem nézi, engem aztán nem érdekel.

Matt Colors - 2016. 06. 10. 16:32

Gondoltam előveszem darálásra… Nos… Nem kellett volna.
Ez az új évad, a régi X-akták kicsúfolása. A pilot-tól sem voltam már elájulva, de a 3. résznél el is értem a mélypontot. Nem csak, hogy nem tetszett. Egyenesen, dühítően gagyi volt! Mint egy rossz Halálbiztos diagnózis rész… Ennyi volt. Én kaszáltam.

Zsolt - 2016. 06. 28. 20:33

A 3. rész istenkirálycsászár volt.

Megértem,akinek nem jött be,mert semmi köze az x-akták
szellemiségéhez.
Dehát ez viccesebb volt,mint akármilyen sitcom:D
Én nagyon imádtam.
Ha megnéznék egy régebbi évadot,azt max a takaró alól,az biztos de ennél a 3ik résznél tetszett ez a merész húzás,hogy teljesen kilépnek az eddigi megszokottból.
Megnéznék egy teljes ilyen évadot.
“Mert a kutyákkal elbírok és a macskákkal de nagyobb
állatoknál mindig felmerül a kérdés. Miért?
Hogy miért lett gyepmester?
Hogy,miért élek”
!!!!

winnie - 2016. 06. 29. 05:05

” semmi köze az x-akták szellemiségéhez.”

akkor lehet, hogy nem ismered a régi sorozatot, de nagyon is sok köze volt a szellemiséghez, és daryn morgan korábbi epizódjaihoz.

Csaba - 2016. 11. 01. 15:51

Hát nem is tudom nekem az egyik kedvenc sorozatom volt.Azért örültem neki hogy újra elkezdték Annak is hogy a régi szereplőkkel fojtatták.Csalódott vagyok hogy ilyen rövid volt az évad És nem volt a legjobb de Mindenek ellenére nem volt olyan rossz csak rövid.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz