login |

Silent Witness: a 19. évad – írta Eloise

2016. 02. 29. 16:47 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Kissé keserű szájízzel búcsúztam idén ettől az évadtól. Jó volt, jó volt, de mégsem az igazi. Persze ki fogok emelni jó pár pozitív dolgot is, azonban erős hiányérzetem támadt a végén.

1

Kezdjük mindjárt a történeteknél, amiben igazán bevetettek mindent. Volt menekültkérdés, kommandósok, az egyik főszereplő pedig még börtönbe is került, mert gyilkossággal gyanúsították. Ennek ellenére egy (dupla) epizód sem volt, amire azt mondtam volna, hogy erre biztos emlékezni fogok, vagy ami még másnap is motoszkált volna a fejemben.

A vendégszereplők listáját nézegetve nagyon örültem, hogy újra láthatok majd néhány színészt, akit már egy korábbi sorozatban megkedveltem. Például Daniela Denby-Ashe-t vagy Lyndsey Marshalt, de rajtuk kívül is újra sikerült számtalan tehetséges színészt elcsábítani egy-egy részre. Ennek ellenére nem igazán tudnék mondani egy kiemelkedően érdekes karaktert sem. A rendőrök ismét csak statiszták voltak és a történetek főszereplői sem voltak túlságosan egyediek. Persze tudom, tizenkilenc év alatt nehéz újabb és újabb történeteket kitalálni, de…

Még két dolgot emelnék ki, ami nagyon hiányzott: a sorozatnak mindig is a képi világ és a zene nagyszerű használata volt az erőssége. Az utóbbi évadok során azonban ezt egyre inkább elhanyagolják, és a mostani szezonban már érezhetően kevéssé volt jelen. Talán anyagi okok játszanak közre, nem tudom.

2

Ami viszont jó volt, hogy kezd összeszokni a „csapat”. Clarissa és Jack remek együtt, és már most Nikki is megtalálta a hangot velük. A főnök, Thomas Chamberlain eléggé háttérbe szorult, ezt kicsit ellensúlyozta a második dupla epizód, ahol kapott egy kis szerelmi szálat. Ez azért is volt jó, mert így megmutathatta az érzelmesebb oldalát is.

Mindig is nagy kedvencem volt, amikor a szereplők összegyűlnek az irodában találgatni azt, hogy mi is történhetett. Az utóbbi időben, gondolom a sok távozás miatt ez ritkábban fordult elő, de most, mint ha megint efelé kanyarodnának vissza a készítők, ami szintén jó jel.

A legnagyobb pozitívum mindenképp az volt, hogy Liz Carr és az általa megformált Clarrisa teljes értékű csapattag lett. Ez nem is meglepő, hiszen a színésznő zseniális, a karaktere pedig nagyon egyedi. Örülnék, ha egyszerre „terepen” is érvényesülhetne. Természetesen nem egy helyszínelésre gondolok, csak néhány irodán kívüli jelenetre, mondjuk egy tárgyaláson vagy ilyesmi.

3

Annak ellenére, hogy nem voltam teljesen elragadtatva az S19 láttán, a finálé utáni huszadik évados berendelésnek mégis örültem. Lehet, hogy csak túl magasra tették a lécet az utóbbi években, és ezért vagyok ennyire kritikus?

Remélem, a kerek év(ad)fordulót sikerül majd nagyszerű történetekkel megünnepelni, és visszatérnek az epizódok végén lévő megrázó képsorok egy-egy remekül eltalált zenei betéttel!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz