login |

Új magyar sorozattervek 3.: Idegenek

2016. 02. 28. 18:11 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hazai termék, hírek, magyar hírek, video,

(Korábbi posztok: 1.) A mi kis falunk 2.) A láthatatlan seb) A ContentLAB and Factory következő sorozatterve már sokkal rizikósabb vállalkozásnak tűnik: az Idegenek, és nem csak a krimi műfaja és az eredeti ötlet miatt.

Erről, mivel még nem láttam a pilotot, már nem nagyon tudok plusz infót írni a mellékelt tájékoztatón kívül, de a tovább mögötti előzetesből kiderül, hogy Kovács Patrícia, Lengyel Tamás és Szabó Győző a főszereplő.

UPDATE: Ja, igen, ennek is volt egy afféle pre-változata a Duna műsorán, egy 19 perces rövidfilm.

Idegenek-contentlab

18 hozzászólás Ne habozz!

ZümikeXT - 2016. 02. 28. 18:20

Ez is egész érdekes.

Mikilós - 2016. 02. 28. 18:29

Ezt szerintem egyszer láttam a Dunán.

Deny - 2016. 02. 28. 18:33

Leírás alapján egy kifordított The Catch-nek tűnik, nem hangzik rosszul.

a Kati néni - 2016. 02. 28. 18:36

Ez a Lengyel Tamás mindenhol ott van.

Scott21 - 2016. 02. 28. 18:38

Azt nem értem ha pl berendelnék mindet sorozatnak, akkor Lengyel Tamás egyszerre 8 sorozatot csinálna?

winnie - 2016. 02. 28. 18:44

Scott21: biztos, hogy nem, vagy…, fogalmam sincs, de azért is próbálok úgy fogalmazni. számomra például az lehet necces, hogy ha van berendelés, akkor biztos, hogy rá fog-e érni az összes színész. mert itt nem az van, hogy ekkor meg ekkor kezdődik a szezon, hanem csatornától függ, hogy mikorra kéne a cucc.

más kérdés, hogy nem tudom, mennyire gazdaságos újraforgatni dolgokat. de gondolom, ha kell, megteszik.

AJ - 2016. 02. 28. 19:19

Ez is jónak tűnik. A láthatatlan seb persze az, amit a leginkább néznék, naná, Epres Attila miatt (is), de ez se lehet rossz.

Lengyel Tamás egy tök jó színész, sok karakterben is megállja a helyét, és szerintem ahhoz a kisebbséghez tartozom, akit nem zavar, hogy ennyi helyen megfordul, és innentől már direkt minden sorozatba beletenném, mert ha már lúd, legyen kövér, és szerintem olyan nem hogy itthon, külföldön sem volt, hogy valaki szinte (mit szinte) minden sorozatban benne legyen. Guiness-rekordot kérnék, ha lehet.

Flanker - 2016. 02. 28. 19:21

Kovács Patrícia tökéletes femme fatale lenne ez nem kérdés, érte én is tűzbe mennék, kétszer is :)
Lengyel Tamás meg végre bevallhatná a régóta titkolt ikertestvérét :)

milesteg - 2016. 02. 28. 19:42

Kellett a leírás, mert ez a bemutató semmit sem közöl.

Nem mellesleg nem értem, hogy kis pénzből, minimális színészi állomány mellett minek erőltetni ezt a műfajt?
Van sorozat elég, tessék szépen a szinkronra ráfeküdni.

winnie - 2016. 02. 28. 19:48

milesteg: elég sok színész van magyarországon. és miért ne erőltesse egy ország a honi filmkészítést vagy a sorozatkészítést?:) nem túl okos kérdés a mai oscar-esélyek tükrében.

a legtöbb országban a sajátgyártású sorozatok alázzák az importot. aki magyar, az magyar dolgokat néz szívesen. többségében – akár moziban, akár tévében. nyilván, akit nem érdekel, az nem nézi. de ami hazai (és jó), általában sokkal népszerűbb, mint a mások által gyártott – ez a filmekre is igaz. ez minden országra igaz, de nálunk pláne, elnézve, hogy mennyire nem érdeklik a közönséget a krimik ismétlésein kívül az amerikai sorozatok.

egyébként meg elég egy pillantást vetni az adatokra: a válótársak lenyomott minden amerikai sorozatot, az aranyélet lenyomta az hbo-s sorozatokat. csábító.

felvideki - 2016. 02. 28. 20:35

vicces igy latni Kovacs Patriciat es Lengyel Tamast hisz a Valotarsakban nagyon mas szerepuk van :D

sziki - 2016. 02. 28. 21:43

Én nem akarok senkit megbántani, de ez egy humbug, amit ezek csinálnak. Folyamatosan hirdetik a ‘nem a minőség, hanem a sebesség számít’ szintű forgatókönyvíró pályázataikat, ahol nem igazán tehetséges arcokat válogatnak ki, majd jönnek az ilyen ötletek, amiket ti itt most sorolgattok fel. Egyikből sem lesz semmi és tök gagyi az egész promója.

winnie - 2016. 02. 28. 21:54

sziki: a sorrendet megfordítottad. ezek az ötletek nem jönnek, hanem már itt voltak. az idegen 4 éves projekt, a láthatatlan seb 3 éves, a mi kis falunk pedig dettó több éves, külföldi licenc.

szóval ezeknek a terveknek nincs köze a válogatásokhoz, a kettőt nem érdemes összemosni.

“Egyikből sem lesz semmi ”

egyből (bár szerintem többől) már biztos, hogy lesz.

milesteg - 2016. 02. 29. 01:30

Winnie: Sok színész van Magyarországon, de van itt más is. Hadd nevezzem Koltai szindrómának. Félek, hagy a jó és jól fizető szerepekre megint lesz egy szűkített “vendégkör”. Alaptalan a félelmem?

Elhiszem neked, hogy egy jó magyar inkább magyar sorozatot néz. El is szomorodom ettől. Nem hiszem, hogy pont itt kellene részleteznem a miérjét; nem ide való a libertariánus sirámom.

Számomra utolsó rangú szempont a készítő ország egy film megítélésénél és mélyen sekélyesnek tartom, hogy van akinél ez fontos szempont.

Nem érdeklik az embereket a “so last year” szinkronos amerikai sorozatok? Engem sem. Új sorozatokra – szinkronnal – viszont vevő lennék.

A kevés pénz sajnos meglátszik a kivitelezésen. Oké, a GoT első évad komolyabb csatajeleneteire csak utalás volt, de amikor beindult a buli, egyből megjelent az élvezhető CGI és koreográfia a sorozatban.

Egy magyar sorozat szerintem nem tud úgy beindulni, hogy megérje nagy pénzeket költeni rá: tehát én belátható időn belül nem fogom megkapni a számomra szükséges pluszt.

És mivel, ha már legyártották akkor el is akarják majd adni ezeket, tehát nem fognak Man in the High Castlet adni; hanem inkább Bones és Derrick ismétlésekkel veszik körül az időtartamot. Vagy jön valami törvény – mint a rádióadásoknál – hogy mennyi a kötelező magyar gyártású termékek minimális sugárzási százaléka per nap.

A fentiek természetesen csakis az én (buta?) véleményemet tükrözik. Olyan ez, mint amikor a rosszlány látva a minimális méretű szerszámot felteszi a kérdést:
– Kit akar maga kielégíteni azzal a micsodával?
Mire a kuncsaft széttett karokkal és félmosollyal:
– Magamat.

winnie - 2016. 02. 29. 04:51

milesteg: nem véletlenül írtam oda, hogy “jó” sorozat kell. az emberek nem magyar sorozatot akarnak nézni, hanem jó magyar sorozatot. ami jó szerintük, azt nézik, mindegy, hogy milyen. ennek mondjuk ellentmond, hogy ha sportot néznek, akkor nem a sevilla-celta vigót spanyol bajnokit fogják nézni, hanem a paks-diósgyőrt. a többség. nem mindenki. ez van. emellett tökéletesen elférnek azok is, akik nem így tesznek. de azoknak sem feltétlenül kell kikelni az ellen, hogy van, aki magyart csinál.

ha sok a sorozat, akkor sok a színész – sok jó színész eleve elfoglalt, szóval nem azok fognak sokat sorozatozni, akik sokat vannak színpadon. egyébként például a tévéország pilotjában (majd holnap írok) rudolf péteren a többség nem fog sok főszereplőt ismerni.

az amerikai sorozatok kapcsán pedig: csak a régi, “yesterday” sorozatok érdeklik az emberek. az újak nem, mint azt az idei és az elmúlt évek példái megmutatták.

“Számomra utolsó rangú szempont a készítő ország egy film megítélésénél és mélyen sekélyesnek tartom, hogy van akinél ez fontos szempont.”

de hisz te írtad kvázi azt, hogy csak ne magyar legyen?

de biztos, hogy nem érdekel? hány amerikai sorozatot nézel? vagy ez azt jelenti, hogy ami jó német, belga, svéd, dán vagy francia sorozat, esetleg ausztrál, azokat nézed?

milesteg - 2016. 02. 29. 09:25

Itt inkább a forrásnyelv a kérdés (sajnos), mert németül, hollandul… nem értek egy kukkot sem.
Tehát azt nézem, amit valaki már arra érdemesnek kellett tituláljon, azaz van hozzá felirat vagy szinkron.
A Charlie Jade, Bron, Tetovált lány (és természetesen…kb 30 évvel ezelőtt a jó öreg Nils Holgersson csodálatos utazása) amik megmaradtak.
No és az El Barco is, amit azért nem tudtam végig nézni, de az első évadot kedveltem.

Denisa - 2016. 03. 01. 08:02

Uncsi… megint ugyanazok a magyar színészek mindenben. Bakker lassan a csapból is folynak. Nem hiszem el, hogy nem lehet összeszedni néhány kevésbé ismert fejet a főiskoláról. Lehetőleg némi tehetséggel persze…
Szabó Győzőt volt alkalmam látni élőben, ergó bármely szerepben van, azt a műsort inkább nem nézem.

winnie - 2016. 03. 01. 08:10

Denisa: ?? ugyanazok? ez olyannak tűnik, mint a szinkronhiszti. van itthon 100-200 ismert színész, akik alig szerepelnek valamiben, de ha véletlenül feltűnnek, akkor rögtön “ugyanazok” lesznek egyesek szemében:)

eleve olyan kevés film és tévésorozat készül, hogy nem lehetnek ugyanazok a magyar színészek mindenben. ha pedig vannak jobb vagy ismert színészek, akkor azokat büntetni kéne, hogy nem szerepelhetnek? (az tény, hogy amerikában, ha egy színész tévésorozatozik, akkor amellett nem tud másban szerepelni évekig, de ez nem amerika.)

de ettől eltekintve: szabó győző az elmúlt 4 évben 1 filmben volt. kovács patrícia az elmúlt 4 évben két filmben – és mindkettőnek volt 1-1 sorozatos epizódszerepe. nem hiszem, hogy bármelyikük túl lenne reprezentálva.

de ha új arcok kellenek, ott van az egynyári kaland, a ketten párizsban, a csak színház és más semmi vagy a tévéország, mindegyikben van bőven fiatal színész. sőt, az aranyéletben is, pár ismertebb arc mellett. a gond ezzel csak az, hogy miután megnézed őket, ők sem szerepelhetnek másban, mert ők is “ugyanazokká” válnak. ld. döbrösi laura két sorozatban is benne van, plusz szerepelt a félvilágban.

persze lehet abban valami, hogy valaki a színészek miatt néz egy sorozatot, de a többség szerencsére a történetét fog.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz