login |

The Amazing Race – 28×04: #Blodie

2016. 03. 09. 18:45 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Pedig eredetileg már szombaton akartam írni a mostani részről, aztán totál el is feledkeztem róla, most meg szokás szerint ott vagyok, hogy alig emlékszem arra, hogy mi történt a 28×04-ben. Ez az epizód most nem annyira a konkrét versenyaspektus miatt volt érdekes, hanem általános kérdéseket vetetett fel.

The Amazing Race - 28x04-21

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Brittany és Jessica esett ki.

The Amazing Race - 28x04-000

Valószínűleg a “Miért nem akarnak segíteni nekünk?”-kérdéskör hanyagolása esetén is ők lettek volna az utolsók (miért nem siettek jobban?), de fura volt, hogy ennyire kiemelésre került ez. Mármint teljesen érhető volt, hogy miért nem segít nekik senki, még akkor is, ha nem az volt a céljuk, hogy őket kiejtsék – meg aztán a zászlós feladat közel sem tűnt olyan nagyon nehéznek, hogy ne lehessen egyedül, vagy a többi csapatot bámulva rájönni a megoldásra.

Az egymásnak való segítés témakörét szerintem már jó sok szezonnal ezelőtt kitárgyaltuk (valami belga vagy holland országút rémlik), és lehet, hogy szép dolog a taktika, de talán a készítőknek tennie kéne valamit a sima válaszsúgások vagy -lesések ellen, mert ezek inkább csökkentik a nézői élményt, illetve a versenyaspektust.

The Amazing Race - 28x04-17

Na, nem mintha a padon való üldögélés és felálldogálás annyira érdekes lett volna, az külön kellemetlen volt (nézőként is), hogy másokat fel kellett állítani onnan. Bármennyire is egyedi feladatok után szoktam sírni, ez nekem nem igazán jött be. Az persze rendben volt, hogy nem volt egyszerű.

A másik főszál a romantikus volt, amit nem is nagyon értettem: ha alig találkoztak, akkor hogy lehet máris ekkora és ennyire köztudott a vonzalom? Mindegy, mellékes, az viszont nem, hogy mennyire bejön az, hogy Blair ennyire lelkes és pozitív (csak “ennyi” választ el attól, hogy megnézzem, hogy mit csinál közösségioldalilag), és nagyon nem akarom, hogy bármikor is összetörjön. (Anno talán a YouTube-os Meghan-re írtam hasonló, ő is nagyon lelkesedett.)

The Amazing Race - 28x04-08

A közös befutó jópofa volt a vonatok “összekapcsolódásával”, de valójában eléggé mestersége és kontrollálható, de legalább a következő kör elején nem kell összeszedni a csapatokat. Azt hiszem, hogy a komolyabb versengés mostantól indul.

The Amazing Race - 28x04-01 The Amazing Race - 28x04-02  The Amazing Race - 28x04-04 The Amazing Race - 28x04-05 The Amazing Race - 28x04-06 The Amazing Race - 28x04-07  The Amazing Race - 28x04-09 The Amazing Race - 28x04-10 The Amazing Race - 28x04-11 The Amazing Race - 28x04-12      The Amazing Race - 28x04-18 The Amazing Race - 28x04-19 The Amazing Race - 28x04-20  The Amazing Race - 28x04-22 The Amazing Race - 28x04-23 The Amazing Race - 28x04-24 The Amazing Race - 28x04-25 The Amazing Race - 28x04-26 The Amazing Race - 28x04-27 The Amazing Race - 28x04-28 The Amazing Race - 28x04-29 The Amazing Race - 28x04-30 The Amazing Race - 28x04-31 The Amazing Race - 28x04-32 The Amazing Race - 28x04-33 The Amazing Race - 28x04-34 The Amazing Race - 28x04-35  The Amazing Race - 28x04-37

7 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2016. 03. 09. 19:29

Eh, itt írogattam mindig, hogy hol van már a poszt, most meg rájövök, hogy formába öntve a hosszú kommentem. :D Szóval mindjárt.

Addig is #TeamBlair és #Blodie rulez :3 :D
A két kieső csaj meg elég jellegtelen volt eddig, az eyecandy-s rész is pipa, szóval mehetnek.

nadivereb - 2016. 03. 09. 19:44

Te úristen, mennyire rühelltem ezt a részt. Amúgy az évaddal eddig semmi bajom, a csapatok többsége azonosítható, vannak kedvenceim is és tudok ellenszurkolni is egy-két csapatnak. De ez…
– ez az erőltetett szerelmi szál rém kínos. Remélem, hogy nem pörögnek rá a készítők, mert már most is a fejemet fogtam tőle.
– a kieső lányoknak nem szólt senki, hogy ez itt egy verseny, nem egy osztálykirándulás? Itt az utolsó kiesik, nyilván nem fognak segíteni nekik. Én megértem, hogy rosszul esett nekik, hogy a többiek összedolgoztak, de az Amazing Race-en ne sírdogálni meg sétálgatni kezdjen már el az ember, hanem lesni meg rohanni ezerrel. Megérdemelték a kiesést.
– a vonatozás. Mi a rossebnek kellett az utolsó challenge és a pit stop között egy kétátszállásos vonatutat tervezni? Genfben nem találtak szállodát? Nem is értettem. Ha a lányok kicsit versengőbbek, simán lenullázhatták volna a készítők a komplett szakaszt és egy versenyfutásra redukálhatták volna.
3/10 max.

Enzo - 2016. 03. 09. 20:06

*mármint “nincs formába öntve”. #előző

Szóval:
1. Brodie&Blair: yay! Tényleg nem vagyok egy nagy shipper, de pont a TAR az, ahol kivételesen szoktam szurkolni az ilyen dolgoknak. A randis évadban is örültem a Jeff&Jackie párosnak, és most ez is tetszik, persze ehhez az is kell, hogy Blair-ék szép lassan felkúsztak a kedvenceim közé.

2. Szoktam szidni a műveletlenséget, mondjuk most a “milyen nyelven beszélnek Svájcban” tényleg elég cseles kérdés, azt meg kell hagyni. Viszont bőven sikerült alulmúlni asszem Brittany-éknak: “What country is Switzerland?”

3. Funfact: kitakarták a graffitit a falon :D

4. A detour szerintem király volt: a bicskagyártás tökre érdekelne, van ugyanilyenem, amilyet összeraktak, ha jól láttam. A pados szerintem kreatív, és nem is annyira egyszerű, pláne ha több csapat volt ott + nehezítés hogy a helyieket meg kellett kérni – Danának mínuszpont, hogy ráült félig a sakktáblára…
Felírtam, hogy Brittany-ék ügyesen csinálták, hogy az újsággal ráfodultak a másikére…aztán mégse lett jó nekik úgy. :D Hogy jött ki az egyik csapatnak 163, a másiknak meg 240?? Ennyi különbséget hogy sikerült összehozni…:D

5. #hétidézetei:
“Good luck, Blair and…dad” :D
Cole, hogy miért könnyű neki a zászlós feladat: “I play a lot of FIFA” :D

6. Ez a zászlós roadblock nekem KELL! Jézus, mit összemászkáltak, ilyenkor úgy ott lennék versenyzőként, kb 2 percig tartott volna az egész. Amúgy tiszta döntős jellege volt, akkor szoktak ilyenek lenni.
(A luxemburgi/holland összecserélés mennyire szemét, csak a kék árnyalatában különböznek. :D)

7. Furcsa volt ez a nagy összedolgozás a részben. Brittany-ékat valahol megértem, de hát nyilván senki se akarja rontani a saját esélyeit azzal, hogy az utolsóként érkezőknek segít, szóval nem kellett volna ezen hüppögni meg sértődöttet játszani, ez egy verseny, arany szívem…majd lesz itt még kompetitív üzemmód, nem kell aggódni, ez most egy ilyen kör volt.

8. A vonatozás de szoros volt a végén! Nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e ez a nagy összehozás..jó, valamennyire izgalmas volt (szegény utolsók, ne nézzék vissza a rész végét..), de full mezőnnyel érdekesebb lett volna. (Blair amúgy milyet zakózott a vonatnál, lol.)

kambuc - 2016. 03. 10. 00:01

Azt kell mondanom, hogy a feladatokkal most teljesen elégedett voltam. A detour mindkét fele elég ötletes volt, így “ránézésre” nem is tudom megmondani, hogy melyikkel lehetett hamarabb végezni. Ami a zászlós RoadBlock-ot illeti, nekem már elsőre egyértelműnek tűnt, hogy a kitett zászlók között kellene keresgélni, aztán a rész alapján ahhoz képest elég sok idő kellett a játékosoknak, mire rájöttek a turpisságra. :P

Viszont amennyire tetszettek a feladatok, annyira nem jött be a rész vége. Miért kellett 2 átszállásos vonatozással eljutni a pit stopba?! Főleg úgy, hogy ha egy kicsit gyorsabbak, még a modellek is elérték volna az utolsó vonatot… Akkor mi lett volna?! NEL? Csak nem tették volna meg, hogy egy ilyen vonatos összehozás utáni footrace után kiejtik az utolsót (akik valószínűleg Dad-ék :P lettek volna).

Tetszik az évad egyébként eddig, szerencsére mostanában kevesebbet látunk Cole-ékból, nála a nagy szereplési vágy már szinte nézhetetlenbe csapott át, míg Dana is az ellenszenves táborba került nálam, gyakorlatilag nincs normális megnyilvánulása, ő is egyre jobban kezd irritálni…

A másik véglet pedig Blair&Dad :P valamint Kurt&Brodie.

Ja, ami a segítést illeti, hát nem tudom, összedolgozás azt mondom, oké, de hogy csak odabökik egymásnak a megoldást, így valakik megerőltetés nélkül úgymond megkapják a megoldást, az nem okés, ezzel valóban kezdeni kéne valamit. Bár az, hogy noha Dana&Matt már tudták a 190-es megoldást a pados detourra, de már tippeltek egy rosszat, és meg kellett ismét csinálniuk, mielőtt tippelhettek újra, az egy jó lépés volt. Bár valószínűleg ha rosszat tippeltek, így is-úgy is újra kellett csinálni a feladatot (még ha közben meg is kapták a megoldást mástól…)

Squazee - 2016. 03. 10. 22:45

A kedvencem nekem is a “Good luck, Blair and…dad” volt.

Tetszett amúgy a rész, kivéve az, hogy ennyire segített mindenki mindenkinek. Szép-szép, de ez egy verseny végsősoron.

szebe - 2016. 03. 11. 16:55

Belenéztem Blair “munkásságába” hála a linkednek….nem kellett volna :(

Noha teljesen semlegesek az idei csapatok (is) számomra, ezzel a súgás dologgal kezdhetnének valamit mostmár tényleg.

Látom másnak is azonnal leesett road block-nál, hogy konkrétan a térkép előtt vannak, ezeknek meg kellett “némi” idő.

Azért kíváncsi volnék, a készítők vajon mire gondolhattak, amikor ezt a befutót kitalálták?

Thomas - 2016. 08. 12. 15:39

Nekem a pados feladat nagyon tetszett, vicces volt, még ha a sakkozók, meg egyik-másik padon ülő tutira beépített ember volt. Más magyarázat nincs, miért nem mentek máshova sakkozni, miután egy csapat őrült amerikai ellepte a padot:) Viszont a svájci bicskás feladatot unalmas volt nézni, ahogy szereltek, abban semmi érdekes nem volt.
És ilyen ősbéna befutót még nem láttam, minek kellett azt a vonatozást berakni a pit stop elé? Az a következő futam elejére kellett volna! Komolyan azon a fél percen múlott a dolog, ha a lányok nem sétálgatnak az állomáson, hanem futnak, akkor daddy-ék esnek ki, hát nagyon mérges lettem:(
Komolyan nem is tudom, kinek szurkolok, asszem Danáék lennének a kedvencek, de ők meg a sok veszekedéssel már elvágták magukat. Marad Burnie & Ashley meg a legszebb, de nagyon sötét lány, Erin & Joslyn.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz