login |

Pilot: The Real O’Neals

2016. 03. 09. 15:02 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Nem csoda, hogy rögtön dupla premierrel kezdtek ennél az ABC-komédiánál, hiszen a pilot tulajdonképpen csak felvezette a tényleges O’Nealéket. Mondjuk úgy, hogy szántak időt az alapozásra.

relon1

Más kérdés, hogy mindennek ellenére erről a sorozatról végképp nehéz mit írni, hiszen valami eszméletlenül semmilyen volt számomra, se negatív, se pozitív értelemben nem lógott ki. Pedig jól van megcsinálva, de annyi hasonló minőségű szitkomot láttam mostanában, hogy semmilyen hatással nem volt rám.

Az alapfelállás annyi lenne, hogy van egy erősen vallásos család, akik kintről nézve tökéletesnek tűnő életet élnek, de nem meglepő módon vannak problémáik, amik egy nyilvános biliborítás közben felszínre is kerülnek.

The Real O'Neals-1

A fő “problémát” az jelenti amúgy, hogy a három gyerekből a középső meleg. Ez is egy elég komoly kezdés lehetett volna, hiszen a vallásosok nyilván nehezen fogadják el, de ez nem volt elég, hiszen mindenki másnak is van valami baja. A másik két gyerek közül az egyik anorexiás, a másik pedig kleptomániás – velük, illetve a bajaikkal az első 3 részben nem nagyon foglalkoznak-

Szóval a sorozatban az elfuserált, egykor volt mintacsalád igyekszik boldogulni az életben, és továbbra is szeretni egymást, de ehhez sok mindent kell feldolgozniuk.

The Real O'Neals-4

A legnagyobb problémám az, hogy ez egyáltalán nem vicces. Elvileg komédia sorozatot nézünk, tipikusan “néha mosolygós” darabot, ami leginkább a nézők érzelmeire igyekszik hatni, miközben pufogtatja a semmit. Mármint látod, hogy jön a csattanó, mégis hatástalan az egész. Legalább nem kínos humorral jönnek? Mondjuk volt egy-két fizikai poén, ami működött, de azokon is csak mosolyogni tudtam.

Nyilván aki odavan az aranyos családos sorozatokért, az mindenképp vizsgálja be, mivel nagyon profin van megcsinálva – annyira nem akarok eltántorítani senkit, csak azért, mert rám nulla hatással volt. Részemről az ilyen aranyos, mosolygósból most eleget nézek, de ha nem így lenne, szerintem akkor sem rántana be a The Real O’Neals. Profin elkészített középszer.

relon4

Olyan 5/10 az első három rész, hiába akarnak a valódi O’Nealek az érzelmekre hatni, az igazi lélek hiányzik belőlük.

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 03. 09. 15:21

lehet, hogy megadom a negyedik esélyt, amit több kritikus is írt, de egyelőre nálam is közepes. nem nagyon gáz, de a pilot 17 percen át csak magam elé bámulós volt, onnan kezdődött el a sorozat, akkor vártam, hogy “na, majd most”. de nem nagyon jött.

(egyébként tényleg durva a felvezetés, mert akkor majdnem úgy döntöttem, hogy itt a 2-3. részt sem kell megnézne, de jött a nagy váltás, amivel kvázi a pilot semennyire sem reprezentálta a sorozatot.)

ami meglepett, hogy az érzelmek, mellett olykor teljesen váratlan poénok vannak, ráadásul bevetik ezt a teljesen oda nem illő, de egyébként mindig vicces fantáziálós humort is, legyen szó szituációkról, vagy celebekről (jézus, jimmy kimmel). ez az, ami lehet, hogy megfogna idővel, de most még csak el tudom nézegetni, de nem rajongok érte.

végülis nem gáz, ez is valami, a felnőtt színészeknek vannak jobb pillanataik, a meleg srác olykor idióta módon szórakoztató, de a másik két gyerek nálam luft, ők nem érdekesek.

goodjohnwin - 2016. 03. 09. 16:21

Nekem tetszett, a második epizódon még nevetgéltem is, de tény, hogy 12 egy tucat az ilyen mostanság.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz