login |

2016/17: Pilotszezon – ABC (drámák)

2016. 03. 12. 17:32 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2016/17

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

(2016/17-es pilotberendelésekCW –  FOX (dráma), FOX (komédia)NBC (dráma), NBC (komédia)CBS (komédia), CBS (dráma)ABC (komédia), ABC (dráma) + az ABC tavalyi drámaberendelései) Elértünk a végére, huhh. Azért azt még lássuk, hogy az ABC milyen érdekes drámákból választhat idén. Talán pont ezek között van az új Lost…, vagyis… miről híresek mostanában? Ja igen, a Shondaland-drámákról. Szóval talán ezek között van az új How To Get Away With Murder – Rhymes szokás szerint megint hozott egyet. (És most egy komédiája is van, mint láthattátok tegnap.)

Sőt, Kiefer is visszatér, és még Marvel-sorozat is várható. A teljes leírások a tovább mögött.

Conviction

Készítő: Liz Friedman
Szereplők: Hayley Atwell, Eddie Cahill, Shawn Ashmore, Emily Kinney, Manny Montana, Merrin Dungey, Daniel DiTomasso
Történet: egy korábbi amerikai elnök zseniális, de minden lehetőségét elbaltázó lányáról, akit kvázi zsarolással egy egység vezetésére kényszerítenek, ahol ügyvédekkel, nyomozókkal és törvényszéki szakértőkkel olyan ügyeket vizsgálnak meg, melyek esetében esélyes, hogy nem a valódi tettest kapták el.

The Death of Eva Sofia Valdez

Készítő: Charise Castro Smith
Szereplők: Gina Torres (a Suits-ból ki fog szállni az új szezon során), Eric Close, Raul Castillo, Marta Milans, Zabryna Guevara, Alison Fernandez, Christian Ochoa, Christina Pickles, Angelica Celaya, Melora Hardin, Debra Mooney, Alison Fernandez, Jeimy Osorio
Történet: “szexi bosszú dráma” természetfölötti csavarral és/vagy Macbeth kubai csavarral. Egy kubai emigránsról, aki a semmiből menő üzletasszony lett Miami-ban, és a bevándorlók jogainak szószólója. Kár, hogy az ambícióit, melyeket többek között őt eláruló egykori szerelmi iránti vendetta vezérli, tönkretehetik a családját. És ennek révén felszínre kerülhetnek azok a sötét áldozatok, amiket az amerikai álom elérése érdekében hozott.

Designated Survivor (berendelték az évadot)

Készítő: David Guggenheim
Szereplők: Kiefer Sutherland, Natasha McElhone, Maggie Q, Kal Penn, Italia Ricci, Adan Canto, LaMonica Garrett
Történet: Összeesküvős thriller (+családi dráma) egy alacsonyabb beosztású kabinettagról, akit amerikai elnökké neveznek ki, miután egy elnöki beszéd közben minden magasabb beosztású politikust megölnek.

The Jury

Készítő: VJ Boyd és Mark Bianculli
Szereplők: Archie Panjabi, Jeremy Sisto, Eve Harlow, Adina Porter, Hina Bbdullah, JD Pardo, Brandon Jay McLaren, Ben Esler, Brian Howe, Jayne Taini, Kevin Rankin, Sepideh Moafi, Nikki DeLoach
Történet: antológia sorozat, azaz minden évad egy ügyet mutat be. 12 dühös ember és a Serial podcast keveréke. Egyetlen bírósági tárgyalást követ a különböző esküdtek szemszögéből, vizsgálva az elfogultságokat, a prekoncepciók változását, illetve az egymásra való befolyást.

Marvel’s Most Wanted

Készítő: Paul Zbyszewski
Szereplők: Adrianne Palicki, Nick Blood, Delroy Lindo
Történet: az Agents of SHIELD-spinoff, mely Bobbi Morse-ra (Mockingbird) és Lance Hunter-re (Nick Blood) fókuszálna.

Model Woman

Készítő: Helen Childress
Szereplők: Andie MacDowell, Dan Byrd, Chris Mason, Madeline Blake, Nicole Ari Parker, Caitlin Carver, Madeline Blake
Történet: a 70-es évek divatvilágában játszódó szappanos családi dráma Robert Lacey könyve, az Eileen Ford and the Business of Beauty alapján. A főhőse egy ellentmondásos nő, aki a modellségből kinőve megalapította férjével az egyik legnagyobb modellügynökséget.

Notorious

Készítő: Josh Berman és Allie Hagan
Szereplők: Daniel Sunjata, Piper Perabo, Kate Jennings Grant, Aimee Teegarden, J. August Richards, Sepideh Moafi, Ryan Guzman
Történet: Provokatív pillantás a büntetőjog és média találkozására, a középpontban egy karizmatikus jogész és egy nagyhatalmú tévés producer személyes és szakmai kapcsolata, mely révén irányítani próbálják a médiát, az igazsászolgáltatást – és egymást.

Presence (unlic)

Készítő: John Ridley
Szereplők: Stephanie Sigman, Rick Gonzalez, Marcus Anderson, Colin Woodell,
Történet: egy volt katonanőről, aki akaratán kívül engedély nélküli magánnyomozói karrierbe kezd Los Angeles-ben.

Spark

Készítő: Michael Cooney
Szereplők: Antonia Thomas, Tracy Ifeachor, Lena Olin, Tom Brittney, Alex Lanipekun
Történet: egy alternatív, steampunk-szerű világban játszódó szappan szenvedélyről, kapzsiságról és reményről. 2016, mindent gőz és szén hajt, két rivális család küzd a hatalomért, s képbe kerül egy fiatal nő, aki találmányával győzelemre segítheti az egyiket.

Still Star-Crossed

Készítő: Heather Mitchell, executive producer: Shonda Rhimes
Szereplők: Lashana Lynch, Zuleikha Robinson, Medalion Rahimi, Ebonee Noel, Torrance Coombs (kiszáll a Reign-ből), Wade Briggs
Történet: Melinda Taub könyve alapján kosztümös dráma a Shakespeare-féle Romeo and Juliet eseményeit követő történésekről. A Montagues és a Capulets a fiatalok halála után is tovább folytatja.

Time After Time

Készítő: Kevin Williamson
Szereplők: Freddie Stroma, Josh Bowman, Genesis Rodriguez, Regina Taylor, Jordin Sparks
Történet: Karl Alexander 1979-es regénye alapján. A könyv, melyből film is készült egyébként (itthon: Időről időre) a fiatal H.G. Wells-ről szól, aki 19. században feltalálja az időgépet, megmutatja a barátainak is, akik egyike maga Hasfelmetsző Jack (persze Wells ezt nem tudja), és aki, mielőtt elkapná őt a rendőrség, az időgéppel meglép és 1979-ben köt ki – Wells pedig a nyomába ered.

Broken

Készítő: Meaghan Oppenheimer
Szereplők: Anna Paquin, Penelope Ann Miller, Blair Underwood, T.R. Knight, Charity Wakefield, Thad Luckinbill, Zeb Sanders
Történet: egy kíméletlen, dallas-i válóperes ügyvéd szakmai és magánéletéről. A nő élete akkor változik meg, amikor érzelmileg megsebzett és szeretetre éhes húga megjelenik az életében, és ez önpusztító viselkedést, illetve felszínre kerülő családi titkokat indukál.

13 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2016. 03. 12. 17:49

DESIGNATED SURVIVOR
Kiefer Sutherland, több nem is kell, hogy érdekeljen!

MARVEL’S MOST WANTED
A Shield-et nem bírom, de ez talán tetszene.

TIME AFTER TIME
Időutazós! Hasfelmetsző Jack már kezd unalmas lenni, remélem más is lesz.

STILL STAR-CROSSED
Szeretem Shakespeare-t!

Lemoni - 2016. 03. 12. 17:53

Ezekből csak a Broken-t próbálnám be, de nem a történet, hanem Anna Paquin miatt, bár valószínűleg ez is olyan tipikus Fem3 kompatibilis, nyűglődős női sorozat lesz, amilyenektől kifutott a világból.

Morelight - 2016. 03. 12. 18:13

Tényleg nem kötekedésként, de mintha ezzel a mondattal valami nem stimmelne:

“akaratán kívül engedély nélküli magánnyomozói karrierbe kezd Los Angeles-ben.”

DennyKeh - 2016. 03. 12. 18:47

Na jó.. mi ez a sok ügyvédes meg jogászos cucc?
A Notorius, The Jury, Conviction (EMILY KINNEY!) és a Broken fog kapni egy esély, nagy részt, mert a szereplők jók.

Viszont, hogyha Adina Porter a The Juryban van, akkor nagy eséllyel ő is kiszáll/meghal a sorozatban?

winnie - 2016. 03. 12. 18:49

dennykeh: azt hittem, hogy ő nem állandó, de passz. biztos, hogy nem fog tovább menni sokáig.

Rammschein - 2016. 03. 12. 19:27

Sutherland, mint elnök? :DD
Minimum pilotot megnézem. :P

DarkEagle - 2016. 03. 12. 19:32

Leírás alapján egyik se érdekel különösebben. A SHIELD spinoff az egyetlen ami kap esélyt de mivel pont ezt a két karaktert nem csípem annyira hogy külön is nézzem őket így nem hiszem hogy végig maradok. Nem is igazán értem miért kapnak spinoffot. :D

dragon1986 - 2016. 03. 12. 19:38

Sok kedvenc eyecandy szerepel majd azok johetnek. Magamat ismerve mindegyik pilotjat megnezem mjad.

Enzo - 2016. 03. 12. 22:43

Tyű, na ez egész jó felhozatal.
A Most Wantd jöhet, de egész érdekesnek tűnik a Designated Survivor, a The Jury, a Spark és a Time After Time is.

Lucia - 2016. 03. 12. 23:48

A SHIELD spinoffra kíváncsi vagyok (főleg, hogy hogyan választják le a sztorit az eredeti sorozatról), a Time After Time megér egy belenézést már csak az időutazás miatt is… (És csak én vagyok mostanában nagyon témában, vagy a Designated Survivor tényleg úgy néz ki mint egy Battlestar Galactica kicsiben?)

nadivereb - 2016. 03. 13. 12:35

Őszintén szólva Bobby és Hunter annyira nekem sem tűnnek érdekes karakternek, hogy elvigyenek a hátukon egy egész sorozatot, bár ez persze függ attól is, mi lesz a koncepció. Mondjuk logikus, hogy ha a SHIELD elmegy az Inhumans-Secret Warriors irányba, akkor a “sima” emberi karaktereket vissza kell szorítaniuk kicsit.
A Designated Survivor és a The Jury érdekel, a többi nem (és Hayley Atwellt főleg nem akarom Peggy Carter helyett egy ilyen Döglött Akták-utánlövésben látni…).

Savanah - 2016. 03. 13. 14:06

Ezek nagyrésze számora érdekesen hangzik. Hála istennek az ABC nem keresi annyira a számomra távoli zombis, vámpriros, természetfeletti tematikát… Évek óta ABC-nél van egyszerre több mint 1 sorozatom, amit nézek… Remélem újabb jön.

GodBadka - 2016. 03. 15. 09:30

Első blikkre a Conviction talán érdekelne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz