login |

Agent Carter: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is? – írta kovg1987

2016. 03. 08. 21:34 - Írta: vendegblogger

18 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Amint arról már az Agent Carter szezonnyitójánál írta human, az új szezon pontosan úgy indult, ahogy a tavalyi befejeződött. Mint utólag kiderült, az első 2 rész nem árult zsákbamacskát, hiszen a mögöttünk hagyott évad is pontosan ugyanazt a stílust képviselte a Marvel midseason sorozatából, mint a korábbi.

Hogy ez jó vagy rossz, azt mindenki értékítéletére bízom, de annyit bátra állíthatok, akinek bejött az első évad, az a másodikban sem fog csalódni.

Agent Carter-5

Szóval a szezon ott kezdődött, hogy a Marvel könnyedebb sorozata átköltözött Los Angelesbe, az új környezetben pedig mindenki még a korábbiaknál lazábbra vette a figurát.

Az első évadban megismert szereplők közül Peggy Carter mellett Edwin Jarvis, Daniel Sousa, Jack Thompson, és néhány rész erejéig Dottie Underwood is visszatért, de vendégszereplőként Dominic Coopert is köszönthettük a sorozatban.

Agent Carter-7

Az Agent Carter második szezonja annak ellenére tetszett kicsivel jobban az elsőnél, hogy a mostani főgonosz (Wynn Everett, mint Whitney Frost), valamint a Carterék csapatához csatlakozó Reggie Austin (Jason Wilkes) is nagyon semmilyen volt mind a sorozatbéli karaktereik, mind a színészi játék terén. Hogy ez az ő limitált képességeiknek, vagy a szerepüknek volt köszönhető, azt nem igazán tudom, mindenesetre a képernyőn való megjelenésüket egy pillanatig sem vártam.

Ugyanez szerencsére nem volt mondható el a többi mellékszereplőről: a Dr. Samberly szerepében tündöklő Matt Braunger, valamint az Ana Jarvist játszó Lotte Verbeek igen üde és humoros színfoltja volt a szezonnak, előbbi különösen szerethető karakter volt.

Agent Carter-8

Ami nagyon fontos, hogy bár maga a történetvezetés sokkal átgondoltabb volt, és kaptunk egy nagy, 10 részben elmesélt, egységes sztorit, az Agent Carter továbbra sem vette véresen komolyan magát, így a nagyon szájbarágós, logikai bukfencekkel tarkított részek fölött könnyedén átsiklunk.

A humorfaktor továbbra is a helyén volt, az első évadban megismert könnyed, laza stílus, a jó párbeszédek erre az évadra is megmaradtak. A két főszereplő szerelmi szála sem volt túlbonyolítva.

Agent Carter-3

Bár még nem biztos, hogy lesz harmadik évad, kaptunk az utolsó részben egy tekintélyes cliffhangert is, biztos, ami biztos.

Nagy kérdés, hogy a gyenge nézettség ellenére az ABC megtartja-e Marvel univerzum ezen darabját, illetve hogy a stúdiónak mennyi beleszólása van mindebbe. Illetve az is dilemmát jelenthet, hogy a nézők számára mivel lehetne érdekesebbé tenni a szériát, hiszen az hiába kaszál dollár milliárdokat a Marvel a filmes univerzumával, egy ötvenes évekbeli történetet elég nehéz beleilleszteni a mozis eseményekbe.

Agent Carter-6

Talán Howard Stark hangsúlyosabb jelenléte lendíthetne sokat a sorozat szekerén? Lehet, hogy már sosem tudjuk meg, de amíg élünk, remélünk.

18 hozzászólás Ne habozz!

Pamats - 2016. 03. 08. 21:58

Nekem is jobban tetszett mint az első évad, sokkal lendületesebb, gördülékenyebb, összeszedettebb volt.

Ami nagyon ült még az a hangulat na meg a tényleg nagy mennyiségben érkező laza és nagyon vicces párbeszédek.Szinte minden karakternek voltak hatalmas beszólásai főleg Jarvis-nek, de például Dr. Samberly is vicces volt meg Dominic Cooper is nagyon jól hozta a karakterét.

Mindent összevetve ekég feeldood és szórakoztató volt, jöhetne még több évad.

Pamats - 2016. 03. 08. 21:59

Jah meg tetszett, hogy néha eléggé elszállt meg komolytalan volt, nagyokat lehett röhögni(jó értelemben). :D

verogirl - 2016. 03. 08. 22:26

Nekem is jobban tetszett ez az évad, mint az első. Valahogy pörgősebb volt és jobban lekötött. Mondjuk engem kilóra megvettek már az elején, mert Peggy karakterét nagyon szeretem.
Jarvis valahogy az első évadban jobban el volt találva, most néha nekem túl sok volt, pedig James D’Arcy nagyon jól hozza szerintem a figurát.
Whitney meg a doki az nem volt nagy szám, az utóbbi kifejezetten felesleges volt, csak úgy mint az erőltetett szerelmi szál is, de nagyjából sejtem, hogy mi lehetett a készítőknek a szándéka velük.
Dottie-s részek nagyon jók voltak, sajnálom, hogy nem jutott neki több szerep, nagyon jó a dinamikája Peggyvel.
Nekem ez a tökéletes guilty pleasure sorozat, úgyhogy remélem, hogy lesz harmadik évad is.

chocojoy - 2016. 03. 08. 22:54

Akkor én leszek a kivétel, mert nekem ez az évad gyengébb volt, mint az első. Mind helyszínben, mind krimiszálban jobban szerettem az előző évadot. Persze Jarvis, Peggy mint mindig remekeltek, és a Daniel szerelmi szálat sem bonyolították el. Szval ha csalódtam is, akkor is nagyon sajnálnám, ha most kaszálnák. Pláne a cliffhanger után!

noxwill - 2016. 03. 08. 22:57

Hát akkor én leszek a kivétel, mert nekem nagyon nem tetszett ez az évad, holott az első viszont igen. Az volt ezzel az évaddal a baj, hogy a készítők, meg maga a Marvel is azt hitte, van ebben a történetszálban annyi, hogy elbírjon egy saját történetet, pedig aztán nagyon nem. Ezért kaptunk egy tessék-lássék, érdektelen, felesleges, történetet, ami nem sok mindenben tesz hozzá a Marvel univerzumhoz. Pedig ez még mindig ugyanaz az Agent Carter minisorozat(!), ami tavaly is volt, aminek annyi dolga lett volna hogy kitöltse azt az űrt, amit a mozifilmek kihagytak, mondjuk például hogy hogyan lett az SSR-ből S.H.I.E.L.D, és a többi.

És kifejezetten dühös voltam az évad végére, mert nagyon nem erre számítottam, a befejezés meg nettó bosszantó, ezzel a semmilyen véggel. (A kötelező cliffhanger ellenére, ami úgyse fog sokat számítani, mert 90%-ig biztos vagyok, hogy eljő a kaszás).

Kár, mert ezáltal a sorozat által kaptunk egy továbbra is imádni való Peggy-t, egy fantasztikus Jarvist, és egy frenetikus Dottie Underwoodot, akit szégyenszemre eléggé elhanyagoltak az utolsó pár részre.

zolij - 2016. 03. 08. 23:24

a 10. részt Dominic Cooper már alapból feldobta :)

– Jarvis, you just hit a woman with my car!
– I know, sir.
– She’s a two-time Oscar nominee.
– Miss Frost is quite resilient. She’s fine. Trust me.

Skirm - 2016. 03. 09. 08:04

Ennek az évadnak (szerintem) már azt kellett volna felvezetni, hogy megalakul a shield, akár csak az utolsó részben is, de így hogy tulajdonképpen nem léptünk előre semmit egy kicsit csalódás volt. Legalább a nulladik elemmel el lehetett volna úgy játszani, hogy valamilyen köze van a teleportálós monolithoz, (ugye az már a shieldnél volt a hydra támadás idején) . Szóval ha különálló sorozatként kezelem, akkor tetszett, sokszor nevettem rajta, de mint a marvel univerzum részeként, ez a sztori kicsit időpocsékolás volt.

zajrus - 2016. 03. 09. 08:42

Hát nem a Monolithoz volt köze, hanem a Marcus Daniels által használt Darkforce-hoz ;) Főleg, hogy a Zero Matter vagy Darkforce egyaránt egy másik dimenzióhoz kötődik, nem egy másik világba nyit átjárót. Amúgy megerősítették még az Agent Carter s2 előtt, hogy a Darkforce valamilyen formában – ugye mindenkire másként hat – előkerül a Doctor Strange filmben is :)

Darkforce adatlap: http://marvelcinematicuniverse.wikia.com/wiki/Darkforce

CrM - 2016. 03. 09. 08:57

Számomra kellemes szórakozás volt az évad. Az egyetlen karakter, akit nem sikerült semmilyen szinten megkedvelnem, az Wilkes. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. A jelenetei leginkább csak untattak, nem is igazán lendítette előre a dolgokat, csak úgy ‘volt’. Nézném tovább, ha folytatódna, bár nagyon úgy néz ki, hogy nem fog.

Vattacukor - 2016. 03. 09. 12:04

Szeretem, ne legyen kasza!

Freddie - 2016. 03. 09. 19:10

Nem lesz kasza! Belső infó.

zalla - 2016. 03. 10. 00:08

Számomra csalódás ez az évad. Hiába volt jobban felépítve a sztori íve, mégis az egész súlytalan volt az előző évadhoz képest. Nem haladt előre a Shield megalakulásának története sem… Zavaró volt, hogy egyes szereplőket csak úgy előrángattak, majd eltűntettek, (Howard), mások indokolatlanul sokat szerepeltek (Dottie).

Egyes részek pedig kifejezetten olyanok voltak, mint a régi angol komédiák.

Az egysorosok továbbra is ütnek, a Peggy-Jarvis kombó továbbra is haláli. De szerintem ez csak úgy működik, ha van egy komoly szál is. Remélem ennek ellenére, hogy azért lesz folytatás :)

István - 2016. 03. 10. 22:28

Nagyon nem jött be, rengeteg lokikátlanság, az évadzáró összecsapott és kusza és értelmetlen, sok történet szál nem haladt sehova, szerettem az első évadot mert folyamatosan ívelt felelé de ez a második főleg a végére borzasztóan volt összedobva (teszem hozzá nagy Marvel fan vagyok). A studiónak annyi köze van hozzá mondjuk hogy az ABC konkrétan a Disneyé, így esélyes hogy marad.

Foberen - 2016. 03. 11. 00:29

Nekem is inkább az 1. évad jött be. Kicsit unalmasabb volt ez, elég sokszor nem is figyeltem oda, csak hallgattam. Remélem a 3. évad jobb lesz!

Tibo - 2016. 03. 11. 02:17

Én még nem láttam a második évadját, nem jutottam még odáig, de pár nap és elkezdem. Az első évad nekem tetszett, Peggy karaktere is bejön, ahogy Jarvisé és Hovardé is. Remélem folytatják, és nem esik áldozatul sem a nézettség miatt, sem az új mellék száll történet/sorozat miatt.

payskin - 2016. 03. 11. 03:39

Az első évad sztorija nekem is jobban bejött, ez a második kicsit súlytalanabb tingli-tangli limonádé volt ahhoz képest. Nem volt rossz nézni, csak, mondjuk, nem feltétlenül ezt vártam.

Enzo - 2016. 03. 16. 00:37

2×10
Szerintem hű maradt a zárórész is a sorozathoz, pont ugyanolyan stílusú volt, ráadásul a teljes csapatot láthattuk benne. Enyhe sorozatzáró feelingje is volt, bár azért Jack kinyírásával hagytak némi cliffhangert is.
Jack amúgy hogy rájött elsőre, hogy a kitűző az kulcs…ja meg a mappán az a SOE logó is eléggé a Hidra logóra hasonlított..vagy már mindenbe belelátom?

Szerintem Wynn Everett mint Whitney jól hozta a szerepét, bár nem kellett sokféle arckifejezést használnia a dühösön kívül. Jason elég semmitmondó lett, jól összehozták Peggyt Sousával helyette a végére.
A szokásos Jarvis és Howard jelenlét mellé Samberly vagy épp Ana kiváló mellékkarakterként funkcionált, Dottie is remekelt, egyedül Violetet hiányoltam az évad 2.feléből.
Szóval összességében tetszett, kell az ilyen kis könnyed szórakozás is – ha lesz 3.évad, nézni fogom.

Szemelvények:
-Az elején a 60 seconds ago kezdés mennyire szokatlan már :D
-Whitney rajzolása engem eléggé arra emlékeztetett, mikor Coulson rajzolta tele a falat a SHIELDben.
-Manfredi “beszerveződése” eléggé meglepő volt. Ja igen, ő is remek szereplő!

#hétidézetei:
“–Jarvis, you just hit a woman with my car!
–I know, sir.
–She’s a two-time Oscar nominee.
–Miss Frost is quite resilient. She’s fine. Trust me.”

“-How do the most successful scientists achieve greatness?
-Given your history, drinking copious amounts of alcohol and cavorting with loose women.”

“I believe you can actually hear the sound of their egos growing.”

Parafa - 2016. 03. 19. 13:39

Igazán kellemes, humoros, könnyed sorozat, remélem lesz 3. évad, én nagyon szivesen nézném.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz