login |

Love: az 1. évad

2016. 02. 24. 21:30 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: kritika,

A Netflix, Judd Apatow és a másik kettő showrunner megcsinálta, mondhatni szíven találtak ezzel a Love-val.

lovefin1

Nem ígértek sokat, csak egy kapcsolat kezdetét, legalábbis az első évadra, és ezt be is váltották. A pilotnál mondottak többsége a végére is áll, csak közben részt vehettünk egy érzelmi hullámvasutazásban is.

Az tetszett benne a legjobban, hogy mennyire őszinte az egész. Nyilván sorozatos szinten, vagyis minden szereplőnek érdekes munkája van, és nem a Starbucks-ban próbálnak feljebb lépni a ranglétrán, meg jól is néznek ki viszonylag, de a felvállalt kapcsolat fordulatai és helyzetei ütnek a felszín mögött.

lovefin2

Olyan szempontból is érdekes a dolog, hogy ki kinek ad “igazat”, még akkor is, ha épp senkinek sem. Például az a rész, amikor a nő rádöbben, hogy a “ilyenje még úgy sem volt” gondolatai ellenére sem kezelheti úgy a pasit, mint egy biztos pontot. Az egész helyzet törékenysége elkapott.

Na, persze igazából Gus sem az a tökéletes férfi, már lelkileg, kicsit jobban elrejtve, de őt sem kímélik az írók. Ha jobban megnézzük, akkor tényleg mindkét fél komoly csomaggal érkezik a kapcsolat felé, csak az egyiküké látványosabb.

lovefin3

Az érzelmi hullámvasutat a részek is tükrözték hangulatban és rendezésben is. De tényleg, szinte rózsaszín felhőben lehetett a néző is, amikor épp ott tartottunk, vagy esetleg sötétebben, amikor pedig megfordult a hangulat. Ez alatt azt értem, hogy másképp, akár kínos, akár fekete humorral is megoldhatták volna az adott helyzetet nyerseség helyett, de nem kerestek mankót.

lovefin4

Rég volt olyan, hogy egy hétvége alatt ledaráltam egy sorozatot, de a Love-ot muszáj volt, nem tudtam abbahagyni. Legyen olyan 9/10. Még lesz róla írás, talán más tanulsággal, nem tudom milyen végeredményre jutottak a többiek.

16 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2016. 02. 24. 21:40

Szerepel benne Briga Heelan , akkor belenézek :D

clegane - 2016. 02. 24. 21:47

szerintem is nagyon jó volt!
tetszik ez hogy ilyen sok szabadságot ad a Netflix a készítőknek, jó dolog sül ki belőle ha tud vele élni valaki.

kiete - 2016. 02. 24. 21:51

Elég unalmas volt, ha a felét kivágják akkor jó lett volna.

Spoiler
A végét meg nem értettem, miért akarta a csaj visszaszerezni a pasit.

pody - 2016. 02. 24. 22:12

en is vegigdaraltam par ora alatt az egeszet, de nekem hatalmas csalodas volt a vege, teljesen felrement az egesz. Kar erte, pedig imadtam az elso 6-7 reszt.
Ebben a kategoriaban ezerszer inkabb a Master of noone, az vegig tartotta a magas szinvonalat.
Vegere mar nagyon nem tudott erdekelni, hogy mi lesz a ket foszereplovel.
Viszont az ausztral csajszi legalabb szeretheto volt, o vegig rendben volt nagyon es meg Apatow lanya is egeszen jo volt

DarkEagle - 2016. 02. 24. 23:17

“A végét meg nem értettem, miért akarta a csaj visszaszerezni a pasit.”

Mert mindkettő szereplő el van cseszve lelkileg és ragaszkodnak a jóhoz még ha szar is. Épp az ilyen húzások miatt 10/10 nálam a sorozat mert nekem is volt ilyen shit kapcsolatom ahol a se veled se nélküled érvényesült.

Nagyon várom a 2. évadot mert az 1. az szinte tökéletes volt.

pody - 2016. 02. 24. 23:56

“Mert mindkettő szereplő el van cseszve lelkileg”
hat itt volt leginkabb problemam. Srac vegig ugy volt abrazolva, mint egy kedves jofiu, aki total atlagos, mondhatni unalmas, aztan hirtelen atmegy a semmibol amokfutasba es egy oltari nagy f…kalapba. Teljesen erthetetlen volt es senki ne jojjon a jellemfejlodessel, mert ez nem az :) Erre gondoltam tobbek kozott, hogy szerintem elcsesztek a veget. Elejen meg vegig hozta a 8-9 pontos reszeket, nalam a vegere olyan 5-6-ra esett vissza. Azert kivancsi leszek, hogy innen hova tovabb a masodik evadban

DarkEagle - 2016. 02. 25. 00:19

Épp ettől lesz őszinte hiszen nincs karakterfejlődés olyan téren ahogy azt megszoktuk a sorozatok terén. A srác konkrétan visszafejlődött a jófiúból egy taplóvá. Lévén megkapott egy évad alatt majdnem 3 csajt is. Így egyre nagyobb lett az egója is. Jellemfejlődés nem feltétlen csak pozitív dolog lehet egyébként. :D

Közben a csajszinál pont fordítva van hiszen az elején egy selejt volt a végére pedig kezdett megkomolyodni. Tipikus esete annak, hogy mi lesz két emberből ha összejönnek. Mindkettő teljesen kifordul önmagából.

clegane - 2016. 02. 25. 09:15

ez így elég életidegen hozzáállás, hogy látod a szereplőt egy órán keresztül és azt hiszed, hogy már ismered. remélem a valóságban nem így állsz a párkapcsolatokhoz! XD
szerencsére ennél azért realistább a sorozat, és nem akar pár tollvonással felvázolni egy komplett személyiséget. szerintem nem beszélhetünk itt olyasmiről hogy hogyan változott a jelleme kinek, hiszen folyton új szituációkban láthattuk őket, amikben korábban nem, így nyilván sem mi, sem ők nem tudhatták előre, hogyan fognak abban viselkedni.

Réka - 2016. 02. 25. 09:37

8 részt ledaráltam, és basszus, annyira megutáltam a 7-8. részben Mickey-t, hogy az nem igaz.

Azt láttam benne, hogy egy óriási egoista, önző, bunkó lány, a sok ‘fuck this shit’ már nagyon zavart, amikor szerencsétlen Gus elvitte a magic castle-be.

Sejtem, hogy mi lesz a vége, és oké, Gus nem egy álompasi, meg túlgondol mindent, de Mickey akkor is egy nagy seggfej volt vele sokáig. Aztán, ami a 8. végén történt, tökre megértettem. Minek kell teperni valakiért, aki amúgy nem akar passzolni hozzád?

Na de még 2 rész hátra van, meglátom mi lesz.

A Master of None nekem is jobban tetszett.

lordviktor - 2016. 02. 25. 12:23

Hihetetlen mennyire jól eltalálja a dolgokat a Netflix, már csak ezért és a Master of None-ért megéri előfizetni rá, jöjjenek csak az ilyenek. Még ha a Master of None tényleg egy hangyányit teljesebb élményt adott, de itt jobban meg lehet szeretni a karaktereket.

Nina - 2016. 02. 25. 15:03

eszméletlen jó kis sorozat ez ♥

idioty - 2016. 02. 26. 07:09

Totál egyetértek @DarkEagle hozzászólásaival.
Egyébként nálam is az volt, hogy a 8 részben csalódtam Gus-ban, de ha az ő szemével nézem, akkor valahol megértem. Viszont szerintem ez kellett a drámához. Szóval nekem bejött így.
Nálam is 9/10.
@Réka: lesz még Mickey találóbb a 9. részben is. :) de nekem pont emiatt tetszik a sorozat.

20legendd - 2016. 02. 26. 19:44

A pilot nem volt rossz, de annyira nem is jött be. Utána viszont kezdte megtalálni magát a sorozat, szinte mindegyik epizódban tudtam találni valami tök jó dolgot… egészen az utolsó 3 részig, amíg jöttek a felesleges, időhúzó drámázásokkal (merthogy baromi egyértelmű volt, hova akarnak kilyukadni a készítők) amiket nem is készítettek elő rendesen, meg sablonosan buta konfliktusokat sikerült tényleg kitalálni.

Ennek ellenére mégsem bántam meg, hogy ledaráltam az évadot, mert a 10-ből olyan 7 rész tetszett (egy 7/10-re jó is a cucc nálam), csak a végébe sikerült belerondítani. A kedvenc epizódom a második volt az izgalmas és laza “egymásra találás” miatt, illetve a Gus-Bertie randi.

De amúgy igen, a Masters of None jobb párkapcsolatis, a Man Seeking Women pedig viccesebb, úgyhogy alternatíva van a témában.

JKJ - 2016. 02. 28. 21:46

Akartam szeretni, de tul nagy luzer a ket foszereplo. Teljesen hiteltelen volt szerintem.

Laja - 2016. 05. 06. 03:37

Ez egy nagyon jó sorozat, az elején berántott, jó párbeszédek, jó poénok, és karakterek. És fantasztikus, realisztikus érzelmi töltet, nagyon jól átadták a szerelem, a sóvárgás érzését, a bulik hangulatát, és még nagyon sok ilyesmit kiválóan eltaláltak.

De én is úgy látom, hogy részről részre egyre hiteltelenebb lett, és kezdett is idegesíteni. Eleve az egész egy hazugságra épül, persze, a ronda a Gusért versenyeznek a nők, mindenki állandóan szexel, a nők mind szexmániásak, stb..

Dante - 2016. 05. 22. 13:49

Nem értem ezt a sorozatot. Realista szeretne lenni, miközben pont az alapja épül hazugságra, ahogy itt már fentebb is írták.
Gus nem egy Adonisz. Mégis elhiteti magával, hogy övé lehet a hangoskodó színésznő, aztán mikor rájön, hogy nem, akkor jó lesz Mickey is? Aki amúgy még az összes nyűgjével együtt is túl jó egy Gus-féléhez.
Mickey vonzalmát sem értem. Nézegeti a régi Facebook képeit a gyereknek, aztán erről beugrik neki, hogy most de nagyon szereti? Pár napja ismeri. Nem a gyereket szereti, hanem amit elképzelt róla. A sok csalódás után végre egy kis biztonságra vágyik, mert egy Gus után csak nem futnak a nők.
Ami miatt mégis jól esett nézni, az “Britta”, meg az ausztrál csaj, ők valamilyen szinten valóságosnak tűntek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz